Call Center Inter Galactica

Kielce

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 461 ocen.

Opinie o Call Center Inter Galactica

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Call Center Inter Galactica

Onaaa

Witam. Potrzebuje opinii takiej prawdziwej czy warto zlozyc do CCIG na przedluzanie umow ? Czy naprawde menadzerowie rzucaja obelgami jak tu niektorzy pisza? Cisnienie w pracy to jak wszedzie nawet w Mc (zrob to w pare sekund i tak by wszystko bylo idealnie ulozone) :D wiec do tego jestem przyzwyczajona, ale az takie problemy sa z dogadywaniem sie z menadzerami?

pomocny_człowiek
@Onaaa 08.12.2017 21:47
Witam. Potrzebuje opinii takiej prawdziwej czy warto zlozyc do CCIG na przedluzanie umow ? Czy naprawde menadzerowie rzucaja ob...

Wszystko jest okej. Spiny z menago mają Ci, którzy mają problem z wypełnianiem swoich obowiązków i olewają wszystko a to jest praca - tu trzeba pracować. Pewnie, że warto. Atmosfera jest dobra tylko pracować trzeba:D jeśli Ci to nie przeszkadza to śmiało się zgłoś

Anonim.

Witam, byłem na rozmowie rekrutacyjnej, wypełniałem pismo gdzie podawałem dane (imię , nazwisko, wiek itd) Ale musiałem też podać pesel, nr dowodu. Po co CCIG takie dane?

anonymus
@Anonim. 04.12.2017 13:28
Witam, byłem na rozmowie rekrutacyjnej, wypełniałem pismo gdzie podawałem dane (imię , nazwisko, wiek itd) Ale musiałem też pod...

A jak myślisz w jaki sposób forma podpisze z Tobą umowę?

Najlepszy

Jak jestescie leniami i wam sie nie chce pracowac to nie zarabiacie kasy. Ja pracuje 3 lata byly miesiace ze mi sie nie chcialo i bylo po 2.5 klocka ale takto na lajcie spokojnie mozna 3 albo 4 wyciagnąc. Jak wam sie niemchce pracowac i dzwonic albo sie nie nadajecie to sobie znajdzcie inna prace a nie napierdalajcie na ta firme. Praca jest jaka jest na pewno nie jest zla. Po prostu sa slabi ludzie ktorzy dostaja pieniadze od rodzicow albo im nie zalezy i nie sa nauczeni pracy i tutaj placza i maja zale.

Luki
@Monika 24.11.2017 12:05
Nope. Odniosłam się do tej konkretnej dyskusji, nie do porównania warunków dziś - poprzednie lata. Dalej w tym temacie, zawsze...

Monika dyskusja sie toczy caly czas o warunki i to jak sie pogorszylo, a on robi jakies porownania przy 180h ale przeciez to jest praca dla studentow i wiekszosc nie da rady tyle godzin przepracowac , a jak ktos mniej pracuje od niego bo w koncu to jest praca dla studentow i ten czlowiek nie rozumie ze niektorzy nie dadza rady tyle pracowac to ublizy ludzia. To jest typowy burak ktory ma legitke ze szkoly policealnej i sapie sie i porownuje sie do studentow ktorzy ciezko wykonuja swoja prace na studiach . Po drugie wczesniej jakos byly dobre opinie to sie wiaze z tym ze ludzie widza ze byly lepsze warunki niz wczesniej a teraz jest kaszana i prawdy sie nie ukryje. Jeszcze pare miesiecy temu obnizyli mnozniki godzinowe, a teraz obnizyli prowizje na utrzymaniu. Skandal i pozniej sie dziwic ze ludzie maja takie opinie jakie maja, a jeden czlowiek sie znalaz ktory nie studiuje tylko ma jakas pseudo policealna szkole gdzie wgl nie chodzi do niej. Porownanie robcie logiczne!!!

Student Dzienny
@Luki 26.11.2017 13:19
Monika dyskusja sie toczy caly czas o warunki i to jak sie pogorszylo, a on robi jakies porownania przy 180h ale przeciez to je...

Proszę Cię nie kłam, nie jest problemem wyrobić większa liczbę godzin nawet jak się studiuje dziennie. Kwestia czy sam się utrzymujesz i musisz na siebie zarobić czy mamusia dalej dokłada do Twojego życia i pakuje w Ciebie słoiki z jedzeniem. W innym wypadku nawet i student dzienny jest w stanie wyrobić więcej godziny i więcej zarobić jeżeli traktuje tą prace jako stałe źródło utrzymania a nie tylko dodatek żeby starczyło na dyskoteki i tanie piwo na imprezach.

greg

Ile ludzi tyle opinii, ja nie narzekamn na ccig, jest fajnie i spoko mozna zarobic tylko trzeba chcieć!

anonim

(usunięte przez administratora)

Cukierek
@Szyfonowy 23.11.2017 18:05
Popieram. Składnia zdania i sens poniżej poziomu. Nie zasługuje na takie stanowisko.

To szczera prawda

Ja.
@Cukierek 28.11.2017 17:19
To szczera prawda

Prawda która w oczy chyba kuje :)

Luki

Trzeba mowic jasno i głośno w tym roku CCIG obnizylo mnozniki godzinowe i ucieli prowizje na utrzymaniu ! nie zachecajcie ludzi do pracy bo to skandal co sie tu robi!!!

A n A a A t A a

Śmieszne i żałosne jest to co się tam dzieje pewien manager ma takie doświadczenie w zarządzaniu zespołem ze chyba osoba bez żadnego doświadczenia dała by lepiej radę , to raczej rządzenie a nie zarządzanie ! Coaching jak to nazywa nie ma z tym nic wspólnego ! Zamiast zajmować się swoimi prywatnymi sprawami i paleniem E papierosa popracowały trochę z zespołem , mam wrażenie ze "coachingi" to raczej luźne rozmowy z dziewczynami .. może szuka dziewczyny ???? Wyglada to żałośnie Panie M ..:/

prawie wezgłowy nik
@A n A a A t A a 22.10.2017 21:24
Śmieszne i żałosne jest to co się tam dzieje pewien manager ma takie doświadczenie w zarządzaniu zespołem ze chyba osoba bez ża...

