logo Altom Sp. z o.o. Sp.k.

Altom Sp. z o.o. Sp.k.

Gniezno

Opinie o Altom Sp. z o.o. Sp.k.

hahaha 2015-12-23 14:09:33
Owszem poszukuje za najnizsza krajowa w fatalnych warunkach,zimno,syf,kila i mogila. A jak myslisz dlaczego w przemianach od ladnych paru miesiecy poszukuja tam wszystkich na wszystkie stanowiska? Rotacja pracownikow jest olbrzymia. Sama atmosfera w firmie odstrasza nawet biurowych
2
_Nowy_ 2015-12-28 16:57:59
Słuchajcie,napiszcie szczerze jak faktycznie jest na tym magazynie? Jaka atmosfera między ludźmi-magazynierami? Bo zamierzam się tam zatrudnić. Czy naprawdę aż taka katastrofa jak piszecie? Gorzej niż w wiadomym magazynie Pana Sz. po przeciwnej stronie jeziora ?
stary 2015-12-29 10:59:37
Miedzy magazynierami jest atmosfera ok bo to sa normalni ludzie. Ale juz z kierasami sie nie dogadasz jak jestes nowy a z niejakim D.K. nie dogasz sie nawet jak jestes swietym Antonim. Bedziesz pracowac ciezko a dostaniesz za to marne grosze. Latem musisz byc wydajny w upale 40+, zima masz sie czuc jak rasowy rusek w mrozie. Jak zepsujesz skaner to cie obciaza i bedziesz 2 miesiace tyrac za darmo. Polecam Ewa Wachowicz
_Nowy_ 2015-12-29 15:02:11
Czyli jednym słowem szału nie ma ,ale nie ma też tragedii-jak wszędzie. W poprzedniej firmie też uwalali zwykłym magazynierom za wszystko-za straty w towarze na inwenturach,za zniszczony sprzęt... A jak już wyszło się na głupią fajkę i szefowa na niej przyłapała to "stówka" w plecy od wypłaty.Człowiek dygał latem w upale a zimą w mrozie bo na magazynie ogrzewania niet...Ale skoro szeregowi pracownicy są w porządku to myślę że zaryzykuję :). Dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam.
Probny pracownik 2015-12-29 20:04:44
Jesli chodzi o pracownikow: "ten to tylko o grach gada", ten to, ten tamto, obgadywanie za plecami. Jedno powiedza tobie, drugie innym. Ale jesli trzeba to pomoga :) Minimalna krajowa za takie wymagania za wymagany wysilek to parodia.
taki ja 2016-01-02 21:29:26
A ja mam drobną posturę i się jakoś nadaję więc co to za negatywne opinie?
_Nowy_ 2016-01-03 14:18:47
Taki ja,masz rację-to,że ktoś ma drobną posturę wcale nie znaczy ,że nie nadaje się do pracy na magazyn Ja też wielki nie jestem, mam zaledwie 174cm wzrostu ,ale wierzę że dam sobie radę :) Będzie dobrze! :)
Zdenerwowany 2016-01-05 15:43:02
Ludzie omijajcie tą firmę szerokim łukiem! Proces rekrutacji to jakaś paranoja! Każą przyjśc na jednodniowe bezpłatne szkolenie,podpisujesz papier że zgadzasz się w danym dniu na pracę za darmo,harujesz w nadziei z asystą że się uda po czym dostajesz informację że decyzja jednak jest negatywna! I tym sposobem mają codziennie jakiegoś pracownika za darmo! Jeżeli faktycznie zależałoby im na pracownikach to daliby powiedzmy chocby umowę na miesiąc i dopiero po tym okresie decydować,czy przedłużyć czy nie? Przecież po jednym dniu nie można ocenić czy ktoś sie nadaje czy nie! Chora firma i chore podejście!
3
Anna 2016-01-06 11:07:53
@zdenerwowany Mnie potraktowali podobnie! Chciałam pracować,szukałam pracy w tym zapyziałym Gnieźnie i dokładnie to samo przerobiłam. Popracowałam sobie za darmo i mnie nie przyjeli. A ciagle szukaja do pracy na magazyn. w Przemianach czesto pojawia sie ogloszenie. a na ich stronie internetowej to juz nie wiadomo od kiedy to ogloszenie o rekrutacji jest. Po tym jak mnie potraktowali powiedzialam sobie nigdy wiecej nie kupie u nich zadnego garnka czy nawet sztuca albo kieliszka. wole kupic sobie przez internet z Chin ale im nie dam zarobic bo wykorzystuja ludzi albo szukaja nie wiadomo kogo do pracy na magazyn!!! Profesora,robota,maszyny?
