CCIG Group

• Wola Kopcowa
  • Dyminy
  • Górki Szczukowskie

3. Opinie o pracodawcach Kielce
  5. Opinie o CCIG Group Sp. z o.o.

Opinie o CCIG Group Kielce

WebsiteIconCCIG Group Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o CCIG Group Sp. z o.o.!

kiedys robil

26.01.2013 00:39

haha powyżej wypowiedzial sie najlepszy konsultant a tym projekcie w Polsce :) wiec mozna jak sie chce :) ja pamietam ze swego czasu byly konkursy motywujące LG parenascie osób pojechało sobie na Teneryfe wygrało sprzety (aparaty,dvd) (zreszta wszystko zgarneły te same osoby :D) są teraz takie konkursy?
    Miłosz

15.01.2013 18:59

Zapraszam na utrzymanie tu nie ma takich akcji, wszyscy szanujemy się i dbamy o dobrą atmosferę. Nasz projekt jest najlepszy.
    mały

09.01.2013 20:18

kosik - 2013-01-09 20:14:41 Kinga i jak na Keepingu - przeszłaś szkolenie, w którym jesteś teamie? Mój po raz kolejny zrobił premię x 3... to już chyba standard :)) spoko, spoko ten standard jest też na TSL :)
    kosik

09.01.2013 20:14

abc

25.12.2012 22:20

chyba wole galerie, tam też jest ciepło a nikt nie wytwarza presji i nie powtarza ciągle słowa "ciśniemy", praca w ccig to typowo korporacyjna robota, jesteś trybem w maszynce i tak naprawde wszyscy wokół zarabiaja poważne pieniądze poza Tobą, bo z takiego sprzedanego laptopa mam jednorazowo 120 zl , a orange przez 3 lata kasuje na kliencie taka kwote co miesiąc w ramach abonamentu. Także jak ktoś zarabia 4k- ok, naprawde duży szacunek za wynik, tylko niech sie zastanowi przez chwile ile orange zarobi pieniędzy na jego pracy. Robota jak dla mnie słaba, ludzie szybko rezygnuja a dobrze zarabiają wyjątki i to co najmniej po poł roku pracy, reszta musi sie zadowolic 1000-1200zl
    toptrendy

08.12.2012 20:39

początki zawsze sa cięzkie.. pierwsze 2 tygodnie byłem załamany chciałem rezygnowac.. a po 7 miesiacach pracy nie mam zamiaru nic zmieniac :] za 120 godzin srednio 1700-2100.. nigdzie w kielcach tyle nie zarobicie.. przychodzisz ciepło fajnie 6 godzin i o 14 jestes wolny.. wolicie stać w ochronie w galerii po 14 h za 6 zł ? czy w heliosie za 5,5 zł ? jezeli chodzi o presje.. moze pierwsze 2-3 tyg gdzie macie coachingi rozmówki i inne.. wiadomo ze kazdemu managerowi zalezy na wyniku bo za to oni dostają pieniądze.. teraz po zmianie systemu płac na kazdym projekcie idzie dobrze zarobic :] tak ze nie narzekajcie bo naprawde jak na kielce to dobre pieniądze :) pzdr
    Kinga

20.11.2012 20:03

kosik - 2012-11-16 22:13:46 Mlody a gdzie nie ma cisnienia, za to na keepingu kasa jest NAJLEPSZA!! Ja na keepingu wyciagam grubo ponad dwojke z przedluzen i dosprzedarzy, wiec dobrze Ci radze jak chcesz zarabiac chajs to idz na keeping a jak chcesz miec podstawe i lajt to szukaj innego projektu bo u nas za dlugo nie popracujesz.Jestem na szkoleniu na keeping - kosik dzięki za rade mam nadzieje że sie sprawdzi bo bardzo potrzebuje kasy.
    zdziwiony że zdziwiony

20.11.2012 20:01

ale jesteś gamoń.. idź do salonu to zobaczysz co tam daja klientom!! Z tego co wiem to nic nikomu nie muszę wciskać a pracuje tu już ponad rok, no ale skoro ty musisz coś wciskać to wciśnij sobie rozwiązanie umowy w głowie a nie [usunięte przez administratora] takich rzeczy.
    Zdziwiony

18.11.2012 11:57

Ogólnie rzecz biorąc to firma[usunięte przez administratora] jakich mało, jedyne co im wychodzi prawidłowo to naliczanie kar i czasu przerw. Ta firma to taki (usunięte przez administratora) , a współpraca tej firmy z Orange polega na tym ze najgorsze telefony jakich nikt nie che kupować trafiają właśnie do niej a praca konsultanta to nie, [usunięte przez administratora]t. Szerze polecam tą prace ludziom którzy nie posiadają sumienia.
    kosik

