brak logo

EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A

Legnica

Opinie o EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A

worktravel 2011-07-30 09:49:09
Każdy wybiera według własnych możliwości. Praca w Euco daje dużą niezależność, pracujesz tylko na siebie, jednak wymaga od pracownika wielu umiejętnośći np: organizacja czasu parcy, samodzielnosć, przedsiębiorczosć, elastyczność.
anonim 2011-07-30 20:42:35
Robin - 2011-07-07 14:53:36

Pozytwyne opinie zamieszczają osoby z rekrutacji i zarzadu EUCO . Nikt pracujący na dole zapewne nie pochwali EUCO.

Każdy "z góry" był kiedyś na dole. To nie jest system dla cieniasów. System prowizyjny jest dobry dla tych, którzy wiedzą czego szukają w życiu i mają głowę na karku. Tacy jak wy wolą pierdzieć w stołki za parę stówek niż zaryzykować i mieć szansę na parę koła. Druga możliwość - ktoś wam płaci za czarny pijar.
anonim 2011-09-29 15:42:11
Jestem bylym agentem EUCO 1) Prowizje sa niskie. 2)Jak konczylem wspolprace nie wiedziec czemu nagle wypracowane pieniadze z kazdym mailem do firmy topnialy. Co wiadomosc otrzymywalem nizsza sume do wypisania. Moje telefonu w tej sprawie i maile z korespondencja archiwalna w ktorej wyliczenia tej samej Pani systematycznie malaly byly ignorowane. Pewnego dnia osobiscie przynioslem wydrukowana korespondencje w ktorej kwoty sie zdecydowanie roznia, obiecano mi wyrownanie, ktorego nie otrzymalem do dzisiaj.
1
Tomek 2011-11-13 21:05:00
Firma dobra, pieniądze satysfakcjonujące, ale uzależnione od wyników. Służbowe autko itd. Bardzo sobie chwalę, choć od półtora roku pracuję już w innej branży.
mati 2011-12-31 10:56:59
To fakt, praca pewna i za godziwe pieniądze.
Sylwia 2011-12-31 18:20:43
Lepsze jest Votum, też wybierałam między Euco i Votum. Votum dużo pomaga na poczatku, szkoli, daje materiały naukowe, jest duży nadzór i kontrola nad jakością prowadzonych spraw. Struktura jest przejrzysta, nie ma problemu z kontaktem z przełożonym o każdej porze dnia i nocy. W centrali Votum pracuje bardziej wykształcona kadra prawników, mają bardzo dobrą kancelarię. Jednym słowem Votum na każdym etapie wspólpracy jest lepsze od Euco. Moi znajomi tez pracują w Votum i wszyscy są zadowoleni. Praca daje dużo satysfakcji, jest kontakt z Klientem, mozliwość rozwoju, polecam!
remi 2012-01-31 20:34:13
Hehehe, to gratuluję moja też :) Nawet momentami ma lepszą kasę niż ja :P
mark 2012-06-16 14:20:01
@ up

Widać, że z odszkodowaniami, a w szczególności firmami odszkodowawczymi masz tyle wspólnego, co Michael Jordan z piłką nożną. Praca polega na reprezentowaniu pokrzywdzonych, którym należy się odszkodowanie. Nie każdy orientuje się w tych sprawach na tyle, żeby zająć się nimi osobiście, a po wypadku to nawet nie ma czasu o tym myśleć.
cez 2012-09-03 23:45:23
Lekko w tej robocie nie ma, ale można godziwie zarobić.
??? 2012-09-06 23:22:33
no Prezes to pewnie tyle zarabia... :) ale jak komuś wystarczy 1500 netto i ciagłe pozbawianie premii to polecam.
:) 2012-09-06 23:25:46
no chyba że jesteś agentem...
... 2012-09-06 23:27:26
pofesjonaliści ale jak się ich traktuje to już inna rzecz...
1
zgadzm się 2012-09-06 23:29:32
dokłdnie się zgadzam
... 2012-09-06 23:43:28
Flagrum - 2010-06-01 13:36:10

Moja mama w tej firmie pracuje, na prawdę profesjonaliści.

