logo Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

Straszyn

Opinie o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.

pupil 2016-05-20 13:50:04
dziwne, ze ten gosc jeszcze pracuje, mam na mysli pana W. Oprocz chodzenia po firmie nic nie robi, nic nowego nie wniosl, a w niektorych przypadkach nawet pogorszyl
Tereska 2016-06-05 00:23:23
Ciekawa była tu interesująca informacja na temat Waldusia o molestowaniu od znajomego z jego poprzedniego miejsca zatrudnienia. Do Admina dlaczego usuneliście ten wpis? Na prośbę zainteresowanego? Tamten wpis dużo wyjaśniał dlaczego gdy miał jeszcze wstęp na tapicernie faworyzował pewną mężatkę z kaszub.Dlaczego miał takie powiązania z agencjami oszustów z agencj zatrudnienia. Gdzie decydował kto ma pracować w Galeonie a kto za grosze nabijać kase pseudo pośrednikom?
8
Sony 2016-06-06 17:59:55
Ostrzegałem przed tym waldkiem z ostródy bo z nim pracowałem i kawał chama i cwaniaka , wyszło szydło z worka z jachtach w ostródzie 15 minut dostał na opuszczenie zakładu . Mobing i wiele innych
7
Nn 2016-06-18 15:12:19
Tak jutro
Ggg 2016-06-20 16:34:35
Jutro
yaba 2016-06-22 18:33:12
stek bzdur , jak sie pracuje a nie ściemnia i chowa po kiblach to nawet Walduś sie nie czepia a jest ok. O prace trzeba dbać za darmo to mozna w ryja dostać. Praca jest dla chetnych i dziś nie jutro
1
Rgg 2016-06-22 22:12:55
Ty fak a co to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za wywody sirdz z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kuroniu nie robie takich zjebow nie przyjmują hahaha
Rgg 2016-06-22 22:13:20
Ty fak a co to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za wywody sirdz z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kuroniu nie robie takich zjebow nie przyjmują hahaha
Solar 2016-06-24 21:15:57
Praca w Galeon?
Wystarczy wpisac na www "Galeon praca".
Solar 2016-06-24 21:34:24
Oferty pracy sa tez w posredniaku, jezeli ktos lubi.
W stolarni praca od 07:00 - 15:00 z opcja do 17:00 max 18:00
Przerwy 10:00 - 10:30 i 15:00 - 15:20. W soboty praca od 07:00 - 12:00 max 14:00. Przerwa 10:00 - 10:20.
Praca wymagajaca fizycznie. 10 h na nogach daje sie we znaki. Bola nie tylko nogi.
Praca wymagajaca rowniez doswiadczenia stolarskiego i myslenia. Produkowane meble sa dosc wysokiej jakosci. Wyposazenie stolarni OK. Stolarni jest kilka. Na kazdej conajmniej dwie formatowki, frezarka itp. Elektronarzedzia w wiekszosci Festool.
Zarobki!
8000 miesiecznie/brutto, to max i raczej ciezko to zarobic. Wychodziloby okolo 25 zl/h netto. Na starcie raczej ponizej 20 zl/h, co i tak powinno dac okolo 4000 zl netto miesiecznie. Duzo czy malo, nie wiem. Kazdy ma swoja miarke.
Jezeli chodzi o Waldka, to uwazam, ze bardzo sympatyczny i fajny gosc. Mnie nie molestuje! Hie hie. A opinie, ze nic nie robi sa wg mnie przesadzone.
Brygadzisci tez OK. Ogolnie rzecz biorac fajny zespol. Wczoras sie "lekko wysprzeglilem" pod koniec dnia i dalbym pewnie ciala, ale podszedl kolega i powiedzial tylko "docisnij mocno". I poszlo. Dzieki M.
Jak na tak duza firme (fabryke) mysle, ze nie jest zle.
Polecam dla chcacych powaznie pracaowac i przy okazji zdobyc nowe doswiadczenia.
pracowalem w kilku firamach i mam wrazenie, ze moja opinia przynajmniej ociera sie o obiektywizm.