16.11.2012 22:13

mlody

16.11.2012 22:04

zastanow sie czy chcesz tam isc bo wiem ze jest tam duze cisnienie na wynik
    tofik

16.11.2012 22:00

z tego co wiem to dostaniesz sie na ten projekt jak ktos pracujacy tam poleci Cie do pracy
    Kinga

16.11.2012 21:56

Co mam zrobić żeby nie trafić na tsla tylko na utrzymanie biznes bo słyszałam ze tam zarabia sie najlepsza kase.
    był pracownik

16.11.2012 11:33

Słuchajcie pracowałem w CCIG bardzo długo i z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że jest to bardzo dobra firma na początek kariery zawodowej. Zgadzam się, że czasem decyzje firmy są co najmniej dziwne. Zgadzam się, że mniej więcej połowa osób na stanowiskach managerskich nie nadaje się do swojej roli. Zgadzam się, że bywa ciężko a momentami nawet bardzo ciężko. To wszystko prawda. Ale pamiętajcie NIE MA IDEALNEJ FIRMY. Niestety fakt jest taki, że w naszym (usunięte przez administratora) kraju 80% osób na stanowiskach kierowniczych to po prostu buraki dlatego pamiętajcie, że w innej firmie możecie mieć o wiele gorszego szefa. Zgadzacie się z tym czy nie to fakty są takie, że przychodząc do CCIG na początku swojej drogi zawodowej macie okazję oswoić się z obsługą klienta, obiekcjami, sprzedażą, pracą w zespole co w przyszłości na pewno zaprocentuje. Przez CCIG przewija się mnóstwo wspaniałych osób, można zawrzeć znakomite kontakty i przyjaźnie. Najważniejsza sprawa CCIG zawsze płaci, czasem spóźnia się parę dni, czy coś tam w payrolu się popieprzy względem premii ale zawsze kasa jest. Są miesiące gdzie ta kasa jest bardzo przyzwoita. Pamiętajcie, że rynek pracy W Polsce jest bardzo ciężki, po skończeniu studiów każdy z Was wyruszy w poszukiwaniu pracy w swoim zawodzie i fajnie jest mieć zaplecze w postaci takiego doświadczenia. W żadnej firmie nie brakuje problemów a z perspektywy czasu muszę powiedzieć, że te z CCIG to był pikuś. Oczywiście to jest tylko moje zdanie, każdy ma prawo do własnej opinii na ten temat.
    kvl

02.11.2012 11:43

No wiadomo jak pracujesz na dosprzedaży typu zetafon czy jakies netbooki to tak, lipa jak cholera. Ale na utrzymaniu (przedluzanie) to spokojnie 1800 zł biorę co miesiąc (wliczając do tego dodatek za staż 11msc) . Pozdrawiam! :)
    złodzieje

31.10.2012 22:41

ulerk - 2012-10-31 21:58:40 co do kasy, to możecie sobie wierzyć lub nie, ale można naprawdw wyciagnąc 2000zł, a nawet wiecej jak ktos sie postara za 110 godzin. Ja mam takie podejscie, może i egoistyczne, ale na dobre mi wychodzi: pracuje dla siebie, a nie dla zespoł czy dla menegera, chce zarobić więcej niż tylko 7zł na godzine to sie o to staram, ale jak sie starasz dla siebie, bo Ci zalezy to napewno osiągniesz sukces w tej pracy, bo jesli pocisz sie zeby podpisac umowe tylko po to żeby meneger dał Ci spokó to łatwo nie będzie. Uwierz w siebie i walcz o swoje, to Twoja kasa!! To co podpiszesz, to za to C zapłacą. Nie podpiszesz nic to masz 7 zł na godzine, ale nie takich ludzi w tej firmie szukają. Zreszta jak wszedzie liczy się efektywnośc. Nawet w tych sklepach w galeriach, a i tak masz 5 lub 6zl na godzine, śmieszne i pracujesz w niedziele...dobre a co z tego że ja podpiszę w miesiącu 60 umów jak później okaże się że na 20 klienci mają zaległości, w kolejnych 10 są złe dane, do kolejnych 5 brakuje sprzętu, kolejne 3 to fraudy, reszta to zwroty it (usunięte przez administratora) a jak zadzwonie do tych klientów to nagle okazuje się że oni wszystko mają, wszytko ładnie przyszło i są zadowoleni. Pytanie kto tu kogo oszukuje?
    ulerk

