brak logo

Bosch

Mirków

Opinie o Bosch

gość 2016-06-18 00:43:11
a Tu się mówi o fabryce pomp hamulcowych w Mirkowie... a nie o warsztacie samochodowym, czy fabryce suszarek lub lodówek
1
gosc 2016-06-20 11:30:42
Mirków = Wrocław
1
pracownicabyła 2016-06-20 16:25:56
a powiedzcie mi proszę kto teraz robi kontrolę jakości w Boshu? jak pracowałam to był exact a teraz ?
AG 2016-06-24 11:34:40
Witam, chciałem wysłać swoje CV do pracy w Boschu na produkcji, lecz nie mogę znaleźć nigdzie maila kontaktowego. Może wysyłał ktoś swoje cv do nich pocztą elektroniczną, jeżeli tak, to na jaki adres?
gość 2016-06-25 13:10:45
@AG, nie wprowadzaj ludzi w błąd!!! Akurat pracuję w Bosch w mirkowie i jest pełna rekrutacja na kilka stanowisk m.in na produkcję. Wysyłanie mailowo cv to tak jakbyście wrzucili je od razu do kosza... czy az taki wysiłek podjechac do fabryki i osobiście złożyć?
Gość 2016-06-25 13:13:20
chodziło mi o icia
Nic 2016-06-29 09:02:03
Witam
jestem elektrykiem, chciałbym złożyć CV do firmy Bosch mógłbyś mi napisać gdzie dokładnie wysłać, na jaki adres e-mail ?
Dzięki
TRUE STORY 2016-07-04 23:40:37
Ludzie co wy myślicie ze BOSCH to taka super firma ??? Tylko jak ludzie usłyszą że ktoś pracuje w BOSCHU to myślą ze byka za rogi złapał , to jeden wielki obóz pracy , Niemcy sobie znaleźli parobków to roboty za grosze . Normy wyśrubowane bo jeden z drugim się prześcigają , liderzy też wielkie cwaniaczki za murami BOSCHA bo tak to jeden z drugim idą na placka .Powoli też można zauważyć że ludzie się buntują za te śmieszne pieniądze .Dlatego zastanówcie się czy chcecie tu pracować .
9
labs 2016-07-08 20:07:58
a ile zarabia się w laboratorium jako technik? Jest oferta ale nie wiem czy aplikować. Napiszcie prosze orientacyjną stawke na rękę :)
bart 2016-07-14 00:12:24
lkj - czy to 3500 to netto czy brutto?
Anonimowa 2016-07-17 09:08:52
3500 zł brutto to się na produkcji potrafi zarabiać Są osoby co maja po 24-26 brutto a są co maja po 20 czy 18 zł brutto. Co w przeliczeniu 18x168 godzin daje ponad 3000 zł brutto. Wiec w laboratorium stawki pewnie są wyższe, ale o ile to ciezko powiedzieć. Dzisiaj 2000 zł na rękę dla operatora to mało, ale dalej są firmy co nie płacą nawet tyle brutto...
3
R.C. 2016-08-01 21:08:21
BIBAAAAAA!!!! CO TY CZYTASZ???:-)
luna 2016-08-04 08:00:07
kpina?

Ja jestem inzynierem po studiach za granicą i dostaje o 1000 więcej tylko. Cholera co wy sobie wyobrazacie!!!
dany 2016-08-08 14:05:07
A Kto Ci kazał studiować? Ludzi po studiach jest na pęczki tylko rąk zaczyna brakować do pracy bo coraz to więcej fabryk powstaje
5
John 2016-08-09 21:10:26
Dygresyjne pytanie . Czy pracownicy mają zniżki na sprzęt AGD Bosch Siemens?
1
JAN 2016-08-12 16:30:50
Kiedy ruszaja nowe fabryki- anodowania i iBoostery?
7
Dziękuję za rekrutację 2016-08-22 10:57:56
Witam Państwa.

