logo Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Straszyn

Opinie o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

DJ 2016-07-07 19:26
Ja Ci powiem.Fachowców została garstka.A jak szef będzie dalej robił to co robi teraz,to kiedyś zostanie sam na hali produkcyjnej.Ci co pracują wiedzą o czym mówię.Osobiście nic do szefa nie mam,ale źle się ostatnio dzieje.
17
Placebo 2016-07-09 08:01
hhhhh
Nie jestem idiotą ale skoro nie umiesz inaczej w bardziej kulturalny sposób się wyrażać to widać że masz problem ze sobą.
Nigdy tutaj nie używałem obraźliwych słów do kogokolwiek ale Twój język wypowiedzi jest żałosny
szczery 2016-07-10 22:26
pracowałem w galeonie 7 lat jak rządził stary szef było wszystko ok.zaczoł rządzić młody zarobki spadły o 50 procęt. zatrudnił behapowców ,którzy mieli za zadanie dawac ludzią mandaty,złapali kogos na fajce 500 zł lub zwolnienie.za byle co były mandaty.kamery zamontowali. mieli krótko falówki jeden siedział obserwował monitory drugi latał.a zarobki nawet 2 tys nie zarobisz,chyba że na własnej działalności.lub dupe liżesz czy kapujesz to możesz zarobić,normalny człowiek na pewno tam nie zarobi.sam fakt że zatrudniają tam ukraińców mówi sam za siebie.i musisz uważać co mówisz,mało komu można tam ufać,
30
czarny 2016-07-12 19:08
Ja też tam pracowałem ,ale takich cudów jak Ty opisujesz to nie widziałem. Twoja szczerość to zwykła lipa.
1
hjakai 2016-07-28 21:24
To nie sa behapowcy. Jeden to wujek wlasciciela a drugi to byly policjant.
Nic nie robiac zarabiaja duze pieniadze
5
Nn 2016-08-06 22:48
Tak jest ul błotna nr zachlapany [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam napewno robote dostaniesz hiiii
W wwww 2016-08-07 16:50
A z kad ty masz zjebie takie informacje hiiii
bury 2016-08-07 18:08
Pokaż mi ta oferte, bo nie znalazlem. Obserwuje ich ogloszenia i żadnego przedstawiciela i ksiegowego nie szukaja.
1
ble 2016-08-08 16:12
ble,ble
Wwww 2016-08-09 00:19
Mutant jak się pisze prszeklenstwa hiiii dobra alternatywa co analfabeto rz bracie mam nadzieję że u nas nie pracujesz hahaha ukraincy znają lepiej język polski
1
bolek 2016-08-09 09:03
To otwórz oczy, albo naucz sie szukac w necie. Maja pelno ofert, dla chcacego nic trudnego. Oferma z Ciebie i tyle. Dobrze ze nie pracujesz u nas bo takich tu nie potrzebuja
1
xyz 2016-08-09 11:52
szukają: stolarz, monter mebli, elektryk, mechanik, laminiarz, zaprawkowicz, spawacz, tokarz, frezer, montażysta, tapicer, lakiernik, planista produkcji, inżynier jakości, pracownik ds. nadzoru produkcji, starszy specjalista ds. zakupów, kierownik działu technologii, kierownik ds. zakupów i logistyki, technik organizacji i rozwoju produkcji
Dział Kadr 2016-08-09 12:07
Dzień dobry,

w celu uzyskania szczegółowych informacji dotyczących aktualnie realizowanych rekrutacji w Galeon Sp. z o.o. Sp. k., zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z naszym działem kadr:

Dział Kadr
Galeon Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Starogardzka 22
83-010 Straszyn
Tel: +48 58 692 69 26,37
E-mail: kadry@galeon.pl


Obecnie prowadzimy rekrutacje na następujące stanowiska:
- stolarz/szkutnik
- elektryk
- mechanik
- spawacz TIG, ślusarz
- tokarz, frezer
- operator CNC
- laminiarz/formierz tworzyw sztucznych
- zaprawkowicz/szlifierz
- lakiernik
- tapicer

- pracownik ds. nadzoru produkcji
- technik organizacji i rozwoju produkcji
- planista produkcji
- inżynier jakości
- starszy specjalista ds. zakupów
- kierownik działu technologii
- kierownik ds. zakupów i logistyki

