logo MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Legnica

Opinie o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

mrjob 2016-02-03 15:22
Zgodnie z ustawą:" Art. 15. 1. Pracownik tymczasowy w okresie wykonywania pracy na rzecz pracodawcy użytkownika nie może być traktowany mniej korzystnie w zakresie warunków pracy i innych warunków zatrudnienia niż pracownicy zatrudnieni przez tego pracodawcę użytkownika na takim samym lub podobnym stanowisku pracy."
zatem stawki wynagrodzeń pracowników zatrudnionych w PL, ustalają bezpośrednio firmy dla których wykonywana jest praca tzn. Pracodawca Użytkownik.
1
Krzysiek328 2016-02-13 17:41
Moja opinia nie będzie pozytywna. Wszystko załatwiane na warjackich papierach,bardzo wiele niedomówień, których brak w umowie nie jasne warunki mieszkaniowe jak i brak konkretnych prac na dłużej niż kilka dni.
Przegonili mnie przez połowę Niemiec za pracą a w końcu z dnia na dzień zerwanie kontraktu dodam, że po 2 tygodniach i wycieczce po Niemczech bez grosza przy duszy zostałem na lodzie w obcym kraju.Warunki na placach budowy organizowanych przez tę firmie nie mieszczą się w żadnych normach.Polecam tylko ludziom o mocnych nerwach i szukającym wrażeń.
2
krzysiek328 2016-02-13 17:47
sam musisz załatwić meldunek ale musi być zgoda właściciela mieszkania inaczej jesteś w 6ej
mrjob 2016-02-15 08:56
Na wstępnie chciałbym zwrócić uwagę, że MR JOB nie organizuje bezpośrednio pracy w zakładzie na terenie Niemiec . Nie jesteśmy firmą podwykonawczą. Naszym zadaniem jest zatrudnienie i udostępnienie pracowników chętnych do pracy, posiadających wymagane kwalifikacje, zgodnych z zapotrzebowaniem PU (Pracodawcy Użytkownika).
Za bezpośrednią organizację pracy (w miejscu pracy) odpowiedzialna jet dana Firma na Terenie DE. Jeśli natomiast występują jakiekolwiek problemy, zachęcamy Pracowników do informowania nas o tym (za pośrednictwem opiekuna/ do Działu organizacyjno-prawnego DOP), wówczas wyjaśniamy wszelkie niedociągnięcia.
Co do zerwania kontraktu: naszym zadaniem jest zapewnienie ciągłości zatrudnienia dla naszych pracowników, zdarza się ze kontrakty trwają krócej, jednak wówczas organizujemy kolejny kontrakt. Jeśli W Pana przypadku doszło do nieprawidłowości, proszę opisać sytuację i zgłosić do nas droga mailową na adres: dop@mrjob.pl
krzysiek328 2016-02-15 12:45
no własnie na początku obiecali ,że oni załatwiają kwaterę ciebie nic nie obchodzi
kwatera załatwiona ale zgody właściciela niema. Potem druga kwatera ale jak powiedziały kobiety z mr job to nie my oragnizowałysmy teraz to mieszkanie,niestety zgody tez nie bylo. Skoro się umawiam że załatwiam to załatwiam a nie czaruje.
2
Markopolo 2016-04-15 10:40
przyzwyczaić?
gregorian 2016-04-19 16:15
Proszę o ponowne przeanalizowanie tego co napisałem . W szwecji pracowałem przez inną agencję pracy A NIE MR JOB !!
gregorian 2016-04-19 16:22
Pensjonat w którym mieszkasz ma obowiązek zgłosić twój pobyt który jest logicznie wyrażeniem zgody ,a TY masz obowiązek niezaleznie od tego się zameldować Wg prawa na bawarii w ciągu 14 dni )
gregorian 2016-04-19 18:44
Jaśko podaj choć jedną nazwę takiej firmy bo nie mogę takiej znależć !?
Na takie "fajne" warunki jak mi piszesz to chętnie zmienię agencję.
Tomasz 2016-08-15 16:41
Jest oferta od nich na elektromontera.Mam pytanie do kogos kto był jakie są zarobki na łape na godz,czy trzeba mieć swój środek transportu,czy wysyłają pojedynczo czy kilku do Niemiec?
