Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A

Pracowałeś w firmie EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Iwa - 2015-02-17 20:25:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki tej firmie udało mi się wyjść z tarapatów finansowych. Pracą i systematycznością można osiągnąć tutaj naprawdę wiele.
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-02-20 19:41:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jula - 2014-02-11 23:07:14]:
Czy mogłabyś mi wytłumaczyć jak skutecznie można zrezygnować z pracy w EuCO tak abym dostała potwierdzenie z firmy że umowa została rozwiązana?
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2015-02-24 22:30:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca dla ludzi w każdym wieku. Trzeba jednak lubić kontakt z ludźmi.
zdjecie uzytkownika
michal - 2015-02-26 16:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z pozytywnymi opiniami bo Europejskie Centrum Odszkodowań SA (EuCO) to jedna z największych w Polsce firm pomagających osobom poszkodowanym i ich bliskim uzyskać od firm ubezpieczeniowych należne odszkodowania i świadczenia. to przecież firma z ogromnym potencjałem rozwojowym, która w ciągu ostatnich 11 lat stała się jedną z wiodących instytucji w Polsce wspierających ofiary wypadków w walce o odszkodowania.
zdjecie uzytkownika
Górski - 2015-02-28 18:57:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moja przygoda z EuCO zaczęła się 2 lata tamu i trwa do dziś. Można sporo zarobić, jeśli się chce.
zdjecie uzytkownika
Domel - 2015-03-02 15:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepsi.
zdjecie uzytkownika
viollagold - 2015-03-02 20:52:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Merry Xmas - 2014-12-24 15:03:30]:
Zapraszam do DRB Centrum Odszkodowań. violla234@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-03-02 21:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Górski - 2015-02-28 18:57:49]:
A kim jesteś? Laweciarzem? Może pracujesz w centrali? Jeśli któreś z powyższych, to wcale się nie dziwię, że ci idzie....
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-03-02 21:25:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adler - 2014-10-03 15:59:16]:
Na czym ma polegać ta konsolidacja? Właściwie powiedziałeś, a raczej napisałeś :)tutaj całą prawdę o branży. Ktoś bez stałego kontaktu z poszkodowanymi (np. laweta) nie będzie tutaj miał szans na jakikolwiek zarobek... W tej chwili EuCO szuka już osób w wieku min. 30 lat, kiedyś w ogłoszeniach pamiętam to było zazwyczaj min. 25 lat. Chodzi o to, że taka osoba będzie się bardziej starać (bo poznała jakie życie jest brutalne, że nic nie przychodzi samo i że "bliżej" już niż dalej...), na drugim miejscu jest poważniejszy wiek i wygląd. Branża jest opanowana przez "starych" agentów i agentów, którzy założyli już własne kancelarie.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-03-02 21:38:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli Kowalski, który się stara, przyśle 10 - 20 spraw (więcej nie przyśle, ZARĘCZAM!), z których sam będzie miał góra z 1000 zł, no może się zdarzyć, że nawet 3 razy więcej, to zależy od spraw przecież... to kancelaria EuCO będzie z tego mieć ile? - nawet kilkanaście tysięcy!! Warto?! Pewnie, że warto! Nawet jeśli agent zrezygnuje, zazwyczaj po kilku miesiącach, po pół roku. Może też znaleźć nowego agenta dla EuCO... Piramida to tania, samonapędzająca się maszynka do pieniędzy! Agent nic nie kosztuje, prowadzi własną działalność, albo wykorzystuje trefne przepisy prawa pracy - "umowa agencyjna". Dodajmy do tego stałych agentów, którzy sobie radzą - myślę, ze EuCO sobie zawsze poradzi mimo przeciwności.... Żeby nie hejtować tylko - trzeba zaznaczyć, ze 30% prowizji brutto dla firmy od danej sprawy to jednak mało... Ile nam zabiera np. państwo za różne podatki, świadczenia... ponad połowę naszych zarobków...