Nie ma Mickiewicza i Nie ma 3 metrowego PsychoMiłosza XD

Johny

Odpychające te komentarze za mało pozytywów na złożenie cv. Dwóch znajomych pracuje w jakimś cc na zagórskiej, Callcoś tam. Twierdzą że jest nieźle.

Pracownik

Widzę że komuś bardzo zależy żeby wkręcić ludzi ze jest tu super i jest lepiej niż kiedyś, porównanie stawki godzinowej że jest większa niż kiedyś he już mówię. CCIG laski nie robi ze podniosło stawkę godzinową bo jeżeli chcą być firma istniejąca na rynku to taki ruch musiała zrobić, więc proszę nie robić jakiś porównań dla ludzi młodych którzy potrafią logicznie myśleć. Porównanie mozecie zrobić na prowizjach gdzie te są dramatyczne i każdy pracownik który dużej tu pracuje powie i potwierdzi to co ja mówię. To jest śmiech na sali że za umowę możecie mieć nawet 0,42gr . Ale zawsze trafi się jakaś osoba z firmy podająca się za pracownika żeby opisać jakie super są warunki. Ktoś chce się dowiedzieć jak się pogorszyło, jakie ciśnienie jest teraz i jakie gorzej płacą za umowy . Zapraszamy do starych pracowników oni powiedzą Wam prawdę. Stawka godzinowa na rynku to 13zl brutto. Laski nie robią. Pamiętajcie Ludzie! Pozdro dla kumatych! PS. Kiedyś nie było miejsc wolnych teraz robią akcje poleceń gdzie płacą ludzia za to że przyprowadza innych. To jest porównanie co się dzieje. A miejsc bardzo dużo wolnych. Śmiech na sali i tyle.

Doswiadczony Pracownik

@Alicja oczywiście, że są gorsze. Widać to po wypłatach miesięcznych jakie przychodziły w tamtym roku, a jakie w tym roku. Większa stawka za godzinę jest tylko dlatego, bo ustawa weszła i to obowiązek jest dla takich korporacji jak ta. Natomiast prowizje są niższe i przy końcowym rachunku zarabia się mniej. A biorąc pod uwagę stawki kilka lat temu, a teraz to już w ogóle kosmos. Dawniej można było wyciągnąć konkretne pieniądze, a teraz przy większym wysiłku godzinowym zarabia się mniej.

Stary Wyga

Pracuję w CCIG od 2013 roku jako konsultant. Jeżeli przykładasz się do pracy a nie przychodzisz na zasadzie byleby jak najszybciej wyjsć, to żadne nieprzyjemności Cię nie czekają. Bardzo regularne wypłaty, nigdy się nie zdażyło opóźnienie choćby 1-dniowe. dla studenta wydaje mi się, że to bardzo dobre pieniądze. Praca na pewno lepsza niż w sklepach w galerii, gdzie stoi się 9-10h i składa ciuchy. Grafik naprawdę elastyczny, jeżeli się deklaruje Ok. 30h tygodniowo łącznie z sobotą to nie ma żadnego problemu, z 1-2 tygodniowym walacjami lato-zima tez nie ma problemu. Jak zachlasz i napiszesz jak człowiek ze zachlales ale te godziny które miałeś byc w pracy dorobisz tez nie masz żadnych problemów. Polecam tą pracę każdemu, naprawdę warto spróbować. A najlepiej jest u MICHALINY WOLSKIEJ na utrzymaniu indywidualnym. Menagerka taka że na rękach nosić, najlepsza!

Alicja

@doswiadczony pracownik, wcześniej już toczyła się dyskusja na ten temat ale nikt nie wspominał, że zmieniły się warunki pracy. Na goworku jest wywiad z ludźmi, którzy pracują w Call Center Inter Galactica i tam piszą, że za każdą godzinę jest 10 zł brutto plus premie i prowizje, czy to się zgadza?

n
@Alicja 29.09.2017 07:58
@doswiadczony pracownik, wcześniej już toczyła się dyskusja na ten temat ale nikt nie wspominał, że zmieniły się warunki pracy....

Teraz jest lepiej, 13 zł brutto + premie i prowizje w zależności od projektu

Doswiadczony Pracownik

Niestety, ale warunki w firmie zmieniają sie na coraz gorsze. Teraz zarabia się mniej i zachęca się starych konsultantów do odejścia z firmy tymi smiesznymi warunkami. Jedyne plusy w tej firmie to atmosfera oraz managerowie. Dogadac sie idzie, a temu komu sie nie udaje dogadać to nie mial doswiadczenia nigdy z inną pracą i strzela fochy jak się mu zwroci uwagę na wykonywanie swoich obowiązków. Ale to nie managerowie się liczą dla pracownika tylko pieniądze. Dlatego radzę uciekać stąd jak najszybciej, a osobom szukającym pracy rozważyć inne oferty.

Kaśka

stawki coraz mniejsze, wymagania wieksze, porażka. Na szczescie są inne firmy w Kielcach!

