EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A

Legnica

Opinie o EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A

Stella 2017-04-19 22:54
EuCO to spoko firma, pracuję tu już dość długo. Lubię swoją pracę i jestem bardzo zadowolona ale rozumiem ludzi , którym nie odpowiada charakter pracy.
3
Natalia 2017-04-23 13:12
@nn Nie zgadzam się z Tobą. Doskonale wiemy jak często nasi klienci mają złe dokumenty i jak często nie mamy podstaw do walki. Pozostają jedynie negocjacje .
1
Helga 2017-05-07 19:24
EuCO - jest dobrą firmą i myślę, że niektórzy są inspirowani do wpisów!
Nietak 2017-05-14 13:05
Piszecie tak jakby cała praca była wykonywana przez kogoś. Wszelkie negocjacje prowadzą pracownicy i to w dużej mierze od nich zależy jakie warunki wynegocjują. Najlepiej znaleźć winnego ale czasami popatrzcie w lustro.
1
Alicja 2017-05-30 08:55
@Stella to bardzo dobrze, że jesteś zadowolona. Jakie stanowisko piastujesz? Warunki pracy, atmosfera mogą się od siebie nieco różnić w zależności od działu, w którym zatrudniony jest dany pracownik. Co więcej możesz napisać o plusach pracy w tym miejscu? Co Ci się szczególnie podoba?
Stella 2017-05-30 10:44
EuCO to Centrala, w której pracuje jakieś 120 - 150 osób. Centrala weryfikuje i prowadzi sprawy na początkowym etapie. Sprawami na etapie sądowym zajmuje się Kancelaria Radców Prawnych EuCO. EuCO to potężna Spółka Akcyjna ale jej potęga to głównie Agenci pracujący w terenie. Agenci budują struktury oparte na marketingu wielopoziomowym, co stwarza potężne możliwości rozwoju, nieosiągalne w firmach opartych o tradycyjne modele zatrudnienia. Jedyną trudnością dla początkujących jest to, że wynagrodzenie jest całkowicie oparte o system prowizyjny. Dlatego niektórych ludzi to odstrasza i sprawdza się głównie w przypadku pewnych siebie, zdeterminowanych i przebojowych osób, choć istnieje sporo wyjątków od tej reguły. Determinacja i konsekwencja są ważniejsze nawet niż pewność siebie.

System wynagrodzenia jest wyjątkowo dobrze skonstruowany. Pozwala na zbudowanie w stosunkowo krótkim czasie silnej pozycji aczkolwiek nie oznacza to, że jest to dane raz na zawsze ;) szczegóły dostępne są dla wszystkich zainteresowanych osób, które pojawią się na spotkaniach informacyjnych organizowanych cyklicznie w całej Polsce.

W mojej opinii praca ta nie ma żadnych minusów. Każdy, kto twierdzi inaczej jest albo motywowany chęcią zaszkodzenia wizerunkowi Spółki albo nie pojmuje istoty sprawy. Oczywiście istnieje procent niezadowolonych Klientów (pokażcie mi firmę, która ma 100% zadowolonych klientów) ale o jakości obsługi przez EuCO jest choćby to, że olbrzymi odsetek Agentów to zadowoleni z obsługi Klienci, którzy zrozumieli, że istotą pracy Agenta jest niesienie pomocy. Są tacy, którzy oburzają się, że firma zarabia na pomaganiu poszkodowanych ale jest to tak samo absurdalny zarzut jak ten, że lekarze, ratownicy, kierowcy karetek, personel szpitalów, itp. pobierają wynagrodzenie za niesienie pomocy. Tego typu opinie pochodzą głównie z inspiracji firm ubezpieczeniowych, które uprawomocniają działalność firm odszkodowawczych swoją polityką chciwości i grabieży, nie wypłacając godziwych i adekwatnych do rozmiaru szkód odszkodowań. Wystarczy porównać kraje Europy zachodniej - gdzie firmy odszkodowawcze nie mają pola do popisu, ponieważ (często ci sami co w krajach Europy środkowo-wschodniej) ubezpieczyciele wypłacają odszkodowania na sensownym poziomie.

Wracając do jakości pracy: jest ona wymagająca, bo wymaga systematyczności, konsekwencji. Agentów obowiązuje szereg regulacji, w tym przede wszystkim prawo ochrony danych osobowych, a biorąc pod uwagę ilość konkurencji (nawet wewnątrz struktur EuCO) wymusza to coraz większą kreatywność. Dlatego, jak już pisałam powyżej, jest to praca dla osób o określonych cechach. Mity o kupowaniu danych osobowych, hienach cmentarnych i innych negatywnych zjawiskach pochodzą z początkowego okresu tworzenia się branży odszkodowań i dziś są już tylko mitami. EuCO może pochwalić się bogatym zestawem nagród i wyróżnień za nowatorstwo, dynamiczny rozwój, niesienie pomocy potrzebującym, także przez działalność charytatywną, a także za najnowocześniejsze procedury i techniki ochrony danych osobowych Klientów.