Polecam.
profesjonaliści ale jak się ich traktuje...
Tomasz 2012-11-30 16:38:41
Firma OK, wysokie prowizje dla agentów, atmosfera całkiem miła. Praca trudna.
monika120 2012-12-14 11:41:12
Proszę o pomoc byłych lub obecnych Agentów firmy EUCO. Właśnie znalazłam ofertę pracy tej firmy i jestem zainteresowana współpracą ale zanim podpiszę umowę proszę o interpretację w kilku punktów tej umowy i odpowiedź na kilka pytań. Zaznaczam że nie mam wiedzy w zakresie ubezpieczeń i odszkodowań oraz przepisów prawa w tej dziedzinie.

1) &1 Czy ja muszę założyć własną działalność gospodarczą? Jeśli tak to jaki charakter ma mieć ta firma ?
2) Proszę o wyjaśnienie co znaczy "do zawierania w jego imieniu"
3a) Czy po podpisaniu umowy są szkolenia?
b) Jak należy spisać umowę z klientem?
c) Jak klienta należy przekonać aby wybrał firmę EUCO?
d) Czy otrzymuje się jakiś instrukcje i materiały pomocnicze od firmy?
4) &2 p.2 jak się ma do &3 p.3 proszę o wyjaśnienie
5) &4 p.7 i &5 p.7 prosze o wyjaśnienie
6) Jakie haczyki zawiera umowa i jakie konsekwencje prawne ponoszę będąc agentem z własną firmą?
7) Jak działa współpraca między DAJĄCYM ZLECENIE a AGENTEM lub WYKONUJĄCYM ZLECENIE w "jego imieniu"?
8) Czy wynagrodzenie w obu przypadkach jest zadowalające, czy to może ja pracuje na prowizje osoby wprowadzającej i na jego karierę?
9) Co dla mnie jest lepsze być Agentem z własną firmą czy wykonywać zlecenie "w jego imieniu" pod względem finansowym i prawnym?
10) Co dla mnie jest opłacalniejsze w związku z rozliczeniem firmy faktura VAT czy rachunek i jaki system rozliczeniowy miesięczny czy roczny?

Na papierze wszytko jest proste i przejrzyste, ale jak to wygląda i działa w rzeczywistości. Bardzo proszę o rzetelną i za stosunkiem faktycznym informację jak to działa wprowadzone w życie.

Z Góry dziękuje ;)

Pozdrawiam ZAINTERESOWANA
Agent EuCO 2012 2012-12-21 12:17:58
Ja pracuje wiele lat dla firmy i nigdy się nie zawiodłem. Dbają o swoich ludzi i doceniają lojalność.
Jedyne co zauważyłem przez te lata jak KONKURENCJA CIĄGLE SKACZE JAK " MAŁE PIESKI " I PRÓBUJE GRYŹĆ ZA NOGAWKI .
POZDRAWIAM KONKURENCJĘ I ŻYCZĘ WSZYSTKIM WSPANIAŁYCH ŚWIĄT I DUŻO KLIENTÓW KONKURENCJI :-) :-) :-)
SEBASTIAN 2013-02-21 21:00:26
Jeżeli twoja mama tam pracuje to powinienem miec do niej pretensję że odwalają najwiekszą kichę(usunięte przez administratora).!nikomu nie polecam tej firmy
aga_g 2013-03-26 17:52:33

