brak logo

Bosch

Mirków

Opinie o Bosch

Daniells 2016-03-06 21:59:57
Mam pytanko w weekendy też pracuje cię i jakiesa stawki za sobotę i niedzielę???
hmmm 2016-03-07 00:08:07
są tam jakies ładne i wolne panienki ?:)
2
TTT 2016-04-13 21:54:41
Ijak z tymi wyjazdami do niemiec coś wiadomo ??? Pozdrawiam :)
Michał 2016-04-23 21:13:09
witam A czy ktoś z was orientuję się jak wygląda tam praca w Dziale utrzymania ruchu jako mechanik ? i jak z zarobkami u nich ?
5
klejko 2016-04-25 21:38:52
Witam, jak jest z zarobkami w biurach w Boschu ? Czy jako konstruktor Catia z 3 letnim doświadczaniem mogę liczyć na 3500netto na start i jakaś podwyżkę po okresie próbnym ?
9
RLY 2016-05-04 09:13:27
Kiedy będzie coś wiadomo o wyjeżdzie do niemiec chodzi mi o montarzystów
GG 2016-05-08 15:44:33
Czy są obecnie przyjęcia na produkcję? I czy bezpośrednio przez firmę czy przez posrednika? Ile jest zmian ? Jaka jest stawka na produkcji , jaki jest socjal , premie ,itp.? Z góry dziękuję za odpowiedź.
9
Kk 2016-05-14 20:19:15
30.05 wyjazd 7.07 powrót. 48 euro na dzień. Auta służbowe
Kk 2016-05-14 20:24:38
Przyjęcia są na produkcję. 17.50 na h , możliwość nadgodzin płatne 50%, 100%. Utrzymują wysoki standard pracy, dyscyplina. Ciężka rozmowa, tym którzy się nie sprawdzają nie przedluzaja umowy. Nastawienie na jakość produkcji. Praca z wysokim poziomem stresu
3
WW 2016-05-15 12:37:51
Zapomnieliście tylko napisać że atmosfera i klimat w tym zakładzie stoi na dość niskim poziomie. Wyścig szczurów i każdy pod każdym dołki kopie tylko by utrzymać stanowisko lub coś zyskać. Tak jest w wielu zakładach zresztą nie tylko w Boschu.

Tyczy się to zarówno zwykłych operatorów i liderów. Nic tylko ganianie ludzi. Płaca dobra. Praca w zależności od działu różna bywa lekka i bywa ciężka. Obróbka ma chyba najlżej, potem jest tzw. "biały" montaż. Gorzej jest na tzw. "MOE3", ale też tragedii nie ma. Głównie liderzy są tam za bardzo wymagający i powinni czasem zluzowac. Głownie w sprawie nadgodzin i wydajności pracowników. Jak zajdzie parę sztuk mniej firma się nie zawali. Jak ktoś nie moze zostać po godzinach czy przyjść w sobotę to znaczy że nie może.

Teraz wchodzi nowy projekt. Są przyjecia i szanse awansu i rozwoju. I wyjazd do Niemiec. Ogólnie firma nie jest najgorsza ale troszkę zła atmosfera i sporo wieśniaków tam pracuje i stad klimat jest jaki jest.
8
wwp 2016-05-15 17:00:26
MOE 3 to jest obróka własnie, jak sie wypowiadasz, to nie myl pojęć.
Montaż gotowych produktów MOE1
Montaż pomp MOE2
Obróbka MOE3
WW 2016-05-15 21:47:24
Tak chodziło mi o MOE1 oczywiście . Nie zmienia to faktu że jest w tym zakładzie jak jest. Pracuje tu dopiero parę miesięcy, ale już się przekonałam że to raczej nie praca dla mnie. Za dużo nadgodzin i ciężko czasem odmówić, a rodzina też ważna. Ciekawe co mają powiedzieć samotne matki, a wiem że takie są w firmie.
3
Pan_nikt 2016-05-15 22:00:20
bo to nie jest najlepsza praca dla samotnych kobiet z dziecmi to po pierwsze. Po drugie praca na produkcji ma to do siebie ze czesto sa nadgodziny bo tam cos sie zepsuje, bo klient domowil wiecej czesci, a samo sie nie wyprodukuje. Opoznienia generuja straty dla klienta i tez zakladu.

