logo Altom Sp. z o.o. Sp.k.

Altom Sp. z o.o. Sp.k.

Gniezno

Opinie o Altom Sp. z o.o. Sp.k.

flip 2016-03-20 16:26
Szanowny Kolego M.(cojawiem) i tu się mylisz. Wyobraź sobie, że ludzie żyją za pieniądze a nie samochody i umowy o pracę.
Wstydź się i nie pisz głupot
2
Kręciśrubka Karina 2016-03-22 22:41
Tutaj masz Internet. Wyczytasz co chcesz jak zobaczysz poprzednie posty których oczywiście nie usuneli. Taka jest prawda że przez ostatnie kilka miesięcy ubyło z 8 osób i lada moment pewnie to się zmieni bo odejdzie więcej. Sama wiem o kilku osobach ale nie wiem czemu jeszcze czekają. Faktycznie pieniądze nie muszą być w pracy najwazniejsze. Ale tu nie ma ani świadczeń ani pieniędzy, tylko jakieś śmieszne resztki. A atmosfera jaka "świetna". jak gdzieś się w firmie pojawia księżniczka to od razu wszyscy jak najdalej od niej uciekaja i możesz zobaczyć sobie jej dział. Już prawie nikogo tam nie ma. sama za chwilę zacznę szukać pracy bo doszłam do wniosku że nawetjak na warunki Gnieźnińskie zarabiam mało.
7
dlaczego? 2016-03-23 19:26
Dlaczego posty, które są prawdziwe i relatywnie pokazują co dzieje się ostatnio w tej firmie są usuwane? Czyżby "ktoś" się obawiał, że za dużo będzie tutaj napisane? Wystarczy zapytać Osoby, które odeszły z tej firmy, Wystarczy spojrzeć co dzieje się w działach BOZ, reklamacji, transporcie, magazynie... Wystarczy spojrzeć na ostatni kwitek za miesiąc pracy. Oczywiście napisze szanowne grono jak pracujesz tak masz - odpowiem, w firmach o podobnym profilu magazynier, fakturzystka, specjalistka mają więcej, znacznie więcej.
3
Ala 2016-05-11 16:46
A to oni teraz szukaja grafika? Czyzby chlopcy poszli po rozum do glowy i dali drapaka?
3
Sajmon 2016-05-29 19:44
Chłopie tam graficy zap.... jak dzicy zaczyna z ranca robote i po chwili ma już 3 inne i wszystko na już.To jest istna maszyna produkcyjna. Żeby dorównać im tempem trzeba sie mega ostro spinać. Tam nie ma czasu na myślenie konczy robote zaczyna kolejna. Jesli lubisz taki styl pracy to mozesz smialo aplikowac. Podziwiam tych chlopakow za ich zap... a z drugiej strony dziwie sie im ze tak daja sobie w kasze dmuchac nie wpsominajac o zarobkach.
7
kowal 2016-06-02 23:39
Kiedy kompletuje to po pracy rymuje jo !
magic 2016-06-05 09:53
Show to tam jest codziennie!
2
Nowy 2016-07-02 22:25
Moja opinia !? .nadal pracuje .ale jak długo Życzę właścicielowi jak najlepiej jednak wkroczył na drogę zła .zastanów się człowieku firma miała renomę i byłem dumny że tam pracuje w tej chwili zastanawiam się jak dlugo wytrzymam psychicznie bo w przeciągu półtora miesiąca zmieniono mi trzy razy charakter pracy.jeśli chcesz p.Prezesie pozbyć się gnieznian powiedz .to otwarcie a nie Wymyslaj co chwilę nowych metod jakby upierdliwic nam pracę życie .ponoć to firma wspierajaca rodzine ja tego tak nie widzę
10
Kamil c. 2016-07-05 09:08
