logo Altom Sp. z o.o. Sp.k.

Altom Sp. z o.o. Sp.k.

Gniezno

Opinie o Altom Sp. z o.o. Sp.k.

pracownik 2016-01-07 00:19
@Bartek To ty taki z ta brodka byles? Jak to ty to ale pojechales na tym forum... :)
były pracownik 2016-01-07 11:09
i po co tam byłeś wogóle nawet na 1 dzień bym nie poszedł oszczał bym tom ich portiernie i wyszedł.Waldek ( własciciel) o tym nic nie wiem i nie będzie wiedział bo debile z biura srają w gacie na jego widok i mówią mu że wszystko jest ok i walą scieme .Druga sprawa widzisz z kim pracowałeś cały dzień nie powiedział ci w oczy nic tylko za plecami ja wyszłeś opierdolił ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo tam robią sami konfidenci i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Dla tych co zamierzają tam skłądac papiery odradzam , dni tej firmy są policzone.
3
Bartek 2016-01-07 16:21
@byly pracownik: Wiesz,ja nie mogę sobie tak wszystkiego olać bo mam zbyt skomplikowane życie. Tata zmarł mi w maju ub.roku,jestem sam na utrzymaniu z mamą i co? Spróbuj się utrzymać za 1300 zł w dwie osoby za tą kwotę? Dlatego szukałem w Altomie uczciwej, pewnej pracy bo dają umowę o pracę,możliwość zrobienia uprawnień na wózki... myślałem,że się uda... A tu "masz babo placek"...
1
były pracownik 2016-01-07 19:53
Bartek - uwierz że o uprawnieniach na wóżek w altomie to mozesz pomarzyć to jest pic na wode żeby wiare przyciągnąć!
1
żuku 2016-01-07 21:01
"były pracownik" liczyć to ty możesz sam na siebie.
Ha ha 2016-01-08 11:41
Kiedy ludzie w końcu się naucza że ta firmę trzeba omijać z daleka. Za co ktoś zapytania? A no za wszystko, za place, za atmosferę, za tragiczne warunki pracy ( latem upał nie do zniesienia, zimą tak zimno że walczysz żeby 8h wytrzymać a gdzie tu dopiero pracować), za podejście kierownikow i pseudo dyrektora, za brak zorganizowania ( brak palet, kartonów do pakowania a porządku i wydajności wymagają), za obciążenie kosztami za co tylko się da ( odnośniki, straty, skanery). Jednym słowem masakra, ludzie nauczcie się w końcu na czyichś błędach, tyłu ludzi co tam pracowało i ostrzega innych a wy ciągle o to samo pytacie.
4
ha ha ha 2016-01-08 20:29
A o jakich sprawch mowa, ktore powinnem zachowac dla siebie? Pewnie ze kazdy decyduje o sobie, ja tylko ostrzegam tak jak rodzic dziecko a kto co zrobi to juz jego sprawa
Bartek 2016-01-09 21:39
Głupi byłem,że dałem się w to wszystko wkręcić... Niektórzy ludzie są wydaje się spoko i może faktycznie z kimś sensownym dałoby się tam z kimś zaprzyjaźnić. Ale ta winda to już pamięta czasy Gierka. To jest antyk -1974 rok? Jakaś wajcha po prawej stronie zeby to odpalilo. Jeździ to jak muł..Szefa nie stać na jakąś normalną bezpieczną windę? Paranoja! To ja w bloku mam lepszą,bezpieczniejsza na Winiarach bo dwuletnią windę! W tym Altomie to jest szmelc a nie winda! Ale jaki właściciel taka winda i taka firma...
2
nataniel 2016-01-11 18:52
Bartek to idź i zamieszkaj w tej swojej windzie w bloku i przestań już wypisywać te swoje teksty.
kowalski 2016-01-18 17:26
kompletować nie marudzić, towaru nie zabrudzić !
alchem 2016-01-22 09:38
Sytuacja stabilna jak trijodek azotu
były pracownik 2016-01-22 11:30
sytuacja stabilna hahahhahahah dobry zart
1
uki 2016-02-02 13:38
nie wiem jak mozna pracowac za 1300 zł na 3 zmiany przy 15 min przerwy do tego robiac wygorowana norme.
ludzie, wyjezdzajcie do anglii, tutaj placa miniumum 7F na g + 1godz. pauzy płatnej. pracowalem w altomie kilka miesiecy, nie polecam. teraz robioac to samo , a nawet mniej mam 6x tyle co w tym kolchozie
1
Grazia Starospychacz 2016-02-03 06:55
@tadek i @nex zlitujcie się nad prawdziwymi pracownikami i nie wypisujcie tych bredni. Najniższa krajowa to uczciwe? Albo jesteś Maria Paula albo Waldinox albo masz coś poprestawiane w głowie. Albo jesteś jednym z tych co auta dostaje lub zarabia w dzień tyle co my w miesiąc. Gwizdac na was!
