brak logo

Pati i Maks

Poznań

Opinie o Pati i Maks

gggggg 2010-11-11 20:56:09
ja pracuję w sklepie stacjonarnym i bardzo sobie tą pracę chwalę :-) wypłata na czas, szefostwo (jak na prywatną firmę) mili i sympatyczni, nie są wyniośli idzie z nimi normalnie porozmawiać, atmosfera super :-)
Duda 2012-07-18 11:58:28
Witajcie,
ja nie pracowałam w Pati i Maksie, ale bardzo często bywam tam na zakupach ze względu na duży wybór asortymentu. Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że za każdym razem widać na twarzach pracowników, że atmosfera jest ciężka. Pomijając fakt, że ok 12 lat kiedy tam przychodze, może z 4 Panie są wciąż te same, a tak co chwila nowy pracownik..co w moich oczach swiadczy o tym, ze cos w tym sklepie jest nie halo. Przykre, ze tak fajny sklep jest tak nie przyjazny pracownikom. Pozdrawiam.
1
maciej 2012-12-25 13:21:21
Widzę że też Ci zafundowali wesołe święta :)
aaaaaaaa 2012-12-28 22:17:29
Ja też się zawiodłam na tej firmie, dostałam po premii bo ponoć klient na mnie narzekał :-/ (wyssane z palca, jak poprosiłam o konfrontacje z klientem to się zdziwili)
3
była pracownica 2013-01-02 23:01:32
aaaaaaaa - 2012-12-28 22:17:29

Ja też się zawiodłam na tej firmie, dostałam po premii bo ponoć klient na mnie narzekał :-/ (wyssane z palca, jak poprosiłam o konfrontacje z klientem to się zdziwili)
Standardowa procedura :)
Nat 2013-02-08 12:47:15
Czytając wasze opinie, już wiem, że nigdy nie zrobię tam zakupów - w firmie, która tak traktuje ludzi!
Były pracownik 2013-03-27 22:47:43
Ja również nie polecam tego pracodawcy. Pensja, jak na Poznań kiepska, co do premii to jakiś żart. Szefostwo nie umię motywować pracowników. Tylko umieją wytykać im błędy. Jak zatrudniają to tak pięknie wszystko wygląda, później wychodzi co to za praca. Jak ktoś ma lepsze wykształcenie,chce czegoś więcej to nie popracuję tam długo, Zaczepi sie tam do pracy na chwilę, a w między czasie szuka czegoś lepszego.
Pozdrawiam
Matula 2013-05-11 18:17:21
Zastanów się dobrze zanim pójdziesz tam do pracy.Pytanie o możliwość awansu brzmi jak dobry dowcip..
2
AAA1 2014-02-15 05:29:19
Czytając to zastanawiam się czy tą jedyną dobrą opinię nie wystawiło sobie szefostwo PiM?
2
aaa 2014-02-24 13:56:50
Czyzby dalej 1600 na lape z nadgodzinami charytatywnie ?
4
nimfa 2014-04-28 15:04:30
Mam dobre wieści, ta kierowniczka już tam nie pracuje i jest spokój.
2
Jęzor 2014-04-28 15:07:11
Hehe, z tymi zyskami to poleciałeś... Spoko się pracuje. Jak się staram, to mam niezłą premię.
2
R. 2014-05-05 14:22:30
chyba masz jakieś prywatne obiekcje, bo ja nie słyszałem, żeby sklep internetowy był tam jakoś rozwijany. kierowniczka partoliła, i tak miała szczęście, że nie dostała po kieszeni. To całe szefostwo dawało premię, nawet jak nie było wyników, ale prace była wykonana. Przynajmniej ja tak miałem.
3
onn 2014-05-29 20:18:24
Witam, proszę o informację czy nadal panuje tak zła atmosfera w tej firmie, czy kierownicy podkładają kody pod nogi pracownika, jak wygląda kwestia wynagrodzenia?
1
zawiedzionaaaa 2014-06-05 22:12:58
Rozmowa była o 14, przepytała mnie ta dziewczyna na wszystkie strony (zastanawiam się dlaczego nie spytała o numer buta...) i "dziękuję bardzo że pani do nas przyszła..." itd itp; powiedziano mi że najpóźniej do 20 się odezwą jeśli będą zainteresowani i to by było na tyle. Zadziwia mnie tylko, że tutaj wszyscy piszą, że premia zdarza się rzadko bo na rozmowie usłyszałam że od początku istnienia firmy może tylko raz się zdarzyło że premii nie było a tak to jest zawsze, nie wspomnę już o ściemnianiu że są tu tylko stali i długoletni pracownicy... Wrażenie nie było do końca negatywne tylko zadziwiło mnie ogromne wyczuwalne napięcie pośród pracowników na sklepie, bo coś takiego jak dobra atmosfera w pracy to jest tam totalna abstrakcja.
