CCIG Group

• Wola Kopcowa
  • Dyminy
  • Górki Szczukowskie

3. Opinie o pracodawcach Kielce
  5. Opinie o CCIG Group Sp. z o.o.

Opinie o CCIG Group Kielce

WebsiteIconCCIG Group Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o CCIG Group Sp. z o.o.!

Telemarketer88

10.06.2015 17:58

Heheh śmieć mi się chce jak o Telepromo piszą że to "syf". A ccig to nie? Elastyczny grafik który nie istnieje... chyba 0,5% dostaje konsultant z tego co w rzeczywistości zarabia orange... podpiszesz umowe z klientem powiedzmy 50 zł przez 24 miesiac dla orange to 1200 zł a dla ciebie 6 zł... hehehehe. Wyplata co piątek... a ile razy trzeba ja korygować? Zawsze coś się nie zgadza albo brakuje i tak slyszymy od menagerów "w przyszłym tyg ci wyrównają". Mało tego afery wychodzą... jeden menager pobieral oplaty od swoich konsultantow. Doliczaja kary po 28 zl za nic bo manager moze kare dac za wszystko. do tego dkj... eh dkj. 50 zł za najmniejszy blad w rozmowie. Nie wspominajac juz o ciaglym "cisnij cisnij" bo wiecznie masz za malo umów. Ot takie to to ccig jest naprawde. Pozdro!
    Stary wyjadacz

08.06.2015 18:44

Witam tak czytam te wypowiedzi i chyba ja dorzucę swoje trzy grosze tym bardziej że mój staż jest spory powyżej roku. Powiem tak przychodząc do tej firmy byłem pozytywnie nastawiony siedzieć i nic nie robić i za to jeszcze płacą żyć nie umierać 8,56/h dla studenta całkiem całkiem. Zacznę od początku najpierw masz spotkanie rekrutacyjne rzeczy jakie karzą Ci na nimi robić czy mówić są śmieszne i głupie haha (każdego przyjmą).Później masz szkolenia niestety z takim osobnikiem który sam tego nie ogarnia jak będziesz z nim miał/a szkolenia to współczuję ja byłem w tej szczęśliwej grupie gdzie prowadziła z nim dziewczyna bardzo fajna,miła,sympatyczna i pomocna pozdrawiam D.S to ona w dużej mierzę tłumaczyła kwestie które nie rozumieliśmy i dawała nam materiały potrzebne do zbijania obiekcji z klientmai itp. a ten spasiony gościu szkoda gadać wyświetlał materiał coś tam dopowiedział powiedział co mamy zrobić i na drugi dzień test, jak będziecie u niego to za wiele was nie nauczy sami zresztą się przekonacie :) Idziemy dalej potem piszecie certyfikat zdajecie go i idziecie do team managerów do których was przypiszą oni weryfikują waszą wiedzę poprzez rozmowy z nimi co wynieśliście z tych szkoleń i czy można was posadzić na słuchawce. Mój pierwszy miesiąc był piękny podpisywałem umowy jak szalony po 4-6 ( Wydaję mi się że to dlatego że na początku dają wam blatnych klientów z którymi nie musicie się zbytnio namęczyć przedstawiacie umowę i biorą żadnych obiekcji czasem wydawało mi się że są to jakieś podstawione osoby po prostu tylko po to żeby Cie zachęcić do pracy i pokazać jak jest (usunięte przez administratora) teraz też tą tendencję zauważam gdy przychodzą nowe osoby do pracy dużo podpisują więc coś w tym musi być wydaje mi się że podpinane są czyste paczki np na miesiąc czasu czy 2-3tyg :) Pierwszy miesiąc jak wspomniałem był zajebisty więc załapałem się do TOP10 starzy pracownicy pamiętają te piękne czasu niestety już tego nie ma :) Powiem wam jeszcze tak jesteście osobami świeżymi więc Team Managerowie bd z was chcieli mieć jak najwięcej pożytku i wycisnąć ile się da te żmije. Elastyczny grafik śmieszne mi mówili że 30h minimum na tygodniu plus 3x Soboty po 8 godz , a wiecie jaka była prawda po dłuższym czasie się dowiedziałem od osób z którymi się zakumałem że min. 20h/tygodniowo i 18h Soboty dla osób stacjonarnych bo byłem na studiach dziennych to sobie policzcie jak wyzyskują nowych i ciśnijcie z nimi i nie dawajcie się oszukać na początku nikt Ci o tym też nie powie z grupy bo w pewien sposób osoby te mają dzięki temu wygodniej bo nie muszą siedzieć na przykład jak kiedyś był obowiązek bo było mało godzin do 16 tylko wyjść sobie o 14. Kwestia kolejna po pierwszym miesiącu który był udany przyszły kolejne też owocne zazwyczaj moja średnia nie była niższa niż 0,4 na koniec miesiąca. Pracuje tam ponad rok i może raz miałem słabszy miesiąc 0,25. Na początku jest źle,słabo denerwujesz się bo nie możesz podpisać nie masz dobrze dopracowanych skryptów przez tego spasionego osobnika a tak dużo materiałów gubisz się w tym wszystkim co doprowadza do frustracji i rezygnacji, ale jeśli jesteś silny/a dasz radę przetrwaj tydzień dwa i potem się będzie kręcić aż stanie się to codziennością jak poranna kawa czy herbata , ja sam opracowywałem je po swojemu pisząc sobie ofertę na kartcę i później z niej czytając ( teraz nic nie czytam mówię z pamięci wszystko bo jak wałkujesz to dzień w dzień po 8h to nie da się tego zapomnieć nawet realizację znam a jest obszerna sami zresztą się przekonacie ). Najbardziej boli mnie to że mimo iż jestem dobrym pracownikiem to zawsze jest to ciśnienie,odsłuchy tych żmij (nie wymienie kto to bo nie wypada ale można się domyśleć) i zdziwienie że wychodzisz z 0 mi raczej się to nie zdarzało mogę takie dni policzyć na palcach ale były nie powiem i zamiast w takich momentach zmotywować pracownika nic się nie stało jutro bd lepiej lub tym podobne to jest ciągłe niezadowolenie, głupie coachingi bo nie cisnąłeś klienta i tym podobne a to według mnie jest stresujące nienawidzę jak mnie te żmiję słuchają zawsze jak robiły mi coachingi to i tak nic z tego nie wynosiłem dalej robiłem tak samo polecam każdemu jak to mówią miej ....... a będzie Ci dane :) Widać w tych osobach wyzysk za osiągnięcie celu jaki jest na koniec miesiąca mogłyby zrobić wszystko nawet się przespać z osobami na wyższych stanowiskach kto wie czy tak się nie zdarzyło :) Do tego pracoholicy siedzą przed tymi pieprzonymi laptopami po 8 czy więcej godzin i sprawdzają sobie poczty,fb też bym tak chciał dlatego żadne nie opuści swojego ciepłego k.... dołka. Wylałem tutaj sporo swoich żali wiem ale taka jest prawda szkoda że takie osoby są dopuszczane na stanowisko TM którzy Cie gnoją i wyzyskują dla własnego zysku a zarabiają nie mniej niż 3 koła na miesiąc. Ostatnio wiem że został utworzony zespół +26 i takie osoby naprawdę zachęcam nie dość że macie umowę o pracę to gościu który jest zajebisty osobiście nie znam ale
    justyna

