brak logo

Centrum Reklamy Graffico

Toruń

Opinie o Centrum Reklamy Graffico

Graffico 2013-06-19 12:18:56
Witam, mamy dużo zgłoszeń na staż ale proszę o wysłanie CV na adres praca@graffico.pl może znajdzie się jeszcze jakieś miejsce. Pozdrawiam
Graffico 2013-06-20 21:24:21
Witam, zazwyczaj staż nie jest płatny. Ale już kilka razy okazało się że stażysta ma talent i po krótkim czasie otrzymywał wynagrodzenie bo jego praca przynosiła wymierne korzyści. Inna kwestia to solidne doświadczenie które rzeczywiście można u nas zdobyć. Stażyści od razu przystępują do realnych zadań. Dlatego nie każdy jest przyjmowany. Tak jak wspomniałem poprzednio trzeba mieć "to coś".. Pozdrawiam
GRAFFICO 2013-06-28 12:09:06
Witam, w związku z zakończeniem inwestycji aktualnie mamy zapotrzebowanie na operatora ploterów drukującego i tnącego. Kandydat powinien znać programy graficzne Corel, Photoshop - przynajmniej podstawy. Zainteresowanych zapraszam do złożenia CV na adres praca@graffico.pl
Graffico 2013-07-03 21:36:48
Witam, myślę że forum nie jest dobrym miejscem na udzielanie szczegółowych informacji. Ogólnie jeśli ktoś ma doświadczenia lub szybko się uczy w bardzo krótkim czasie może liczyć na umowę o pracę na cały etat oraz atrakcyjny system premiowania. Wszystko zależy nie od firmy (która działa od 20 lat..) ale pracownika. Tak więc zapraszam jak poprzednio do składania CV. Uwaga pilnie potrzebujemy osobę do telemarketingu i sprzedaży.
xyz 2014-03-11 19:57:53
Niestety to co piszą ludzie to prawda, ciągła zmiana pracowników,płaca najniższa,( usunięte przez administratora )
1
ktos 2014-03-12 11:12:21
Widzę że ktoś się mocno nudzi albo ma drzazgę pod paznokciem i odgrzewa stare kotlety tematyczne.. Firma działa tyle lat, ma pracowników z kilkuletnim stażem, płaci i to w większości dobrą pensję.. Ale wiedzą o tym Ci co są na miejscu. Po tych co byli zostało wspomnienie niestety nie zawsze dobre.. Tak już bywa że nie zawsze wszystko nam sie podoba.. Inna sprawa że internet i anonimowość wydawania opinii powoduje że zachowujemy się często irracjoalnie coś na zasadzie "nikt nie widzi to rzucę kamieniem w szybę".. Ludzie zajmijcie się swoimi sprawami :-)
M 2014-04-03 20:13:21
Pozytywne opinie pojawiają sie tak szybko, bo właściciel dostaje na maila info ze ktos zamieścił komentarz o firmie i sam szybko reaguje.
Frezarkowy na emigracji :) he he 2014-04-25 14:07:58
Witam wszystkich serdecznie, jako były pracownik mogę powiedzieć iż firma ta nie jest ideałem ale też nie jest aż taka zła jak ją niektórzy tu opisują. Bywało lepiej i gorzej.. ale zawsze do przodu. Wszystko zależy tylko i wyłącznie od pracownika. Jeśli jesteś uległą, ciepłą kluską, która trzyma głowę spuszczoną i nie potrafi rozmawiać tzn. komunikować się z innymi a w dodatku jest bez choćby cienia inicjatywy to nie masz co tam szukać szczęścia. Zawsze powtarzam: jeśli się nie podoba albo nie odnajdujesz się w danych warunkach lub szukasz czegoś innego, można a nawet trzeba poszukać innej pracy.(usunięte przez administratora)
1
przypadek 2014-05-23 18:46:41
pierwszy raz spotykam się z sytuacją aby pracodawca zamieszczał komentarze i bronił się tak nieudolnie,to nie świadczy dobrze o firmie,a już małam aplikować na PH.Mam nadzieję że nadejdą takie czasy kiedy pracodawcy będą dbali nie tylko o swój portfel ale i o wizerunek.Ale absurd firma przecierz zajmuje się reklamą,najlepsza reklama to zadowolony pracownik :-).
przypadek 2014-05-23 19:20:18
przepraszam - przecież
2
Kremek 2014-06-05 02:36:42
Zauważyłem, że to coraz częściej się zdarza w firmach. Od znajomych słyszę podobne głosy. O ile wypłaca całość z jakimś tam niedużym opóźnieniem to nie ma co się użalać.
