Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A

Pracowałeś w firmie EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Marta K. - 2014-05-31 18:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uważam, że EuCO to bardzo dobry i sprawiedliwy pracodawca. Nie ma tu mobbingu, ani dyskryminacji. Wynagradzani są najlepsi.
zdjecie uzytkownika
jylu - 2014-06-09 17:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Tomasz Kowalczyk - 2014-03-03 16:01:09]:
niesiesz pomoc i jesteś dla tych osób ważna ?? szczególnie wtedy kiedy ty i twoja firma okradacie tych ludzi na 40 %....
zdjecie uzytkownika
darek - 2014-06-19 18:10:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jak praca. Jak się ma efekty to kasa jest dobra. Trzeba się starać tak jak w innych firmach.
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2014-06-20 12:20:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli ktoś chce usłyszeć dobre i złe strony na temat EuCO (obiektywne z doświadczeń) to chętnie się podzielę :)

twoja.finansowa.przyszlosc@gmail.com

Pracowałem dla 3 firm i kancelarii, obsłużyłem ponad 300 klientów indywidualnie i mam wiele doświadczeń więc w zależności od potrzeb mogę kogoś ukierunkować gdzie będzie mu najwygodniej pracować :)
zdjecie uzytkownika
Anna M. - 2014-08-11 21:21:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo dobry pracodawca. Uczy szacunku do pracy i pieniędzy. Jest to dobra praca dla ludzi od razu po studiach. Można zarobić naprawdę wiele, jeśli tylko się chce.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-08-13 18:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alechandro - 2014-03-12 09:42:41]:
W mojej skromnej opinii Votum to kiepska firm
zdjecie uzytkownika
otwieram oczy - 2014-08-16 14:31:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla kogoś, kto jeszcze się waha czy warto - jeżeli w bazie EuCO jest ok. 20 tys. agentów, ale tylko niewielka część z nich jest "aktywna", to sami sobie Państwo odpowiedzcie czy warto się w to pchać... Ta praca od strony że tak powiem formalnej jest dosyć prosta, a już na pewno bardzo komfortowa, problemem może być kontakt z klientem (czasami!) i konieczność chodzenia po domach... Wiele pozytywnych opinii na temat tej pracy świadczy o tym, ze w EuCO czy w ogóle w pracy agenta ma się bardzo dużą swobodę i praktycznie niewiele trzeba inwestować na początku To dlatego ludzie nie rozczarowują się aż tak bardzo jak im nie pójdzie, nie złoszczą się na forach int. na swoich pracodawców! Prawda jest taka, ze gdyby w DZISIEJSZYCH czasach dało się na tym zarobić, to z tych 20 tys. agentów aktywnych byłoby np. aż 15 tys. Jeżeli nie masz 100% pewności, ze za pomocą swoich kontaktów, czy też dzięki branży, w której pracujesz, będziesz miał klientelę, nie pakuj się w to, tylko się rozczarujesz, i zaliczysz kolejnego doła. Poza tym EuCO wykorzystuje swoich agentów oraz przede wszystkim klientów! Dlaczego? Wysokie prowizje od kwot odszkodowania, które zrażają klientów, a agentom nie dają możliwości znalezienia klienta (jest trzy razy gorzej przez to), i wiem, że większość tego typu firm również pobiera wysokie prowizje. Materiały reklamowe dla agentów są bardzo drogie, a przecież jest wiele drukarni, które zeszłyby mocno z kosztów, tyle że EuCO prawdopodobnie zarabia na swoich agentach. Fakt, że działa to wszystko na podstawie MLM nie ma raczej większego znaczenia dla pracy agenta. Oferujemy ludziom możliwość uzyskania roszczeń, więc coś dobrego, szlachetnego i pożądanego. I co z tego? Konkurencja jest za duża....
zdjecie uzytkownika
Anna - 2014-08-18 14:48:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo dobry pracodawca a zarobki, o których przeciętny Polak moze tylko pomażyć - najlepsze, że nei ma znaczenia kto - każdy ma równe szanse czy to student czy doświadczony pracownik - do tego ogromne wsarcie ze strony centrali dla nowych agentów.