Ludzie, do jasnej cholery. 7 stron jest napisane, że ta firma to jeden wielki syf, a co chwilę ktoś wbija z pytaniem, czy warto bo zastanawia się nad aplikowaniem. Nauczcie się najpierw czytać. Cbyba że to wam ciężko idzie i praca w altomie to jeduna możliwość.
5
Kusy 2016-07-09 13:42
Co mnie uderza w yej firmie to niskie zarobki i brak czegoś takiego jak docenianie dobrych pracowników. Pracuję w altomie naprawde dlugo ale ostatni rok to cyrk. Kumple odchodzą z magazynu jeden za drugim. Pro regionalny szefuncio sprowadza Ukraińców. W biurze też z tego co wiem odchodza jeden za drugim. Wypuscic zdolna pracownice i jej pomocnika od sklepow to skandal. A teraz odchodzi ich najlepszy grafik. Nie ma sie jak oszukiwac że to powolny upadek firmy.
9
Ppp 2016-07-10 22:01
Faktycznie jest tu nieciekawie. Ludzi pracowitych i lubiących swoją prace sie gnębi, wyzywa i doprowadza do zwolnienia. A lizusów takich jak rodzina M. I dyrektor T. Ślizgają sie caluczas na ibarkach innych. Wiedza tej trójki o produktach jest żenująco niska. Gratuluje Szefowi nosa. Brawo!!!
Radość rozpiera mi serce gdy pomyśle ze zdolna pracownica i jej pomocnik oraz koleżanka z zakupów poszli sobie z tego bałaganu. Brawo dla wszystkich którzy podjęli tandecyzje, reszcie i sobie kibicuje by isc w ich ślady.
13
fabjan 2016-08-03 21:27
mówcie coś
2
Endriu 2016-08-06 18:57
Eee co? Co w tej firmie jest niby szanowane? Chyba tylko zachcianki presesa
1
Dany 2016-10-03 18:50
brak czegokolwiek do powiedzenia?
jajanusz 2016-10-13 12:00
Witam. Już nie pracuję. Jak dla mnie ta firma to jakaś paranoja. Jako PH od klientów słyszałem głównie, że firma ch....wa, że nie słowna, że kłamią. Zero dostosowania do rynku. Względem innych dostawców totalne dno. B"o ta czy inna firma potrafi coś dla nas zrobić a wy w Altomie tylko kłamiecie i nic nie robicie". Atmosfera w firmie tragiczna. Na początek i koniec dnia pracy wybrzmiewa syrena. Podgląd z kamer na każdym kroku i prezes cały czas obserwuje. Sztywno jak w kostnicy wszyscy do wszystkich na Pan Pani. zero jakiegokolwiek zgrania, każdy się boi bo prezes patrzy. Wszystko monitorowane, przymus płacenia co miesiąc za auto służbowe. I wisienka na torcie: PH pod zadnym względem nie może zostawić u klient oferty handlowej. Oni chcą sprzedawać ale nikomu nie powiedzą co mają do sprzedaży. Takie moje odczucia w kilku słowach.
4
sandio 2016-10-13 12:59
a co powiecie tutaj o pracy grafika komputerowego, na którą jak widzę jest obecnie ogłoszenie? zastanawiam się czy skoro to Gniezno to na takim stanowisku jest w ogóle mozliwa jakakolwiek większa karier do zrobienia i czy jakaś ściezka rozwoju będzie możliwa
... 2017-01-06 16:49
Miałem jakiś czas temu nieprzyjemność udać się do Altomu na asyste. Trzeciego dnia z powodu mojego zaangażowania robiłem 10 minut dłużej za darmo (asysta) po czym czekałem jakoś 25 minut aż kierownik zaszczyci mnie swoją obecnością i poinformuje iż nie są mną zainteresowani. Obecnie zarabiam 2x tyle ile oferował mi altom - dzięki Bogu się tam nie znalazłem :)

