• Dlaczego ADP?

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Adp

Opinie o Adp Bielsko-Biała

WebsiteIconADP Polska

Nie przegap nowości o Adp!

25.06.2020 13:56

Wskazówka Rekrutacyjna #1
    Pamiętaj, że KOMUNIKACJA jest kluczem do sukcesu.
    Jeśli masz jakiekolwiek pytania bądź wątpliwości związane z procesem rekrutacji - nie wstydź się zapytać rekrutera! :)
    Brzmi to banalnie, jednak zaufaj nam - rekruter wie najlepiej jak wygląda proces oraz rozmowa i z pewnością chętnie rozwieje Twoje wątpliwości.

O co więc zapytać?

• przewidywany czas trwania rozmowy - datę i godzinę już pewnie znasz, ale warto wiedzieć również ile czasu zaplanować w swoim grafiku

• z kim będziesz rozmawiać - sprawa oczywista, jednak warto zanotować sobie nazwisko rozmówcy - technologia czasem zawodzi, więc dobrze jest mieć pewność, że udało się połączyć na odpowiednie spotkanie :)

• w jakiej formie odbędzie się rozmowa (telefon? wideokonferencja? jak się połączyć?) - tutaj możliwości jest naprawdę wiele

• czy na spotkaniu przewidziane są również inne aktywności - może to być np. test, prezentacja, studium przypadku

Jeśli posiadasz już powyższe informacje, wszystko gotowe, teraz tylko przygotuj się do rozmowy i zdobądź tę pracę!
    News image

03.05.2020 15:39

Czy często w firmie Adp zdarza się rekrutacja wewnętrzna?

04.05.2020 16:20

Drogi Użytkowniku, Wszystko zależy od aktualnych potrzeb rekrutacyjnych, jednak na bieżąco informujemy naszych pracowników o możliwości złożenia aplikacji wewnętrznej, więc każdy zainteresowany może z takiej możliwości skorzystać. Cieszymy się, kiedy nasi pracownicy chcą się rozwijać i poszerzać swoje horyzonty w ramach naszej organizacji! :) Pozdrawiamy, Zespół ADP
    Brunetka

16.03.2020 21:49

Mnie się tam podoba ten bałagan, mogę udawać, że sprzątam w tym archiwum, a efektów i tak nikt nie sprawdzi, bo się nie da :) a życie towarzyskie w archiwum kwitnie :):)
    Pracownica

19.03.2020 12:15

Nie podoba mi się, że ktoś uważa, że dobrze bawimy się w archiwum. Zapraszam, pokażemy jak brudną robotę wykonujemy i na czym to polega. Ktoś, kto nie jest tu na co dzień myśli sobie "fajnie się tam mają, bawią się, rozmawiają i dostają za to pieniądze", jednak może kogoś zdziwię, bo wcale tak nie jest. Zaległości i błędy wychodzą sprzed kilku lat i teraz my musimy to naprawić.

20.03.2020 15:03

Droga Pracownico, Dziękujemy za podzielenie się Twoimi spostrzeżeniami. Praca w archiwum jest bardzo istotna i jest to nieodłączny element obsługi kadrowo-płacowej naszych klientów, dlatego też cieszy nas Twoje nastawienie i zaangażowanie. Doceniamy wszelkie wysiłki włożone w organizację obiegu dokumentów oraz porządkowanie akt, jak również propozycje usprawnień, które chętnie przyjmujemy. Wykonujecie kawał dobrej roboty! Pozdrawiamy, Zespół ADP
    Pracownica

