brak logo

NIXEN SP Z O.O.

Toruń

Opinie o NIXEN SP Z O.O.

stiepan 2015-01-02 13:05:52
Firma krzak.Nędzne pensje i niekompetencje ludzi zarządzających tym bałaganem.
1
marecki 2015-02-18 12:34:12
Potwierdzam, podwykonawcom zalegają po kilka miesięcy z płatnościami.Kadra - amatorzy.
1
MARIAN 2015-02-27 13:06:20
Dajcie sobie z nimi spokój. Banda oszustów i nic poza tym.
1
ciekawy 2015-03-10 07:16:55
Czy oni w ogóle komukolwiek z podwykonawców zapłacili?
1
quest 2015-10-25 15:21:54
braki w każdym calu, zalegają ze wszystkim, nie polecam!
1
podwykonawca 2015-12-23 17:49:44
banda oszustów i krętaczy.Chyba wszystkim co rozmawiam to zalegają z kasą i nie ma co ściągnąć.przyklad( z hurtowni grodno maja komornika)
2
gosc 2016-01-12 20:06:34
a czy to nie jest ta sama firma co BCA Group ?
5
były pracownik 2016-01-18 15:48:44
Nixen i Bca Groupe to ta sama firma,ci sami ludzie w zarządzie ,jak Nixen padł to założyli spólke córke i dalej oszukują ludzi nie polecam
2
Dariusz 2016-01-21 06:54:14
Witam wszystkich . Potwierdzam,ale nie do końca. Otóż chłopaki mają już 2 a nie jednego komornika. Tak więc KAŻDY i tak zostanie przez wspomnianych biznesiaków pozbawiony zarobionych pieniędzy. Powodzenia. Uczciwość...??? Honor...??? Godność...??? Powinni sobie poszukać w słownikach co te słowa znaczą.
3
gosc 2016-01-21 20:48:03
z tego co czytam to widzę, że raczej należy unikać tych dwóch firm.... adresów na stronach www. też mają więcej niż jeden...
2
Wiech-u 2016-01-27 22:32:14
Współpracuję z nimi kilka lat i potwierdzam zdążały się opóźnienia w płatności ale prędzej czy później się rozliczali. W ostatnich latach chłopaki mieli pecha pracując dla różnych wykonawców którzy ich mocno przewieźli. Dołożyć jeszcze do tego kilku byłych nieudolnych pracowników z kadry kierowniczej i co tu się dziwić.
Nie mówiąc już o niektórych podwykonawcach bez kompetencji z którymi w ostatnim czasie współpracowali.
Pech na całego
2
uczciwy fachowiec 2016-02-16 10:06:14
z tego co słyszałem to na budowie Mennicy Polskiej w Warszawie jako firma BCA zalegaja wszystkim podwykonawcom duże pieniądze i raczej nie do odzyskania, popytajcie firmy na budowach to Wam potwierdzą,Już ciężko im znalezdz firmy do pracy w Warszawie i okolicach
1
Dariusz 2016-02-18 16:04:05
Witam ponownie. Panowie już nie mają tylko trupa Nixen lub BCA Group. Od Października mają nowe dziecko. To BCA GROUP Ltd. sp. z o.o. Zabawiają się już na całego. A co do info,iż mają ostatnio pecha... Panowie u nich znane jest stwierdzenie "wykonawstwo zastępcze" i syndrom ostatniej faktury.Pan Wiesław niech nie czaruje bo ma do skończenia zlecenie. Trzymam kciuki,żeby się porozliczali za PGE. A co do niby nieudolnych podwykonawców,to popytaj ich a nie zarządu. Panowie Robert,Michał i Arnold mają za uszami tyle że głowa mała
5
Wiech-u 2016-02-23 15:12:31
Na mennicy pracowałem właśnie jako wykonawca zastępczy. I co do nieudolnych podwykonawców to jest moja opinia właśnie z mennicy. Wzięli na podwykonawstwo 2 firmy z łodzi którzy zatrudniali w większości pracowników z ukrainy bez jakiegokolwiek doświadczenia bez nadzoru itd... To co poprawiałem po nich to się w głowie nie mieści a miałem tam ok 15 osób i takich jak ja było chyba jeszcze ze 2.
Co do płatności za mennice co pisze "uczciwy fachowiec" to nie do końca prawda. Mają niezapłacone do podwykonawców ale nie wszystkich ponieważ nie zapłacił im generalny i z tego co wiem jest jakiś problem. Ze mną się rozliczyli częściowo ale i wiem że z kilkoma innymi też. Nie rozliczyli się na pewno z tymi którym wprowadzili wykonastwo zastępcze.