zdjecie uzytkownika
Mikul - 2015-03-12 22:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Europejskie Centrum zlokalizowane w Legnicy oferuje dobre finansy? Proszę dajcie mi znać czy i na jakim stanowisku teraz są możliwe takie zarobki i ile one wynoszą. Przyznam, że Legnica nie jest mi po drodze, ale jeżeli kasa byłaby odpowiednia to na pewno bym był gotowy dojeżdżać 50 km dziennie. Dzięki za info :)
zdjecie uzytkownika
garry - 2015-03-13 01:33:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak w końcu jest z ta pracą agenta dla EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań? Na ich stronie jest jakiś formularz aplikacyjny, chwalą się nawet, że współpracują z 17 tysiącami Agentów na terenie całego kraju! Na czym polega owa współpraca, bo jednak ilość powala i chyba nadal szukają agentów do pracy.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-03-15 18:26:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [garry - 2015-03-13 01:33:17]:
szukają, bo nic ich nie kosztujesz... Może przyniesiesz jakąś sprawę albo dwie... Chcesz być jednym z trybików... Lepiej poszukaj takiej branży, gdzie są jakiekolwiek szanse na sukces
zdjecie uzytkownika
Kiki - 2015-03-24 21:42:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Byłam na rozmowie rekrutacyjnej, brak podstawy, tylko prowizja(kontakty pozyskuje się samemu), od razu zostałam uprzedzona, że przynajmniej 3-4 miesiące będę sobie "zbierać" kontakty i po tym czasie może będzie jakiś zysk. Dodatkowo, najlepiej, żebyście mieli działalność gospodarczą, brak możliwości zatrudnienia na umowę o pracę. Zależy, czego ktoś poszukuje. Jak ktoś nie ma rachunków czy kredytów na głowie, to może sobie pozwolić na "rozkręcanie się" i do pół roku (wiadomo, że na samej prowizji pierwsze miesiące nie zarobisz nic, bardzo niewiele albo i będziesz stratny, ale potem może faktycznie zarobek jest spory). Ja nie mogłam sobie pozwolić na taką próbę, ale nie odradzam, bo tak jak mówię - byłam jedynie na rozmowie. Jeśli ktoś wie, ile czasu trwa rozkręcenie się w branży i jaką realną szansę na sukces ma tam osoba "z ulicy"(tj. bez dostępu do kontaktów osób poszkodowanych), to niech napisze - na pewno innym ułatwi to podjęcie decyzji :)
zdjecie uzytkownika
hst3547 - 2015-03-31 15:45:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ogłoszenie na jednym z największych portali pracowych mówi o stanowisku menedżera, stałej pensji, wielu benefitach, opcji zakupu drogich aut za wyniki i możliwościach rozwoju.... już na pierwszej rozmowie okazuje się że ogłoszenie ma wyłapać osoby "perspektywiczne" które mogą dostać pensję a reszta osób takich jak ja czy kilka osób jakie były ze mną zaproszone - tak tak na rozmowie jest po kilka osób żeby nie tracić czasu - reszta nie może liczyć na pensje od razu... ale niedługo ma to się zmienić ale oczywiście musisz najpierw przynieść 5 klientów aby dostać większy procent i mieć szanse zatrudniać kolejne osoby, oczywiście procent jest płatny jak ubezpieczyciel wypłaci czyli niby nie wiadomo kiedy coś koło 3 miesięcy, do tego jest jakiś pułap ilości spraw które masz przynieść albo mają przynieść Twoi rekruci którzy tak jak Ty mają tylko procent, dalej dowiaduję się że wysokość Twojej prowizji jest małym problemem i może być większy i ogólnie to nie problem tylko trzeba najpierw przynieść jakieś nagrane sprawy żeby dostać.... dla tego agenta na końcu co ma dostać albo 10 albo 15 albo 20 procent to robi znaczenie ile dostanie.... jak pytam czemu w ogłoszeniu co innego a co innego mówią to wymijają że to wszystko da się dogadać z dyrektorem generalnym i że ogólnie ogłoszenia daje dyrektor a później dzielą się "ofiarami" w postaci CV naiwnych.... wszystko zależy od tego dyrektora ale nie mówią że coś takiego istnieje... kiedy pytam czy pomagają budować swój zespół słyszę że mój zespół będzie już w czyjejś piramidzie i mogą mi podesłać kogoś ale równie dobrze nie muszą i muszę sam sobie wszystko zrobić.... kiedy pytam o jakikolwiek zwrot kosztów to nie ma kosztów.... normalnie perpetuum mobile.... szkolenia niby są ale mam sobie ściągnąć z ich portalu wnioski i dokumenty, sam wydrukować i sam ludziom wciskać.... aby ktoś nade mną miał z tego procent i ja może kiedyś po jakimś czasie ujrzę jakiś procent. Dla mnie to klasyczny sposób budowania piramidy finansowej. Na szczęście nie każą nic wpłacać ale inwestować masę czasu i kosztów operacyjnych. Dowiedziałem się też że biura EuCo jakie można znaleźć w google otwierają sami agenci aby zmylić ludzi z ulicy i przyjmować ich w pseudo-oficjalnym biurze, a pozytywne wpisy na portalach o euco to robota wielu osób które w tym jednak siedzą i chcą rekrutować kolejnych. NIE POLECAM, praca tylko dla odważnych którzy nie boją się pracować długo za darmo na czyjąś prowizję i ewentualnie coś zobaczyć z prowizji albo nie.