KONSULTANT

Pracowałem z Boro ok 3 lata ,ale nie mogę podzielić opinii ze to burak. F acet zna się na swojej pracy jak malo kto w CCIG.Duzo wymagał to prawda , wyniki jego zespołu przemawialy same za siebie.Można człowieka oszkalować bo nie głaszcze po główce jak mama ,to życie ,widocznie jeszcze nie nadajesz się do pracy .Takie zarzuty anonimowe powinny być ścigane. POZDRAWIAM

kumaty

To co tu sie dzieje to..... (lepiej nie komentować) robiebie z ludzi idiotów , robienie z konsultantów idiotów. I wmawianie ze sie da i kolo sie zamyka. a pieniadze marniutkie. Jak tak dalej bedzie to zobaczycie co tu sie bedzie dzialo. Juz mowi sie jaka tu jest patologia. Obudzicie sie z reka w nocniku od razu i serio wam to mowie.

Takie tam podśmiechujki

CCIG to już nie to samo pozdrowienia dla kumatych starych dawnych pracowników :)

Alicja

@Menagerka co prawda nie wiem konkretnie o jakim poście mówisz, ale z forum mogą być kasowane tylko te komentarze, które naruszają jego regulamin. Jest on dostępny w zakładce na dole strony. Dlatego ważne jest, aby np. Wyrażać swoje zdanie na wszystkie tematy poruszane na wątku bez obrażania innych użytkowników, czy też pracowników firmy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Dział HR CCIG

takie sytuacje są niedopuszczalne. Bardzo prosimy o kontakt mailowy na adres hr@ccig.pl - chcemy jak najszybciej rozwiązać sytuację, ale bez konkretnych informacji nie mamy takiej możliwości. Liczymy zatem na kontakt, po którym wszystko zostanie wyjaśnione. Z góry dziękujemy. Dział HR CCIG.

Alicja

@3lata, rzeczywiście, takie podchodzenie do sprawy jest domeną młodego pokolenia ale nie można też traktować wszystkich tak samo. @pracownik, dziękuję za sprostowanie, to na pewno dla poszukujących pracy bardzo istotne informacje.

Pracownik

Proszę nie wprowadzać w błąd pracowników CCIG! wymagane jest 21h godzin w tygodniu. Jezeli ktos Wam powie wiecej to oszustwo pracuje tu 4 lata i tyle jest wymagane. Jak ktorys manager powie Wam wiecej prosze zglosic sie do pracownikow ktorzy dluzej pracuja i Wam powiedza. Managerowie czesto dodaja sobie u mowia wiecej ile jest wymagane . Wiec jeszcze raz powtorze 21h na tygodniu jest wymagane nie wiecej!

Alicja

Czyli raczej @knos, jest to praca stała dla osób bez zobowiązań? Rozumiem, że dla studenta deklaracja odnośnie umowy i dyspozycyjności może być trudna, jednak dla osób w pełni zaangażowanych to akurat plus. Daj znać, czy dobrze myślę? Dla osób poszukujących pracy w Call Center Inter Galactica to dość istotne kwestie.

3lata
@Alicja 18.08.2017 15:20
Czyli raczej @knos, jest to praca stała dla osób bez zobowiązań? Rozumiem, że dla studenta deklaracja odnośnie umowy i dyspozyc...

Nic dziwnego że takie wpisy się tu pojawiają. Ze źle, niedobrze, że wymagania... Do pracy w ccig coraz częściej przychodzą osoby które mają problem z tym, żeby wytrzymać godzinę bez używania telefonu, które są w szoku że w budynku jest zakaz używania epapierosa czy nie rozumieją jak przełożony może wymagać AŻ 25 godzin!! w pracy tygodniowo. jak ktoś chce przyjść do pracy, to pracuje, zarabia, uczy się, wyciąga wnioski i dogada się z przlozonym który docenia jego prace bo jest człowiekiem a nie tyranem. Ale jak ktoś przychodzi i myśli że firma go będzie po stopach całować za 20% czasu połączeń, dwukrotnie przekroczona przerwę, brak wyników sprzedażowych i roszczeniową postawę to po miesiącu zostanie zwolniony albo nie wytrzyma tej 'presji' o której tu często mowa ( bo jak można wymagać żeby nie korzystać z telefonu przez całe pięć godzin szkolenia?) i sam odejdzie A jak odejdzie to wejdzie na forum i pisze takie farmazony że się śmiać chce... Ze przełożony krytykuje na forum... Ze tak bardzo poniża... Ze presja, wymagania.. Pracuje w ccig trzy lata. Znam ludzi którzy pracują jeszcze dłużej. I jeśli przełożona coś krytykowala to tylko rzeczy związane z pracą ( na przykład przekroczona przerwę czy za niski czas połączeń). Sama robię dobre wyniki ale nie najlepsze i nigdy nie miałam problemu żeby dogadać się z grafikiem wziąć wolne... Ale może jestem jedną z ostatnich osób z tego pokolenia które przychodzą pracować a nie si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Może poprostu pracuje bo muszę się utrzymać, a nie tak jak młodsi koledzy i koleżanki - chce zarobić żeby wydać na ciuszki w galerii czy imprezy, bo na resztę mama daje. Fakt, że tu już nie zarabia się tak jak kiedyś, i wszędzie są cięcia - osoby takie jak ja pracujące długo odczuwają to najbardziej i z tym się zgadzam. ale jak ktoś pisze takie pierdoly o krytyce na forum, poniżaniu, wymaganiom, o tym że nikt go nie docenia itd to musicie wiedzieć że pisze to 17 latek który najprawdopodobniej przeżył szok bo pierwszy raz w życiu ktoś od niego coś zaczął wymagać. Pozdrawiam

kons

Pracy zdecydowanie nie polecam, grafik elastyczny tylko z nazwy, bo prawda jest taka że nie możesz pracować tak jak chcesz tylko tak jak Ci ustali to menadżer, najczęściej nawet bez wysluchania tego że nie możesz np w dany dzień pracować po południu. Wymagania są bardzo duże co do osób które pracują tydzień lub dwa bo przecież ludzie pracujący kilka lat podpisują umowy więc Ty też już powinieneś. Poza tym pretensje roszczone do pracowników nie na osobności, tylko na forum, pomijając już fakt o chamskich komentarzach i ciagłych pretensjach ze strony menadżerki.