1
tip 2014-06-06 14:17:38
czyli chciałbyś, żeby tak naprawdę w firmie zmieniło się wszystko. To może lepiej zmienić już firmę
artur 2014-06-06 14:19:17
a jakie jest to opoznienie w pensjach? zgadzam sie ze to czeste w firmach, co nie znaczy ze to pochwalam.. moze inna rzeczy sa dobre? jak jest na stanowisku przedstawiciela handlowego? pomoze ktos? jakie premie, umowa? dzieki
ktoś 2014-06-17 11:22:16
Cóż tyle opinii ile ludzi.. każdy ma jakieś zdanie więc najlepiej zapytać tych co pracują. No i najlepiej jakby podpisali się bo anonimy to każdy potrafi pisać..
Ale raczej na to bym nie liczył bo Oni prostu nie mają na to czasu - pracują wiedząc że tylko od nich zależy jak dobrze prosperuje firma.. Polska mentalność jest dobijająca jednak na szczęście to się zmienia.
1
ktoś 2014-06-17 23:27:41
w firmie sporo zamówień, praca na produkcji to min 8h, w biurze też jak ktoś chce to w sobotę też, kasa nie za duża nie za mała, warunki ok to zależy co chcesz robić. Pytanie co umiesz i gdzie chcesz pracować?
Graba 2014-06-27 08:24:54
Witam. Podobno poszukujecie na produkcję obecnie? Jest szansa na jakieś stabilne zatrudnienie typu umowa o pracę?
Graffico 2014-07-01 17:24:17
Witam wszystkich zainteresowanych pracą lub stażem. Zapraszam do składania CV na email: praca@graffico.pl. Niestety portal na którym znajdują się opinie nie daje możliwości konfrontacji (opinie są anonimowe) więc każdy kto ma ochotę może pisać co mu do głowy przyjdzie. Proponuję zaczerponąć informacji na miejscu w firmie lub u pracujących osób. Pozdrawiam Graffico
Graffico 2014-07-02 13:00:26
Szanowny Panie, przykro że wypisuje Pan nieprawdzie informacje. Wynagrodznia regulowane są terminowo, a tym bardziej nie ma mowy o ratach. Dodatkowo WSZYSCY pracownicy mają umowy o pracę... No cóż problem w tym że jak narazie jest Pan anonimowy. Uprzedzam jedna, że każda następna próba pomówienia nie zostanie pozostawiona bez naszej reakcji. Graffico
1
Graffico 2014-07-02 13:24:53
Pani Aniu, proszę o przesłanie CV na adres praca@graffico.pl z dopiskiem STAŻ Pozdrawiamy Graffico
Graffico 2014-07-02 13:27:47
Rozmowa będzie z dyrektorem handlowym więc szczegóły szczegóły do omówienia na miejscu. Co do opini to prosze wziąć pod uwagę anonimowość.. więc można pisać wszystko :-) Pozdrawiamy Graffico
Graffico 2014-07-02 13:49:27
Pani Aniu jeszcze jedna kwestia, po praktykach/stażu często oferujemy stałą pracę. Oczywiście dla osób które przejadą okres próbny. Aktualnie ktoś na praktyki/staż by się przydał. Pozdrawiamy Graffico
lol 2014-10-03 23:22:46
ludzie ogarnijcie się chcecie pracować u człowieka który ciągle coś bełkocze na tym forum,ktoś pyta konkretnie o kasę a on pisze ,, proponuję zacząć od wycłania cv... ble ble ble
MAREK 2015-01-27 23:13:03
PRACOWAŁEM TAM KILKA MIESIĘCY NA MONTAŻU NIC SPECJALNIE TRUDNEGO, CZĘSTO PRACOWAŁO SIĘ PO 10 I WIĘCEJ GODZIN. WIĘKSZOŚĆ PRAC ROBIŁO SIĘ WÓWCZAS RĘCZNIE JAK NA MIEJSCU W FIRMIE TAK I NA DELEGACJI.TERAŹNIEJSZE GRAFFICO TO JUŻ INNA BAJKA. PARK MASZYN LEPSZY HALE UMOŻLIWIAJĄCE WIĘKSZĄ SWOBODĘ I BEZPIECZEŃSTWO W PRAC NO I CO NAJWAŻNIEJSZE ŻE FIRMA SIĘ ROZWIJA I WIDAĆ JĄ NA RYNKU NIE TYLKO REGIONALNYM. WIELE RAZY ZDARZYŁO MI SIĘ ZATRZYMAĆ W KRAJU KOŁO MIEJSC W KTÓRYCH BYŁA REKLAMA ZROBIONA PRZEZ PRACOWNIKÓW FIRMY GRAFFICO. POMIMO ŻE OKRES PRACY W FIRMIE NIE SPECJALNIE MIŁO WSPOMINAM TO ŻYCZĘ JEJ POWODZENIA. OCENA MOJA JEST ADEKWATNA DO OKRESU W JAKIM BYŁA FIRMA JAK W NIEJ PRACOWAŁEM.