16.05.2015 16:23

Odradzam pracę w CCIG . Po pierwsze wyzysk ludzi, po drugie elstyczny grafik ?? chyba tylko na ulotce, zero szacunku do ludzi itd . Niektórzy TM nie pozwolą wychodzić na przerwe po 4 godzinach pracy bo nie maz umowy ... śmieszne a jak wyrazisz swoje zdanie to od razu jest rozmowa w 4 oczy żeby reszta zespołu nie słyszała albo Cie zwolnie albo będziesz siedział cicho . Dużo jest takich dziwnych sytuacji więć zdecydowanie odradzam CCIG jako callcenter :)
    ts

16.05.2015 00:00

Na akwizycji najlepsi są kw i jw przynajmniej traktuja konsultantów jak ludzi
    mala

15.05.2015 11:07

A utrzymanie indywidualne? Moja kolezanka mnie namawia zeby tam isc. Polecacie czy odradzacie?
    były pracownik

14.05.2015 23:06

Ale to wszystko jest żałosne co piszecie!! Pracowałem w tej firmie do końca 2013r przez prawie 3 lata i gdyby nie to że skończyłem 26 lat pewnie pracowałbym dalej bo zarabiałem zajebistą kasę bo zapierdalałem tak jak większość mojego zespołu. Wiadomo że byly też lamusy które nie potrafiły się ogarnąc i mając 20 pare lat dalej ssały cyca mamusi i pewnie te gamonie tak tutaj hejtują. Jesteści żałośni - wróćcie na tą stronę za jakieś 10 lat zobaczymy jak wtedy będziecie wspominali tą pracę, jak życie skopie wam dupy a mamusia nie będzie już pomagała to jeszcze zatęsknicie za tymi czasami. Tak ja tęsknie :)) Wielcy studenci z ambicjami a i tak skończycie w galerii za 1300 netto cieszac sie z umowy o pracę. Pozdrowienia dla IZY G.
    molestowanie heh

14.05.2015 17:08

Ts3 Troszeczke nie rozumiem tresci Twoich opini. Widocznie bardzo sie zraziles praca w ccig tylko nie rozumiem o co Ci konkretnie chodzi. To, za manager wymaga od Ciebie 50% czasu polaczen to chyba normalne, ze nikt Ci za darmo placil nie bedzie. To, ze jest wymagana efektywność to tez zysk dla Ciebie. Przy kazdej sprzedazy masz prowizje, za realizacje celu ,kolejne mnozniki, swungo. To Twoj hajs i zalezy od tego jak pracujesz. Co do managerow, to normalni ludzie ktorzy tez niedawno byli na sluchawce. W kazdej sprawie mozna sie dogadac. A co do plotek o managerach z akwizycji, to zastanow sie zanim cokolwiek napiszesz.
    jgfollm

14.05.2015 12:50

Ja jestem właśnie na szkoleniu na biznes, który ma tą sprawę? Bo nie chce do niego trafić ;/
    TS 3

14.05.2015 12:30

Bo mam dosc traktowania ludzi jak liczb i smieci. Jeszcze troche i ludzie sami ich naucza rozumu. Juz kilka osob sie odwazylo... Popytajcie co sie wydarzylo na akwizycyji biznesowej, jak konsultanci zalatwili jednego TM, ze juz nie pracuje a drugi ma sprawe o molestowanie...
    TS 3

