brak logo

Bosch

Mirków

Opinie o Bosch

QWWWWL 2017-02-04 21:07
Proszę p. Zarzeniwaną o konfrontację,
Lub uzasadnienie swojej wypowiedzi .
Czekam !!!
1
Dariusz 2017-02-06 22:26
Witam, chciałbym się spytać czy w Bosch jest ciężka fizycznie praca? Trzeba dźwigać dużo?
ali baba 2017-02-08 18:14
praca do ciężkich nie należy nie przerzuca się wielu ton dziennie, co nie zmienia faktu, że pracować trzeba, pozdrawiam
McZ 2017-02-17 16:27
Składałam kilka krotnie już swoje cv nikt się nie odzywa. Jak można tam jeszcze się dostać na rekrutację ? Pozdrawiam
McZ 2017-02-17 16:28
Składałam kilka krotnie już swoje cv nikt się nie odzywa. Jak można tam jeszcze się dostać na rekrutację ? Pozdrawiam
nefrii2017 2017-02-19 17:26
Witam
Czy są obecnie przyjęcia na produkcję? Czy mógłby ktoś napisać jakie są warunki pracy, socjal. Z góry dziękuję za odpowiedź.
t-1000 2017-02-20 11:05
Powiedziała prawdę i zabolało?
5
dramat 2017-02-23 01:06
dokladnie powinny wywalic tych seteroww Pawla B zal koles nie powinien z ludzmi pracowac wyrzywa sie chamski przeklina chory koles
2
Ibooooooster 2017-02-23 21:13
Naprawdę tego jeszcze nie było . Jakiś czas temu jakaś kobietka z biura wbija z kamerą i nagrywa pracę operatorów jak sama stwierdziła bo kierownik jej kazał to są jakieś żarty ?? . Nie życzę sobie żeby mnie ktoś nagrywał naprawdę wszystko wszystkim ale spodziewałem się po tej firmie trochę więcej , jeżeli ktoś nie jest zmuszony do pracy w Boschu to odradzam . Sytuacja miała miejsce na lini I-Boostera . Naprawdę mam nadzieje że Niemcy się wezmą za to Polaczkowo co się zrobiło w Mirkowie . Fama na temat tego zakładu za murami to wyssane z palca bzdury . Wymienię tu jeszcze kilka rzeczy odbiegając od tematu którego wyżej powieliłem . Jedzenie na czas na stołówce gdzie masz 15 minut żeby kupić posiłek z tego stoisz 5 minut w kolejce .Tutaj właśnie powinien ktoś wkroczyć z kamera i pokazać jak ludzie wciskają w siebie jedzenie na czas bo normalna konsumpcja to nie jest , wiadomo to tylko Polak Polakowi tak potrafi zrobić żygać się chce . Ostatnia Ankieta na temat szacunku czym jest dla was szacunek to mnie rozbawiło . Właśnie w ten sposób miedzy innymi nie okazujecie tego szacunku my nie jesteśmy robotami , wydłużenie przerwy śniadaniowej o 5 minut nikomu nie urwie tyłka . Codzienne pranie mózgu tym biednym ludzią na zebraniach z liderem żadnej pochwały nic z tych rzeczy zawsze mało i nie tak jak trzeba . Zastawiam się gdzie oni tych liderów wysyłają na te szkolenia , takim dołowaniem jeszcze bardziej się zniechęca ludzi do pracy niż mobilizuje .Słuchając tego i patrząc na reakcje ludzi na niektórych to działa to prawda i to jest właśnie przykre że tylko zastraszaniem coś potrafią osiągnąć . Naprawdę chciałbym kiedyś pojechać na takie "szkolenie " liderów i porozmawiać z ta osobą która wciska im to szambo do głowy . W Boschu już jest ogromny problem z pracownikami po kilka tygodni są szukani ludzie na stanowiska a wy pytacie w czym jest problem ?
15
interpunkcyjnyterrorysta 2017-02-25 11:45
Pytanie czy operatorzy zgłosili swojemu liderowi że nie życzą sobie być nagrywani w czasie pracy, chyba że za dodatkowe wynagrodzenie. Za udział filmie z gatunku który trudno określić: komedio - dramat ?
Następnym razem jak wpadną z kamerami zaleca się roztrzaskanie kamery o ścianę lub o podłogę. Ewentualnie w odwecie nagrać prace pracowników biurowych.
3
Nemo 2017-03-01 13:43
Cześć wszystkim
Mam mieć niedługo rozmowę na kontrolę jakości,ma ktoś informacje na temat zarobków oraz ogólnie sytuacji na tym stanowisku?

