brak logo

Dekoma

Swarzędz

Opinie o Dekoma

anonim 2011-11-29 19:15:41
Zdecydowanie nie polecam!!!
5
pikny 2013-02-11 12:14:00
napiszcie coś więcej o firmie wiadomo że praca to praca a nie wakacje jaka podstawa plany sprz. samochód i ile przy sumiennej pracy można zarobić byłem na rozmowie i tak się zastanawiam
1
Były 2014-01-23 18:06:08
Na umowę trzeba czekać szef zmienia zdanie jak mu się chce wszyscy ( usunięte przez administratora ) W ciągu roku duża rotacja zmiana handlowca co 3 miesiące.Tylko własna działalność
3
akurat 2014-06-25 15:48:53
Oj już wiele osób spróbowało coś z tym zrobić, baaardzo wiele nawet i ... Poszukali innej pracy ;)
8
k7czor 2015-01-20 20:37:16
jak na dzien dzisiejszy wygląda praca jako handlowiec w firmie dekoma? jakie zarobki auto itd?
a. 2015-02-16 21:12:53
Tomek, w tej firmie nie ma mowy o komforcie pracy. Nie ma mowy. I żaden telefon czy samochód służbowy ci tego nie wynagrodzi.(usunięte przez administratora)
7
Sylwia Matysiak (logisyk) 2015-03-17 17:39:52
Pracowałam w Dekomie około 1,5 roku. W mojej ocenie firma jest fajna, praca ciekawa i rozwojowa, a szeregowi pracownicy dogadują się ze sobą- oczywiście jak wszędzie może znaleźć się jakiś dziwoląg.

Szef bywa ekscentryczny i zapewne jak każdy ma lepsze i gorsze dni. Czasem komunikacja była delikatnie mówiąc „trudna”, natomiast wydaje mi się, że każdy powinien znać zakres swoich obowiązków i jest zobowiązany rzetelnie je realizować. Dość proste.
Dbałość o infrastrukturę na wysokim poziomie, co do uczciwości względem wynagrodzenia również wszystko OK, pensja zawsze terminowo.
Brak porozumienia w kwestiach merytorycznych zadecydował o mojej rezygnacji, natomiast mimo wszystko ogólna ocena jest na „PLUS”.

Należy pamiętać, że praca to nie małżeństwo, a nawet w małżeństwie jak to się mówi „ nie ma takiego wagonika co się go nie da odłączyć” ;-)
Należy próbować, doświadczać, negocjować i mimo wszystko trzymać poziom i klasę.

PS. Dla wszystkich podejmujących dyskusję proponuję minimum cywilnej odwagi i podpisywanie komentarzy co najmniej imieniem.