09.05.2015 13:55

Pracowałem tam około 3 miesięcy w teamie TS3 (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora)jednym słowem masakra miał być elastyczny grafik i był tylko dla zmiany porannej a dla zmiany popołudniowej nie było już miejsc na rano więc codziennie trzeba było siedzieć do 21. Te ich niby kołczingi sprzedażowe to porażka i tak wiadomo że ta osoba nie chce od samego początku ale co i tak wina konsultanta przerwy tylko grupowo czasem brak miejsca w teamie więc wywalają na koniec sali i trzeba latać z każdym pytaniem. Menadżerowie siedzą na fejsie i sprawdzają umowy i krzyczą więcej umów i więcej chociaż słabe paczki za niewydzwonienie 50% czasu pracy ucinanie przerwy albo jak ma się małą średnią. Jednym słowem porażka wolę już pracować gdzie indziej za mniejszą stawkę niż wstawać rano z niechęcią do pracy a po dłuższym czasie nabawić się depresji. Przemyślcie swoją decyzje jak tam idziecie:)
    nieznajoma

13.05.2015 11:21

Aż tak źle w tym zespole? Bo jestem właśnie na szkoleniu
    XYZ

14.05.2015 09:52

A czemu już nie pracujesz?
    birDmaN

09.05.2015 07:52

Kwota netto - kwota uzyskana po odjęciu obciążeń typu, podatek Vat, swiadczenia na upespieczenie społeczne, zdrowotne, etc. Pierwszy raz się spotkałem z taką definicją. Rozumiem, że górnik, ktory pracuje pod ziemią otrzymuje wynagrodzenie netto, pozbawione premii np. dla brygadzisty? Z całym szacunkiem, proszę włączyć myślenie, to naprawdę nie boli, a nie wprowadzać ludzi w błąd.
    kr

07.05.2015 20:07

Marta Twoja wypowiedź najlepiej świadczy o tym jak traktuje się ludzi w Telepromo.
    Telemarekter88

06.05.2015 20:04

Zgadzam się. Telepromo zdecydowanie lepsze od CCIG. Pracowałem i tu i tu. Kasa... taka sama w sumie ale atmosfera na wielki plus dla Telepromo.

06.05.2015 18:30

Akurat takim ludziom jak Ty absolutnie nie polecam Telepromo - nie chce pracować z gamoniami. Jeśli Ciebie ktoś w Telepromo okantował na kase to znaczy ze byłeś zwykłym gamoniem, wszyscy moi znajomi, którzy pracują bądź pracowali na co jak na co, ale na kasę tam nie narzekają;p ale najlepiej byc takim hejterem internetowym jak Ty, bo nie radziłeś sobie i Cie wywalili i siedzisz całymi dniami wypisując głupoty...jeśli byłeś przedobry to nie pozwolili by Ci odejść:( koniec dyskusji, kazdy ma swój rozum i niech sam zdecyduje, a nie kieruje się opinią chłopaszka, który miał mierne wyniki i teraz wylewa żale na cały swiat..jak Cię wywalą z CCIG to jestem ciekawa co wtedy na nich będziesz pisać:P
    CCig?

06.05.2015 07:09

Pracowałem w CCIG pół roku...nigdy więcej, szkolenia beznadziejne, jeśli chodzi o managerów to są chyba osoby z przypadku, zero zrozumienia dla pracowników. Do tego grafik, który wcale nie jest elastyczny no i kasa ... wydaje mi się, że każde Call Center w Kielcach jest lepsze od CCIG..

05.05.2015 20:44

Hmm wypłaty tam są też bez opóźnień, najpóźniej do 15 a wielkim plusem jest też fakt, że dostaję się całą wypłatę, plus premie, które są netto - bez prowizji dla managera :)
    konsultant123

06.05.2015 13:47

Marta Twoja wypowiedz:...a wielkim plusem jest też fakt, że dostaję się całą wypłatę... jest podsumowaniem pracy w telepromo! Firma robi łaske że wypłaci zarobioną kase konsultantowi. BRAWO! Potwierdziłaś tym samym to co pisalem wczesniej, telepromo to SYF, w którym każdy robi co chce a na kase kantują cie tak samo jak tych biednych ludzi na pokazach niby kulinarnych. A tak naprawde sprzedaż garków za 3000 zł, wartości 400 zł. Żałuje że tam pracowałem i przyłożyłem reke do tej sciemy!!!
    telepromo syf

05.05.2015 12:53

dokładnie, telepromo Marta nie umieszczaj tu swoich dennych ogłoszeń, bo ludzie z krzykiem od was odchodzą. nie ma co porównywac z CCIG. fakt, jest to ciężka praca ale atmosfera i kasa o wiele lepiej. przynajmniej wypłaty są w każdy piątek bez opóźnienia.

04.05.2015 16:09

Prężenie rozwijająca się firma Call Center poszukuje pracowników na stanowisko konsultanta telefonicznego. Oferujemy wysoką stawkę godzinową 9zł netto+ solidne premie oraz liczne konkursy. Zapewniamy szkolenie wstępne, pracę w miłym zespole, niezbędne narzędzia pracy, elastyczny grafik. Zainteresowanych prosimy o kontakt telefoniczny 786840056.
    konsultant123

04.05.2015 16:52

Dobre, chyba prężnie zwijająca sie firma! Telepromo to chyba najgorszy syf jaki moze byc, z tych wszystkich call centrów. Słuchawki trzeba sobie do pracy przynosić albo kupowac u nich, kase obcinają nie wiadomo za co i nie wiadomo kiedy zwolniom. Kiedyś przyjechał wielki szefuncio i wywalil 200 osób tylko za to że pracują... Nie polecam, omijajcie szerokim łukiem!!!!
    Kacha

29.04.2015 10:44

Chciałam iść tam do pracy na wakacje, ale teraz to już nie wiem, podobno strasznie wyzyskują, w umowie jedno a na koncie co innego... Słyszałam że ostatnio jakiś kolo musiał się dzielić wygraną z konkursu z szefem ???
    asdf

01.04.2015 12:44

Co do pracy po zmianach w ustawie wiele się nie zmieniło (na TS-ie przynajmniej). A samej pracy w CCIG nie polecam, tak jak ktoś pisał wyżej jak sypie się wynik czepiają się o wszystko, przekroczoną przerwę itd. straszą naliczeniem kar za przerwę mimo tego, że nie ma na ten temat żadnej wzmianki w umowie... Ciśnienie na umowy jest straszne, zwłaszcza w teamie I.G., gdzie czasem jeśli nie masz umowy nie możesz nawet wyjść na przerwę...