1
iksinska 2014-06-11 17:41:55
Zgadzam się sklep stacjonarny i internetowy to dwie różne bajki, ale w innych sklepach internetowych w których byłam jest podział obowiązków i podział na odpowiednie działy a nie robisz wszystko i to naraz. I nigdzie nie spotkałam się z takim "standardem". Nie bardzo rozumiem co ma kurier w tej sprawie do powiedzenia to inna firma.
Adi 2014-06-26 16:39:28
Ten sklep to porażka a osoby w nim zarządzające jeszcze większą są porażką...chaos chaos i nic więcej. Pracownicy sklepu stacjonarnego pracują tam z wielką łaską jak za karę, nic się nie uśmiechną, cokolwiek. (usunięte przez administratora) to chyba nie jest normalne jak dla kierownika? czyżby stosowała mobbing? może warto poruszyć tą kwestię z odppowiednia instytucją, Cieszę się że nie zostałem wybrany.
2
klientka 2014-08-17 18:16:11
Nie chcę komentować pracy w Pati i Maks bo tam nie pracowałam, jednak za bardzo nie znam się na internecie i nie wiem gdzie indziej wystawić opinię :). Jestem bardzo zadowolona z zakupów w patiimaks.pl a szczególnie z odbioru osobistego, gdzie obsługiwał mnie bardzo miły Pan, na każde moje pytanie dostałam rzetelną odpowiedź i zostałam obsłużona mimo, że nie poczekałam na kontakt. wnuczek miał w tym samym dniu urodziny. Bardzo pozdrawiam tego miłego Pana, prezent dla wnuczka był strzałem w dziesiątkę a wózeczek jest idealny. Dziękuję!
anonim 2014-10-07 15:33:07
posiada ktoś nr telefonu do właścicieli ...??
żenka 2015-03-27 14:00:41
Witam,to prawda sprawdzanie wiedzy ze znajomości produktów tak to nazywają;)są ustne i pisemne niczym w szkole.Najlepsi pracownicy według szefostwa to osoby,które kablują im na na innych.Jak dobrze już tam nie pracować.Pensja się nie zmieniła i się nie zmieni ( usunięte przez administratora )
2
Nobody 2015-04-14 11:44:28
Pracowałem tam przez bardzo krótki czas, ale to co tutaj piszą inni jest prawdą. Atmosfera grobowa, ogromna presja,nikt nic nie wie i każdy zwala na kogoś innego.
Szefostwo w moim odczuciu było ok. Wymagający, ale konkretni.
1
P. 2015-07-29 12:33:02
Chyba Cię boli, że Cię nie wybrali :)
Chocieszyńska Patrycja 2015-07-29 12:43:53
Szkolenia odbywają się regularnie oraz dodatkowo wg potrzeb (tutaj kierujemy się zgłoszniami poszczególnych osób z zespolu i organizujemy). Testy jak dotychczas były ok. raz na dwa miesiące. Kiedy staż pracy jest krótszy, szczeólnie podczas pierwszych trzech miesięcy testy są regularnie, po to, aby nowa osoba wiedziała czego jeszcze musi się nauczyć. Testy są teoretyczne oraz praktyczne, np. ze znajomości towaru o którym było szkolenie lub mamy w stałej sprzedaży oraz z umiejętnośći, np. wypełnienia wniosku reklamacyjnego lub złożenia i rozłożenia wózka, czyli czynności niezbędne w obsłudze klienta. Na testach są zagadnienia ze szkoleń i materiałów przekazywanych i dostępnych dla całego zespołu.
ira 2016-02-07 11:51:27
Zarówno sklep jak i pracownicy są fatalni - niemili, niekompetentni - szkoda słów. Sama szefowa po prostu bezczelna. Może by to uszło w latach 80-tych, typowo komunistyczny klimat :( Zdecydowanie nie polecam
2
Danuta 2016-02-07 12:32:11
Witam,

Droga Pani swoje niezadowolenie proszę nie wyładowywać na pracownikach sklepu.Jako właściciel firmy nie godzę się na obrażanie moich pracowników i mnie.
Danuta Chocieszyńska
MyHy 2016-02-24 14:55:10
Ja też nie!!!
