logo ImpactJOB

ImpactJOB

Skawina

Opinie o ImpactJOB

Natalia 2017-03-18 10:44
Impact JOB to super agencja, zawsze wszystko dopięte.
5
Rav 2017-03-19 15:32
Tak, ja się wybieram.
5
Kasia 2017-03-19 19:10
I jak z tym mięskiem? jakieś opinie na temat pracy i zakwaterowania?
4
Aniaaa 2017-03-19 21:04
Podbijam to miesko
4
££££ 2017-03-20 06:33
Czytajcie dokladnie, kilka osob juz sie tu wypowiadalo o miesie!
4
Jarek szop szoperx 2017-03-21 18:54
Nie jestem botem, ani fejk kontem, ale czytałem sam wcześniej opinie i stwierdziłem , ze jak przyjade, to też się wypowiem.
Moja opinia po niecałym tygodniu pokrywa się z większością innych.
Impact- bardzo pozytywna firma, jest tak ja pisało kilka osób wcześniej.
Panie z biura dzwonią, interesują się, pytają o warunki itd.
Jeżeli jest jakiś problem, to można liczyć na pomoc i zainteresowanie.
Piszę to po kilku dniach pobytu.
Ktoś pytał o mięsko..tutaj właśnie jestem.
Jeżeli chodzi o pracę, to osobiście mi się podoba:)
Nie jestem anonimowy jak widać, ale za takie podejście do pracownika, warto poświęcić parę minut i napisać opinie;_)
5
gość 2017-03-22 18:28
Witam ja też tam mam jechać i jestem ciekawy tej pracy .
2
gość 2017-03-22 18:32
Witam ja też mam jechać na pakowanie mięsa i jestem ciekaw tej pracy aktualnie czekam na termin wyjazdu.
2
mb 2017-03-22 19:43
Witam. Czy także zmienili wam termin wyjazdu? albo zaproponowali wam wyjazd w inne miejsce??
Gość 2017-03-22 21:06
Tak proponowali w okolice Bremen. Ale terminu wyjazdu konkretnego nie podali
2
Gość 2017-03-22 21:09
A dostałeś jakiś konkretny nowy termin
1
Forumowicz 2017-03-22 21:44
Dziwnie zaczyna sie robić z tym wyjazdem na artykuły mięsne.....
2
Monika Kowacz ImpactJob 2017-03-23 08:30
Witam Państwa,
zmiana terminu leży po stronie niemieckiego pracodawcy. My jako agencja nie mamy na to niestety wpływu. Nowa oferta, którą wczoraj Państwu przedstawiliśmy jest aktualna a planowany start to 27.03.
W razie pytań pozostaję do dyspozycji.

Pozdrawiam,
Monika Kowacz
4
Inpakt klapos 2017-03-23 08:49
Ja mam mieszane uczucia co do tego posrednika.ze skawiny przesylaja cv do nie.sprawdzonych za granica kolejnych posrednikow chca ze by wyjechac bez umowy ze na miejscu mozna podpisac a namiejscu moze sie okazac calkiem co innego inpakt trzepie kase od glowy ktora wysle ich nie interesuje jak dlugo nedziesz pracowal i za ile wkoncu to jest firma konkurencyjna do znanej firmy posredniczacej z krakowa na Z. Wszyscy musza zarobic wysyla cie jeden posrednik jedziesz do drugiego posrednika a pracujesz dopiero docelowo u pracodawcy na tobie musza 3firmy zarobic wiec ile ci zostanie sam zadaj sobie takie pytanie no i przedewszystkim nigdy nie wiesz jak dlugo bedziesz pracowac tydzien, dwa miesiac czy wiecej takie firmy nie przejmuja sie toba ze masz rodzine liczy sie tylko zysk
2
Zgon 2017-03-23 09:00
I jak to wszystkie agencje ladnie mowia wysylaja cie do pracodawcy dlaczego prawdy nie powiedza ze to kolejny posrednik ktory tylko ci bedzie placil a pracowac bedziesz u pracodawcy ale wyplacac bedzie ci posrednik dopiero jak sie dopytacie to sie przekonacie jak jest sciema na caleg