16.03.2020 21:25

Teraz gdy pojawił się problem Koronawirusa można się przekonać jaka to firma, albo prędzej jej managerowie. Nasza Pani manager ma nas gdzieś... pojechała sobie na wczasy w momencie kiedy w pracy jest wielki problem. Pokazał to ostatni piątek, kiedy w biurze nie było nikogo ze szczebla wyższego, chyba tylko dwóch liderów (matka z córką), które i tak nic nie wiedziały. Pracownicy byli w wielkim chaosie, nie wiedziałyśmy co mamy robić, czy mamy pracować z domu, czy skanować dokumenty, w wewnątrz zespołów pracownicy prawie się zabijali, że ktoś będzie pracował z domu a ktoś nie. Sprzęt wydawany w ostatniej chwili przez jednego biednego zdyszanego informatyka (tragedia jeden w dziale ponad 100 osób).Żadnej decyzji z góry. Teraz Pani manager pokazała, że tak naprawdę zależało jej tylko na posadzie, ludzie się dla niej nie liczą, pokazuje to na co dzień, ale teraz to się popisała. Ja bym na jej miejscu się wstydziła, mam nadzieję, że Pani dyrektor zobaczyła jakiego ma pracownika. Wyglądało to tak, że zarządzający uciekli a nas pozostawili samych sobie. Trzeba było zobaczyć na własne oczy co się u nas działo na piętrze. Pani manager może kiedyś Pani się przejdzie po naszych pokojach i zapyta czy w ogóle jeszcze tu jesteśmy?? Bo chyba już nawet nie wie Pani jak nasze pokoje wyglądają... Pomyślałam sobie, że Pani chyba nie powinna zajmować stanowiska komuś kto wie co to jest zarządzanie pracownikami, a nie krzesłem.

19.03.2020 08:06

Drogi Gościu, Dziękujemy za podzielenie się Twoją opinią oraz zrozumienie sytuacji. Niestety jest ona czymś, czego kompletnie nie mogliśmy zaplanować (jak większość firm w Polsce i na świecie). Dlatego też staramy się reagować na bieżąco i uczyć się na własnych błędach. Wszak to, abyśmy realizowali dobrze swoją pracę, nawet tych trudnych momentach, jest nie tylko interesem pracodawcy, ale i samych pracowników. Nasz zespół managerów, kierowników oraz dział HR jest otwarty na wszelkie pomysły i sugestie, które pozwolą nam przetrwać ten trudny moment. Zachęcamy do kontaktu! Pozdrawiamy, Zespół ADP
    COVID-19

19.03.2020 19:57

Z tego co wiem niestety w wielu firmach jest problem z zorganizowaniem pracy z uwagi na obecną sytuację, więc to nic nadzwyczajnego że mogą pojawiać się komplikacje. Po prostu nie mogę uwierzyć w to co czytam wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, każdy z nas zasługuje na wakacje. Ten wpis to stek bzdur jakich dawno nie czytałam, wrzucony pod wpływem złości przez jedną kłopotliwą sytuacje. Od czasu kiedy obecna Pani manager przejęła stery mnóstwo rzeczy w ADP zmienia się na lepsze. Jest wspaniała osobą, zależy jej na pracownikach jak dla mnie właściwy człowiek na właściwym miejscu.
    Aldin02

05.03.2020 16:14

Bez większych zarzutów, spoko firma jak na bielskie warunki

08.10.2019 10:47

Opowiecie jak wygląda każdy etap rekrutacji w Adp?

21.02.2020 12:03

Dzień dobry, Z chęcią opowiem jak wygląda nasz standardowy proces rekrutacji. Zazwyczaj składa się on z 4 podstawowych kroków, 1. Selekcja CV - po tym etapie osoby nie przechodzące dalej otrzymują wiadomość mailową. 2. Rozmowa telefoniczna z przedstawicielem działu rekrutacji - wstępna rozmowa o stanowisku, oczekiwaniach kandydydata i jego doświadczeniu - po odrzuceniu kandydatury bądź braku chęci kontynuacji rozmów po stronie kandydata - również przekazujemy informację zwrotną 3. Spotkanie w siedzibie firmy z Liderem/Managerem zespołu. 4. Decyzja - ofeta bądź odrzucenie kandydatury (w przypadku odrzucenia - informacja mailowa). Chciałabym jednak zaznaczyć, ze w przypadku stanowisk mocno wyspecjalizowanych bądź wyższego szczebla, proces rekrutacji może zostać wydłużony o dodatkowy etap - w zależności od potrzeb. Zapraszam do odwiedzenia naszej strony internetowej pljobs.adp.com i zapoznania się z naszymi aktualnymi ofertami pracy.

23.01.2020 15:55

Co wchodzi w socjal Adp?

