Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A

Pracowałeś w firmie EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
adler - 2014-10-03 15:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [anonim - 2014-09-14 11:18:48]:
Ale w EUCO planują konsolidację rynku - to może rozwiązać problem o którym piszesz. Masz rację też co do tego, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i przynajmniej w teorii czy powszechnym mniemaniu pracownicy szczebla kierowniczego i wyżej niczym nie muszą się przejmować i za nic nie odpowiadają, a tylko "zwykli" agenci są ciemiężeni niskimi prowizjami. Ale prawda jest taka, że ci wyżej odpowiadają za wyniki finansowe, a jak kasa się nie zgadza, to równie szybko wypadają z gry... tak działa wolny rynek. Nie ma się na co obrażać bo i tak to nic nie da. A dla tych domorosłych agentów "Kowalskich" też nie ma miejsca, bo jak piszesz sprawy nie leżą na ulicy, więc sami wypadną z gry wcześniej czy później. Zostaną tylko najsilniejsi na rynku.
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-10-09 22:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam chciałabym poznać zarobki w firmie euco jako poczatkującego agenta ? jak to wygląda? pytam orientacyjnie wiem, że jest to uzależnione od wyników, natomiast chciałabym wiedzieć ile moozna zarobić w ciagu jednego miesiąca tak zwaną " lekką ręka" tzn bez jakis swietnych wynikow np. zgłaszając 2 sprawy w ciagu miesiąca w których powiedzmy odszkodowania poszkodowany dostaną po 5 tyś. proszę o odpowiedź chociaż orientacyjną. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kord - 2014-10-14 20:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [marta - 2014-10-09 22:57:14]:
Przy kwotach odszkodowań, które podałaś zarobisz max 200 zł. Na początku masz bowiem 10 procent tego co bierze kancelaria, a w euco jest to średnio 20 procent. Poszukaj innych kancelarii gdzie na wejściu masz wyższą prowizję.
zdjecie uzytkownika
voltaire - 2014-10-15 23:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kord - 2014-10-14 20:40:31]:
Tylko żeby się nie zdziwiła, jak w tych z "wyższą prowizją" będzie mieć jedną sprawę na miesiąc...
zdjecie uzytkownika
alek - 2014-10-18 19:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wyczytałem na ich stronie internetowej Europejskie Centrum Odszkodowań działające na polskim rynku od 2004 roku współpracuje z ponad 17 000 Agentów na terenie całego kraju a także w kilku innych europejskich krajach. To spora liczba agentów jak dla mnie, posiadają też otwartą rekrutację, wystarczy wypełnić formularz na ich stronie.
zdjecie uzytkownika
Barbara - 2014-10-25 21:49:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca bardzo dobra, kreatywna. Płaca odpowiednia do pracy.
zdjecie uzytkownika
Elżbieta T. - 2014-10-31 19:56:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem EuCO od pół roku. Praca bardzo mi się podoba.
zdjecie uzytkownika
handy - 2014-11-03 13:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Można ponarzekać ale i tak jest lepiej niż na etacie, przynajmniej mnie się lepiej pracuje.
zdjecie uzytkownika
martin soonRich - 2014-11-05 15:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piszecie że mają wielu agentów w innych krajach europejskich, to są stanowiska zarezerwowane dla osób zagranicznego pochodzenia czy polak jak ja z dobrym obcym językiem tez mózłgby się dostać na takie stanowisko. mam studia w tym kierunku i nie ukrywam że nie chciałbym w polsce siedzieć za małą polską stawkę
zdjecie uzytkownika
mirka - 2014-11-12 21:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy już wiecie, że EuCO postanowiło zorganizować aukcje charytatywne, które znajdują się tutaj (usunięte przez administratora)Pieniądze z aukcji zostaną przekazane na potrzebujące maluchy, więc cel jest szczytny!
zdjecie uzytkownika
poszkodowany - 2014-11-17 17:56:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy,nie dość że mało efektywna współpraca to jeszcze zabrali kwoty nie uwzględnione w umowie.Trudny kontakt,sprawa toczyła się 3 lata,jestem po poważnym wypadku z ponad 30%uszczerbkiem na zdrowiu i po operacji,euco nie stoi po stronie poszkodowanego,naciąga natomiast na dodatkowe koszty.Zdecydowanie lepiej wynająć adwokata,przynajmniej prowizje mniejsze i kontakt osobisty,a nie wirtualny.A obiecanki w dniu podpisania umowy są kłamstwem,nie polecam,szkoda zdrowia na szarpanie się z euco.
