ADP Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 86 ocen.

Opinie o ADP Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ADP Polska

Skirt

Witam, No coż gdybym wiedziała wcześniej że chodzi o ADP nigdy bym nie aplikowała. Potwierdziły się wszystkie opinie i te z forum i od znajomych jak również od obecnych klientów. Nabardziej kompetentna i profesjonalna Pani na recepcji. To ona wzięła mój płaszcz i zaoferowała wodę. A potem szukała przez telefon osoby która znajdzie czas aby ze mną porozmawiać. Tej nie ma ta na szkoleniu ta na dole. W końcu jest... są dwie osoby. Krótka narada u Pani dyrektor... chyba jak mają to zrobić ... dodam przy otwartych drzwiach. Wyszli drukują w recepcji moje cv i szukają sali. Ubiór wskazuje na brak szacunku do mojej osoby... do baru. Zaczynamy. Treść ogłoszenia niespójna z wymaganiami to tak w skrócie. Pyta w kółko o to samo. Przejmuję konwersację. Druga osoba przez 30 minut powiedziała 5 słów... liczyłam. Przepytując dalej przyłapuję Panią na tym że nawet nie przeczytała mojego cv. Zaczynająl oboje spoglądać na zegarki. Ich kolana kierują siè do drzwi. Drążę dalej. Dowiaduję się kolejno że pracuje się w nocy. Parkingu brak ale mozna wynająć za 100zł. I teraz najlepsze. Pakiety pozapłacowe. Jest opieka medyczna. Wydaje się Pani że całkiem fajny pakiet coś trzeba dopłacić. Dowiedziałam się też iż pakietem pozapłacowym są świadczenia z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych typu wczasyvpod gruszą lub inne. Włos mi się zjeżył. Ci ludzie świadczą usługi kadrowo płacowe a nie znają podstawowych pojęć. Dodam że nie zajmując się wprost kadrami pamiętam to ze studiów. Pakiety pozapłacowe to też kawa i herbata oraz mleko o różnej zawartości tłuszczu. Nie przedstawiono mi się do końca ze stanowiska więc sama musiałam spytać z kim mam przyjemność i czym się zajmują. Na koniec pytanie o wynagrodzenie. Cóż gdy masz wrażenie że rozmawiasz z głupszym od siebie... wyceniasz swą wiedzę tyle na ile jest warta również wg statystyk i raportów płacowych biorąc pod uwagę wiele parametrów. Pada pytanie czy to jest do negocjacji? Jeszcze bardziej? Znaczy za darmo? Uff skończyłam mogą iść. Drodzy Państwo po co się bawić w tą całą szopkę, która ujawnia jedynie Państwa braki i niekompetencję w obszarze w którym świadczycie usługi innym podmiotom. Po co do zarobków rzędu 1800 i pracy w nocy robić ten "cyrk". Proszę wprowadzić kilka zmian, rownoważny czas pracy. Proszę informować o tym na rozmowach. Albo napisac ogłoszenie treści : Zatrudnię pracownika biurowego, czas pracy min 12 godzin na dobę, płaca 1800. Nie mamy czasu na rozmowy z Tobą. Godzisz się przyjdź podpisać umowę. Zatrudnienie rekrutera bardzo dobre posunięcie, tylko kto znajdzie czas by z nim porozmawiac ?!?!:) Za 1800? Nie polecam

Anita
@Skirt 22.03.2017 15:06
Witam, No coż gdybym wiedziała wcześniej że chodzi o ADP nigdy bym nie aplikowała. Potwierdziły się wszystkie opinie i te z fo...

???? cała prawda. Miałam to nieszczęście popracować w ADP. Z dużym doświadczeniem byłam bardzo potrzebna. Praca ciekawa ale bez szkoleń, ciężkie programy gdzie jesteś również programistą. Sama sobie we wszystkim. Przydzielony Lider, który ma pomagać i wspierać nie ma nigdy czasu. Odpychający sposób bycia mimo, że na zewnątrz miła, spokojna osoba... Na każde pytanie brak odpowiedzi. Na sugestie że coś zrobiła źle - podziękowano mi za pracę. Błędy Lidera są tak zawoalowane, że wmawia się klientowi, że jest idiotą. Klienci zazwyczaj to obcokrajowcy więc można im wcisnąć wszystko bo wg pracowników ADP to z reguły idioci nie znający się na polskim prawie pracy. Szkoda czasu i energii , nie polecam.

Aa

Ja pracuje i sobie chwalę ???? Wypłata zawsze na czas, umowa na czas nieokreślony a do nadgodzin da się przyzwyczaic ????

LiLi

Ja jestem pracownikiem i nie zgadzam się z tymi opiniami, nie rozumiem dlaczego byli pracownicy którzy nie wiedzą co się zmienia w firmie mają tyle do powiedzenia, są tu osoby z długim stażem, wiedzą i doświadczeniem więc najwyraźniej nie jest tak źle jak niektórzy piszą.

