brak logo

Timken Polska

Sosnowiec

Opinie o Timken Polska

zainteresowana 2016-12-07 17:18
I po co te złośliwe uwagi?Na zdrowie nie narzekam dziękuję za troskę. .. A dlaczego nie mogę iść osobiście, to nikomu się nie muszę tłumaczyć.
Pomoc od wszystkich tryska. .
Pozdrawiam. ..
4
magda 2017-01-25 17:28
w firmie timken liczy sie tylko i wylacznie kapusiostwo donosicielstwo jednym wszystko wolno np .przychodza do pracy pod wplywem alkoholu a inni sa traktowani pomacoszemu raczka raczke myje noga noge podpiera
magda 2017-01-25 17:32
a pani kierowniczka ktora nic ze soba nie reprezentuje ani to madre ani to ladne ze sztucznymi rzesami z dwu kilowym maklijazem nie potrafi odpowiedziec na najprostsze pytania a przemadrzala ze ho ho pewnie po znajomosci
1
magda 2017-01-25 17:38
w firmie timken pracuja tzw ,,tanie sprzedawczyki,, sprzedadza czlowieka za byle co a krzywo stanie a krzywo patrzy ,ciekawa jestem co z tego maja plusy u brygadzisty ,a moze darowane im sa wlasne bledy donosiciela charakteryzuje to ze aby siebie wybielic to donosi na drugiego
magda 2017-01-25 17:44
pani ju...twierdzi ze pracownik ma obowiazek zglosic jak zauwazy ze drugi pracownik robi cos nieprawidlowego czyli ma na niego najwyczajniej doniesc moim zdaniem pani justyna toleruje donosicielstwo fuj brzydze sie donosicielstwem
słodzik 2017-01-30 22:52
Nic mi do tego,ale swoje zdanie wolno ni wyrazić. .Wiesz co,babki co używają aż tyle tapety po 25-28 roku po prostu nie wyglądają.Ale to w dużej mierze prawda,własnoręcznie sprawdzałem,sam widziałem,wszystko topi się na słońcu, w cieple i się klei,powaga.Ja też się kiedyś przykleiłem,czułem się paskudnie. Łapie się do tego cały kurz i brud , choć moja kumpela twierdziła że to opalenizna,zdania są podzielone,wolno jej.Dla mnie tragedia, naprawdę współczuję , a co póżniej? Bez tapety wiele z nich nie wygląda w ogóle .Pozostaje żywica epoksydowa i szpachelka, przy dużych ubytkach mata szklana,lub węglowa, papier zgrub 40-60-120,na nią szpachla natryskowa , papier 240 ,podkład,papier 600,800,1200 na wode ,lakier np.fluo neon kameleon(hahaha),5 warstw ,póżniej klar, znów 1600 i 2000,poler. I wychodzi dzieło,nie dotykać bo się zarysuje i czar pryśnie.Ale każdy chłopak się będzie oglądał.Da się?Da sie.
słodzik 2017-01-31 19:36
Ja się zapytam wprost,jak można w miejscu gdzie są oleje i chłodziwa ,wiadomo używane do obróbki w ciągłym ruchu malować się dodatkowo tłustą tapetą (dotyczy to wszystkich), mnie się wydaje (to moje prywatne zdanie),że chyba trzeba samemu siebie nie lubić,żeby dodatkowo się zatykać.
słodzik 2017-02-01 14:13
mam rację? Pewnie że tak.
słodzik 2017-02-16 18:22
a słyszałem że nie tylko one się tapetują ,niektórzy goście, żeby nic nie robić to podobno też,wiadomo muszą być , ale niektórzy to i bez tapety wyglądaja jak z zabawkowego i mają podobne haraktery, ja tam nie wiem,ale tak słyszałem,ale nie jestem do końca pewny,ale coś w tym jest.
magda 2017-02-24 16:58
ale ja nie mam na mysli pracownice produkcji tylko panią justyne z kierowniczke z exact pro
magda 2017-02-24 17:00
pani justyna k kierowniczka z exact pro to wytapetowana baba ze sztucznymi rzęsami , makijazem starajaca sie zakryc szrame na policzku chuda decha
Patton 2017-02-24 17:22
Timken firma produkująca kapusty i kable dlaczego ich nie sprzedaje? Tyle ma ich na stanie jako pracowników.Nic tylko sprzedawać."pozdro" dla każdej kapusty i każdego kabla z brygady WZ ,wiadomo o kogo chodzi!
anonim 2017-02-26 15:31
nie polecam pracy w tym zakladzie zaklad nastawiony na ciagle zakazy i walke jawne wykorzystywanie potencjacłu ludzkiego w zamian za marne wynagrodzenie i nie dajcie sie nabrać ze nikomu sie krzywda nie dzieje...
słodzik 2017-02-27 09:39
słuchaj Magda nie można śmiać się z czyich niedoskonałości, bo nikt by ich nie chciał i nie może jakoś im zaradzić,taki już jest i tyle, to jest moim zdaniem bardzo paskudne.Ale za to z nieróbstwa,kablowania bez powodu,spania,bycia nie miłym i tym podobnych trzeba sobie robić ostre jaja,kto by to nie był i dać dużo upustu.
słodzik 2017-03-11 14:51
Nikt nic nie mówi,wnioskuje z tego że kable i nieroby ,jadą drugich kabli i nierobów,więc nie rób drugiemu co tobie nie miłe.
taka jedna 2017-03-20 17:47
skoro wszyscy tacy niezadowoleni,to dziwne że dalej tam pracujecie....!
zwolnijcie się,zrobicie miejsca pracy dla tych którzy chcą pracować i wszyscy będą zadowoleni!
że na montażu człowiek jest po dniówce urobiony po pachy, to chyba nic dziwnego,za patrzenie w sufit i oglądanie katalogu avonu, albo chichranie po kątach nikt w żadnej fabryce długo miejsca nie zagrzał :P