Pozdrawiam, Sylwia Matysiak
10
Analityk 2015-03-17 21:32:22
Ex - skoro nie wzięłaś roboty to czemu wieszasz psy na firmie? Byłaś na rozmowie i od razu wiesz, że dziewczyny płaczą w kiblu i przerwy są liczone co do minuty? O co chodzi? Napisz, bo chcę składać papiery! Podobno nie jest źle!
1
@ 2015-04-27 17:52:24
Przeglądam od kilku miesięcy oferty pracy i często jestem na rekrutacjach. To jest jakiś kabaret. Zawsze czytam opinie o firmie do której zamierzam rekrutować. Po spotkaniu z pracodawcą porównuję przebieg rozmowy z waszymi wpisami i przyznam, że większość wpisów jest prawdą. Pracodawca zamiast dogadać się z dobrym pracownikiem i dać jemu podwyżkę, woli zatrudniać nowego- może znajdzie się naiwny z landu. Rynek pracy to horror- ten kraj oszalał. Nic dziwnego, że kolejni fachowcy są zmuszeni ociekać z tego chorego" kraju. Jak czytam wpis p. Sylwii to nie dziwię się, że mamy to, co mamy. " Nie mogła dogadać się w kwestiach merytorycznych, ale daje "PLUS". Ręce opadają. Prosze wybaczyć, ale Pani ma szanse w polityce- też w Polsce...
7
rozbawiona 2015-05-11 14:01:03
Każdy kto powątpiewa w krytyczne i bardzo krytyczne uwagi dotyczące pracy tam,
niech idzie, niech tam idzie. Koniecznie, a potem zapraszam na jakieś forum, ale chyba nie to, bo każda pozytywna ocena Dekomy jest podejrzana.
10
Hehe 2015-08-24 20:14:51
Jedyną dobrą stroną pracy w Dekomie jest to,że ja już tam nie pracuję.
10
Hehe 2015-08-27 11:39:44
to była moja decyzja. przez okres pracy w tej firmie narastało już we mnie przekonanie, że to ze mną jest coś nie tak. na szczęście praca w nowej firmie uświadomiła mi, że problem nie leżał po mojej stronie. pracownik w D. jest traktowany jako bardzo łatwo wymienialny element, więc zwalnia się tych, którzy w jakikolwiek sposób nie pasują do wizji szefa. ale najczęściej to jednak ludzie wysyłają CV, chodzą na rozmowy i, jeśli tylko jest okazja, zmieniają pracodawcę. tak było ze mną.
9
Hehe 2015-10-08 14:05:01
warunki finansowe były co najwyżej akceptowalne, więc oferta została przeze mnie zaakceptowana. u obecnego pracodawcy finansowo było od razu dużo lepiej a komfort pracy jest o niebo lepszy, zupełnie bez porównania.
"Czasem trudno by dwa odmienne charaktery ze sobą współpracowały i tyle."
2
Nick 2015-10-08 19:05:13
Co wspólnego w pracy maja charaktery? Trzeba szanować jeden drugiego.Lubić albo nie to sie można po godzinach.
3
Hehe 2015-10-09 13:59:49
@Nick. Masz całkowitą rację. w mojej wypowiedzi było zacytowane zdanie @grześ, gdyż biorąc pod uwagę sposób, w jaki traktuje się tam pracowników, brzmiało ono ironicznie. Czego jak czego, ale szacunku w tej firmie nie znajdziesz.
4
ciekawy 2015-11-10 15:22:23
A Brydzia jeszcze pracuje?
TakżeTego 2015-12-17 14:23:22
tylko dla osób, które lubią ekstremalne wyzwania. ja do dziś mam koszmary po pracy u tego osobnika. siada na psychę, szkoda nerwów.
7
TakżeTego 2016-01-04 08:41:41
"Musisz być w takim razie bardzo słaby psychicznie" -OK przyjmij taką wersję. moja wersja jest taka: skoro może być normalnie, a nawet przyjemnie, to po co iść tam, gdzie jest nieprzyjemnie?
"No ale tak jak w każdej firmie."- no właśnie chodzi o to, że na szczęście nie w każdej firmie jest tak jak w D.
1
What 2016-03-11 11:42:54
"a dają do tego umowę o pracę."
A niby jaką umowę się daje dla pracownika biurowego? dzieło, zlecenie? mówisz o tym tak, jakby robili łaskę.
1
Temida 2016-03-11 23:05:36
Dekoma to dobra firma, stwarzającą możliwości rozwoju. Jeśli szanujesz pracę i stawiasz na poszerzanie wiedzy to dobrze trafiłeś. Godne polecenia.
What 2016-03-21 10:20:31
Akurat stanowisko sekretarki w tej firmie to najgorsza posada, bo mocno współpracuje się z szefem. stąd tak duża rotacja na tym stanowisku.
1
Temida 2016-03-22 00:28:41
Szef jest rzeczowy i konkretny. Uważam, że warto próbować. Polecam.
1
Temida 2016-03-31 20:26:21
Konkretny oznacza zwyczajnie ...konkretny. Myślę, że dojrzała, odpowiedzialna i znająca się na swojej pracy osoba, nie ma powodu się czegokolwiek obawiać :-) Firma jest UCZCIWA, z pensją wszystko OK.
Rozczarowany 2016-05-03 20:18:15
Współpracownicy naprawdę fajni, jednak Szef-właściciel to jakaś zgroza. Traktuje pracowników jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] słychać ciągłe krzyki i wyzwiska. Brak rzeczowych rozmów. Bardzo dużo osób z pracy rezygnuje, nie pozwalają sobie skakać po głowie. Ktoś go powinien nauczyć jak rozmawiać z ludźmi. Sam nie wie ile traci. Generalnie to chyba sfrustrowany i nieszczęśliwy człowiek.