Pracownicy magazynowi: jeden drugiemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabiał ale ostatecznie każdy radził jak się utrzymać w tej pracy, co robić, czego nie.

Kierownictwo: "szlachta" - wielcy i nie do ruszenia.

Jak tylko prezes wszedł na magazyn każdy stawał się najlepszym pracownikiem.

Zarobki? Minimalna krajowa za zapierdalanie, pracownicy mówili i nadgodzinach, Od jednego usłyszałem: "jak trochę nadgodzin wejdzie to "dwójkę" wyciągnę.

Praca monotonna, nudna oraz słabo płatna, wymagania rekrutacyjne oraz te, które pracodawca stawia podczas codziennej pracy nieadekwatne to zarabianych pieniędzy.
2
Xyz 2017-01-12 17:49
Od Altomu z dala trzymać się, każdy w Gnieźnie o tym wie. I taka jest prawda, kierownictwo to porażka. Cała firma rządzi rodzina, atmosfera tragedia szczególnie na zmianie D.K. i pseudo brygadzista buraka, że też ludzie ambicji nie mają i nadal tam pracują za takie pieniądze.
2
Nordic 2017-01-13 09:38
Ja mam inną wiedzę, niż Twoja i chętnie podjął bym prace u nich.
Xyz 2017-01-14 01:36
To dlaczego nie pracujesz u nich? Ciągle mają rotację i braki w ludziach także nic tylko startować
1
Nordea 2017-02-14 12:33
Altom to nie jest jakiś gigant w swojej branży !. To normalna i dobra firma, tylko ma pecha do pracowników. Szkoda, że niektórzy nie szanują innych , dziwi mnie dlaczego oczekują szacunku dla siebie?
Były Ph 2017-02-23 08:44
Mam pytanie do aktualnych PH Altomu. Jak tam sie pracuje z najnowszym dyrektorem? Słyszałem, ze pobcinal wypłaty? Pewnie za chwile Altom nie bedzie miał juz handlowców za te marne pieniądze. Współczuje Wam! Powodzenia w poszukiwaniach nowej pracy
20
Maja 2017-02-27 13:51
Zapoznaliście się już z wywiadem udzielonym przez reprezentanta firmy Altom Sp. z o.o. Sp.k.? Czy jakieś informacje były dla Was nowością?
Zorg 2017-03-06 18:53
To pracownicy mają pecha do Altomu. Jeśli firma w żaden sposób nie dba o pracownika, panuje tam mega sztywna atmosfera, PH dostają rozgruchotane auta op 300.000km przebiegu to niech też nie wymaga szacunku w swoją stronę. Panuje tam totalny brak organizacji, nikt z nikim nie współpracuje, każdy ciągnie w swoją stronę. Do jednego miasta potrafi jeździć 3 PH. Brak narzędzi do pracy i same zakazy.
4
Maja 2017-03-07 08:49
@Zorg rozumiem, że praca w firmie nie spełnia wszystkich Twoich oczekiwań. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie?
zainteresowany 2017-04-19 16:54
Do Wszystkich PH:
-jaka podstawa netto
-jaka premia netto
-ile wizyt
-jakie auto (rodzinne, obklejone, gps)
-jak z planami i rotacją produktów