Początkujący Agent podpisuje umowę agencyjną, która daje mu prawo do podpisywania umów o dochodzenie roszczeń w imieniu spółki ale do niczego nie zobowiązuje. Nie ma żadnego wkładu własnego (chyba, że agent chce od razu zainwestować w szersze promowanie własnej działalności - zależy to od osobistej decyzji każdego Agenta). Wyjątkowe w tej branży jest to, że w przeciwieństwie do innych branż, działalność firm odszkodowawczych polega przede wszystkim na dawaniu pieniędzy a nie ich wyciąganiu - Klient płaci prowizję dopiero PO otrzymaniu odszkodowania a te są zazwyczaj kilkukrotnie większe niż kwoty proponowane bez udziału firmy odszkodowawczej.

Firma gwarantuje opiekę merytoryczną Centrali na każdym etapie kontaktu z klientem, szkolenia i dostęp do materiałów niezbędnych do rzetelnego wykonywania pracy Agenta. Firma uczy metod docierania do Poszkodowanych potrzebujących wsparcia w dochodzeniu godziwego odszkodowania czy też zadość uczynienia. EuCO pomaga poszkodowanym w wypadkach komunikacyjnych (szkody rzeczowe do 3 lat od zdarzenia, szkody osobowe i śmierć bliskich w wypadku - do 20 lat wstecz od daty zdarzenia), wypadki w pracy, wypadki w gospodarstwie rolnym, uszkodzenia ciała w wyniku potknięcia i poślizgnięcia, odszkodowania za opóźniony lot i inne (wszelkie sprawy, w których występuje ubezpieczenie OC).

Jako wieloletni Agent polecam współpracę z EuCO ponieważ gwarantuje ona rewelacyjne warunki możliwości przy zachowaniu pełnej niezależności! Kto pozna Spółkę i historię poszczególnych osób, zakocha się w niej i będzie chciał być jednym z jej współpracowników.
14
tom 2017-05-30 20:45
Proszę Panią o kilka merytorycznych informacji, bo Pani opis jest bardzo ogólny:

1. "System wynagrodzenia jest wyjątkowo dobrze skonstruowany" - na jaką prowizję może liczyć nowy agent i jak wygląda drabinka MLM? W Państwa ogłoszeniach występuje duża rozpiętość w potencjalnych zarobkach, nawet 30 000. Ile musiałby nowy agent zawrzeć umów i na jakie kwoty przy swojej prowizji aby osiągnąć taki dochód?

2. " Są tacy, którzy oburzają się, że firma zarabia na pomaganiu poszkodowanych" - jaka jest średnia prowizja pobierana od klienta?

3. "Agentów obowiązuje szereg regulacji, w tym przede wszystkim prawo ochrony danych osobowych, a biorąc pod uwagę ilość konkurencji (nawet wewnątrz struktur EuCO) wymusza to coraz większą kreatywność. " - Z tego co wiem to ochronę danych obowiązuję każdą firmę, która gromadzi dane klientów, więc w czym Euco się tu wyróżnia? I co oznacza to tajemnicze sformułowanie "wymusza to coraz większą kreatywność"? Mam nadzieję, że firma nie dopuszcza nielegalnych metod pozyskiwania danych osobowych osób poszkodowanych?

Z góry dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi. Pozdrawiam
2
Stella 2017-05-31 10:08
Już odpowiadam:

1. Nowy Agent rozpoczyna od prowizji na poziomie 10% ale plan kariery szybko pozwala wspiąć się na wyższe prowizje. Nie mogę jednak zaprezentować tu całego planu. Zapraszam jednak na jedno ze spotkań informacyjnych jakie organizujemy cyklicznie w całej Polsce i tam zdobędzie Pan informacje na ten temat. Na drugą część tego pytania nie ma prostej odpowiedzi, bo przecież wystarczy jedna duża sprawa, żeby osiągnąć 30 000 prowizji, o które Pan pyta a z drugiej strony większość spraw jest warta o wiele mniej. Podczas spotkania informacyjnego można pokusić się o wykonanie przykładowej symulacji, która pozwoli uzyskać jakąś odpowiedź na to pytanie.

2. Rozpiętość prowizji jest niewielka i mieści się w średniej branżowej. Po szczegółowe informacje również zapraszam na spotkanie informacyjne.

3. Wygląda na to, że niezbyt precyzyjnie sformułowałam zdanie. Oczywiście, dbałość o wyłącznie legalne pozyskiwanie i należyte traktowanie danych osobowych Klientów jest jednym z priorytetów Spółki. EuCO wyróżnia się tym, że dobrowolnie poddało się audytowi niezależnej jednostki certyfikującej system zarządzania tymi danymi, ich zabezpieczenia i ochrony, dzięki czemu Spółka uzyskała certyfikat Business Personal Data Protection wydawany przez PDP Gropup, świadczący o stosowaniu najwyższych standardów w zakresie ochrony danych osobowych podczas ich gromadzenia i przetwarzania we wszystkich aspektach i obszarach ich przetwarzania. Agenci są szczególnie uwrażliwiani na przestrzeganie przepisów prawa w tym zakresie a złamanie ich oznacza zerwanie umowy agencyjnej i wszelkiej współpracy.