BeBe 2016-04-11 22:51:49
Wszyscy piszą o Poznaniu, a w Gorzowie?? W Gorzowie panie ekspedientki nie witają klientów uśmiechem ani miłym "dzień dobry", patrząc na ich wyraz twarzy ma się wrażenie, że oczekują tego od klienta, nie służą pomocą ani poradą, są zajęte "rozmowami" miedzy sobą....To przykre, kiedy człowiek wchodzi do takiego sklepu i czuje się jak "intruz". Zdecydowanie NIE POLECAM zakupów tym sklepie!
lelevo 2016-04-12 11:20:22
Odradzam ubieganie się o pracę w tym sklepie. Osoba przeprowadzająca rekrutację była w ogóle nieprzygotowana, po rekrutacji kontaktują się tylko z osobą która otrzyma pracę (informują o tym na rozmowie, ale mimo wszystko to lenistwo z ich strony), a jak już wygrasz rekrutację to... nie podpisujesz od razu umowy tylko masz 1,2 dni próbne bez umowy czyli możesz robić za darmo i ostatecznie i tak zostać bez pracy. Straszna amatorka.
1
Patrycja Chocieszyńska - Pati i Maks 2016-04-12 15:54:22
Rozmowa kwalifikacyjna służy sprawdzeniu komunikatywności osoby ubiegającej się na stanowisko. Osoba rekrutowana jest przygotowana i postępuje zgodnie z wymogami firmy. Po mimo dużej ilości zgłoszęń,z każdą osobą biorącą udział w rekrutacji ustalane jest indywidualnie, w jaki sposób będzie przebiegał sposób informownaia o naszej decyzji. Zgodnie z Regulaminem rekrutacji podpisywanym obustronnie w drugim etpie rekrutacji sprawdzamy umiejętności i dajemy możliwość poznania zespołu oraz miejsca pracy. Drugi etap rekrutacji to nadal weryfikacja kandydata, a więc osoba przebywająca na terenie firmy nie świadczy pracy. Każde przyuczenie/ przeszkolenie do pracy i praca są w pełni rozliczane na podstawie umowy o pracę. Rozumiemy, że próba negatywnego przedstawienia procesu rekrutacji wynika z niezadowoloenia w wyniku braku pozytywnego ukończenia procesu rekrutacyjnego lub braku chęci zgłoszenia się do drugiego etapu rekrutacji. W ostanich miesiącach nie były przeprowadzane rozmowy kwalifikacyjne w sprawie pracy w naszej firmie Pati i Maks Gorzów Wlkp.
2
Patrycja Chocieszyńska - Pati i Maks 2016-04-12 16:14:24
Dziękujemy za informację. Przyjrzymy się baczniej obsłudze i postaramy się, aby zespół w sklepie w Gorzowie Wlkp. obsługiwał na jak najwyższym poziomie, a zakupy robiło się z przyjemnością.
lelevo 2016-04-14 12:09:37
co za bzdury... no ale po kolei
"Osoba rekrutowana jest przygotowana i postępuje zgodnie z wymogami firmy."
Osoba rekrutowana to osoba ubiegająca się o pracę, natomiast osoba rekrutująca zdaje się, że nawet nie czytała mojego cv, a to wrażenie wynikało z zadawanych mi pytań.
"z każdą osobą biorącą udział w rekrutacji ustalane jest indywidualnie, w jaki sposób będzie przebiegał sposób informownaia o naszej decyzji."
nic nie było ustalane, przekazano mi tylko informację, że jeżeli nie będzie żadnego kontaktu ze strony sklepu do tego i tego dnia to znaczy, że nie otrzymam pracy - bardzo amatorskie podejście, wysłanie maila o tej samej treści do osób biorących udział w rekrutacji nie zajęłoby dużo czasu, no ale zapewne się Państwu nie chce...
"sprawdzamy umiejętności i dajemy możliwość poznania zespołu oraz miejsca pracy. Drugi etap rekrutacji to nadal weryfikacja kandydata, a więc osoba przebywająca na terenie firmy nie świadczy pracy."
Ale sprawdzając umiejętności taka osoba wykonuje konkretne zadania na rzecz firmy, a dwa, że umiejętności można sprawdzić w godzinę, nie potrzeba na to dwóch dni!
"W ostanich miesiącach nie były przeprowadzane rozmowy kwalifikacyjne w sprawie pracy w naszej firmie Pati i Maks Gorzów Wlkp."
Rozmowy rekrutacyjne były przeprowadzane w Poznaniu, temu też Państwo zaprzeczą?