1. Polska agencja
2. Niemiecki posrednik
3. Niemiecki pracodawca
4. Pracownik

Tak wyglada kolejnosc gdy jyjedziesz z polskiej firmy ktora na miejscu jak wyjedziesz za nic nie odpowiada wkoncy w umowach tak pisza ze nie ponosza odpowiedzialnosci za posredniczenie pracy
2
Samosia 2017-03-23 09:08
Proste ze za termin wyjazdu nic nie odpowiadaja wkoncu oni za 3 i nie wiedza co zdecyduje ten pierwszy z regulu jest to tylko zbieranie danych kto jest chetny wyjechac a jak kogos zlapia i podpisze umowe maja na tym kase a pozniej radz sobie sam
Monika Kowacz ImpactJob 2017-03-23 09:25
Witam Pana,
bardzo proszę nie wprowadzać forumowiczów w błąd.
Każdy pracownik przed wyjazdem podpisuje umowę kierowania do pracy, w której podawane są dokładne stawki, dane firmy, warunki zakwaterowania, itd.
Dziwne, że akurat na tym wątku wspomina Pan o tej znanej firmie pośredniczącej z Krakowa. W nawiązaniu do Pana wypowiedzi serdecznie pozdrawiam konkurencję i życzę samych sukcesów :)

Pozdrawiam,
Monika Kowacz
5
Monika Kowacz ImpactJob 2017-03-23 09:30
Witam Panią,
będę wdzięczna za odrobinę obiektywizmu.
Rozumiem Państwa rozżalenie w związku ze zmianą terminu wyjazdu, ale jak Państwo doskonale wiedzą, pracodawcą jest firma niemiecka i to ona ostatecznie decyduje o rozpoczęciu pracy.
Nasi konsultanci są z Państwem w stałym kontakcie, została Państwu przedstawiona nowa oferta, a wszelkie problemy rozwiązywane są na bieżąco.

W razie pytań pozostaję do dyspozycji.
6
Samosia 2017-03-23 09:45
Prosze o szczera odpowiedz czy w umowach sa kary umowne i dokladnie napisac za co sa te kary a za co ponosza panstwo odpowiedzialnosc do czego sa panstwo zobowiazani podpisujac umowe z wami

olek 2017-03-23 09:48
Skoro ta firma na Z taka renomowana to czemu zablokowali możliwość dodawania opinii na FB? Bo były same negatywy a na goworku usuwają komentarze wiec tyle mam do powiedzenia w tym temacie.
5
Kila 2017-03-23 09:51
Wspomniana firma na zitman stosuje zagrywki 1000zl kary jak nie wyjedziesz czy nie znasz wystarczajaco jezyka jak deklarujesz jak na miejscu okaze sie ze slabo mowisz to moga cie odeslac do domu i nie dosc ze poniesiesz koszty przejazdu to musisz im zaplacic 1000zl ciekawe jakie chaczyki ma ta firma wszystkiego ci nie powiedza ze by cie tylko zlapac i wziasc kase
3
Monika Kowacz ImpactJob 2017-03-23 09:58
Oczywiście, już odpisuję.
Tak, w naszej umowie jest kara umowna, która obowiązuje w przypadku niepodjęcia pracy bez podania powodu. Kandydat wyjeżdżający do pracy ma prawo odstąpić od umowy bez żadnych konsekwencji na 3 dni przed planowanym podjęciem zatrudnienia.
Umowa ta jest gwarancją zatrudnienia oraz ustalonych wcześniej stawek, kosztów mieszkania, itd.
Na pewno wie Pani, że każda legalnie działająca agencja pośrednictwa pracy ma prawny obowiązek podpisania przed wyjazdem z każdym kandydatem umowy kierowania do pracy. Dodatkowo żadna agencja nie ma prawa pobierać opłat za pośrednictwo, co powyższa umowa również reguluje.
5
Renia 2017-03-23 10:00
A firma Z...a faktycz Nie nie pozwala umiescic komentazy jak ludzie przez nich maja problemy wkoncy wlascicielka inpakt kiedys tam pracowala jako rekruterka to jest w temacie tylko czy ma teraz takie same podejscie do ludzi jak tam czy tylko zrobila konkurencje na zlosci im i czy nie postepuje tak samo jak u bylego pracodawcy
4
Monika Kowacz ImpactJob 2017-03-23 10:05
Szanowni Państwo,
wątek dotyczy firmy ImpactJob, więc byłabym wdzięczna za wypowiedzi dotyczące własnie naszej firmy.
@ Renia, nie odpowiadam za działania konkurencji.
6
Olek 2017-03-23 10:09
Pieknie pani odpisala ze 3dni przed podjeciem zatrudnienia mozna zrezygnowac tylko ze dzwonicie w czwartek albo piatek ze jest praca od poniedzialku i ze by podpisac umowe w piatek to jak dotrzymac 3dni jak sami panstwo wysylaja na ostatni gwizdek