Alicja

@student możesz napisać, jak oceniasz pierwsze dni pracy w Call Center Inter Galactica? To bardzo ważny czas z punktu widzenia pracownika. Czy przeszedłeś jakieś szkolenie stanowiskowe?

student

w tym tygodniu zaczynam pracę na nowych aktywacjach klientów biznesowych, ktoś pracuje/ pracował? Jak zarobki, jak atmosfera? Dużo nauki?

ania

Prace polecam, mozna zarobic fajne pieniadze.

Tomek
@ania 10.07.2017 12:35
Prace polecam, mozna zarobic fajne pieniadze.

Fajne pieniądze to były kilka lat temu, teraz wypłacają zapomogę, a oczekiwania chore i coraz większe.

Arczi

Nie pracuje w firmie już kilka miesięcy, ale nie chce mi sie w to wszystko wierzyć, co jest tu wypisywane.. Zaczne od tego że pracowalem na projekcie utrzymania indywidualnego w zespole u Pauliny S. Nigdy nie spotkałem sie z ucinaniem godzin, z problemami z grafikiem, z obelgami itp. Radziłem sobie dobrze, jak większość osób w moim zespole i zarabiałem naprawde duże pieniądze. Wiadomo, że duże to pojęcie względne, ale dla mnie 4/5/6 tys jak na Kielce, jak na studenciaka to spoko $ :). Menago też maja ciśnienie z góry, za moich czasów parcie bylo na dosprzedaże, to była udręka, ale i z tym sobie człowiek radził, bo trzeba było. Często wspominam czas spędzony w firmie, spoko ludzie, spoko atmosfera, spoko fajna i ładna menagerka :D. Szczerze polecam prace, myśle że jak ktoś jest ok i podchodzi do pracy jak do pracy to nie spotykają go takie problemy jak są tu opisywane i menago zachowuje sie ok. Praca ogolnie ulatwia kontakty między ludźmi, czlowiek staje sie bardziej pyskaty i wygadany :) Nie bać sie, nie słuchać innych, iśc i spróbować!

Pracownik
@Arczi 07.07.2017 22:49
Nie pracuje w firmie już kilka miesięcy, ale nie chce mi sie w to wszystko wierzyć, co jest tu wypisywane.. Zaczne od tego że...

Nie wiem ile już nie pracujesz ale wiele się zmieniło Arczi. Ja pracuje już w firmie kilka lat i płaca w tym roku a w zeszłym jest całkiem inna. W tym roku po zmianie stawki godzinowej zmienił się system prowizyjny i wyciągnąć fajne pieniądze z premii jest mało realne, nie jest źle ale 1/2 tego co było osiągalne w tamtym roku. Pauline jako Managera polecam każdemu, ale nie wszyscy są tacy sami.

QWERT
@Arczi 07.07.2017 22:49
Nie pracuje w firmie już kilka miesięcy, ale nie chce mi sie w to wszystko wierzyć, co jest tu wypisywane.. Zaczne od tego że...

(usunięte przez administratora)ak dobrze kojarzę, zapytaj (usunięte przez administratora)że już nie jest tak kolorowo jak było. Pozdro

Gorzka prawda

Ja mam rzetelnie coś do powiedzenia poniewaz jestem osobą, która tam pracowała. Naprawdę to nie sa żadne oskarżenia lecz po prostu gorzka prawda. Tam tak naprawdę jest ludzie...Nawet jak masz wyniki to i tak ucinaja Ci na stawce godzinnowej bo np. za długo miałeś przerwę trenerska jak wprowadzales dane do systemu...Chcecie się przekonać, idźcie sami i zobaczcie. Ja dobrego slowa o CCIG nie powiem. Pozdrawiam

Kiedyś jak najbardziej polecałam teraz niestety NI

Powiem tak, jeszcze w tamtym roku nie jednej osobie poleciłabym pracę w CCIG. Na dzień dzisiejszy niestety po długim okresie pracy w firmie niestety będę opuszczała CCIG. Dokładnie chodzi o zarobki. W tamtym roku system prowizyjny był motywujący. W tym roku od stycznia do marca koszmar. W kwietniu się zmieniło na plus lecz tylko na dwa miesiące, od czerwca prowizje po raz kolejny poleciały w dół i premia oczywiście jest ale nie jest już to co było. Atmosfera w firmie jest bez zastrzeżenia lecz wszystko zależy u którego z managerów jesteś . Pracownicy którzy pracują dłuższy czas niestety nie mają żadnych dodatków za lojalność i długą pracę. Coraz więcej wymogów przy mniejszej płacy, dlatego wiele doświadczonych pracowników opuszcza pracę w firmie, ponieważ stawka godzinowa w każdej innej pracy od stycznia jest taka sama. Nie jedną osobę poleciłam do pracy w CCIG bo wiedziałam że warto. Teraz niestety odradzam gdyż podobne pieniądze można wyciągnąć przy łatwiejszej pracy bo premie są teraz u większości pracodawców nie tylko są w call center a stawki podstawowe takie same . A praca w CCIG mogłaby wydawać się łatwa, lecz klienci są różni, a trzeba się naprodukować, uważać na wszystko co się mówi, brak głupiej a jednak ważnej informacji na dany temat równa się kara finansowa, gdzie przy obecnym systemie premiowym nie jest mała. Praca przed komputerem kilka h wiadomo niszczy wzrok, słuch to samo i nagadać się trzeba. Pozdrawiam całą firmę ale niestety jeżeli nie poprawicie systemu prowizyjnego coraz więcej osób doświadczonych odejdzie i zostaną wam nowe osoby które zazwyczaj przychodzą na krótki czas, a jednak mało nowych osób realizuje cele na poziomie.