Zadaję pytanie tutaj ponieważ nie mogę znaleźć żadnych opinii na temat fabryki na żmigrodzkiej gdzie mam być ewentualnie przyjęty.
Peter 2017-03-02 19:12
Odnośnie wpisu "dziękuję za rekrutacje"
człowieku gdzie ty żyjesz myślisz że ktoś po pracy o godz 17 00 będzie do Ciebie dzwonił, jak nie odbierasz telefonu to musisz się liczyć z tym że już nie zadzwoni a jak Ci zależy to sam możesz zadzwonić.
A sytuacje z nagrywaniem filmu w czasie pracy jest jak najbardziej normalna nie jest to film biograficzny o życiu operatorów tylko nagrywanie pracesów technologicznych . Nie takie rzeczy przerabialem w LG w biskupicach więc jakoś mnie to nie dziwi.
4
Logistyk 2017-03-04 20:53
O ile nie nagrywają operatorów. Bo na to musisz wyrazić zgodę by być nagrywanym. Mi to osobiście nie przeszkadza jakoś, bo już parę razy byłem nagrywany na linii i twarzy nie nagrywają tylko co najwyżej ręce i jak napisałeś proces. Tak czytam te komentarze i z częścia się zgadzam. Największy problem Boscha to jest bałagan w zarządzaniu. Czasem mam wrażenie że dyrektor o tym nie wie. Jak ja zaczynałem pracę jakieś 6 lat temu było troszkę inaczej. Teraz zrobił się chaos. Zmontowali nowe linie produkcyjne I-boostera i jakoś niedawno na czystym montażu nową linie pomp hamulcowych. Za duży pośpiech by to wszystko uruchomić i zapewnić produkcje, a nawet jeszcze ludzi tyle nie zatrudnili co trzeba bo wciąż ich ponoć brakuje. Głównie przez to że ludzie się zwalniają. Nawet nie wyobrażam sobie co to będzie jak starsi pracownicy pójdą na emeryturę. Fakt ich już tyle nie ma, ale głównie kobiety po 60'tce jeszcze pracują na liniach, ale w końcu odejdą, a w kadrach braki. Rozwiązanie tego problemu jest proste. Wyższa stawka na dzień dobry i po problemie. A tak to będzie cały czas jak mamy.

Co do stołówki to się zgadzam. Ludzi jest więcej. Stołówka na 1 zmianie bywa tak przepełniona że nie idzie czasem gdzieś usiąść. I do tego są podziały i "zarezerwowane" miejsca. Np czysty montaż (Ci w białych) siedzą zawsze z przodu obok wyjścia). Obróbka, mechanicy z tyłu. Nie daj bosze siądź tam to patrzą się jak na wroga. Ja nie pracuje jako operator tylko logistyk to sobie siadam zwykle z logistykami z mojego działu i mam to gdzieś. Ale Panowie kierowniki Boscha czas pomyśleć nad rozwiązaniem problemu stołówki. Zwiększacie produkcje i musicie się liczyć z tym, że jest więcej ludzi i każdy chce zjeść na spokojnie. Także tu i problem trzeba rozwiązać z kolejką do restauracji Sodexo. Najprościej to zatrudnić więcej osób do obsługi i dodatkowa kasa tylko nie wiem gdzie by ją postawić by się bałagan nie zrobił. Ja już od dawna nie jem tam bo żarcie słąbe często i zanim dojdę do kasy to minie z 5-6 minut i potem szukaj miejsca jak ci znajomy nie zajmie. Mało tego często jem w szatni bo jest po prostu wygodniej no bo przecież na korytarzu przy szafce jest zabronione.