Sformułowanie "wymusza większą kreatywność" dotyczyło konkurencji. To konkurencja wymusza coraz większą kreatywność na polu docierania do potencjalnych Klientów. "także wewnątrz struktur EuCO" oznacza z kolei, że nasi Agenci również ścigają się między sobą w wymyślaniu coraz bardziej kreatywnych sposobów dotarcia do Klientów. Niemniej muszę w tym miejscu doprecyzować, że na tym kończy się konkurowanie wewnątrz Firmy, ponieważ podczas szkoleń i kongresów, najlepsi się z nas zawsze chętnie dzielą się własnymi, sprawdzonymi przez nas metodami pracy z pozostałymi.

Mam nadzieję, że zaspokoiłam Pańską ciekawość, choć mam również świadomość, że nie udzieliłam wyczerpujących odpowiedzi na dwa pierwsze pytania :) Zapraszam na spotkanie informacyjne w celu ich rozszerzenia ;) Informacje na temat miejsca i terminów spotkań uzyska Pan od naszych Agentów działających w Pańskim regionie, a namiary na nich znajdzie Pan między innymi w komentarzach naszych postów na Facebookowym profilu Spółki.
Pozdrawiam!
6
tom 2017-05-31 13:10
Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze dwa pytania, które pewnie zadaje nie jeden kandydat.
1. Dlaczego prowizja jest tak niska, biorąc pod uwagę, że konkurencja daje na początku średnio 30%, niekiedy nawet 40-50%? (usunięte przez administratora) 2. Realnie ile umów średnio spisuje nowy agent miesięcznie?


1
Misiek 2017-06-01 03:01
To Ja mam pytanie z innej beczki :)
1 Jakie są korzyści dla poszkodowanego w związku z posiadaniem przez Was orzecznika ( lekarza) dla klienta? ( czy wystawia on jakiś papier na podstawie którego klient może się powołać np przy odwołaniu do prywatnego ubezpieczenia?) czy wyznacza on tylko " procent uszczerbku" dla potrzeb sprawy na podstawie którego firma proponuje kwotę odszkodowawczą do TU?
2 Jako , że kancelaria radców prawnych jest prawie w każdej firmie odszkodowawczej to czy owi pracownicy są również adwokatami , którzy pracują na potrzeby firmy ? czy adwokaci są dodatkowo wynajmowani dla potrzeb spraw sądowych co prowadzi do zwiększenia przez klienta kosztów ? ( prowizja np 25% + vat (23) + koszty sądowe)
3 Jezeli agent po podpisaniu umowy nagle przestał zajmować i interesować się sprawą ( np odszedł z firmy i wyjechał do Mozambiku na stałe) to kto przejmuje pieczę nad klientem( np zwiazaną z dostarczeniem dokumentacji z domu klienta) ?
4 Czy jeżeli klient nie zgodzi się na ugodę z TU wywalczoną przez euco to czy euco samo podejmuje ową decyzję według własnego "upodobania w związku z zapisem w umowie" jeżeli stwierdzając na podstawie dokumentacji i doświadczenia zawodowego , że sprawa sądowa z pewnością nie przyniesie korzysci tylko straty nawet jeżeli koszty dodatkowe ponosi owy klient ?
5 Jak wygląda dostęp do wszystkich dokumentów związanych z usługą ? czy trzeba pisać oficjalne prośby o udostępnienie dokumentacji na adres firmy czy dzwonię do agenta a on robi wszystko żeby np wysłali Mi to na maila ?
6 Czy euco udziela poszkodowanym tzw " pożyczek oprocentowanych " na poczet leczenia klienta ? jeżeli tak to na jakiej zasadzie to działa i ile wynosi oprocentowanie?.
Mam nadzieję ,że nie odbierze Pan/Pani moich pytań jako wrogo nastawioną antyreklamę gdyż nie było to moim celem . Za szczere odpowiedzi z góry dziękuję :))
2
Stella 2017-06-01 14:05
Drodzy Państwo, nie traktujcie mnie jak rzecznika prasowego bo nim nie jestem. Jeśli macie szczegółowe pytania dotyczące Spółki proszę kontaktować się z Biurem Zarządu albo z Rzecznikiem prasowym. Ja mogę oprzeć się wyłącznie na własnych doświadczeniach i opowiadać jak wygląda praca Agenta. Proszę też nie traktować mnie jak wyrocznię ponieważ jako Agent, nie znam wszystkich wewnętrznych procedur, nie mogę też wypowiadać się w imieniu Spółki, od tego są wspomniane wyżej osoby. Szczerze powiedziawszy nie mam też ani czasu ani ochoty na odgrywanie ich roli a Państwa pytania nie wyglądają na pytania zadawane przez osoby zainteresowane pracą w EuCO :D

Z grzeczności odpowiem na te pytania, na które znam odpowiedź. Proszę nie kierować więcej do mnie pytań, które wykraczają poza kompetencje Agenta.

