brak logo

Neo - Świat Sp. J

Warszawa

Opinie o Neo - Świat Sp. J

student 2013-09-07 21:00:11
W umowie wpisywane są niższe stawki albo pracownicy w ogóle nie dostają swojego egzemplarza umowy, pieniądze nie są wypłacane terminowo, jeden z właścicieli jeździ Astonem Martinem a ludzi którzy robią po 12h i zostają na weekendy żeby wyrobić się z terminem mają gdzieś. Bardzo "motywujący" system "porażek" - kar finansowych, o których nie ma nic w umowie, wlepianych przez kierowniczkę za cokolwiek zgodnie z jej widzimisię.
To tyle jeżeli chodzi o "ogólnobudowlanych". Ja dorabiałem tam sprzątając na budowie, żeby zarobić na wakacyjny wyjazd. Pieniądze miały być co tydzień, po prawie 3 tygodniach oburzają się, że w ogóle przychodzę pytać o wypłatę. Pieniądze będą. Kiedy? Wtedy, kiedy którejś sekretarce zechce się podliczyć godziny. Może jutro, a może za miesiąc. Na wakacje nigdzie nie wyjadę, bo nie mam za co. Może na ferie?
11
ROZSADEK 2013-09-12 10:41:25
Panie Arkadiuszu,
bardzo ciekawe jest to co Pan pisze.
Podczas rozmowy kwalifikacyjnej przedstawione zostały Panu warunki pracy w firmie NŚ. A dowodem na to, iż się Pan na nie zgodził była Pańska praca na budowie, i chyba po 2ch dniach Pan nie zrezygnował z tego "obozu pracy", czyż nie?
Nikt nikogo do niczego nie zmusza, Pana raczej też tutaj siłą nikt nie trzymał. Ludzie tworzący ekipę NŚ na co dzień, nie pracują w firmie jak Pan - przez trzy tygodnie, tylko po kilka lat - i jakoś nikt nie ucieka.
Interesujące jest też to, iż wie Pan co jest zawarte w umowie, chociaż nigdy Pan jej nie dostał. Na przyszłość, przed rozpoczęciem pracy proszę się też zapoznać z Kodeksem Pracy na podstawie, którego tworzony jest Regulamin Pracy, funkcjonujący w każdym Przedsiębiorstwie i określający prawa oraz obowiązki zarówno pracownika jak i pracodawcy - tak jak ten w NŚ.
I jeszcze dobra rada na przyszłość - jak już Pan będzie właścicielem przedsiębiorstwa, odniesie sukces, czego szczerze życzę, to też będzie Pan mógł określać warunki współpracy w swojej firmie.
Niech Pan nie zazdrości nikomu, nie tworzy mitów i weźmie się do pracy.
Życzę powodzenia.
Ryszard 2013-12-25 00:42:08
W tej firmie jeździ się luksusowymi samochodami. Aston Martin, BMW x6, BMW x3. Ciekawe czy pracownicy płaca rzetelny i uczciwy podatek od wykorzystania tych samochodów do celów prywatnych
2
Ryszard 2013-12-25 01:01:35
Dodam także ze firma robi chlew w okolicy. Ustawia kontenery na śmieci w przestrzeni publicznej które są poza kontrola i dewastuja przestrzeń publiczną.
3
PM 2014-01-28 19:13:38
Witam, jak pracuje się w firmie? Są wypłacali ? Jak z godzinami pracy ? Dobra atmosfera w biurze i na budowie ?
raptor 2014-02-19 13:57:00
Właśnie o mały włos nie dałem się oszukać.
W firmie Neo-Świat proponuje się na początek 3-dniowy
bezpłatny okres próbny.
4
wojtek 2014-03-03 15:14:06
Firma NEO ŚWIAT [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] plusem jest to że możesz w każdej chwili odejść. Pracują tam ludzie przeważnie z LUBELSKIEGO którzy nie mogą znaleźć pracy w swojej miejscowości. Pracuje się po 10h z jedną przerwą. Na każdym kroku możesz zarobić tzw. PORAŻKĘ , nawet 1000 pln. (usunięte przez administratora) PANOWIE SZANUJCIE SIĘ BO INACZEJ ZAWSZE BĘDZIECIE ZWYKŁYMI ROBOLAMI !!!
1
kierownik zamieszania 2014-04-09 20:21:45
Co 2-3 miesiące poszukują kierownika projektu/ budowy, o co chodzi ?
3
Mointer 2014-05-16 10:23:16
Ogólnie nieciekawiezarówno pod wzgledem stawek jak i warunków pracy.Stosowanie kar tzw."pzrazek" to juz jawna kpina..prawie wszyscy na smieciówkach lub bez jakiejkolwiek umowy. a wtmagania jak z kodeksu pracy .....Płaca 15 !!! czyli 45 dni robisz ... Pracownicy robia norma 10h ale czesto i 12 i wiecej.. Brak kompetentnej kadry pionu sredniego... Nie maja pojecia zaden z "majstrów" o zarzadzaniu zarówno frontem robót jak i zasobami ludzkimi... kumoterstwo i podpierdalactwo na porzadku dziennym..
Nie polkecam chyba ze desperatom ... stawki na dzis 10-12pln max!!!
1
flustracja 2014-05-27 15:53:11
Witam.
Pracowałem w tej firmie 2 miesiące jakieś 5 lat temu, kiedy własciciele jezdzili: porshe i audi TT.
Robota na czarno, umowy nie widzialem przez 2 miesiace, a miala byc. umawialismy sies na 10zl/h, dostalem 8.