31.10.2012 21:58

akira

26.10.2012 12:43

yasumi - 2012-10-24 23:23:13 Witam pracowalam i na obtl. ludzie z teamu mili menager tylko jak byl wynik. Zlozylam wypowiedzenie z pracy menager jednak wczesniej wypowiedziala mi umowe. Ciagle siedzenie nad osoba i powtarzanie \\\" cisnij\\\".nie zacheca do pracy. Wysylanie do domu jezeli nie ma sie umowy do 18. I 28 za wszystko kary. nie mozesz sie odezwac do kolegi. Chora atmosfera wprowadzona przez menagera. wchodzac do tej pracy wszystkiego sie odechciewa. moze trafilam nieodpowiedniego menagera. chore podejscie do pracownika. nigdy wiecej tam nie wroce i ciesze sie że jjuż tam nie pracuje.a u kogo pracowałaś?
    yasumi

24.10.2012 23:23

Adriu

17.10.2012 23:11

Adam G - 2012-10-16 14:36:50 a którzy managerowie są spoko a na których trzeba uważać. od dziś musisz uważać na pewnego dwulicowego pajaca - (usunięte przez administratora) już się panoszy nowy managerek. Jeden dzień pracuje a głowę nosi wyżej niż wszyscy... i jaki on jest ZAJEBISTY - przynajmniej tak o sobie cielak mówi.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CCIG Group?

Kontakt - CCIG Group Sp. z o.o.

Kielce

CCIG Group Sp. z o.o.
    niezadowolona

17.10.2012 21:21

... chcecie opinię.. proszę... sami napiszcie w jakiej normalnej pracy pracownik musi PROSIĆ SIĘ o wynagrodzenie?? Dziś jest już 17 października a ja jeszcze nie mam wypłaty!! Poszłam z tym problem do mojego menadżera a on mi powiedział że mi nie pomoże bo sam jeszcze nie dostał wypłaty - PARANOJA!! a potem w ciągu dnia robi zebranie żeby zmotywować nasz zespół do pracy - normalne jaj@.
    Adam G

16.10.2012 14:36

a którzy managerowie są spoko a na których trzeba uważać.

12.10.2012 18:28

to jest standard, oni nigdy nie płacą pieniędzy w terminie zawsze się spóźniają około tygodnia, a jak się rozmawia z menagerem kiedy będzie wypłata to zawsze jest ze nie wiem że to nie od nich zależy itd, jak oni chcą motywować ludzi do pracy ? gdyby były pieniądze w terminie do 10 to byłoby wszystko ok
    Dawid

12.10.2012 15:13

CCIG nie płaci pieniędzy w terminie.
    kasienka :*

11.10.2012 12:41

dla mnie ta praca to dno totalne. Namawianie ludzi i proszenie sie o wziecie umowy... ok praca spoko do czasu. Jak realizujesz zadania i do tego masz wszystkie czynniki spelnione( a jest ich masa) to jest ok. Wystarczy ze sie wysypiesz z czyms jednym albo masz gorszy dzien to wielki pan Menager potrafi naliczyc ci kare, wyslac do domu i do tego odciac ci godziny pracy. Szczerze nie polecam tej firmy,. Dla mnie wielcy menagerowie to studenci ktorzy pracowali duzo krocej niz ja a tak naprawde to jak tylko troche wladzy poczuli to pokazuja jak ludzie moga byc wredni. Pracowalam tam ponad rok i jestem przekonana ze juz wiekszego dolka nie mozna miec wchodzac tam do pracy.Nie mowiac o tym ze kara byla za kazda minute nawet przekroczenia przerwy naliczana a wyplaty spozniaja sie nawet tydzien czasu. Dla mnie porazka
    ja