zdjecie uzytkownika
Ines - 2015-03-31 16:56:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Uwaga, szkoda czasu na spotkanie, ogłaszają że szukają menadżera zespoły oferując podstawę + prowizję, a na spotkaniu okazuje się, że oferują jedynie umowę agencyjną i kilka procent z ich zarobków, samodzielnie trzeba tworzyć zespół i szukać spraw, nie zwracają żadnych kosztów. Ogłoszenie z ofertą pracy bardzo się mija z ofertą jaką przedstawiają na spotkaniu. To może być dobre jedynie dla osób na co dzień mających kontakt z poszkodowanymi, i to tylko jako praca dodatkowa, wszystkim innym odradzam.
zdjecie uzytkownika
Niesmak - 2015-04-02 12:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powyższy wpis nadaje się do kosza, kłamstwo goni kłamstwo.
zdjecie uzytkownika
parę uwag - 2015-04-05 19:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałem właśnie mail ze wzorem umowy agencyjnej EuCO oraz "ścieżką kariery" na zasadzie MAM. EuCO istnieje już 10 lat, ma ponoć w tej chwili aż 17 000 agentów w Polsce, natomiast obsłużyło dotąd około 120 000 klientów - rozumiem, że podpisało tyle umów z klientami i w ten czy w inny sposób doprowadziło do wypłaty odszkodowania. No to teraz jak podzielimy te 120 000 pozyskanych spraw przez te 17 000 agentów, to wychodzi mi około 7 (słownie: siedem) spraw przyniesionych przez agenta przez te 10 lat, co nie daje nawet jednej sprawy rocznie, więc o żadnych "super zarobkach" dla agenta nie ma najmniejszej mowy ! Wytłumaczenie może być jedynie takie, że przez te 10 lat przez EuCO przewinęło się te 17 000 osób, które próbowały być agentem, ale 90% z nich po kilku miesiącach braku sukcesów zwyczajnie zakończyli działalność albo są obecnie całkowicie nieaktywni.
Po co więc pisać, że firma ma 17 000 agentów , jak to wg tych obliczeń jest już ŚCIEMA ?!
Druga sprawa - dyrektor co rekrutuje mnie do swojego zespołu pisze, że obecnie EuCO prowadzi miesięcznie około 2000 spraw. Załóżmy, że to jest nawet comiesięczny nowy wpływ spraw. Więc ile spraw przynosi miesięcznie jeden z tych ponoć 17 000 agentów ? 2000 / 17 000 = 0,12 sprawy :(
Sami więc widzicie, że podana ilość agentów to totalna ściema !
Na moje oko EuCO ma czynnych nie więcej niż 1000 agentów w skali kraju, a może nawet mniej, bo wtedy mogą przynieść średnio po te 2 - 4 sprawy miesięcznie.
A mówienie, że dobry agent przynosi miesięcznie od 10 do 20 spraw oznacza, że ilu mają takich agentów ? Góra 50 do 100 na 17 000...
Wszystko to wskazuje na to, że rotacja agentów jest na poziomie około 95%, a zostają jedynie ci, którzy rzeczywiście mają wypracowany stały dostęp do poszkodowanych w wypadkach z racji dotychczasowej pracy czy działalności i wtedy traktują tę pracę w EuCO jako dodatkową. Ponadto zostanie menedżerem na już ciasnym od konkurencji rynku wydaje się być nieosiągalne, bo trzeba byłoby zbudować zespół kilkudziesięciu agentów, którzy robiliby "na szefa".