To była szkola przetrwania, nie bylem z warszawy. W cenie miał być nocleg. okazało się ze w kontenerach pracowniczych. przydzieli mnie do kontenera, w którym nie widać było nic na odleglosc 1m. Koleś tak palił papierosy, ze nie dało się tam spać. od razu chcial pozyczyc ode mnie pieniadze. w ten sam dzien dowiedzialem się ze trzeba na niego uwazac, bo zwyczajnie lubi kraść. Pierwzsy dzien był dla mnie szokiem wiec musialem wynajac pokoj w warszawie na wlasna ręke. Tego nie zapomne do końca życia. W pracy Ubliżanie na każdym kroku, setki wulgaryzmów na godzine, równanie czlowieka z błotem. Pracowalem jako pomocnik budowlany. Robiłem wszystko co trzeba, ale zawsze było coś nietak. ZAWSZE! PRZYKŁAD: dostałem polecenie przyniesienia narzędzia, staralem sie jak moglem, szukalem ale po chwili ochrzan ze nie pracuje. Po prostu zasada była taka: co byś nie zrobił i jak bardzo sie nie starał i tak czeka Cie dziś w pracy ostry ochrzan i spodlenie z góry na dół za darmo. Katusze psychiczne były nie do zniesienia, poza tym praca była jak obóz, tak jak to ktoś wyżej napisał. Wyobraźcie sobie 12h szlifować sufit (bardzo duża powierzchnia) i co chwile mierzyć poziomnicą czy jest równo. Kto kuma, ten wie jaka to jest męczarnia. przykladow moglbym mnozyc. To tylko ogólny zarys tego co przeżyłem. Firma, w której jesteś nikim. Tak jak żyd dla hitlera. po 2 miesiacach wrocilem do swojego wojewodztwa wykończony psychicznie i fizycznie ze znikomym zarobkiem. (również dostałem porażke -200 zł kompletnie bezpodstawnie).
tych dwóch miesięcy nie zapomne do końca życia.
MAM NADZIEJE, ŻE TEN POST NIE ZOSTANIE USUNIETY.
Pozdrawiam, ludzi którzy się szanują i mają swoją godność. Nie popełnijcie mojego błędu.
4
już nigdy 2014-08-28 10:05:53
Żeby nie te porażki było by ok. Kierowcy to frajery którzy czychają żeby dać ci kare finansową za nic. Nie polecam.pieniądze sąna czas
2
już nigdy 2014-08-28 10:09:18
Pozdrawiam mega frajera kierowcę rudą marcinke czterookiego. Uważajcie na niego
2
juz nigdy 2014-08-28 12:06:01
ja raz dostałem 100 zl od panny kuchty. kierowcy się mnie bali bo jestem z wa-wy a porazkowali tych buraków z lubelskiego. trzeba było brac se różne rzeczy do domu
1
Leydi 2014-10-04 15:48:23
Neo Swiat super ludzie do tego pracowici dobrze zorganizowani, wiadomo jak w kazdej firmie sa przeklenstwa i nie kazdy sie do gaduje ale robota jest zrobiona . A co do kierownikow to jak wszedzie uwarzaja sie za kogos lepszego a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] potrafia tyle co morda brochac bo dla tego ze nie potrafia pracowac fizycznie i do tego kompletnie sie nie daja to biora sie za wskazywaniem palcem he niemoty. Pozdro dla chlopakow z neo
1
Darek 2014-10-12 13:05:09
Na jednego fachowca trzech do pieciu pomocników . Obóz pracy najlepiej pracować 7dni w tygodniu wtedy jest ok. Ale nikt nikogo nie zmusza. Kończysz prace po 10 godzinach i idziesz do domu. To jest prośba a nie polecenie . W najgorszym przypadku bedziesz przecieral sufit recznie albo nie beda mieli pracy dla Ciebie na innej robocie. A porażki zazwyczaj są za brak myslenia albo skradziony sprzęt.
1
Niewina 2015-01-17 18:15:11
Witajcje jak w kazdej firmie budowlanej praca taka sama placa jak pracujesz to zarobisz , mam tam znajomoge robi juz dlugo i placa mu normalnie. Wada taka ze sprzataja tam od babki kobiety no i w tedy niektorzy bardzo sie obijaja bo pieja za kazda kobieta he.
jak nie wina to co? 2015-02-07 19:52:23
Jak nie wina to co cię tak sponiewierało, że takie głupoty piszesz?
Pewnie te kobitki w kwiecie wieku za którymi się ogląda twój znajomy(40 latek), sprzątając co prawda prawie czystą budowę bo z reguły jest wszystko zabezpieczone, swoimi ponętnymi ruchami:) sprawiają że dzięki nim tylko te budowy schodzą. z całym szacunkiem, jak tak bardzo ci zależy żeby oglądać chłopaków spoconych to niech znajomy cie zaprosi w środku budowy a nie na koniec... chcesz naszą pracę osądzać a kres waszych ambicji kończy się na 8 zł. Szanujcie, a będziecie szanowane...
project manager 2015-05-23 22:44:44
W Neo-Swiat jak w każdej firmie wykonawczej na terenie Polski pracuje się 10 h/dziennie - 0d 7.00 do 17.00. Często dłużej, bo harmonogramy bardzo napięte. Fizycznym płacą za nadgodziny, kadra inżynierska nie dostaje nic. tyle tylko, że kadra inżynierska suma summarum zarabia dużo więcej.