Z góry dzięki
Jerzy 2017-04-25 13:04
Ile w firmie może zarobić przedstawiciel handlowy, rejon Siedlce? Widziałem taka ofertę i uzależniam od finansów.
Zorg 2017-05-01 19:12
Do Zainteresowany. Auto na poczatek stara corsa jakies 300000km przebiegu. GPS ktory kontroluje wszystko. Za auto placisz 100zł lub 300zł miesięcznie i możesz zrobić 300km prywatnie. Zalezy od opcji. Za 100zł tylko w weekendy za 300zł cały miesiąc ale tylko 300km. Za każdy następny km płacisz. Podstawa ponad 2000 prenia uzalezniona od sprzedaży. Rotacja towaru taka sobie. I wg mnie calkowicie zla polityka sprzedażowa. U klienta nie mozesz zostawic nawet oferty cenowej wszystko masz na ipadzie i mozesz jedynie klientowi pokazac. Mailem ofert tez nie mozba wysylac. Ja przez pierwsze kilka miesiecy slyszalem od klientow glownie same zle oceny firmy i klienci nie chcieli wspolpracowac. Ogólnie nie polexam tego miejsca do pracy.
7
Zorg 2017-05-01 19:18
Do Zainteresowany. Auto na poczatek stara corsa jakies 300000km przebiegu. GPS ktory kontroluje wszystko. Za auto placisz 100zł lub 300zł miesięcznie i możesz zrobić 300km prywatnie. Zalezy od opcji. Za 100zł tylko w weekendy za 300zł cały miesiąc ale tylko 300km. Za każdy następny km płacisz. Podstawa ponad 2000 prenia uzalezniona od sprzedaży. Rotacja towaru taka sobie. I wg mnie calkowicie zla polityka sprzedażowa. U klienta nie mozesz zostawic nawet oferty cenowej wszystko masz na ipadzie i mozesz jedynie klientowi pokazac. Mailem ofert tez nie mozba wysylac. Ja przez pierwsze kilka miesiecy slyszalem od klientow glownie same zle oceny firmy i klienci nie chcieli wspolpracowac. Ogólnie nie polexam tego miejsca do pracy.
3
Qw 2017-05-04 14:49
Pozdrowienia dla pani z reklamacji od meskiego grona wspolpracownikow:)
1
Maja 2017-05-05 09:36
Obecnie firma poszukuje Przedstawicieli Handlowych. @Zorg czy mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat pracy na tym stanowisku? W ogłoszeniach o pracę wspomniany jest kompleksowy system szkoleń. Jak wyglądają takie szkolenia w Altom? Czego dotyczą?
Nikita 2017-05-08 21:20
Dla nowych. Jeżeli podczas rozmowy proponują wam określone pieniądze, to znaczy, że gdzieś indziej dostaniecie dwa lub trzy razy więcej. Większość firm idzie do przodu i zmienia na lepsze podejście do pracownika. Tutaj lepiej zainwestować w bloker potu i pigułki, bo na pewno będziecie mieli dużo stresu, dużo trucia głowy i jeszcze więcej obowiązków. Robi się badania i jak wychodzi, że pracownik wypracowuje 130-170% normy, to idą do kosza. A tak Waldek chciałby jeszcze dołożyć pracy. A tu masz... wpada we własne sidła. Z tego, co wiem wkrótce, łącznie ze mna, odejdzie stamtąd około 7 osób z biura i kilku handlowców.
3
Norbert 2017-05-08 22:46
Czy Altom ma jeszcze aktualną ofertę pracy dla przedstawiciela handlowego w rejonie Siedlec? Bardzo chciałabym dostać tę pracę, złożyłam już cv i czekam na telefon. Gdyby ktoś wiedział proszę o informacje.
Nina 2017-05-17 21:59
Co tam ciekawego w tym altomie sie teraz dzieje....
Nadia 2017-05-18 21:12
Na jakie warunki może liczyć przedstawiciel handlowy, taka ofertę znalazłam. Czy są jakieś warunki na początek?
Zorg 2017-05-31 15:35
Waldek to chyba nawt nie wie co tam sie dzieje. Albo jest po prostu głupi. Co za szef montuje monitoring w calym biurowcu. W tej firmie zreszta wszystko jest pod takim rygorem, że nie można sie nawet po tyłku spokojne podrapać. Nie wspominając już o autach dla handlowców. Stare rozlatujące sie corsy gdzie monitoring gps jest droższy od auta. Wszedzie reguły, procedury, wytyczne obmyślane nie wiem przez kogo a regionalni robią z tych procedur kartkówki przedstawicielom. A możliwości do handlu znikome. Nawet oferty u klienta zostawić nie wolno. Bo wszystko w cudownym ipadzie jest cały system. A no i jeszcze szkolenie i wytyczne jak tego ipada trzymać. Paranoja. Nie polecam nikomu. Były PH.
2
Zorg 2017-05-31 15:36