JZ 2016-10-11 14:25
Witam serdecznie. Czytając niektóre opinie myślałe że wszedłem na inną firmę. Wiadomo, każdemu może się trafić jakiś niewypał. Mój komentarz oczywiście dotyczy moich odczuć i dośwoiadczeń z MR Job, a dokładniej jej filarami, czyli Paniami które pracują w firmie.
Pani Aneta, gdyż z nią najczęściej mamy kontakt jest naprawdę wzorem dla pracowników na tym stanowisku w innych firmach. Nie ukrywam, że kilka ich przeżyłem. Zawsze było coś, coś co nie pasowało w funkcjonowanoiu kadr. Kontaktu z pracownikami. Pomocy. Tutaj jest zupełnie inaczej. Pani Aneta naprawdę odłoży zaległą pracę ażeby wysłuchać i pomóc. Wzór!!! Oczywiście nie odbiega od pozostałych z pewnością koleżanek, ale znam z imiona jeszcze tylko Panią Martę. To samo można powiedzieć. Nawet jak wybrzydzałem z mieszkaniem to pomogła i coś znalazła. Firma to firma. jak w zegarku wszystko musi zatrybiać. Tak myślę jest tam. Wypłaty, chorobowe, dokumentacja, wszystko co jest dla pracowników istotne bez zarzutów. Firma godna polecenia! Super kontakt!
Szefie, gratulacje takiego zespołu, gdyż to te Panie maja także swój wkład, że jesteśmy z Wami. Pozdrawiam .
6
paweł 2016-10-11 14:26
Hej, a wiadomo coś o nowych ofertach pracy? Nie ukrywam, że dobrze by się bylo załapać.
1
tom 2016-11-11 00:29
Zgadzam się z ta opinią. Pracuje w tej firmie juz Od dobrego roku. Wypłata na czas i wszystko sie zgadza. Wszystkie panie na czele z panią Aneta sa w porzadku. Moge tylko polecic.
tom 2016-11-11 22:52
Zgadzam się z ta opinia. Pracuje u nich juz od ponad roku. Wyplata zawsze na czas. Wszystko w porzadku. I wszystkie panie za czele z pania Aneta sa ok. Moge tylko polecic.
4
Paweł S. 2017-01-15 14:46
Pracowałem dla MrJob przez 3 miesiące dla jednego klienta-odbiorcy przy montażu okien, a konkretnie stawianiu ogrodów zimowych. Płacą terminowo, warunki zakwaterowania godziwe. Jakby ktoś trafił do firmy Gutheil na Bawarii to robota cycuś-malina i atmosfera w pracy naprawdę OK wszyscy bardzo życzliwi. Nie polecam wyjazdów z obcymi ludźmi bo firma nie jest w stanie sprawdzić kogo zatrudnia i trafiają się cebulaki ze wschodniej ściany z mentalnością Kalego.
1
Milka 2017-01-20 08:33
Czy ktoś wie o pracy dla kobiet w Niemczech lub Holandii organizowanej przez MrJob? Wiem, że praca dla panów jest dobrze zorganizowana.To profesjonaliści i dlatego nabrałam przekonania , że można z nimi wyjechać.
Julita 2017-03-13 23:09
Agencja pracy działa już na rynku od wielu tak z duzym powodzeniem. Jeśli są chetni do pracy za granicą podajemy adres e-mail: rekrutacja.ue@mrjob.pl
elektryk 2017-03-18 09:48
Mam pytanie odnosnie tej agencji gdzie sa odproqwadzane skladki za ubezpieczenie ile doswiadczony elektryk moze zarobic i na jakich podatkach przez pierwsze 183dni pracy czy od rau w niemczech czy najpierw w polsce i wyplaty ktorego sa czy placa jakies zaliczki
mrjob 2017-03-20 15:07
Odpowiadając na Pana pytania:
1. MR JOB jest Państwa pracodawcą wiec jako Polska firma składki odprowadza Polsce. Daje to gwarancje wypłaty wynagrodzenia dla naszych pracowników.
