brak logo

Altom Sp. z o.o. Sp.k.

Gniezno

Opinie o Altom Sp. z o.o. Sp.k.

Ha ha 2016-01-08 11:41:04
Kiedy ludzie w końcu się naucza że ta firmę trzeba omijać z daleka. Za co ktoś zapytania? A no za wszystko, za place, za atmosferę, za tragiczne warunki pracy ( latem upał nie do zniesienia, zimą tak zimno że walczysz żeby 8h wytrzymać a gdzie tu dopiero pracować), za podejście kierownikow i pseudo dyrektora, za brak zorganizowania ( brak palet, kartonów do pakowania a porządku i wydajności wymagają), za obciążenie kosztami za co tylko się da ( odnośniki, straty, skanery). Jednym słowem masakra, ludzie nauczcie się w końcu na czyichś błędach, tyłu ludzi co tam pracowało i ostrzega innych a wy ciągle o to samo pytacie.
3
mix 2016-01-08 18:17:05
Pozwol by każdy decydował o tym gdzie chciałby pracować, to że ty miałes złe doswiadczenia to nie znaczy ze ktos bedzie podążał twoja scieżka @Ha Ha, poza tym pewne sprawy zachowaj dla siebie.
ha ha ha 2016-01-08 20:29:31
A o jakich sprawch mowa, ktore powinnem zachowac dla siebie? Pewnie ze kazdy decyduje o sobie, ja tylko ostrzegam tak jak rodzic dziecko a kto co zrobi to juz jego sprawa
Bartek 2016-01-09 21:39:11
Głupi byłem,że dałem się w to wszystko wkręcić... Niektórzy ludzie są wydaje się spoko i może faktycznie z kimś sensownym dałoby się tam z kimś zaprzyjaźnić. Ale ta winda to już pamięta czasy Gierka. To jest antyk -1974 rok? Jakaś wajcha po prawej stronie zeby to odpalilo. Jeździ to jak muł..Szefa nie stać na jakąś normalną bezpieczną windę? Paranoja! To ja w bloku mam lepszą,bezpieczniejsza na Winiarach bo dwuletnią windę! W tym Altomie to jest szmelc a nie winda! Ale jaki właściciel taka winda i taka firma...
cvbn 2016-01-11 00:50:56
czesc wam,ciekaw jestem czy wiecie ze na chwile obecna w firmie ALTOM SP. Z O.O. SP.K. akurat poszukuja pracownika na stanowsiko magazyniera w Gnieźnie
nataniel 2016-01-11 18:52:59
Bartek to idź i zamieszkaj w tej swojej windzie w bloku i przestań już wypisywać te swoje teksty.
Dobek 2016-01-13 15:52:49
@cvbn gdzie dokładnie widziałeś tą ofertę? Ja niestety nie widzę takiej tutaj. Wiem natomiast, że szukali kiedyś specjalisty ds. HoReCa. Myślałem o zatrudnieniu u nich, właśnie magazynier by mi pasował. Więc z chęcią dowiem się czegoś więcej. Z tego co słyszałem to dają umowę o pracę i zarobki też nie są takie złe, bo powyżej najniższej krajowej da się wyciągnąć spokojnie, a przecież na magazynie to nie takie częste.
kowalski 2016-01-18 17:26:06
kompletować nie marudzić, towaru nie zabrudzić !
nex 2016-01-18 20:23:13
@dobek, teraz żadnych ofert nie ma do altomu. Przeglądalem wszystkie możliwe fora i wnioskuję z tego, że mają na tyle stabilną sytuację że nie potrzebują nikogo zatrudniać.
alchem 2016-01-22 09:38:45
Sytuacja stabilna jak trijodek azotu
były pracownik 2016-01-22 11:30:47
sytuacja stabilna hahahhahahah dobry zart
brajan 2016-01-22 14:14:05
widzę , żę nie do końca zgadzacie się z takimi opiniami. Znam jednak ludzi którzy się tym nie przejmują i ostatnio jeden z nich aplikował do altomu na specajlsite ds HoReCa
uki 2016-02-02 13:38:19
nie wiem jak mozna pracowac za 1300 zł na 3 zmiany przy 15 min przerwy do tego robiac wygorowana norme.