Freddy
@LiLi 27.10.2017 11:09
Ja jestem pracownikiem i nie zgadzam się z tymi opiniami, nie rozumiem dlaczego byli pracownicy którzy nie wiedzą co się zmieni...

Obecni pracownicy po 14 godzinach masakry w tym grajdołku nie mają siły nic napisać. Czas ma naczelna smoczyca albo jej nadworne akolitki.

Nika

Pracuję w ADP Polska i nie mogę jednego złego słowa powiedzieć ponieważ jest mi tu bardzo dobrze!!!!

Free
@Nika 20.10.2017 18:20
Pracuję w ADP Polska i nie mogę jednego złego słowa powiedzieć ponieważ jest mi tu bardzo dobrze!!!!

Też by mi było dobrze jakbym była dyrektorem ????

Johny
@Nika 20.10.2017 18:20
Pracuję w ADP Polska i nie mogę jednego złego słowa powiedzieć ponieważ jest mi tu bardzo dobrze!!!!

Nika, parę komenrtxy niżej pytałaś jak tam jest bo chciałabyś tam pracować a tu nagle że już pracujesz.. Dziwne.. Nika czyżby nick był skrótem od 'Weronika'? Przypadek, nie sądzę???? Pozdrawiam ADPOwiczow, praca ogólnie spoko, nie ma tragedii trzeba tylko się przyzwyczaić.. Ja za swoich czasów mogę jedynie napisać, że fajne doświadczenie i fajni ludzie pracują ????

Jack

@Była Masz rację jak byłaś przepracowana to lepiej , że zmieniłaś firmę. Tylko po co jeszcze przeżywasz?

Xoxo

Oj tam, ja pracuje w firmie już 2 lata i sobie chwalę tylko fakt, trzeba do dobrego zespołu trafić i napewno na I piętrze☺️ wtedy jest się z daleka od wszystkich problemów i można spokojnie pracować ml ????

Była

@była pracownica. 100% prawdy. też sie zastanawiałam co ta kobieta im robi, Pracy dużo, nie płacili za nadgodziny, dokumentów do przerobienia OGROM, każdy zasuwał, żeby tylko to przerobić a za błędy, nie do uniknienia przy takim nawale, trzeba było się ciężko tłumaczyć,

Nika

@Była pracownica Jaki jest powód takiego postępowania ? Czy dzieje się coś takiego w oddziale w Bielsku, że są takie tarcia między ludźmi? Jakaś walka o stanowiska czy inny powód? Dopytuję ponieważ miałam zamiar aplikować i chciałabym mieć dobrą pracę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Lulo

Zgadzam się z powyższymi komentarzami! Uciekać, nie dać się!

Iwona

@nianiapiszesz, że jest to praca w ciągłym stresie. Co jest jego źródłem? Rozumiem, że w Twoim odczuciu jest nie jest to najłatwiejszy rodzaj pracy. A czy daje on możliwości rozwoju? Czy pracując w ADP Polska można liczyć na dodatkowe szkolenia podnoszące kwalifikacje?

Nikola

Może ADP Polska nie jest idealnym pracodawcą bo takich niestety nie ma. Maja taki rodzaj działalności i tyle w temacie.

niania

ADP w BB nie da się opisać to trzeba przeżyć. Trzeba i warto :) Dla młodego możliwość startu zawodowego i hardkorowa robota w ciągłym stresie. Typowe amerykańskie korpo prawdopodobnie wiele więcej już się nie da wycisnąć z człowieka. Płace niskie bo młody za każde pieniądze będzie robił....

niania

ADP w BB nie da się opisać to trzeba przeżyć. Trzeba i warto :) Dla młodego możliwość startu zawodowego i hardkorowa robota w ciągłym stresie. Typowe amerykańskie korpo prawdopodobnie wiele więcej już się nie da wycisnąć z człowieka. Płace niskie bo młody za każde pieniądze będzie robił....

Iwona

Obecnie firma poszukuje kandydatów na stanowisko Konsultant / Opiekun Klienta – Kadry i Płace. Ktoś z Was pracuje w tym dziale firmy? Co powinny wiedzieć osoby, które zastanawiają się nad aplikacją?

Nika

ADP Polska jest największą na polskim rynku firmą oferującą profesjonalne usługi w obszarze kadr i płac. Wydaje się, że charakter pracy jest bardzo ambitny i z pewnością firma musi trzymać wysokie standardy. A co sie dzieje z tymi nowymi przepisami ?