02.10.2012 21:18

Cześć, Długo siedziałam cicho ale pora abyście wszyscy dowiedzieli się o pewnym procederze który od jakiegoś czasu trwa w CCIG. Dowiedzieli się bo może wtedy firma zaprzestanie takich praktyk. Na wstępie chciałabym napisać że jestem jedną z managerek pracujących obecnie w CCIG Kielce. A więc garść faktów.... Od czterech miesięcy każdy konsultant w firmie który wziął premie sprzedażową otrzymał wypłatę o ok 50 zł niższą... każdy bez wyjątku. Od chwili gdy firma przeszła na logistykę ma możliwość zmieniać wasze dane w tej magicznej zakładce którą każdy z nas zna pod nazwą \\\"pieniążek\\\". Ma i zniej korzysta. Dodatkowo część umów podpiadana jako tak zwana dosprzedaż(tsl, bk...) zostaje zablokowana(pod pretekstem zaległości lub problemem z danym) i jest wprowadzana w innej lokalizacji ponownie. Firma w ten sposób \\\"oszczędza\\\" spore sumy(kilka tysięcy złoty) i przekazuje te pieniądze jako specjalne premie dla dyrektora oraz Shift Managerów. Oczywiscie za chwile podniesie sie krzyk ze jest to nie pradwda - wiec niech kazdy przeliczy to sam recznie i sprawdzi czy premia mu sie zgadza. Ja sprawdzilam to u kazdej osoby w moim zespole i wiem jak jest, gdy dwa miesiace poszlam z tym do przelozonego wysmial mnie i kazal sie nie wtracac. W tamtym tygodniu dowiedzialam sie co sie z ta kasa dzieje gdy otrzymalam informacje od dzialu księgowości. Niestety ja nie zgadzam się na takie traktowanie wiec tak jak zapowiedziałam drogi XXXX(i tak ocenzurujecie), przekazuje ta informacje do publicznej wiadomosci. Twój ruch!
    Mery

29.09.2012 18:35

Dziewczyno czy Ty urwałaś się z choinki?? Na wstępnym szkoleniu dokładnie Ci tłumaczą za co dokładnie masz płacone (czytaj- umowy podpisane które wrócą do centrali Orange w Warszawie) to logiczne że jeśli oni zarabiają, to płacą Tobie od tego procent (tsl 3% od umowy) z jakiej racji maja płacić za transakcje która nie doszła do skutku? przecież firma musi zarabiać. Jeśli chodzi o umowy anulowane to Ty sama o nie dbasz i robisz wszystko żeby przeszły tzn przepisujesz na innych reprezentantów, zmniejszasz kwoty zobowiązania itd to jest tylko i wyłącznie w Twojej gestii! Menadżerka też powinna Ci to wytłumaczyć i pokazać jak to robić, więc do niej powinnaś mieć pretensje. Jeśli chodzi o te 11 zwrotów, hmmmm w życiu tylu nie miałam a pracuje już ponad roku! Więc podejrzewam że one wynikają z tego względu, że coś źle wytłumaczyłaś klientom, albo on coś źle zrozumieli. Nad każdym monitorem masz też kartkę która poucza Cię jak uniknąć zwrotów!! Ponad to muszę Cię poinformować, że pod koniec miesiąca zwroty teamu obdzwania osoba z najwyższą średnią w zespole, pyta dlaczego był zwrot i jeśli się da to przepisuje umowy na siebie i ONA ZA NIE ZARABIA!!! Także do siebie powinnaś mieć pretensje, że nie potrafisz loginie i w prosty sposób klientowi przekazać tego co masz do powiedzenia w przez co w plecy jesteś z kasą!
    oszukana

22.09.2012 18:10

Firma w biały dzień oszukuje swoich pracowników, nie płaci pieniędzy za umowy które są podpisywane. Projekt tsl to największy chłam jaki może być. Dlaczego tak twierdze? Podpisałam w ostatnim miesiącu 67 umów za które powinnam otrzymać 2794,72 zł niestety moja menadżerka powiedziała mi, że miałam 32 umowy anulowane (prawie 50%) i 11 zwrotów (dziwne gdyż po kontakcie z klientami okazało się że 9 z nich otrzymało moje umowy). Pytam się gdzie są moje pieniądze skoro klienci mają moje umowy, poza tym co mnie to interesuje że klienci mają zadłużenia, windykacje albo jeszcze jakieś inne wymysły. Ja na te umowy bardzo ciężko zapracowałam więc według mnie powinnam mieć za to zapłacone, to nie moja wina że firma daje mi taką bazę. Ja swoją pracę wykonałam - więc dajcie mi moje pieniądze!!
    kitty:)

28.08.2012 22:31

Szkolenie trwa około 5dni:) Ogólnie bardzo przyjemna atmosfera jeżeli ma się fajnego menagera i spoko team:) Ale na te moment to faktycznie nowe osoby nie są w dobrej sytuacji z racji tego,iż każdy menager woli sprawdzone osoby od tych nowych....

28.08.2012 14:44

a ile trwa to szkolenie?
    Predi

24.08.2012 22:42

łącznie... pod warunkim że nie odchodzisz i że Cie nie zwalniają
    aab

21.08.2012 22:53

a jak jest z pieniędzmi za szkolenie? zwracaja za przepracowanie 110h łącznie czy w miesiącu?