Popracujcie nad organizacją bo możecie się pogrążyć przez to i ludzie zaczną się zwalniać stąd. Stawki dla nowych pracowników również. Te 19-21 brutto na godzine to nie jest dzisiaj dużo a rowzwiązało by sporo problemów. Zwłaszcza jeśli chodzi o braki w logistyce.
2
anna75 2017-03-05 14:05
Witam
Czy może mi ktoś odpowiedzieć na kilka pytań tj. Czy są obecnie przyjęcia na produkcję? i czy bezpośrednio przez firmę czy przez pośredników. Jaki jest socjal i stawka miesięczna. ?
Kkmd 2017-03-05 14:31
Hey,
Stawka 17.40 brutto na start. Socjal wczasy pod grusza, multisport. Zatrudnienie przez firme. Tak sa przyjecia na produkcje.

zawiedziony 2017-03-06 17:23
bosch się ceni ale jest jak inny badziew.Mam zmywarke,wkretarke i inne i wszystko działa jak inny szmelc.Ludzie widząc nazwe bosch mysląze dobry produkt-był dobry teraz to lipa.
Racjonalista 2017-03-14 16:12
Związkowcy walczą o podwyżki ,ale nasza kadra zarządzająca twierdzi że nie mają pieniędzy co za kpina . Jakiejś marnej złotówki na wypłacie im szkoda nawet w Chassis podostawali podwyżki i jednorazowe premie a tutaj ci powiedzą że pieniędzy nie mają .Niemcy zarabiają po 5 razy tyle co my na produkcji i dla nich kasa jest żenada . Niby globalna korporacja z ogromnym kapitałem a tylko nas w tyłek wala , a my pracujemy jak w obozie to ci nawet grosza nie dorzucą . Z czystym sercem nie polecam firmy napewno nie produkcji jak ktoś ma możliwość proszę szukać gdzie indziej .
6
Kazimierz 2017-03-16 10:25
Od kwietnia ma ruszyć produkcja na lodówkach na zmigrodzkiej dostał się już ktoś tam? Jakie warunki
K 2017-03-17 18:26
Jaka jest stawka godzinowa dla kobiet na produkcji w fabryce w Mirkowie?
zzz 2017-03-20 14:53
Jak pisał już wcześniej KKmd 17.40 brutto, nie ma innych stawek dla kobiet i mężczyzn
1
@Nf 2017-03-21 12:52
Logistyk,
Orientujesz się może czy jest jakiś numer telefonu bezpośredni do restauracji Sodexo?
InżynierTEF 2017-03-22 21:05
Nagrywanie jest standardowym narzędziem do analizy procesów i ergonomii na lini produkcyjnej. Nie ma tutaj nad czym się rozpisywać. Naprawdę nikomu nie zależy na kręceniu twarzy, natomiast na poprawie pracy dla operatorów. Czasem warto zapytać zamiast wysnuwać takie podejrzenia.Dziękuję
InżynierTEF 2017-03-22 21:06
Nagrywanie jest standardowym narzędziem do analizy procesów i ergonomii na lini produkcyjnej. Nie ma tutaj nad czym się rozpisywać. Naprawdę nikomu nie zależy na kręceniu twarzy, natomiast na poprawie pracy dla operatorów. Czasem warto zapytać zamiast wysnuwać takie podejrzenia.Dziękuję
K 2017-03-25 10:30
@ZZZ dzięki za odpowiedź, myślałam po prostu, że kobiety mają niższą stawkę stąd moje pytanie:) A jak z atmosferą i podejściem przełożonych do pracowników? Właśnie biorę udział w rekrutacji na produkcję, ale nie pamiętam na jaki dział (pamiętam tylko, że liderem jest jakiś pan w czarnych włosach i okularach)
tom77 2017-03-25 15:18
Witam,