Pracowalem w Boschu wiele lat temu to wtedy placili inaczej za soboty czy niedziele. Wiem od znajomych jak jest teraz i nie ma tak zle, wiec nie ma co dramatyzowac. A ze sa poganiacze na liniach ? A w ktorym zakladzie ich nie ma? W wiekszosci zakladow jest taka atmosfera o ktorej piszesz. Radze sie przyzwyczaic lub zmienic prace...
2
Kia 2016-05-19 00:13:15
Czy 17.50 na godz. to kwota netto czy brutto. ?
shiz 2016-06-17 14:14:20
17.50 brutto smieszne piniadze za 3 zmiany wychodzi 2090 na renke kpina.
gość 2016-06-18 00:40:01
Ludzie, czy wy rozumiecie, że Bosch to kilka róznych fabryk, a także warsztaty samochodowe, serwisy itp!!!. Kazda z fabryk, czy warsztatów nie mają nic ze sobą wspólnego, orócz nazwy. W kazdej się inaczej zarabia, mieszczą się w róznych miastach itd... czytajcie z uwaga i rozumieniem aplikacje ;)
gość 2016-06-18 00:43:11
a Tu się mówi o fabryce pomp hamulcowych w Mirkowie... a nie o warsztacie samochodowym, czy fabryce suszarek lub lodówek
1
gosc 2016-06-20 11:30:42
Mirków = Wrocław
1
pracownicabyła 2016-06-20 16:25:56
a powiedzcie mi proszę kto teraz robi kontrolę jakości w Boshu? jak pracowałam to był exact a teraz ?
AG 2016-06-24 11:34:40
Witam, chciałem wysłać swoje CV do pracy w Boschu na produkcji, lecz nie mogę znaleźć nigdzie maila kontaktowego. Może wysyłał ktoś swoje cv do nich pocztą elektroniczną, jeżeli tak, to na jaki adres?
gość 2016-06-25 13:10:45
@AG, nie wprowadzaj ludzi w błąd!!! Akurat pracuję w Bosch w mirkowie i jest pełna rekrutacja na kilka stanowisk m.in na produkcję. Wysyłanie mailowo cv to tak jakbyście wrzucili je od razu do kosza... czy az taki wysiłek podjechac do fabryki i osobiście złożyć?
Gość 2016-06-25 13:13:20
chodziło mi o icia
Nic 2016-06-29 09:02:03
Witam
jestem elektrykiem, chciałbym złożyć CV do firmy Bosch mógłbyś mi napisać gdzie dokładnie wysłać, na jaki adres e-mail ?
Dzięki
TRUE STORY 2016-07-04 23:40:37
Ludzie co wy myślicie ze BOSCH to taka super firma ??? Tylko jak ludzie usłyszą że ktoś pracuje w BOSCHU to myślą ze byka za rogi złapał , to jeden wielki obóz pracy , Niemcy sobie znaleźli parobków to roboty za grosze . Normy wyśrubowane bo jeden z drugim się prześcigają , liderzy też wielkie cwaniaczki za murami BOSCHA bo tak to jeden z drugim idą na placka .Powoli też można zauważyć że ludzie się buntują za te śmieszne pieniądze .Dlatego zastanówcie się czy chcecie tu pracować .
7
labs 2016-07-08 20:07:58
a ile zarabia się w laboratorium jako technik? Jest oferta ale nie wiem czy aplikować. Napiszcie prosze orientacyjną stawke na rękę :)
bart 2016-07-14 00:12:24
lkj - czy to 3500 to netto czy brutto?
Anonimowa 2016-07-17 09:08:52
3500 zł brutto to się na produkcji potrafi zarabiać Są osoby co maja po 24-26 brutto a są co maja po 20 czy 18 zł brutto. Co w przeliczeniu 18x168 godzin daje ponad 3000 zł brutto. Wiec w laboratorium stawki pewnie są wyższe, ale o ile to ciezko powiedzieć. Dzisiaj 2000 zł na rękę dla operatora to mało, ale dalej są firmy co nie płacą nawet tyle brutto...
2
R.C. 2016-08-01 21:08:21
BIBAAAAAA!!!! CO TY CZYTASZ???:-)
luna 2016-08-04 08:00:07
kpina?

