brak logo

EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A

Legnica

Opinie o EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A

Z 2016-10-28 10:47:16
A co powiesz na wpis waszego byłego agenta ?


kondzio 2016-10-13 21:17:25
jak widzę, większość wpisów to jeszcze nieświadomi w co wdepnęli agenci euco. I jedno wielkie chwalenie tej najgorszej w Polsce firmy. W ogóle nie dba o klientów, oszukuje na prowizjach dla doradców i wypłatach dla klientów (mogę bez problemu udowodnić w każdym sądzie), płatne szkolenia i kongresy, samochód dostaniesz jak go sam weźmiesz w leasing (czyli żadna łaska). Zgodzę się co do jednej sprawy, żeby zarabiać sensowne pieniądze trzeba przynosić sporo spraw miesięcznie. Tyle, że tak jest w każdej tego typu firmie. A w euco zaczynasz od najmniejszej możliwej prowizji na rynku. A teraz pytanie do "chwalicieli" euco. Skoro ta firma jest tak wspaniała to dlaczego co chwilę odchodzą z niej właśnie ci, którzy odnoszą w niej sukcesy (mogę podać kilkanaście przykładów). Co takiego jest w euco, że ci którzy już mają dużą wiedzę i doświadczenie wybierają nagle pracę w innych kancelariach. Przypadek? Ok, przyznam, że jestem pracownikiem innej kancelarii, ale z kilkuletnim doświadczeniem w euco. I tylko w ciągu ostatniego roku przeszło do nas kilkanaście osób, które były w euco managerami. Zaczynali u nas od zera (nie mówię o wysokości prowizji:) i chwalą sobie tę decyzję. Sam zrezygnowałem z pracy w euco po tym jak okazało się, że robią dogrywki z ubezpieczycielami bez wiedzy mojej i moich klientów. Sprawa w zasadzie do prokuratury. a znam takich przypadków przynajmniej kilka. I mogę to udowodnić !!! Jak znajdzie się ktoś odważny ze strony euco, kto zechce podać mnie do sądu za ten wpis to jestem do dyspozycji. I się nie boję !!!
4
Adam 2016-10-28 12:08:53
Pisać kalumnie i podpisywać się jako "były agent" może każdy.
Ja jestem czynnym a nie byłym agentem i wiem dlaczego pracuję z EuCO a nie z żadną inną firmą z branży - choć mógłbym pracować z kimkolwiek. Poza tym z migracjami sprawa jest dość prosta: są tacy, którzy nie dali rady u nas i poszli gdzieś indziej. Są też tacy (takich jest więcej), którzy nie dali rady u konkurencji i pracują u nas. Generalnie jednak w tej branży większych roszad nie ma. Jeśli ktoś już sobie radzi jako Agent to w EuCO wie, że ma do dyspozycji sztab ludzi i prawników w całym kraju, ma lekarzy orzeczników, ma całą gamę narzędzi wspomagania sprzedaży - czego nie daje 99% innych firm, bo po prostu są mniejsze. Musisz się zapewne orientować, że wiele drobnych firm na rynku to byli agenci dużych firm odszkodowawczych, którym wydawało się, że prowadzenie spraw z TU (nawet w sądzie) jest proste i będą mogli działać samodzielnie. Często nawet podszywają się pod nazwę: pełno jest/było firemek o nazwie Eco, EdCO, itp, itd. Takie byty, z reguły wierzgają na rynku kilka-kilkanaście miesięcy po czym niechlubnie kończą działalność. Duże firmy jak trwały, tak trwają - bo mają inną pozycję w rozmowach z TU i sądami.

W EuCO, Agent może świetnie zarobić nie tylko na tradycyjnych roszczeniach ale także na innych, pobocznych usługach świadczonych przez partnerów Spółki, takich jak EuCOcar czy KCF.