1
Haha 2016-02-03 12:29
Jak czytam opinię że atmosfera w altomie jest ok to śmiać mi się chce. Odrazu wiadomo kto pisze takie komentarze. Ostatnio altom zanotował największy obrót firmy, zgadnijcie jak podziękował pracownikom? Premią pieniężną? Zapomnijcie!!! Po dwa cukierki na głowę, dobre co☺ dwa cukierki!!! Na miejscu prezesa wstydził bym się takie coś zrobić. Wolalbym przemilczec ten fakt i nie upokarzac pracowników takimi "nagrodami".
3
Kukiz 15,5 2016-02-04 06:57
Panie @haha i tutaj małe sprostowanie. Ze 3 osoby dostały pieniążki. No pomińmy fakt że miały być dla wszystkich a podzielili na 3.
Za mało żeby żyć, za dużo by nie żyć. Smutne
Kosa 2016-02-16 23:29
Jeszcze trafi kosa na kamień,albo kosa kamien;-)
4
altom 2016-02-18 06:53
Z kamienia to możesz zaraz dostać a od kosy się odczep
3
Niedowierzajaca 2016-02-29 14:53
"Produkty firmy oznaczone są znakiem Firma Rodzinna, co dodatkowo podkreśla rodzinny charakter przedsiębiorstwa. W praktyce „rodzinność” oznacza dla nas odpowiedzialne prowadzenie biznesu, na zasadach fair play, w oparciu o tradycje i unikalne wartości, odzwierciedlone w naszej codziennej pracy." to z www tej firmy...
Żandarm 2016-03-02 19:55
Ale przecież wszystko się zgadza, firma rodzinna :D
Całą budą trzęsie rodzina "Ż", ma wpływy i pomaga rodzina "K" i "M", a reszta to pracownicy "gorszego sortu" :D
1
laczek 2016-03-03 17:15
soft to sobie w głowie wymień
Kaziu3 2016-03-04 16:15
On napisal sort a nie soft. Naucz sie czytac pajacu
ja 2016-03-20 11:56
No i stało się. Zaczynają odchodzić z tej firmy ludzie naprawdę wartościowi i pracowici. Szkoda, bo niedługo nie będzie z kim pracować ale to chyba największy problem właściciela. Koleżance gratulujemy odwagi!
2
flip 2016-03-20 16:26
Szanowny Kolego M.(cojawiem) i tu się mylisz. Wyobraź sobie, że ludzie żyją za pieniądze a nie samochody i umowy o pracę.
Wstydź się i nie pisz głupot
2
Kręciśrubka Karina 2016-03-22 22:41
Tutaj masz Internet. Wyczytasz co chcesz jak zobaczysz poprzednie posty których oczywiście nie usuneli. Taka jest prawda że przez ostatnie kilka miesięcy ubyło z 8 osób i lada moment pewnie to się zmieni bo odejdzie więcej. Sama wiem o kilku osobach ale nie wiem czemu jeszcze czekają. Faktycznie pieniądze nie muszą być w pracy najwazniejsze. Ale tu nie ma ani świadczeń ani pieniędzy, tylko jakieś śmieszne resztki. A atmosfera jaka "świetna". jak gdzieś się w firmie pojawia księżniczka to od razu wszyscy jak najdalej od niej uciekaja i możesz zobaczyć sobie jej dział. Już prawie nikogo tam nie ma. sama za chwilę zacznę szukać pracy bo doszłam do wniosku że nawetjak na warunki Gnieźnińskie zarabiam mało.
5
dlaczego? 2016-03-23 19:26
Dlaczego posty, które są prawdziwe i relatywnie pokazują co dzieje się ostatnio w tej firmie są usuwane? Czyżby "ktoś" się obawiał, że za dużo będzie tutaj napisane? Wystarczy zapytać Osoby, które odeszły z tej firmy, Wystarczy spojrzeć co dzieje się w działach BOZ, reklamacji, transporcie, magazynie... Wystarczy spojrzeć na ostatni kwitek za miesiąc pracy. Oczywiście napisze szanowne grono jak pracujesz tak masz - odpowiem, w firmach o podobnym profilu magazynier, fakturzystka, specjalistka mają więcej, znacznie więcej.
1
Ala 2016-05-11 16:46
A to oni teraz szukaja grafika? Czyzby chlopcy poszli po rozum do glowy i dali drapaka?
2
Sajmon 2016-05-29 19:44
Chłopie tam graficy zap.... jak dzicy zaczyna z ranca robote i po chwili ma już 3 inne i wszystko na już.To jest istna maszyna produkcyjna. Żeby dorównać im tempem trzeba sie mega ostro spinać. Tam nie ma czasu na myślenie konczy robote zaczyna kolejna. Jesli lubisz taki styl pracy to mozesz smialo aplikowac. Podziwiam tych chlopakow za ich zap... a z drugiej strony dziwie sie im ze tak daja sobie w kasze dmuchac nie wpsominajac o zarobkach.