Ja jestem inzynierem po studiach za granicą i dostaje o 1000 więcej tylko. Cholera co wy sobie wyobrazacie!!!
dany 2016-08-08 14:05:07
A Kto Ci kazał studiować? Ludzi po studiach jest na pęczki tylko rąk zaczyna brakować do pracy bo coraz to więcej fabryk powstaje
5
John 2016-08-09 21:10:26
Dygresyjne pytanie . Czy pracownicy mają zniżki na sprzęt AGD Bosch Siemens?
1
JAN 2016-08-12 16:30:50
Kiedy ruszaja nowe fabryki- anodowania i iBoostery?
7
Dziękuję za rekrutację 2016-08-22 10:57:56
Witam Państwa.

Firma Bosch jak zresztą każda inna korporacyjka w tym kraju świadczy sama o sobie że nie ma szacunku dla ludzi. Po rozmowie kwalifikacyjnej nawet nie zasługuję na kontakt ze strony osoby mnie rekrutującej czy mnie chce czy nie. Dostaję telefon w godzinach mojej pracy w której pracuję! i nie mam obowiązku tego telefonu odebrać jeśli nie jestem w stanie bo mam spotkanie z moim szefem, któremu przecież nie powiem sorry szef ale konkurencja do mnie właśnie dzwoni. Taki telefon raz nie odebrany przez ze mnie mam rozumieć jako dobra nie interesujemy się już tobą bo nie odbierasz? Przecież można zadzwonić jeszcze raz np po 17.00. Co ja mam oddzwaniać do rekrutera i się pytać czy mnie łaskawie chce?
Kurde zmarnowane 100 zł na przyjazd do tej firemki, moje profesjonalne i uczciwe podejście, przyjazd na rozmowę o czasie bo mi zależy, stres i zaangażowanie, staranie się aby pozostawić po sobie dobre wrażenie i jakaś blondi z HR będzie mnie tak traktować?
BOSCH-wypchaj się. Przyjdzie czas że sami mnie w sieci znajdziecie i za zaproszenie na rozmowę jeszcze zapłacicie z własnej kieszeni.
Dziekuję za uwagę.
7
Jarek 2016-09-05 09:15:09
A jak tam zachowują się Liderzy?
jw 2016-09-06 23:24:26
przyjdzcie do whirpoola do wro (Zakrzów) na chłodnictwo!!! patologia tam jest jak nie wiem co !!!liderzy (nie wszyscy są wyjątki) to same debile a o koordynatorach z magazynu to nawet ie chce sie wypowiadać bo szkoda słów.A Ludzi traktuja jak szmaty. ci co wchodza w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] beda pracowac a inni wek. jak ja mówie to tam wiekszosś (nie wszyscy) to patologia
nawet ludzi którzy pracuja przez kilka lat (przez agencje) i pojda na l4 wyzucaja i maja zakaz pracy na zadnej fabryce ( kuchenki, chłodnictwo)
polak w australii 2016-09-18 06:32:36
dyrektor bosza w mirkowie - peter slaski - z punktu widzenia pracownikow jest on dobry czy nie?
1
Stały_pracownik 2016-09-22 10:39:45
Zlikwidował Sellpro (agencje pracy). Ogólnie nie jest taki zły, ale tu dyrektorzy się zmieniają dość często.