18.04.2015 23:04

po pierwsze to w każdej pracy czegoś wymagają , więc nie licz że posiedzisz z zerem w telemarketingu , bo albo na początku żeby cię nie zrazić albo na chwile żeby cie wywalić, po drugie nie rozmieszaj ludzi głupimi tekstami o przerwie, chyba jasno jest że przysługuję Ci 5 min za każdą przepracowaną godzinę , a jeśli tobię dłużej schodzi bo piłlkażyki czekają, siusiu się chce i danie z patio zeżreći papierochem przepalić + zero przez umów to nie dziw się że ci się taka kara należy , skoro zajmujesz miejsce innym ludziom, jak nie pasi to proszę na telebrigde tam ci pokaża szkołe życia zwłaszcza na ubezpieczeniach przy rynku

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CCIG Group?

Kontakt - CCIG Group Sp. z o.o.

Kielce

CCIG Group Sp. z o.o.
    qwerty

02.02.2015 10:49

Pracowałam w CCIG łącznie około pół roku. Trafiłam tam jeszcze w liceum, bez żadnego doświadczenia i wykształcenia. Jednak wszystko zależy od podejścia. Dla mnie była to pierwsza i ważna pozycja w CV a poza tym nauczyłam się tam wielu naprawdę przydatnych rzeczy w mojej dalszej karierze zawodowej. Rozumiem, że jeśli ktoś studiuje przykładowo filologię polską czy budownictwo to praca na słuchawce wnosi niewiele do jego dalszego życia, jednak ja, studiując kierunek związany z biznesem, handlem, marketingiem, widzę, że wiedza wyniesiona ze zwykłego call center jest bezcenna. Dodam, że trafiłam na świetnych managerów i życzę sobie i Wam tylko takich jakich ja miałam okazję poznać... Może zamiast jęczeć, marudzić i płakać jak to źle jest w CCIG pomyślcie gdzie moglibyście jeszcze pójść do pracy w Kielcach. No właśnie - raczej nigdzie. No chyba, że ktoś woli zapier****ć w Macu i smażyć frytki w rozgrzanym oleju :) Ja pracowałam za 7 zł za godzinę, dodatkowo dojeżdzałam, więc regularnie ponosiłam dodatkowe koszty ale mimo to każdego dnia z chęcią szłam do pracy,bo wiedziałam, że nauczę się czegoś nowego, na przerwie porozmawiam z fajnymi ludźmi a dodatkowo spożytkuję czas na coś innego niż siedzenie na fejsie. Szczerze powiem, że może praca w cc wydaje się idiotyczna, nic nie znacząca. Jednak przez pracodawców taka pozycja w CV świadczy o tym, że ktoś jest wytrzymały, wygadany i kreatywny. A o to w życiu chodzi. I nigdy nie zamieniłabym swojej pierwszej pracy w CCIG na pracę przykładowo jako sprzedawczyni czy opiekunka do dziecka ! Bo taka praca niczego od Ciebie nie wymaga... A na słuchawce poznajesz naprawdę różnych ludzi i z każdym musisz sobie poradzić. A co do tego, że ciągle są kary i urywane pensje - pieniądze zawsze były na czas a przez pół roku nigdy nie dostałam kary - może dlatego, że znam granice i nie idę na godzinę na przerwę czy też nie spóźniam się do pracy. Dla ciekawskich-z pracy zrezygnowałam tylko dlatego, że przeprowadziłam się. Ale gdybym została w CK to napewno i w CCIG. I to marudzenie odnośnie TSL - żałosne. Razem z moim teamem pracowaliśmy na najtrudniejszym projekcie w tym cc (kumate osoby powinny wiedzieć o jaki chodzi) i to co wy macie do zrobienia a to co my mieliśmy - to jest po prostu śmieszne. Pozdrawiam wszystkich, którzy wiedzą, po co idą do pracy i umieją docenić to, że bez żadnych wymagań mają pracę w ciepłym miejscu siedząc na czterech literach.
    aasxfjddeshg

01.02.2015 22:44

Cześć, czy w ccig mogą pracowac osoby niepełnoletnie które ukończyły 16 lat?
    Nikii

03.02.2015 22:54

W CCIG zatrudniane są osoby dopiero po ukończeniu 18 roku życia.
    były konsultant

13.02.2015 10:55

Nie polecam, pracowałem prawie dwa lata na różnych projektach. Kiedyś było całkiem spoko, a poźniej sie zaczał wyzysk ludzi. Ogromne ciśnienie, BRAK SZACUNKU dla człowieka!! Widzą liczby a nie ludzi. Ucinają premie nie wiadomo za co. Jak sie pseduo "managerowi" cos nie podoba to może Ci nawet godziny zabrać, które należą Ci się jak psu buda! Tak tak, obcinają godziny za cos tam co mu się uwidzi. Nawet jak masz średnią. Jeżeli chcesz żeby Cie jeb**li po glowie i na kase to prosze bardzo. Jak ognia radze unikać projektu pana Ł.W.(akwizycja-obtn) i PSEUDO managera M.Ł - gorszej (usunięte przez administratora) w życiu nie widziałem!
    Far