21.02.2020 12:02

Cześć! Pakiet benefitów w ADP obejmuje: - świadczenia z ZFŚS (wczasy pod gruszą, dofinansowanie świąteczne), - kartę Multisport (do wyboru różne warianty – dla pracownika i członków rodziny), - grupowe ubezpieczenie na życie, - codziennie świeże owoce w biurze, - pakiet szkoleń wewnętrznych, - wsparcie udziału naszych pracowników w akcjach charytatywnych.
    Ewa

18.02.2020 16:32

Atmosfera w tej firmie jest bardzo ciężka, nie ma współpracy pomiędzy zespołami, (usunięte przez administratora) Zero wsparcia przez menagera i liderów. (usunięte przez administratora). Okropny natłok pracy, dużo nadgodzin.(usunięte przez administratora) Bardzo się źle pracuje (usunięte przez administratora)
    Pra....

17.02.2020 16:13

Firma może jest ok ale bałagan który panuje jest okropny. Ciężko się w takich warunkach pracuje. Komentarze i uwagi że strony manager dają dużo do życzenia. (usunięte przez administratora) Powinna świecić przykładem a nie rozmawiać z pracownikami jak na targu. Dramat.
    Karcio

10.02.2020 12:46

Mi tam firma odpowiada nie mam co narzekać kawa smaczna a ludzie jak to ludzie czasem lepsi czasem gorsi ale z każdym da się pogadać i co najważniejsze dogadać!!!!!!
    Gość

22.01.2020 21:01

Mogę się wybić, bo oceniam firmę bardzo pozytywnie (nie jest to post wymuszony). Pracuje kilka lat, moi przełożeni zmieniali się, ale widzę jak niektórzy walczą o swoich pracowników i dla tych ludzi warto przychodzić do pracy i się starać. Atmosfera bardzo rodzinna :) kilka spraw do poprawy, jak to we wszystkich firmach. Można nabyć umiejętności i nauczyć się sposobu organizacji pracy.
    Były

23.01.2020 09:03

Rodzinna? Bo jest sie zmuszonym zeby tam przebywać najlepiej 24/7 ??? Zeby pracowac prawie za darmo? Zeby stawiać wyżej dobro firmy niz własne i własnej rodziny... nie dziekuje... nigdy więcej... do tego knucie, obgadywania, kopanie dołków ... mysle ze lepiej byc bezrobotnym... bo i tak więcej wydasz na lekarzy i leki, bo niestety upadek na zdrowiu murowany...
    Potencjalny pracownik

30.01.2020 15:01

Prawie za darmo? Jest szansa, że ktoś napisze ile to oznacza? Po rozmowie gdzie miałam zaproponować swoją stawkę Pani powiedziała, że jest bez problemu osiągalna, a w aktualnej pracy miałam taką po kilku latach Może ktoś się wypowiedzieć obiektywnie? Wiecie - tak bez jadu i słodkich kłamstewek?
    Potencjalny

25.01.2020 23:01

Witam, czy coś się zmieniło ostatnio w ADP? Może zwolnili słynną Panią, o której krążą legendy? Jak obecnie wygląda praca w ADP?
    Stażysta

21.01.2020 10:44

Staż w tej firmie to kpina , osoby są wykorzystywane do zrobienia brudnej roboty w archiwum - bo dlaczego firma na zlecenie ma płacić studentom (usunięte przez administratora)jak lepiej stażyście (usunięte przez administratora). Jeśli uda Ci się dostać na jeden tydzień do jakiegoś działu to masz szczęście. Obiecany certyfikat po ukończeniu stażu nikt go nie widział ..(usunięte przez administratora)
    ...

25.11.2019 13:22

Firma niby rozlicza się z nadgodzinami miesięcznie, natomiast w rzeczywistości wygląda to zupełnie inaczej a mianowicie godziny są przenoszone z jednego miesiąca na drugi przez managera i liderów tak aby nie wykazać w zespole ilości nadgodzin lub pokazanie zmniejszenie nadgodzin co jest nieprawdą i jest to nieuczciwe. Nadgodziny są i zawsze będą przy takich zaleglosciach w firmie.
    Były

29.10.2019 14:10

Typowe amerykańskie mega korpo. Warto wytrzymać tam chociaż 6 m-cy. Wypuszczali dziewczyny z Warszawki i B-B na "czarny protest" i płacili za tą nieobecność. Reszty się dowiesz pracując tam.