ludzie, wyjezdzajcie do anglii, tutaj placa miniumum 7F na g + 1godz. pauzy płatnej. pracowalem w altomie kilka miesiecy, nie polecam. teraz robioac to samo , a nawet mniej mam 6x tyle co w tym kolchozie
tadek 2016-02-02 13:55:08
uki, to pretensje do rządu. Jak dla mnie minimalna krajowa to stawka uczciwa, jest umowa o pracę a Altomie i to jest ważne. Kasa na czas, atmosfera ok - wielu to wystarcza.
Grazia Starospychacz 2016-02-03 06:55:56
@tadek i @nex zlitujcie się nad prawdziwymi pracownikami i nie wypisujcie tych bredni. Najniższa krajowa to uczciwe? Albo jesteś Maria Paula albo Waldinox albo masz coś poprestawiane w głowie. Albo jesteś jednym z tych co auta dostaje lub zarabia w dzień tyle co my w miesiąc. Gwizdac na was!
Haha 2016-02-03 12:29:34
Jak czytam opinię że atmosfera w altomie jest ok to śmiać mi się chce. Odrazu wiadomo kto pisze takie komentarze. Ostatnio altom zanotował największy obrót firmy, zgadnijcie jak podziękował pracownikom? Premią pieniężną? Zapomnijcie!!! Po dwa cukierki na głowę, dobre co☺ dwa cukierki!!! Na miejscu prezesa wstydził bym się takie coś zrobić. Wolalbym przemilczec ten fakt i nie upokarzac pracowników takimi "nagrodami".
Kukiz 15,5 2016-02-04 06:57:22
Panie @haha i tutaj małe sprostowanie. Ze 3 osoby dostały pieniążki. No pomińmy fakt że miały być dla wszystkich a podzielili na 3.
Za mało żeby żyć, za dużo by nie żyć. Smutne
Kosa 2016-02-16 23:29:17
Jeszcze trafi kosa na kamień,albo kosa kamien;-)
4
altom 2016-02-18 06:53:51
Z kamienia to możesz zaraz dostać a od kosy się odczep
3
Niedowierzajaca 2016-02-29 14:53:40
"Produkty firmy oznaczone są znakiem Firma Rodzinna, co dodatkowo podkreśla rodzinny charakter przedsiębiorstwa. W praktyce „rodzinność” oznacza dla nas odpowiedzialne prowadzenie biznesu, na zasadach fair play, w oparciu o tradycje i unikalne wartości, odzwierciedlone w naszej codziennej pracy." to z www tej firmy...
Żandarm 2016-03-02 19:55:10
Ale przecież wszystko się zgadza, firma rodzinna :D
Całą budą trzęsie rodzina "Ż", ma wpływy i pomaga rodzina "K" i "M", a reszta to pracownicy "gorszego sortu" :D
laczek 2016-03-03 17:15:44
soft to sobie w głowie wymień
Kaziu3 2016-03-04 16:15:28
On napisal sort a nie soft. Naucz sie czytac pajacu
Azn 2016-03-04 16:22:21
Jak tutaj się mają kierowcy, czy są zadowoleni z zarobków oraz jak tak naprawdę wygląda rozliczenie z zarobków i kilometrów, wszystko jest na swoim miejscu?
ja 2016-03-20 11:56:50
No i stało się. Zaczynają odchodzić z tej firmy ludzie naprawdę wartościowi i pracowici. Szkoda, bo niedługo nie będzie z kim pracować ale to chyba największy problem właściciela. Koleżance gratulujemy odwagi!
2
coja wiem 2016-03-20 12:05:30
A to co się takiego dzieje w firmie, że ludzie z niej odchodzą @ja? Wydawało mi się, że wszystko jest w porządku. Przecież nawet jak się spojrzy na ofertę pracy np. na przedstawiciela handlowego to widać, że dbają o pracowników, skoro nie wymagją własnej działalności i dają samochód służbowy.
flip 2016-03-20 16:26:55
Szanowny Kolego M.(cojawiem) i tu się mylisz. Wyobraź sobie, że ludzie żyją za pieniądze a nie samochody i umowy o pracę.