01.02.2015 15:00

Pracowałem jakiś czas temu. Zrezygnowałem ze względu na cechy charaktery, dzięki którym nie nadaję się do takiej roboty :) nie każdy potrafi narzucać się ludziom, oszukiwać ich (sorry, stosować "Techniki sprzedażowe") i wciskać im szit. Ale taki charakter tej pracy. Jeśli ktoś się odnajduję w takiej pracy to polecam CCIG. Atmosfera jak najbardziej okej, menagerzy Ci pomagają jak potrafią bo im też zależy, nie "ciśną" nie wiadomo jak. Zarobki tak jak jest mówione 8.56 na rekę + prowizje za sprzedaż (jak jesteś dobry to wyciągasz 2-gą wypłatę za sprzedaż, jak jesteś cieńki to i tak raz na dwa dni coś sprzedaż i masz +26zł). Wypłata zawsze w piątek. Grafik sobie ustalasz tydzień wcześniej i przychodzisz tak jak chciałeś. Jak Ci coś wypadnie i musisz zmienić to idą na rękę. Szkolenie jest płatne ale dopiero po wypracowaniu 300h (350?) Ogólnie nie polecam pracy w call center, ale jak ktoś jest do tego zmuszony/lubi taką pracę to CCIG chyba jest najlepsze w Kielcach.
    simowolf

28.01.2015 02:45

Witam. Jutro podpisuję umowę. Po miesiącu wrócę na to forum i postaram się dokładnie wszystko opisać. Na dzień dzisiejszy wiem że 10zł brutto czyli 8.56 na rękę. Trzeba pracować minimum 3 dni w tygodniu i przynajmniej 2 soboty w miesiącu. Po podpisaniu umowy idzie się na szkolenie które trwa 4 dni i za które podobno też płacą te same pieniądze. Jak będzie się okaże. Pozdrawiam, simowolf.
    ck0912

21.01.2015 12:29

Witam ja pracuje już dłuższy czas i musze przyznać że kiedyś było fajniej,lepiej 100% teraz wszystko się zmieniło i nie polecam niektórym TM Poprostu się w (usunięte przez administratora) h poprzewracaolo i traktują kondultantow jak śmieci nawet gorzej a zwłaszcza jeden taki z brodą porażka Poprostu jak nie masz umów nie ma mowy o przerwie ani o jakim kolejek kontakcie z nim odpiera ... Zbierasz o nic albo się do cb nie odzywa jakąś porażka zero mowy o jakim kolwiek pomocy cały czas ciśnienie nie ma elastycznego grafiku pracy jak nie masz umów to jesteś nikim i taka prawda
    ...

20.12.2014 11:20

pracowałem 3 miesiace i musze przyznać że do czasu było dobrze, potem zmienił się shift menager. ogolnie praca ciezka psychicznie a niektorzy menagerowie nie powinni znalexc sie na swoim stanowisku, po zmianie shifta zrobil sie z tego miejsca oboz koncentracyjny, praca ogolem niewarta tych swoich 10 zł/h bo i tak beda szukac powodu zeby dowalic kare albo zabrac cala dniowke, nie polecam.
    alvaro

08.12.2014 20:19

Długo czekałem z napisaniem tej opinii bo stwierdziłem, że najpierw odczekam trochę od mojego zwolnienia się z tej firmy a potem na chłodno napiszę recenzje. Najpierw plusy. Pensja faktycznie jest co tydzień w piątek i nigdy nie ma obsunięć. Jak w piątek wypadają święta czy coś takiego to pieniądze są w czwartek. Jak ja pracowałem to był bardzo rozbudowany system premiowy (Sfungo, topka, konkursy). Z tego co wiem teraz stawka wzrosła z 7 na 8,50 na rękę ale nie ma już topki i ograniczono sfungo. Dodatkowo na plus można na pewno dodać darmową opiekę medyczną w Lux Med która weszła niedawno. W firmie pracują bardzo fajni ludzie, można poznać nowych znajomych, tworzą się również związki :). Teraz minusy. W firmie są różni menadżerowie. Każdy z nich ma parcie na wynik co jest zrozumiałe. Część z nich potrafi pomóc w zdobyciu tego wyniku robiąc "kołczingi", szkolenia itp. Druga część też robi szkolenia na których nie ma nic oprócz pretensji i złości. To raz. Dwa co mi się bardzo nie podobało to wybiórcze podchodzenie do tematu wypowiedzeń. Wyglądało to w ten sposób, że chłopak który od dłuższego czasu nie miał dobrych wyników przyszedł do pracy i dowiedział się, że jest zwolniony (a teoretycznie są trzy tygodnie wypowiedzenia) a na przykład mój znajomy któremu zaczynał się rok akademicki i po prostu nie mógł chodzić do pracy zwolnienia od ręki nie dostał. Tutaj również jest kwestia na jakiego menadżera się trafi. Ogólnie pracę w tej firmie wspominam pozytywnie ale ze względu na ludzi których tam poznałem. Odnośnie ludzi którzy podobno pracują tam po 4 lata i bardzo tą pracę lubią. Znam osobę która wysiedziała tam nie całe dwa lata i z tego co wiem to jest to rekord. Ta praca męczy psychicznie i po jakimś czasie człowiek potrzebuje od tego odetchnąć. Sporo osób odchodzi na jakiś czas i wraca. Jeśli ktoś ma jakieś dokładniejsze pytania na temat poszczególnych projektów, szkoleń itp. to chętnie odpowiem.
    Agnieszka