Kontakt - Adp

Bielsko-Biała

ADP Polska
    Helen

15.10.2019 11:30

Byłam kiedyś na rozmowie w tej firmie i czekałam ponad pół godziny aż ktoś przyjdzie, bo z tego co zrozumiałam nie wiadomo kto mnie zaprosił. nie polecam.
    Radek

03.06.2019 13:08

(usunięte przez administratora) Pracowałem jako specjalista ds optymalizacji procesów kadrowo-płacowych. Brzmi świetnie? Tak? To dlatego, że ta nazwa stanowiska nie ma wiele wspólnego z rzeczywistością. To jest tylko taka kolorowa reklama. (usunięte przez administratora)się nawet kiedyś wymskło przy zagranicznych gościach i nazwać mnie „tech support”. Kiedy przyjmowałem się na to stanowisko powiedziano mi, że będę tylko czasem zastępował jedynego IT’ka w firmie a tak poza tym, to będę się zajmował 100% optymalizacją. W praktyce wyszło nieco inaczej: tylko 1% całego nakładu pracy stanowiła optymalizacji i to taka mocno partyzancka,(usunięte przez administratora)Realizowałem tylko projekty wymyślone i zlecone mi przez szefową, pozbawione jakichkolwiek kalkulacji, bo na oko było widać, że są nieopłacalne. Nigdy nie realizowaliśmy pomysłu, na który wpadłem ja albo ktoś inny. Ostatnio ogłosiła jeden z moich pierwszych pomysłów jako swój, więc chyba zaczynam się domyślać jak to działa i w jakim cyklu. Co z pozostałymi 99%? Otóż moja praca polegała głównie na naprawianiu narzędzi (makr) pod presją czasu. To jest ta część pracy, którą szefowa rozumie mniej niż wcale, co tylko potwierdza pytaniami „Ile Ci zajmie naprawa tego?” do którego chciałbym dodać „...cudzego makra, które widzisz pierwsze raz na oczy i jeszcze nie wiesz co robi?”. W żadnym makrze nie ma komentarzy a w firmie nie ma żadnej dokumentacji ani nawet założeń do projektów. Jest totalny chaos a o istnieniu danego narzędzia dowiadujesz się dopiero jak się zepsuje i jak już jest mega pilnie potrzebne. A nawet jak już siądziesz do cudzego wysypanego makra, zaczniesz dochodzić do tego co robi, znajdujesz miejsce, w którym wszystko się zaczęło sypać i zaczynasz rozumieć problem... to wtedy pisze do Ciebie szefowa, żebyś podszedł do niej do biura. Przychodzisz i okazuje się, że problemem jest to, że nie działa projektor a nie działa dlatego, że nie jest włączony. Wracasz do biurka i czujesz, że znowu cofnąłeś się w czasie. Takie ma (usunięte przez administratora) niestety wyobrażenie o pracy programisty – że to jest bardzo podobna praca do malowania ścian – że malujesz, ktoś Cię woła, więc idziesz – później wracasz, widzisz gołym okiem gdzie skończyłeś i jedziesz dalej. Pomijam już nawet fakt, że robisz to wszystko w pokoju, w którym siedzi manager, do którego przychodzą codziennie setki ludzi na pogaduchy. W firmie brakuje sal konferencyjny, więc z zacisza własnego biurka zaliczasz jeszcze ze 3 mniej lub bardziej ciekawe konferencje na telefonowym głośniku. Obok Ciebie siedzi rekruterka i cały dzień obdzwania kandydatów. Pracowałem kiedyś na magazynie przy hali produkcyjnej i z przykrością muszę stwierdzić, że tam miałem dużo lepsze warunki do wykonywania takiej pracy. Praca zdalna odpada, bo (usunięte przez administratora) jest przekonana, że tylko ona robi prawdziwą robotę w domu a wszyscy inni tylko kantują.
    Boguś

18.07.2019 11:07

Dzieki! Juz miałem isc na rozmowe ale w pore przeczytałem twoj komentarz i odpuscilem... Dosc juz sie napracowałem z szefami ktorzy nie wiedza nic o niczym a mysla, ze wiedza wszystko :)
    Ewunia