Wstydź się i nie pisz głupot
2
gegrer 2016-03-22 12:39:46
flip, oczywiście masz rację, ale pieniądze u pracodawcy to nie wszystko. Ja zwracam uwage na to jakie są ich opinie w internecie, jakie są opinie o nich i czy mają dodatkowe świadczenia dla pracowników. Wszystko to jest istotne i decyduje o procesie rekrutacyjnym
Kręciśrubka Karina 2016-03-22 22:41:49
Tutaj masz Internet. Wyczytasz co chcesz jak zobaczysz poprzednie posty których oczywiście nie usuneli. Taka jest prawda że przez ostatnie kilka miesięcy ubyło z 8 osób i lada moment pewnie to się zmieni bo odejdzie więcej. Sama wiem o kilku osobach ale nie wiem czemu jeszcze czekają. Faktycznie pieniądze nie muszą być w pracy najwazniejsze. Ale tu nie ma ani świadczeń ani pieniędzy, tylko jakieś śmieszne resztki. A atmosfera jaka "świetna". jak gdzieś się w firmie pojawia księżniczka to od razu wszyscy jak najdalej od niej uciekaja i możesz zobaczyć sobie jej dział. Już prawie nikogo tam nie ma. sama za chwilę zacznę szukać pracy bo doszłam do wniosku że nawetjak na warunki Gnieźnińskie zarabiam mało.
5
dlaczego? 2016-03-23 19:26:55
Dlaczego posty, które są prawdziwe i relatywnie pokazują co dzieje się ostatnio w tej firmie są usuwane? Czyżby "ktoś" się obawiał, że za dużo będzie tutaj napisane? Wystarczy zapytać Osoby, które odeszły z tej firmy, Wystarczy spojrzeć co dzieje się w działach BOZ, reklamacji, transporcie, magazynie... Wystarczy spojrzeć na ostatni kwitek za miesiąc pracy. Oczywiście napisze szanowne grono jak pracujesz tak masz - odpowiem, w firmach o podobnym profilu magazynier, fakturzystka, specjalistka mają więcej, znacznie więcej.
1
mahs 2016-03-29 17:25:14
wnioskuję z tego, że @dlaczego? jednak nadal ludzie tam pracują, rotacji też widzę nie ma dużej, niby wisi parę ogłoszeń np. na PH czy spec. od zakupów ale na różne lokalizacje, więc trzeba wziąć poprawkę na to, że wszędzie może być inaczej
brajan 2016-05-05 18:01:52
no to nie odkryłeś ameryki tym stwierdzeniem @mahs. Widziałem , że w dalszym ciągu tego grafika komputerowego podobno nie znaleźli. Trochę to się dziwne wydaje bo słyszałem że akurat w tej branży to raczej wielkiego ruchu nie ma . Ale co ja tam wiem...
1
Ala 2016-05-11 16:46:11
A to oni teraz szukaja grafika? Czyzby chlopcy poszli po rozum do glowy i dali drapaka?
2
Sajmon 2016-05-29 19:44:28
Chłopie tam graficy zap.... jak dzicy zaczyna z ranca robote i po chwili ma już 3 inne i wszystko na już.To jest istna maszyna produkcyjna. Żeby dorównać im tempem trzeba sie mega ostro spinać. Tam nie ma czasu na myślenie konczy robote zaczyna kolejna. Jesli lubisz taki styl pracy to mozesz smialo aplikowac. Podziwiam tych chlopakow za ich zap... a z drugiej strony dziwie sie im ze tak daja sobie w kasze dmuchac nie wpsominajac o zarobkach.
4
ulapa 2016-06-02 22:36:49
Powiem Wam, że teraz jest naparwde dobra oferta pracy jako Opiekun showroomu - Stylista, bo kasa jest też dobra.
kowal 2016-06-02 23:39:51
Kiedy kompletuje to po pracy rymuje jo !
magic 2016-06-05 09:53:50
Show to tam jest codziennie!