22.12.2014 16:30

Przeczytaj umowę, jasno masz napisane miesiąc, nie trzy tygodnie.
    kabel

13.07.2015 09:49

2 lata rekord ?seio ? ludzie (oczywiscie konsultanci nawet po 4lata pracują) jestem tego już na szczęście niepracującym przykładem. Nie wspominając o menagerach, trenerach i hr, którzy pracują jeszcze dłużej. Pracy nie polecam
    gosc

28.11.2014 11:10

Zwalniają za brak umów ?
    You2

04.01.2015 19:54

straszni zwłaszcza przygłup Marcinek ...
    gosc

14.11.2014 23:37

A jacy są menagerowie na biznesie???
    ja

20.10.2014 22:58

Romansy w tej pracy są na porządku dziennym także jeśli szukacie przygód zapraszam do tej pracy. Bardzo żałosne jak ta dziewczyna się tym szczyci, tylko czym? Ze ma dwóch na raz czy że, rozwala komuś życie? Bo faceci polecą za każdą dupą która im 'da' chociaż słyszałam że już inna się przyłączyła także trójkąty w modzie. Cóż nie wszystkie dziewczyny się szanują.To nie jest strona o romansowaniu ale o pracy. Więc praca w tej firmie to istne wykorzystywanie dzieci do zarabiania kasy,wszystkim odradzam pójście do tej roboty. Menager'owie zmuszają do zostawania po godzinach, musisz się tłumaczyć dlaczego nie możesz zostać i co będziesz robić po pracy bo przecież nie masz nic innego do roboty tylko dzwonić i podpisywać umowy! Szkoda pisać co się tam dzieje...
    Dżony

17.10.2014 20:38

Pracowałem tam rok na biznesie i powiem wam, że praca bardzo spoko. Pracujecie wśród młodych osób, każdy jest ze sobą na Ty. Dużo też zalezy od tego na jakiego menagera traficie, ale tak naprawdę każdy jest człowiekiem i z każdym można się dogadać. Jeśli chodzi o elastyczny grafik to do końca tak nie jest bo jesli nie ma ludzi do pracy w teamie to menagerowie każą przychodzić i siedzieć długo po godzinach, ale wiadomo że nie za darmo :) Ja byłem na biznesie na akwizycji i powiem wam że można tam zarobić fajna kasę z umów. Dodatkowo jest tez dużo konkursów indywidualnych, team-owych i wiele dodatków do podstawy godzinowej. Myśle,że jak na Kielce to fajna praca dla studenta studiów zaocznych czy dziennych. Jedyne co nie denerwuje w tej firmie to jest traktowanie konsultantów jak maszynki do robienia pieniędzy bo w niektórych team-ach to się niestety zdarza. A menager-owie którzy awansowali szybko zapominają jak to było wcześniej na przysłowiowej 'słuchawce; i strasznie się noszą. A gdyby coś nie szło z celem to pierwsze do czego każdy wam się przyczepi to czas przerwy. Jeśli chodzi tez rekrutację wewnętrzną to moim zdaniem troche jest to ustawione, ale to tylko takie moje spekulacje. Więc podsumowując praca ok ale los szczęścia gdzie i do kogo traficie, najlepiej jeśli macie tam znajomych to niech polecą ws do jakiegoś teamu. Pozdrawiam
    Morgif