25.08.2019 10:02

Istne "Diabeł ubiera się u Prady"... ☺️☺️☺️
    Mary

30.07.2019 08:55

Czy to prawda, że zwolniliście tego dyrektora, który pracował 7/7 po 20h/dziennie, bo robił dwa etaty jednocześnie? Dobrze rozumiem, że nikt u Was nie chce pracować a Wy jeszcze zwalniacie :-D

31.07.2019 21:49

Dokładnie tak było :D jak widać na każdego przyjdzie pora ;) biedny (usunięte przez administratora)... ze tez na to poszedł...
    Norbert

22.07.2019 17:58

Czy faktycznie nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Miałem zamiar aplikować.
    Nick Fury

26.07.2019 14:11

Uff, mam nadzieję, że zdążyłem. Biegłem jak mogłem. Owoce są pozytywne, jak lubisz owoce, ale niestety na owocach te pozytywy się kończą. Jest źle i będzie coraz gorzej. Ja osobiście gorąco odradzam...

30.07.2019 16:57

miałeś do tego prawo. każdy ma prawo podejmować swoje decyzje. Są osoby, które odchodzą; są takie powracające. standard raczej.
    Lol

28.12.2018 18:08

Nic się nie zmianie tutaj, fatalna atmosfera, fatalne kierownictwo i brak szacunku dla pracowników..! Nie polecam! Sami najlepsi już dawno odeszli...
    Marta

10.04.2019 17:30

Hehe, ale wiesz, że tu jest ograniczenie tylko do 5000 znaków? Na takiej małej powierzchni to nawet się nie da wymienić wszystkich problemów mentalnych Waszej lokalnej Pani Bukiet XD
    Anja

04.06.2019 21:51

Kierownictwo oddziału BB.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Adp?

Diana

22.05.2019 23:09

Niedawno sie zwolnilam wiec moge sie nareszcie podzielic swoimi opiniami bez obawy o nieprzyjemnosci. Wiekszosc ludzi w firmie (usunięte przez administratora) niezaleznie od tego czy pracuja miesiac czy od lat. Glownym srodkiem motywacji jest (usunięte przez administratora). Presja wywierana przez przelozonych jest ogromna. Wszystko co zleca sie pracownikom jest pilne i na juz (ASAP). Ludzie regularnie biora L4 na dolegliwosci zwiazane ze stresem i przepracowaniem. Co smieszniejsze w firmie dyskryminuje sie kobiety ktore stanowia 99% obsady. Faceci na tych samych stanowiskach co kobiety maja duzo mniej obowiazkow i ogolnie zyje im sie lepiej. Tacy faceci czesto jezdza tez z szefowa na delegacje ;) Socjal w firmie jest darmeny. Zarobki sa slabe na tle innych firm w Bielsku, zwlaszcza jak sie pracuje w firmie dlugo. Nawet jak sie komus uda wynegocjowac jakims cudem dobra stawke na poczatek to pozniej przez dlugie lata moze sie spodziewac tylko smiesznych grupowych podwyzek. Nie ma czegos takiego jak indywidualne podwyzki. Takze jest duza szansa, ze nowi pracownicy pracuja za duzo lepsze pieniadze niz starzy. Zakresy obowiazkow na poszegolnych stanowiskach nie maja wiele wspolnego z faktycznymi nazwami stanowisk. Liderzy w praktyce sa bardziej project managerami po kosztach i nie maja czasu na sprawy swoich zespolow. Wspolpraca pomiedzy dzialami jest na poziomie zero, wiec zalatwienie czegokolwiek graniczy z cudem. Awanse i rozwoj glownie zaleza od tego na ile jest sie lubianym a nie z rzeczywistymi kompetencjami.

20.04.2018 09:58

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. A jak to wygląda w ADP?
    thx

05.05.2018 10:02

Rekrutacja

20.03.2018 12:23

Sistema Poland poszukuje osoby do pracy na stanowisko Specjalisty ds. płac. Praca w centrum usług wspólnych w Bieruniu. Oferujemy możliwość korzystania z transportu pracowniczego w połączeniach Bielsko-Bieruń. Jeśli zainteresowała Cię oferta: Wyślij CV na adres [email protected] Lub zadzwoń pod numer 32 325 39 49
    kiki