No i nie odpowiedzieli panstwo na pytanie za co sa panstwo odpowiedzialni wysylajac do pracy jak by napszyklad na miejscu okazalo sie inaczej niz w waszej umowie ?

Prosze z chonorem odpowiedziec

Czy nie ma w umowie takiej wzmoanki ze nie ponosza panstwo odpowiedzialnosci za posrednictwo pracy?
1
Samosia 2017-03-23 10:18
Oczywiscie ze jest taki zapis ze firma inpakt

Nie ponosi odpowiedzialnosci za posrednictwo pracy

Jedynie podpisujacy jest zobowiazany

Wszyscy posrednicy tak dzialaja

Przeciez jak cos nie wyjdzie koszty poniesie tylko poszukujacy pracy maja dobrych prawnikow co im umowy pisza tak ze by wyjsc na swoje
1
Monika Kowacz ImpactJob 2017-03-23 10:20
Tak, zdarzają się oferty w czwartek albo piątek, ale przecież nikt nie zmusza Pana/Państwa do tak szybkiego wyjazdu, jest to decyzja indywidualna.
Dodatkowo w weekendy jesteśmy dostępni telefonicznie. Nie nakładamy kar na osoby, które z przyczyn niezależnych nie mogą podjąć pracy.

Jeżeli ma Pan jakiekolwiek pytania lub wątpliwości to pozostaję do dyspozycji.
5
luzak 2017-03-23 10:22
Różnica polega tylko na tym ze impact zawsze reaguje jak cos jest nie tak i potwierdzam to jako czlowie wyjezdzajacy za ich posrednictwem od lipca
6
Samosia 2017-03-23 10:26
Jakos dzis nie pracujesz jak mowisz ze od lipca jestes pracownikiem inpact i mozesz pisac jak to jest super w tej firmie jakos ka sie spotkalam z tym jak dzwonilam telefonow nie odbierali tylko laskawie na drugi dzien oddzwonili
1
luzak 2017-03-23 10:29
Konkurencja cie naslala? Jestescie tak zenujacy ze az sie slabo robi. Masz racje lepiej jechac z ta firma na z co usuwa komentarze i ma wszystko w nosie.
Chyba ci sie firmy pomylily bo impact zawsze odbiera a wlascicielka jest pod tel 24 h i dla twojej informacji dalej pracuje za ich posrednictwem
6
Inpakt klapos 2017-03-23 10:35
O konkurenc na litere z nie mowie bo znam wiele osob ktore przez nich poniosly tylko koszty nic wiecej lecz propozycje od in... tez nie sa lepsze wkoncu wlascicielka ma przykl bylego chlebodawcy
3
Inpakt klapos 2017-03-23 10:38
Druga sprawa kazdy jest dorosly i ryzykuje zwalniajac sie ze stalej pracy gdyz przez agencje stalej pracy nie znajdziesz ciagle zmiany firm itp
Inpakt klapos 2017-03-23 10:45
Albo juz nie wytrzymala z poprzednim pracodawca i zalozyla wlasna firme wkoncu nie ma takiej osoby ze by wszystkim dogodzic zawsze ktos sie znajdzie komu cos nie biedzie pasowac no i inpakt tez nie ma sie co dziwic nie moze ponosic odpowiedzialnosci za firmy zagraniczne a sami pewnie musza sie zabezpieczyc ze by kary nie placili albo ze by lkijeta nie stracili koncze temat szkoda czasu
5
luzak 2017-03-23 11:03
raczej watpie ze bierze z nich przyklad ale czlowieku u ciebie wszystko ok? raz po niej jedziesz a potem jej bronisz? ja wiem jedno firma jest na rynku nie caly rok a ciagle sie rozwija co widac na gole oko ale zawsze znajda sie poszkodowani. ja wiem ze pomagaja i niejedym odzyskali wynagrodzenie mimo ze nie maja takiego obowiazku. duzo osob sie tu na ten temat wypowiadalo a na facebuku jako jedni z nielicznych nie usuwaja recencji i maja praktycznie same pozytywny a dla mnie facebuk jest bardziej wiarygodny bo tam nie ma anonomowosci tak jak tu. tu kazdy moze sobie napisac co chce wylewac zale. ale moja rada jest prosta- nie pasuje ci to znajdz sobie prace sam. tyle w temacie
5
Inpakt klapos 2017-03-23 13:57
To dobrze ze pomagaja ja mialem niestety nie zbyt ciekawe doswiadczenie od inpakta moze to nie byla ich wina tylko jak mowisz tych zagranicznych posrednikow moim zdaniem jak sa jakies problemy takie z takimi firmami nie powinni z nimi wspolpracowac bo pozniej traca na zaufaniu i nie potrzebnie cierpia i pracownicy i oni sami bo pozniej ludzie maja do nich pretensje
3
luzak 2017-03-23 14:06
A może powiesz konkretnie o jaką firmę chodzi?
Bo ja mialem problemy z pewną z rostoku i wiem ze nie tylko ja ale impact pomogl odzyskac kase nam i zerwal z ta firma wspolprace. wiec wiem ze nie olewaja ale podaj konkrety bo tak to kazdy gadac moze
4
klapos 2017-03-23 14:08
Z drugiej strony nie wiem jakie oni maja podpisane miedzy soba uwowy dlaczego czasem wychodza rozne niepotrzebne problemy najwyrazniej jak mowisz jak sa dopiero rok na rynku jeszcze wszystko przed nimi musza doszlifowac pewne problemy by unikac niepotrzebnych stresow
2
Sobieski 2017-03-23 14:15
"przesylaja cv do nie.sprawdzonych za granica kolejnych posrednikow" - możesz rozwinąć, którzy są niesprawdzeni? Wymienisz z nazwy? "chca ze by wyjechac bez umowy ze na miejscu mozna podpisac a namiejscu moze sie okazac calkiem co innego inpakt trzepie kase od glowy ktora wysle ich nie interesuje jak dlugo nedziesz pracowal i za ile" - są jakieś granice bezczelnego kłamstwa i głupoty. Firma zarabia od przepracowanej godziny pracownika, którego wysyła za granicę, oczywiście że zależy im na tym, aby pracownik podpisał umowę i pracował regularnie. Ich zarobek, to zarobek firmy, tak działa ta symbioza i tak działa ten biznes. Albo celowo kłamiesz, albo nie ma pojęcia na jaki temat się wypowiadasz. W obu przypadkach powinieneś zamilknąć. "wkoncu to jest firma konkurencyjna do znanej firmy posredniczacej z krakowa na Z. " - tutaj to już zaczyna pachnieć jakby ktoś CIę wynajął do realizowania nieuczciwych praktyk rynkowych :). Być może prawnik powinien się zainteresować tego typu wypowiedziami. Polecam się dokształcić i przestać kłamać, bo tego typu steki bzdur można zweryfikować w 3 sekundy. A "znaną" firmę na Z. serdecznie pozdrawiam, zabawnie widzieć jak bardzo atakują uczciwe i bardziej efektywne firmy. Tego typu praktyki świadczą tylko o ich nieudolności.
6
klapos 2017-03-23 14:16
Ja poprosty wylalem swoja flustracje i niezadowolenie i teraz przez swoje przykre doswiadczenie przez firme Z oraz I obawiam sie z drugiej strony takie zycie tego typu posrednikow w polsce i za granica jest coraz wiecej i ciezko samemu znalesc stala prace za granica bez posrednikow z tego zyja nie chcialo dzwigac sie teczki to teraz trzeba dzwigac woreczki
1
luzak 2017-03-23 14:21
a możesz wyjaśnić czemu piszesz na forum impactu o innej firmie?!
4
klapos 2017-03-23 14:29
Ja nie wiem na jakich zasadach tego typu firmy dzialaja nie studiowalem ich umow firma na z to fakt jest nie zetelna i wysyla gdzie popadnie dlatego tez nie ujawniaja wszystkich komentazy ludzi co sie przekonali na sobie jak jest zwracam honor firmie inpakt job najwyrazniej nie znam calej prawdy i pochopnie sie wypowiedzialem lecz mialem tez niemile doswiadczenie i z jednej i drugiej firmy choc nie byla to konkretnie ich wina wiec ZWRACAM ZCHONOR i cieszynie to ze ktos broni waszej firmy i sie wypowiada a nie usuwa komentarzy pozdrawiam wszystkich wkoncu sa tez ludzie pochopnie oceniajacych jak ktos zalamie sie i ma depresje po roznych niepowodzeniach czasem moze cos nieprzemyslanego palnac
4
klapos 2017-03-23 14:39
Bo po prostu mnie sie nudzilo i nie mialem gdzie sie wyzalic z calego zla tego swiata a tu nie chodzi mi o znieslawienie tej firmy tylko chcialem ogolnie wylac z siebie co mnie boli w dzisiejszym swiecie gdzie wszedzie liczy sie tylko pieniadz a nie czlowiek i w rodzinach i w spoleczenstwie dzis tak jest do czego dazy ten swiat gdzie ci polacy co byli dawniej pomagal jeden drugiemu dzis nawet w pracy jeden na drugiego patrzy wilkiem i kabluje do pracodawcy i wygaduje bog wie co trzymajcie sie wiecej glowy nie zawracam co zlego to nie ja jak ktos poczol sie urazony to PRZEPRASZAM
4
klapos 2017-03-23 14:54
ZALAMANIE NERWOWE KAZDEMU MOZE SIE PRZYTRAFIC NIKOMU NIE RZYCZE TAKIEGO STANU CZESTO LEKI NIE POMAGAJA LEPSZE JEST DOBRE SLOWO I STALA PRACA
4
Fti 2017-03-23 19:15
To w koncu zrobili ci jakas krzywde czy nie bo nie rozumiem tych twoich wypocin szczerze mowiac
5
inpakt klapos / klapos 2017-03-24 09:36
JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM CAŁĄ FIRMĘ INPAKTJOB NIE CHCIAŁEM NIKOGO OBRAZIĆ ZNIESŁAWIĆ CZY COŚ W TYM STYLU PO PROSTU WCZORAJ MIAŁEM ZAŁAMANIE NERWOWE ZA DUŻO PROBLEMÓW ITP. I ZA BARDZO MNIE PONIOSŁO NIE PRZEMYŚLANE SŁOWA NAPISAŁEM

BRAK PRACY RZUCIŁ MI SIĘ NA GŁOWĘ
5
gość 2017-03-24 13:57
Witam czy ktos juz wie kiedy jest wyjazd na pakowanie miesa ?
1
Monika Kowacz ImpactJob 2017-03-24 15:19
Witam Państwa,

dziś wystartowała kolejna grupa.

Następna tura planowana jest na przyszły tydzień.

W sprawie szczegółów zapraszamy do kontaktu!

Pozdrawiam,
Monika Kowacz
6
Arek 2017-03-24 22:19
Ktoś pisał o znanej firmie na Z z Krakowa, jak ich kojarzę, widziałem ogłoszenia, ta firma się nazywa Znajdman.
3
Bard 2017-03-24 22:40
Nie żaden Znajdman! Tylko Zajdmann Personal Solutions, są gdzieś koło starej cementowni w Krakowie.
3
Lao Che 2017-03-25 21:28
podobno mają nowe biuro między budką z ziemniakami a stoiskiem z burakami!
2
Zostaw swoją opinię o ImpactJOB - Skawina
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ImpactJOB