I teraz każdy potencjalny kandydat na agenta musi sobie odpowiedzieć na pytanie - jakie są moje szanse na zdobycie klientów na tak ciasnym rynku, gdy dotychczas 90-95 % moich poprzedników po krótkiej przygodzie zrezygnowało z dalszej pracy w tej branży ? I to nie są moje przypuszczenia, ale tak wynika z podanych obliczeń.
Więc niech nikt mi tu nie ściemnia, że ta praca jest "lekka, łatwa i przyjemna" i "każdy jak tylko chce pracować to zarobi dobrą kasę" - bo tak NIE JEST.
Zapewne jest grono kilku-kilkunastu dobrych menedżerów co się w odpowiednim czasie dobrze ustawili i teraz jadą wygodnie na tym wozie,który ciągną ich agenci oraz kilkudziesięciu do kilkuset najwyżej dobrych agentów, którzy te średnio 10 spraw miesięcznie przyniosą, a to dlatego, że mają dostęp do poszkodowanych i ich rodzin.
Ja tutaj nie neguję wcale ani zalet ani wad pracy na umowę agencyjną na dodatek w strukturze MLM czyli piramidki, ale 95% potencjalnych agentów nie ma najmniejszych szan na odniesienie najmniejszego sukcesu, nie mówiąc nawet o zwrocie nakładów czasu i pieniędzy na pozyskanie klientów. Uda się to bardzo nielicznym, którzy znajdą STAŁY dostęp do poszkodowanych. Całej reszcie uda się pozyskać jedno, może kilka umów wśród rodziny i znajomych i na tym zakończą karierę. Tak więc przyszły agencie EuCO - mierz siły na zamiary...
Ciekawe, czy ktokolwiek z byłych lub obecnych agentów EuCO powie wreszcie prawdę jak jest naprawdę, bo to co dotychczas przeczytałem to mniejsze lub większe ściemy w tą lub drugą stronę. A wnioski jakie można wyciągnąć z obliczeń są jakie są i to raczej zdecydowanie bliższe PRAWDY...
zdjecie uzytkownika
kalina - 2015-04-12 13:55:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
proszę cię wyjaśnij o co chodzi z tą ścieżką kariery którą dostałeś i tym maqm, wydaje mi się że to mośze być tutaj przydatne info dla osób szukających pracy w tej firmie
zdjecie uzytkownika
pan xyz - 2015-04-13 12:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PanJan - 2015-02-06 17:16:20]:
Witam ja też byłem agentem tej firmy.Na początku wszystko było ok ale pózniej coraz gorzej.To jest wyścig szczyrów a na dodatek trzeba być bez serca żeby wmawiać osobą poszkodowanym lub po stracie kogoś bliskiego że można uzyskać odszkodowanie.Przeżyłem to i nigdy więcej.Zastanów sie nad tą pracą bo ona robi z człowieka bezdusznego.
zdjecie uzytkownika
major - 2015-04-16 14:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-04-19 22:15:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem od 2 lat agentem EuCO i sobie chwale. Zarabiam tak, że wystarcza na życie i jeszcze jestem w stanie odłożyć parę groszy.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-04-21 19:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [parę uwag - 2015-04-05 19:43:33]:
Wszystko co napisałeś to bardzo ładnie i przystępnie wyłożona prawda... Zabrakło jeszcze u ciebie opisu tych, którym się udało... To zazwyczaj np. laweciarze lub ktoś z "branży", być może ze znajomościami...
zdjecie uzytkownika
Kation - 2015-04-22 08:43:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bez ciężkiej pracy i samozaparcia nie osiągniecie niczego w żadnej branży. W EUCO nie potrzeba marud, tylko ludzi z pomysłem na siebie.
zdjecie uzytkownika
Miras - 2015-04-22 23:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca nie należy do lekkich, ale dzięki temu można sporo zarobić. Jeśli ma się odpowiednie umiejętności oraz pomysł na zdobycie klientów to naprawdę jest spoko.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A?
Zadaj pytanie