Anna 2016-01-06 20:11:43
Po jednym dniu mi podziekowali. to jest normalne? I jeszcze ten gruby kierownik w okularach na dole. gowniarz do piet mi wiekiem nie dosiega. W zadnym zakladzie pracy z czyms takim sie nie spotkalam. byla zawsze umowa na jakis okres probny a tu to jest cyrk. bezplatna praca na jeden dzien....
Bartek 2016-01-06 21:02:20
Ze mną wczoraj odwalili taki sam numer. Tydzień temu byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Kadrowa z jakąś babką prześwietlały moje świadectwa pracy... A dlaczego pan tu pracował tyle,a dlaczego tyle i takie inne pierdoły...Jakoś z tego wybrnąłem, ponieważ w dzisiejszych czasach ciężko znaleźć pracę na umowę o pracę. Ok,po południu tego samego dnia dostaję telefon,że mam przyjść na godzinę siódmą 5 stycznia na szkolenie. Ok,poszedłem z nadzieją,że praca po tym bezpłatnym szkoleniu jest pewna bo miałem nagraną inną pracę w innej firmie i portiernię,mówię ochroniarzowi że przyszedłem do pracy pierwszy dzień. Fajny miły gościu wprowadził mnie do magazynu do kierownika. Tam wypisałem papier "Umowa o możliwości zapoznania się z warunkami pracy",pracowałem w asyscie z jakimś brygadzistą o imieniu Paweł. Przez pół dnia pomagałem mu liczyć czajniki na dole a potem przenosiliśmy suszarki do bielizny z góry na dół! Ze skanerem zapoznał mnie tylko pobieżnie. Potem byłem z niejakim Arturem i ten jakoś mnie w ten system wkręcił. Myślę,że było ok,dawałem radę-wszak informatyka to mój żywioł. Po skończonej pracy,przed godziną czternastą idę do kierownika zapytać się,czy mam przyjść w czwartek,tzn.jutro? Odpowiedział mi ,że prowadzą proces rekrutacji i jeśli do końca tygodnia nie otrzymam odpowiedzi tzn. że odpowiedź jest negatywna. Wracam do domu,przed godz piętnastą dostaję telefon z kadr że " na chwilę obecną decyzja jest negatywna i nie możemy Panu zaproponować pracy". Myślałem ,że cholera mnie weźmie,wyjdę z siebie i stanę obok! To cały dzień człowiek robił za nic? Bo takie jest widzi mi się pracodawcy? A może kierownikowi mój wygląd nie pasował? Bo najłatwiej oceniać po pozorach? Właścicielu Altomu! Weź się za to i nie rób takich numerów! Bo będziesz szukać pracowników do us...ej śmierci! Skoro tak zostałem potraktowany przez pracodawcę moja opinia na jego temat również jest negatywna. Trzeba w życiu być uczciwym i pisać/mówić prawdę!
2
pracownik 2016-01-07 00:19:04
@Bartek To ty taki z ta brodka byles? Jak to ty to ale pojechales na tym forum... :)
były pracownik 2016-01-07 11:09:18
i po co tam byłeś wogóle nawet na 1 dzień bym nie poszedł oszczał bym tom ich portiernie i wyszedł.Waldek ( własciciel) o tym nic nie wiem i nie będzie wiedział bo debile z biura srają w gacie na jego widok i mówią mu że wszystko jest ok i walą scieme .Druga sprawa widzisz z kim pracowałeś cały dzień nie powiedział ci w oczy nic tylko za plecami ja wyszłeś opierdolił ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo tam robią sami konfidenci i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Dla tych co zamierzają tam skłądac papiery odradzam , dni tej firmy są policzone.
2
Bartek 2016-01-07 16:21:58
@byly pracownik: Wiesz,ja nie mogę sobie tak wszystkiego olać bo mam zbyt skomplikowane życie. Tata zmarł mi w maju ub.roku,jestem sam na utrzymaniu z mamą i co? Spróbuj się utrzymać za 1300 zł w dwie osoby za tą kwotę? Dlatego szukałem w Altomie uczciwej, pewnej pracy bo dają umowę o pracę,możliwość zrobienia uprawnień na wózki... myślałem,że się uda... A tu "masz babo placek"...
były pracownik 2016-01-07 19:53:30
Bartek - uwierz że o uprawnieniach na wóżek w altomie to mozesz pomarzyć to jest pic na wode żeby wiare przyciągnąć!