Jeśli koleś, podający się za byłego agenta EuCO rzeczywiście się nie boi przyznać do tego kim jest to niech nie pisze anonimowych postów. Póki co, ma nieaktualne informacje i jest wiarygodny jak misiakasia18927 z forum dla gimbazy. Czekam na jego nazwisko i obiecaną listę "menadżerów, którzy przeszli z EuCO do jego firmy" :D i przy okazji wytłumaczenie co wg niego znaczy MENADŻER, bo ja z kolei nie znam żadnych przypadków odejścia naprawdę liczących się w strukturze ludzi w z ostatnich nastu miesięcy a może i paru ostatnich lat.
1
kinga 2016-10-31 18:11:59
Mam bardzo dobre zdanie o EuCO. Pracowałam tam dopóki nie urodziłam bliźniaków. Teraz przy 3 dzieci nie mam czasu na dodatkową pracę. Można tam nieźle zarobić.
kondzio 2016-10-31 20:09:38
Wtaplałeś się bracie po całości. Odpowiem na twoje wypociny. Po pierwsze piszę pod prywatnym adresem mailowym a nie służbowym, gdyż piszę jako osoba prywatna, po drugie nie podam ci nigdy nazwisk osób, które odeszły z euco gdyż chcielibyście je być może ścigać za złamanie zapisów o konkurencji. A taki myk z twojej strony to taki trochę nieudolny chwyt poniżej pasa. Podaj swoje nazwisko i stanowisko w euco jak jesteś taki chojrak. Po drugie, napisałeś, że mógłbyś pracować wszędzie ale wybrałeś euco. I to już wiele wyjaśnia. Możesz zarabiać 3-4 razy tyle ale wybrałeś euco gdyż ...............? Rozmieszasz mnie tym stwierdzeniem. Piszesz, że euco kieruje procentowo więcej spraw do sądu niż inne kancelarie. A skąd wiesz? Wiedzę masz tylko i wyłącznie o euco. I to tylko z oficjalnych raportów. Na marginesie zastanów się dlaczego euco kieruje do sądów pozwy, które potem wycofuje. Ale w raporcie cyfra jest ! Piszesz , że euco ma całą gamę narzędzi wspomagających. Tak ma, tylko, że agent musi za nie zapłacić. Skoro euco jest tak cudowną i bogatą firmą to dlaczego nie stać jej choćby na darmowe wizytówki dla agentów? O samochodzie już pisałem. Ale znów rodzi się pytanie skąd wiesz co dają inne kancelarie skoro ich nie znasz? A na koniec dam ci trochę do myślenia. Jak to jest, że euco chwali się 25 000 doradców a miesięcznie wpływa do kancelarii 2-2,5 tys. umów (wg. danych euco)? Pomyśl dlaczego taka masa doradców i managerów nie pisze dla euco. Czyżby pisali dla innych kancelarii? A jeśli tak to dlaczego?
Na koniec napiszę krótko, albo masz wyprany mózg przez tą firemkę albo prowokujesz próbując poznać nazwiska osób, które dały sobie spokój z euco. Jak by nie patrzeć - duża naiwność. Sugeruję też trochę lepiej rozpoznać rynek nie opierając się tylko na tym co usłyszysz na szkoleniach euco.
3
kondzio 2016-10-31 20:19:17
No i zapomniałem o jeszcze jednej sprawie. Skoro nie znasz przypadków odejść wartościowych managerów i doradców z euco to oznacza to że jesteś na jakimś niskim szczebelku kariery. Zapytaj tych na górze, oni będą wiedzieli.
3
Adam 2016-10-31 21:39:26
Pucujesz się i pucujesz i nadal nic z tego nie wynika ani nie stałeś sie wiarygodniejszy. Ty wiesz swoje bo pracujesz w innej firmie ale moją znasz lepiej niż ja :D Huehue
Musisz mieć bardzo nieszczęśliwe życie, ze wolisz spędzać je wylewając żółć na firmę, w której (podobno) kiedyś pracowałeś i próbując podkradać jej klientów i pracowników. To takie małe i żałosne :)
My w EuCO skupiamy się na tym zajmowaniu się swoimi Klientami i budujemy własne sieci sprzedaży bez oglądania się na konkurencję bo ta jest zawsze z tyłu. A nie da się iść do przodu patrząc wstecz.
Dlatego tez nie dziwię się Wam wszystkim, pracownikom rożnych firemek, ze skupiacie się na tym jak tu ugryźć EuCO w piętę, bo to jest to co zazwyczaj widzicie ze swojej pozycji ;)
I tyle ugracie w tej branży, ile spadnie ze stołu EuCO :)
Dobrej nocy życzę i miłego długiego weekendu.
1
Karolina 2016-10-31 22:15:41
Pracowałam kiedyś w EUCO i po przeczytaniu ostatnich wpisów zaczynam się zastanawiać czy warto było się z tą firmą wiązać. Rzuciłam tę pracę z powodów rodzinnych ale czasami zaglądam na to forum. Bardzo ciekawa jestem odpowiedzi Adam na informacje kondzia. Jeśli bowiem facet pisze prawdę to EUCO jest tylko firmą żerującą na klientach i agentach. Bo faktycznie zastanowiło mnie, że takiej dużej firmy nie stać na wizytówki dla agentów skoro inne kancelarie dają takie za free. A dodatkowo również ulotki, zrywki i inne materiały reklamowe. Wiem bo mój brat pracuje dla mniejszej kancelarii ale wszelkie materiały reklamowe mają za darmo. I co ciekawsze miesiąc temu otrzymał samochód służbowy (nowa kia ceed)oraz ryczałt na paliwo. Nie musiał brać tego samochodu w leasing (jak w EUCO), po prostu otrzymał je za wyniki. Nie mam nic przeciw EUCO ale zastanawiam się jak Adam wyjaśni te różnice.
