Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Altom Sp. z o.o. Sp.k.

Pracowałeś w firmie Altom Sp. z o.o. Sp.k. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
byly kierowca - 2014-07-28 18:58:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jan - 2014-07-13 14:59:10]:
A ty co jestes taki ciekawy?Lisz dalej tylek bo najlepiej tobie to wychodzi
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-07-31 11:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy.
Rotacja ludzi jest tak duża ze nikt juz nikogo nie pyta o imie bo i tak nikt tam długo nie pracuje.....( usunięte przez administratora )....
Naprawdę nie polecam......
zdjecie uzytkownika
Stara Ekipa - 2014-07-31 16:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zwłaszcza wy chlopki z Kacanowa Haha !!!
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-08-21 23:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Altom hmm:) Pracujesz w altomie,zapomnij o domie.( usunięte przez administratora ). Wypłata zawsze ta sama najnizsza krajowa a robiłem tak dwa lata. Co do podwyżek to 70zl na rękę raz na pięć lat ale pod warunkiem że tyrasz wszystkie nadgodziny ( wypłacane raz w roku ) i wszystkie soboty. ogólnie to pracownicy mają gdzieś te jego premie i podwyżki bo to jest wszystko fikcyjne, wolą nie iść w sobote niż chapać się na 80zl premii miesięcznie w zamian za wszystkie soboty w miesiącu. Czasami się zastanawiałem po co on gada te wszystkie brednie,jakby myślał że ludzie mózgu nie mają. Po co gada na odprawie że dał 15 ogłoszeń do gazety o prace skoro z tych 15 osób zostanie góra na poł roku może z 2 osoby, taka tam jest rotacja ludzi, ( usunięte przez administratora )ludzi a ludzie mają gdzieś jego i tak to się kręci w altomie. Najlepsze są te teksty ze ma tyle chętnych do pracy, ale zapomina zawsze dodać ze chętnych na dwa dni bo właśnie tyle zazwyczaj pracują tam ludzie jak usłyszą o zarobkach w stosunku co do wymagań, poprostu jedna wielka porażka,szkoda czasu i nerwów.
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-08-29 06:18:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ankieta w firmie co ci sie nie podoba ale nie anonimowa tylko trzeba sie podpisac, smiech:) a za tydzien cie zwolnia
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-08-30 12:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To ale z Ciebie buraku kozak jak nawet nie potrafisz wypełnić imiennego formularza ankietowego. Nie podoba sie idź na budowę!! Śmiechem to zabijam ten Twoj komentarz Prostaku. Podobno potrzebują pod katedra zapisz sie może tam będziesz miał lepiej ?!;) ja wypełniłem, oni przynajmniej próbują polepszać- ty tylko narzekasz ( szkoda ze stac cie tylko na GoWork !!)
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-09-06 00:54:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kolego wyzej,albo slepo wierzysz w Altom albo jestes kierownikiem lub dyrektorem ktory tylko czeka zeby ktos sie podpisal i napisal cos na ich temat, ja stwierdzam fakty a ty swoje wyimaginowane fantazje. W kazdej normalnej firmie ankiety sa anonimowe,ale ty pewnie o tym nie wiesz bo twoja przeszloscia zawodowa jest tylko Altom.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-09-06 13:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak szukasz kolegów to ja do ciebie nim nie jestem , szukaj kumpli gdzieś indziej - np. Na swojej klatce schodowej! Jakie bogate słownictwo używasz, szkoda ze znalezione wyrywkowe w słowniku - czyt. fantazje zawsze sa wyimaginowane! ( nie ma jak lans, ze jestem inteligentny, tylko co ja tu robię pisząc na firmę, w której ściemniam ;) )Wyobraź sobie też( jeżeli ogarnia to twoj rozumek), ze nie jestem żadnym z kadry kierowniczej tylko Pracownikem, którego mdli na taki bełkot jak twoj! Jeżeli jesteś zachwycony innymi firmami to do nich idź ! Zatrudnij sie! ...no chyba, ze Altom ci życie ratuje! ...ale z Twoim wyimaginowanym intelektem (!) powinieneś nic nie robić i zarabiać tysiące ;) ...przerób słownik synonimów i czekam z utęsknieniem za odpowiedzią lub może za jakimś hitem- czekam z utęsknieniem !! ;)
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-09-06 17:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pamiętajcie, że firm Altom jest w Polsce kilka, o dziwo popularna nazwa, stad też moga byc pomyłki. Mowa jest o firmie z Gniezna, działają na rynku nieelektrycznego AGD od początku lat dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku. Działalność ukierunkowana jest na projektowanie i dystrybucję produktów dla stołu, kuchni i wyposażenia domu. Tak by nie było wątpliwości.
zdjecie uzytkownika
woow - 2014-09-07 16:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak? a ja myslalem, ze to chodzi o suzuki Alto? przecież to Altom produkuje!