Rad 2015-06-02 16:05:29
Pracowałem krótki czas w Graffico i mogę powiedzieć że było bardzo pozytywnie wypłacalni nie kantują na kasie dają zarobić jeśli jesteś solidny, kierownik wporzo koleś
stażysta 2015-06-06 17:08:47
Pracownik nie ma prawa głosu. Kolesiostwo. Donosicielstwo. Brak jasnych zasad działania. W biurze sfrustrowani nieudacznicy. Ludzie i atmosfera zła. Produkcja dostaje wynagrodzenia w ratach. Szkoda nerwów na pracę w takiej firmie.
do go work 2015-06-08 10:25:17
Niestety mamy przypuszczenia że portal sam napędza negatywne opinie a później wysyła do przedsiębiorców oferty dające możliwość moderowania opinii za jedyne 5000 zł. rocznie.
Ktoś uważny zaobserwuje że pewne komentarze z różnych firm pokrywają się..zapewne brak już kreacji albo wypalenie studentów którzy je piszą.. Cóż wnioski każdy powinien wyciągnąć sam...
gość 2015-06-08 21:59:19
Na jakie wynagrodzenie może liczyć konstruktor? praca po ile godzin?
Graffico 2015-06-10 05:41:43
Witam, praca konstruktora poniedziałek - piątek 8h dziennie. Nie pracujemy w weekendy i nie ma nadgodzin. Praca na programach Autocad, Solidworks. Bardzo rozwojowe stanowisko bo wprowadzany szereg nowych produktów. Proszę o złożenie CV na adres: praca@graffico.pl Pozostałe warunki do omówienia na miejscu bo wynagrodzenie zależy od doświadczenia konstruktora. Bierzemy też pod uwagę staż pod okiem obecnych pracowników. Pozdrawiam
Paweł 2015-06-25 14:13:00
Praca na umowach śmieciowych. Wynagrodzenie wypłacane w ratach z opóźnieniami. Dział konstrukcyjny nie ma nic wspólnego z tworzeniem nowych produktów. Wszystko robione na tzw. "sztuke". Brak materiałów do pracy. Wyzysk człowieka przez człowieka. Zamiast kierownika jest gość poganiający ludzi przez kamery. Ogólnie firma nie godna polecenia, chyba że na chwilę.
Pozdrawiam
1
Anonim 2015-06-29 10:58:17
Nie polecam tej firmy.
Paweł 2015-07-01 13:44:03
Katynia nie ma żadnego sensu zaczepiać się tam na najkrótszy czas, chyba że sytuacja jest podbramkowa.
ktoś 2015-07-03 08:24:11
No to sobie pogadaliście hehe - ktoś coś gdzieś komuś ... śmieszni jesteście.. Paweł i Katynia po co pisać jak nie na w ogóle w tym treści. Z doświadczenia wiem że najlepiej zapytać pracowników (nie byłych bo skoro "byli" to coś nie zagrało) a tych którzy są na miejscu. Z tego co ja wiem to jest ich sporo z kilkuletnim stażem więc chyba jednak coś w tym musi być.. Szkoda że na forum pojawiają się zazwyczaj ex-pracownicy..