1
3- 2016-06-05 22:38:31
@magic a na czym konkretnie takie "show" miałoby polegać? wyjaśnij proszę jak już zaczynasz temat...ja chciałabym dostać się do was do pracy jako Specjalista ds. kontentu - Copywriter i ciekawi mnie jaka atmosfera jest w pracy i przedfe wszystkim jakie wynagrodzenie
3
Nowy 2016-07-02 22:25:05
Moja opinia !? .nadal pracuje .ale jak długo Życzę właścicielowi jak najlepiej jednak wkroczył na drogę zła .zastanów się człowieku firma miała renomę i byłem dumny że tam pracuje w tej chwili zastanawiam się jak dlugo wytrzymam psychicznie bo w przeciągu półtora miesiąca zmieniono mi trzy razy charakter pracy.jeśli chcesz p.Prezesie pozbyć się gnieznian powiedz .to otwarcie a nie Wymyslaj co chwilę nowych metod jakby upierdliwic nam pracę życie .ponoć to firma wspierajaca rodzine ja tego tak nie widzę
8
wedrf 2016-07-02 22:33:00
hej czy ktos z was pracowal moze jako kierowca u nich w firmie ? bo mysle nad aplikowaniem do nich na to stanowsiko oferuja tutaj mniej wiecej pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku czy samochód służbowy i telefon komórkowy do realizacji zadań
Kamil c. 2016-07-05 09:08:38
Ludzie, do jasnej cholery. 7 stron jest napisane, że ta firma to jeden wielki syf, a co chwilę ktoś wbija z pytaniem, czy warto bo zastanawia się nad aplikowaniem. Nauczcie się najpierw czytać. Cbyba że to wam ciężko idzie i praca w altomie to jeduna możliwość.
3
kami 2016-07-05 09:13:36
możecie hejtować, ale oferty i tak wyglądają całkiem atrakcyjnie
1
Kusy 2016-07-09 13:42:11
Co mnie uderza w yej firmie to niskie zarobki i brak czegoś takiego jak docenianie dobrych pracowników. Pracuję w altomie naprawde dlugo ale ostatni rok to cyrk. Kumple odchodzą z magazynu jeden za drugim. Pro regionalny szefuncio sprowadza Ukraińców. W biurze też z tego co wiem odchodza jeden za drugim. Wypuscic zdolna pracownice i jej pomocnika od sklepow to skandal. A teraz odchodzi ich najlepszy grafik. Nie ma sie jak oszukiwac że to powolny upadek firmy.
6
viv 2016-07-09 13:44:32
niskie... a możesz konkretnie napisać jakie stawki to są? a ja się ciesze że jest samochód służbowy i telefon komórkowy do realizacji zadań
Ppp 2016-07-10 22:01:22
Faktycznie jest tu nieciekawie. Ludzi pracowitych i lubiących swoją prace sie gnębi, wyzywa i doprowadza do zwolnienia. A lizusów takich jak rodzina M. I dyrektor T. Ślizgają sie caluczas na ibarkach innych. Wiedza tej trójki o produktach jest żenująco niska. Gratuluje Szefowi nosa. Brawo!!!
Radość rozpiera mi serce gdy pomyśle ze zdolna pracownica i jej pomocnik oraz koleżanka z zakupów poszli sobie z tego bałaganu. Brawo dla wszystkich którzy podjęli tandecyzje, reszcie i sobie kibicuje by isc w ich ślady.
5
hghjnm 2016-07-10 22:13:31
a zdawąłoby się ze osoby pracowite i lubiące swoja prace powinny byc szanowane i przede wszystkim doceniane
2
fabjan 2016-08-03 21:27:08
mówcie coś
g 2016-08-03 21:29:34
z tego co wiem to w tej firmie są bardzo szanowane.
Endriu 2016-08-06 18:57:08
Eee co? Co w tej firmie jest niby szanowane? Chyba tylko zachcianki presesa
mami 2016-08-06 20:43:17
@a możesz napisać w jaki sposób objawia się ten szacunek?
2
Zostaw swoją opinię o Altom Sp. z o.o. Sp.k. - Gniezno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Altom Sp. z o.o. Sp.k.