Firma Bosch jak zresztą każda inna korporacyjka w tym kraju świadczy sama o sobie że nie ma szacunku dla ludzi. Po rozmowie kwalifikacyjnej nawet nie zasługuję na kontakt ze strony osoby mnie rekrutującej czy mnie chce czy nie. Dostaję telefon w godzinach mojej pracy w której pracuję! i nie mam obowiązku tego telefonu odebrać jeśli nie jestem w stanie bo mam spotkanie z moim szefem, któremu przecież nie powiem sorry szef ale konkurencja do mnie właśnie dzwoni. Taki telefon raz nie odebrany przez ze mnie mam rozumieć jako dobra nie interesujemy się już tobą bo nie odbierasz? Przecież można zadzwonić jeszcze raz np po 17.00. Co ja mam oddzwaniać do rekrutera i się pytać czy mnie łaskawie chce?
Kurde zmarnowane 100 zł na przyjazd do tej firemki, moje profesjonalne i uczciwe podejście, przyjazd na rozmowę o czasie bo mi zależy, stres i zaangażowanie, staranie się aby pozostawić po sobie dobre wrażenie i jakaś blondi z HR będzie mnie tak traktować?
BOSCH-wypchaj się. Przyjdzie czas że sami mnie w sieci znajdziecie i za zaproszenie na rozmowę jeszcze zapłacicie z własnej kieszeni.
Dziekuję za uwagę.
11
Jarek 2016-09-05 09:15:09
A jak tam zachowują się Liderzy?
jw 2016-09-06 23:24:26
przyjdzcie do whirpoola do wro (Zakrzów) na chłodnictwo!!! patologia tam jest jak nie wiem co !!!liderzy (nie wszyscy są wyjątki) to same debile a o koordynatorach z magazynu to nawet ie chce sie wypowiadać bo szkoda słów.A Ludzi traktuja jak szmaty. ci co wchodza w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] beda pracowac a inni wek. jak ja mówie to tam wiekszosś (nie wszyscy) to patologia
nawet ludzi którzy pracuja przez kilka lat (przez agencje) i pojda na l4 wyzucaja i maja zakaz pracy na zadnej fabryce ( kuchenki, chłodnictwo)
polak w australii 2016-09-18 06:32:36
dyrektor bosza w mirkowie - peter slaski - z punktu widzenia pracownikow jest on dobry czy nie?
1
Stały_pracownik 2016-09-22 10:39:45
Zlikwidował Sellpro (agencje pracy). Ogólnie nie jest taki zły, ale tu dyrektorzy się zmieniają dość często.


Co do atmosfery w pracy to zależy od działu. W biurze to może i atmosfera jest dobra bo siedzenie przez 8H przy biurku to co innego niż praca jako logistyk czy na liniach produkcyjnych. Tam góre biorą emocje i stres, wiec bywa różnie. Powiem tak są znacznie gorsze zakłady jak właśnie Whirlpool.
hvuh 2016-09-25 22:15:47
@ Stały_pracownik - no to jesli dysrektory zmieniają sie dość czesto to na pewno musi o czyms świadczyć.... raczej osoby na takich stanowiskach grzeją mneijsce na takiej posadzie dość długo ......
M. 2016-10-24 21:25:06
Orientuje się ktoś czy są przyjecia na produkcję?
WWP TO MY 2016-10-25 23:54:20
bladego pojęcia nie masz o korporacji....
Ba 2016-10-26 16:30:57
Kiedy ruszaja nowe fabryki- anodowania i iBoostery?
2
Adas 2016-11-02 13:53:36
iBoostery chyba juz zaczęli produkowac. Z anodowaniem to chyba sciema. Juz trzy lata temu slyszalem ze startuja.
Jestem spoza Boscha takze moge sie mylic
1
boschmen 2016-11-02 20:06:13
i to bardzo dobry masaż
2
Sijowiec 2016-11-08 17:05:55
Do nas Bosch dopiero wchodzi , generalnie zostaliśmy wykupieni przez Boscha.
Do tej pory była to firma zajmująca się głownie konfekcjonowaniem materiałów ściernych jako partner i dystrybutor szwajcarskich materiałów ściernych BTS pod szyldem sia Abrasives
Będzie to nowy zakład , rozbudowany pod przeniesioną produkcje ze Szwajcarii , Jestem bardzo ciekaw jak to teraz będzie wyglądało.
Do tej pory nie było źle choć mogło być lepiej choćby z tytułu samych zarobków ale i socjalu , który praktycznie nie istniał. Obiecują wiele a jak będzie ? rynek pracy trudny bo w Goleniowie praktycznie bezrobocie nie istnieje, choć dla kadry i średniego szczebla może być już trudniej.
2
ciekawy 2016-11-08 21:07:10
Jak jesteś taki odważny to przyjdź i sprubój !!!!
Zażenowany 2016-11-17 17:06:58
Właśnie taki jest poziom (a raczej jego brak) u tych dwóch liderów. Ciekawe tylko czy tego posta pisał WIELKI seter z obróbki czy ten drugi nowy :)
Panie 'ciekawy' radzę zaciekawić się słownikiem języka polskiego, to nie przedszkole więc piszemy SPRÓBUJ.