Polacy sobie wikiem

Ludzie szukam pracy. Wróciłem z zagranicy. Wchodzę na poszczególne fora. Czytam opinie i jestem w szoku. Czy tutaj wpisała się chociaż jedna osoba która rzetelnie miała coś do powiedzenia !!!!!!!!!!!!! Ludziska nie potraficie obiektywnie ocenić miejsca pracy!?????????? Tutaj są jedynie oskarżenia. I na każdym forum jest dokładnie tak samo. Napiszcie jak jest naprawdę , inni chcą znaleźć odpowiednie dla siebie miejsce pracy ale niestety nie da się opierać na Waszych opiniach. Żenada i kpina !!!! jak Polacy potrafią sobie wspólnie zabijać życie !!!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Mariusz

Wchodząc na portal GO Work mam wrażenie że jest to portal hejtu i wylewania pomyj na ludzi. Ten kto zaczyna wymieniać ludzi z nazwiska powinien podać swoje. Chociaż nie lepiej pisać jakieś głupoty szykanować ludzi wylewać wiadro pomyj na czyjeś nazwisko. to już kolejny wpis. na Miejscu Tego panna założyłbym sprawę w sądzie bo wbrew pozorom w sieci nie jest się anonimowym. A Tak nawisem chciałbym rozpocząć prace w CCIG czy ktoś może mi coś faktycznie jak to wygląda??

Pomocna
@Mariusz 12.06.2017 16:35
Wchodząc na portal GO Work mam wrażenie że jest to portal hejtu i wylewania pomyj na ludzi. Ten kto zaczyna wymieniać ludzi z n...

Rekrutacja sprawdza podstawowe umiejętności - czy wyraźnie mówisz, czy nie masz wad wymowy, czy jesteś komunikatywny. Wtedy wstępnie deklarujesz czy wolisz pracować na rano czy popołudnie czy też 'pół na pół '. Kolejny etap to szkolenie które trwa od 3 do 5 dni w zależności na jaki projekt jesteś skierowany. Na szkoleniu uczysz się oferty, abonamentow, trochę o sprzęcie. Każdego dnia nowa wiedza i każdego dnia test - który weryfikuje czy umiesz czy nie. Jest dużo nauki ale nie są to trudne rzeczy. Musisz przecież wiedzieć czy klient będzie miał 100 min rozmów czy 10000. Po szkoleniu zdajesz tzw certyfikat z wiedzy czyli test. Później prowadzisz rozmówki czyli trener udaje klienta a Ty wcielasz się w rolę sprzedawcy. W trakcie tego szkolenia poznajesz swojego przyszłego przełożonego i czasem osoby które już pracują. Jak już wszystko zdasz to idziesz właśnie do swojego przełożonego i on może zadac pytania odnośnie oferty, jak czegoś nie umiesz to Ci tłumaczy on albo trener. Menager też robi z Tobą rozmówki. Kolejny krok to słuchanie rozmów innych konsultantów. Siadasz za kimś i obserwujesz jego prace, pytasz go o wszystko, on pokazuje Ci system, słuchasz jak rozmawia. To bardzo pomaga. Kolejnego dnia zazwyczaj sam się logujesz i ktoś siada za Tobą i uczy Cię co gdzie jak 'klikać '. Jak już masz wiedzę, umiesz system, zaliczyłes scenki to jesteś gotowy żeby dzwonić. Grafik układasz z tygodnia na tydzień. Od 30 do 40 czy nawet 50 godzin tyg w zależności jak jesteś w stanie. Niektórzy pracują 24 godz tygodniowo. Dzwonisz, podpisujesz umowy. Za każdą godzinę masz płacone. Przerwa 5 min na każdą godzinę. Za wyniki często nagrodą jest dodatkowa przerwa. Za podpisane umowy masz premie. Mam nadzieję że pomoglam :)

Aga

Brak szacunku do pracowników! Managerowie zwłaszcza w zespole łączonym nie widzą czym jest coaching Obrażają i podają bezsensowne przykłady z życia a jak już nie mają co wymyślać to każą iść do pracy fizycznej do której powinien iść zwłaszcza jeden z tych pseudo managerów który nie nadaje się do tej pracy i powinien zwrócić uwagę na higienę osobistą! Coaching to wsparcie i motywacja a do ccig chodzi się za kare i dodatkowo słyszy się jak managerowie obgadują i wyśmiewają pracowników. Jeden tylko siedzi i dołuje ludzi tabelkami i statystykami które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością Drugi chodzi i jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pilnuje za plecami . Nikt się tym nie interesuje nawet zarząd.. wszyscy uśmiechają się przy okazji urodzin firmy lub innych imprez a nikt nie patrzy na panujący tam mobbing! Zwalniają kolejne osoby które nie dają rzekomo rady a nikt nie patrzy na naciągane tabelki i fałszowanie statystyk. Bezczelność managerów jest nie do opisania a groźby co do utraty pracy uświadamia że nikt tam nie będzie dawał z siebie 100%!

Kasia z działu HR CCIG
@Aga 06.06.2017 15:27
Brak szacunku do pracowników! Managerowie zwłaszcza w zespole łączonym nie widzą czym jest coaching Obrażają i podają bezsens...

Agnieszko, martwi nas to, co napisałaś o sytuacji jakie Ciebie spotkały. Nie jest prawdą, że nikogo to nie interesuje, ponieważ do działu HR, który zawsze jest do Waszej dyspozycji, nie dotarły wcześniej takie informacje. Abyśmy mogli zareagować na tego typu przejawy zachowań musimy otrzymać bardziej szczegółowe informacje, dlatego prosimy o napisanie do nas na adres hr@ccig.pl lub podejście do lokalnego działu HR. Jesteśmy otwarci na wyjaśnienie wszystkiego i chętni do pomocy. Mamy nadzieję, że zgłosisz się do nas poprzez zaproponowane kanały komunikacji. Pozdrawiamy.