pozdrawiam :P
1
kacper 2017-03-22 16:38
jakie są godziny pracy w timkenie?
tomasz 2017-03-22 19:04
od 6:00 do 14:00 pierwsza zmiana druga od 14:00 do 22:00 trzecia od 22:00 do 6:00 rano lub czterobrygadówka po 12h
NowyWałki 2017-03-28 21:06
Witam, czy to prawda że Timken robi pracownikom kursy na ustawiacza? , i po jakim czasie jeśli już. .i czy ciężko się załapać? .Pozdrawiam
jest dobrze 2017-04-01 10:00
Pracuje na 4 brygadówce i 12 godzin jest tylko 2 razy w miesiącu za które jest długi wolny weekend 4 dni.
Ogólnie praca w Timkenie to bajka. Jest duża pomoc dla pracowników, duży socjal. Nie można porównywać z innymi produkcjami, bo tutaj jest nieco inaczej, bym powiedział troche prlowsko. Pracuje się naprawdę fajnie,a pracowałem na innych produkcjach i wiem co mówię.
Dario99 2017-04-01 12:41
Jak ocenić firmę nie dbającą o pracowników chyba że swojakow , brak możliwości jakiego kolwiek rozwoju awansu chyba że jak wyżej masz kogos tabuny ludzi od niczego ale od kogos dobrze zarabiajacy , po za tym da się to jakoś ogarnąć wyplata wpływa na konto terminowo pozdrawiam aroganckie panie z biura, socjalne hmm karta multi jest po 70 zl resztę zakład dopłaca na wczasy 400 zł ma święta tez i by było tyle, związki jakby ich nie było myślą o sobie a nie o pracownikach
1
bo 2017-04-03 00:44
Pewnie robisz na piecyku,to masz bajkę ale inni ....... nie swojaki............ no nie wiem,pewnie też.
bo 2017-04-03 00:59
Katalogi................hmmmm.....to już czernidło do opon i podpalana pasta do butów nie wystarcza,acha teraz wąsa i brwi można sobie dorysować również innymi rzeczami........ pewnie z katalogu.
3
Arab 2017-05-04 18:50
Robota jak robota może być jest tu nawet spokojnie robię tu nie długo ale zdążyłem już zauważyć jak ustawiacze na tokarskiej pracują. Robią sobie produkcję na swojej zmianie, bo nie mają co do roboty a później wpisują im nadliczbowe na następnej zmianie a oni idą do domku nie odbijają żetonu i tak to się odbywa .
1
ho 2017-05-11 16:11
No widzisz,typowi wysysacze bąków i komet
ho 2017-05-11 16:23
stary, co ty tam jeszcze robisz? No chyba jaja. Chyba że masz 5 z przodu na łape,to może bym się zastanowił,zwłaszcza tam i pokrewnych.A jak nie, to nie.Papa.
6
Taki tam 2017-05-22 20:32
Ulubiona gra ustawiaczy na tokarskiej -gra w kulki
5
Obcy 2017-05-22 20:53
To prawda potrafią godzinami grać ale to się skończy w niedługim czasie.
Arab 2017-05-23 06:23
I wczoraj się potwierdziło przychodzę do pracy a tu produkcja zrobiona nawet wypisane na tablicy a ( usunięte przez administratora już nie ma słodko sobie śpi.
Obcy 2017-05-23 10:20
Tak a pan lider z nocki wpisuje godziny ,ciekawe że jeszcze kierownik się nie dowiedział .
ho 2017-05-25 02:01
z dużej chmury mały deszcz,sam zobaczysz,prl górą
Arab 2017-05-25 18:28
Może by zgłosić odpowiednim ludziom ,na pewno by się zainteresowali tym
1
ho 2017-05-25 23:15
Jakim? Haha,powaga,super dowcip.
Rampam 2017-06-09 14:29
Księżniczki rozdzielone :o co to będzie?
4
tomasz 2017-06-12 22:38
Rampam na jakim dziale te księzniczki rozdzielone zostały...?
Polak 2017-06-16 18:52
Witam , czy ktoś jest wstanie powiedzieć jaką stawkę dostaje w tym zakładzie świeżo upieczony pracownik ? da radę 2 z przodu wyciągnąć ? bez nadgodzin oczywiście :p
ho 2017-06-17 22:28
tego nie wiem,ale podejrzewam że stać cię będzie na biały odrzutowiec.Prawie jak szejk.