3
kondzio 2016-10-31 22:55:49
I znów prawie zapomniałem. Chcę cię prosić abyś podał imiona i nazwiska tych osób, które zostały milionerami po 2-3 latach pracy w euco, jak napisałeś w którymś ze swoich postów. To chyba nie jest wstyd? Zakładam, że skoro jesteś pewien siebie i firmy to nie powinieneś mieć z tym problemu. Czekam !!!
Z niecierpliwością czekam na odpowiedź.
Aha, i nie próbuj wymigać się jakąś dobrze brzmiącą wymówką. Karty na stół.
1
kondzio 2016-11-02 21:53:17
Mam rozumieć, że ty, nie odnosząc się merytorycznie do żadnej kwestii, które podniosłem jesteś wiarygodny. Nie rozśmieszaj mnie. Raczej spróbuj wytłumaczyć innym osobom na tym forum dlaczego nie potrafisz odeprzeć moich argumentów. Bo są prawdziwe? Jak wytłumaczysz fakt, że euco jeszcze kilka lat temu miało 3,5 -4 tys. spraw miesięcznie a obecnie, mimo zwiększenia liczby agentów ma najwyżej 2,5 tys.? Jak wytłumaczysz fakt, że te lekceważone przez ciebie mniejsze kancelarie poprawiają sprawy po twoim ukochanym euco uzyskując 3-4 krotnie wyższe kwoty? A wiesz jak patrzą na to klienci? Czy zdajesz sobie sprawę, że euco u osób, które choć raz się z nim spotkały ma jak najgorszą opinię? Czy zastanowiłeś się dlaczego większość spraw prowadzonych przez euco nadaje się do poprawki? Czy pomyślałeś choć przez chwilę dlaczego odchodzą z euco wartościowi managerowie i doradcy?
Najgorsze dla ciebie musi być to, ze nie masz żadnych argumentów, które by ci pozwoliły odpowiedzieć na moje pytania.
Ale zadaj sobie pytanie, lepiej żyć w zaślepieniu czy zbadać prawdziwy rynek odszkodowań?
Choć czytając twój ostatni post utwierdzam się w przekonaniu, że taka czynność jak myślenie nie jest dla niektórych osób czymś naturalnym.
Aha, i nie odpisuj, wszak nie masz czasu siedzieć na tym forum gdyż wy w euco skupiacie się na klientach i budowaniu struktur :)))))))))))))))))))))))))))))
4
obecny agent 2016-11-03 08:12:18
zgadza sie. jestem Agentem od wielu lat ale to co sie teraz dzieje to kpina!!!! wysyłam dokumentacje medyczną do weryfikacji, odpowiedź z Euco-spisuj umowe.Wysyłam komplet po czy TU daje odmowę wypłaty odszkodowania i co robi ukochane Euco???? nic-wrzuca do archiwum. Jak wyglądam w oczach Klienta??? jak śmieć, kłamczuch, który daje nadzieję,
1
D 2016-11-03 15:39:35
Do "obecny agent" i do innych niezadowolonych agentów tej firmy - proszę o kontakt !
Również kierownicy, managerowie itp - proszę o kontakt !
Warunki do negocjacji !
Pisz na: pomagamyposzkodowanym@interia.pl
Pełna dyskrecja !
dobra prowizja 2016-11-03 21:19:08
Chętnie przejmiemy tę sprawę. Odezwij się.
Zapraszam do współpracy doradców i managerów razem z grupami. Zajmujemy się kompleksową obsługą klienta.
Szczegóły po kontakcie e-mail: dobraprowizja@wp.pl
dobra prowizja 2016-11-03 21:32:33
Zapraszam do współpracy agentów i managerów. Oferujemy dobre prowizje (bez zasad MLM) oraz możliwość kompleksowej obsługi Poszkodowanych.
Kontakt: dobraprowizja@wp.pl
jarek _ pewneodszkodowania 2016-11-03 23:21:03
Chcesz zarabiać naprawdę godziwe pieniądze w branży odszkodowań? Nie uśmiecha Ci się praca w kancelarii oszukującej klientów i agentów? Pragniesz poznać kancelarię, która uzyskuje najwyższe w Polsce kwoty odszkodowań?
Napisz na pewneodszkodowania@op.pl
Czy zastanawiałeś się nad tym, że wysokość prowizji wyrażona w % nie zawsze jest tożsama z wysokością prowizji w PLN? Inaczej mówiąc, czy zdajesz sobie sprawę, że 30-40% prowizji od kwoty 10 tys. będzie zawsze niższa niż 20% od 100 tys.? Czy masz świadomość tego, że 90% kancelarii odszkodowawczych kończy swoje działania na etapie przedsądowym , uzyskując tym samym 10-20% możliwych do wywalczenia kwot? Jeśli odpowiesz na ten wpis masz szansę zarabiać 4-5 razy więcej niż u naszej tzw. konkurencji. Napisz, sprawdź, oceń.
pewneodszkodowania@op.pl
1
A 2016-11-05 13:51:12
A tu masz kolejny głos "byłego". Co Ty na to?
Grzegorz 2016-03-09 20:23:28