Werka

Praca nie dla każdego. Klienci są różnie jedni bardzo mili drudzy mniej. Wymagań coraz więcej a pieniądze coraz gorsze. Osoby pracujące latami nie mają żadnych profitów za lojalność i zarabiają tyle samo co nowe osoby. Fenomenem jest jednak kadra kierownicza. Kogo o coś nie zapytasz nikt nic nie wie. Jednak największym bucem w firmie jest shift utrzymania. Jego zdolności analitycznego i logicznego myślenia są bliskie zeru. Przez swoje idiotyczne wręcz decyzje zabiera pieniądze konsultantom, menagerom, ccig i samemu Orange. Nie potrafi przewidywać prostych sytuacji, decyzję podejmuje nie na podstawie obliczen, a na oko. Zrobimy tak zobaczymy co z tego wyjdzie. Brzydka pogoda dziś wiec sprzedajemy tak. Nie szanuje konsultantów, traktuje swoich podwładnych jak smieci, używa zwrotów np. "Jak Ty si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do mnie odzywasz ?", " Nie wiesz kim ja jestem"?, "Nie udzieliłem Ci głosu"? Itp. Braki w jego kompetencji i wykonywaniu prostych obliczeń potwierdza sytuacja, kiedy to ten "geniusz" zwraca uwagę pracownikowi o jego niskie ecp które to wynosi ponad 65%, a wymagane na projekcie to 55%. Konsultanci po rozmowie z nim płaczą, cali się trzęsą albo po prostu rezygnuja. Najgorsze jest jednak to, że to zadufany w sobie bufon, który nie ma żadnego pojęcia o sprzedaży, a tym bardziej o zarządzaniu całym projektem składającym się z kilkunastu zespołów. Ogólnie firmę polecam ale nie na utrzymaniu indywidualnym , bo wtedy będziesz pracował pod ciągłym stresem.

Alicja

Czytaliście wywiad zamieszczony na portalu GoWork.pl? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,58363,wywiad-magdalena-grzelak Możemy dowiedzieć się wielu przydatnych informacji m.in. na temat procesu rekrutacji.

I JAK TO JEST

idemTAMpracowaćNIEkcemALEmuszem 2017-01-31 22:53 Idem to pracy do CCIG... MOje zdanie jest takie... Ludzie, to jest praca... Do pracy idzie się po to, żeby zarabiać pieniądze i pracować... NIE ROZUMIEM DLACZEGO W TAKIM RAZIE SKORO GRAFIKUJE SIE NA 8H PRACY PO 5.5 GODZINACH MAM OPUŚCIC STANOWISKO TO PODEJSCIE ,,FIRMY,, MNIE ZASKOCZYŁO ALE SAMI SOBIE WYSTAWIACIE OPINIE !!!!!!!!!!! W KIELCACH CCIG TO NIE JEDYNA FIRMA KTÓRA ZATRUDNIA !!!!!!!!!!

KtoKopieDołkiTenSamWNieWpada

Prawda jest taka, źe CCIG w Kielcach upada. Porównajcie liczbę pracujacych tam osób 5 lat temu, a teraz. Straciliście monopol na kieleckim rynku call center. Myśle, ze wszyscy możni i wszechwładni kieleckiego eldorado przy al. Solidarności właśnie zaczynaja sie topić w przysłowiowej łyżce wody. Nie szanowaliscie ludzi, gnębiąc motłoch, teraz brak motlochu moze Wam się odbić czkawką. Podsumowując. Za grosz u kadry kierowniczej szukać twórczej inicjatywy polepszenia warunków pracy. Brak poszanowania dla człowieka, a jedyny wyznacznik to pieniądz. Współczuje Wam tego, że jesteście zatraceni w cyferkach i jedyne co jest Istotne to target. Wszystkim pracującym za 13 zł brutto życzę wytrwałości, a zarazem współczuje, że nadal musicie znosić takie, a nie inne warunki pracy.

Pracownik
@KtoKopieDołkiTenSamWNieWpada 14.03.2017 00:51
Prawda jest taka, źe CCIG w Kielcach upada. Porównajcie liczbę pracujacych tam osób 5 lat temu, a teraz. Straciliście monopol...

Ciekawa opinia, zwłaszcza ta o upadającej firmie. Poczytaj trochę na temat firmy CCIG na rynku polskim, kolejnych inwestycjach oraz oraz zwiększającej się ciągle liczbie oddziałów w różnych miastach i firm które wybierają współpracę z CCIG. To sygnał że firma idzie do przodu, dzięki temu obecnie jest najlepszym Call Center w Kraju. Liczba zatrudnionych osób w Kielcach też się diametralnie nie zmniejszyła, świadczy o tym liczba zespołów która jest praktycznie niezmienna. Więc nie musisz mi/nam współczuć, życzę powodzenia w nowej pracy gdzie dla Twojego pracodawcy nie będą się liczyły wyniki a jedynie Twoje dobre samopoczucie i żebyś otrzymywał wynagrodzenie odpowiednie do Twojego zaangażowania.

Shsusndxjah

Co by tu nie pisać to u pawła i gosi ludzie robią cele. I da się dogadać o grafik popołudnie albo rano

Doświadczony

Biznes nie jest łatwy, utrzymanie masowe - tam każdy z ulicy może siąść na słuchawkę i sprzedawać. Ale pytanie kim konsultant jest na tamtym projekcie ? Nikim. Zwłaszcza dla tych którzy tym projektem zarządzają. Nie ma nic do powiedzenia. Nie sprzedaje aktywacji - to teraz musi bo inaczej alert. Na ut b2b jest trudno i jest dużo zmian ale każdy z każdym stara się dogadać a nie tylko wykonywać polecenia które sobie ktoś umyslil. Zupełnie inna atmosfera na zebraniach, podczas pracy, współpraca a nie dyktatura.