Chciałbym się zatrudnić w w/w firmie Bosch Mirków-stanowisko operator produkcji lub na wózki widłowe.Nie wiem jakie są stawki monterów produkcyjnych a operatora wózka,jeśli ktoś może coś napisać byłbym wdzięczny. ,Pytanie mam gdzie można złożyć bezpośrednio swoje CV na bramie u ochroniarza czy ktoś mnie wpuści do działu kadr ?).Wydzwaniają do mnie różne Agencje Pracy z propozycją do Mirkowa i na ul.Żmigrodzka jakieś Bosch AGD ,ale przez Agencje nie chcę pracować.Mam złe doświadczenie, z jedną agencją sadzę się od 4 lat za pracę we Francji (winni mi są 10 000 zł).Macie jakieś porównanie gdzie są lepsze warunki pracy Żmigrodzka czy Mirków ?Osobiście wolałbym Mirków, mam bardzo blisko 5 minut .Z góry dziękuję za informację
CMF 2017-03-28 20:55
To chyba pisał inżynier Kłobut bez inżyniera
Nowa 2017-03-29 11:23
Do którego lidera najlepiej trafić a który jest najgorszy?
MOE VB4 2017-04-02 13:57
Hej,
Ta strona nie jest po to aby żale wylewać.
Jeżeli czujemy, że ktoś postępuje wobec nas nagannie, można podejść bezpośrednio nawet do dyrektora i mu o tym powiedzieć (godziny otwarte dla pracowników). Pisanie tutaj na stronie nie rozwiązuje problemów. Dla zainteresowanych:
1. Stawka 17,40 brutto (bez względu na płeć, rasę, kolor włosów)
2. Do tego co miesiąc 100 PLN premii frekwencyjnej
3. Co kwartał ok. 3% premii uznaniowej (w zależności od wyników zakładu)
4. Co roku premia wczasy pod gruszą (ok. 50% zarobków miesięcznych)
5. Premia świąteczna i wielkanocna wg uznania dyrektora (300-500PLN)
6. W zależności od wydziału, albo 3 albo 4 zmianowy tryb pracy (4zmiany = +30% zarobków)
7. Ciężar - nie powinien stanowić problemu. Komponenty są lekkie.
8. Przyjęcia - cały czas (nowe uruchomienia). 2 lata temu w Boschu pracowało 450 pracowników, dzisiaj 850. Aczkolwiek mam wrażenie, że z rozwojem firmy nie poszedł rozwój struktury.
9. Negocjacja stawek na produkcji - brak. Na pozostałe stanowiska - jak najbardziej.
10. Co roku w zależności od dyrektora/związków są podwyżki. W tym roku średnio 200PLN + jednorazowa premia.
11. TL - jak w każdej firmie. Większości brakuje po prostu wychowania. Za*ierdalaj ku*wa - nie motywuje pracowników.
12. Możliwość rozwoju - raczej brak. Niestety ciężko bez znajomości dostać jakieś lepsze stanowisko. Aczkolwiek są wyjątki.
13. Nadgodziny - mnóstwo. Niestety bardzo często ostatnio po 12h. Duża absencja oraz rotacja powoduje to że coraz więcej osób musi zostawać w nadgodzinach.
Pzdr.
3
bbb 2017-04-02 14:19
No i co ściemniasz. Podwyżyki było 100 PLN do stawki + jednorazowa premia 400 PLN do wypłaty bez wyrównania. Na godzinę daję to jakieś 60-90 gr zależnie od posiadanej stawki i grupy zaszeregowania . Związki chciały 150 zł podwyżki, ale ci z góry się nie godzili. Tłumacząc się tym, że są nowe projekty i zatrudnili więcej osób. ALe nie obchodzi nikogo, że w sklepach wszystko drożeje i wydaje się więcej na to samo co zwykle.
4
K 2017-04-02 19:22
Raczej bym nie powiedziała, ze TL tak jak w każdej firmie "zap** kur**", bo ja w żadnej firmie się z przekleństwami ze strony przełożonego nie spotkałam. Takie zachowanie nie zachęca do podjęcia pracy. A jak płacone są nadgodziny? Jako 100% i wypłacane przy następnej wypłacie?
2
?? 2017-04-03 17:54
Nie wie ktos czy z Oleśnicy jeździ autobus do boscha?
tom77 2017-04-03 21:48
MOE VB4 2017-04-02 13:57

Dziękuję za informację.Mam teraz jakieś porównanie i na dzień dzisiejszy Bosch Mirków nie ma konkurenta w tej okolicy (takie moje zdanie ,może się mylę) Dzisiaj znowu miałem tel. z Agencji ,praca w WABCO,POLAR ,BSH .Dla mnie też ważny jest dojazd,więc Polar z Bosch Mirków i tutaj wszystko przemawia za Bosch.Pracować trzeba wszędzie za leżenie nie płacą.

Mogę osobiście złożyć CV w Mirkowie,może jakiś namiar na dział rekrutacji w Mirkowie ?

