brak logo

Timken Polska

Sosnowiec

Opinie o Timken Polska

ho 2017-05-11 16:23
stary, co ty tam jeszcze robisz? No chyba jaja. Chyba że masz 5 z przodu na łape,to może bym się zastanowił,zwłaszcza tam i pokrewnych.A jak nie, to nie.Papa.
6
Taki tam 2017-05-22 20:32
Ulubiona gra ustawiaczy na tokarskiej -gra w kulki
6
Obcy 2017-05-22 20:53
To prawda potrafią godzinami grać ale to się skończy w niedługim czasie.
Arab 2017-05-23 06:23
I wczoraj się potwierdziło przychodzę do pracy a tu produkcja zrobiona nawet wypisane na tablicy a ( usunięte przez administratora już nie ma słodko sobie śpi.
Obcy 2017-05-23 10:20
Tak a pan lider z nocki wpisuje godziny ,ciekawe że jeszcze kierownik się nie dowiedział .
ho 2017-05-25 02:01
z dużej chmury mały deszcz,sam zobaczysz,prl górą
Arab 2017-05-25 18:28
Może by zgłosić odpowiednim ludziom ,na pewno by się zainteresowali tym
1
ho 2017-05-25 23:15
Jakim? Haha,powaga,super dowcip.
Rampam 2017-06-09 14:29
Księżniczki rozdzielone :o co to będzie?
4
tomasz 2017-06-12 22:38
Rampam na jakim dziale te księzniczki rozdzielone zostały...?
Polak 2017-06-16 18:52
Witam , czy ktoś jest wstanie powiedzieć jaką stawkę dostaje w tym zakładzie świeżo upieczony pracownik ? da radę 2 z przodu wyciągnąć ? bez nadgodzin oczywiście :p
ho 2017-06-17 22:28
tego nie wiem,ale podejrzewam że stać cię będzie na biały odrzutowiec.Prawie jak szejk.
ho 2017-06-18 15:46
Brutto tak,ale nie spodziewaj się kokosów.Po moim 10 letnim doświadczeniu tam jak nie jesteś swojak to powiem wprost,strata zdrowia ,nerwów i czasu, a będziesz musiał się nietęgo napracować. Ale jak się dba tak się ma.I nie wierz w żadne ich obiecanki,opowiadają świetne bajki(sądzą wszystkich według siebie),tylko zapominają zapłacić,cóż, za dużo mają na głowie,a każdy jest tylko człowiekiem .Wymagasz to zapłać,nie to nie,dymaj sam i kij ci w dziób.Tylko że dzisiaj wszyscy dają 2 brutto.
5
seba 2017-07-13 18:40
czytam te opinie i jestem przestraszony, że takie rzeczy się dzieją w firmie TIMKEN... właśnie tam złożyłem swoje CV na suwnicę. Pracuję, ale szukam lepiej płatnej pracy niż 2200 netto.
Jeśli ma pan coś więcej do dodania to podaje swojego maila
sebastian10.1971@o2.pl.....
seba 2017-07-13 18:41
czytam te opinie i jestem przestraszony, że takie rzeczy się dzieją w firmie TIMKEN... właśnie tam złożyłem swoje CV na suwnicę. Pracuję, ale szukam lepiej płatnej pracy niż 2200 netto.
Jeśli ma pan coś więcej do dodania to podaje swojego maila
sebastian10.1971@o2.pl.....
kandydat 2017-07-16 18:46
mam pytanie czy na stanowisko operator produkcji zatrudniają w timkenie bezpośrednio czy przez firme zewnetrzna ewentualnie po jakim czasie można dostać się pod timkena i jakie proponują stawki dla nowo przyjętych na to stanowisko
ffak 2017-07-17 14:53
Przecież to kiedyś była inna firma( inna nazwa) reszta pozostała, mentalność,młody w co ty k... wierzysz ,jesteś w płachcie bujany czy co?A gdzie jest dziś dobrze,lub kiedyś było ?Chyba jak se sam coś otworzysz i jeszcze ci pójdzie ,a na to zbytnio co nie licz.Nie jesteś przywieziony w półkółkach ,nie walisz przez balkon,to o co ci chodzi? Trzeba zarobić na nierobów i swojaków,więc na co czekasz,tam i za sto lat się nic nie zmieni.Są nie reformowalni, ale to ich sprawa,młodzi ,starzy taka reakcja łańcuchowa.Ale maj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bajki.
ffak 2017-07-18 00:08
Ale mają prześwietne bajki,tyle że ludzie już nie wierzą w mikołaja.
eh 2017-07-18 19:06
Pod firmę od razu zatrudniają. Agencji żadnych nie ma , chyba że na pakowni, ale tam same młodziki.
ffak 2017-07-18 23:58
Zatrudniają?Pewnie za najniższą i góry przenieś w reklamówkach,do tego dobra bajka,uścisk ręki ,obiecanki, za stary i za cwany na to jestem(ich szkoła),bez łaski ale garba mogę się wszędzie dorobić lub wesoło spędzić czas.Z drugiej strony młodzika można zbajerować,wciągnie to jak odkurzacz,tyle że efekt powinien być wprost proporcjonalny do opowiedzianej bajki,czyli kicha,życie.Chciałbym zobaczyć jak teraz niektórzy drżą i
się sprężają ,tak jak my musieliśmy, miał bym z tego niezły ubaw. Ciekawe czy nadal są tacy zadowoleni,hmmmm,na pewno tak,grunt to wesoła mina. Życie,buuaaahahaha.
eh 2017-07-20 13:22
Ja tam nie widzę żeby ktoś się strasznie narobił, nawet wręcz przeciwnie. Pracy fizycznej cieżkiej to tam nie ma.
Za to jest umowa pod zakład, pierwsza 3 miesiące, drugą dostałem na 3 lata - nie trzeba pracować przez jakieś agencje, szkolenia - ja po 2 miesiącach miałem szkolenia na wózki i to z egzaminem państwowym, podwyżki co roku a ja dostałem po pół, bo dobrze pracowałem, jakiś socjal, kasa zapomogowa. Kolonie dla dzieci, pieniądze na wypady rekreacyjno-sportowe. I wiele innych rzeczy.