17.10.2014 20:01

Czytam i czytam wasze komentarze i powiem szczerze że śmiać mi się chce z wielu postów. Nie wiem czego wy oczekujecie od takiej firmy jak CCIG. Myślicie że przyjdziecie do pracy każą wam się położyć, leżeć i jeszcze za to będą wam płacić? CCIG nie jest moją pierwszą pracą i wiem że może być i lepiej, ale może być i gorzej. Tutaj siedzisz sobie 6 godzin w cieple, wygodnie i gadasz do klientów, a nie musisz latać po sklepie lub magazynie non stop i przenosić towary, czy też na budowie/remoncie gdzie nosisz materiały, remontujesz, malujesz, albo układasz cegły. Byłem w wielu już pracach mimo że mam tylko 23 lata, ale pracuje już od 12 roku życia by sobie dorobić samemu, a nie liczyć na rodziców że mi dadzą pieniądze na moje specjalne potrzeby. Wystarczy zobaczyć że w moim rodzinnych województwie wiele osób pracuje z minimum i od tego jeszcze musisz odliczać podatek i dostajesz 60-70% tego co zarobisz na rękę, tutaj dostajesz 100% tego co wyrobisz. Płacą ci co tydzień, nawet jeśli mają opóźnienie, ale ważne że płacą i możesz studiować. Menadżerowie są różni, jak to ludzie, ale jakoś z dotychczasowych własnych doświadczeń i znajomych którzy tam pracują lub pracowali nie mogę powiedzieć że rzucają kary za byle co. Zrobicie błąd w czasie rozmowy czy oszukacie klienta to wasza wina, a nie ich. Przedłużycie sobie przerwę lub spóźnicie się do pracy? To wasza wina, myślicie że w zwykłej pracy po studiach nie będziecie karani za to? To się głęboko mylicie. Chcieli byście pewnie by ktoś wam płacił za nic? Idźcie na polityków, może zbierze się na tyle "mądrych" osób że was wybiorą do sejmu. Podstawą jest by szanować pracę i pracodawcę, a on będzie was szanować. Wszędzie tak jest, chociaż zdarzają się wyjątki nie powiem, sam miałem dwa takie przypadki gdzie mimo ciężkiej i dobrej pracy pracodawca nie chciał ci zapłacić albo płacił ci mniej niż się umówiłeś z nim. Tutaj w CCIG da się ze wszystkimi dogadać, jeśli robisz swoje i jako tako podpisujesz. Nie powiem czasem ktoś dostaje jakieś kary, ale to za coś co sam zrobił, a nie z widzi się menadżera. Tak naprawdę jeśli Team spada w średniej to kto pierwszy poleci? Menadżer bo on odpowiada za to by dopingować konsultantów do podpisywania, chociaż nie zawsze da się to zrobić jak wiadomo. Raz jest się w górze raz w dole jak to mówią.Sam pracuje na TSL'u i powiem szczerze że niektórzy wciskają kit ludziom, inni mają szczęście, a jeszcze inni (jak ja) umieją ubrać to co mają do sprzedania w odpowiednie słowa że raz na jakiś czas ktoś coś weźmie. Równie dobrze możecie "siedzieć" w sklepie i pracować na kasie lub na magazynie za minimum po 8-9 godzin i pewnie powiecie mi że ktoś mi zaraz powie że nie nadajecie się do takiej pracy? To znajdźcie sobie lepszą, a nie narzekajcie że jak źle tu jest. Ja się cieszę że znalazłem pracę która pozwala mi i pracować jak i studiować dzięki czemu nie muszę liczyć na to że rodzice będą mi dawać pieniądze na moje potrzeby ponad wyżywieniu, studiów i mieszkaniu. Ogólnie uważam pracę za CCIG za Dobrą, niezbyt ciężką, pozwalającą na studiowanie, nawet na studiach dziennych jeśli macie na tyle determinacji by dorobić sobie coś dodatkowego na życie. Pozdrawiam.

17.10.2014 19:59

na wpół prawda na wpół kłamstwo.zarówno cwani pracownicy jak i niezadowoleni leniwi pracownicy. coz. sprawa wyglada tak. 6,5 h to najkrocej ile mozesz pracowac siedzac na [usunięte przez moderatora]i peplajac do klientow. co jest bardziej meczace? menagerowie teamów zdecydowanie.presja i presja sluszna i niesluszna. po co idzie sie do pracy? zeby zarobic na SIEBIE I FIRME.tak. klapki z oczu moze drodzy wspolpracownicy chetni niechetni zwolnieni i Ci ktorzy odeszli. pracujac dla kogos pracujesz na niego I + na siebie. warunki? hałas? klapen dupen na krzeselken i dzieki bogu klimatyzacja. a nie stanie 8 h za lada na przyklad czy zmywanie podlog badz kopanie rowow przez 8.irytujaca presja i ciagly strach. biegunka 10 razy dziennie umyslowa z tysiacem przeklenstw na koncu jezyka ktore musisz codziennie przelykac. trzeba byc zmotywowanym zeby zarobic ale zarobic sie da. zwroty? jak zawsze jak wszedzie.ma sie farta wytlumaczy sie potencjalnemu kliencikowi jak krowie na rowie poblaga sie poprosi przejdzie. bez sentymentow babcie nie babcie. tez jest mi przykro ale ALBO Babci renta poleci 1(usunięte przez administratora)utrzymam sie na studiach. wole rente babci. obiektywizmu ludzie motywacji i cierpliwosci bo dostaniecie po (usunięte przez administratora) ale warto. nie? to nie. sie zrezygnuje posmieje i powie co ma powiedziec chociazby teamowi czy managerowi.a co! niech ma. w tym zawodzie jak na wojnie wszytskie chwyty dozwolone jesli chce sie ocalic siebie i zarobic wiecej. miekkie serce miekka [usunięte przez moderatora]zarobisz moze (usunięte przez administratora)

17.10.2014 19:58

Powiem tak, praca jak kazda inna, mi tylko sie nie podoba nacisk na podpisanie umowy za wszelką cenę (mowie o telesales). Nieważne czy ktoś sobie życzy nową aktywację czy nie, ma byc wysłana i koniec kropka. W tej pracy najwieksza wysylke maja osoby ktore mijają sie z prawdą... i są za to wrecz wielbione ze wysłali kmiota. Niestety w kielcach dla studentow nie ma innej alternatywy. Polecam tą pracę dla osob ktore na wszystko maja [usunięte przez moderatora] i lubią cisnąć
    Kasia, Employer Branding Coordinator CCIG

15.10.2014 11:11

Cieszy nas, że największym Waszym problemem jest kwestia stosunków międzyludzkich wśród naszych Współpracowników. Prosimy jednak o szacunek dla nich i nie dyskutowanie o ich prywatnych sprawach na forum publicznym, dodatkowo podając imiona. GoWork służy do wymiany opinii o pracodawcy, a nie o poszczególnych pracownikach - podziękujemy więc za pozytywny komentarz o warunkach współpracy i poprosimy o przeniesienie rozmowy na kanały prywatne. Pozdrawiamy!