A teraz poważnie, nowi liderzy których przyjęto na Iboostera to zwykli poganiacze, jeden z nich (ten na K) nie potrafi nawet jednego zdania powiedzieć bez używania 'k**wa'. Normą na tej linii jest wysłuchiwanie tekstów typu ' co ty k**wa odj***łeś', 'nie podskakuj bo cię wy*****lę. Po prostu zwykłe wieśniactwo.
Panowie, inni liderzy (nie wszyscy) potrafią się wysłowić, grzecznie zwrócić podwładnemu uwagę bez używania gróźb i wulgaryzmów. Tacy pseudo-liderzy psują opinie i wizerunek boscha.
A więc operatorzy, waszą bronią są skargi do kadr, może jedna nic zmieni ale gdy pół zmiany zgłasza nieodpowiednie zachowanie 'poganiacza, kierownictwo musi zadziałać, radzę zapisać się także do związków zawodowych, one też nam pomogą. Jak ostatnio można było zauważyć po pewnej akcji z liderem na montażu, pierwsza linia kierownictwa nie zezwala na takie zachowanie. Liderzy wykorzystują fakt, że mają pod sobą same nowe osoby, gwarantuje że starsi pracownicy nie dali by sobą tak pomiatać jak wy.
Jeśli wy nie zaczniecie działać, nic się nie zmieni.
4
Ona 2016-11-19 18:32:49
Zażenowany chyba trochę Ci się liderzy pomylili. Bo jak to nazywasz Pana K jeszcze nigdy nie usłyszałam przekleństwa w stronę operatora. Zaś od drugiego lidera można usłyszeć nieprzyjemne słowa.. więc jeśli piszesz sobie takie głupoty z nudów to weź się ogarnij bo to nie jest przyjemne czytać takie rzeczy na swój temat..
1
Operator Ibooster 2016-11-29 16:59:22
Jestem operatorem I Boostera od samego wyjazdu do Niemiec (1 Grupa). Liderzy a konkretnie Pan Ch . (tak ten mały ). Człowiek który stara się reprezentować jakiś poziom i pokazywać swoją wyższość na każdym kroku . W Niemczech był najbardziej nielubianą osobą z całej grupy , stawiał się do Niemców dużo wyżej postawionych od niego jeszcze żeby miał jakiekolwiek argumenty które świadczą za jego zdaniem ale nie miał ich . Najbardziej żenującym faktem było to że potrafił raptem wypowiedzieć kilka słów po Angielsku , ale zawsze kiwał głową że wszystko rozumie .Byliśmy tam w gości więc powinien zachowywać się jak przystoi a nie słoma z butów , niech się cieszy że go nie zwolnili .Oczywiście po aferze która ostatnio miała miejsce w naszym zakładzie o szkalowaniu jednego z liderów pracownicy która ma teraz problemy psychiczne nic się nie nauczył . Teksty Pana Ch typu "niedługo kończy ci się umowa a nie chodzisz na nadgodziny " są na porządku dziennym . Najbardziej nienawidzę jak wyszukuje sobie osobę która sobie w pewnien sposób nie radzi zamiast pomoc to stanie nad nią i ją wyzywa tekstami "co ty odpier..... " dawaj szybko szybko " jedne z lżejszych . Mam nadzieje że ktoś coś z tym zrobi. Najbardziej wporządku liderem jest Pan S widać to po tamtej zmianie ma podejście do ludzi nie patrzy na ciebie z góry i potrafi okazać szacunek .Lider to ma być osoba która się szanuje która ma podejście do człowieka pomoże mu kiedy sobie nie radzi a nie gość z biczem . Wtedy i wyniki są lepsze bo pracujemy razem w dobrej atmosferze . Mam nadzieje ze Pan Slaski coś z tym zrobi .