ho 2017-06-18 15:46
Brutto tak,ale nie spodziewaj się kokosów.Po moim 10 letnim doświadczeniu tam jak nie jesteś swojak to powiem wprost,strata zdrowia ,nerwów i czasu, a będziesz musiał się nietęgo napracować. Ale jak się dba tak się ma.I nie wierz w żadne ich obiecanki,opowiadają świetne bajki(sądzą wszystkich według siebie),tylko zapominają zapłacić,cóż, za dużo mają na głowie,a każdy jest tylko człowiekiem .Wymagasz to zapłać,nie to nie,dymaj sam i kij ci w dziób.Tylko że dzisiaj wszyscy dają 2 brutto.
5
seba 2017-07-13 18:40
czytam te opinie i jestem przestraszony, że takie rzeczy się dzieją w firmie TIMKEN... właśnie tam złożyłem swoje CV na suwnicę. Pracuję, ale szukam lepiej płatnej pracy niż 2200 netto.
Jeśli ma pan coś więcej do dodania to podaje swojego maila
sebastian10.1971@o2.pl.....
seba 2017-07-13 18:41
czytam te opinie i jestem przestraszony, że takie rzeczy się dzieją w firmie TIMKEN... właśnie tam złożyłem swoje CV na suwnicę. Pracuję, ale szukam lepiej płatnej pracy niż 2200 netto.
Jeśli ma pan coś więcej do dodania to podaje swojego maila
sebastian10.1971@o2.pl.....
kandydat 2017-07-16 18:46
mam pytanie czy na stanowisko operator produkcji zatrudniają w timkenie bezpośrednio czy przez firme zewnetrzna ewentualnie po jakim czasie można dostać się pod timkena i jakie proponują stawki dla nowo przyjętych na to stanowisko
ffak 2017-07-17 14:53
Przecież to kiedyś była inna firma( inna nazwa) reszta pozostała, mentalność,młody w co ty k... wierzysz ,jesteś w płachcie bujany czy co?A gdzie jest dziś dobrze,lub kiedyś było ?Chyba jak se sam coś otworzysz i jeszcze ci pójdzie ,a na to zbytnio co nie licz.Nie jesteś przywieziony w półkółkach ,nie walisz przez balkon,to o co ci chodzi? Trzeba zarobić na nierobów i swojaków,więc na co czekasz,tam i za sto lat się nic nie zmieni.Są nie reformowalni, ale to ich sprawa,młodzi ,starzy taka reakcja łańcuchowa.Ale maj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bajki.
ffak 2017-07-18 00:08
Ale mają prześwietne bajki,tyle że ludzie już nie wierzą w mikołaja.
eh 2017-07-18 19:06
Pod firmę od razu zatrudniają. Agencji żadnych nie ma , chyba że na pakowni, ale tam same młodziki.
ffak 2017-07-18 23:58
Zatrudniają?Pewnie za najniższą i góry przenieś w reklamówkach,do tego dobra bajka,uścisk ręki ,obiecanki, za stary i za cwany na to jestem(ich szkoła),bez łaski ale garba mogę się wszędzie dorobić lub wesoło spędzić czas.Z drugiej strony młodzika można zbajerować,wciągnie to jak odkurzacz,tyle że efekt powinien być wprost proporcjonalny do opowiedzianej bajki,czyli kicha,życie.Chciałbym zobaczyć jak teraz niektórzy drżą i
się sprężają ,tak jak my musieliśmy, miał bym z tego niezły ubaw. Ciekawe czy nadal są tacy zadowoleni,hmmmm,na pewno tak,grunt to wesoła mina. Życie,buuaaahahaha.
eh 2017-07-20 13:22
Ja tam nie widzę żeby ktoś się strasznie narobił, nawet wręcz przeciwnie. Pracy fizycznej cieżkiej to tam nie ma.
Za to jest umowa pod zakład, pierwsza 3 miesiące, drugą dostałem na 3 lata - nie trzeba pracować przez jakieś agencje, szkolenia - ja po 2 miesiącach miałem szkolenia na wózki i to z egzaminem państwowym, podwyżki co roku a ja dostałem po pół, bo dobrze pracowałem, jakiś socjal, kasa zapomogowa. Kolonie dla dzieci, pieniądze na wypady rekreacyjno-sportowe. I wiele innych rzeczy.