Chętnie udzielimy Państwu wszystkich niezbędnych informacji.
8
Sławek 2016-08-09 22:15
Witam! Interesuje mnie praca na stanowisku Tapicera, doświadczenie mam spore obecnie pracuje 7 rok w Anglii a wcześniej 4 lata w Polsce z tym że nie mam żadnego doświadczenia w szyciu. Ale chętnie chciałbym je zdobyć. Moje pytanie jest takie czy mimo wszystko jest jakaś szansa aby dostać te pracę?
Sławek 2016-08-09 22:16
Witam! Interesuje mnie praca na stanowisku Tapicera, doświadczenie mam spore obecnie pracuje 7 rok w Anglii a wcześniej 4 lata w Polsce z tym że nie mam żadnego doświadczenia w szyciu. Ale chętnie chciałbym je zdobyć. Moje pytanie jest takie czy mimo wszystko jest jakaś szansa aby dostać te pracę?
4
Lol 2016-08-27 21:20
Przyjmá każdego dobrego stolarza który ma pojécie I praktyke w montarzach.Brakuje montarzystów na łodziach
Ttt 2016-08-28 20:56
Rusków mata ?
zainteresowany 2016-08-30 20:05
Witam
Jestem wstępnie zainteresowany pracą w Galeonie na stanowisku inżyniera jakości.
Czy ktoś jest mi w stanie podać widełki zarobków dla tego stanowiska?
Nie chciałbym marnować czasu mojego i firmy Galeon, jeżeli będą duże rozbieżności finansowe pomiędzy nami.
6
lol 2016-08-31 12:05
kardio,montażystów-stolarzy (szkutników)stolarze jachtowi to szkutnicy.pozdrawiam
Gość 2016-08-31 14:26
Jestem zainteresowany pracą w Galeonie jako Inżynier Jakości. Czy może rozpoczęli już proces rekrutacji, tj. czy kogoś zaproszono już na rozmowę kwalifikacyjną? Mam kilka ofert pracy, jednak najbardziej chciałbym pracować w Galeonie, a nie wiem czy mam czekać na ewentualne zaproszenie na rozmowę czy dać sobie spokój.
Gość 2016-08-31 14:27
Jestem zainteresowany pracą w Galeonie jako Inżynier Jakości. Czy może rozpoczęli już proces rekrutacji, tj. czy kogoś zaproszono już na rozmowę kwalifikacyjną? Mam kilka ofert pracy, jednak najbardziej chciałbym pracować w Galeonie, a nie wiem czy mam czekać na ewentualne zaproszenie na rozmowę czy dać sobie spokój.
Zainteresowany 2016-09-02 06:53
@Gość tak rekrutacja na inżyniera jakości rozpoczęta do mnie już dzwonili.
@Michał mi chodzi o widełki na danym stanowisku, a nie konkretna oferta. Dobrze zarządzana firma ma takie widełki dla danego stanowiska pracy.
Chciałbym uniknąć sytuacji, że pójdę na rozmowę i usłyszę 3 tyś. netto, bo prostu zmarnowałbym swój czas.
1
yaba 2016-09-02 18:58
jak ktoś chce pracować w galeonie to niech przyjdzie o 7 w kazdy poniedziałek pod brame i sie wtedy dowie , bo ss-synów z ukrainy jest ful i tylko wisza na bramie a Polaków bardzo mało
1
pawcio stoczniowiec 2016-09-30 18:33
Witam wszystkich pracowników koncernu Galeon z uwagi że nigdy nie pracowałem w firmie chciałem się spytać ile dostają pracownicy na magazynie na umowie o dzieło netto?
pawcio stoczniowiec 2016-09-30 18:46
Panowie ile POLAK dostaje w tej koorporacji jachtowej na ręke minimalnie jaką stawkę na umowę zlecenie godzinową
pawcio stocz 2016-10-04 00:23
Hodzi o magazyniera w Straszynie ile dostaje na umowie zlecenia
3
on123 2016-10-07 23:05
No cóż, z tego co wiem to nie jest żaden raj - raczej obóz pracy!!! Kto chce, to zarobi - ale jakim kosztem ?!
Zapomnij, że masz rodzinę! Gdy zaczniesz tam pracować - to GALEON stanie się twoim domem! Pieniądze?! Może i zarobisz te 3-4 tysiące - jak się postarasz!!! Ale kiedy je wydasz?!
11
fak 2016-10-10 20:49
widać , ze ofert maja sporo wiec raczej zatrudniają ludzi niż zwalniają, najwiecej pracy jest na produkcji i to szukają we wszytskich miastach w Polsce, aplikowalem czekam najakis odzew myslisz ze jak im zaley to szybko sie odezwą?
1
kiju 2016-11-06 16:41
TO NIE SĄ BEHAPOWCY !!!!!!
5
KOT 2016-11-14 12:30
Galeon obecnie szuka samodzielnego stolarza, oferuje zarobki 8tyś brutto. To chyba najlepiej zarabiający stolarz w kraju.
2
Ty 2016-11-14 15:33
Szukam dziewczyny dużo Lasek uwas robi są jakieś ładne ?
2
szary 2016-11-16 20:31
To bzdura nie ma takich zarobków dla stolarzy i innych zawodów!!!
7
KOT 2016-11-17 12:26
Sam sprawdź, samodzielny stolarz to dobrze opłacany zawód, ale też uważam że nie aż tak dobrze.
(usunięte przez administratora)
2
Yyy 2016-11-24 00:02
Jak nie 8 tys lekką reką mam
2
pipi 2016-12-14 21:23
ale jaja
4
who 2017-02-22 17:22
8 tsi to po paru latach, obecnie ok 3-4 . stolarz, tynkarz akrobata- każdego biora bo to jak w szkole uczysz sie , nic nie umiesz , kaleka , jezyków nie znasz taki najlepszy cała galeria takich fachowców. A stolarzów brak nawet tylko po szkole nie przychodzą . Za to ukrainców jak na majdanie . I jeden na drugiego zerka jak co sie robi bo gamoń. Na innych działach to samo nie ważne kto i czy coś umie oprócz oddychania i chodzenia liczy sie ilośc mnogo mnogo mnogo ....to dobrze
8
Paulina 2017-03-02 11:57
A firma poszukuje kandydatów do pracy jako Stolarz/Monter mebli! ;)
2
A 2017-04-27 20:59
?
Paulina 2017-05-16 11:49
@A oferty pracy firmy Galeon Sp.z.o.o. Sp.K. możesz znaleźć w serwisie GoWork.pl - http://www.gowork.pl/praca/galeon-sp.z.o.o.-sp.k.;pr
Kto ma już jakieś doświadczenie z którymś z tych stanowisk?
tapicer 2017-05-29 18:33
Witam ,rozważam podjęcie pracy w Wiślince na stanowisku tapicer ,posiada Ktoś jakieś info co do :czasu pracy ,stawki,umowy itp z góry dziękuję
3
obserwator 2017-08-09 09:56
Tragedia. Tak jak ktoś napisał praca od rana do nocy , kontrole,kontrole, kapowanie, donosicielstwo , niedługo więcej będzie pilnujących niż pracujących. Ukraincy maja wiekszy szacunek od Polaków. Więc chyba jest coś nie tak.
7
Paulina 2017-08-20 15:40
@obserwator dlaczego twoim zdaniem to właśnie obywatele Ukrainy cieszą się większym szacunkiem w firmie? Opowiesz coś więcej na temat współpracy Polaków i Ukraińców w Galeonie?
Roman 2017-08-26 20:17
Byłem, popracowałem, podziękowałem