2. Posiadamy również oferty dotyczące bezpośredniego zatrudnienia w firmach na terenie Niemiec (wówczas składki odprowadzane są w Niemczech) , jednak bezwzględnym warunkiem jest znajomość języka niemieckiego na poziomie B2 / C1
3. Miesięczne wynagrodzenie dla elektryków wynosi między 2300-3300 euro miesięcznie, przy wypracowaniu 170-190 godzin.
4.podatek od pierwszego dnia zatrudnienia odprowadzany jest w Niemczech.
Dzięki temu pracownicy mają możliwość dokonania korzystnych rozliczeń, otrzymać zwrotu nadpłaconego podatku oraz pobierać KINDERGELD.
5. tak jest możliwość otrzymania zaliczki
6. wynagrodzenie zawsze jest na kontach pracowników do 10-tego każdego miesiąca

pozdrawiam
MR JOB
Bolo 2017-03-22 14:47
No fakt może i tak było ale w teraz jest troszkę gorzej kontakt z firmą tylko w godzinach od 8 do 17 i tylko w tygodniu
Iza 2017-03-23 14:09
MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej są znani na rynku pracy.
Krys 67 2017-03-24 11:57
TY buraku ze wsi nie masz pojęcia o ludziach ze wschodniej ściany . sam marchewki z doniczki wyrywasz zębami bo mama cie nie nauczyła inaczej
Gregor 2017-03-26 18:30
Czy na temat pracy dla elektryka / elektromontera w Niemczech mógłby ktoś dodać więcej informacji?Jak przedstawia się mieszkanie tam na miejscu? Za co trzeba płacić? Na jaki okres sa podpisywane umowy?
Jakub 2017-05-07 11:27
MR JOB zawsze mają dużo ofert pracy. Fajna agencja.
Kok 2017-07-11 22:07
Bzdury
Minka 2017-07-13 20:43
MR JOB jest na tyle długo w branży, że można spokojnie z nimi wyjechać za granicę. Ja osobiście polecam.
mr xxx 2017-07-26 02:12
Napewno moj komentarz zniknie bo napisze prawde , Dajcie sobie znimi spokoj najpierw cos obiecuja a po jakims czasie jak juz zdecydujesz sie na wyjazd lubia sie z tego wykrecac co naobiecuja , troche tych liehfirm przezylem i sa lepsze od nich , przynajmniej ze wzgledu na sama organizacje , bo w MR JOB to nie ma wogole organizacji jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystko na ostatni moment zalatwiane , Obiecali 17 Eur brutto w dzien wyjazdu juz bylo 16 , no bo niemcy chca narazie dac tyle a po miesiacu daja te 17 jak sie pan sprawdzi , nie chcialem wchodzic juz w dyskusje bo nie jestem w stanie stwierdzic czy to niemiec powiedzial czy ten osiolek z biura sobie to tylko wymyslil (zakrecony jak tampon wiadomo gdzie) , majac na uwadze to co sie okazalo w dzien wyjazdu efekt byl taki ze zlecenie po 3 tygodniach sie skonczylo , bo jak sie okazalo na taki okres czasu tylko bylo to po co te bzdury o tym ze narazie 16 a po miesiacu daja 17 euro , jak sie z tego MR Job chce wytlumaczyc ???????? z mieszkaniem tez byly przeboje , pare dni na innym i potem znowu gdzie indziej a jak juz tam dotarlem to jeszcze musialem 3 godziny czekac na klucz bo szanowny pan z biura nie wytrzymal juz presji tych klamstw i nie umial sie wywiazac z tego co ludziom naobiecywal i dodzwonic sie do niego nie mozna bylo poczta glosowa zero kontaktu a ja stoje jak palant pod mieszkaniem , w koncu przyjechala wlascicielka dala mi klucz ja jej mowie cala ta historie nawet ona mnie za ta sytuacje przepraszala i powiedziala ze pana szef to wszystko tak zrobil , nieodpowiedzialny człowiek !!