Magda 2016-04-23 10:46:29
Po pierwsze to klient wchodzi do sklepu, więc z grzeczności to on powinien powiedzieć Dzień Dobry... a co do obsługi nie mogę się wypowiedzieć, bo nie bywam w Gorzowie...
Patrycja Chocieszyńska - Pati i Maks 2016-04-24 14:59:47
Szanowna Pani/ Panie.
Rozumiem, że anonimowo bardzo łatwo jest wyrażać swoje niezadowolenie z powodu braku pozytywnego przejścia etapu rekrutacyjnego. Osoba, rekrutująca ma prawo pytać również o infomracj ezawarte w CV, weryfikować je i oczekiwać potwierdzenia informacji. Jeżeli na jakimkolwiek etapie nie chce Pani/ Pan podawać informacji, w każdej chwili postepowanie rekrutacyjne można przerwać, ponieważ jest dobrowolne. Jeżeli ma Pan/ Pani wrażenie, że Pani/ Pana CV nie zostało odczytane to jest to błędnie wysnuty wniosek, ponieważ każda aplikacja (a przyjmujemy ich w zależności od stanowiska od kilkudziesięciu do kilkuset) jest czytania i tylko interesujące nas kandydatury biorą udział w rozmowie. Nie byłoby więc szansy na rozmowę, gdyby CV nie zostało odzytane.
Proszę nie mieć do nas pretensji, skoro zabrakło Pani/Panu odwagi, aby osobiście niezgodzić się z propozycją osoby rekrutującej na formę powiadomienia o naszej decyzji w sprawie drugiego etapu rekrutacji. Osoby, które życzą sobie inaczej zostać powiadomione, informują nas o tym i zawsze ustalamy sobie taką formę, która jest dogodna dla oby stron. My proponujemy formę dogodną dla nas, bez przymusu dla Kandydatów, a opinia, że wysłanie maili nie byłoby znacznie bardziej kłopotliwe, jest zwyczjanie nieobiektywna i wynika z braku wiedzy na temat prowadzenia rekrutacji.
Podobnie postrzegam Pani/ Pana opinie na temat sprawdzania umiejętności. Przez 25 lat działalnosći firma wypracowała sobie prewne standardy i sprawdziła, ile czasu jest potrzebne i w jakiej formie, do sprawdzenia zdolności do pracy potencjalnego pracownika. Nie zgadzam się stanowczo z tym, że jest świadczona praca, ponieważ drugi etap rekrutacji nie pozwala na pracę Kandydata i jest to dla nas dodatkowy koszt związany z przypisaniem do Kandydata opiekuna, który weryfikuje prace, przygotowuje i przeprowadza, specjalne zadania. W przypadku, gdy prawidłowego postępowania i wykazywania kompetencji, drugi okres rekrutacji może trwać więcej niż jeden dzień, w przeciwnym razie drugi okres rekrutacji kończony jest szybciej, np. po 2 lub 4 godzinach.
W Poznaniu były przeprowadzane rozmowy kwalifikacyjne i w związku z zatrudnieniem kandydatów, którzy pozytywnie przeszli drugi etap rekrutacji, na tą chwilę rekrutacja została zakończona.
Patrycja Chocieszyńska - Pati i Maks 2016-07-31 10:09:24
Wedwe, jeżeli jest Pan/Pani zainteresowana, to proszę przesłać CV, jeżeli kandydatura nas zainteresuje, umówimy się na rozmowę kwalifikacyjną i przedstawimy warunki pracy. Jeżeli będą one dla Pana/Pani satysfakcjonujące, a rozmowa spowoduje, że my również będziemy zainteresowani współpracą i uznamy, że pasuje Pan/ Pani do naszego zespołu oraz spełnia nasze wymagania, to umówimy się na drugi etap rekrutacji, aby mógł/mogła Pan/Pani poznać zespół i miejsce pracy. W przypadku braku odpowiedzi na przesłane CV w ciągu dwóch tygodni od jego nadesłania, oznacza to, że nie jesteśmy zainteresowani. Wymieniony czas reakcji z naszej strony wynika z dużej ilości zgłoszeń. Doświadczenie w branży nie jest konieczne, natomiast zwracamy uwagę na predyspozycje sprzedażowe i podejście do pracy zespołowej.
S 2016-08-01 14:30:24
O, wygrali przetarg, powiedzcie coś więcej bo brzmi to zaiście dość ciekawie, i jak te światowe dni młodzież przeszły w firmie?
Zostaw swoją opinię o Pati i Maks - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pati i Maks