Darek, jak byś mógł więcej szczegółów ze zleceniem co mam do skończenia bo chyba mnie z kimś mylisz?
5
gość 2016-02-24 04:42:39
Budowę Mennicy wzieli pod tzw. wodą, musieli kogoś uwalić żeby wyjść na swoje.Większoć robót tak biora i na koniec kilku podwykonawcom nie zapłacą i w ten sposób ta firma działa.Jakiś czas robiłem na Mennicy to na materiał który powinien byc czekało sie po kilka dni a wiecie dlaczego bo maja blokady w hurtowniach i muszą gotówką płacic
2
pracownik 2016-02-24 14:26:25
Witam
Jestem pracownikiem tej firmy od ponad 7 lat i mam nieco inne zdanie na temat tej firmy.
Ale jak już się znalazłem na tej stronie to widzę same znajome wpisy a dla osób bezinteresownych chciałbym nieco zinterpretować to co się tutaj dzieje.

Rozpoznaje Pan przedsiębiorcę z łodzi który pisze chyba pod 2 czy 3 nickami który był podwykonawcą na mennicy i który z dnia na dzień uciekł z budowy bo jak twierdzi rozchorowało mu się 8 pracowników z ukrainy (taka parodia firmy instalacyjnej i to w dodatku sp z o.o.). Przez 2 tygodnie nic się nie działo i dostał wykonastwo zastępcze a teraz jak widzę ma chyba do tego pretensje. W tym przypadku stwierdzenie wiech-a jest jak najbardziej trafione, podoba mi się.
Widzę też wpis innego wykonawcy z mennicy który nie dotrzymywał terminów, bo powinien mieć z 20 pracowników a miał zaledwie 6 i który też dostał wykonawstwo zastępcze. Teraz zamiast się cieszyć że kar nie dostali to mają chłopaki pretensje że jak to " nie wykonałem umowy i na dodatek mi nie zapłacili, co za czasy:)" Powyższe potwierdzam tym że pracowałem przy tym projekcie i doskonale wiem co się tam działo.
Tak że proponuję tym co takie bzdury wypisuję zrobić rachunek sumienia i zadać pytanie - dlaczego tak się stało?
Też bym chciał dostawać pensję i udawać że coś robię....
2
oszuści 2016-03-04 10:14:21
wszystkie opinie pozytywne na tej stronie pisza panowie z zarządu nixen/bca !!!
a prawda jest taka ze ta firma leży na łopatach i powykonawców pogrąża
4
czesio 2016-04-17 08:10:21
Podeślijcie info co się dzieje w wspomnianych firemkach nixen/bca
1
podwykonawca 2016-05-05 11:43:33
Jak chcesz się wyłożyć to możesz dla nich pracować,ostatnia faktura nie do wyrwania, zawsze Twoja wina jakiś Sajgon, chociaż na początku dla zwabienia podwykonawcy trochę płacą.Firma na budowie składa się z jednego kontenera który jet też magazynem i dwóch kierowniczków co nic nie mogą, a dużo obiecują
6
dawny pracownik 2016-06-04 20:27:27
Przez przypadek tutaj trafiłem z nudów latam po necie a że pracowałem w tej firmie 2 lata to postanowiłem poszukać co słychać i wyrazić swoje opinie.Firma do du.. rejestrują na najnizszą krajową a resztę bokiem dają, zalegają średnio jeden miesiąc z wypłatą a jak się zwalniasz to dostajesz w najlepszym przypadku podstawę za ostatnie 2 miesiące a o reszcie zapomnij.Nie polecam
5
podwykonawca byly 2016-07-05 21:05:35
Pracowałem z tymi oszustami ze 3 lata i oszukali mnie na dobre 100.000 zł. Jeździłem po całej Polsce dla nich. Do momentu jak pojechałem do biura i powiedziałem ze ich kierownik zamawia kable koryta kablowe i wywozi na złom. Bo nie miał za co pić he. Od tamtej pory przestali płacić wszystkie roboty co wykonywałam były złe wykonane itd. Na Stadionie Narodowym cena była ustalona a dostałem 1/6 tego co było dogadać. Dobrzy kierownicy podchodzili od nich np. KRET POZDRAWIAM . Michał potrafi tylko obiecywać a tak naprawdę to nic nie może w tych firmach. Prezesura pewnie już wie kto to pisze. Jesteście dziadami. Myśleliście ze mnie pogrążycie a wy sami się pograzyliscie. Niech nikt ich nie broni są to złodzieje i to cwaniara. Jak chcecie zbankrutować to rubcie dla nich a jest to gwarantowane