Waldek to chyba nawt nie wie co tam sie dzieje. Albo jest po prostu głupi. Co za szef montuje monitoring w calym biurowcu. W tej firmie zreszta wszystko jest pod takim rygorem, że nie można sie nawet po tyłku spokojne podrapać. Nie wspominając już o autach dla handlowców. Stare rozlatujące sie corsy gdzie monitoring gps jest droższy od auta. Wszedzie reguły, procedury, wytyczne obmyślane nie wiem przez kogo a regionalni robią z tych procedur kartkówki przedstawicielom. A możliwości do handlu znikome. Nawet oferty u klienta zostawić nie wolno. Bo wszystko w cudownym ipadzie jest cały system. A no i jeszcze szkolenie i wytyczne jak tego ipada trzymać. Paranoja. Nie polecam nikomu. Były PH.
3
Maja 2017-05-31 15:42
Chętnie dowiemy się więcej na temat pracy działów Altom. Jednak wątek ten służy do zamieszczania ocen na temat firmy jako pracodawcy. Nie jest to miejsce na obrażanie/ocenianie indywidualnych pracowników, czy też użytkowników wątku.
Stefan 2017-06-12 11:15
Pracuje w Altom-ie już długo i widzę jak bardzo aktywni są ludzie, którzy nie grzeszą pracą. Niestety dużo nowych pracowników nie przykłada się do pracy. Na efekty nie trzeba czekać długo. To jest spoko firma i dba o pracowników.
Zorg 2017-06-17 19:53
W jakim dIale pracujesz? Ja pracowalem jako PH w detalu. Jak mozesz być aktywny i sie przykładać do pozyskiwania nowych klientów kiedy na masz do tego zadnych narzedzi Symos i tyle. Nawet oferty u klienta zostawić nie możesz. To jak możesz mieć dobre wyniki na tak konkurencyjnym rynku. Pominę już obsługe klienta przez biuro i prace magazynu.
Norma 2017-06-19 12:21
Może ktoś słyszał o pracy dla przedstawiciela handlowego? Złożyła już cv i czekam na telefon, trochę zmartwiłam się opiniami.
Vkla 2017-06-21 00:23
Jaki teren?
Grażka 2017-06-22 20:41
Chciałabym ph w Krakowie . Czytałam opinie i nie mogę zrozumieć dlaczego nie upominacie się o wszystkie rzeczy niezbędne do pracy ? Czasami nasi przełożeni nie garną się do pracy a handlowiec tylko traci i firma również. Ogólnie słyszałam sporo dobrego.
1
Moralista 2017-08-11 18:41
Jaki jest powód tak długiej ciszy na forum? Rozumiem, że wakacje i wolicie wyjechać ale przecież nie wszyscy. Może tak dobrze jest teraz w firmie i nikt nie ma potrzeby pisania. Jak jest źle to wtedy dużo piszecie.
Maja 2017-09-11 09:23
@Norma czy zaprosili Cię na rozmowę? Jeśli tak to czy opowiedz o procesie rekrutacji? Na jakie pytania można liczyć podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Czy wymagania, aby dostać się do firmy Altom Sp. z o.o. Sp.k. są duże? A może zostałaś przyjęta do firmy?
Kewin 2017-09-13 16:56
Jak tam sie pracuje w altomie
Warto sie tam starac o prace?
Nordic 2017-09-14 11:29
Altom ma opinię barrrrrdzo dobrego pracodawcy, polecam.
Maja 2017-09-26 10:17
@Kewin czy aplikowałeś może do Altom Sp. z o.o. Sp.k.? @Nordic czy pracujesz w tej firmie? Czy mógłbyś powiedzieć coś o warunkach pracy w firmie? Każda pozostawiona informacja będzie ważna dla osób, które chcą podjąć pracę w firmie.
Okropieństwo 2017-10-04 18:25
FIRMA NAJGORSZA W JAKIEJ PRACOWAŁEM. Niby taka rodzinna a wszystko mają gdzieś - nie doceniają pracowników i nie szanują ! Komentarze, które opisują prawdziwą sytuacje w firmie zostają USUNIĘTE przez ich pracowników . Co boicie się co ludzie mówią o tej "wspaniałej firmie"? Same złe rzeczy :)
Przyjmując się tam chciałem sprawdzić na własnej skórze, czy opinie są prawdziwe... i ba !!!! Ludzie mówią prawdę. Dyrektor magazynu, który sam był kiedyś magazynierem nawet nie potrafi się wstawić za pracownikiem a o dyrektorze transportu nie wspomnę ponieważ każda pracująca tam osoba wie jak wygląda jego "praca". Moja babcia, która sie uczy obsługiwać komputer równie dobrze mogłaby zająć jego miejsce. PORAŻKA TOTALNA, NIE POLECAM I OSTRZEGAM.
2
Maja 2017-10-05 09:15
@Okropieństwo jeśli jakiś komentarz na forum został usunięty to znaczy, że naruszał on regulamin. Dlatego przed napisaniem postu warto zapoznać się z nim. Znajdziecie go na stronie http://www.gowork.pl/regulamin Zachęcam wszystkich do przeczytania wywiadu z firmą Altom Sp. z o.o. Sp.k., http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,25422,wywiad-paulina-zurowska-wrzesinska
Zostaw swoją opinię o Altom Sp. z o.o. Sp.k. - Gniezno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Altom Sp. z o.o. Sp.k.