Paweł 2015-07-03 16:59:13
Ci z kilkuletnim stażem zostali tam z jakiegoś powodu... Toruń nie jest miastem w którym lepsza praca dla fizycznych jest na każdym rogu. Prawdą jest to, że graffico ma problem, a właściwie Pan Jarosław W. który ma węża w kieszeni i nie daje kasy na wypłaty w terminie. O możliwości podwyżki nie wspomnę. Chyba że macie na myśli podwyżkę po kilku latach pracy z 7 na 9zł/godz. Umowy zlecenia na najniższe kwoty to u was standard. Nieudolność konstruktorów za których myślą pracownicy produkcyjni to też u was normalne? A to, że u każdego dostawcy zalegacie z płatnościami, to również normalne?
Może kiedyś jak już odejdą wszyscy pracownicy którzy coś potrafią pójdziecie po rozum do głowy.
1
Krzychu 2015-07-05 21:38:36
Chyba jedna z prawdziwych opinii:..
PRACOWAŁEM TAM KILKA MIESIĘCY NA MONTAŻU NIC SPECJALNIE TRUDNEGO, CZĘSTO PRACOWAŁO SIĘ PO 10 I WIĘCEJ GODZIN. WIĘKSZOŚĆ PRAC ROBIŁO SIĘ WÓWCZAS RĘCZNIE JAK NA MIEJSCU W FIRMIE TAK I NA DELEGACJI.TERAŹNIEJSZE GRAFFICO TO JUŻ INNA BAJKA. PARK MASZYN LEPSZY HALE UMOŻLIWIAJĄCE WIĘKSZĄ SWOBODĘ I BEZPIECZEŃSTWO W PRAC NO I CO NAJWAŻNIEJSZE ŻE FIRMA SIĘ ROZWIJA I WIDAĆ JĄ NA RYNKU NIE TYLKO REGIONALNYM. WIELE RAZY ZDARZYŁO MI SIĘ ZATRZYMAĆ W KRAJU KOŁO MIEJSC W KTÓRYCH BYŁA REKLAMA ZROBIONA PRZEZ PRACOWNIKÓW FIRMY GRAFFICO. POMIMO ŻE OKRES PRACY W FIRMIE NIE SPECJALNIE MIŁO WSPOMINAM TO ŻYCZĘ JEJ POWODZENIA. OCENA MOJA JEST ADEKWATNA DO OKRESU W JAKIM BYŁA FIRMA JAK W NIEJ PRACOWAŁEM.
Graffico 2015-07-05 21:39:45
Witam, praca konstruktora poniedziałek - piątek 8h dziennie. Nie pracujemy w weekendy i nie ma nadgodzin. Praca na programach Autocad, Solidworks. Bardzo rozwojowe stanowisko bo wprowadzany szereg nowych produktów. Proszę o złożenie CV na adres: praca@graffico.pl Pozostałe warunki do omówienia na miejscu bo wynagrodzenie zależy od doświadczenia konstruktora. Bierzemy też pod uwagę staż pod okiem obecnych pracowników. Pozdrawiam
Rad 2015-07-05 21:40:25
Pracowałem krótki czas w Graffico i mogę powiedzieć że było bardzo pozytywnie wypłacalni nie kantują na kasie dają zarobić jeśli jesteś solidny, kierownik wporzo koleś
Graffico 2015-07-05 21:43:43
Witam wszystkich zainteresowanych pracą lub stażem. Zapraszam do składania CV na email: praca@graffico.pl. Niestety portal na którym znajdują się opinie nie daje możliwości konfrontacji (opinie są anonimowe) więc każdy kto ma ochotę może pisać co mu do głowy przyjdzie. Proponuję zaczerponąć informacji na miejscu w firmie lub u pracujących osób. Pozdrawiam Graffico
Frezarkowy na emigracji :) he he 2015-07-05 21:45:08
Witam wszystkich serdecznie, jako były pracownik mogę powiedzieć iż firma ta nie jest ideałem ale też nie jest aż taka zła jak ją niektórzy tu opisują. Bywało lepiej i gorzej.. ale zawsze do przodu. Wszystko zależy tylko i wyłącznie od pracownika. Jeśli jesteś uległą, ciepłą kluską, która trzyma głowę spuszczoną i nie potrafi rozmawiać tzn. komunikować się z innymi a w dodatku jest bez choćby cienia inicjatywy to nie masz co tam szukać szczęścia. Zawsze powtarzam: jeśli się nie podoba albo nie odnajdujesz się w danych warunkach lub szukasz czegoś innego, można a nawet trzeba poszukać innej pracy.