Za ewentualne opinie i komentarze z gory dziekuje, takze hejtujacym.
6
Bjg 2016-06-25 20:25:19
Cyrk jakiś potrzebują ludzi do pracy caly czas
1
Tadzik 2016-06-26 15:34:28
Ty to chyba nie umiesz szukać w necie, ofert maja mnóstwo. Tobie to wszystko chyba trzeba podać na tacy. Oferma z Ciebie. Ale z tego co wiem takich tam nie potrzebują.
1
Bbbb 2016-07-01 23:53:55
A kto chce to pracuje
placebo 2016-07-02 13:44:33
Witam;

Chciałbym skontaktować się z jakimś stolarzem z firmy Galeon aby dowiedzieć się jak w praktyce wygląda praca w tej firmie na podstawie wymagań firmy, które można znaleźć w internecie a są one takie :
_wykonywanie elementów drewnianych lub drewnopodobnych na podstawie dokumentacji, rysunków technicznych
Moje pytanie do zdania powyżej jest takie.
Czy te rysunki są cadowskie ? Czy dostajesz te rysunki i od tej pory samodzielnie trzeba wykonać zadanie?
Czy pracujecie w grupie czy jedna osoba otrzymuje rysunek jednego mebla?
Pytam ponieważ aktualnie pracuję w małej stolarni i o profesjonalnych rysunkach cadowskich mogę zapomnieć. Np. gdy jest do wykonania kuchnia to otrzymuje tylko wizualizację oraz gabaryty poszczególnych szafek i to wszystko. Na pewno nie ma rysunków szczegółowych oraz wszystkich wymiarów, dlatego zadałem takie pytanie jak to jest w firmie Galeon?

Kolejne wymaganie firmy Galeon dla stolarza jest takie :
-dobór odpowiednich gatunków drewna lub materiałów drewnopodobnych, klejów, farb, lakierów w zależności od ich właściwości i przeznaczenia.

Czy to stolarz musi decydować o doborze materiału czy lakieru czy jest to określone w specyfikacji mebla w rysunku?

Oczywiście bardzo chciałbym pracować w tej firmie ze względu, że można nabyć bardzo ciekawe doświadczenie ale zanim chciałem wysłać CV to dlatego tu jestem z moimi pytaniami.
Szukam osoby która tam pracuje i która wyjaśniłaby jak ta praca wygląda w praktyce bo może jest tak , że praca jest poza moim zasięgiem jeśli chodzi o doświadczenie?

Bardzo proszę ludzi dobrej woli z tej firmy aby skontaktowali się ze mną.
Mieszkam w Starogardzie Gd. i trzeba przyznać, że trudno w tym regionie o pracę w stabilnej firmie. Jeśli chodzi o stolarstwo to jest tu dużo małych stolarni zatrudniających do 10 osób.
Praca w takich firmach sprawia, że człowiek w ogóle się nie rozwija. Tacy stolarze nie inwestują w maszyny nie mówiąc już o tym, że płace u nich są niskie a o urlopie można pomarzyć.
Rysunki są nieprecyzyjne bo nie ma dobrej kadry projektantów. Prowadzi to często do błędów na etapie produkcji bo nie ma informacji w rysunku że coś ma być wykonane nie standardowo. Przepływ informacji jest bardzo mały. Bynajmniej tak jest obecnie w mojej firmie i jestem tym mocno zmęczony bo trwa już to ponad 7 lat.