Pracuję dla Kancelaarii TW już 2 lata. Nie ukrywam, że przeszedłem z firmy konkurencyjnej (jednej z największych) i mam porównanie. Wcześniej jeździliśmy na bankiety, cuda niewidy, strasznie dobry PR, sponsorowanie WOŚP na pokaz, chwalenie się ile to firma ma spraw i agentów. Tylko co z tego jak sprawy robili beznadziejnie niczym na taśmociągu? Tutaj pracują prawnicy a nie ludzi z urzędu pracy czy praktykanci. Może w Kancelarii nie mamy aż takiego PRu i lansu (nazywając rzecz po imieniu), ale jakie to ma dla mnie znaczenie, skoro na porównywalnych sprawach mam ok 3-krotnie większe zarobki, skoro mój Klient dostaje o WIELE większe pieniądze? Szczerze? Byłem sceptyczny przed zmianą firmy, długo o mnie zabiegali, a ja i tak zdecydowałem się po jakimś czasie sam i się do nich odzywałem, bo moja poprzednia firma nie wywiązywała się z umowy. I dziś się cieszę, że tak się stało. Zarabiam lepiej i do tego, co dla mnie jest NIESAMOWICIE WAŻNE, Kancelaria dba o mój ciągły rozwój, regularnie mnie szkoląc i moich ludzi. Pomagają mi w budowaniu zespołu, podchodzą nieszablonowo do każdego, w zależności od tego czego dany przedstawiciel potrzebuje. I to co wcześniej napisała Gosia - w życiu nie widziałem tak dobrych, niemalże kumpelskich relacji z samą górą. Kiedy chcę mogę zadzwonić do szefostwa, a nawet do samego Prezesa, porozmawiać, często jak ktoś z centrali jeździ na spotkania po kraju to przy okazji mnie odwiedzają na kawkę i luźną rozmowę... I tu się czuję doceniany. I to nie jakoś sztucznie, bo mam wyniki. Od początku tak było. W poprzedniej firmie nawet do managera nie szło się dodzwonić, a dzwonił lub odpisywał tylko jak mu pisałem, że mam dużą sprawę na oku. Ależ przypływ miłości...
4
karol 2016-11-05 21:47:16
Pięknie napisane, prawie dobrze dobrane presupozycje tylko, że to wszystko nie odnosi się do euco. Najgorzej w Polsce załatwieni klienci, niskie kwoty odszkodowań, ugody bez wiedzy klienta, nieterminowe wypłaty świadczeń dla klientów, dogrywki z ubezpieczycielami bez wiedzy klientów i doradców. To tak na początek. Chcesz wiedzieć jak euco rąbie Ciebie i klientów? Czy pomyślałaś kiedyś, jak ta firma Cię oszukuje? Czy nie zastanowiło Cię nigdy, że zamyka sprawy po uzyskaniu możliwie najniższej kwoty? Czy masz świadomość, że po pierwszej odmowie wypłaty odszkodowania kieruje sprawy do archiwum?
Kiedy w pełni uzmysłowisz sobie, że euco jest najgorszą firmą odszkodowawczą w Polsce to dotrze do Ciebie, że wychwalanie jej jest bez sensu. Otwórz oczy a dostrzeżesz że euco to tylko hurtownia niedbająca zupełnie o interesy klientów, a co za tym idzie agentów. Przykre? Rozumiem, ale miej pretensje do siebie, że związałaś się a taką firmą.
1
XyZ 2016-11-08 21:43:27
Przyglądam się temu forum od jakiegoś czasu i niestety potwierdzają się moje najgorsze przeczucia. Od czterech lat działam w EuCO i choć spodziewałem się wielu negatywów o firmie to nie przypuszczałem, że będzie ich aż tyle i to sensownych. Najgorsze jest, to że większość z nich to niestety prawda. W ciągu ostatniego roku kilkanaście spraw, które przyniosłem zostało albo odrzuconych albo wysłanych do archiwum po pierwszej odmowie wypłaty przez TU. Aby was nie czarować powiem tylko, że przekazałem te sprawy do innych kancelarii (konkretnie trzech) i nie tylko, że zostały przyjęte to w każdej z nich doszło już do wypłaty przynajmniej kwot bezspornych. Nasuwa się pytanie dlaczego EuCO tego nie wzięło lub nie powalczyło. Długie lata wierzyłem, że EuCO wykonuje najlepszą robotę w Polsce ale przykłady moich spraw oraz wpisy @kondzia i innych osób znających warunki powodują, że zaczynam rozglądać się za zmianą kancelarii. I nie dziwi mnie, że @Adam nie odpowiada na ostanie posty no bo jakie może mieć kontrargumenty. Sorki EuCO, chyba przyszedł czas się pożegnać !!!
5
zła 2016-11-10 20:41:37
Czytam tutaj opinie DOBRE,ja nie mam nic dobrego do dodania. Powiem tak ,gdybym wzięła prawnika już bym miała wyegzekwowaną należność,a tak udają,że coś robią ,mają munóstwo wolnego czasu. Dodzwonić się nie można ,nie odbierają telefonów,źle prowadzą sprawę,przetrzymują pieniądze.
4
ja 2016-11-10 20:47:09
Strona Główna
Kontakt
Aktualności
Inne
Interwencje
Linki
Listy
Prawo
Publicystyka
EuCO pozwane przez byłą klientkę o pół miliona złotych!

