Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A

zdjecie uzytkownika
worktravel - 2011-07-30 09:49:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy wybiera według własnych możliwości. Praca w Euco daje dużą niezależność, pracujesz tylko na siebie, jednak wymaga od pracownika wielu umiejętnośći np: organizacja czasu parcy, samodzielnosć, przedsiębiorczosć, elastyczność.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-30 20:42:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robin - 2011-07-07 14:53:36

Pozytwyne opinie zamieszczają osoby z rekrutacji i zarzadu EUCO . Nikt pracujący na dole zapewne nie pochwali EUCO.

Każdy "z góry" był kiedyś na dole. To nie jest system dla cieniasów. System prowizyjny jest dobry dla tych, którzy wiedzą czego szukają w życiu i mają głowę na karku. Tacy jak wy wolą pierdzieć w stołki za parę stówek niż zaryzykować i mieć szansę na parę koła. Druga możliwość - ktoś wam płaci za czarny pijar.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-09-29 15:42:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem bylym agentem EUCO 1) Prowizje sa niskie. 2)Jak konczylem wspolprace nie wiedziec czemu nagle wypracowane pieniadze z kazdym mailem do firmy topnialy. Co wiadomosc otrzymywalem nizsza sume do wypisania. Moje telefonu w tej sprawie i maile z korespondencja archiwalna w ktorej wyliczenia tej samej Pani systematycznie malaly byly ignorowane. Pewnego dnia osobiscie przynioslem wydrukowana korespondencje w ktorej kwoty sie zdecydowanie roznia, obiecano mi wyrownanie, ktorego nie otrzymalem do dzisiaj.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2011-11-13 21:05:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma dobra, pieniądze satysfakcjonujące, ale uzależnione od wyników. Służbowe autko itd. Bardzo sobie chwalę, choć od półtora roku pracuję już w innej branży.
zdjecie uzytkownika
mati - 2011-12-31 10:56:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fakt, praca pewna i za godziwe pieniądze.
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2011-12-31 18:20:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lepsze jest Votum, też wybierałam między Euco i Votum. Votum dużo pomaga na poczatku, szkoli, daje materiały naukowe, jest duży nadzór i kontrola nad jakością prowadzonych spraw. Struktura jest przejrzysta, nie ma problemu z kontaktem z przełożonym o każdej porze dnia i nocy. W centrali Votum pracuje bardziej wykształcona kadra prawników, mają bardzo dobrą kancelarię. Jednym słowem Votum na każdym etapie wspólpracy jest lepsze od Euco. Moi znajomi tez pracują w Votum i wszyscy są zadowoleni. Praca daje dużo satysfakcji, jest kontakt z Klientem, mozliwość rozwoju, polecam!
zdjecie uzytkownika
remi - 2012-01-31 20:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hehehe, to gratuluję moja też :) Nawet momentami ma lepszą kasę niż ja :P
zdjecie uzytkownika
mark - 2012-06-16 14:20:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ up

Widać, że z odszkodowaniami, a w szczególności firmami odszkodowawczymi masz tyle wspólnego, co Michael Jordan z piłką nożną. Praca polega na reprezentowaniu pokrzywdzonych, którym należy się odszkodowanie. Nie każdy orientuje się w tych sprawach na tyle, żeby zająć się nimi osobiście, a po wypadku to nawet nie ma czasu o tym myśleć.
zdjecie uzytkownika
cez - 2012-09-03 23:45:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lekko w tej robocie nie ma, ale można godziwie zarobić.
zdjecie uzytkownika
??? - 2012-09-06 23:22:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no Prezes to pewnie tyle zarabia... :) ale jak komuś wystarczy 1500 netto i ciagłe pozbawianie premii to polecam.
zdjecie uzytkownika
:) - 2012-09-06 23:25:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no chyba że jesteś agentem...
zdjecie uzytkownika
... - 2012-09-06 23:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pofesjonaliści ale jak się ich traktuje to już inna rzecz...
zdjecie uzytkownika
zgadzm się - 2012-09-06 23:29:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokłdnie się zgadzam
zdjecie uzytkownika
... - 2012-09-06 23:43:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Flagrum - 2010-06-01 13:36:10

Moja mama w tej firmie pracuje, na prawdę profesjonaliści.

Polecam.
profesjonaliści ale jak się ich traktuje...
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2012-11-30 16:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma OK, wysokie prowizje dla agentów, atmosfera całkiem miła. Praca trudna.
zdjecie uzytkownika
monika120 - 2012-12-14 11:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę o pomoc byłych lub obecnych Agentów firmy EUCO. Właśnie znalazłam ofertę pracy tej firmy i jestem zainteresowana współpracą ale zanim podpiszę umowę proszę o interpretację w kilku punktów tej umowy i odpowiedź na kilka pytań. Zaznaczam że nie mam wiedzy w zakresie ubezpieczeń i odszkodowań oraz przepisów prawa w tej dziedzinie.