żuku 2016-01-07 21:01:19
"były pracownik" liczyć to ty możesz sam na siebie.
Ha ha 2016-01-08 11:41:04
Kiedy ludzie w końcu się naucza że ta firmę trzeba omijać z daleka. Za co ktoś zapytania? A no za wszystko, za place, za atmosferę, za tragiczne warunki pracy ( latem upał nie do zniesienia, zimą tak zimno że walczysz żeby 8h wytrzymać a gdzie tu dopiero pracować), za podejście kierownikow i pseudo dyrektora, za brak zorganizowania ( brak palet, kartonów do pakowania a porządku i wydajności wymagają), za obciążenie kosztami za co tylko się da ( odnośniki, straty, skanery). Jednym słowem masakra, ludzie nauczcie się w końcu na czyichś błędach, tyłu ludzi co tam pracowało i ostrzega innych a wy ciągle o to samo pytacie.
4
ha ha ha 2016-01-08 20:29:31
A o jakich sprawch mowa, ktore powinnem zachowac dla siebie? Pewnie ze kazdy decyduje o sobie, ja tylko ostrzegam tak jak rodzic dziecko a kto co zrobi to juz jego sprawa
Bartek 2016-01-09 21:39:11
Głupi byłem,że dałem się w to wszystko wkręcić... Niektórzy ludzie są wydaje się spoko i może faktycznie z kimś sensownym dałoby się tam z kimś zaprzyjaźnić. Ale ta winda to już pamięta czasy Gierka. To jest antyk -1974 rok? Jakaś wajcha po prawej stronie zeby to odpalilo. Jeździ to jak muł..Szefa nie stać na jakąś normalną bezpieczną windę? Paranoja! To ja w bloku mam lepszą,bezpieczniejsza na Winiarach bo dwuletnią windę! W tym Altomie to jest szmelc a nie winda! Ale jaki właściciel taka winda i taka firma...
1
nataniel 2016-01-11 18:52:59
Bartek to idź i zamieszkaj w tej swojej windzie w bloku i przestań już wypisywać te swoje teksty.
kowalski 2016-01-18 17:26:06
kompletować nie marudzić, towaru nie zabrudzić !
alchem 2016-01-22 09:38:45
Sytuacja stabilna jak trijodek azotu
były pracownik 2016-01-22 11:30:47
sytuacja stabilna hahahhahahah dobry zart
uki 2016-02-02 13:38:19
nie wiem jak mozna pracowac za 1300 zł na 3 zmiany przy 15 min przerwy do tego robiac wygorowana norme.
ludzie, wyjezdzajcie do anglii, tutaj placa miniumum 7F na g + 1godz. pauzy płatnej. pracowalem w altomie kilka miesiecy, nie polecam. teraz robioac to samo , a nawet mniej mam 6x tyle co w tym kolchozie
Grazia Starospychacz 2016-02-03 06:55:56
@tadek i @nex zlitujcie się nad prawdziwymi pracownikami i nie wypisujcie tych bredni. Najniższa krajowa to uczciwe? Albo jesteś Maria Paula albo Waldinox albo masz coś poprestawiane w głowie. Albo jesteś jednym z tych co auta dostaje lub zarabia w dzień tyle co my w miesiąc. Gwizdac na was!
Haha 2016-02-03 12:29:34
Jak czytam opinię że atmosfera w altomie jest ok to śmiać mi się chce. Odrazu wiadomo kto pisze takie komentarze. Ostatnio altom zanotował największy obrót firmy, zgadnijcie jak podziękował pracownikom? Premią pieniężną? Zapomnijcie!!! Po dwa cukierki na głowę, dobre co☺ dwa cukierki!!! Na miejscu prezesa wstydził bym się takie coś zrobić. Wolalbym przemilczec ten fakt i nie upokarzac pracowników takimi "nagrodami".
Kukiz 15,5 2016-02-04 06:57:22
Panie @haha i tutaj małe sprostowanie. Ze 3 osoby dostały pieniążki. No pomińmy fakt że miały być dla wszystkich a podzielili na 3.