Paź 14th, 2011 | By LC | Kategoria: Aktualności, Artykuł Główny
Europejskie Centrum Odszkodowań z Legnicy zostało pozwane przez swoją byłą klientkę o zapłatę prawie 500 tyś zł w związku z zawarciem bez jej zgody ugody z towarzystwem ubezpieczeniowym. Kilka lat temu Zofia M. uległa poważnemu wypadkowi komunikacyjnemu jaka pasażerka samochodu osobowego. Zawarła z firmą EuCO z Legnicy umowę na dochodzenie roszczeń – firma zobowiązała się do prowadzenia profesjonalnego sprawy za wynagrodzeniem prawie 40% z uzyskanych kwot. Po pewnym czasie poszkodowana dowiedziała się, iż TU proponuje jej wypłatę świadczenia w kwocie 80 tys. zł. Jak na obrażenie jakich doznała kobieta była to kwota delikatnie ujmując rażąco niska. Zofia M. doznała czterokończynowego porażenia, bez jakichkolwiek szans na odzyskanie władzy choćby częściowej w kończynach dolnych. Do tego wymaga stałej 24 godzinnej opieki oraz ciągłej rehabilitacji oraz przyjmowania leków. Kobieta zgodziła się na przyjęcie proponowanej kwoty, NIE ZGODZIŁA SIĘ JEDNAK NA ZRZECZENIE SIĘ ROSZCZENIA. Jednakże firma EuCO z Legnicy zawarła z TU HDI Samopomoc ugodę w które w imieniu poszkodowanej zrzeka się dalszych roszczeń, a uzyskaną kwotę uznaje za pokrywającą wszystkie roszczenia!!! Poszkodowana dopiero po pewnym czasie zorientowała się, iż nie otrzyma już żadnych dalszych świadczeń ze strony TU HDI Samopomoc. W efekcie wytoczyła powództwo przeciwko Europejskiemu Centrum Odszkodowań z Legnicy domagając się zapłaty prawie pół miliona złotych!!! Sprawa zawisła przed SO w Legnicy, pierwsza rozprawa odbyła się w październiku br, na której przedstawiciel EuCO z Legnicy nie zgodził się z poglądem, iż kwota 80 tys zł w przypadku złamania kręgosłupa i w efekcie porażenia kończyn jest kwotą zbyt niską (sic!). Z takim stanowiskiem zupełnie nie zgodził się pełnomocnik Zofii M. który uznał przyznaną kwotę za rażąco niską, a działania EuCO określił jako skrajnie nieprofesjonalne.