Z góry dziękuję za informację
Xxx 2017-04-11 08:34
Największy problem stanowią wynagrodzenia co miesiac sie cos nie
zgadza zawsze za malo
xx 2017-04-13 08:12
Jak długo trwa przerwa w pracy?
pracownik 2017-04-22 14:47
Ty jesteś taki głupi, udajesz, czy przełożeni Ci kazali zaprzeczać? Przecież całą prawdę napisała. Liderzy i większość kierowników nie dość, że nie posiadają żadnych kompetencji to są totalnymi chamami. Jest wiele nieprawidłowości, a pierwsza linia udaje, że nie widzi. Kiedyś to była normalna firma, teraz przez co niektórych już nie jest.
1
pracownik 2017-04-22 14:54
Chyba żarty sobie stroisz. Osoba, która pójdzie z skargą nie będzie miała życia. Są sposoby nawet zgodne z regulaminem, żeby kogoś zniszczyć, a już tym bardziej kogoś kto nie ma umowy na stałe. Liderzy, kierownicy to święte krowy, są nietykalni.
1
Sprawiedliwy 2017-05-05 07:09
Co ty piszesz jakie 200 zł średnio podwyżki. Chyba jak policzysz darmozjadów z biur. Premia świąteczna od kilku lat taka sama. W grudniu tylko, na Wielkanoc w tym roku wyjątkowo 100 zł. Ciągle zmuszanie pracowników do nadgodzin a później mówią że dużo ludzie na produkcji zarabiają. Tylko nikt nie patrzy że w 3 miesiące masz przepracowane 4.
pawko 2017-05-05 09:53
Witam czy jeżdzi ktoś może z okolic trzebnicy do fabryki Bosch Mirków; bus, autokar ,osobowe z góry dziękuje 785224599
2
pracownikBOSCH 2017-05-05 20:10
karolina.polak@randstad.pl
Wiem,w mailu jest agencja ale ona tylko rekrutuje wstępnie ludzi ale umowa bezpośrednio przez Boscha.
... 2017-05-09 11:53
Ale ta agencja rekrutuje do nowego Boscha na Żmigrodzkiej a jak się dostać do tego w Mirkowie? Zostawianie cv na bramie nie daje nic
Dama z biura 2017-05-09 20:38
Widzę bardzo ciekawe stwierdzenia o darmozjazdach z biura... Tyle gdyby nie oni nie mielibyscie ani z czego ani po co montować na liniach. Każda praca jest potrzebna. Stawki w biurze są wyższe- zgodnie z wykształceniem, doświadczeniem oraz odpowiedzialnością. Operatorzy po 8h kończą pracę, mają w nosie i idą do domu, natomiast w naszym przypadku jesteśmy pod telefonem 24h. Rozwiązujemy problemy po godzinach pracy za co nikt nam dodatkowo nie płaci. Zawsze powtarzam, że nie ma pracy z przydziału. Każdy ma wybór. Zapraszam więc do biura - do darmozjadów z niebotycznymi stawkami. Chociaż na tydzień.
1
pracownikBOSCH 2017-05-10 22:52
Agencja rekrutuje i do Boscha na Mirkowie i do B/S/H na Żmigrodzkiej. Pani Karolina zajmuje się właśnie rekrutacją do Robert Bosch -Mirków.
RedShirt 2017-05-11 16:31
Po 8h kończą pracę, dobre. Pewnie jeszcze weekendy mają wolne ;)
1
KMS 2017-05-16 16:13
Jak wygląda praca na magazynie spoko ludzie praca ciężka warta pieniędzy ??
ebi 2017-05-20 07:20
A jakie daja umowy?
K 2017-05-20 18:00
Zastanawiam się nad przejściem z Whirlpoola do Bosch Mirków, ale po przeczytaniu opinii o atmosferze zastanawiam się czy sobie nie pogorszę :(
D. 2017-05-23 14:37
Nie polecam. Sam się zastanawiam nad powrotem do Whirpool z tego yebanego Boscha .
1
Paweł 2017-05-23 20:48
Witam pracowników. Pracuje się w Boschu w systemie ciągłym zwanym 4 brygadowym? Na jakich działach? Dużo więcej się wtedy zarabia?

Dziękuje za odpowiedź.
K 2017-05-23 23:12
@D. A dlaczego? Słaba atmosfera czy praca ciężka?
OMG 2017-05-28 17:17
Czas w końcu zmieni ubiór roboczy w tej firmie zwłaszcza spodnie zapraszamy na linie na I boostera dyrektora i innych i niech ubiorą te zasrane spodnie robocze i postoją 8 godzin , na dodatek linia ma dach sauna gwarantowana , pot się po tyłku leje a gdzie tu jeszcze do najwyższych temperatur . Wakacje przyjdą wątpie żeby ludzie spędzali tam po 12 godzin w takich warunkach . Wielki problem ma firma żeby zmienić odzież robocza .
Zostaw swoją opinię o Bosch - Mirków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bosch