20.08.2012 15:46

a jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w tej firmie?
    hallo

14.08.2012 17:18

nikomu nie polecam pracy w tej firmie. Na szkoleniach jest super, miło, śmiesznie, pozytywnie. A gdy tylko przejdziesz na słuchawke juz tak kolorowo nie jest, gdy nie masz umowy to zjeść Cie chca, sa kary, np... przysiady. pffffff zabawne. Ci managerowie jesli w ogole mozna ich tak nazwac to żal totalny. (usunięte przez administratora) mają. umowa zlecenie a nosza sie jakby firme prowadzili. Nawet gdy masz umowy to na nastepny dzien okazuje sie ze te umowy sa anulowane bo przypuscmy jest windykacja, albo zwrot. a gdy sie oddzwania to okazuje sie ze klient ma telefon i umowa twoja poszla na ich reke. Czyli robienie konsultantów w .... NIKOMU NIE POLECAM!!!!

09.08.2012 15:28

hej, czyli mówicie że na dzien dzisiejszy jest za duzo osób, że brakuje baz dla nowo przybylych? tak w ogole to jezeli ktos chce to moze pracowadć np cały tydzien? czy to tylko od menadzera zalezy kiedy dana osoba przychodzi do pracy? Jestem spoza Kielc i chciałbym chociaz zeby dojazdy mi sie zwracaly no i zostało cos w kieszeni :) po tych niezbyt pochlebnych komentarzach zastanawiam sie nad praca w ccig, ale nie nastawiam sie na to, że beda placic mi za obijanie sie. Tylko nie wiem czy bede na tyle wydajny jak oni by chcieli, bo nigdy nie mialem stycznosci z taką praca i nie wiem czy sie sprawdze.
    zawiedziona

08.08.2012 22:22

Witam pracuje w CCIG 6 miesiąc i do wczoraj było wszystko dobrze fajnie. Ale wczoraj się wszystko zmieniło gdy z minuty na minute rozwiązali 4 zespoły a co boli najbardziej ze to nie były 4 najgorsze zespoły. W taki sposób pozbawili pracy dobrego pracowitego i sumiennego managera i nie których konsultantów niby poprzenosili ich do innych zespołów ale co z tego jak teraz w tych zespołach jest ok. 25 osób a do pracy może przychodzić 10.. A to wszystko przez to ze na wakacje zatrudniają każdego kto tam przyjdzie a później się dziwią ze nie ma miejsc bazy itp. muszą mieć świadomość że każda podjęta przez nich decyzja w późniejszym czasie przynosi konsekwencje.. a później cierpią przez nich niczemu nie winni ludzie. Czasami zdaje mi się ze w tej firmie kto pierwszy wstanie ten rządzi... Więc jak ktoś chce przyjść tam na miesiąc to nie przychodźcie bo właśnie przez takie osoby się tak dzieje!!!!!
    zxc

08.08.2012 13:11

Akurat w tym wypadku dziunia ma racje kolego. proponuje zapoznac sie z kodeksem cywilnym. Wszystko co zamiescimy w umowie cywilno-prawnej i ja podpiszemy jest wiarzące dla kazdej ze stron.
    qwerty

07.08.2012 22:01

Jak czytam to wszystko to śmiać mi się chce.. Po pierwsze TM nie odpowiadają za to jaka jest baza i ile kontaktów na godzinę mamy dzwonić. Są pewne zasady które są narzucone odgórnie i nikt na to nic nie poradzi. To jest chyba logiczne że przychodzą najlepsi a nie ci z których nie ma żadnego pożytku. Ja sama jakbym miała swoją własną firmę to wolałabym trzymać dobrych pracowników niż takich którzy cały czas mają 0 umów. Miejcie pretensję tylko i wyłącznie do siebie za to ze w tak banalnej pracy nie umiecie się utrzymać a nie do całego CCIG że ignorują ludzi. Postawcie się na miejscu team menagerów i zastanówcie się czy chcielibyście dostawać nagany za to że ktoś się nie chce postarać. Praca jest serio bardzo dobra jeśli się na nią nie narzeka tylko dąży do celu. :)
    Alek

07.08.2012 22:00

dziunia przestań się wypowiadać na ten temat bo się błaźnisz.
    dziunia

07.08.2012 19:54

dobrze, umowa zlecenie tak, jeśli pracowawca nie dopisze w niej punku że takowe wypowiedzenie jest wymagane można bez problemu zerwać z dnia na dzień jeśli taki paragraf jest nie ma takiej możliwości. Musisz odczekać swoje. A w przypadku ccig taki punkt w umowie jest.

Zostaw merytoryczną opinię o CCIG Group Sp. z o.o.