Ogólnie polecam inżynierom- firma więcej jak poukładana. Warto.
profesionalista 2015-06-06 17:37:34
Wykończeniówka to tempo!
Pracowałem...przyjdź i zobacz :P
krzysiek 2015-08-23 22:51:21
Ja tak przy okazji chciałbym pozdrowić wszystkich pracowników Neo-Świat, którzy mnie znali. Pracowałem dawno dawno temu jak robiliśmy w Warszawskim Centrum Finansowym Studio Karen czy coś takiego. Pamiętam Rafała jednego i drugiego :D Lalkę, Krzyśka, Wojtka, Cezara, starszych panów od malowania i tego kanadyjczyka haha co sobie jajecznice smażył jak mu pomagałem jedno mieszkanie wyremontować :D Wytrzymałem bodajże rok czasu z nimi a zwolniłem się bo był przestój. Niby pracę miałem zapewnioną po miesiącu, ale wynajmowałem pokój i musiałem zarabiać.
Dość miło swoją karierę wspominam, ale przyznam że wtedy byłem g*wniarzem i aż tak dużych wymagań nie miałem. Były wesołe dni, były też kary więc i smutne się zdarzały. Pamiętam jak jeden z szefów na Mokotowie bodajże jak robiliśmy na nocki LINK4 postarał się o to żebym stracił dniówkę bo rozmawiałem z nim że chciałbym wolne a on o tym zapomniał. Później tłumaczyłem się w biurze bez skutków. Ale teraz to przeszłość. Panią Beatę też lubiłem. Była dla mnie miła. Przynajmniej taką ją zapamiętałem :) Nadal siedzę w Warszawie, pracowałem u prywaciarza w teletechnice, światłowodach i elektryce 5 lat, ale właśnie się zwolniłem bo frajer jeździ na urlopy, wypłaty nie dał a ja w portfelu tylko 2,50 mam na przeżycie. Także głodówka ostra. Jutro mam na szczęście kilka spotkań w sprawie pracy bo nabyłem przez te lata świetne doświadczenie więc może jakoś to będzie.
A praca jak to praca. Nie narzekajcie. Samo się nie zrobi a za opierdzielanie się nikt nie płaci. W każdej pracy są plusy i minusy.
Pozdrawiam serdecznie cały zespół, biuro i kierowców :)
Chciałbym kiedyś Was odwiedzić ;)
Pozdro
zork 2015-11-29 07:50:58
co w firmie neo świat. Mniej samochodów. Chyba trochę stanęło z działalnością? Nie mają problemów z forsą
falko 2016-05-13 23:28:31
werty, nie słyszałem, żeby teraz takiego stanowiska poszukiwali. Słyszałem za to, że u nich można zarobić coś koło 2 tyś
Zostaw swoją opinię o Neo - Świat Sp. J - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Neo - Świat Sp. J