W najbliższej przyszłości mam do wyboru albo poszukać sobie lepiej płatną pracę i ciekawszą albo trzeba będzie wyemigrować chociaż to słowo nawet trudno przechodzi przez usta wiedząc, że ma się dwójkę dzieci.
Dlatego proszę dobrych ludzi o pomoc w uzyskaniu informacji jak wygląda w praktyce praca w firmie Galeon na stanowisku stolarz lub monter mebli.
krzysztoferek.art@gmail.com
Pozdrawiam.
2
Djv 2016-07-04 01:02:05
Tu to jedynie może dostać ......
2
Fvj 2016-07-06 19:57:10
Widać że sieroty na kuroniu siedzą i tu prowokują nic się nie dowiecie hahaha
1
DJ 2016-07-07 19:26:36
Ja Ci powiem.Fachowców została garstka.A jak szef będzie dalej robił to co robi teraz,to kiedyś zostanie sam na hali produkcyjnej.Ci co pracują wiedzą o czym mówię.Osobiście nic do szefa nie mam,ale źle się ostatnio dzieje.
12
Placebo 2016-07-09 08:01:53
hhhhh
Nie jestem idiotą ale skoro nie umiesz inaczej w bardziej kulturalny sposób się wyrażać to widać że masz problem ze sobą.
Nigdy tutaj nie używałem obraźliwych słów do kogokolwiek ale Twój język wypowiedzi jest żałosny
szczery 2016-07-10 22:26:47
pracowałem w galeonie 7 lat jak rządził stary szef było wszystko ok.zaczoł rządzić młody zarobki spadły o 50 procęt. zatrudnił behapowców ,którzy mieli za zadanie dawac ludzią mandaty,złapali kogos na fajce 500 zł lub zwolnienie.za byle co były mandaty.kamery zamontowali. mieli krótko falówki jeden siedział obserwował monitory drugi latał.a zarobki nawet 2 tys nie zarobisz,chyba że na własnej działalności.lub dupe liżesz czy kapujesz to możesz zarobić,normalny człowiek na pewno tam nie zarobi.sam fakt że zatrudniają tam ukraińców mówi sam za siebie.i musisz uważać co mówisz,mało komu można tam ufać,
18
czarny 2016-07-12 19:08:15
Ja też tam pracowałem ,ale takich cudów jak Ty opisujesz to nie widziałem. Twoja szczerość to zwykła lipa.
1
hjakai 2016-07-28 21:24:19
To nie sa behapowcy. Jeden to wujek wlasciciela a drugi to byly policjant.
Nic nie robiac zarabiaja duze pieniadze
4
Nn 2016-08-06 22:48:19
Tak jest ul błotna nr zachlapany [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam napewno robote dostaniesz hiiii
W wwww 2016-08-07 16:50:38
A z kad ty masz zjebie takie informacje hiiii
bury 2016-08-07 18:08:53
Pokaż mi ta oferte, bo nie znalazlem. Obserwuje ich ogloszenia i żadnego przedstawiciela i ksiegowego nie szukaja.
ble 2016-08-08 16:12:32
ble,ble
Wwww 2016-08-09 00:19:06
Mutant jak się pisze prszeklenstwa hiiii dobra alternatywa co analfabeto rz bracie mam nadzieję że u nas nie pracujesz hahaha ukraincy znają lepiej język polski
bolek 2016-08-09 09:03:18
To otwórz oczy, albo naucz sie szukac w necie. Maja pelno ofert, dla chcacego nic trudnego. Oferma z Ciebie i tyle. Dobrze ze nie pracujesz u nas bo takich tu nie potrzebuja
xyz 2016-08-09 11:52:43
szukają: stolarz, monter mebli, elektryk, mechanik, laminiarz, zaprawkowicz, spawacz, tokarz, frezer, montażysta, tapicer, lakiernik, planista produkcji, inżynier jakości, pracownik ds. nadzoru produkcji, starszy specjalista ds. zakupów, kierownik działu technologii, kierownik ds. zakupów i logistyki, technik organizacji i rozwoju produkcji
Dział Kadr 2016-08-09 12:07:30
Dzień dobry,

w celu uzyskania szczegółowych informacji dotyczących aktualnie realizowanych rekrutacji w Galeon Sp. z o.o. Sp. k., zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z naszym działem kadr:

Dział Kadr
Galeon Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Starogardzka 22
83-010 Straszyn
Tel: +48 58 692 69 26,37
E-mail: kadry@galeon.pl


Obecnie prowadzimy rekrutacje na następujące stanowiska:
- stolarz/szkutnik
- elektryk
- mechanik
- spawacz TIG, ślusarz
- tokarz, frezer
- operator CNC
- laminiarz/formierz tworzyw sztucznych
- zaprawkowicz/szlifierz
- lakiernik
- tapicer

- pracownik ds. nadzoru produkcji
- technik organizacji i rozwoju produkcji
- planista produkcji
- inżynier jakości
- starszy specjalista ds. zakupów
- kierownik działu technologii
- kierownik ds. zakupów i logistyki