zdjecie uzytkownika
efectiv - 2014-08-23 14:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZAPRASZAM WSZYSTKICH NIE ZADOWOLONYCH Z PRACY W EUCO, VOTUM BĄDŻ W INNYCH FIRMACH ODSZKODOWAWCZYCH DO KONTAKTU ZE MNĄ POD ADRESEM MEILOWYM efectiv@interia.pl OFERUJEMY BEZKONKURENCYJNE NAJLEPSZE WARUNKI PRACY W POLSCE W BRANŻY ODSZKODOWAŃ!!TO BĘDZIE PRZEŁOM JAKOŚCIOWY, KTÓRY ZMIECIE KONKURENCJE!! CHCESZ PRACOWAĆ I ZARABIAĆ DUŻO WIĘCEJ?? DOSTAJESZ W SWOJEJ FIRMIE ŻENUJĄCE ZALICZKI?? NAPISZ I POZNAJ NASZĄ OFERTTĘ!!!!!
zdjecie uzytkownika
otwórz jeszcze umysł - 2014-08-28 14:28:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [otwieram oczy - 2014-08-16 14:31:12]:
Jaka konkurencja człowieku. Dla EUCO jedyną konkurencją jest Votum, reszta firm się w tej branży nie liczy i takie są fakty. Mniejsze firmy schodzą coraz bardziej ze stawek żeby się utrzymać na rynku i tym samym same się wykańczają. Jak EUCO wg ciebie ma wysokie prowizje to zobacz prowizje Votum czy nawet innych średnich. Wszędzie jest to samo. Ale zgadzam się, jak się che zostać agentem i na tym zarabiać, to trzeba umieć rozmawiać z klientem i potrafić budować z ludźmi relacje. Nie każdy to potrafi, dlatego sporo jest potem rozczarowanych, którzy przychodzą i od razu chcą zarabiać po 10 tys., a się okazuje, że niestety zaczyna się od podstaw a nie od milionów. Ja tam wolę pracować w firmie rozpoznawanej już nie tylko w Polsce ale i zagranicą niż w firemce z Pcimia Dolnego o której słyszał tylko jej właściciel i lokalna społeczność.
zdjecie uzytkownika
rudkowski - 2014-09-01 17:20:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [efectiv - 2014-08-23 14:54:28]:
Czyli firma efective jest najlepsza na świecie, ba, we wszechściecie ale ma darmowego maila na poczcie interii? Oj, coś mi tu brzyyydko pachnie.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-09-14 11:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [otwórz jeszcze umysł - 2014-08-28 14:28:04]:
Konkurencja, która polega na tym, że każdy Kowalski może zostać agentem, a od czasu, kiedy sprawy dosłownie "leżały na ulicy" minęło już jednak trochę czasu... Ja wiem, że nie każdy ma predyspozycje i pewność siebie, bo to o pewność siebie tutaj głównie chodzi, pomijam ludzi, którzy nie potrafią skonstruować jednego prostego stylistycznie i gramatycznie poprawnego zdania. "Informatorów" nie przybywa w takim tempie jak agentów - poszukaj w necie, może twój sąsiad zajmuje się też odszkodowaniami.... a ty nawet o tym nie wiesz... EuCO ma zapędy monopolistyczne, świetnie sobie radzi jako firma, ale mrówki przesyłające sprawy są w kiepskiej pozycji. Dla pracownika liczy się to, co firma może mu dać i tak już jest, a pracodawca chce tego pracownika wykorzystać jak tylko się da! Dobrze jest pracować dla korporacji, ale zależy jakie stanowisko się zajmuje....
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-10-03 00:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Europejskie Centrum Odszkodowań SA (EuCO) to jedna z największych w Polsce firm pomagających osobom poszkodowanym i ich bliskim uzyskać od firm ubezpieczeniowych należne odszkodowania i świadczenia. EuCO to firma z ogromnym potencjałem rozwojowym, która w ciągu ostatnich 10 lat stała się jedną z wiodących instytucji w Polsce wspierających ofiary wypadków w walce o odszkodowania.
zdjecie uzytkownika
adler - 2014-10-03 15:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2014-09-14 11:18:48]:
Ale w EUCO planują konsolidację rynku - to może rozwiązać problem o którym piszesz. Masz rację też co do tego, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i przynajmniej w teorii czy powszechnym mniemaniu pracownicy szczebla kierowniczego i wyżej niczym nie muszą się przejmować i za nic nie odpowiadają, a tylko "zwykli" agenci są ciemiężeni niskimi prowizjami. Ale prawda jest taka, że ci wyżej odpowiadają za wyniki finansowe, a jak kasa się nie zgadza, to równie szybko wypadają z gry... tak działa wolny rynek. Nie ma się na co obrażać bo i tak to nic nie da. A dla tych domorosłych agentów "Kowalskich" też nie ma miejsca, bo jak piszesz sprawy nie leżą na ulicy, więc sami wypadną z gry wcześniej czy później. Zostaną tylko najsilniejsi na rynku.