Jak do tej pory nie robiłem w lepszym zakładzie od tego. Nie mam tam znajomych i nie jestem niczyim przydupasem. Robię swoje i jestem za to doceniany.

Jako pracodawce, osobom które nie są leserami (a takich dużo w Timkenie) polecam tą pracę, bo jest stabilna, doceniają pracownika i bez problemu można awansować, jeśli ma się jakieś lepsze wyksztalcenie - to właściwie awans pewny.



3
toto 2017-07-21 00:26
ciekawe gdzie na jakim dziale Kolego pracujesz....to coś nowego w Tinkenie jeśli tak piszesz kolejny przydupas....
ffak 2017-07-21 02:50
Z jednym co masz rację to uprawnienia na widłowca,czasem był to fakt.Ale trzeba zasłużyć,czyli robić jeszcze i to,nic za darmo,czyli dokładasz sobie sam roboty,mam rację,pewnie że tak. Bo widziałem tam to.Reszta z tego co pamiętam,nie była zbyt różowa, bardziej takie odcienie brązów lub buraczkowe .Jak znam życie,a trochę już zżyłem nic się nie zmieniło i wnioskuję z tego że wierzysz w mikołaja,albo się za niego przebierasz,wolno ci.Tylko uważaj żeby ci brody w obrabiarkę nie wciągnęło,bo co oni biedni by bez ciebie zrobili.
Marta 2017-07-22 14:09
@fflak ale w jakim sensie za darmo? Sugerujesz, że w Timken Polska trzeba wykonywać pewne prace bez wynagrodzenia? Możesz rozwinąć swoją myśl? To pomoże forumowiczom zrozumieć, co chcesz powiedzieć.
ffak 2017-07-22 16:00
to znaczy że po zrobieniu uprawnień będziesz jeszcze dodatkowo jeżdził i robił swoje co do tej pory,a tak tylko robiłeś swoje, czyli przybywa obowiązków.Czyli nic za darmo.
Nowa 2017-08-12 13:36
Witam;)