A mialam sie nie odzywac

Jak sie komus nie chce robic to wszystko mu przeszkadza. Menago sa jacy sa, gorsze dni sie zdarza ale bez przesady... Do pracy, starac sie, myslec! To nie tylko czytanie formulek, robota jak kazda inna i trzeba cos od siebie dac a nie czekac na gotowe. To jest najlepsza praca dla 18-26 elastycznie i za spory hajs. 11 zl zarobisz w mcd i musisz zapieprzac fizycznie. Jak nie umiesz ruszyc glowa to do maca! Robi sie sajgon z premia czasem fakt ale to korpo. A Pawel i Gosia sa moze i jie sa profesjonalni w 100% ale to luzna atmosfera to zgrany zespol!

Ted

Ogólnie nie polecam, pracowałem pracowałem jednym z zespołów it b2b,ucinanie e godzin za np. brak wymaganego ecp przy braku bazy, totalnie chore, do tego ciągle spinanir się i krzyki managera bez żadnej konkretnej pomocy w podciaganiu umiejętności sprzedażowych.

idemTAMpracowaćNIEkcemALEmuszem

Idem to pracy do CCIG... MOje zdanie jest takie... Ludzie, to jest praca... Do pracy idzie się po to, żeby zarabiać pieniądze i pracować...

KacperMelchiorBaltazar

szczerze nie polecam utrzymania biznesowego, chore zasady polegające na nakazie opóźniania przesyłek (tak, dobrze widzicie, sprzedawca musi opóźniać dostawę sprzedanego produktu, bo kontrahent mu za to nie zapłaci), managerowie (nie wszyscy) przeszkoleni tylko w zakresie wymagań i kar, kompetencja to na pewno nie jest określenie pasujące do ich wiedzy, jeśli chcesz zgłosić JAKIKOLWIEK problem albo uzyskać informację, w odpowiedzi dostajesz jeden ze zwrotów: "nie wiem/to nie moja wina/dlaczego masz do mnie pretensje?/daliśmy wam luz a wy nie potraficie tego wykorzystać

NikiMinaż

Siema. Jak tam sie pracuje w CCIG? Któryś z Shiftów już osiwiał z nerwów? Aaaa sory zapomniałem.. pewna barwa włosów nigdy nie osiwieje, moze tylko zgłosić łeb na łyso. Pracować, pracować i nabijać kabzę przełożonym.

@@@

ogólnie to pracuję w CCIG już dłuższy czas i jeszcze nigdy nie narzekałem na mojego menadżera ( P.W z zetafona) atmosfera w zespole na duzy plus, P.W ma serio anielska cierpliwosc i nawet jak wynik nie idzie tak jak powinien to potrafi się normalnie odezwac i zmotywowac zespół, nie ma mowy o żadnych krzykach, grafik do dogadania, w sumie to w każdym temacie można się dogadać, nigdy nie spotkałem się z tym że Piotrek kogoś wyśmiewa czy poniża, a gdy coś już jest źle potrafi porozmawiać i zawsze wspólnie z zespołem szuka przyczyny i rozwiązania problemu. Dawno nie spotkałem tak pozytywnego człowieka zarówno w aspekcie zawodowym jak i prywatnym. A sam zespól to naprawdę genialni ludzie, nie da się ich nie lubić (zawsze jest z kim wyjść na przerwę czy spotkać się po pracy) a gdy ktoś potrzebuje pomocy to zawsze znajdzie wsparcie w współpracownikach :) Cieżko uwierzyc ze praca i atmosfera w innych zespołach jest az tak zła, pracując tam i rozmawiając ze znajomymi z innych projektów nie spotkalem się jeszcze z taką opinią. Polecam pracę u Piotrka W. na zetafonie! Sam menadżer jest super człowiekiem a zespół jeszcze lepszy! :) :)

Nowa Aktywacja

Najbardziej smieszne na utrzymaniu sa dosprzedaze. W sensie takim, ze nie podpiszesz? To nie mozesz wprowadzac innych ofert jesli nie masz nowej aktywacji internetu. Jesli ktos wyzej i nie mowie tutaj o osobach z tej lokalizacji dowiedzialby sie o tym to zaprowadzilby porzadek, bo nie kazdy chce dodatkowy internet, a jak sprzedam oferte bez tego to zakaz wprowadzania umowy, KTORĄ SAM PODPISALEM Z KLIENTEM. Skandal, a pozniej dziwic sie czemu trudno jest znalezc osoby do tej pracy.

Nie można wprowadzac nez NA
@Nowa Aktywacja 22.11.2016 20:27
Najbardziej smieszne na utrzymaniu sa dosprzedaze. W sensie takim, ze nie podpiszesz? To nie mozesz wprowadzac innych ofert jes...

u kogo tak jest?

ANONIM

CCIG PRACOWAŁAM 2 LATA I NIGDY TAM NIE WRÓCĘ. OCZYWIŚCIE MOŻNA ZAROBIĆ DOBRE PIENIĄDZE , WYPŁATA CO TYDZIEŃ I TO TYLE Z PLUSÓW. ELASTYCZNY GRAFIK? TO ŚCIEMA . MENAGEROWIE ? PORAŻKA. OCZYWIŚCIE SĄ OSOBY U KTÓRYCH ŚWIETNIE SIĘ PRACUJE ALE SĄ TACY , KTÓRZY GNOJĄ I POMIATAJĄ SWOIMI PRACOWNIKAMI. A FIRMA ALBO UDAJE , ŻE NIE WIDZI ALBO SĄ GŁUPI. LUBIŁAM TĄ PRACĘ WKŁADAŁAM W NIĄ SERCE CO PRZYNOSIŁO EFEKTY A CO MIAŁAM Z TEGO ? ŻE SIĘ ROZCHOROWAŁAM BO NIE MOGŁAM WYTRZYMAĆ ZACHOWANIA MOJEJ MENAGERKI . KIEDYŚ TA FIRMA UPADNIE I TO Z WŁASNEJ FIRMY. AC NA MENAGERA? PO CO ONI SAMI WIEDZĄ KOGO CHCĄ.NIGDY TAM NIE WRÓCE I NIKOMU NIE POLECE . POZDRO!!!!!!!!!!