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-10-09 22:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam chciałabym poznać zarobki w firmie euco jako poczatkującego agenta ? jak to wygląda? pytam orientacyjnie wiem, że jest to uzależnione od wyników, natomiast chciałabym wiedzieć ile moozna zarobić w ciagu jednego miesiąca tak zwaną " lekką ręka" tzn bez jakis swietnych wynikow np. zgłaszając 2 sprawy w ciagu miesiąca w których powiedzmy odszkodowania poszkodowany dostaną po 5 tyś. proszę o odpowiedź chociaż orientacyjną. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kord - 2014-10-14 20:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [marta - 2014-10-09 22:57:14]:
Przy kwotach odszkodowań, które podałaś zarobisz max 200 zł. Na początku masz bowiem 10 procent tego co bierze kancelaria, a w euco jest to średnio 20 procent. Poszukaj innych kancelarii gdzie na wejściu masz wyższą prowizję.
zdjecie uzytkownika
voltaire - 2014-10-15 23:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kord - 2014-10-14 20:40:31]:
Tylko żeby się nie zdziwiła, jak w tych z "wyższą prowizją" będzie mieć jedną sprawę na miesiąc...
zdjecie uzytkownika
alek - 2014-10-18 19:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wyczytałem na ich stronie internetowej Europejskie Centrum Odszkodowań działające na polskim rynku od 2004 roku współpracuje z ponad 17 000 Agentów na terenie całego kraju a także w kilku innych europejskich krajach. To spora liczba agentów jak dla mnie, posiadają też otwartą rekrutację, wystarczy wypełnić formularz na ich stronie.
zdjecie uzytkownika
Barbara - 2014-10-25 21:49:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca bardzo dobra, kreatywna. Płaca odpowiednia do pracy.
zdjecie uzytkownika
Elżbieta T. - 2014-10-31 19:56:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem EuCO od pół roku. Praca bardzo mi się podoba.
zdjecie uzytkownika
handy - 2014-11-03 13:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Można ponarzekać ale i tak jest lepiej niż na etacie, przynajmniej mnie się lepiej pracuje.
zdjecie uzytkownika
martin soonRich - 2014-11-05 15:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piszecie że mają wielu agentów w innych krajach europejskich, to są stanowiska zarezerwowane dla osób zagranicznego pochodzenia czy polak jak ja z dobrym obcym językiem tez mózłgby się dostać na takie stanowisko. mam studia w tym kierunku i nie ukrywam że nie chciałbym w polsce siedzieć za małą polską stawkę
zdjecie uzytkownika
mirka - 2014-11-12 21:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy już wiecie, że EuCO postanowiło zorganizować aukcje charytatywne, które znajdują się tutaj (usunięte przez administratora)Pieniądze z aukcji zostaną przekazane na potrzebujące maluchy, więc cel jest szczytny!
zdjecie uzytkownika
poszkodowany - 2014-11-17 17:56:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy,nie dość że mało efektywna współpraca to jeszcze zabrali kwoty nie uwzględnione w umowie.Trudny kontakt,sprawa toczyła się 3 lata,jestem po poważnym wypadku z ponad 30%uszczerbkiem na zdrowiu i po operacji,euco nie stoi po stronie poszkodowanego,naciąga natomiast na dodatkowe koszty.Zdecydowanie lepiej wynająć adwokata,przynajmniej prowizje mniejsze i kontakt osobisty,a nie wirtualny.A obiecanki w dniu podpisania umowy są kłamstwem,nie polecam,szkoda zdrowia na szarpanie się z euco.
zdjecie uzytkownika
Romka - 2014-11-21 22:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w EuCO 2 lata. Była to naprawdę konstruktywna praca. Jako absolwentka prawa i młoda mama mogłam łączyć przyjemne z pożyteczny.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x