6
podwykonawca byly 2016-07-06 23:58:34
Dochodziło swoich pieniędzy w NCS nie dało efektów. W Mirbudzie tez nie dało efektów. Z nimi to trzeba na ostro jak coś. Michał mówił ze zgłosił mnie do generalnego ze podwykonawca ich jestem . A kiedy chciałem pismo to zawsze czasu nie miał. Dodam firma która ma komornika nie może startować do przetargu. Oni mieli i startowali. Dawali najnizsza cenę a potem podwykonawców nie wyplacali. Prosto w twarz oszukują. Jakby pluna im w twarz to by powiedzieli ze deszcz pada. Oni sami się wykończa tylko czasu musi jeszcze upłynąć. Dodam że przez nich parę firm się pogrążył na amen. Firma krzak
4
Spejson 2016-07-14 12:36:23
Firma rzetelna i uczciwa dla swoich pracowników. Szefostwo i kierownicy są do rany przyłożyć, poczestuja cie ostatnim papierosem. Wyplaty przeważnie są na czas i wszystko na papierze. Jeśli sie w weekend nudzisz i nie masz co robic w domu, to jest możliwość pracy: ustawowo druga sobota 50 a każda niedziela 100% extra. Jak ktoś lubi podróże to tez bedzie zachwycony. Delegacje krajowe i zagraniczne są placone ustawowo i na czas. Zawsze jest zamowiony i oplacony porządny hotel. Flota samochodowa jest nowa i bezawaryjna a opony sa wymieniane na czas. Nikt nie zmusza do łamania przepisow i jazdy na przykład z nadmiernymi predkosciami jak to ma miejsce w innych firmach. Atmosfera w pracy jak i po niej jest przyjacielska. Czeste sa organizowane spotkania integracyjne z mnóstwem atrakcji. Polecam.
2
byly pracownik 2016-07-16 19:42:28
chyba jakies zmiany w zarzadzie nastapily...????
1
podwykonawca 2016-07-25 18:12:16
Tak to ta sama firma, nie polecam. Nie płacą podwykonawcą
4
Oszuści 2016-08-01 08:02:11
Zalegaj z płatnościami wszędzie gdzie się zapytam, hurtownie i podwykonawcy z którymi współpracowali nie chcą o nich słyszeć,i oczywiście kilka spraw w sądzie,a pozytywne opinie,,jak ktoś to wcześniej w opiniach napisał,, jestem przekonany że piszą panowie z zarządu.pozdrawiam i nie polecam
5
Właściciel firmy X 2016-08-25 19:49:16
Nie wierzę w to co tutaj przeczytałem ,że ktokolwiek ma dobre zdanie na temat firm NIXEN i BCA , przecież tam oszustwo goni oszustwo.Wszyscy właściciele firm z którymi rozmawiam doradzają mi żebym dwa razy się zastanowił zanim zdecyduję się na jakąkolwiek współpracą z Nimi, bo napewno nie zarobię a pewnie stracę. A mówię to jako właściciel firmy,kilku osobowej od 10 lat.
3
jumper 2016-09-01 13:16:22
Spejson, pracowałeś tam, że taką opinię dajesz? Może tak było sto lat temu ale teraz? Od pół roku wizyty komorników, średnio 2 razy w miesiącu, aktualnie pracuje tam tylko parę osób, bo reszta zmądrzała i odeszła a resztę sami zwolnili. Ja nie polecam tej firmy. Oszukują i kłamią w żywe oczy. Obiecują a później słowa nie dotrzymują.
5
Baron 2016-09-02 09:00:18
Potwierdzam, szefostwo jest bardzo zapominalskie jeżeli chodzi o pieniendze. Zeby coś od nich odzyskać za swoją ciężko pracę to trzeba byłoby pojechać z kilkoma karkami i zrobic im blokade calego biura. To chiba jedyny sposób na szybkie cudowne odnalezienie się należnych pieniendzy.