5
Rozczarowany 2016-05-03 22:21:40
Ja na całe szczęście mam to za sobą, przyjdź spróbuj-przekonasz się sam. Współczuje każdemu kto jeszcze tam pracuje.
3
Sekretarka 2016-05-05 17:17:21
Dekoma to najgorsze miejsce pracy. Wieloletni pracownicy to ludzie, których naprawdę trzeba podziwiać za to, że codziennie docierają do firmy i to z uśmiechem na twarzy, przynajmniej dopóki nie pojawi się szef. Pracowałam na stanowisku sekretarki przez 2 miesiące i mogę powiedzieć, że to były najgorsze miesiące mojego życia. Codzienne awantury o dosłownie wszystko. Szef jest sfrustrowanym hipokrytą, który tylko nakazuje kolejne głupstwa (żadnych merytorycznych uwag), nigdy nie słucha bo on wie lepiej. Zza drzwi słychać ciągłe wyzwiska, nawet dla ludzi, którzy nic nie zrobili źle - chodzi tylko o to żeby pokazać, kto ma władzę. Co więcej szef regularnie przegląda rzeczy pracowników, grzebie im w biurkach, sprawdza notatki. Naprawdę nikomu nie polecam żeby za 1500zł/mc na umowie zlecenie szarpać sobie nerwy i wracać do domu z płaczem. Prawdą jest, że nawet najbardziej odporna psychicznie osoba po znalezieniu się w tym piekle, po prostu wysiada, co ewidentnie cieszy Pana Prezesa. Sama odeszłam z pracy po godzinnej awanturze, na której zostałam wyzwana od najgorszych, ponieważ według szefa źle narysowałam kreskę we własnych notatkach.. no cóż - jak to mówi Pan Prezes - jego firma, jego zasady.
Jeżeli chcecie pracować w ciągłym stresie słysząc wyzwiska i widząc poniżanie dobrych pracowników, a także zostawać po godzinach, dlatego że szef nie ma co robić po południu - ta firma będzie dla Was idealna.
PS- Pozdrawiam obecną Panią Sekretarkę i współczuję, że musi Pani oglądać twarz tego człowieka.
10
FFF 2016-05-13 09:23:02
@Mejks-->na magazynie można pracować, bo jesteś daleko od szefa :) no chyba, że w nieodpowiednim miejscu zaparkujesz rano swoje auto, wtedy możesz wylecieć z pracy (autentyczny przypadek z tej firmy).
2
FFF 2016-06-16 13:58:28
@ilakaj
naprawdę w to wierzysz? niestety to nie jest "jakaś tam osoba" tylko szef i to nie szef delegujący, ale taki, który ma swoje zdanie w każdej, nawet najmniejszej sprawie.
Szok 2016-08-05 19:26:43
Im bliżej szefa tym gorzej, mobbing i poniżanie pracowników to codzienność. W tej firmie nie da się pracować, szkoda zdrowia. Szczerze odradzam
3
Wykasowana 2016-08-05 21:28:59
Wykasowali moją opinię, więc wszystko na ten temat...
Szok ma rację... pracowałam...
jeżeli nie szanujesz swojego zdrowia to zapraszam...
Hm 2016-08-05 21:53:57
Haha, jeżeli firma ma ok. 40-60% rotacji, to o czym można pisać ? Ale tkaniny są ok. :)
2
USB 2016-08-08 14:01:45
jurek, zarobki będziesz miał takie, jakie sobie wynegocjujesz. nie mogą na umowie wpisać czegoś a później zapłacić Ci połowę. tylko uważaj na premię za niechorowanie (która teoretycznie wchodzi w skład wynegocjowanej kwoty).
Frog 2016-08-21 22:04:35
Ta firma to porażka. Panuje tam taka psychoza jakiej nigdy wcześniej nie spotkałem. Tak duża rotacja wartościowych pracowników o czymś świadczy. gdyby było dobrze to ludzie masowo z pracy by nie uciekali
5
pracownik 2016-09-23 08:07:28
Praca w biurze pod ciągłą presją nawet kiedy szef był na urlopie. Wielokrotne spotkania zaczynały się od przekleństw. Liczy się pieniądz, nie pracownik. Nie dostosujesz się, to wylatujesz lub jesteś gnębiony. Wiele osób pracuje, ponieważ mają kredyty. Wypłata taka jak sobie załatwisz w pierwszych dniach -nie licz na podwyżkę.
2
Masakra 2016-09-29 18:35:15
Czytałam opinie. Byłam tam. Spędziłam 30 minut czekając i wypełniając kwestionariusz. W końcu przyszła miła Pani, wypytała o wszystko, notowała, super. Na koniec powiedziała, że miał rozmawiać szef, ale go nie ma, proszę poczekać około 25 minut jak wróci, bo on chce porozmawiać, on decyduje... Halo, to stanowisko magazynowe a nie jego prawa ręka ! Zadzwonili po 40 minutach., więc zrezygnowałam.
Totalny nieprofesjonalizm, umawia się na spotkanie a potem każe ponad godzinę na siebie czekać. Moim zdaniem albo się spotkanie przekłada, albo daje uprawnienia innej osobie. Jeszce z czymś takim się nie spotkałam.
Iść nie warto !
2
Vitanella 2016-09-30 10:43:02
@Masakra