6
kowal 2016-06-02 23:39
Kiedy kompletuje to po pracy rymuje jo !
magic 2016-06-05 09:53
Show to tam jest codziennie!
2
Nowy 2016-07-02 22:25
Moja opinia !? .nadal pracuje .ale jak długo Życzę właścicielowi jak najlepiej jednak wkroczył na drogę zła .zastanów się człowieku firma miała renomę i byłem dumny że tam pracuje w tej chwili zastanawiam się jak dlugo wytrzymam psychicznie bo w przeciągu półtora miesiąca zmieniono mi trzy razy charakter pracy.jeśli chcesz p.Prezesie pozbyć się gnieznian powiedz .to otwarcie a nie Wymyslaj co chwilę nowych metod jakby upierdliwic nam pracę życie .ponoć to firma wspierajaca rodzine ja tego tak nie widzę
10
Kamil c. 2016-07-05 09:08
Ludzie, do jasnej cholery. 7 stron jest napisane, że ta firma to jeden wielki syf, a co chwilę ktoś wbija z pytaniem, czy warto bo zastanawia się nad aplikowaniem. Nauczcie się najpierw czytać. Cbyba że to wam ciężko idzie i praca w altomie to jeduna możliwość.
4
Kusy 2016-07-09 13:42
Co mnie uderza w yej firmie to niskie zarobki i brak czegoś takiego jak docenianie dobrych pracowników. Pracuję w altomie naprawde dlugo ale ostatni rok to cyrk. Kumple odchodzą z magazynu jeden za drugim. Pro regionalny szefuncio sprowadza Ukraińców. W biurze też z tego co wiem odchodza jeden za drugim. Wypuscic zdolna pracownice i jej pomocnika od sklepow to skandal. A teraz odchodzi ich najlepszy grafik. Nie ma sie jak oszukiwac że to powolny upadek firmy.
8
Ppp 2016-07-10 22:01
Faktycznie jest tu nieciekawie. Ludzi pracowitych i lubiących swoją prace sie gnębi, wyzywa i doprowadza do zwolnienia. A lizusów takich jak rodzina M. I dyrektor T. Ślizgają sie caluczas na ibarkach innych. Wiedza tej trójki o produktach jest żenująco niska. Gratuluje Szefowi nosa. Brawo!!!
Radość rozpiera mi serce gdy pomyśle ze zdolna pracownica i jej pomocnik oraz koleżanka z zakupów poszli sobie z tego bałaganu. Brawo dla wszystkich którzy podjęli tandecyzje, reszcie i sobie kibicuje by isc w ich ślady.
11
fabjan 2016-08-03 21:27
mówcie coś
2
Endriu 2016-08-06 18:57
Eee co? Co w tej firmie jest niby szanowane? Chyba tylko zachcianki presesa
1
Dany 2016-10-03 18:50
brak czegokolwiek do powiedzenia?
jajanusz 2016-10-13 12:00
Witam. Już nie pracuję. Jak dla mnie ta firma to jakaś paranoja. Jako PH od klientów słyszałem głównie, że firma ch....wa, że nie słowna, że kłamią. Zero dostosowania do rynku. Względem innych dostawców totalne dno. B"o ta czy inna firma potrafi coś dla nas zrobić a wy w Altomie tylko kłamiecie i nic nie robicie". Atmosfera w firmie tragiczna. Na początek i koniec dnia pracy wybrzmiewa syrena. Podgląd z kamer na każdym kroku i prezes cały czas obserwuje. Sztywno jak w kostnicy wszyscy do wszystkich na Pan Pani. zero jakiegokolwiek zgrania, każdy się boi bo prezes patrzy. Wszystko monitorowane, przymus płacenia co miesiąc za auto służbowe. I wisienka na torcie: PH pod zadnym względem nie może zostawić u klient oferty handlowej. Oni chcą sprzedawać ale nikomu nie powiedzą co mają do sprzedaży. Takie moje odczucia w kilku słowach.
1
sandio 2016-10-13 12:59
a co powiecie tutaj o pracy grafika komputerowego, na którą jak widzę jest obecnie ogłoszenie? zastanawiam się czy skoro to Gniezno to na takim stanowisku jest w ogóle mozliwa jakakolwiek większa karier do zrobienia i czy jakaś ściezka rozwoju będzie możliwa
... 2017-01-06 16:49
Miałem jakiś czas temu nieprzyjemność udać się do Altomu na asyste. Trzeciego dnia z powodu mojego zaangażowania robiłem 10 minut dłużej za darmo (asysta) po czym czekałem jakoś 25 minut aż kierownik zaszczyci mnie swoją obecnością i poinformuje iż nie są mną zainteresowani. Obecnie zarabiam 2x tyle ile oferował mi altom - dzięki Bogu się tam nie znalazłem :)