*Imię poszkodowanej zmieniono na jej prośbę.

Tagi: EUCO, HDI, odszkodowanie, zadośćuczynienie
29 KOMENTARZY
SKOMENTUJ »
Xsiążę Warmiński Październik 18th, 2011 10:51
Piszecie o EuCO tylko w negatywny sposób, a wiadomo, kto za Waszym portalem stoi!

Yogi Październik 31st, 2011 09:18
Cała prawda o EuCo…

Kinga Październik 31st, 2011 10:54
Piszecie o EuCo w negatywny sposób ponieważ adwokatom sprawy umykają bo ludzie wybieraja firmy odszkodowawcze.Ja osobiście po poważnym wypadku wybrałam EuCO i jestem bardzo zadowolona z tej firmy.

JAREKPHUAVAE Październik 31st, 2011 11:32
Niestety, ale taka praktyka jest niedopuszczalna. To nie jest ugoda w sprawie szkody majątkowej. Należy zawsze mieć na uwadze dobro poszkodowanego. W dzisiejszych czasach, gdy nauki medyczne pędzą do przodu z zawrotną prędkością nie wolno nam (firmom odszkodowawczym) zabierać poszkodowanym nadziei na normalne życie. Jeżeli ktoś słyszał o nanotechnologii to będzie wiedział o czym piszę. My pośrednicy odszkodowawczy winniśmy patrzeć nie tylko na nasze zarobki, ale przede wszystkim powinniśmy kierować się dobrem naszych klientów choćby właśnie za cenę naszych zysków.

zdziwiony Październik 31st, 2011 12:41
Ciekawe…
Zastanawiam się czy Pani dobrze uczyniła zapraszając do swojej sprawy aktualnego pełnomocnika.
Oczywiście Pani została BARDZO SKRZYWDZONA PRZEZ EUCO, ale to jednak ubezpieczyciel wypłacił taką a nie inną kwotą na ugodzie.
Ta ugoda powinna być unieważniona. Dałoby to podstawy do normalnego prowadzenia dalszego postępowania. O tym, że jest to możliwe wiem doskonale, gdyż również znam problematykę odszkodowań.
Nie zmienia to faktu, iż sposób działania EUCO był SKRAJNIE nieprofesjonalny, nastawiony wyłącznie na swój szybki zysk.