1. Jako Agent z pewnym doświadczeniem jestem przekonana, że własny lekarz orzecznik oznacza większą szybkość prowadzenia spraw i ze względu na doskonałą znajomość problematyki odszkodowań - orzeczenia korzystniejsze dla Poszkodowanych.

2. To akurat nieprawda, że kancelarie radców prawnych są "w prawie każdej firmie odszkodowawczej" ponieważ większość mniejszych firm odszkodowawczych korzysta z usług zewnętrznych partnerów w tym zakresie. Jeśli zna Pan rynek i historię branży musi Pan wiedzieć, że jeszcze do niedawna EuCO było JEDYNĄ na rynku firmą w branży, która posiadała własną kancelarię. Nie wiem na podstawie jakich umów Adwokaci są zatrudnieni przez Kancelarię, proszę pytać Kancelarię. Prowizja nie zwiększa się na etapie sądowym ani innym, jest zawsze taka sama jak na umowie. Wg moich informacji koszty sądowe nie są kosztem kancelarii.

3. Inny Agent, ewentualnie pracownik Centrali. Odbiór dokumentów lub ich wysyłka nie są szczególnie skomplikowaną czynnością a większość obsługi i tak odbywa się zdalnie. Powinien Pan to wiedzieć.

4. Nie miałam takiego przypadku. Proszę zwrócić się z tym pytaniem do Centrali. Proszę pamiętać, że zgodnie z obowiązującym prawem obie strony mogą wycofać się z umowy na etapie przedsądowym (upraszczając). Jeśli więc Kancelaria ma pewność (popartą wieloletnim doświadczeniem zdobytym podczas obsługi wielu tysięcy spraw o odszkodowanie), że oczekiwania Klienta w przedstawionym przykładzie są nierealne to rozsądek podpowiada, że powinna zamknąć dalszą współpracę (przynajmniej ja bym tak zrobiła). Z pewnością wie Pan, że podobnym doświadczeniem co EuCO może pochwalić się tylko jedna firma w Polsce i jestem pewna, że Klienci obu firm są na tyle rozsądni, że polegają na ich zdaniu i godzą się z ich ocenami. Oczywiście, nikt nie jest doskonały i czasem może dojść do pomyłki w ocenie ale chyba nie zaprzeczy Pan, że doświadczony człowiek statystycznie myli się znacznie rzadziej niż mniej doświadczony?

5. Nie wiem, żaden mój Klient nie pytał mnie o to jak dotąd. Proszę pytać Centralę.

6. Nie. Z tego co się orientuję w naprawdę wyjątkowych sytuacjach zdarzało się, że Klient uzyskał nieoprocentowaną zaliczkę na poczet leczenia ale wszystkie tego typu sytuacje są bardzo indywidualnie traktowane a ja osobiście nie miałam podobnego przypadku dlatego nie potrafię powiedzieć nic więcej na ten temat. Możemy także wypłacić Klientom oprocentowaną pożyczkę na poczet przyszłego odszkodowania ale w takiej sytuacji nikt nie pyta o cel tej pożyczki a pożyczkodawcą nie jest EuCO tylko inna spółka. My mamy możliwość wsparcia Klienta w uzyskaniu takich środków. Nie wiem jakie jest oprocentowanie ponieważ jeszcze nigdy nie występowałam o podobną pożyczkę dla moich Klientów. Wiem, że w razie zainteresowania ze strony Klienta każda oferta jest przygotowywana indywidualnie. Wg moich informacji jest to bardzo korzystne oprocentowanie, znacznie niższe niż oferowane przez firmy pożyczkowe działające na rynku. Myślę jednak, że kontaktując się z odpowiednimi osobami uzyska Pan bardziej szczegółowe informacje na ten temat, o ile nie będą stanowić tajemnicy handlowej Spółki. Namiary są na firmowej stronie.

Jak wspomniałam na wstępie: proszę ograniczyć dalsze ewentualne pytania do mnie do tych, które dotyczą pracy Agenta. Postaram się odpowiedzieć na nie w wolnej chwili. Na pytania związane z pracą Centrali lub Kancelarii i każde, które wykraczają poza kompetencje Agenta, odpowiadać nie będę.