23.02.2018 11:43

nie nie nie, i jeszcze raz nie... NIE POLECAM! Byłam pracowałam i na szczeście odeszłam... zero profesjonalizmu, liderki bez podstawowej wiedzy co chwile zwywane na dywanki do słynnej WIWI. wychodząc raz w piątek po godzienie 17 z biura usłyszałam, od P. Dyrektor " Co tak wczas wychodzisz" i ta jej mina... eh Droga Pani W. brakuje czasem słów na Panią.
    byly pracownik

19.02.2018 20:36

dyrektorke smoczyce przeniesc na stanowisko pracy za zwyklego pracownika i niech pracuje po 10-12 godzin i niech sie przekona jaka to praca w ADP BB jest cudowna
    belmondo

19.02.2018 20:26

wykanczalnia ludzi przez smoczyce
    Maja

28.12.2017 17:16

Witam. Cały czas nawiguję oferty pracy na stronach internetowych w Bielsku-Białej - potwierdzam, że ADP cały czas wystawia ogłoszenia "dam pracę". Nie ma tygodnia by nie pojawiło się nowe. Oznacza to jedno, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że dzieje się tam źle. Rozumiem gdyby to była duża firma produkcyjna licząca kilkuset pracowników, co tłumaczyłoby istnienie rotacji pracowników oraz pojawianie się negatywnych komentarzy na gowork. Wiadomo, nie każdemu musi odpowiadać rodzaj i charakter pracy. Natomiast firma ADP oddział w Bielsku-Białej nie jest dużym oddziałem. Dlatego też, widząc ogłoszenia wystawiane przez tą firmę już nie wysyłam do nich cv. Pracowałam w takiej jednej firmie na stanowisku biurowym, w której człowiek był nic nie warty. Tak samo liczyły się układy, znajomości. Nie masz ich? Nie licz na uczciwe pieniądze. Uciekam od takich firm. Pozdrawiam.
    Skirt

23.03.2017 09:05

Witam, No coż gdybym wiedziała wcześniej że chodzi o ADP nigdy bym nie aplikowała. Potwierdziły się wszystkie opinie i te z forum i od znajomych jak również od obecnych klientów. Nabardziej kompetentna i profesjonalna Pani na recepcji. To ona wzięła mój płaszcz i zaoferowała wodę. A potem szukała przez telefon osoby która znajdzie czas aby ze mną porozmawiać. Tej nie ma ta na szkoleniu ta na dole. W końcu jest... są dwie osoby. Krótka narada u Pani dyrektor... chyba jak mają to zrobić ... dodam przy otwartych drzwiach. Wyszli drukują w recepcji moje cv i szukają sali. Ubiór wskazuje na brak szacunku do mojej osoby... do baru. Zaczynamy. Treść ogłoszenia niespójna z wymaganiami to tak w skrócie. Pyta w kółko o to samo. Przejmuję konwersację. Druga osoba przez 30 minut powiedziała 5 słów... liczyłam. Przepytując dalej przyłapuję Panią na tym że nawet nie przeczytała mojego cv. Zaczynająl oboje spoglądać na zegarki. Ich kolana kierują siè do drzwi. Drążę dalej. Dowiaduję się kolejno że pracuje się w nocy. Parkingu brak ale mozna wynająć za 100zł. I teraz najlepsze. Pakiety pozapłacowe. Jest opieka medyczna. Wydaje się Pani że całkiem fajny pakiet coś trzeba dopłacić. Dowiedziałam się też iż pakietem pozapłacowym są świadczenia z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych typu wczasyvpod gruszą lub inne. Włos mi się zjeżył. Ci ludzie świadczą usługi kadrowo płacowe a nie znają podstawowych pojęć. Dodam że nie zajmując się wprost kadrami pamiętam to ze studiów. Pakiety pozapłacowe to też kawa i herbata oraz mleko o różnej zawartości tłuszczu. Nie przedstawiono mi się do końca ze stanowiska więc sama musiałam spytać z kim mam przyjemność i czym się zajmują. Na koniec pytanie o wynagrodzenie. Cóż gdy masz wrażenie że rozmawiasz z głupszym od siebie... wyceniasz swą wiedzę tyle na ile jest warta również wg statystyk i raportów płacowych biorąc pod uwagę wiele parametrów. Pada pytanie czy to jest do negocjacji? Jeszcze bardziej? Znaczy za darmo? Uff skończyłam mogą iść. Drodzy Państwo po co się bawić w tą całą szopkę, która ujawnia jedynie Państwa braki i niekompetencję w obszarze w którym świadczycie usługi innym podmiotom. Po co do zarobków rzędu 1800 i pracy w nocy robić ten "cyrk". Proszę wprowadzić kilka zmian, rownoważny czas pracy. Proszę informować o tym na rozmowach. Albo napisac ogłoszenie treści : Zatrudnię pracownika biurowego, czas pracy min 12 godzin na dobę, płaca 1800. Nie mamy czasu na rozmowy z Tobą. Godzisz się przyjdź podpisać umowę. Zatrudnienie rekrutera bardzo dobre posunięcie, tylko kto znajdzie czas by z nim porozmawiac ?!?!:)
    Kam