Na początku chciałbym zacząć od tego, że dziwie się, że firma jest w stanie produkować jeszcze te jachty przy tak dziwniej organizacji pracy, to akurat plus dla "niej" iż mimo braku materiału, narzędzi, czasu, miejsca,jakichkolwiek planów, schematów można coś tam poskładać do kupy. Co prawda kosztem pracowników, ale jakoś to idzie i produkt finalny wyjeżdża więc co najważniejsze wynagrodzenie wypłacają- przynajmniej mi:)
*Kontrola pracownicza na poziomie Korei Północnej-nawet w kiblu stoi "Waldek" i patrzy kto za długo sika itp. Kamery, kontrole, centrum dowodzenia pracownikami. W sporo projektach uczestniczyłem, ale takie coś pierwszy raz widziałem.
* Nie można nawet kanapek i odzieży przynieść w plecaku, bo jest kategoryczny zakaz ich wnoszenia. Wszystko musi być w reklamówkach najlepiej przeźroczystych, więc jak ktoś dojeżdża komunikacją miejską to jak cygan.
* Warunki sanitarne tragedia 8 prysznicy i kilkaset osób na produkcji. Przed przerwą nawet nie ma jak rąk umyć bo dozowniki na mydło widzą je chyba jak PIP wpada albo i nie wpada. Tak jest w całej firmie warunki sanitarne jak w Prypeci. Wracasz z pracy i się drapiesz, bo w tych 8 prysznicach i podobnej ilości umywalkach się nie umujesz.
* Na głównej hali gdzie produkuje się łodzie pracują wszyscy: stolarze, laminatorzy, malarze, mechanicy, elektrycy.... jeden szlifuje a drugi 2 metry dalej maluje a między nimi stolarz co coś tam tnie.Praca w łodziach to już w ogóle tragedia, bo na 2-3 m2 pracuje 5-6 naraz - terminy oczywiście i w dodatku każdy coś tam tnie, szlifuje majstruje bo ustać nie można nawet na chwile.
* Kategoryczny zakaz telefonów, jak spojrzysz na telefon która jest godzina to masz nieprzyjemności albo zwolnienie.
* Żelkot jest wszędzie, w nosie na odzieży, w płucach a u niektórych nawet w kanapkach bo widziałem też takich co tam jedzą na hali bo już im w życiu wszystko jedno i nie chce im się iść na stołówkę, w której jest i tak tylko ciepła woda. Nawet nie ma jak sobie podgrzać jedzenia.
*BHP tam nawet nikt nie wie co to jest i co oznaczają te 3 litery nie chcę nie rozpisywać na ten temat po prostu nie ma, środków ochrony bezpośredniej też. Wracasz najedzony pyłem, bo jest tam go pełno w powietrzu skoro na głównej hali się szlifuje epoksydy i inne wynalazki
* Trzonem firmy są UA, fachowcy chyba już dawno pouciekali albo nigdy tam ich nie było nie wiem.
*Szatnie są lepsze na Stoczni Gdańsk...