1
Graffico 2015-07-05 21:47:17
Witam, na dzień dzisiejszy nie potrzebujemy grafików, tym bardziej bez doświadczenia. Ale proponuję wysłać CV, załączyć dotychczasowe prace jeśli takie Pan posiada. Często zdarza się że kandydat nie ma doświadczania ale talent, wyczucie kompozycji oraz dobrą technikę a wtedy doświadczenie jest na drugim miejscu. Oczywiście wszystkie te składniki maja wpływ na końcowe wynagrodzenie które jest ustalane indywidualanie. Pozdrawiam i zapraszam do j/w.
zainteresowany 2015-07-16 20:31:00
Jakie warunki na stanowisku PH, proszę o konkrety.
Graffico 2015-07-17 07:31:09
Witam prosze o przeslanie cv na adres praca@graffico.pl podstawowe informacje zawieramy zazwyczaj w ogloszeniach natomias konkretne szczegoly omawiane sa na spotkaniu po wstepnej rekrutacji. Graffico
terminal 2015-10-03 16:54:56
Pracowałem i wiem, że to druga komenda policji, wszystko co tam mówiłem to tak jakbym na komendzie zeznania składał. - (usunięte przez administratora)
Graffico 2015-10-04 13:55:00
Panie Dawidzie Pana zachowanie zaczyna mieć znamiona Stalking-u dlatego broniąc dobre imię firmy będziemy zmuszeni zareagować. Jednocześnie jeśli sprawa ruszy zlecimy zbadanie bo nasze podejrzenia idą w kierunki, iż to Pan podszywając się pod różne nicki dokonuje negatywnych wpisów a na to nie możemy sobie pozwolić. Dlatego po raz ostatni apelujemy o opanowanie się. Tak to już bywa że nie każdy pracownik sprawdza się na poszczególnych stanowiskach i odchodzi. Firma to nie instytucja charytatywna tylko biznes i każdy z pracowników musi spełniać swoje określone zadania. Z Panem to nie wyszło ale o nie koniec świata, życie biegnie dalej. Na koniec apeluje jeszcze raz j/w bo będziemy mieli wszyscy niepotrzebne stresy. Pozdrawiamy Graffico
Graffico 2015-10-04 13:57:15
@prodka - prosze o przesłanie CV na adres praca@graffico.pl po pozytywnym rozpatrzeniu zostanie Pani zaproszona na spotkanie podczas którego zostaną przedstawione konkretne warunki. Pozdrawiamy Graffico
1
Piotr 2015-10-06 14:09:34
Całkowicie nie polecam.
Prace tam traktować jako pracę ostatniej szansy. Tylko w razie zagrożenia życia.!
Graffico 2015-10-27 08:05:58
Witam wszystkich zainteresowanych pracą lub stażem. Zapraszam do składania CV na email: praca@graffico.pl. Niestety portal na którym znajdują się opinie nie daje możliwości konfrontacji (opinie są anonimowe) więc każdy kto ma ochotę może pisać co mu do głowy przyjdzie. Proponuję zaczerponąć informacji na miejscu w firmie lub u pracujących osób. Pozdrawiam Graffico
Petru 2016-05-27 22:36:02
Lubisz robić za murzyna to idź do Graffico...Od ciebie wymaga się zaangażowania nie na 100% a na 1000% w zamian dostajesz wypłatę w ratach z opóźnieniami...
Kto mądrzejszy daruje sobie tam pracę... Z porządną firmą nie ma to nic wspólnego...Oni ciągle szukają ludzi do pracy nie dla tego, że się rozwijają a dla tego, że kto mądrzejszy to stamtąd szybko odchodzi...
Petru 2016-06-22 22:43:19
"Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem." Ludwig von Mises

Ta firma to przeciwieństwo tego cytatu, pytanie to z czego wogle ta firma się wywiązuje...
Toruniak 2016-10-16 11:13:49
Mylisz się bostatnio NIKTsam się ni zwolnił
Jak są udzie którym nie zależy na pracy to piszą tu bzdury
Firma ma się bardzo dobrze wypłacana i atmosfera spoko
cśś 2016-10-16 11:41:31
To świetnie, że wypłata jest terminowa a atmosfera dopisuje @Toruniak, wiedzą jak zadbać o niezłe stosunki.
Zostaw swoją opinię o Centrum Reklamy Graffico - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Reklamy Graffico