2
Obserwator 2016-11-30 11:27:13
Ludzie nadzieja, że Dyrektor coś zrobi. Żenada a czy ktokolwiek z was się zastanowił nad tym czy on w ogóle o tym wie. Z drugiej strony Co zrobi !!! A co zrobił z liderem który potraktował pracownika jak zwierze. NIC sprawę zamieciono pod dywan. Na co wy liczycie. On o niczym nie wie. A już wylewanie żalów na tej stronie na pewno nie przyczyni się do tego żeby coś w tej firmie się zmieniło. po akcji lidera cały GKN, Bodzio, Chassis i inne firmy się z tego śmiały i co okazało się że firma dalej na to pozwala i zamiata wszystko pod dywan.
New 2016-12-03 19:10:46
A co sądzicie o tym trzecim liderze ? Nie jest chyba taki zły jak reszta. Trochę męczący ma charakter, taka męczybuła, gdyby tylko ktoś mu tego kółka z du.. wyciągnął żeby trochę wyluzował bo napięty chodzi jak plandeka na żuku
Obserwator 2016-12-14 17:48:34
Co tam u was się dzieje? Słyszałem że dobra zmiana również w Bosch weszła? Kierownictwo rozwaliło logistykę wewnętrzną? Przecież o ile dobrze pamiętam to ten dział działał dobrze. Kierownik ok. Liderzy ok. Co jest ? Chyba że dobra zmiana chce mieć władzę absolutną to rozumiem, tylko żeby nie doszło do tego co zrobili w Chassis. Rozwalili zakład a Bosch ich jeszcze przygarnia. To jest jakaś farsa. Takie mam pytanie czy wasz nowy szef produkcji chociaż się przedstawił bo jak był u nas to pracowników traktował jak gorszy sort. Miał co prawda kilku swoich funfli ale wszyscy poszli za nim do Bosch. Dobra zmiana chociaż za płotem wyszła na plus bo co boscha to tylko czekać jak Panowie zaczną swoje wałki kręcić. Może ktoś się w porę ogarnie tylko żeby nie było za późno.
2
Konkrety 2016-12-15 15:36:04
Witam. Chcialabym się dowiedzieć czy są przyjęcia na Żmigrodzką we Wrocławiu na produkcję? Czy Ktoś coś wie na ten temat?
Zorientowany 2016-12-16 09:05:15
Tam bedzie tylko magazyn i dopiero w polowie roku
1
Zorientowany 2016-12-16 09:29:10
Do tego nie beda tam zatrudniac nowych ludzi tylko przenosic magazyn z bierutowskiej bo na miejscu magazynu bedzie nowajeszcze linia
Konkrety 2016-12-16 15:42:27
Dzx za info...gdzieś czytałam i słyszalam , że ma tam iść produkcja lodówek i gazówek ...stąd moje pytanie...
Zorientowany 2016-12-16 19:08:40
To sorry, masz racje. Z tym ze to jest oddzielna firma a to forum jest o boschu w mirkowie ktore zajmuje się produkcją części samochodowych. Na pracuj.pl sa juz jakies oferty na nowa fabryke b/s/h - produkcja agd
1
Kicia 2016-12-25 09:42:15
Czy są zniżki dla pracownikow na AGD?
Kkmd 2016-12-25 17:48:08
Tak, sa znizki ale na agd slabe, bardziej sie oplaca na sprzety typu wkretarki, wiertaki. Wiecej info w hrl.
anonimoowy 2016-12-31 01:42:49
Wie ktoś może czy da radę się dostać na Bierutowską na linię produkcyjną?