Ciesz się, że spotkałaś się tym gościem. oszczędziłaś sobie nerwów.
5
@zrezygnowany 2016-09-30 11:55:26
Totalny brak profesjonalizmu w kontaktach z pracownikami. Jeżeli brakuje komuś wrażeń to Dekoma jest najlepszym miejscem aby się przekonać gdzie jest granica. Zagrywki psychologiczne to konik Szefa. 40 % rotacja pracowników o tym świadczy.
7
Ax 2016-10-02 19:44:45
byłam na spotkaniu o pracę, zostałam zaproszona na "2 etap", ale przemyślałam to sobie i już tam nie wróciłam, szkoda nerwów... szef to cham i ludzi ma za nic, widać to było już na rozmowie, więc w pracy na pewno nie jest lepiej :/ jest bezczelny i obraza kandydata na rozmowie...
Człowieka od marketingu szukają już chyba rok i wcale się nie dziwię, nikt nie chce z nim pracować...
3
Firmowymobbing 2016-10-05 22:37:07
Biu, jeżeli otrzymasz tę pracę to możesz się spodziewać że Szef będzie kazał się nauczyć cennika dla kilkunastu tysięcy tkanin w różnych wariantach cenowych, który jest aktualizowany co roku. Jest to książka, która mimo że sprzedający ma ją do dyspozycji, Szef sobie u.r.o.i.ł że trzeba zać ją na pamięć. Osoby które pracowały na tym stanowisku wkuwały i ryczałt w końcu się poddały.
4
Inna... Prawda... 2016-10-15 21:12:47
Hehe. Dobre...
Solo 2016-10-24 05:00:44
Gdyby nie właściciel praca byłaby całkiem fajna. Jednak dla zdrowia psychicznego lepiej trzymać się od niego jak najdalej.
7
Nowy pracownik 2016-11-24 06:19:04
Dział projektowy - umowa na niecały miesiąc. Odnawiana co chwilę przez agencję pracy. Pensja ok 2000 netto. Umowa o pracę? Tak, ale przez agencję odnawiana co miesiąc.
Czy można to nazwać stabilizacją? Nie sądzę.
3
Soba 2016-11-27 08:14:25
W firmie panuje dość specyficzna atmosfera. Momentami ciężko na kimś polegać, zwłaszcza jak jest się krótko. Nie ma chętnych do wdrażania, mimo, że zostało powiedziane. że w tym wypadku to ich obowiązek.
Po rozmowach z pracownikami, obawy się potwierdziły, że większość osób ucieka stamtąd dość szybko.
3
Nick 2016-11-27 20:45:41
Większość osób ucieka ze względu na Szefa. To on wprowadza taką psychozę, że wszyscy się boją. Ponadto każdy jest obłożony obowiązkami, notatkami, notatkami od notatek ... Jak się odrobinę dłużej popracuje to rostrój nerwowy pewny. Nie polecam, szczerze.
3
Zostaw swoją opinię o Dekoma - Swarzędz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dekoma