Pracownicy magazynowi: jeden drugiemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabiał ale ostatecznie każdy radził jak się utrzymać w tej pracy, co robić, czego nie.

Kierownictwo: "szlachta" - wielcy i nie do ruszenia.

Jak tylko prezes wszedł na magazyn każdy stawał się najlepszym pracownikiem.

Zarobki? Minimalna krajowa za zapierdalanie, pracownicy mówili i nadgodzinach, Od jednego usłyszałem: "jak trochę nadgodzin wejdzie to "dwójkę" wyciągnę.

Praca monotonna, nudna oraz słabo płatna, wymagania rekrutacyjne oraz te, które pracodawca stawia podczas codziennej pracy nieadekwatne to zarabianych pieniędzy.
1
Xyz 2017-01-12 17:49
Od Altomu z dala trzymać się, każdy w Gnieźnie o tym wie. I taka jest prawda, kierownictwo to porażka. Cała firma rządzi rodzina, atmosfera tragedia szczególnie na zmianie D.K. i pseudo brygadzista buraka, że też ludzie ambicji nie mają i nadal tam pracują za takie pieniądze.
1
Nordic 2017-01-13 09:38
Ja mam inną wiedzę, niż Twoja i chętnie podjął bym prace u nich.
Xyz 2017-01-14 01:36
To dlaczego nie pracujesz u nich? Ciągle mają rotację i braki w ludziach także nic tylko startować
Nordea 2017-02-14 12:33
Altom to nie jest jakiś gigant w swojej branży !. To normalna i dobra firma, tylko ma pecha do pracowników. Szkoda, że niektórzy nie szanują innych , dziwi mnie dlaczego oczekują szacunku dla siebie?
Były Ph 2017-02-23 08:44
Mam pytanie do aktualnych PH Altomu. Jak tam sie pracuje z najnowszym dyrektorem? Słyszałem, ze pobcinal wypłaty? Pewnie za chwile Altom nie bedzie miał juz handlowców za te marne pieniądze. Współczuje Wam! Powodzenia w poszukiwaniach nowej pracy
18
Maja 2017-02-27 13:51
Zapoznaliście się już z wywiadem udzielonym przez reprezentanta firmy Altom Sp. z o.o. Sp.k.? Czy jakieś informacje były dla Was nowością?
Zorg 2017-03-06 18:53
To pracownicy mają pecha do Altomu. Jeśli firma w żaden sposób nie dba o pracownika, panuje tam mega sztywna atmosfera, PH dostają rozgruchotane auta op 300.000km przebiegu to niech też nie wymaga szacunku w swoją stronę. Panuje tam totalny brak organizacji, nikt z nikim nie współpracuje, każdy ciągnie w swoją stronę. Do jednego miasta potrafi jeździć 3 PH. Brak narzędzi do pracy i same zakazy.
1
Maja 2017-03-07 08:49
@Zorg rozumiem, że praca w firmie nie spełnia wszystkich Twoich oczekiwań. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie?
zainteresowany 2017-04-19 16:54
Do Wszystkich PH:
-jaka podstawa netto
-jaka premia netto
-ile wizyt
-jakie auto (rodzinne, obklejone, gps)
-jak z planami i rotacją produktów

Z góry dzięki
Jerzy 2017-04-25 13:04
Ile w firmie może zarobić przedstawiciel handlowy, rejon Siedlce? Widziałem taka ofertę i uzależniam od finansów.
Zostaw swoją opinię o Altom Sp. z o.o. Sp.k. - Gniezno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Altom Sp. z o.o. Sp.k.