1
Milena 2017-07-31 11:12
Wiem jedno, że maruderów jest wszędzie pełno. Zamiast wziąć się solidnie do pracy to chcieliby dużo kasy ale bez pracy. Takie agencje jak MR JOB są godne polecenia, wiadomo, że trzeba swoich spraw pilnować ale z nimi można wyjechać i dobrze zarobić.!
Kaeol 2017-08-01 06:54
Nic dobrego nie powiem o tej firmie. Bardzo male stawki bez szans na podwyzki, problemy kwaterunkowe i opieszalosc pan z biura. Nie oddali pieniedzy za przejazd a przy wyplacie obcieli mi 20godzin pracy. Nie polecam, unikac takich firm.
MRJOB 2017-08-01 09:30
Nasze oferty obejmują:
- bezpłatne zakwaterowanie na terenie Niemiec lub w przypadku samodzielnego najmu zwrot kosztów dot. wynajmu mieszkania w wysokości 400 euro netto/ m-c
-Stawki uzależnione są od stanowiska, umiejętność/ doświadczenia kandydata, znajomości j. niemieckiego średnie stawki wynoszą 12 -13 euro, max. stawki oferowane na dzień dzisiejszy wynoszą 16-18 euro
- podwyżki są możliwe, należy złożyć wniosek wraz z odpowiednim uzasadnieniem
-zwrot kosztów za dojazd oraz powrót do Polski
-praca w nadgodzinach dodatkowo płatna 25% /50% / 100% rozliczana w formie wynagrodzenia w danym miesiącu (brak baku godzin).
MR JOB 2017-08-01 09:36
Kaeol zachęcam do zgłoszenia swojego problemu bezpośrednio do Działu Organizacyjno-Prawnego dop@mrjob.pl , odpowiedzialnego za wyjaśnienia ewentualnych obiekcji pracowników.
Jednocześnie informuje, ze MR JOB nie dokonuje potrąceń wypracowanych godzin, zatwierdzonych przez pracodawcę.
MR JOB 2017-08-01 12:17
mr xxx, Panie Kamilu J, znana jest nam Pana sprawa, poniżej przedstawiam stan faktyczny:

- Stawka na Pana stanowisku wynosiła do 17 euro,
- ze względu na krótki staż, została Panu zaproponowana stawka 16 euro przez pierwszy miesiąc, z gwarancją podwyżki po miesiącu jeśli sie Pan potwierdzi swoje umiejętności
-Zaakceptował Pan na ww. warunki telefonicznie następnie podpisując umowę o pracę

-odnosząc sie do sytuacji z mieszkaniem : na Pana prośbę zmieniliśmy mieszkanie na inne, zlokalizowane bliżej miejsca pracy, otrzymał Pan kontakt do właścicielki aby poinformować ja o terminie swojego przyjazdu, po Pana kontakcie z opiekunem MR JOB, na prośbę którego własciciel mieszkania przyjechał z kluczami tak szybko jak to było możliwe.

- Klient miał zapotrzebowanie na pracę przez kilka miesięcy,
-z przyczyn od nas niezależnych musiał skrócić zlecenie
- zgodnie z umową otrzyma Pan zwrot kosztów za wyjazd oraz powrót do Polski
Marek 2017-08-09 22:51
Czy jesteście pewni, że o agencji nie da się napisać coś pozytywnego? Bardzo podzielone są opinie na forum, zastanawiam się od czego to zależy? Może ktoś ma zatarg z firmą i dlatego tak pisze? Jaki jest naprawdę powód?