2
grand 2016-09-08 15:42:31
Nie mam pojęcia, skąd wzięły się nieliczne pozytywne opinie, ale jako były pracownik doskonale wiem, jak dalece odbiegają od prawdy. Musiał je pisać któryś z "szefów", aby wybielić wizerunek firmy, bo cóż mu innego pozostało, jak się drugą spółkę kładzie na łopatki. Dla zainteresowanych współpracą - odradzam, ponieważ polityką firmy jest notoryczne odwlekanie płatności w czasie, czy to za faktury, czy za wykonaną pracę. Szefostwo uważa się za specjalistów we wszystkich dziedzinach, a tymczasem nie ma zielonego pojęcia o wielu sprawach, które są bardzo istotne przy prowadzeniu firmy. Ma za to głębokie i szczere przekonanie, że doszukiwanie się nieistniejących błędów i opóźnień w usługach podwykonawców jest działaniem pierwszorzędnym w celu zaoszczędzenia kasy. Mam nadzieję już nie mieć więcej nieprzyjemności spotkania tych ludzi kiedykolwiek. Tupet, pomiatanie ludźmi, pogarda, brak wiedzy, brak poszanowania cudzej pracy i cudzego zdania - to jest właśnie tak naprawdę ta firma, a nie to, co napisał Spejson. I to nie jest odosobniona opinia. Jeśli chcecie przychodzić do pracy w stresie, z pawiem na ustach, stracić czas, energię i nerwy, to tak, polecam! Niektórzy lubią taką atmosferę, ale większość pracowników stamtąd uciekła. Pozdrawiam
5
grand 2016-09-08 16:24:37
Kiedyś może wypłaty były terminowe, ale odkąd mają długi i komornicy praktycznie mijają się w drzwiach, nie płacą na czas. Nie widzę, żeby nikt nie narzekał, powyżej są opinie z informacjami o opóźnieniach. Warto by było czytać ze zrozumieniem.....
2
Stanis 2016-09-08 19:37:27
Czy ktoś jeszcze pracuje w firmach Nixen i Bca?
Czy ww firmy szukają nowych podwykonawców do pracy za friko?
Czy trzej muszkieterowie dojeżdżą do pracy rowerami i kupują w Biedronce?
Czy wierzyciele zablokowali już biuro?
4
Kaśka 2016-09-08 21:31:51
A co zrobiłeś że ci nie zapłacili?
Kaśka 2016-09-08 21:39:34
Czy pensji nie płacą czy płacą z opóźnieniem?
Podobno mają sprzedać albo sprzedali jedną spółkę za ponad 7 mln dla jakiegoś zagranicZnego inwestora.
Kaśka 2016-09-08 21:40:34
Czy pensji nie płacą czy płacą z opóźnieniem?
Podobno mają sprzedać albo sprzedali jedną spółkę za ponad 7 mln dla jakiegoś zagranicZnego inwestora.
1
ciamek 2016-10-04 21:35:52
Cześć - robiłeś coś na hiltonie? jaki zakres?
masza 2016-10-17 20:18:28
Spejson 2016-07-14 12:36:23 twoja wypowiedź to jakaś abstrakcja,jakie integracje człowieku to są najgorsi ludzie jacy mogą być,swoje rodziny oszukaja a co dopiero obcych tam nie ma nic chwasty do pierwszego piętra i produkcja w garażu ,ludzie omijajcie ich z daleka kiedyś wymiar sprawiedliwości sie upomni o nich.
2
masza 2016-10-22 20:35:51
nac o jakiej ty firmie mówisz Nixen to bankrut i już nie istnieje,zamkneli w 2015 sprzedana za 15 tyś dla jakiegoś gościa z długami na pare baniek
2
Lex....s 2016-10-27 19:21:53
Masza, masz pełną świadomość tego co napisałeś i rozumiem że będziesz potrafił te oskarżenia potwierdzić przed organami ścigania?
W przeciwnym razie "paka" o której piszesz będzie czekała chyba na ciebie.
Jeżeli żyjesz w przekonaniu że jesteś incognito to przesyłam pozdrowienia
Do zobaczenia
2
masza 2016-11-03 20:08:58
o widzę panowie z lex sorki z lexperts się odezwali,rozumiem lojalność musi być przecież ich reprezentujecie,ciekawe ile faktur wam nie zapłacili,pytanko czy z BCA lub BSN zrobicie to samo co z nixen,czyli zatopicie ,sprzedacie i dalej będziecie prowadzić dzialalnośc pod inną nazwą.To co napisałam jest prawdą a takich pracodawców trzeba napiętnować ,ludzie przez nich zamykali firmy,małe hurtownie bankrutowały,podwykonawcą nie płacili ,a kupowali kampery,qady,motory ,łódki motorowe,takie było życie na czyjś koszt,
pozdrawiam panów z lexperts,zbieg okoliczności że nixen jest teraz zarejestrowany na ryżowej ,coś wam ta ulica mówi
2
masza 2016-11-07 20:01:06
BCA LTD to ten sam twór co BCA i ci sami ludzie,rb,ms,an,robią testy na sprzęcie zrobionym w garażu,kupa śmiechu,wszędzie totalny syf i bałagan,komornicy,skarbówka na głowie i poprzednie firmy Nixen,BCA,nic dobrego ,nie dajcie się wrobić i nie róbcie z nimi nic,bo was oszukają.
2
Zostaw swoją opinię o NIXEN SP Z O.O. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NIXEN SP Z O.O.