1) &1 Czy ja muszę założyć własną działalność gospodarczą? Jeśli tak to jaki charakter ma mieć ta firma ?
2) Proszę o wyjaśnienie co znaczy "do zawierania w jego imieniu"
3a) Czy po podpisaniu umowy są szkolenia?
b) Jak należy spisać umowę z klientem?
c) Jak klienta należy przekonać aby wybrał firmę EUCO?
d) Czy otrzymuje się jakiś instrukcje i materiały pomocnicze od firmy?
4) &2 p.2 jak się ma do &3 p.3 proszę o wyjaśnienie
5) &4 p.7 i &5 p.7 prosze o wyjaśnienie
6) Jakie haczyki zawiera umowa i jakie konsekwencje prawne ponoszę będąc agentem z własną firmą?
7) Jak działa współpraca między DAJĄCYM ZLECENIE a AGENTEM lub WYKONUJĄCYM ZLECENIE w "jego imieniu"?
8) Czy wynagrodzenie w obu przypadkach jest zadowalające, czy to może ja pracuje na prowizje osoby wprowadzającej i na jego karierę?
9) Co dla mnie jest lepsze być Agentem z własną firmą czy wykonywać zlecenie "w jego imieniu" pod względem finansowym i prawnym?
10) Co dla mnie jest opłacalniejsze w związku z rozliczeniem firmy faktura VAT czy rachunek i jaki system rozliczeniowy miesięczny czy roczny?

Na papierze wszytko jest proste i przejrzyste, ale jak to wygląda i działa w rzeczywistości. Bardzo proszę o rzetelną i za stosunkiem faktycznym informację jak to działa wprowadzone w życie.

Z Góry dziękuje ;)

Pozdrawiam ZAINTERESOWANA
zdjecie uzytkownika
Agent EuCO 2012 - 2012-12-21 12:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje wiele lat dla firmy i nigdy się nie zawiodłem. Dbają o swoich ludzi i doceniają lojalność.
Jedyne co zauważyłem przez te lata jak KONKURENCJA CIĄGLE SKACZE JAK " MAŁE PIESKI " I PRÓBUJE GRYŹĆ ZA NOGAWKI .
POZDRAWIAM KONKURENCJĘ I ŻYCZĘ WSZYSTKIM WSPANIAŁYCH ŚWIĄT I DUŻO KLIENTÓW KONKURENCJI :-) :-) :-)
zdjecie uzytkownika
SEBASTIAN - 2013-02-21 21:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli twoja mama tam pracuje to powinienem miec do niej pretensję że odwalają najwiekszą kichę(usunięte przez administratora).!nikomu nie polecam tej firmy
zdjecie uzytkownika
aga_g - 2013-03-26 17:52:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