Jak do tej pory nie robiłem w lepszym zakładzie od tego. Nie mam tam znajomych i nie jestem niczyim przydupasem. Robię swoje i jestem za to doceniany.

Jako pracodawce, osobom które nie są leserami (a takich dużo w Timkenie) polecam tą pracę, bo jest stabilna, doceniają pracownika i bez problemu można awansować, jeśli ma się jakieś lepsze wyksztalcenie - to właściwie awans pewny.



1
toto 2017-07-21 00:26
ciekawe gdzie na jakim dziale Kolego pracujesz....to coś nowego w Tinkenie jeśli tak piszesz kolejny przydupas....
ffak 2017-07-21 02:50
Z jednym co masz rację to uprawnienia na widłowca,czasem był to fakt.Ale trzeba zasłużyć,czyli robić jeszcze i to,nic za darmo,czyli dokładasz sobie sam roboty,mam rację,pewnie że tak. Bo widziałem tam to.Reszta z tego co pamiętam,nie była zbyt różowa, bardziej takie odcienie brązów lub buraczkowe .Jak znam życie,a trochę już zżyłem nic się nie zmieniło i wnioskuję z tego że wierzysz w mikołaja,albo się za niego przebierasz,wolno ci.Tylko uważaj żeby ci brody w obrabiarkę nie wciągnęło,bo co oni biedni by bez ciebie zrobili.
Marta 2017-07-22 14:09
@fflak ale w jakim sensie za darmo? Sugerujesz, że w Timken Polska trzeba wykonywać pewne prace bez wynagrodzenia? Możesz rozwinąć swoją myśl? To pomoże forumowiczom zrozumieć, co chcesz powiedzieć.
ffak 2017-07-22 16:00
to znaczy że po zrobieniu uprawnień będziesz jeszcze dodatkowo jeżdził i robił swoje co do tej pory,a tak tylko robiłeś swoje, czyli przybywa obowiązków.Czyli nic za darmo.
Zostaw swoją opinię o Timken Polska - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Timken Polska