14.10.2014 17:24

bardzo polecam!!
    obserwatorka

12.10.2014 11:54

Oni spotykają się już od dłuższego czasu ale teraz z tego co widzę ciężko jest im się ukrywać bo nawet czasami razem do pracy przychodzą. Gdy yniloraK nie ma w pracy nasz trener wystrojony w koszulę wychodzi wcześniej z pracy. Jednak gdy chcą się spotkać zaraz po pracy to dla zmylenia przeciwniku on albo ona wychodzą wcześniej jakieś 15 minut haha bardzo śmiesznie się to obserwuję. Ogólnie bardzo fajnie jest to wyreżyserowane np przypadkowo się mijają, uśmieszki itd. Tak szczerze to najbardziej szkoda mi żony bo z tego co wiem są niedawno po ślubie i na pewno nie zasłużyła na takie traktowanie
    1pietro

14.10.2014 17:23

pracuje na 1 pietrze i wiem kto to żonaty trener, ale nie widzialam jakis potajemnych spotkan, usmieszkow..hm... a co do samej pracy w ccig jak najbardziej polecam, super start na przyszlosc, zarobki tez ok
    schodek

10.10.2014 20:37

W CCIG na pierwszym piętrze trenerzy z TSL'a zdradzają zony z konsultantkami z biznesu ( z rudymi ). Także przede wszystkim uważajcie na to. A te rude za to doprawiają rogi swoim facetom menager'om. Pozdrawiam
    Pracownikk

11.10.2014 08:12

Też wiem o kogo chodzi młodsza ruda zaspokaja żonatych w ccig a starsza żonatych w UV z tego co widziałem. Także Kielce mamy obstawione. Jeśli chodzi o pracę w tej firmie to nie jest źle, wszystko zależy od tego na jaki projekt traficie i do jakiego menagera.
    olie

17.09.2014 20:02

Hmm nie wiem od czego zacząć :) Może od tego, że niech Was ręka Boska broni przed pracą w tym miejscu . Nie wiem, może niektórzy maja tam dobrze jak trafi się na dobrego TM to nie wątpie :) Na szkoleniu uświadomią Was jak to super nie bedzie, że zarobki 6 tysiecy, że samemu sobie decydujecie kiedy chcecie pracować, że gdy coś wam się przytrafi np. popijecie i na drugi dzień nie bedziecie mogli nie może nie tak , nie będziecie w stanie iść do pracy mimo iż mieliście to w grafiku dzwonicie lub piszecie smsa, że nie dacie rady i jest wszystko pięknie super. Natomiast w praktyce wychodzi zupełnie inaczej np. chce wolne na piątek, bo w sobote mam gości musze pomóc w przygotowaniu. Zwracam się uprzejmie do TM, że mam ważne sprawy rodzinne i nie dam rady oczywiście na ustaleniu grafiku wiec jakies tygodniowe wyprzedzenie, a on pyta sie co gdzie i dlaczego ? Jakim prawem może nie mam ochoty tego mówić nie jego sprawa . Kolejną rzeczą w tej śmiesznej firmie jest to co słyszałam od kolezanki z teamu utrzymania biznesowego,że gdy popełnią jakiś błąd lub bedą miec gorszy dzien w podpisywaniu umów musza 105 czy 110 razy pisać na kartce zdanie wyjaśniające nie pamietam jakiej treści . Co to k*** jest podstawówka ja sie pytam ?! No deklarują się jako POWAŻNA FIRMA, a to co robią jest na prawde śmieszne :) Kilka incydentów jeszcze bylo ale nie chce o nich sie teraz rozpisywać :) Gdyby chciał ktoś jakies inne info chetnie wyjaśnie na priv
    A.

25.08.2014 10:17

Czytam i nie wierzę. Mam wrażenie, że połowa społeczności w tej firmie chce przychodzić do pracy dla zabawy i jeszcze dostawać za to kasę. Pracuję w tej firmie już ponad rok na keepingu, dlatego myślę, że jestem w stanie cokolwiek powiedzieć. Po pierwsze...każdy z Was narzeka na liderów. Zgadzam się, że niektórzy z nich nie nadają się na to stanowisko. Ale ludzie...dlaczego czy Wy nie rozumiecie, że tak jak naszym obowiązkiem jest podpisywanie umów, tak obowiązkiem TM jest dopilnowanie, że cel zostanie zrealizowany? Oni MUSZĄ cisnąć o umowy (ok, zgadzam się, że może nie jest to najlepsza motywacja), MUSZĄ spinać godziny, żeby zrobić pełny grafik, bo nad nimi stoi Shift Menager, który ryję im głowy jeszcze gorzej niż Oni nam. Dlatego zamiast patrzeć tylko na to, że Wam jest źle, pomyślcie o tym że menagerowie też nie mają najlepiej. Jestem konsultantką i dobrze wiem dlaczego macie żal do menagerów, bo nie raz i mnie denerwowali moi liderzy, ale postarajcie się z Nimi porozmawiać jak z człowiekiem. U nas w teamie jest taka zasada, że jak Ty jesteś w porządku dla swojego lidera to i on dla Ciebie jest w porządku (i mówię tu o M.Ł, którego lola tak bardzo odradza). Tego trzeba się trzymać. A co do pracy...to praca zdecydowanie nie dla każdego. Niektórych ludzi może wiele nauczyć, innych zniechęca. Na pewno niesamowite doświadczenie, możliwość poznania wspaniałych osób i zarobienia dobrych pieniędzy. Osobiście polecam, nie sadze żeby w Kielcach znalazło się coś lepszego bez żadnego doświadczenia. Trzeba jednak pamiętać, że jesteś w tej pracy tylko pracownikiem jednym z 600 i nie jesteś niezastąpiony. Robisz swoje, albo Cię zwalniają. Nic na siłę.

Zostaw merytoryczną opinię o CCIG Group Sp. z o.o.