Za mało żeby żyć, za dużo by nie żyć. Smutne
Kosa 2016-02-16 23:29:17
Jeszcze trafi kosa na kamień,albo kosa kamien;-)
4
altom 2016-02-18 06:53:51
Z kamienia to możesz zaraz dostać a od kosy się odczep
3
Niedowierzajaca 2016-02-29 14:53:40
"Produkty firmy oznaczone są znakiem Firma Rodzinna, co dodatkowo podkreśla rodzinny charakter przedsiębiorstwa. W praktyce „rodzinność” oznacza dla nas odpowiedzialne prowadzenie biznesu, na zasadach fair play, w oparciu o tradycje i unikalne wartości, odzwierciedlone w naszej codziennej pracy." to z www tej firmy...
Żandarm 2016-03-02 19:55:10
Ale przecież wszystko się zgadza, firma rodzinna :D
Całą budą trzęsie rodzina "Ż", ma wpływy i pomaga rodzina "K" i "M", a reszta to pracownicy "gorszego sortu" :D
laczek 2016-03-03 17:15:44
soft to sobie w głowie wymień
Kaziu3 2016-03-04 16:15:28
On napisal sort a nie soft. Naucz sie czytac pajacu
ja 2016-03-20 11:56:50
No i stało się. Zaczynają odchodzić z tej firmy ludzie naprawdę wartościowi i pracowici. Szkoda, bo niedługo nie będzie z kim pracować ale to chyba największy problem właściciela. Koleżance gratulujemy odwagi!
2
flip 2016-03-20 16:26:55
Szanowny Kolego M.(cojawiem) i tu się mylisz. Wyobraź sobie, że ludzie żyją za pieniądze a nie samochody i umowy o pracę.
Wstydź się i nie pisz głupot
2
Kręciśrubka Karina 2016-03-22 22:41:49
Tutaj masz Internet. Wyczytasz co chcesz jak zobaczysz poprzednie posty których oczywiście nie usuneli. Taka jest prawda że przez ostatnie kilka miesięcy ubyło z 8 osób i lada moment pewnie to się zmieni bo odejdzie więcej. Sama wiem o kilku osobach ale nie wiem czemu jeszcze czekają. Faktycznie pieniądze nie muszą być w pracy najwazniejsze. Ale tu nie ma ani świadczeń ani pieniędzy, tylko jakieś śmieszne resztki. A atmosfera jaka "świetna". jak gdzieś się w firmie pojawia księżniczka to od razu wszyscy jak najdalej od niej uciekaja i możesz zobaczyć sobie jej dział. Już prawie nikogo tam nie ma. sama za chwilę zacznę szukać pracy bo doszłam do wniosku że nawetjak na warunki Gnieźnińskie zarabiam mało.
5
dlaczego? 2016-03-23 19:26:55
Dlaczego posty, które są prawdziwe i relatywnie pokazują co dzieje się ostatnio w tej firmie są usuwane? Czyżby "ktoś" się obawiał, że za dużo będzie tutaj napisane? Wystarczy zapytać Osoby, które odeszły z tej firmy, Wystarczy spojrzeć co dzieje się w działach BOZ, reklamacji, transporcie, magazynie... Wystarczy spojrzeć na ostatni kwitek za miesiąc pracy. Oczywiście napisze szanowne grono jak pracujesz tak masz - odpowiem, w firmach o podobnym profilu magazynier, fakturzystka, specjalistka mają więcej, znacznie więcej.
1
Ala 2016-05-11 16:46:11
A to oni teraz szukaja grafika? Czyzby chlopcy poszli po rozum do glowy i dali drapaka?
2
Sajmon 2016-05-29 19:44:28
Chłopie tam graficy zap.... jak dzicy zaczyna z ranca robote i po chwili ma już 3 inne i wszystko na już.To jest istna maszyna produkcyjna. Żeby dorównać im tempem trzeba sie mega ostro spinać. Tam nie ma czasu na myślenie konczy robote zaczyna kolejna. Jesli lubisz taki styl pracy to mozesz smialo aplikowac. Podziwiam tych chlopakow za ich zap... a z drugiej strony dziwie sie im ze tak daja sobie w kasze dmuchac nie wpsominajac o zarobkach.
4
kowal 2016-06-02 23:39:51
Kiedy kompletuje to po pracy rymuje jo !
magic 2016-06-05 09:53:50
Show to tam jest codziennie!
