EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A

Legnica

Opinie o EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A

jacek 2016-09-17 14:16
tutaj firma nie ma za dużo wpływu na Twoje warunki lecz Agent/Manager który Ciebie wprowadzi w szeregi Euco. (usunięte przez administratora)
1
jasiek 2016-09-17 15:20
@rubinowa kasia wydaje mi się, że warto zwyczajnie brać udział w rekrutacji (jeśli akurat taka jest?) bo to w sumie w żaden sposób nie jest wiążące, a można się wtedy dowiedzieć wszelkich szczegółów i z mojego doświadczenia też wynika, że i ponegocjować...
bronek m 2016-09-19 18:36
Parę osób z moich znajomych miało kontakt z tą firmą, więc miałem już pewne pojęcie o tym, jak działają. Jestem zadowolony, dlatego polecam też innym.
1
paweł z 2016-09-21 10:50
Mają uczciwe zasady. Jak przegrają, to nic nie zarobią, dlatego się starają i też dotyczy agentów.
Adam 2016-09-21 12:33
Nie skreśla.
1
Gosia 2016-09-21 14:13
Czy żeby zostać agentem EUCO muszę prowadzić własną działalność gospodarczą?
16
waran z komodo 2016-09-22 22:53
Widać, że w euco znają się na rzeczy. I tak wszystkiego musiałem dopilnować, bo już tak mam, ale nie miałem do czego się przyczepić.
zajdel 2016-09-26 21:37
Dla mnie zawsze liczyła się renoma firmy w każdej dziedzinie i nigdy się na tym nie zawiodłem. Z EUCO to też się sprawdziło, a nieprzekonanych przekonają ich prowizje :)
4
MLM 2016-09-29 06:23
Szukacie jeszcze?
1
Marcin 2016-09-29 10:16
Kuba Jak masz checi do pracy doswiadczenie zdobedziesz... Zapraszam do kontaktu (usunięte przez administratora) Pozdrawiam
elbi 2016-09-30 13:32
Zdecydowanie polecam pracę w EuCO. Można sporo zarobić.
2
Aj 2016-09-30 14:14
Ogólnie to wydaje mi się, że jeśli chodzi o pracę to jest wszystko ok?
Zygmunt Pierwszy 2016-10-26 12:25
Jeśli jesteś Agentem - pracujesz na prowizji. Jesli pracujesz w biurze przy obsłudze spraw, itp. masz normalną pensję. Czego w tym nie rozumiesz??
Adam 2016-10-27 15:12
Jakei to zabawne, że kolesie, którzy proponują cuda na kiju i wielkie zarobki posługują się darmowymi mailami na op.pl czy interii :D
W dodatku niektórzy mają czelnośc kłamać na temat EuCO twierdząc, że nie prowadzi spraw w sądzie tylko idzie na ugody nie wiedząc, że takie działania tu i w innych miejscach w sieci, gdzie podają te same namiary na siebie, przez co łatwo ich zidentyfikować, wyczerpują znamiona czynu niedozwolonego z tytułu nieuczciwej konkurencji.
To ile spraw EuCO trafia do sądu bardzo łatwo sprawdzić bo jako Spółka Akcyjna, EuCO publikuje raporty, w których zawarte są takie dane. I jest to większa procentowo liczba niż w innych firmach i kancelariach odszkodowawczych. Tego typu argumenty są idiotyczne, bo KAŻDY prawnik, jeśli może w sądzie wyjąć więcej kasy od ubezpieczyciela i mieć z tego tytułu wyższą prowizję, zrobi to. Dlatego też EuCO sądzi się tam, gdzie są ku temu podstawy.
Kancelaria Radców Prawnych EuCO jako w zasadzie jedna z niewielu na rynku ma na koncie kilka przeprowadzonych skutecznie skarg kasacyjnych - a to znaczy, że kiedy trzeba walczy dopóki prawo na to pozwoli, wykorzystując wszystkie możliwe środki prawne. Pokażcie się ukryci za darmowymi mailami misiowie i wskażcie, czy WASZE kancelarie choć RAZ poszły tak daleko w imieniu swoich klientów. Oczywiście nie możecie się tym pochwalić a zapewne nawet nie rozumiecie czym jest skarga kasacyjna...