agnieszka_gasior
ze swojej strony mam do powiedzenia tyle -
1) rekrutacja i szkolenia
oczywiście, ze firmie zależy na rozbudowie sieci przedstawicieli, strategia rozwoju firmy jest bardzo klarowna, spotkanie dot wspolpracy poprzedzona telefonem i otwartą rozmową o moich wątpliwościach itp.
spotkanie w bardzo milej atmosferze, bogate w konkrety, żadnego mamienia, mówienia nieprawdy (mój rozmówca poparł każde swoje zdanie prezentując twarde dowody). droga rozwoju znana jest już od pierwszej wymiany maili,kandydat poznaje wszystkie szczegóły, włącznie ze stawkami, treścią umowy agencyjnej etc.żadnych niespodzianek
prowadzenie 'mentorskie' i szkolenia - uważam, że są wysokiej jakości.mogę to stwierdzić na tyle na ile mnie to dotyczyło a jestem wymagającą osobą.
2)sposób pracy i etyka;
po rozmowach z kilkoma firmami tego rodzaju, świadomie wybrałam euco.
różnice w podejściu do pozyskiwania klienta były znaczne, spodobało mi się w bieżącej polityce firmy, że skupiają się na etycznych aspektach. to powinna byc oczywista zmiana we wszelkich firmach ktore obarczone są historiami o wizytach podczas pogrzebów, nachodzeniu w szpitalach etc. istnieje oficjalny i praktykowany zakaz dot. znacznej ilości praktyk, które mogłyby być uznane za nieetyczne i nieuczciwe.
budowa sieci przedstawicieli nie polega na pozyskiwaniu akwizytorów, ale na współpracy z osobami, które nie tyle dotrą do poszkodowanego sami ale to poszkodowani zgłaszają się do przedstawicieli. oczywista jest konieczność ochrony danych osobowych osób poszkodowanych i firma nie toleruje żadnych 'podchodów', tutaj chodzi o promocję, marketing i dotarcie z informacją o możliwości współpracy do szerokiego grona odbiorców wśród których mogą znaleźć się poszkodowani. jeśli ktoś uważa, że sposobem jest chodzenie po obcych ludziach i wciskanie im wizytówek, jest w błędzie. ale to jak się podchodzi do rozbudowy struktur i strategii z tym związanej - to świadczy o jakości pracy zarządzającego, jego wiedzy i doświadczeniu. Jeden amator będzie na boku próbował coś 'poupychać', inny pomysłowo stworzy stabilne zatrudnienie dla zespołu i wdroży jego etyczną strategię.
3)załatwianie spraw Klientów,
osobiście spotykam się z bardzo pozytywnym odbiorem usług i samej firmy. tym bardziej, że znam rynek tego rodzaju 'kancelarii odszkodowawczych' i wiem, kto działa jak, co z tego ma i dlaczego.
owszem, są osoby mające wątpliwości. nie zdarzyło mi się na kogokolwiek naciskać, narzucać się itp. wątpliwości są uczciwie wyjaśniane, Klient sam musi zdecydować, co dla niego w jego mniemaniu będzie najlepsze. można tylko przedstawić argumenty, pokazać ew. dowody na poparcie swoich słów i poczekać na odpowiedź. zaznaczam, że praktycznie zawsze jest pozytywna.
centrala i prowadzenie spraw. firma skupia się na prowadzonych przez siebie sprawach mając na względzie tak dobro swoich klientów jak i ich zysk, skutkujący zyskiem prowizyjnym dla firmy. nie zetknęłam się z negatywną opinią Klienta dot. obsługi po podpisaniu umowy - jest to jednak kwestia związana bardziej z jakością pracy Agenta który sprawę prowadzi.
co do argumentów, że klasyczna kancelaria prawna wezmie 15% i to przemawia za jej wyborem. nie zgodzę się, mając wieloletnie doświadczenie w sprawach sądowych dot. odszkodowań, zadośćuczynień itp
nie zetknęłam się z praktyką, że Klient przychodzi ze swoją niekiedy niewielką sprawą ubezpieczeniową i z radością kancelaria bez opłat wstępnych poświęci teraz kilkadziesiąt godzin na analizy, reprezentację, biegłych itp; takie podejście dotyczy spraw dużych, gdzie przedmiotem sporu są naruszone dobra osobiste osób pokrzywdzonych i sprawa jest klarowna i zgromadzony materiał dowodowy zapewnia przewagę w sądzie. w sądzie zaznaczam.