Fajnie że ktoś tu uderzył w stół...

A kto czerpie wiedzę o pracy z gowork'a? Nie ma się co martwić, nikt nie zniechęci się takimi wypowiedziami jak jest zdeterminowanym studentem i potrzebuje kasy. I to tacy ludzie tworzą team pracując tam kilkanaście miesięcy i wręcz ośmieszające jest uczestnictwo w śmiesznych couchingach i słowa typu "odpuściłeś", "zawiodłeś mnie" a nawet oburzenie "co to ma być" (i twoje zdziwienie bo dostajesz opierdziel za rozmowe sprzedażową tylko o to że twojemu "TRENEROWI" nie chciało się odsłuchać rozmowy do końca od razu stwierdził krótka to pewnie "odpuścił") a ty jak się czujesz jak w cyrku bo siedzisz w pracy 8h chcesz skuc jak najwięcej zarobić jak najwiecej a jakiś pajac cię opierdzieli tylko dlatego że jest idiotą (ZGADNIJ KTO TO?) Taka osoba jest twoim podwładnym? Statystyki teamu świadczą o pracy konsultantów od których menagerowie sprzedazy mogliby się uczyć bo jedyne co umieją to przywołanie cztery razy ZET. Wiedzę o pracy czerpię się moi drodzy od ludzi... Nie mówię o opiniach wśród korpomurów gdzie każdy sięuśmiecha do siebie, każdy z każdym jest na ty, na spotkanaich biją sobie brawa, wychodzą na imprezy i są świętną rodziną. BO NA TYM CCIG sie opiera, mówię o opiniach między konsultantami a jak jest wie każdy z NAS. Czemu odchodzą? Czemu zmieniają projekty? Nie przyjdą i face to face nie powiędzą co myślą bo boją się że stracą robotę proste. Skargi były i będą i nic z nie będzie robione może że spotkania w stylu co wam nie pasuje w pracy X I Y i naprawdę sądzicie że każdy się wyleje co myśli ? LUDZIE! Nikt nie naprawi żadnego stanu rzeczy... Więc przyzwyczajajmy się do tych sztucznych uśmiechów, w ccig każdy jest ok, każdy się lubi, każdy jest w porządku a nasz menager najlepszym menagerem jest!

ZANIEPOKOJONY

Jestem pracownikiem CCIG od jakiegoś czasu i NIE POLECAM menadżerki Anny Miszczyk. Menadżerka regularnie spożywa żelki marki frugo przy stanowisku pracy, używając przy tym firmowego laptopa. NIE POZDRAWIAM .

MP

UT CC B2B 6 to najlepszy zespół- wiem, bo tam pracuje- każdego dnia realizują wyniki na znakomitym poziomie, przy czym są świetnymi ludźmi - potrafią poprawić humor każdemu, pomagają, tworzą doskonała atmosferę. Bez względu na to co się tutaj pisze jestem z nich mega dumna, wdzięczna konsultantom i doceniam każdy ich sukces :) nie trzeba na nich krzyczeć bo nie są dziećmi:) nie trzeba ich "zastraszac" bo pracują na najwyższym poziomie i zawsze dają z siebie wszystko. Tworzą na tyle zgrana ekipę, że jeśli coś jest nie tak to przychodzą i mówią wprost, dzięki temu potrafię nad sobą pracować :) jeśli ktoś z czytelników forum (a wiem, że są tacy którzy nim żyją) ma jakieś uwagi dotyczące mojej pracy - chętnie wysłucham ich "face to face" - ale do tego potrzeba mieć 'jaja'. ;) ( back office, drugie piętro - każdego dnia) pozdrawiam Malgorzata Piec (jeśli chodzi o pracę w ccig - bo tego dotyczy forum - polecam po prostu spróbować, to nic nie kosztuje)

P.S.

Chciałabym zakończyć tą dyskusję na temat managerow zespołu ut b2b 6. Ponieważ krytykując ich możecie zniechecic nowych ludzi do pracy w naszym zespole. Wiadomo każdy ma wady i zalety, nikt nie jest doskonały . Nie każdy też musi lubiec swojego przełożonego(nie ma takiego obowiązku), ale jest takie coś jak szacunek i tolerancja i nie można o tym zapominać. Zespół nr 6 to naprawdę zgrana grupa ludzi(ostatnimi czasy stały skład) z którymi można się pośmiać, pozartowac, porozmawiac i nie tylko o pracy ale również o życiu prywatnym. Jako zespół staramy się nie tylko wykonywać nasze obowiązki Ale być zgrana paczka na której zawsze można polegać i która służy pomocą, oczywiscie dobrze się przy tym bawiac. Pamiętajcie praca to nie tylko Ty I Twój przełożony Ale też ludzie z którymi będziesz współpracować na codzień to z nimi będziesz siedzieć, spedzac przerwy i jeść obiady ;) z mojej strony to wszystko osoby które to pisaly oczywiście na pewno miały powodu ale Nie mają powodu zniechęcać ludzi do pracy w takim zespole.Bo to my jesteśmy fundamentem(my konsultanci) zespołu managerowie to osoby ktore maja nad nakierowywac w drodze do sukcesu. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do ut b2B6. PS ;)

Zostaw opinię o Call Center Inter Galactica - Kielce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Call Center Inter Galactica