Zajęlibyście sie uczciwie swoją robotą, zdobywaniem klientów, uczciwym werbowaniem współpracowników, zamiast ciągle siedzieć pod ogonem EuCO i próbować podkradać owoce pracy EuCO.
5
Adam 2016-10-28 12:08
Pisać kalumnie i podpisywać się jako "były agent" może każdy.
Ja jestem czynnym a nie byłym agentem i wiem dlaczego pracuję z EuCO a nie z żadną inną firmą z branży - choć mógłbym pracować z kimkolwiek. Poza tym z migracjami sprawa jest dość prosta: są tacy, którzy nie dali rady u nas i poszli gdzieś indziej. Są też tacy (takich jest więcej), którzy nie dali rady u konkurencji i pracują u nas. Generalnie jednak w tej branży większych roszad nie ma. Jeśli ktoś już sobie radzi jako Agent to w EuCO wie, że ma do dyspozycji sztab ludzi i prawników w całym kraju, ma lekarzy orzeczników, ma całą gamę narzędzi wspomagania sprzedaży - czego nie daje 99% innych firm, bo po prostu są mniejsze. Musisz się zapewne orientować, że wiele drobnych firm na rynku to byli agenci dużych firm odszkodowawczych, którym wydawało się, że prowadzenie spraw z TU (nawet w sądzie) jest proste i będą mogli działać samodzielnie. Często nawet podszywają się pod nazwę: pełno jest/było firemek o nazwie Eco, EdCO, itp, itd. Takie byty, z reguły wierzgają na rynku kilka-kilkanaście miesięcy po czym niechlubnie kończą działalność. Duże firmy jak trwały, tak trwają - bo mają inną pozycję w rozmowach z TU i sądami.

W EuCO, Agent może świetnie zarobić nie tylko na tradycyjnych roszczeniach ale także na innych, pobocznych usługach świadczonych przez partnerów Spółki, takich jak EuCOcar czy KCF.

Jeśli koleś, podający się za byłego agenta EuCO rzeczywiście się nie boi przyznać do tego kim jest to niech nie pisze anonimowych postów. Póki co, ma nieaktualne informacje i jest wiarygodny jak misiakasia18927 z forum dla gimbazy. Czekam na jego nazwisko i obiecaną listę "menadżerów, którzy przeszli z EuCO do jego firmy" :D i przy okazji wytłumaczenie co wg niego znaczy MENADŻER, bo ja z kolei nie znam żadnych przypadków odejścia naprawdę liczących się w strukturze ludzi w z ostatnich nastu miesięcy a może i paru ostatnich lat.
3
kinga 2016-10-31 18:11
Mam bardzo dobre zdanie o EuCO. Pracowałam tam dopóki nie urodziłam bliźniaków. Teraz przy 3 dzieci nie mam czasu na dodatkową pracę. Można tam nieźle zarobić.
Adam 2016-10-31 21:39
(usunięte przez administratora) Pucujesz się i pucujesz i nadal nic z tego nie wynika ani nie stałeś sie wiarygodniejszy. Ty wiesz swoje bo pracujesz w innej firmie ale moją znasz lepiej niż ja :D Huehue Musisz mieć bardzo nieszczęśliwe życie, ze wolisz spędzać je wylewając żółć na firmę, w której (podobno) kiedyś pracowałeś i próbując podkradać jej klientów i pracowników. To takie małe i żałosne :) My w EuCO skupiamy się na tym zajmowaniu się swoimi Klientami i budujemy własne sieci sprzedaży bez oglądania się na konkurencję bo ta jest zawsze z tyłu. A nie da się iść do przodu patrząc wstecz. Dlatego tez nie dziwię się Wam wszystkim, pracownikom rożnych firemek, ze skupiacie się na tym jak tu ugryźć EuCO w piętę, bo to jest to co zazwyczaj widzicie ze swojej pozycji ;) I tyle ugracie w tej branży, ile spadnie ze stołu EuCO :) Dobrej nocy życzę i miłego długiego weekendu.