agnieszka_gasior
ze swojej strony mam do powiedzenia tyle -
1) rekrutacja i szkolenia
oczywiście, ze firmie zależy na rozbudowie sieci przedstawicieli, strategia rozwoju firmy jest bardzo klarowna, spotkanie dot wspolpracy poprzedzona telefonem i otwartą rozmową o moich wątpliwościach itp.
spotkanie w bardzo milej atmosferze, bogate w konkrety, żadnego mamienia, mówienia nieprawdy (mój rozmówca poparł każde swoje zdanie prezentując twarde dowody). droga rozwoju znana jest już od pierwszej wymiany maili,kandydat poznaje wszystkie szczegóły, włącznie ze stawkami, treścią umowy agencyjnej etc.żadnych niespodzianek
prowadzenie 'mentorskie' i szkolenia - uważam, że są wysokiej jakości.mogę to stwierdzić na tyle na ile mnie to dotyczyło a jestem wymagającą osobą.
2)sposób pracy i etyka;
po rozmowach z kilkoma firmami tego rodzaju, świadomie wybrałam euco.
różnice w podejściu do pozyskiwania klienta były znaczne, spodobało mi się w bieżącej polityce firmy, że skupiają się na etycznych aspektach. to powinna byc oczywista zmiana we wszelkich firmach ktore obarczone są historiami o wizytach podczas pogrzebów, nachodzeniu w szpitalach etc. istnieje oficjalny i praktykowany zakaz dot. znacznej ilości praktyk, które mogłyby być uznane za nieetyczne i nieuczciwe.
budowa sieci przedstawicieli nie polega na pozyskiwaniu akwizytorów, ale na współpracy z osobami, które nie tyle dotrą do poszkodowanego sami ale to poszkodowani zgłaszają się do przedstawicieli. oczywista jest konieczność ochrony danych osobowych osób poszkodowanych i firma nie toleruje żadnych 'podchodów', tutaj chodzi o promocję, marketing i dotarcie z informacją o możliwości współpracy do szerokiego grona odbiorców wśród których mogą znaleźć się poszkodowani. jeśli ktoś uważa, że sposobem jest chodzenie po obcych ludziach i wciskanie im wizytówek, jest w błędzie. ale to jak się podchodzi do rozbudowy struktur i strategii z tym związanej - to świadczy o jakości pracy zarządzającego, jego wiedzy i doświadczeniu. Jeden amator będzie na boku próbował coś 'poupychać', inny pomysłowo stworzy stabilne zatrudnienie dla zespołu i wdroży jego etyczną strategię.
3)załatwianie spraw Klientów,
osobiście spotykam się z bardzo pozytywnym odbiorem usług i samej firmy. tym bardziej, że znam rynek tego rodzaju 'kancelarii odszkodowawczych' i wiem, kto działa jak, co z tego ma i dlaczego.
owszem, są osoby mające wątpliwości. nie zdarzyło mi się na kogokolwiek naciskać, narzucać się itp. wątpliwości są uczciwie wyjaśniane, Klient sam musi zdecydować, co dla niego w jego mniemaniu będzie najlepsze. można tylko przedstawić argumenty, pokazać ew. dowody na poparcie swoich słów i poczekać na odpowiedź. zaznaczam, że praktycznie zawsze jest pozytywna.
centrala i prowadzenie spraw. firma skupia się na prowadzonych przez siebie sprawach mając na względzie tak dobro swoich klientów jak i ich zysk, skutkujący zyskiem prowizyjnym dla firmy. nie zetknęłam się z negatywną opinią Klienta dot. obsługi po podpisaniu umowy - jest to jednak kwestia związana bardziej z jakością pracy Agenta który sprawę prowadzi.
co do argumentów, że klasyczna kancelaria prawna wezmie 15% i to przemawia za jej wyborem. nie zgodzę się, mając wieloletnie doświadczenie w sprawach sądowych dot. odszkodowań, zadośćuczynień itp
nie zetknęłam się z praktyką, że Klient przychodzi ze swoją niekiedy niewielką sprawą ubezpieczeniową i z radością kancelaria bez opłat wstępnych poświęci teraz kilkadziesiąt godzin na analizy, reprezentację, biegłych itp; takie podejście dotyczy spraw dużych, gdzie przedmiotem sporu są naruszone dobra osobiste osób pokrzywdzonych i sprawa jest klarowna i zgromadzony materiał dowodowy zapewnia przewagę w sądzie. w sądzie zaznaczam.
postępowanie przedsądowe (praktyka powszechna np w euco) naprawdę rzadko kiedy prowadzi do ugody. obie strony najczęściej chętnie biorą sprawę do sądu.
różnica w podejściu firm walczących o odszkodowania względem kancelarii prawnych polega na tym, że w firmie jak euco w dziale likwidacji szkód itp pracują osoby które poświęciły większość życia tematom roszczeń z ubezpieczeń, są po prostu fachowcami, znają niekiedy firmy 'od środka', umieją wejść z nimi w spór w taki sposób, że postępowanie sądowe owszem, ale dopiero jak będzie pewność, że ubezpieczyciel nie jest skory do wypłaty rzeczywiście należnych kwot. zaznaczam, że zdarza się to coraz rzadziej a jeśli przychodzi czas na prowadzenie sprawy w sądzie, euco bez pobierania dodatkowych opłat udostępnia usługi swojej Kancelarii Radców i Adwokatów, która to zajmuje się już klasyczną procedurą sądową, w bardzo fachowy sposób.
4) umowy; tak te przeznaczone dla Klienta jak i dla współpracujących, są klarowne, owszem czasem wydrukowane zbyt małą czcionką ale to np moja decyzja, że wolę by umowa była 12tką na dwie strony niż 7ką na jednej. to moja decyzja, że zaznaczam w umowie najważniejs
zdjecie uzytkownika
aro - 2013-05-06 22:49:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam aktualnej opinii na temat pracy w EUCO, zakończy ktoś moje poszukiwania? Jak z perspektywami na rozwój (jakieś szkolenia?)? Da radę w miarę szybko uzyskać awans? Ile Wam zajęło pokonywanie kolejnych szczebelków w drabinie kariery? Chciałbym się w pracy rozwinąć, bo nie chcę monotonnej pracy przez wiele lat na tym samym stanowisku.
zdjecie uzytkownika
Zbigniew Mazura - 2013-05-12 07:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja z EuCO S.A. pracuję cztery lata. Jestem zadowolony z uzyskiwanych prowizji, płatności otrzymuję regularnie co tydzień. Zarobki jak na warunki polskie, bardzo duże. Poprzednio pracowałem w budżetówce z niezłą pensją ale wybrałem EuCO S.A. Firma daje mi także możliwość finansowania rat leasingowych mojej AUDI Q5. To co mnie skłoniło do współpracy to tabela prowizji dla agenta i opieka mojego managera na początku pracy. Jasno, prosto i wygodnie. Nie zostałem zachęcony przez inne firmy właśnie ze względu na zawiłości związane z wynagrodzeniem. Jest to ciężka praca ale zarazem ciekawa. Przynosi mi wiele satysfakcji ze względu na pracę z ludźmi, którym mogę pomagać.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x