Jeszcze jedno: przedstawiciele EUCO, wypowiadający się na tej stronie. Zwróccie uwagę, iż przedstawiciel, który ciężko napracował się nad tym, by zawrzeć z panią poszkodowaną ugodę – przez to, że pani dostała rażąco niskie świadczenie – sam jest bardzo pokrzywdzony ze swoją prowizją – o czym pewnie nie wie, jeśli przywykł do tego, że za porażenie czterokończynowe należy się 80 tys. (śmieszna kwota)

Marcin Październik 31st, 2011 17:39
Oj, dawno mnie tu nie było, więc pozwolę sobie na szerszy komentarz, poczynając od kilku odpowiedzi.

@Księciuniu. A jak mają pisać? Pozytywnie? O EuCO?! Owszem, można pozytywnie, że akcje Euco poszybowały właśnie na giełdzie w dół, hehehe. No dobra, już poważnie. Owszem, wiadomo kto stoi za portalem, nawet teraz, jak piszę ten tekst, obok wyświetla mi się ładna reklama Marshalla. Ale wiesz co – zupełnie mi to nie przeszkadza, mimo, że pracuję
1
Marcin 2016-11-12 22:35:54
No i się doczekałem. Te posty obnażające żenująco niską skuteczność euco to miód na moje serce. Odszedłem z tej oszukańczej firemki już jakieś 5 lat temu ale czasami zdarza mi się zajrzeć na to forum. Cały czas pracuję w branży, mam zbudowany solidny zespół sprzedażowy składający się w dużej części z byłych agentów euco. I wszyscy oni są szczęśliwi, że odeszli z tej pseudokancelarii. Mają dzięki temu dochody kilkukrotnie wyższe niż w euco nawet na niższej stawce prowizyjnej. Po prostu nasza kancelaria uzyskuje kwoty 4-5 krotnie wyższe niż euco. Powiem, że szczególnie przypadła mi do gustu polemika @Adama z @kondziem, gdzie ten drugi w fajny i inteligentny sposób obnażył zdebilenie i wyprane mózgi eucowców. Do tego zauważam, że zaczęły się pojawiać inne wpisy osób jeszcze pracujących w euco ale już dostrzegających w jaki kanał się wpuścili. Jeśli nadal będziecie wierzyć Prucnalowi, Kubickiemu i innym supernaganiaczom to daleko nie zajdziecie. Cieszy mnie niezmiernie, że ludzie zaczynają przeglądać na oczy i dostrzegają, że euco to tylko hurtownia nastawiona na szybki obrót i kasowanie prowizji. Zupełny brak walki o wysokie kwoty odszkodowań bo to trwa. A dla euco najważniejszy jest szybki zysk. Pożegnajcie się z euco jak najszybciej, zabierzcie swoich klientów i idźcie do innych, naprawdę dobrych kacelarii. Tych nie brakuje, trzeba się tylko dobrze rozejrzeć.
1
pro 2016-11-13 20:58:20
Poważna kancelaria z 11-letnim stażem, wygrywająca najwyższe w Polsce kwoty odszkodowań szuka aktywnych i byłych agentów i managerów.
Szukasz stanowiska, które pozwoli Ci zrealizować Twoje ambicje zawodowe i wymagania finansowe? Chcesz otrzymać podstawę wynagrodzenia i samochód. Napisz ! Pamiętaj tylko by być gotowym aby udokumentować swoje dotychczasowe osiągnięcia. Jeśli jesteś mistrzem w branży bez problemu uzyskasz powyższe. Natomiast jeśli szukasz firmowego auta aby tylko wozić swoją d...cię to ... daj sobie spokój.
Wszystkich, którzy chcą poznać prawdziwe możliwości zarabiania w branży odszkodowań proszę o kontakt pod adresem pewneodszkodowania@op.pl
SCH 2016-11-14 11:22:14
Pracuję w tej branży od kilku lat. I powiem szczerze - w terenie ta firma i jej agenci nie stanowią dla mnie żadnej konkurencji. Jeśli klient ma do wyboru tę firmę i kancelarię, którą reprezentuję - wybiera mojego pracodawcę !
Nie mówię tu o sprawach za 1-10 tys, bo do takich nie jeżdżę i zostawiam to agentom, którym każda sprawa liczy się do "planu kariery". I ich firma może pochwalić się, ile to tysięcy spraw już "przerobili"....
3
Seven 2016-11-14 17:17:25
I najlepiej jakby aplikujący agent dał Ci namiary na wszystkie swoje sprawy...
Potem on staje się zbędny, ale kancelaria ma "świeże" tematy do obrobienia.
Nie, dziękuję. Już to nieraz przerabiałem.
pro 2016-11-14 20:04:55
Mylisz się przyjacielu, my działamy uczciwie. Nie dziwi mnie Twoja reakcja gdyż zdaję sobie sprawę, że na rynku działa sporo oszustów. Ale jeśli chcesz się rozwijać w tej branży na konkretnych warunkach to zapraszam do kontaktu. Nas nawet nie interesują Twoje sprawy złożone gdzieś wcześniej. Szukamy po prostu dobrych agentów i managerów.
Dama 2016-11-15 15:42:57
A gdzie Adam ?
1
Marcin 2016-11-17 20:25:59
Daj chłopakowi jeszcze trochę czasu, zapewne opracowuje strategie jak zripostować niepochlebne komentarze. Co prawda istnieje też teoria, że z braku argumentów po prostu walnął focha, ale nie oceniajmy go tak nisko. Poczekajmy ...
2
wkurzona 2016-11-20 20:53:51
witam, tak czytam i jednak wychodzi na to ze euco oszukuje,miedzy innymi mnie inne koszta mialy byc inne byly zastanawiam sie nad podaniem ich do sadu
1
Aga21 2016-11-22 09:18:58
Witam Wczoraj otrzymałam propozycje pracy w firmie EUCO(nie mam zadnego doswiadczenia).Nie podpisałam jeszcze umowy i chyba po przeczytaniu tych wpisów nie zrobię tego.
Pani która zaproponowała mi pracę zapewniała,że nie ma w tym żadnych zobowiązań i będę mogła zrezygnować w każdej chwili.Jak się okazuje szkolenia płatne,wizytówki na własną rękę itp.
2
Haha 2016-11-22 17:58:05
I do tego mają Cię w ręku - po ustaniu współpracy masz 2-letni zakaz konkurencji !!!
Paranoja !!!
2
Magda 2016-11-22 21:56:16
Pracuję w EuCO od 2 lat. Wynagrodzenie jest zawsze na czas. Klientów sama szukam, choć sporo też dostaję z centrali.
Klaudia 2016-11-23 09:20:03
Przegrali mi wygrana sprawę nie polecam euco
2
Patryk 2016-11-23 09:30:30
Nie przejmuj się nie jesteś jedyna u nas było podobnie
Praw 2016-11-23 12:45:24
Świetna agitacja ! A ile to tych gotowych spraw dostajesz od firmy ?
Chyba, że jesteś menedżerem i bierzesz sprawy, które przynieśli nowi agenci - a im podziękowano za współpracę !
1
kondzio 2016-11-23 21:20:25
Taaa jasne, dostajesz z centrali, haha !!! Chyba, że informacje jak w ciągu 2 lat pracy w euco zostać milionerem :) I co, jesteś ? Ewentualnie możesz dostać z centrali polecenie poinformowania klienta, że euco zawiera ugodę z ubezpieczycielem i masz mu wmówić, że więcej ugrać się nie da !