14.07.2017 08:37

Witam, zastanawiałam się czy aplikować do ww. firmy na stanowisko "Specjalista ds. Kadr i Płac". Już wiem. Nie warto. Szkoda mojego czasu. Bardzo przydatny komentarz. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie. Kam
    zaintrygowana zmianami w adp

09.12.2017 06:08

Czegoś nie rozumiem? Jak to każą pracować w nocy?? Pracowałam w równoważnym systemie czasu pracy i tam gdzie pracowałam nocek nie było. Owszem zdarzało się że trzeba było przyjść w sobotę ale np poniedziałek miałam wolny. Moim zdaniem równoważny system nie jest taki zły. Odrazu nadmienię, że nie jestem żadnym pracownikiem tej firmy, tylko złożyłam tam CV. Ktoś na forum napisał, że ADP zmienia pracowników jak przysłowiowe rękawiczki..... Nie wiem być może ma to związek ze zmianami na stanowiskach kierowniczych. Ja tak miałam w nstytucji w której pracowałam. Zmienił się kierownik część pracowników działu odeszła.prace dostałam między innymi ja. Później odeszła moja kierowniczka, praca pod rządami pana kierownika i dlatego postanowiłam że tak powiem ,,odejść na L4 ,potem na macierzyński,, a teraz szukam pracy na pół etatu.
    zainteresowany

21.11.2017 17:34

Za każdym razem kiedy człowiek spojrzy na ogłoszenia o pracę, to zawsze na czele rankingu ADP. Wiecznie poszukują Specjalistów ds. kadr i płac, bądź liderów. Brrrrrrrr. ADP pląsu można dostać!!! To chyba o czymś świadczy!!!
    bielszczanka

14.03.2017 21:43

Typowe korpo, gdzie jesteś wyłącznie małym trybikiem. Nawet jeśli chcesz coś zmienić - to i tak jest to na nic bo "cesarzowa" ma władzę absolutną i z nikim się nie liczy! Dla W-wy robi wynik więc jest nie do ruszenia!!!! Smutne ale prawdziwe. Zachęcam do wiary w siebie i próbowania szczęścia poza firmą-bo warto!!!! Pozdrawiam....
    Lala

25.09.2015 23:18

Jak czytam te kłamliwe komentarze ze ktoś z kimś rozmawiał i praca jest super, albo że stały dochód jest gwarancją zadowolenia pracowników to nóż mi się w kieszeni otwiera. Domyślam się nawet kto to pisze i na czyje zamówienie. No chyba ze faktycznie ktoś jest tak głupi i nieświadomy tego co się w tej firmie dzieje. Pracowałem tam i mam porównanie do innych firm, w których jest o niebo lepiej. To prawda, że kto może, zwalnia się, ucieka. Szukają teraz non stop bo nie ma już kto pracować, a ciągle ktoś odchodzi. A i jeszcze ścieżka kariery dla najlepszych mnie śmieszy - chyba ktoś zapomniał napisać ze ścieżką kariery w tej firmie jest kolesiostwo jednej i tej samej ekipy dazacej tam do władzy absolutnej i wykanczajacej po kolei wszystkich pracowników myślących inaczej. A i jeszcze ostatnio wprowadzają równoważny system czasu pracy - kto wie o co chodzi ten się zastanowi dwa razy czy zatrudniać się w takiej firmie.

Zostaw merytoryczną opinię o Adp