Co do atmosfery w pracy to zależy od działu. W biurze to może i atmosfera jest dobra bo siedzenie przez 8H przy biurku to co innego niż praca jako logistyk czy na liniach produkcyjnych. Tam góre biorą emocje i stres, wiec bywa różnie. Powiem tak są znacznie gorsze zakłady jak właśnie Whirlpool.
hvuh 2016-09-25 22:15:47
@ Stały_pracownik - no to jesli dysrektory zmieniają sie dość czesto to na pewno musi o czyms świadczyć.... raczej osoby na takich stanowiskach grzeją mneijsce na takiej posadzie dość długo ......
M. 2016-10-24 21:25:06
Orientuje się ktoś czy są przyjecia na produkcję?
WWP TO MY 2016-10-25 23:54:20
bladego pojęcia nie masz o korporacji....
Ba 2016-10-26 16:30:57
Kiedy ruszaja nowe fabryki- anodowania i iBoostery?
2
Adas 2016-11-02 13:53:36
iBoostery chyba juz zaczęli produkowac. Z anodowaniem to chyba sciema. Juz trzy lata temu slyszalem ze startuja.
Jestem spoza Boscha takze moge sie mylic
1
boschmen 2016-11-02 20:06:13
i to bardzo dobry masaż
2
Sijowiec 2016-11-08 17:05:55
Do nas Bosch dopiero wchodzi , generalnie zostaliśmy wykupieni przez Boscha.
Do tej pory była to firma zajmująca się głownie konfekcjonowaniem materiałów ściernych jako partner i dystrybutor szwajcarskich materiałów ściernych BTS pod szyldem sia Abrasives
Będzie to nowy zakład , rozbudowany pod przeniesioną produkcje ze Szwajcarii , Jestem bardzo ciekaw jak to teraz będzie wyglądało.
Do tej pory nie było źle choć mogło być lepiej choćby z tytułu samych zarobków ale i socjalu , który praktycznie nie istniał. Obiecują wiele a jak będzie ? rynek pracy trudny bo w Goleniowie praktycznie bezrobocie nie istnieje, choć dla kadry i średniego szczebla może być już trudniej.
ciekawy 2016-11-08 21:07:10
Jak jesteś taki odważny to przyjdź i sprubój !!!!
Zażenowany 2016-11-17 17:06:58
Właśnie taki jest poziom (a raczej jego brak) u tych dwóch liderów. Ciekawe tylko czy tego posta pisał WIELKI seter z obróbki czy ten drugi nowy :)
Panie 'ciekawy' radzę zaciekawić się słownikiem języka polskiego, to nie przedszkole więc piszemy SPRÓBUJ.