PS. Pani. Podpisuję się Stella, używam żeńskich form w odmianie czasowników - powinien był Pan to zauważyć ;)
4
Stella 2017-06-02 13:40
Prowizje nie są niskie. Ktoś pytał o to jaka jest prowizja na początek więc odpowiedziałam. Zaczynamy od 10% ale bardzo szybko można awansować w planie kariery na wyższe prowizje a dodatkowo mamy świetnie skonstruowany system nadprowizji z grupy oraz dodatkowe programy motywujące i bonusy. Musi Pan wiedzieć, że nie tylko wysokość prowizji od własnych spraw ma znaczenie ale to jak skonstruowany jest plan kariery. Szczegóły planu EuCO kariery każdy może poznać na otwartych spotkaniach informacyjnych. Nie są żadną tajemnicą :)

Jedni oferują mniej na początek ale znacznie więcej później. Plus do tego największe doświadczenie w branży. Inni nie mają doświadczenia ani wiedzy więc próbują przyciągać wyższymi prowizjami na start. Dla każdego rozsądnie myślącego człowieka jest jasne, że 40% od mniejszej kwoty może wynieść mniej niż 10% od wyższej. Polecam google - znajdzie Pan tam zestawienia średnich wyników wszystkich firm odszkodowawczych w Polsce i zobaczy, że najwyższą średnią ma EuCO.

Byli tacy co obiecywali na początku i 70% a potem znikali z pieniędzmi Klientów i Agentów szybciej niż się pojawiali. Ja zastanawiam się czym motywują swoich Agentów później i jaką prowizję dają za zbudowanie grupy ci, którzy na początku obiecują 40%... 100% 200%? :D

Póki co poznałam plany kariery kilku największych firm z branży i wybrałam moim zdaniem najlepszy. Polecam :)
5
tom 2017-06-02 15:02
"Ja zastanawiam się czym motywują swoich Agentów później i jaką prowizję dają za zbudowanie grupy ci, którzy na początku obiecują 40%... 100% 200%"

Wszyscy wiedzą, że największym motywatorem są pieniądze i dla nich głównie pracujemy. Więc co może być bardziej motywujące aniżeli wysoka prowizja od początku? Między 40% a 10% jest duża różnica, chyba zgodzi się Pani. "Dla każdego rozsądnie myślącego człowieka jest jasne, że 40% od mniejszej kwoty może wynieść mniej niż 10% od wyższej." Posłużmy się przykładem: prowizja firmy Euco 30%, uzyskana kwota 100 000, czyli 33 000 dla firmy- prowizja dla agenta 10%, czyli 3300 zł. ta sama sprawa: prowizja firmy X 30%, uzyskana kwota tylko 50 000zł, czyli 15 000zł dla firmy, z tego 40% dla agenta, czyli 6 000zł. Nawet przy założeniu bardzo odważnym i optymistycznym, że Euco uzyskuje kwoty wyższe od firmy X o 50% z tej samej sprawy jak w powyższym przykładzie, z punktu widzenia agenta to i tak lepszą ofertę ma firma X.

Co do budowania grupy/struktury. Osoba, która buduję swoją grupę musi czymś "obdzielić" swoich pracowników czyli prowizją. A prowizja "budowniczego" z grupy to różnica między jego prowizją a współpracowników. Osoba, która ma 10% nie może tego zrobić. Przy prowizji rzędu 30%/40% ma to już swoje racjonalne podstawy. Swoją drogą ciekaw jestem ile trzeba spisać umów, aby wskoczyć na poziom 30% w Euco? MLM to klasyczny przykład piramidy gdzie ci "z dołu" pracują na tego "z góry". Najwięcej korzysta na tym firma i "budowniczy" budując przychód pasywny. System ten też ze względu na układ prowizji (od najniższej do najwyższej) wymusza na pracownikach wyścig szczurów, przecież każdy chce być "budowniczym", a jak wiadomo udaje się to nie licznym. Zwykle plany karier MLM są tak skonstruowane (warunki jakie muszą być spełnione) aby właśnie tylko nie liczni mogli stanąć na szczycie tej piramidy, dzięki czemu jest to samonapędzająca się machina. Ten system trwa dopóki znajdują się ludzie, którzy chcą brać udział w tym wyścigu. Tak samo jest z wynagrodzeniami w innych branżach. Dostajesz to na co się godzisz.
7
Zenon 2017-06-02 15:37
Haha, 40%. Konkurencja :D.
Tak sie składa, ze Euco ma może z 1-2 firmy, które można nazwać konkurencją bo są w jakiś tam sposób podobne wielkością, doświadczeniem, wiedzą, znajomością branży itp. Czyli jest Euco, 1-3 duże firmy, potem długo, dlugo nikt... a potem plankton :D Plankton charakteryzuje się tym, ze wyobraża sobie, ze jest wielorybem podczas gdy wieloryb go zjada. Jeśli nie zostanie zjedzony kończy w sieci. Na pisaniu postów, które w jego zamierzeniu mają ugryź żerującego wieloryba.
Próbujcie dalej :D
Pamiętajcie jaki jest porządek świata :D
2
Stella 2017-06-02 21:27
Niestety nie zrozumiał Pan nic z tego co napisałam. A to dlatego, że nie zna Pan planu kariery EuCO ani nie rozumie istoty marketingu wielopoziomowego i myli się głęboko w jego ocenie. Jak pisałam: zapraszam na otwarte spotkanie informacyjne, na którym może się Pan zapoznać z jednym i drugim i przestać (przepraszam za brutalną ale szczerą ocenę) popisywać się ignorancją. Nie jestem tu jednak, żeby Pana nawracać. Dziękuje jednak za to co Pan napisał, bo przypomniał mi Pan z jakimi przesądami musimy mierzyć się w naszej pracy :)

Proszę jednak zastanowić się nad jednym: dlaczego to EuCO i inne firmy przyciągają największe rzesze Agentów i stanowią czołówkę branży odszkodowawczej w Polsce a nie firmy zbudowane na modelu, którego błędnie Pan broni? :) (Błędnie bo porównuje go Pan nie z realnym systemem działającym w EuCO tylko z własnym błędnym przekonaniem na jego temat).