postępowanie przedsądowe (praktyka powszechna np w euco) naprawdę rzadko kiedy prowadzi do ugody. obie strony najczęściej chętnie biorą sprawę do sądu.
różnica w podejściu firm walczących o odszkodowania względem kancelarii prawnych polega na tym, że w firmie jak euco w dziale likwidacji szkód itp pracują osoby które poświęciły większość życia tematom roszczeń z ubezpieczeń, są po prostu fachowcami, znają niekiedy firmy 'od środka', umieją wejść z nimi w spór w taki sposób, że postępowanie sądowe owszem, ale dopiero jak będzie pewność, że ubezpieczyciel nie jest skory do wypłaty rzeczywiście należnych kwot. zaznaczam, że zdarza się to coraz rzadziej a jeśli przychodzi czas na prowadzenie sprawy w sądzie, euco bez pobierania dodatkowych opłat udostępnia usługi swojej Kancelarii Radców i Adwokatów, która to zajmuje się już klasyczną procedurą sądową, w bardzo fachowy sposób.
4) umowy; tak te przeznaczone dla Klienta jak i dla współpracujących, są klarowne, owszem czasem wydrukowane zbyt małą czcionką ale to np moja decyzja, że wolę by umowa była 12tką na dwie strony niż 7ką na jednej. to moja decyzja, że zaznaczam w umowie najważniejs
aro 2013-05-06 22:49:06
Szukam aktualnej opinii na temat pracy w EUCO, zakończy ktoś moje poszukiwania? Jak z perspektywami na rozwój (jakieś szkolenia?)? Da radę w miarę szybko uzyskać awans? Ile Wam zajęło pokonywanie kolejnych szczebelków w drabinie kariery? Chciałbym się w pracy rozwinąć, bo nie chcę monotonnej pracy przez wiele lat na tym samym stanowisku.
Zbigniew Mazura 2013-05-12 07:59:41
Ja z EuCO S.A. pracuję cztery lata. Jestem zadowolony z uzyskiwanych prowizji, płatności otrzymuję regularnie co tydzień. Zarobki jak na warunki polskie, bardzo duże. Poprzednio pracowałem w budżetówce z niezłą pensją ale wybrałem EuCO S.A. Firma daje mi także możliwość finansowania rat leasingowych mojej AUDI Q5. To co mnie skłoniło do współpracy to tabela prowizji dla agenta i opieka mojego managera na początku pracy. Jasno, prosto i wygodnie. Nie zostałem zachęcony przez inne firmy właśnie ze względu na zawiłości związane z wynagrodzeniem. Jest to ciężka praca ale zarazem ciekawa. Przynosi mi wiele satysfakcji ze względu na pracę z ludźmi, którym mogę pomagać.
mad 2013-06-07 14:07:39
Tak oczywiście - a to że klienci pozywają Euco to tylko z czystej złośliwości. Poszukacie w necie takich akcji
Krystian 2013-07-06 08:31:04
Zbigniew, to na jakiej umowie pracujesz, skoro pensja wpływa co tydzień? To kasa do reki, czy normalnie na konto? Pozdro dla euco.
annaM 2013-07-06 21:44:58
Świetna firma. Zarobki adekwatne do wkładu pracy.
Adamos 2013-07-11 23:52:33
Jasne, przejrzyste zasady. Jak ktoś chce pracować to naprawdę nieźle można tu zarobić. Pieniądze wpływają na konto zgodnie z umową. To moja dodatkowa praca, ale jeśli kiedyś stracę moje podstawowe źródło dochodów, to z powodzeniem będę mógł wyżyć z pensji EuCO.
crawl 2013-08-01 15:18:47
nie jest wcale tak łatwo jak mogłoby się zdawać na pierwszy rzut oka, ale można się przyzwyczaić. czasem trzeba zabrać pracę do domu, zarwać weekend albo nockę, ale motywator jest :))))
haga 2013-08-04 12:35:15
ile mozna obecnie zarobic w firmie Euco na miesiac do reki jaka atmosfera czy fajnie tam jest w tej firmie dla tych co zaczynaja prace prosze o opinie dziekuje:)
radeon 2013-08-09 20:30:54
haga - 2013-08-04 12:35:15