zdjecie uzytkownika
Romka - 2014-11-21 22:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w EuCO 2 lata. Była to naprawdę konstruktywna praca. Jako absolwentka prawa i młoda mama mogłam łączyć przyjemne z pożyteczny.
zdjecie uzytkownika
edyta k. - 2014-11-29 22:04:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba lubić kontakt z ludźmi, żeby dobrze pracować. Po pierwsze plusem jest to, że samemu się wybiera godziny pracy, a wynagrodzenie zależy od nas samych. Im więcej się pracuje tym więcej się zarabia. Mi to pasuje.
zdjecie uzytkownika
ireczek - 2014-11-30 23:35:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
taki ze mnie irek! a tak serio to moze powiecie cośkonkretnie o tej pracy jeszcze bo mnei temat zaciekawil. jakie miasta najlepiej praca z tego centrum robic ? moze jezdzicie po roznych i szukacie ludzi do pracy? widze ze chyba ta praca jest dla mnei bo mozna sobie spokojnie polaczyc wszystko .
zdjecie uzytkownika
reg - 2014-12-02 22:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poszkodowany - 2014-11-17 17:56:45]:
Kto Ci uwierzy w takie brednie. 30% chyba w Twoich snach...
zdjecie uzytkownika
Barnaba - 2014-12-10 22:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Można połączyć pracę na etacie z pracą w EuCO i to dla mnie jest bardzo dużym plusem. Kasa też jest zawsze na czas.
zdjecie uzytkownika
Kaśka - 2014-12-15 02:38:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to mnie Barnaba pocieszyłeś! super, skoro Ty godzisz etat z pracą w EuCO, to ja pewnie uczelnie też dałabym radę pogodzić, byłoby cudownie. Niby stypendium mam ale nie starcza mi na wszystko a życie teraz coraz droższe a nie tańsze niestety, ale cieszę się ,poprawiłeś mi humor, dzięki wielkie, buziaki
zdjecie uzytkownika
ofiara EUCO - 2014-12-19 08:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adler - 2014-10-03 15:59:16]:
hmmm...o EUCO i ich agentach nie mogę napisać nic pozytywnego...nie dość,ze pobierają ogromną prowizję(30% z Vat),wszystko trzeba zalatwiać samemu,bo agent nie odbiera telefonu,nie zjawia się na spotkaniu,to jeszcze trzeba z własnej kieszeni pokrywać wszystkie koszty(opinia biegłego,pozew itp itd)...pytam więc...za co pobierają tak duże pieniądze?!!!!
zdjecie uzytkownika
Merry Xmas - 2014-12-24 15:03:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ofiara EUCO - 2014-12-19 08:40:29]:
Nie chce Ci się nawet napisać negatywnej opinii od nowa, tylko kopiuj wklej na różnych forach? Tak konkurencja jest coraz bardziej śmieszna :) Wesołych Świąt, dla konkurencji też :)
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-12-25 23:59:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w EuCO, pracuję i będę pracować :) Firma oferuje dobre warunki, więc warto.
zdjecie uzytkownika
A. - 2014-12-31 08:54:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Paweł - 2014-12-25 23:59:33]:
Nic dodać nic ująć. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Marian - 2015-01-15 19:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dałem się wpuścić w niezłe szambo po podpisaniu umowy. Na pierwszym spotkaniu pięknie się zapowiadało. W trakcie pracy już nie. W dodatku teraz przez dwa lata nie wolno mi podjąć pracy gdzieś indziej, bo mają chorą klauzulę!
Z całego serca odradzam. Idźcie tam, gdzie są lepsze warunki...
zdjecie uzytkownika
samo60 - 2015-01-24 23:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marian - 2015-01-15 19:57:01]:
Taką klauzulę ma każda firma tego typu firma
zdjecie uzytkownika
Jerzy - 2015-01-27 11:14:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam! Strata czasu. Agenci to nieuki, chodzi im tylko o kasę. Agresja i brak etyki. Sam dałem się wmanipulować w podpisanie umowy z nimi i żałuję bo tylko straciłem swój cenny czas. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Marek T. - 2015-01-30 23:00:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca uczy pokory. Zarobki adekwatne do osiągniętych wyników. Ja nie narzekam. Moja wypłata mnie zadowala.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A?
Zadaj pytanie
x