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-09-11 22:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No na szczescie nie pracuje juz w altomie,takze nie musze szukac nowej pracy. Jak wyplata,bo to juz po dziesiatym, jest 1400 po 10 latach pracy czy tak jak zawsze 1200?:) za co tym razem pan dyrektor zabral pieniazki?:) za bledy, note, wydajnosc,odbojniki,balagan na magazynie czy moze za folie babelkowa?:) a co do ankiety to jednak chyba ktos poszedl po rozum do glowy bo slyszalem ze bedzie anonimowa, wtedy moze prezes dowie sie prawdy. Nie ma co "kolego" sie denerwowac,ale widac po zmianie decyzjii co do ankiety,ze mialem racje. Powodzenia w pracy zycze bo ktos tu chyba za bardzo nerwowy jest:)
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-09-11 22:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ach,zapomnialem napisac tylko pomietaj zeby nadgodziny zostawac i kazda sobote chodzic bo ci premie zabierze:):):)
zdjecie uzytkownika
wodo - 2014-09-12 22:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaa - 2014-02-11 11:58:08]:
Co chwile nadgodziny, praca w weekendy. Np pracownicy schodza z popoludniowki w niedziele a w poniedziałek idą na rano... Wszelkie nadgodziny (w tym weekendy) wypłacane są raz w roku. Do tego nałożona jest wysoka norma 200 pozycji na dzień czego często nie osiągają pracownicy z 6 miesięcznym stażem.
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-09-14 00:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak sie szuka pracy tylko w gnieznie to tak jest,genas czas poszukac pracy po za gnieznem a nie byc uwiazanym w altomie!!! Tam tylko ci co maja kredyty i alimenty pracuja bo boja sie zaryzykowac pracy gdzies indziej.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-09-16 11:17:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A tam czubki z was głupoty gadacie bo albo nie pracujecie, ale pracowaliście bardzo krótko. Wszystko się zmienia, wystarczy robić to, co ma się do zrobienia i już. A tu zaraz każdy narzeka na 1200 na rekę. Idż jeden z drugim do innej firmy i powiedzcie, gdzie dali wam od razu na ręke po 2000
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-09-16 15:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2000 to nie ale to co altom proponuje nie jest zgodne nawet z kodeksem pracy bo wedlug niego minimalne wynagrodzenie za prace na pelen etat wynosi 1680zl a w altomie masz 1500,i co ty na to nowy wyzej?
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-09-16 15:30:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiscie zapomnialem dodac ze chodzi o kwoty brutto,pracownicy z 10letnim starzem nie maja tam nawet 1800zl netto wiec o czym my tu rozmawiamy,zeby miec 2000 to chyba z 20lat trzeba tam pracowac:)
zdjecie uzytkownika
Pracowniczka magazynu - 2014-09-16 16:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje ok. 1,5 roku i zarabiam 1700 - 1800 złotych netto ( bez nadgodzin). Jestem zadowolona. Stawka minimalna to całość wynagrodzenia. Wystarczy poczytać: "Od 1 stycznia 2014 roku płaca minimalna w Polsce wzrosła o 80 zł brutto do 1680 zł brutto. Po odliczeniu składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne oraz zaliczki na podatek dochodowy, w kieszeniach najmniej zarabiających pozostanie prawie 1240 zł (niecałe 60 zł "na rękę" więcej niż w tym roku)". Dodam, że wypłaty sa zawsze na czas wypłacane i umowa jest na czas określony. We wcześniejszej firmie tego nie miałam. Na każda firmę można ponarzekać. Dla mnie jest ok.
zdjecie uzytkownika
Pracowniczka magazynu - 2014-09-16 16:54:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam jeszcze, ze w ostatnim czasie są bardzo często podwyżki. W ubiegłym tygodniu otrzymało je kilkunastu Pracowników. GHC uważam, ze musisz troszkę zmienić nastawienie na bardziej pozytywne ;) Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-09-16 20:32:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi sie wydaje ze klamiesz i mam na to dowody w postaci starych kwikow od wyplaty,pracowalem tam dwa lata i najwyzsza wyplata to 1350zl, pozatym zeby dostac 1700zl na reke tak jak piszesz to trzeba miec ok 2400brutto a altom takich pieniedzy nie daje i to wie kazdy kto tam oracuje albo pracowal,chyba ktos tu sie podszywa pod pracowniczke magazynu zeby poprawic opinie o firmie,czyzby to byl pan panie dyrektorze?:)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-16 21:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie z ghc,pracowniczka magazynu pisze bzdury. Wiem bo tam pracuje dlugo,a co do podwyzki to zacznie obowiazywac dopiero od pazdziernika, pracujac tam powyzej trzech lat podwyzka 100zl brutto to jakas kpina,a chodze czesto soboty i nadgodziny
zdjecie uzytkownika
Pracowniczka magazynu - 2014-09-16 21:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mysle, ze jesteś chory psychicznie ;) pod iloma anaonimami sie kryjesz ? ;)
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-09-16 21:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja mysle ze nie na tym rzecz polega zeby kogos obrazac, prawda kole w oczy. Duzo kobiet na magazynie tam nie pracuje i znalem je wszystkie,zadna nie miala pieniedzy o jakich mowa w twojej opinii. Naprawde nie ma co na sile probowac polepszyc opinii o firmy, aktualnie pracuje juz gdzies indziej i pracuja ze mna dwie osoby ktore pracowaly w altomie,kazda z nich ma takie samo zdanie. Takie sa fakty i realia. Mam kontakt z wieloma osobami nadal tam pracujacymi,takze jestem na bierzaco z wiadomosciami. Wszystkich zainteresowanych bede informowal na bierzaco poprzez opinie,ale mysle ze na lepsze nie wiele zmieni sie w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-09-17 22:04:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale jaja,jak czytam te opinie. Pracowniczka magazynu chyba firmy pomylila bo to co pisze to totalna nie prawda. Chyba nie na to forum weszla:) najgorsza jest atmosfera w firmie i relacje pracownik przelozony.
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-09-20 23:21:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie sobie spokoj z ta firma i nie sluchajcie propagandy
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Altom Sp. z o.o. Sp.k.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x