ile mozna obecnie zarobic w firmie Euco na miesiac do reki jaka atmosfera czy fajnie tam jest w tej firmie dla tych co zaczynaja prace prosze o opinie dziekuje:)
Na początku masz pełno szkoleń, zarobki są uzależnione od Twojej operatywności. Na starcie masz okres ochronny, czas żeby jak najwięcej się nauczyć. Potem musisz się wykazać. Co do atmosfery - zależy na jakich ludzi trafisz. Ja akurat trafiłem na sympatycznych :)
karlo 2013-08-10 20:49:27
Witajcie CZy szkolenia sa platne w firmie EUCO a jak tak to ile czy mozna spokojnie przyjsc bez obawy ze okaze sie ze szkolenie bylo niepłatne??
2
Mondi 2013-08-30 05:02:06
karlo - 2013-08-10 20:49:27

Witajcie CZy szkolenia sa platne w firmie EUCO a jak tak to ile czy mozna spokojnie przyjsc bez obawy ze okaze sie ze szkolenie bylo niepłatne??
Szkolenia są bezpłatne
Adamob 2013-08-31 22:58:57
Świetne firm, dobre zarobki. Poza tym dobra atmosfera w pracy. Wszystko ok. Pierwszy mój rzetelny pracodawca.
sabeth 2013-09-05 20:55:59
Przyjmują ludzi bez doświadczenia w sprzedaży? Konkurencja na rynku odszkodowawczym jest przecież ogromna, jak wam idzie, początkujący..?
Mam też pytanie odnośnie szkoleń. Mieszkam daleko od siedziby firmy, czy szkolenia są w wielu miastach, czy trzeba podróżować?
Anna Pazdyk 2013-09-05 21:32:30
Oczywiście nie jest to problemem, że mieszka się daleko od centrali - szkolenia organizowane są w różnych miastach w całej Polsce, a kontakt z centralą jest bardzo dobry. Sama mieszkam na drugim końcu Polski, a pracuję już w EuCO 4 lata.

Uważam jednak, że najważniejszą osobą na początku współpracy jest Manager - to od niego dużo zależy, jest on osoba do której dzwonisz pare razy dziennie, pytasz sie o tzw "byle głupstwo" a on ma cierpliwość do Ciebie, do Twoich pytań i do wysłuchiwania opowieści o porażkach i sukcesach w codziennej pracy agenta. Osobiście bardzo dużo mogę zawdzięczać mojemu Managerowi, jego pomocy, ogromnej wiedzy i wsparciu - i nawet nie ma to znaczenia czy Manager jest z Twojego miejsca zamieszkania czy tez nie - liczy się jego zaangażowanie w Twój sukces.

Moje wynagrodzenie w EuCO zawsze wpływa na czas, nigdy przez 4 lata nie miałam z tym problemu, polityka firmy również jest bardzo dobra, myślę że można by wymieniać wiele zalet - jednym słowem jak będziesz dobry firma to doceni i zajdziesz daleko.

Było zapytanie czy poradzi sobie osoba bez doświadczenia - oczywiście, że tak ponieważ:

1) na początku nie musisz wszystkiego wiedzieć - masz przecież wsparcie managera, który Ciebie uczy wszystkiego, a trudne sprawy spisujecie długo długo razem

2) doświadczenie można szybko zdobyć, to nei jest nic trudnego liczy sie zaangażowanie

Zaletą współpracy z EuCO jest również możliwość szybkiego awansu, wspaniałe szkolenia, i świadomość, że pracuje się w jednej z najlepszych i najstarszych firm odszkodowawczych w Europie Środkowo - Wschodniej, firmie która ma swoje centrale również poza granicami Polski.

Zainteresowane osoby współpracą z EuCO zapraszam do zadawania pytań lub do rozmowy, chętnie pomogę osobom początkującym wejść w rynek odszkodowań razem z EuCO

[usunięte przez moderatora]
Zostaw swoją opinię o EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A - Legnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A