Naprawdę ci eucowcy są przezabawni. Zarabiają 1/5 tego co można na tych samych sprawach zarobić w poważnych kancelariach ale nachwalić się tego euco nie mogą. Zastanawiam się co z nimi jest nie tak? Może ktoś mi to wyjaśni?
3
Marcin 2016-11-23 21:31:21
Słonko najdroższe, wynagrodzenie na czas wypłaca każda kancelaria. Różnica polega tylko na tym, że w kancelarii, która dba o pieniądze dla klienta są to kwoty kilkakrotnie wyższe niż w EUCO za takie same sprawy. Ale z tym dostawaniem spraw z centrali to już grubo przegięłaś. Sądzisz, że ktoś w to uwierzy? Bardzo kiepska próba poprawienia wizerunku tej firemki !
1
Brzoza 2016-11-24 14:45:08
Dzień Dobry!
Właśnie poszukuję pracy i dosłownie wczoraj miałem telefon od EUCo. Proponowano mi współpracę. Mogę kolego prosić Ciebie o podanie nazwy firmy, w której aktualnie pracujesz i widzę, że sobie nawet chwalisz :D. Pytam, bo jestem po prostu ciekaw i chciałbym zacząć współpracę z w miarę sensowną firmą. Dzięki z góry za odpowiedź.
D 2016-11-24 14:46:48
Droga Pani. Jeśli chce Pani zapoznać się z lepszymi warunkami współpracy, to zapraszam do kontaktu.
kasadlaagenta@interia.pl
Brzoza 2016-11-24 15:11:17
Mogę prosić o podanie nazwy firmy,z którą proponuje Pan współpracę? Czy poszukujecie też ludzi bez doświadczenia?
Brzoza 2016-11-24 15:31:48
Witam!
Czy przyjmujecie również ludzi bez doświaczenia do pracy agenta?
D 2016-11-24 15:36:22
Proszę wysłać maila na podany adres
kasadlaagenta@interia.pl
Początkujących w tej branży też poszukujemy.
Basia 2016-11-24 17:18:12
Ja ja jestem bardzo za zadowolona z pracy w EuCO naprawdę można bardzo dużo zarobić, kilka lat byłam księgową w bardzo dużej firmie, jak zaczęłam zarabiać w EuCO konkretne pieniądze zrezygnowałam z pracy, w końcu zero stresów. polecam
kondzio 2016-11-24 22:04:22
Sorki, ale nie jestem na tym forum aby rekrutować agentów. Jak naprawdę szukasz dobrej kancelarii to znajdziesz bez mojej pomocy.
Piotr 2016-11-25 10:50:59
Od 8 miesięcy pracuję jako Doradca ds odszkodowań w EuCO i bardzo sobie chwalę to zajęcie. Objęty jestem indywidualnym trybem szkolenia i dzięki temu systemowi szkoleń moje doświadczenie wzrasta wraz z moją prowizją. Jestem bardzo zadowolony z kontaktów z centralą i przepływem informacji wewnątrz firmy. Wszystkie sprawy które miałem okazję do tej pory prowadzić zakończyły się sukcesem i radością klientów. Dzięki temu jestem polecany do kolejnych klientów i tak to dzięki poczcie pantoflowej mam cały czas sporo zajęcia z którego bardzo się cieszę. Otrzymuję wiele telefonów namawiających mnie do przejścia do jakichś tam drobnych kancelaryjek, do jakichś marnych adwokatów, którzy nie potrafią zdobyć swoich klientów, bo siedzą tyłkami w głębokich skórzanych fotelach i nic nie robią. A dodam jeszcze, że posiadam już swoich z rekrutowanych agentów i wspólnie doszkalając się pracujemy na chwalę i dobre imię EuCO S.A. Nie będę komentował powyższych wypocin sfrustrowanych nieudaczników życiowych, którym jak się nóżka powinie to wszystko w koło jest be i piaskownica do niczego. Zapraszam do współpracy!!
Wir 2016-11-25 17:45:50
Toś mnie serdecznie ubawił ! Rzeczywiście, 8 miesięcy i wszystkie sprawy zakończone ? Sukces ku radości klientów ?
Nawet chyba nie zorientowałeś się jeszcze, że chcąc uzyskać wysokie kwoty sprawy kieruje się do sądu.
Po prostu nie daliście klientom szansy na otrzymanie wysokiego odszkodowania !
Wyobraź sobie /wiem, Ciebie to może mocno zdziwić/, że mam jeszcze sprawy spisane w 2014 i 2015 roku, które właśnie są na finiszu w sądzie. Bo szybka ugoda, to nie to samo co możliwie najwyższe odszkodowanie...
To tak, jak w tym starym dowcipie.
Dlaczego tanie wina są dobre ?
Bo są tanie...
2
Marcin 2016-11-26 17:27:13
No to chłopaku właśnie zaorałeś euco po całości. Ja nawet jestem skłonny założyć, że wierzysz w to co napisałeś. Tylko jeśli jest to prawda to jak to świadczy o firmie skoro nawet nie kieruje spraw do sądu. Szybka ugoda z TU i prowizja wzięta. No cóż, chciałeś błysnąć, nie wyszło, szkoda hehehehehe.
2
signor 2016-11-28 22:49:33
No żesz ja piexxlę. Człowieku, właśnie skompromitowałeś euco po całości. A mogłeś milczeć !
3
Nina 2016-11-30 10:34:01
Polecam. Praca dosyć wymagająca, ale wynagrodzenie konkretne.
Marcin 2016-11-30 21:47:22
Dziecko, czego nie zrozumiałaś w poprzednich wpisach? Kogo chcesz przekonać? Liczysz na kolejnych naiwniaków, którzy dadzą się rolować przez euco? Myślisz, że jak wrzucisz takie coś to ludzie nagle uwierzą że euco zacznie solidnie robić sprawy? A konkretne wynagrodzenie to znaczy jakie? 500 zł czy może 30 000 zł? Napisz ile zarabiasz w euco a gwarantuję Ci, że w lepszych kancelariach zarobisz 3-4 razy tyle.
1
kondzio 2016-12-01 21:18:50
Że też euco pozwala takim idiotom udzielać się na forum ! Dobrze ci wcześniej napisali. Totalne samozaoranie. Jak trzeba mieć wyprany mózg, żeby dodać taki wpis? Pochwal się Prucnalowi. Pewnie dostaniesz premię, hihihihihihiih.
2
Jarek 2016-12-01 22:02:40
EuCO naprawdę już jest tylko firmą, która karmi się załatwiając sprawy po najniższych kwotach. Posty niejakiego Adama i ostatnio Piotra tylko to potwierdzają. Nie będę się nad nimi pastwił bo całkiem słusznie zrobili to już inni. Pragnę tylko zwrócić uwagę na to jak bardzo EuCO chce się pozycjonować jako wiodąca kancelaria w Polsce a jak wygląda praktyka. I zastanawiam się dlaczego osoby pracujące w EuCO mają tak wąskie horyzonty, że nie potrafią spojrzeć szerzej na rynek odszkodowań w kraju. Istnieje wszak przynajmniej kilkanaście kancelarii, które ugrywają dla klientów kwoty kilkakrotnie wyższe niż EuCO, mało tego, poprawiają sprawy po EuCO uzyskując dla klientów dodatkowo 4-5 krotnie wyższe kwoty. Zdaję sobie sprawę, że na szkoleniach EuCO o tym się nie dowiedzą. Zastanawia mnie jednak dlaczego ludzie, którzy mają możliwość zarabiania kilka razy więcej niż w EuCO nadal tam pracują? Głupota, idiotyzm, źle pojmowana lojalność?
1
Zostaw swoją opinię o EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A - Legnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A