1
Magda 2016-11-22 21:56
Pracuję w EuCO od 2 lat. Wynagrodzenie jest zawsze na czas. Klientów sama szukam, (usunięte przez administratora)
1
Basia 2016-11-24 17:18
Ja ja jestem bardzo za zadowolona z pracy w EuCO naprawdę można bardzo dużo zarobić, kilka lat byłam księgową w bardzo dużej firmie, jak zaczęłam zarabiać w EuCO konkretne pieniądze zrezygnowałam z pracy, w końcu zero stresów. polecam
Piotr 2016-11-25 10:50
Od 8 miesięcy pracuję jako Doradca ds odszkodowań w EuCO i bardzo sobie chwalę to zajęcie. Objęty jestem indywidualnym trybem szkolenia i dzięki temu systemowi szkoleń moje doświadczenie wzrasta wraz z moją prowizją. Jestem bardzo zadowolony z kontaktów z centralą i przepływem informacji wewnątrz firmy. (usunięte przez administratora) jestem polecany do kolejnych klientów i tak to dzięki poczcie pantoflowej mam cały czas sporo zajęcia z którego bardzo się cieszę. Otrzymuję wiele telefonów namawiających mnie do przejścia do jakichś tam drobnych kancelaryjek, do jakichś marnych adwokatów, którzy nie potrafią zdobyć swoich klientów, bo siedzą tyłkami w głębokich skórzanych fotelach i nic nie robią. A dodam jeszcze, że posiadam już swoich z rekrutowanych agentów i wspólnie doszkalając się pracujemy na chwalę i dobre imię EuCO S.A. Nie będę komentował powyższych wypocin sfrustrowanych nieudaczników życiowych, którym jak się nóżka powinie to wszystko w koło jest be i piaskownica do niczego. Zapraszam do współpracy!!
2
Nina 2016-11-30 10:34
Polecam. Praca dosyć wymagająca, ale wynagrodzenie konkretne.
miłko 2016-12-05 17:07
Z Wrocławia ?
Beata34 2016-12-31 02:46
Dla mnie super. Można naprawdę sporo zarobić, jeśli chce się pracować.
1
Kacik 2017-01-16 14:59
Mam doświadczenie przy odszkodowaniach i chciałbym pracować dla nich. Widziałem oferty i mam pytanie. Jak przedstawia się kwestia wynagrodzenia i jaka jest umowa.
Nowy 2017-01-20 14:48
Fajna firma szkoda , że ludzie nie potrafią tego docenić.
2
Kamil 2017-01-24 09:04
Czy EuCO potrzebuje nowych specjalistów ds odszkodowań? Mam doświadczenie i chciał bym przejść ale zależy od zarobków
Kokos 2017-02-01 11:37
Dostałem pracę doradcy klienta w Tychach i jak na razie jest super. Mam nadzieję, że tak będzie dalej!!
3
stef 2017-02-03 20:11
Jeśli zależy ci na zarobkach to idź gdzie indziej. Tylko dobrze wybierz.
Jula 2017-02-05 01:13
Pensja adekwatna do efektów. Jak się pracuje, to wynagrodzenie jest extra!
Wiktor 2017-02-06 14:34
Zabawne. W większości "gdzie indziej" oznacza umowę o pracę ze stałym wynagrodzeniem. W EuCO zarabiasz tyle ile wypracujesz. Wielu moich kolegów i koleżanek tak jak ja, po parunastu miesiącach współpracy z EuCO doszło do poziomu kilkunastu tysięcy zł zarobku miesięcznie przy wykonywaniu pracy polegającej na pomaganiu Poszkodowanym. Powinieneś napisać, ze jeśli zalezy Ci na stałej pensji, na którą nie masz wpływu to idź gdzieś indziej. Jeśli szukasz firmy, która dobrze wynagradza za rzetelnie wykonaną pracę to EuCO jest dla Ciebie. Z całym szacunkiem ale ta praca nie jest dla tchórzy i leniuchów. Tchórze i lenie mają etaty. Pozdrawiam.
Ewelina Ch. 2017-02-11 23:59
Super. Praca jak praca, ale kasa na czas. Można naprawdę sporo zarobić. Mi się podoba.
Zuzuela 2017-02-15 18:29
Świetna firma do tego potrafi zmotywować pracowników do dobrych wyników. Branża jest trudna ale jak ludzie dobrze pracują to widać efekty. Pieniądze dla ludzi są naprawdę spoko, życzę im niech tak dalej trzymają.