A teraz poważnie, nowi liderzy których przyjęto na Iboostera to zwykli poganiacze, jeden z nich (ten na K) nie potrafi nawet jednego zdania powiedzieć bez używania 'k**wa'. Normą na tej linii jest wysłuchiwanie tekstów typu ' co ty k**wa odj***łeś', 'nie podskakuj bo cię wy*****lę. Po prostu zwykłe wieśniactwo.
Panowie, inni liderzy (nie wszyscy) potrafią się wysłowić, grzecznie zwrócić podwładnemu uwagę bez używania gróźb i wulgaryzmów. Tacy pseudo-liderzy psują opinie i wizerunek boscha.
A więc operatorzy, waszą bronią są skargi do kadr, może jedna nic zmieni ale gdy pół zmiany zgłasza nieodpowiednie zachowanie 'poganiacza, kierownictwo musi zadziałać, radzę zapisać się także do związków zawodowych, one też nam pomogą. Jak ostatnio można było zauważyć po pewnej akcji z liderem na montażu, pierwsza linia kierownictwa nie zezwala na takie zachowanie. Liderzy wykorzystują fakt, że mają pod sobą same nowe osoby, gwarantuje że starsi pracownicy nie dali by sobą tak pomiatać jak wy.
Jeśli wy nie zaczniecie działać, nic się nie zmieni.
4
Ona 2016-11-19 18:32:49
Zażenowany chyba trochę Ci się liderzy pomylili. Bo jak to nazywasz Pana K jeszcze nigdy nie usłyszałam przekleństwa w stronę operatora. Zaś od drugiego lidera można usłyszeć nieprzyjemne słowa.. więc jeśli piszesz sobie takie głupoty z nudów to weź się ogarnij bo to nie jest przyjemne czytać takie rzeczy na swój temat..
1
Operator Ibooster 2016-11-29 16:59:22
Jestem operatorem I Boostera od samego wyjazdu do Niemiec (1 Grupa). Liderzy a konkretnie Pan Ch . (tak ten mały ). Człowiek który stara się reprezentować jakiś poziom i pokazywać swoją wyższość na każdym kroku . W Niemczech był najbardziej nielubianą osobą z całej grupy , stawiał się do Niemców dużo wyżej postawionych od niego jeszcze żeby miał jakiekolwiek argumenty które świadczą za jego zdaniem ale nie miał ich . Najbardziej żenującym faktem było to że potrafił raptem wypowiedzieć kilka słów po Angielsku , ale zawsze kiwał głową że wszystko rozumie .Byliśmy tam w gości więc powinien zachowywać się jak przystoi a nie słoma z butów , niech się cieszy że go nie zwolnili .Oczywiście po aferze która ostatnio miała miejsce w naszym zakładzie o szkalowaniu jednego z liderów pracownicy która ma teraz problemy psychiczne nic się nie nauczył . Teksty Pana Ch typu "niedługo kończy ci się umowa a nie chodzisz na nadgodziny " są na porządku dziennym . Najbardziej nienawidzę jak wyszukuje sobie osobę która sobie w pewnien sposób nie radzi zamiast pomoc to stanie nad nią i ją wyzywa tekstami "co ty odpier..... " dawaj szybko szybko " jedne z lżejszych . Mam nadzieje że ktoś coś z tym zrobi. Najbardziej wporządku liderem jest Pan S widać to po tamtej zmianie ma podejście do ludzi nie patrzy na ciebie z góry i potrafi okazać szacunek .Lider to ma być osoba która się szanuje która ma podejście do człowieka pomoże mu kiedy sobie nie radzi a nie gość z biczem . Wtedy i wyniki są lepsze bo pracujemy razem w dobrej atmosferze . Mam nadzieje ze Pan Slaski coś z tym zrobi .
1
Obserwator 2016-11-30 11:27:13
Ludzie nadzieja, że Dyrektor coś zrobi. Żenada a czy ktokolwiek z was się zastanowił nad tym czy on w ogóle o tym wie. Z drugiej strony Co zrobi !!! A co zrobił z liderem który potraktował pracownika jak zwierze. NIC sprawę zamieciono pod dywan. Na co wy liczycie. On o niczym nie wie. A już wylewanie żalów na tej stronie na pewno nie przyczyni się do tego żeby coś w tej firmie się zmieniło. po akcji lidera cały GKN, Bodzio, Chassis i inne firmy się z tego śmiały i co okazało się że firma dalej na to pozwala i zamiata wszystko pod dywan.
New 2016-12-03 19:10:46
A co sądzicie o tym trzecim liderze ? Nie jest chyba taki zły jak reszta. Trochę męczący ma charakter, taka męczybuła, gdyby tylko ktoś mu tego kółka z du.. wyciągnął żeby trochę wyluzował bo napięty chodzi jak plandeka na żuku
Zostaw swoją opinię o Bosch - Mirków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bosch