Nie polecam chyba, że lubisz syf na maxa.





8
Paulina 2017-08-29 10:48
@Roman, warunki, które opisujesz rzeczywiście mogą zniechęcać do pracy w Galeon Sp.z.o.o. Sp.K. Czy kamery i inne nazwę to procedury bezpieczeństwa, są w firmie z jakiegoś konkretnego powodu? Zwykle jeśli w jakimś miejscu jest monitoring to wynika to z właśnie ze względów bezpieczeństwa, czy tutaj też tak jest?
2
Teo 2017-09-29 17:39
Jako były pracownik potwierdzam i nie polecam.
2
Paulina 2017-09-30 11:55
@Teo czy w takim razie możesz też napisać, dlaczego dokładniej już nie pracujesz w Galeonie? Czy to był Twój osobisty wybór, czy też może sytuacja Cię do tego zmusiła? Czy możesz odnieść się też do kwestii monitoringu - czy jest on zamontowany ze względów bezpieczeństwa?
obserwator 2017-09-30 20:37
Paulina
zauważyłem że jesteś bardzo aktywna na tym forum. Z jakiego powodu jesteś taka dociekliwa? Jesteś pracownikiem ? zwykła ciekawość ? czy też masz za zadanie monitorowanie tego forum?
Nie udawaj naiwnej że monitoring to względy bezpieczeństwa. Roman dosyć dokładnie to opisał. Bhp-owcy są od szpiclowania i nakładania kar a nie od zapewnienia bezpieczeństwa higieny pracy. Zasada znana jeszcze z dawnych lat wprowadzanie terroru, zastraszania, szantaż. Trafnie Roman porównał warunki do Korei Płn. Jakieś niby agencje pracy którym ktos pozwala zbijać majątek na fikcyjnym pośrednictwie. Ale to powinien być problem do wyjaśnienia dla odpowiednich służb. Monitoring to sposób na zastraszanie i terror. Roman najlepiej to opisał.
1
Elektryk 2017-10-02 18:05
Wie może ktoś jak dojechać do galeon wislina od samego rogu szkolna bo nie jestem zmotoryzowany duża część ludzi śmiga autami.. a od ul szkolna to kawał drogi zakładu może ktoś wie czy jeździ tam coś jakaś prywatna linie czy coś tego rodzaju
boss 2017-10-06 07:53
To dowiemy się w końcu ile na jakim stanowisku można średnio wyciągnąć brutto/netto czy nie ... ?
1
maxus 33.1 rs 2017-10-14 19:06
witam mam pytanie czy na straszynie majstrem na montażu na dużych łódkach jest jeszcze Bolo ????
Zostaw swoją opinię o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K. - Straszyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.