Mam spore doświadczenie w pracy na produkcji, chciałbym zarabiać dobre sianko, przeprowadziłem się do Wrocka i nie chce zarabiać tyle samo co u siebie bo to bezsens, a słyszałem, że na linii można całkiem niezłe pieniążki wyciągnąć. Stresówa nie jest mi obca, każdy zakład produkcyjny jest "obozem" i często trzeba się liczyć z presją czasową itp.
Wpd 2016-12-31 14:33:58
Mi proponowali 2900 brutto+100brutto za frekfencje.pani wyliczyla ze netto to jest 2156 netto.ja zrezygnowalem bo w obecnej pracy mam wiecej.to byla praca na produkcji zapomnialem dodać wiec dupy nie urywa stawka.
anonimoowy 2016-12-31 16:06:46
wiesz to też zależy od negocjacji moim zdaniem.
za 2156 netto to nie oplaca sie z konca wrocka na te psie pole zapierdzielac za przeproszeniem, ale podlece tam złożę papiery i zobaczymy :)
Świadomy 2017-01-04 07:49:52
Śmieszą mnie te stawki za które POlacy zapi...ją. 2156 zł netto czyli jakieś 490 Euro czyli trochę więcej niż połowa zasiłku dla bezrobotnego w Niemczech. POzdro niewolnicy.
Wwp/moe znasz mnie 2017-01-05 01:34:39
Zatrudniłem się w zakładzie w Mirkowie, kilka tygodni temu. Na początku myślałem, że złapałem pana Boga za nogi.... zderzenie z rzeczywistością
1. Całe rodzinne klany pracują, matka , wujek, siostra syn.... całosć z Twardogóry, powiesz jednej osobie coś, a za dwa dni już kierownik wie.
2 Liderzy, jak wszędzie, mają ciężki chleb, są różni, gonią ludzi, po to są.
3. Najlepiej życ z liderem co z kierownikiem chodzi na piwo, w przeciwnym razie masz pozamiatane
4. Stawki małe, na początek 17,60zł/h brutto, dużo nadgodzin.
5. Chamstwo kierownictwa na co dzień.
6. czysta łatwa praca, dziecko by dało radę
7. Duzo nadgodzin, ale zalezy od wydziału, na jednym maja wybrańcy, na drugim biorą kazdego...
8. Kłamstwo kierownictwa i ich buractwo, maja Ciebie za nic...

Pracuję bezpośrednio z produkcją, ale nie stoję na linii, wiem wiecej niż szaraczek z linii.

Zly 2017-01-09 22:57:09
Pracuje tam Iwona fajna panna!
POUP 2017-01-14 13:57:54
Odkąd przydzielili logistów do MOE to jest wielki chaos TL MOE traktują nas jak zło konieczne każą pracować po 12 godzin i nie ważne że ktoś nie może nie siły ich to nie interesuje. Mało tego zdarza się że pracujemy sami przy obsłudze linii którą do tej pory obsługiwały 2 osoby. Nie wiem czy szefostwo zdaje sobie sprawę co tu się dzieje i jak TL MOE traktują ludzi. Kiedyś było inaczej TL CLP3 to naprawdę spoko ludzie wyrozumiali i potrafili zorganizować swoim ludziom Urlop, pomoc itp. Teraz tego nie ma nie mamy nic do gadania nikt się naszym losem nie interesuje. To co się dzieje jest żałosne. Coraz bardziej mam wrażenie, że tą firmą nikt nie zarządza albo zarządzają ludzie którzy nie mają bladego pojęcia o procesach, standardach, przepisach BHP i kodeksie Pracy.
Zostaw swoją opinię o Bosch - Mirków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bosch