Chętnie udzielimy Państwu wszystkich niezbędnych informacji.
4
Sławek 2016-08-09 22:15:50
Witam! Interesuje mnie praca na stanowisku Tapicera, doświadczenie mam spore obecnie pracuje 7 rok w Anglii a wcześniej 4 lata w Polsce z tym że nie mam żadnego doświadczenia w szyciu. Ale chętnie chciałbym je zdobyć. Moje pytanie jest takie czy mimo wszystko jest jakaś szansa aby dostać te pracę?
Sławek 2016-08-09 22:16:06
Witam! Interesuje mnie praca na stanowisku Tapicera, doświadczenie mam spore obecnie pracuje 7 rok w Anglii a wcześniej 4 lata w Polsce z tym że nie mam żadnego doświadczenia w szyciu. Ale chętnie chciałbym je zdobyć. Moje pytanie jest takie czy mimo wszystko jest jakaś szansa aby dostać te pracę?
3
Lol 2016-08-27 21:20:51
Przyjmá każdego dobrego stolarza który ma pojécie I praktyke w montarzach.Brakuje montarzystów na łodziach
Ttt 2016-08-28 20:56:51
Rusków mata ?
zainteresowany 2016-08-30 20:05:55
Witam
Jestem wstępnie zainteresowany pracą w Galeonie na stanowisku inżyniera jakości.
Czy ktoś jest mi w stanie podać widełki zarobków dla tego stanowiska?
Nie chciałbym marnować czasu mojego i firmy Galeon, jeżeli będą duże rozbieżności finansowe pomiędzy nami.
2
lol 2016-08-31 12:05:24
kardio,montażystów-stolarzy (szkutników)stolarze jachtowi to szkutnicy.pozdrawiam
Gość 2016-08-31 14:26:30
Jestem zainteresowany pracą w Galeonie jako Inżynier Jakości. Czy może rozpoczęli już proces rekrutacji, tj. czy kogoś zaproszono już na rozmowę kwalifikacyjną? Mam kilka ofert pracy, jednak najbardziej chciałbym pracować w Galeonie, a nie wiem czy mam czekać na ewentualne zaproszenie na rozmowę czy dać sobie spokój.
Gość 2016-08-31 14:27:00
Jestem zainteresowany pracą w Galeonie jako Inżynier Jakości. Czy może rozpoczęli już proces rekrutacji, tj. czy kogoś zaproszono już na rozmowę kwalifikacyjną? Mam kilka ofert pracy, jednak najbardziej chciałbym pracować w Galeonie, a nie wiem czy mam czekać na ewentualne zaproszenie na rozmowę czy dać sobie spokój.
Zainteresowany 2016-09-02 06:53:02
@Gość tak rekrutacja na inżyniera jakości rozpoczęta do mnie już dzwonili.
@Michał mi chodzi o widełki na danym stanowisku, a nie konkretna oferta. Dobrze zarządzana firma ma takie widełki dla danego stanowiska pracy.
Chciałbym uniknąć sytuacji, że pójdę na rozmowę i usłyszę 3 tyś. netto, bo prostu zmarnowałbym swój czas.
yaba 2016-09-02 18:58:27
jak ktoś chce pracować w galeonie to niech przyjdzie o 7 w kazdy poniedziałek pod brame i sie wtedy dowie , bo ss-synów z ukrainy jest ful i tylko wisza na bramie a Polaków bardzo mało
1
pawcio stoczniowiec 2016-09-30 18:33:57 [użytkownik zarejestrowany]
Witam wszystkich pracowników koncernu Galeon z uwagi że nigdy nie pracowałem w firmie chciałem się spytać ile dostają pracownicy na magazynie na umowie o dzieło netto?
pawcio stoczniowiec 2016-09-30 18:46:33
Panowie ile POLAK dostaje w tej koorporacji jachtowej na ręke minimalnie jaką stawkę na umowę zlecenie godzinową
pawcio stocz 2016-10-04 00:23:12
Hodzi o magazyniera w Straszynie ile dostaje na umowie zlecenia
on123 2016-10-07 23:05:17
No cóż, z tego co wiem to nie jest żaden raj - raczej obóz pracy!!! Kto chce, to zarobi - ale jakim kosztem ?!
Zapomnij, że masz rodzinę! Gdy zaczniesz tam pracować - to GALEON stanie się twoim domem! Pieniądze?! Może i zarobisz te 3-4 tysiące - jak się postarasz!!! Ale kiedy je wydasz?!
2
fak 2016-10-10 20:49:29
widać , ze ofert maja sporo wiec raczej zatrudniają ludzi niż zwalniają, najwiecej pracy jest na produkcji i to szukają we wszytskich miastach w Polsce, aplikowalem czekam najakis odzew myslisz ze jak im zaley to szybko sie odezwą?
kiju 2016-11-06 16:41:20
TO NIE SĄ BEHAPOWCY !!!!!!
2
KOT 2016-11-14 12:30:49
Galeon obecnie szuka samodzielnego stolarza, oferuje zarobki 8tyś brutto. To chyba najlepiej zarabiający stolarz w kraju.
1
Ty 2016-11-14 15:33:24
Szukam dziewczyny dużo Lasek uwas robi są jakieś ładne ?
1
szary 2016-11-16 20:31:38
To bzdura nie ma takich zarobków dla stolarzy i innych zawodów!!!
3
KOT 2016-11-17 12:26:37
Sam sprawdź, samodzielny stolarz to dobrze opłacany zawód, ale też uważam że nie aż tak dobrze.
(usunięte przez administratora)
1
Yyy 2016-11-24 00:02:27
Jak nie 8 tys lekką reką mam
Zostaw swoją opinię o Galeon Sp.z.o.o. Sp.K. - Straszyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Galeon Sp.z.o.o. Sp.K.