Czy ktoś może wypowiedzieć się ile na początek dostaje osoba zatrudniona na montażu lub produkcji? Dziękuję;)
Marta 2017-08-13 14:29
@Fflak czyli robiąc dodatkowe szkolenie to zyskujesz nowe umiejętności, rozwijasz się, ale nie idzie to w parze ze wzrostem wynagrodzenia? Czy to działa tak w przypadku każdego szkolenia?
ffak 2017-08-14 09:08
Na szczęście już długo tam nie pracuje,wśród tych znajomków i egzotycznych nabytków z prl(osadników),a o kasie to zapomnij,robota to tak, ale dla człowieka od roboty a kasa i luz dla znajomka i nabytka.A rozwinąć to sobie można papier.Ale zawsze masz wybór,możesz to robić albo NIE.Nikt nikogo do roboty tam nie zmusza.
1
zainteresowana 2017-08-17 13:55
Czy może ktoś napisać jakie są stawki w tej firmie (pracownik produkcji) ???? ??
tomi 2017-08-17 19:06
obecnie 2600 brutto/mc na początek bez dodatków
fffff 2017-08-18 21:03
To szału nie ma.Można powybrzydzać .Spodziewałem się tego.Ale nikt nie powiedział że będzie lekko.
Marta 2017-08-23 11:23
A próbowałeś sam @fflak upominać się o wzrost wynagrodzenia? Skoro robi się szkolenia i ma się z tego papier to automatycznie wartość pracownika wzrasta, więc może warto samemu coś zdziałać?
fffff 2017-08-23 18:41
Nie rozśmieszaj mnie.Wydeptałem sobie ścieżkę po podwyżkę na betonie i echo.Nie ma,albo na przyszły rok,albo nie podoba ci się to się zwolnij,albo dostałeś wyrównanie.Dzięki za życiową radę i troskę,nie dasz ty da inny albo inną robotę.Teraz jest mi lepiej ,ale byłem zacofany.Ale było to bardzo dawno temu i nie prawda.Ale czasy się zmieniły ,no nie.Teraz się mówi nie podoba mi się ,to cześć.Bez l 4 i jakiś tam podobnych, po prostu cześć ,żeby się nie rozmyślić. A kiedyś zrobił byś wszystko za tą robocine i za te grosiki, a teraz ppfffffff.Kasa musi się zgadzać.Albo się ma, jak się ma.
2
Marta 2017-08-31 12:21
@ffffff, jako moderator forum staram się podsuwać różne rozwiązania, których czasem pracownicy nie widzą. Zgadzam się z Tobą co do zwolnień teraz niewiele osób zagrzewa gdzieś miejsce na stałe. Ale trzeba też umieć walczyć o swoje i czasem postawić ultimatum. Jeśli pracownik jest ważny w firmie to pracodawca powinien zrobić wszystko żeby go zatrzymać.
fffffffff 2017-09-02 23:29
Powiedziałem żeby mnie nie rozśmieszać,a ty swoje,niech będzie po twojemu,wygrałeś.Ale uczą tam jednej życiowej drogi to elastyczność i dasz se wszędzie rade.Wtedy już nie są ci potrzebni do szczęścia ,żebyś mógł porobić sobie na nierobów za fri ,dasz se rade prawie wszędzie.Osobiście nic do nich nie mam .Jak się dba tak się ma.Wiadomo, każdy ciągnie do siebie,rozumię.
1
fffffffffff 2017-09-03 16:58
Coś ci opowiem,było to dawno ale podejrzewam że wciąż jest aktualne.Widełki.
fffffffff 2017-09-03 22:43