Tymczasem życzę powodzenia i jak największych sukcesów w Pańskiej pracy. Jeśli zechce Pan sprawdzić o czym piszę, proszę napisać w jakim regionie Pan działa, a ja podam kiedy i gdzie będzie Pan mógł pojawić się na spotkaniu informacyjnym i skonfrontować własne przekonania z rzeczywistością, w której działamy :) Naprawdę szczerze zapraszam :)
3
brat zenona 2017-06-02 21:41
Tom, chłopie po co wypisujesz bzdury i spinasz się z wyliczeniami kiedy możesz posłuchać Stelli, wpaść na szkolenie i przekonać sie jak jest naprawde !?!? cały dowcip polega na tym, że KAŻDY, W KAŻDEJ CHWILI może wskoczyć do pociągu zwanego EuCO i stać się jedną z lokomotyw:D nie wierzysz? przyjdź a poznasz ludzi, którzy tego dokonali i dokonują. Potrafisz działać w tej branży? jeśli mowa o pieniądzach, przyjdź do nas i zacznij zarabiać naprawdę dobre pieniądze :D przestaniesz miecz czas i ochotę udowadniać w sieci, że czarne jest białe a koło kwadratowe ;)) dowiesz sie ile umów trzeba podpisać, żeby osiągać kolejne stopnie prowizji, dowiesz sie co daje praca w systemie mlm oprócz gotówki. naprawdę warto, przekonasz się z kim i z czym tak naprawdę walczysz na posty jak ten don kichot z wiatrakami ;)

aha, plan kariery nie pozwala spocząć na laurach i zostać na zawsze "budowniczym" na szczycie piramidy, bo takiego co przyśpi da się przeskoczyć :D naprawdę przyjdź i dowiedz się jak i dlaczego
2
tom 2017-06-03 09:11
"Haha, 40%. Konkurencja :D.
Tak sie składa, ze Euco ma może z 1-2 firmy, które można nazwać konkurencją bo są w jakiś tam sposób podobne wielkością, doświadczeniem, wiedzą, znajomością branży itp. Czyli jest Euco, 1-3 duże firmy, potem długo, dlugo nikt... a potem plankton :D"

Panie Zenon. Konkurencją z definicji jest każda firma, która oferuję ten sam produkt lub usługę. I zasługuje na szacunek. Cytat ten pokazuję Pana megalomanię i przerost ego, mam nadzieję, że jest Pan w tej firmie tylko odosobnionym przypadkiem. Tego typu podejście prezentowało już w przeszłości wiele firm, które później jednak ze względu na błędne przekonanie o swojej "nieśmiertelności" musiały ustąpić "planktonowi". Nie kwestionuję tego, że Euco jest liderem w branży, bo tak jest i może tak zostanie. Niemniej jednak nazywanie innych "planktonem" nie przystoi osobie reprezentującej firmę takiego kalibru. Po drugie "wieloryby" nie tracą energii na próby "ugryzienia", chyba że trafiają w czuły punkt.

Co do moich wyliczeń. W postach dotyczących kwestii finansowych zawsze jest odwołanie do spotkania informacyjnego oraz zapewnienia, że jest atrakcyjny itd. Nie rozumiem więc dlaczego nikt z Państwa go nie opublikuje aby raz na zawsze zakończyć domysły, pomówienia itp.? Jestem pewien, że wtedy mieliby Państwo dwa razy albo i więcej kandydatów.

Kończąc. Pani Stello. Pani niezłomna i kulturalna postawa przekonała mnie aby udać się na takie spotkanie i skonfrontować moje "wyobrażenia" z rzeczywistością. Pozdrawiam.
4
Stella 2017-06-03 11:04
Bardzo się cieszę! Ponawiam prośbę o napisanie w jakim regionie Pan działa - podam czas i miejsce najbliższego spotkania. Nie chcemy publikować planu kariery bo wolimy zapraszać osoby zainteresowane współpracą na spotkania, podczas których możemy omówić szczegóły, odpowiedzieć od razu na wszelkie pytania i wątpliwości. To wbrew pozorom jest skuteczniejsze niż publikowanie planu i czekanie aż ktoś się zgłosi :)

Zgadzam się z Panem, że Pan Zenon przesadza. Panie Zenonie, uważam, że naszej konkurencji należy się więcej szacunku a my nie powinniśmy tracić pokory, bo Pan Tom ma rację: ci, którzy stracili pokorę często tracą i głowę i pozycję.