mr xxx 2017-08-10 20:36
Dobra a kto mi wytłumaczy ze moj opiekun w czasie gdy juz stalem pod mieszkaniem bez kluczy nie odbierał wogole tel ? przeciez od tego on jest !!! a jak odebrał to powiedzial mi ze mam sobie od kogos z lokatorow wziasc nr do wlascicielki mieszkania jak tam same Wegry Ukraincy i znikim sie nie dogadasz , powazni jestescie ? Jezeli chodzi o zwrot kosztów dojazdu to jeszcze tego nie dostalem wiec nie mowcie ze cos takiego juz bylo , a co do zejsciu stawki z 17 na 16 euro to zostalem o tym poinformowany 2 dni przed wyjazdem i co mialem sie wtedy wycofac ???? jak juz spakowany bylem na wyjazd ? TO SA WASZE ZAGRYWKI , bo ja nie jestem stwierdzic tego czy tak niemiecka firma chciala czy tylko po prostu wasz wymysł , taka tylko zacheta z waszej strony te 17 EUR , a pozniej cos tam cos tam , co do wynagrodzenia niech zobaczą wszysczy Firma MR JOB oferuje 16 EUR brutto na godzine a dostaniecie 10 EUR netto za godzine , dzisiaj dostalem przelew i Wszystko dla mnie jest jasne , A jak przy pierwszej rozmowie tel pytam sie ile wyniesie stawka netto to powiedzieli no niecałe 15 EUR na ręke , GÓWNO PRAWDA !!!!! Myslalem ze jestescie godni zaufania ale juz nie mojego , ide do konkurencji!!!
1
mr xxx 2017-08-10 20:45
Dodam jeszcze że sa firmy które oferują 13 EUR na ręke i dają samochód służbowy którym jezdzisz gdzie chcesz , co do mieszkania trzeba ze swoich dorzucić ale i tak lepiej wyjdziesz niz w MR JOB i jakos cały sezon oferują robotę a tu jedz na 3 tygodnie i po tym wracaj do domu bo nie sa w stanie ci nic innego zapewnic , wiem to z pewnych źródeł.
1
mr xxx 2017-08-10 20:54
Jak to opinie sa podzielone ? a nie przewidziales ze mozna sobie samemu takie pozytywne opinie nabijac , a negatywne sa od tych ludzi ktorzy z nimi wspolpracowali ?? wystarczy logicznie pomyslec a wszystko ci wyjdzie jak na dłoni , od razu to wszystko widac.
1
mr xxx 2017-08-10 20:56
A niby dlaczego ?
mr xxx 2017-08-10 21:22
''- ze względu na krótki staż, została Panu zaproponowana stawka 16 euro przez pierwszy miesiąc, z gwarancją podwyżki po miesiącu jeśli sie Pan potwierdzi swoje umiejętności''
Przez pierwszy miesiąc ????? A po okresie 3 tygodni dostałem informacje że ZLECENIE SIE KONCZY i dostalem wypowiedzenie umowy , sami sie wkopujecie po uszy , i plączecie sie w zeznaniach , posiadam wszystkie maile i z nich jasno wynika kto mówi prawde a kto nie.
''-odnosząc sie do sytuacji z mieszkaniem : na Pana prośbę zmieniliśmy mieszkanie na inne, zlokalizowane bliżej miejsca pracy'' Nooo tego wam nie daruje , z początku miejsce zamieszkania miało być oddalone o max 15 km a na miejscu okazało sie ze musialem dojezdzac 30 km , a zeby wybrnac jakos z sytuacji tłumaczyliście że bliżej nie ma i dopiero po tygodniu udało wam się zorganizować coś bliżej miejsca zamieszkania , a to ze mialem z poczatku dalej to sa moje koszta i nikt mi za to nie zwroci , przez kogo?? zgadnijcie sami!!! Macie jeszcze jakies niejasnosci ?? Czy tak tylko bronicie sie na siłe , ja wam wszystko wytłumacze.
1
mag 135 2017-08-11 11:52
witam pracowałem w Kronau dwa i pół dnia.Szef rosjanin bez powodu kazał jechać do domu.Na dojazdy straiłem około 30euro. Trzy przesiadki i nikogo nie interesuje jak ty dostaniesz się do pracy p. ozdrawiam
Julita 2017-08-12 16:23
Obecnie MR JOB prowadzi rekrutację na kilka różnych stanowisk. Czy ktoś z was wie czy możliwe jest dostanie premii za swoją pracę? Dodatkowa forma wynagrodzenia działa motywująco na pracowników.
mr xxx 2017-08-13 20:17
I masz chlopie calkowita racje
Mariusz 2017-08-15 20:59
Byłem na wyjeździe i wiem, że są bardzo różne powody szybkiego powrotu do domu. Ci którzy tak mają wiedzą o czym piszę!!! Jadąc za granicę do pracy trzeba nastawić się na ciężką robotę to nie wycieczka!