wyjaśniam,zrób np. ze ślusarza, np. pracownika pomocy wydziałowej,z automatu stawka w dół,tak miał by więcej, czyli widełki ,. A robi dalej to samo.Wiem bo mam podobne i moi znajomi też to mieli na świadectwach,śmiech.Ciężko jest ci coś ugrać bo jesteś w samej górze niższego stopnia widełek,a jak byś był np.ślusarzem to byś dopiero zaczynał od tego pułapu.Gościu który wynosi np.śmieci też jest np. pracownikiem pomocy wydziałowej.Nie spotkałem tego nigdzie indziej.Zostaje wtedy kasa i można dorobić więcej ludzi od poganiania lub od nie robienia niczego,też nigdzie inziej nie spotkałem.I tak właściwie to sam nie wiesz kim jesteś . Wszędzie indziej gdzie pracowałem byłem tym co miałem na świadectwie a nie kosmitą.
1
ffffff 2017-09-03 22:47
A, kosmita mogę zostać ale za konkretną kasę i warunki,ale nie tak.
ffffff 2017-09-04 02:45
A teraz idż do innego pracodawcy z tym cv,jeden da wiarę a drugi nie.Na szczęście praca jest,ale wcześniej bywało różnie.
ffffffff 2017-09-05 16:27
No to jak ,gotowa na suchar tygodnia?Stary ale jary,wybór należy do ciebie.Ja bym się nie oddzywał na twoim miejscu i zostawił to tak jak jest ,bo nie wierze w cudowną transformację.
ffffff 2017-09-09 03:09
Chcesz obrabiarkowca lub mechanika po co, żeby go zniszczyć i wymyślić mu kosmiczny zawód.Dostaniesz np. Pomagacza.Co robiłęś? A przetykałem całe życie tylko zlewy,ale w anglii.Uuuuuuuuuu super ,ok,pomagacz to pomagacz.A ty naprawiłeś już to? Tak wrzuciłem wszystko do środka maszyny,bo jo połowa życia pierogi nadziewał. Będzie pan zadowolony. I tacy do was powinni przychodzić skoro potrzebujecie konkretne zawody a wypuszczacie np.pomagaczy.
1
Marta 2017-09-10 10:55
@fffff, staram się wszytko zrozumieć i tak jak napisałam podsunąć jakieś rozwiązania. Ale tak szczerze, nie do końca rozumiem te roszady ze stanowiskami i ich nieadekwatnością? Jak w takim razie wygląda w Valeo rekrutacja? Na jakiej podstawie zatrudniają tych ludzi?
ffffff 2017-09-11 12:33
Oszczędności.Np.mechanik zarabia powiedzmy 5,czary mary robisz stanowisko za 4 i nazywasz je pracownik warsztatu na stanowisku,, mechanik, wszystko zgodnie z prawem.Ale on i tak robi mechanikę ale jest wsadzony w niższą stawkę.Kiedyś tak było,teraz nie wiem,ale wiem jedno że jakbym nie miał co jeść to poszedł bym do opieki i był bym kompletny.Choć na szczęście jestem,miałem fuksa.Koniec pytań,nie chcę o nich rozmawiać.Tak było kiedyś,a teraz nie chcę wiedzieć jak tam jest i czy w ogóle są.Zaś niektórym za kare kazał bym pracować.
1
ffffff 2017-09-13 21:25
Nie wiem co jest w waleo,bo tam nie byłem.Bo i po co.Byłem tu.
Wera 2017-09-17 20:35
no a na jakim dziale bo chyba nie na s-7 masz tak cudownie .może faktycznie social spoko a po pracy tabletki na uspokojenie bo liderki zajada cię psychicznie
Kleks 2017-09-18 15:03
Syf skoda pisać
mumo 2017-09-19 15:37
co oni tam robią na s7 ,bo nie w temacie?
eh 2017-09-19 16:45
Nie porównuj s-7 do reszty Timkena.
sosnowiczanin 2017-09-20 03:21
eh, pewnie pracuje na nowym piecu na hartowni.
Jak dla kogoś socjal i benefity w timkenie są spoko to gratuluję poczucia humoru.
3
mumo 2017-09-20 14:54
Dobra,k.... ,odpalamy, gotowi na suchar dekady, związany z widełkami?
Zostaw swoją opinię o Timken Polska - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Timken Polska