2
euco@gowork.pl 2017-06-04 02:39
Wszystkie osoby zainteresowane współpracą z Europejskim Centrum Odszkodowań gorąco zapraszamy na spotkania informacyjne, które odbywają się cyklicznie we wszystkich większych miastach Polski. Wystarczy odnaleźć w Google lub na naszym facebookowym profilu kontakt do Agenta pracującego w danym regionie a ten zaprosi Państwa na takie spotkanie informując o miejscu i terminie.
Można też aplikować przez to ogłoszenie: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,158459,0,0,praca_agent_euco
Jacek 2017-06-05 08:31
Zapraszam na bezpłatne szkolenie, gdzie dowiesz się jak działa nasza firma, jak pracują Agenci ds.odszkodowań, w jaki sposób pomagamy poszkodowanym w wypadkach jak i ich rodzinom,oraz oczywiście jak możesz zarabiać. Poproszę o CV na adres : (usunięte przez administratora)
2
Nietak 2017-06-18 21:17
Szukałem ofert pracy ale nic nie mają a szkoda bo sporo dobrego o nich słyszałem. Zastanawiają mnie niektóre wpisy.
agent 2017-06-19 17:07
Nie wiem jak szukasz bo ofert EuCO jest pełno w sieci :)
Tu zresztą też można pisać: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,158459,0,0,praca_agent_euco
Aurelia 2017-06-22 20:57
Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego Euco ma taką pokaźną listę ofert dla przedstawicieli ds.odszkodowań i dla kierowników ds.sprzedaży? Jakieś nowe rejony czy nowe kontrakty? Interesuje mnie praca przy odszkodowaniach ale chciałabym wiedzieć cos o firmie.
lolek 2017-06-26 09:46
każdy z Agentów może na własną rękę rekrutować nowych Przedstawicieli, W Euco nie ma etatów-tylko umowa agencyjna,a rozliczenie finansowe na podstawie umowy zlecenia lub faktury, gdy ktoś posiada własną działalnosc.
1
Nietak 2017-07-15 17:38
Co słychać ciekawego w firmie? Tak dawno nikt nie wpisał nic na forum. Pewnie jest dobrze i nikomu się nie chce.
escobar 2017-07-18 09:04
ojjj dzieje się..kolejny wyleciał za nieetyczne działanie. pewnie za chwile pojawią się krytyczne wpisy :-)
1
Ludź 2017-07-19 22:13
To znaczy, że firma działa prawidłowo tylko pracownik nie?
1
Fabian 2017-07-30 20:24
Od kiedy euco moderuje to forum to nie tylko że nie przybywa wpisów ale też kilka tysięcy zniknęło.
4
Dalekopatrzy 2017-08-01 13:09
Jaki jest powód, że firma ma tak długą listę ofert pracy?
lolek 2017-08-03 13:01
kazdy agent, który pracuje dla euco, może sam się ogłaszać w sprawie rektutacji.
Alicja 2017-08-17 02:15
@lolek - czy posiadasz informacje na temat przebiegu procesu rekrutacji? Na co warto zwrócić uwagę przygotowując się do rozmowy z pracodawcą? Wiele firm decyduje się na kilka etapów rekrutacji, w celu jak najlepszej selekcji kandydatów na ogłaszane stanowisko. Czy wiecie jak wygląda to w EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A?
Dominik 2017-08-20 09:31
Chciałbym aplikować do firmy i szukam opinii. Mam wrażenie jakby niektórzy na siłę pisali te swoje opinie po to tylko żeby zaszkodzić. Wcześniej słyszałem sporo dobrego o Euco.
znajomy Jacka 2017-08-21 17:00
Każdy może mieć swoje wrażenie, ja mam takie, że jesteś z Euco związany i piszesz to po to, aby pojawiały się kolejne neutralne wpisy, które polepszają odbiór firmy. Ja ( usunięte przez administratora ) nie polecam tej firmy.
zainteresowany 2017-08-22 02:34
Czy firma daje jakieś przyrządy do pracy ? telefon służbowy ? jakieś programy ? samochód służbowy ?
Stefan 2017-08-24 08:31
Jaki jest powód tak długiej listy ofert pracy w firmie?
Piotr 2017-08-24 13:39
@ zainteresowany
Firma daje szkolenia, program rozwoju, aplikacje i materiały ułatwiające pracę, wsparcie merytoryczne doświadczonych Agentów, programy motywacyjne, w których przy odpowiednim zaangażowaniu firma finansuje Ci dodatkowo wybrany przez Ciebie samochód. Nie daje telefonów ani samochodów służbowych.

@Stefan
Bo Agentów nadal jest mało a poszkodowanych dużo.
Bo praca jest bardzo dochodowa ale nie każdy sobie da radę (jak w każdej branży), więc część ludzi zaczyna współpracę a potem rezygnuje.
Bo twoje zarobki zależą nie tylko od tego ile umów podpiszesz sam ale także od tego czy masz współpracowników w swojej strukturze i jak wydajnie pracują - te wszystkie ogłoszenia dodają Agenci i Dyrektorzy, którzy chcą rozbudować swoje struktury.

Jestem Agentem, polecam wszystkim, którzy się zastanawiają spróbować, bo nigdy nie wiesz czy dasz radę póki nie spróbujesz a możliwości jakie daje ta praca są przeogromne.
Józek 2017-08-29 17:41
Szukając pracy słyszałem już o EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań , że to jest bardzo dobry pracodawca. Teraz na tym forum dowiaduję się więcej szczegółów i faktycznie jestem mile zaskoczony tym co przeczytałem. Jak przebiega rekrutacja do firmy?
Wojtek 2017-09-01 18:21
Przyciągnęło mnie ogłoszenie o prace euco. I zastanawiam się jak wygląda dzień pracy agenta. I w jaki sposób miałbym znajdować poszkodowanych. Chyba nie roznosząc ulotki albo robić reklamy... I czy studiując dziennie można podjąc taką prace?
Udo 2017-09-04 11:26
Bardzo fajna firma a Panu @Ktos dziękujemy za te sponsorowane brednie.
Anna M. 2017-09-07 16:57
Pracuje z Panem ( usunięte przez administratora )od 8 miesięcy, jestem zaskoczona że pomagając ludziom po wypadkach można zarobić tak sensowne pieniądze, faktycznie praca nie należy do łatwych i jest wymagająca lecz wynagrodzenie bardzo mnie cieszy.
Gość 2017-09-08 20:38
Zaznaczam, że nie znam firmy EuCO ale znam charakter pracy Doradcy ds. Odszkodowań. Jest to akwizycja od drzwi do drzwi bez zapowiedzi (zapowiadając się telefonicznie, poszkodowani odkładają słuchawkę). Rzecz polega na jak najszybszym dotarciu do osób poszkodowanych starając się ubiec konkurencję, która jest ogromna i dociera niemal w tym samym czasie. Praca głównie w środowisku wiejskim w kontakcie z prostymi ludźmi, którym trzeba przekazać wiele skomplikowanych informacji prawnych, dlatego trzeba je dawkować przyjeżdżając po kilka razy aby ostatecznie podpisać umowę. Dla urodzonych akwizytorów, których mocno kręci sprzedaż.
Marynia 2017-09-10 19:56
@Gość Szanowny gościu to jest forum EuCo . Sądzę, że nie ma potrzeby przenoszenia złych doświadczeń z innych firm na to forum. Ktoś kto pracuje w tej branży wie jaka jest firma i jaka praca go czeka .
anullka 2017-09-16 15:51
a jak to jest z godzinami pracy ?
Alicja 2017-09-19 10:47
@Piotr - a czy możesz napisać więcej o programie motywacyjnym, o którym wspominasz w swoim wpisie? Na jakich zasadach on funkcjonuje? Czy EuCO zatrudnia swoich Agentów w ramach umowy o pracę? To bardzo istotna informacja dla osób zainteresowanych podjęciem pracy. Często rodzaj zawieranej umowy decyduje o podjęciu zatrudnienia w danej firmie.
Karol 2017-09-21 09:28
Czy młoda osoba bez żadnego doświadczenia w tego typu pracy ma szanse w takiej firmie? Spełniam warunki dotyczące „charakteru” ale dopiero co skończyłem szkołę średnia.
Pracuś 2017-09-30 19:19
EuCO to moje miejsce pracy z którego jestem bardzo zadowolony. Firma jest bardzo dobrym pracodawcą, chociaż wysokość zarobków zależy w dużej mierze od nas.
Gimi 2017-10-03 15:39
Napisane jak z wiersza .... , a co o negatywnych skutkach , taki jak kara za rozwiązanie umowy bez zachowania terminu wypowiedzenia ...?
Czy kara za " wyrządzone szkody itp". ?
Zakaz konkurencji , gdzie agent moze zapłacić kare w kwocie kilu dziesięciu tysięcy złotych ?
Agent moze zostać pozbawiony prowizji ...? W trakcie trwania umowy .
?
Gregor 2017-10-04 20:05
W całości zgadzam się z @Ambience, pewne zasady muszą być przestrzegane!
Jupiterek 2017-10-10 16:11
Nie mogą namierzyć Euco czy maja jakieś nowe oferty pracy. Czy może ktoś ma wiedzę w tym temacie? Wprawdzie mam małe doświadczenie ale trzeba próbować , mam nadzieję, że firma daje szansę młodym chętnym?
Laura 2017-10-14 18:18
Czy EuCO nie ma aktualnie żadnych potrzeb kadrowych? Podpowiedzcie jeśli ktoś ma informacje. Chciałabym tu pracować a przy okazji dowiedzieć się jaka jest atmosfera w pracy? Mam trochę doświadczenia!
Zostaw swoją opinię o EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A - Legnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A