Tomasz 2017-09-05 17:46
Pracę w MR JOB Legnica oceniam bardzo pozytywnie.Ważną sprawą dla pracowników na wyjeździe jest pomoc "Opiekunów" z firmy macierzystej w kontaktach z kontrahentami -pracodawcami niemieckimi.Zawsze taką pomoc uzyskiwałem,co nie jest standardem w agencjach niemieckich,gdzie bardzo często zostaje się samemu z problemem.Ponadto ,firma jest rzetelna jeśli mówimy o spełnianie warunków wynikających z umowy o pracę.Polecam każdemu,kto chce popracować w miarę bezstresowo na terenie Niemiec
pracownik 2017-09-05 20:30
,,Ponadto ,firma jest rzetelna jeśli mówimy o spełnianie warunków wynikających z umowy o pracę'' mozna by było o tym podyskutować jeszcze...
Weronika 2017-09-05 21:18
Bardzo miło wspominam współpracę z agencją MR JOB. Zawsze najgorzej jest jak człowiek wyjeżdża za granicę po raz pierwszy. Wszystko jest nieznane, i wtedy właśnie pomocny jest przedstawiciel agencji. Można z nimi śmiało wyjechać i spokojnie zarabiać.
Maryśka 2017-09-08 22:10
Dziwnym zbiegiem okoliczności jak pojawia się więcej pozytywnych opinii to zaraz ktoś pisze zupełnie coś innego aby tylko oczernić agencję. Oni sami sie bronią swoją pracą!
Julita 2017-09-11 14:39
@Adrian Thermofin - czyli rozumiem, że pracodawca zapewnia zakwaterowanie? Na jaki okres podpisywana jest umowa z MR JOB?Czy warunki zatrudnienia były wcześniej ujęte w umowie? Czy pracodawca rozlicza się po stałych stawkach godzinowych? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
MR JOB 2017-09-12 11:26
Tak zapewniamy pracownikom bezpłatne zakwaterowanie. Staramy się, by były to wygodne mieszkania z wyposażeniem.
Umowa o pracę podpisywana jest na okres 6-ciu miesięcy, a warunki zatrudnienia wraz ze stawkami za godzinę zawsze ujęte są w umowie. Kandydaci, z którymi podpisywana jest umowa otrzymują wcześniej wszelkie informacje mailem, tak by na spokojnie mogli się z nimi zapoznać i w razie pytań uzyskać wszelkich informacji.
MR JOB 2017-09-12 11:31
Panie Adrianie, był Pan u nas zatrudniony od dnia 02.06.2017. Otrzymał Pan zgodę na dofinasowanie za dojazd do miejsca pracy z miejsca zamieszkania, od dnia 06.06.2017. Kilkakrotnie prosiliśmy Pana o zbieranie i dostarczenie paragonów potwierdzających tankowanie samochodu. Niestety nie dostarczył ich Pan. Sama tabela zestawienia kilometrów nie jest wystarczająca.
Podczas zatrudnienia otrzymał Pan dokładne informacje, jakich formalności należy dopilnować po przyjeździe do Niemiec, by zostać zakwalifikowanym do pierwszej klasy podatkowej. Nie dopełnił Pan niestety tych formalności i nie dostarczył dokumentu Steuer-ID i w związku z tym został Pan rozliczony w 6 klasie podatkowej. Stąd niższe wynagrodzenie netto za godzinę.
Jednocześnie informuje ze nadpłacony podatek (wynikający z 6 klasy) zostanie Panu zwrócony jeśli dokona Pan rozliczenia rocznego z Niemieckim Urzędem podatkowym.
Nasi koordynatorzy zawsze udzielają wyczerpujących informacji pracownikom. Dodatkowo uzupełniająco informacje są zawsze wysyłane do pracowników mailem.
Justyna 2017-09-14 22:53
Jak się pracuje z MR JOB w kraju? Czy mają ciekawe prace, czy tylko takie "zapchaj dziurę"?Warto próbować?
Zostaw swoją opinię o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej - Legnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej