KANZEON Wrocławski Catering

3.1 Dodaj merytoryczną opinię

Pytania do firmy KANZEON Wrocławski Catering

Pytanie Nowy wpis
 Pytanie

Czy firma KANZEON Wrocławski Catering udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?

Pytanie
 Pytanie

Jak długo czekaliście na odzew z KANZEON Wrocławski Catering? Oddzwaniają zawsze?

Krzysztof
Pracownik
@Pytanie

Zawsze :). Nawet odpisujemy na miale i wiadomości SMS. Zapraszamy do kontaktu.

@Iwona
Pracownik
@Pytanie

Ja pracuje od niedawna.Mimo że jestem bez doświadczenia zostałam miło przyjęta.Praca jest ciężka ale zespół zgrany.Super współpraca i fajne kierownictwo.Wyplaty na czas.

Aaa
Inne
@@Iwona

A jak Ci pomagali na początku, jako nowej osobie w firmie? I jak z umową oraz zarobkiem na początek?

@Iwona Nowy wpis
Pracownik
@Aaa

Zostałam przydzielona do osoby z dużym doświadczeniem.Ona mnie wszystkiego nauczyła i nadal uczy.Pierwsza umowa była na zlecenie.Teraz mam umowę o pracę. Wynagrodzenie na czas.

1
anonim Nowy wpis
Inne
@@Iwona

Jak długo byłaś na zleceniówce i na jaki czas potem dostałaś uop? Jest szansa, że ktoś od początku dostanie uop? Którego dnia zwykle macie przelewy z pensją? Można uzgodnić żeby dostawać wypłatę do ręki?

Kandydatka Nowy wpis
Inne
@@Iwona

O jakim stanowisku mowa? W administracji, czy na kuchni przy gotowaniu? Bo ja chciałabym właśnie pracować bardziej w biurze. I czy zatrudniają tutaj też bez doświadczenia na jakiejś posadzie juniorskiej lub na stażu? Super, że kasa jest na czas. :D

Pytanie
 Pytanie

Jaki jest okres rozliczeniowy w KANZEON Wrocławski Catering? Kiedy można spodziewać się przelewu wynagrodzenia?

technolog żywności
Kandydat
 Pytanie

Dlaczego firma od dłuższego czasu ,nie może znależć pracowników na wszystkie stanowiska ? Swego czasu widniało ogłoszenie kierowca B, w którym wymogiem było - umiejętność pisania i liczenia = 2200 netto. Pracownicy z Ukrainy też już nie chcą pracować za te 2500+300 frekwencji ? Ewidentnie coś jest nie tak w tej firmie- jedni z Was piszą ,że rewelacja i w ogóle super firma i kasa :-),same ochy i achy.Inni natomiast wieszają psy na wszystkim. W dzisiejszych czasach ,gdzie ceny ,życie ,inflacja sięga zenitu=wynagrodzenie poniżej 3500 netto jest nie do zaakceptowania.Jeśli Państwo nadal poszukują pracownika,który mieszka blisko Wilanowskiej jaki i Brucknera ,książeczka sanepidowska ,psychotesty,kilkuletnie stanowisko kierownicze.Jeśłi Państwo zainteresowani to mogę podjąć wyzwanie od zaraz.

szef kuchni
Pracownik
@technolog żywności

Nigdy nie znajdą dobrego pracownika, kucharz na Wilanowskiej na start 3200 netto i brak chętnych. Przychodzi do pracy i okazuje się że jest sam do przygotowania 2500 posiłków. Jest jeszcze 2 bumelantów ale oni non stop łażą na fajkę i lecą w balona. Wilanowska to taka zakała tej firmy. Przychodzisz na 2 w nocy i robisz do godz.15 bo tyle jest roboty.

technolog żywności
Kandydat
@szef kuchni

@szef kuchni -króka piłka bumelantów (usunięte przez administratora)i zatrudnić normalnych ,dać im zarobić.Szef kuchni powinien zarabiać 5-7 tyś netto ,kucharz 4-5 tyś netto.Identyczna sytuacja jest w branży piekarskiej ,topowe piekarnie we Wrocławiu płacą tygodniówkę 1200-1500 netto i brak chetnych-na 10 piekarzy / 3 uczciwie pracuje,reszta po tygodniu ,albo zapije ,lub bez słowa już nie przychodzi.Zasada jest taka,ja jako kierownik robiłem tak: ,nowy pracownik ma 3-5 dni żeby w to wszystko wejść.Obserwuję ,czy się stara, pyta o wszystko ,wtedy widzę,że zależy mu na robocie , czy " tej mąki będzie chleb".Po tym tygodniu mówię szefowi ,czy tak ,czy nie =pamiętajcie pózniej Wy pracownicy się męczycie z takim nierobem. Tutaj nie ma sentymentów bo cierpią Ci którzy naprawdę pracują uczciwie i chcą zarobić.

technolog żywności
Kandydat
@szef kuchni

@szef kuchni -króka piłka bumelantów(usunięte przez administratora) i zatrudnić normalnych ,dać im zarobić.Szef kuchni powinien zarabiać 5-7 tyś netto ,kucharz 4-5 tyś netto.Identyczna sytuacja jest w branży piekarskiej ,topowe piekarnie we Wrocławiu płacą tygodniówkę 1200-1500 netto i brak chetnych-na 10 piekarzy / 3 uczciwie pracuje,reszta po tygodniu ,albo zapije ,lub bez słowa już nie przychodzi.Zasada jest taka,ja jako kierownik robiłem tak: ,nowy pracownik ma 3-5 dni żeby w to wszystko wejść.Obserwuję ,czy się stara, pyta o wszystko ,wtedy widzę,że zależy mu na robocie , czy " tej mąki będzie chleb".Po tym tygodniu mówię szefowi ,czy tak ,czy nie =pamiętajcie pózniej Wy pracownicy się męczycie z takim nierobem. Tutaj nie ma sentymentów bo cierpią Ci którzy naprawdę pracują uczciwie i chcą zarobić.

Pracodawca

@technolog żywności

Dzień Dobry, dziękujemy za opinię i ten nietypowy sposób aplikacji do naszej firmy. Nie jest prawdą, że nie możemy znaleźć osób, które nawiążą z nami współpracę. Poszukujemy nowych Pracowników gdyż nasza firma ciągle się rozrasta - pozyskujemy nowych klientów, otwieramy nowe kuchnie. Obecnie zatrudniamy powyżej 80 osób, docelowo ma być to 100 Pracowników. Ogłoszenie o którym Pan pisze (kierowca) musiało być dawno zamieszczone. Również dostrzegamy liczne szybkie zmiany na rynku pracy i dostosowujemy się do nich. Obecnie nowozatrudniony kierowca może zarobić 2800,00 zł + ewentualne nadgodziny. Po okresie próbnym uposażenie wzrasta. Co do zróżnicowanych opinii, no cóż tutaj jedni są zadowoleni i pracują z nami od lat inni nie spełniają standardów lub po prostu nie jest to praca dla nich i rezygnują. Każdy ma prawo do merytorycznej i uczciwej opinii. Pozdrawiam serdecznie i wielu sukcesów w poszukiwaniu wymarzonej pracy.

 Rozmowa kwalifikacyjna
Jak oceniasz przebieg procesu rekrutacyjnego w firmie KANZEON Wrocławski Catering? Czy jest łatwy, czy może trudny do przejścia? Czy gdybyś miał możliwość odbycia rozmowy kwalifikacyjnej jeszcze raz, to również skorzystałbyś z zaproszenia?
mq
Były pracownik
 Pytanie

Na pewno Kanzeon wyróżnia chyba najuczciwsze ogłoszenie o pracę, jakie widziałem . Co jest napisane - to jest w praktyce. To duży plus.,że nie (usunięte przez administratora) na początku, Nie ma wyścigu z czasem żeby zrobić trasę (punkty są tak zaplanowane, że człowiek się wyrabia), atmosfera jak pracowałem była raczej ok. Kasa o czasie, tak jak w umowie. Starzy kierowcy umiejętnie wprowadzają nowych, nie ma żadnych kwasów. Na pewno trzeba sporo się nanosić. Są szkoły mega przystosowane ,gdzie podjeżdza się i szybki zrzut, są takie gdzie trzeba wnieść termosy na piętro, bez windy. A taki termos z zupą te 15 kg waży. Jeśli ktoś jest nastawiony tylko na jeżdżenie, bez dźwigania, to raczej odpadnie. Przy zabieraniu posiłów trzeba mocno ogarniać, czy wydawka się nie pomyliła. Są kartki z wykazem, i jak na X ma być 23 litry zupy, to tyle ma być.Firma trochę pachnie komuną - wszechobecne napisy "zakład pracy" ,ręcznie wypisywane KP ,nawet jak zostanie b. dużo jedzenia,nie można nic zabrać do domu - posiłek pracowniczy tylko w kuchni, tylko na miejscu. Skąd skoro w sumie jest ok, tak spora rotacja kierowców ? Kasa. Niestety we Wrocławiu 2200 za etat kierowcy ( a wiadomo jak się jeździ po mieście za dnia) to lekka żenada (parę stów mniej od etatu w Biedronce) A i jak napisałem ,i trzeba myśleć, i targać, i jeździć. Ale stałe godziny i to co wymieniłem wyżej ma większe znaczenie, więc są osoby pracujące tam latami.

Pracodawca

@mq

Dziękujemy za merytoryczną opinię. Mając na uwadze Pana zdanie oraz wychodząc na przeciw zmieniającemu się dynamicznie rynkowi pracy, zmodyfikowaliśmy kilka rzeczy w tym wynagrodzenie. Obecnie wynosi na okresie próbnym 2500,00 zł na rękę + 300,00 zł premii frekwencyjnej.

Pytanie
 Pytanie

Jaka umowa obowiązuje w KANZEON Wrocławski Catering podczas okresu próbnego?

Janusz
Były pracownik
@Pytanie

Janusz

Zostaw merytoryczną opinię o KANZEON Wrocławski Catering - Wrocław

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie
KANZEON Wrocławski Catering
Przejdź do nowych opinii