1
Nowy 2016-07-02 22:25:05
Moja opinia !? .nadal pracuje .ale jak długo Życzę właścicielowi jak najlepiej jednak wkroczył na drogę zła .zastanów się człowieku firma miała renomę i byłem dumny że tam pracuje w tej chwili zastanawiam się jak dlugo wytrzymam psychicznie bo w przeciągu półtora miesiąca zmieniono mi trzy razy charakter pracy.jeśli chcesz p.Prezesie pozbyć się gnieznian powiedz .to otwarcie a nie Wymyslaj co chwilę nowych metod jakby upierdliwic nam pracę życie .ponoć to firma wspierajaca rodzine ja tego tak nie widzę
8
Kamil c. 2016-07-05 09:08:38
Ludzie, do jasnej cholery. 7 stron jest napisane, że ta firma to jeden wielki syf, a co chwilę ktoś wbija z pytaniem, czy warto bo zastanawia się nad aplikowaniem. Nauczcie się najpierw czytać. Cbyba że to wam ciężko idzie i praca w altomie to jeduna możliwość.
3
Kusy 2016-07-09 13:42:11
Co mnie uderza w yej firmie to niskie zarobki i brak czegoś takiego jak docenianie dobrych pracowników. Pracuję w altomie naprawde dlugo ale ostatni rok to cyrk. Kumple odchodzą z magazynu jeden za drugim. Pro regionalny szefuncio sprowadza Ukraińców. W biurze też z tego co wiem odchodza jeden za drugim. Wypuscic zdolna pracownice i jej pomocnika od sklepow to skandal. A teraz odchodzi ich najlepszy grafik. Nie ma sie jak oszukiwac że to powolny upadek firmy.
6
Ppp 2016-07-10 22:01:22
Faktycznie jest tu nieciekawie. Ludzi pracowitych i lubiących swoją prace sie gnębi, wyzywa i doprowadza do zwolnienia. A lizusów takich jak rodzina M. I dyrektor T. Ślizgają sie caluczas na ibarkach innych. Wiedza tej trójki o produktach jest żenująco niska. Gratuluje Szefowi nosa. Brawo!!!
Radość rozpiera mi serce gdy pomyśle ze zdolna pracownica i jej pomocnik oraz koleżanka z zakupów poszli sobie z tego bałaganu. Brawo dla wszystkich którzy podjęli tandecyzje, reszcie i sobie kibicuje by isc w ich ślady.
6
fabjan 2016-08-03 21:27:08
mówcie coś
Endriu 2016-08-06 18:57:08
Eee co? Co w tej firmie jest niby szanowane? Chyba tylko zachcianki presesa
Dany 2016-10-03 18:50:20
brak czegokolwiek do powiedzenia?
jajanusz 2016-10-13 12:00:17
Witam. Już nie pracuję. Jak dla mnie ta firma to jakaś paranoja. Jako PH od klientów słyszałem głównie, że firma ch....wa, że nie słowna, że kłamią. Zero dostosowania do rynku. Względem innych dostawców totalne dno. B"o ta czy inna firma potrafi coś dla nas zrobić a wy w Altomie tylko kłamiecie i nic nie robicie". Atmosfera w firmie tragiczna. Na początek i koniec dnia pracy wybrzmiewa syrena. Podgląd z kamer na każdym kroku i prezes cały czas obserwuje. Sztywno jak w kostnicy wszyscy do wszystkich na Pan Pani. zero jakiegokolwiek zgrania, każdy się boi bo prezes patrzy. Wszystko monitorowane, przymus płacenia co miesiąc za auto służbowe. I wisienka na torcie: PH pod zadnym względem nie może zostawić u klient oferty handlowej. Oni chcą sprzedawać ale nikomu nie powiedzą co mają do sprzedaży. Takie moje odczucia w kilku słowach.
sandio 2016-10-13 12:59:02
a co powiecie tutaj o pracy grafika komputerowego, na którą jak widzę jest obecnie ogłoszenie? zastanawiam się czy skoro to Gniezno to na takim stanowisku jest w ogóle mozliwa jakakolwiek większa karier do zrobienia i czy jakaś ściezka rozwoju będzie możliwa
Zostaw swoją opinię o Altom Sp. z o.o. Sp.k. - Gniezno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Altom Sp. z o.o. Sp.k.