1
zadowolona 2017-02-21 16:39
Tematyka odszkodowań jest bardzo trudna, tu są często bardzo trudne sprawy do załatwienia. Kto nie wytrzymuje presji to musi odejść. Są znaną marką i tu można się nauczyć pewnych zagadnień i praktyk. Praca tu jest super przynajmniej dla mnie, polecam.
Alicja 2017-02-28 13:54
Zapoznaliście się już z wywiadem EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A? Poruszane jest w nim wiele ciekawych kwestii! Coś Was szczególnie zaciekawiło? :)
JTM ltd 2017-03-07 14:53
Witam. Zastanawiam się nad podjęciem pracy w tego typu firmie. Bardzo proszę o obiektywne opinie. Np. EuCo versus DRB. Z góry dziękuję za wszelkie informacje !
Alicja 2017-03-08 08:45
@JTM ltd, a o jakim stanowisku myślisz?
Kris 2017-03-10 16:24
Ja mam pytanie dotyczące właśnie pracy jako doradca ds. Odszkodowań w tej firmie.Jakie macie doświadczenie na tym stanowisku?Była by to dla mnie praca dodatkowa i pierwsza jeśli chodzi tą ścieżkę kariery. Ale nie ukrywam, że chciałbym dorobić sobie do pensji. Oczywiście nie napalam sie jak młody pelikan, wręcz przeciwnie. Czekam na jakąś konkretną opinie :) Pozdrawiam
Marek 2017-03-10 17:04
Nie potrzebujesz doświadczenia. Firma gwarantuje gruntowne przeszkolenie i uczy Cię wszystkiego czego będziesz potrzebował. Właśnie dlatego jest to idealna praca dla wszystkich, którzy z różnych powodów nagle muszą się przekwalifikować. POLECAM!
Małgorzata. 2017-03-12 21:02
Hej...mam możliwość skorzystania z warsztatów i rozpoczęcia kariery z waszą firmą ☺
Jedno mam tylko pytanie jak szukać tych poszkodowanych osób? ??bo chyba nie pytając na ulicy...a może
5
Alicja 2017-03-14 09:55
@Marek, wnioskuję, że jest to również bardzo dobra praca na rozpoczęcie kariery zawodowej?
Alicja 2017-03-15 08:55
@prawie agentka rozmawiałaś ze swoim rekruterem o tej sprawie? Powołałaś się na informacje, które widziałaś na plakacie?
WojtekK 2017-03-18 21:44
Wszystkiego uczą od początku. Jeśli ktoś lubi pracę z klientem, to jest to idealne rozwiązanie. Można pomagać ludziom. Ich podziękowania po zakończeniu sprawcy są bezcenne.
Iza 2017-03-19 13:53
EuCO to fajna firma, współpracuję z nimi już dość długo.
Alicja 2017-03-20 09:43
@WojtekK, czyli podsumowując bardzo polecasz pracę w EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A?
Natalia 2017-03-23 17:18
EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A trudny kawałek chleba ale zadowoleni klienci wynagradzają nas uśmiechem.
Iza 2017-03-28 13:43
Myślę, że praca dla EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A jest nie dla każdego. Tu trzeba mieć pewne predyspozycje i dlatego niektóre osoby są bardzo niezadowolone. Każdy musi ocenić swoje umiejętności.
Iwona 2017-03-30 23:29
Lepiej pracować w firmie takiej jak EuCO, która od lat jest na rynku i ma ugruntowaną pozycję niż w takiej, co dopiero powstała. Wierzcie mi, że w ten sposób można wiele zarobić.
Alicja 2017-03-31 08:57
@Iwona, a Ty jesteś pracownikiem EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A? Możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy?
Stella 2017-04-19 22:54
EuCO to spoko firma, pracuję tu już dość długo. Lubię swoją pracę i jestem bardzo zadowolona ale rozumiem ludzi , którym nie odpowiada charakter pracy.
Natalia 2017-04-23 13:12
@nn Nie zgadzam się z Tobą. Doskonale wiemy jak często nasi klienci mają złe dokumenty i jak często nie mamy podstaw do walki. Pozostają jedynie negocjacje .
Zostaw swoją opinię o EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A - Legnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A