ADPss

Idą zdecydowanie na ilość, a nie jakość. Wszystko ma być zrobione szybko, na określoną godzinę, nie ważne czy dobrze wg hasła "później się będziemy martwić". System jest zautomatyzowany. Ludzie klikają, nie wiedzą nawet co robią i skąd co się bierze. Nie ma czasu, żeby ktoś Ci pomógł. Na wstępie dostajesz ok 6 firm i musisz sobie sam jakoś poradzić. Jeżeli spóźnisz się z jakimkolwiek terminem od razu musisz pisać na reklamacje. Jeżeli chodzi o nadgodziny to masakra ludzie siedzą faktycznie bardzo długo w tej pracy bo się nie wyrabiają, nadgodziny do wybrania, ale kiedy? Słaba pomoc również w zapleczu informatycznym i technicznym. Zostajesz raczej ze wszystkim sam. Kierownictwa nie ma całymi dniami, nie wiedzą co się dzieje. Ogromna presja czasu. Ludzie oprócz tego, że są zatopieni pracą i firmami, gdzie muszą każdą czynność na określoną godzinę oddać to są osobiście fajni. Pracowałam w firmie w Bielsku-Białej. Jeżeli ktoś się chce pracować w ogromną presją czasu po 11 h to polecam. Nie trzeba miec tam kwalifikacji, żeby dostać pracę.

Katik

Praca w oddziale bielskim ADP to moje najgorsze wspomnienia. Wychodząc do domu po 10-11 godzinach padało pytanie od kierownika gdzie się już wybieram. Brak szacunku ze strony kierownictwa do pracowników. Zachęcam doszukania innych ofert. Generalnie - nie polecam.

Iwona

@Eden a jak Ty oceniasz firmę jako pracodawcę? Jakie są według Ciebie jej mocne strony? Takie dodatkowe informacje będą istotne dla osób, które trafiły na ten wątek szukając informacji na temat ADP Polska jako potencjalnego miejsca pracy.

Eden

@Edek Z Twojej wypowiedzi widać jednoznacznie, że najlepiej w pracy wychodzi Ci obrażanie innych współpracowników. Gratuluje, mam nadzieję, że jesteś też taki sumienny przy pracy za która dostajesz kasę? Szkoda, że widzisz innych a nie widzisz swoich wad!

Natalia

ADP Polska wiem, że to dobra firma. Ma w nowej ofercie pracę dla rekrutera. Jakie warunki stawiają dla osoby zgłaszającej się? Jak się pracuje w firmie? Może są dodatki socjalne?

On7

Byłem na rozmowie i jeśli chodzi o moją osobistą opinie to nie mam nic do zarzucenia. Oczywiście jak większość firm zawsze jest coś do poprawienia. Osoba prowadząca rozmowę bardzo miła z profesjonalnym podejściem. Zarobki owszem zawsze mogą być lepsze...jak wszędzie. Jeśli jest kawa...herbata i mleko miło nie jest to jednak standardem w każdej firmie. Polecam spróbować...! Pozdrawiam

Wisełka1

Witam, byłam na rozmowie w siedzibie w Bielsku-Białej bardzo pozytywne wrażenie. Panie w recepcji bardzo miłe. Ogólnie wrażenie bardzo pozytywniej atmosfery panującej w firmie. Rozmowę prowadziły dwie Panie, profesjonalnie podeszły do tematu. Rzeczowo odpowiadały na moje pytania. Były merytoryczne pytania oraz szczegółowy opis stanowiska na które była przeprowadzana rozmowa. Muszę również przyznać iż budynek wew jest nowoczesny i bardzo przytulny. Miałam wrażenie, że panuję tam bardzo przyjazna atmosfera. Proponuję iść i samemu się przekonać

Iwona

@ślązak co wpłynęło na Twoją opinię o firmie? Chętnie poznamy jak wygląda praca w ADP Polska?

ślązak

Pracy w ADP nie da się opisać, to trzeba przeżyć...... Wiedzą Ci, którzy pracowali!!!! Ale na szczęście świat na tej firmie się nie kończy, więc zachęcam do wiary we własne siły.

Iwona

Zapoznaliście się już z aktualnymi ofertami pracy firmy ADP Polska? Dostępne są na ich stronie internetowej:http://www.adp.pl/kontakt3/kariera-w-adp2 Rozważasz aplikacje? Czego chciałbyś/chciałabyś się dowiedzieć o pracy w firmie?

Mona

Hmm .. jeśli mówimy o Bielsku to nadal jestem zdziwiona. Gosik.. na rozmowę czekałam dokładnie 5 minut.

Marta

Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie ADP i wyszłam stamtąd jak zbity pies :( Nieprofesjonalna rozmowa nie profesjonalny ubiór Pań z działu rekrutującego. Bardzo niski standard firmy jak na międzynarodową korporację. Poniżanie osoby zaproszonej na rozmowę. Wymuszanie kolejnych spotkań celem wyciągnięcia tylko wiedzy z zakresu audytu (know-how). Nie eleganckie i nie biznesowe zachowanie. Nie polecam!

Nika
@Marta 02.12.2016 11:25
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie ADP i wyszłam stamtąd jak zbity pies :( Nieprofesjonalna rozmowa nie profesjonalny u...

Nie powinnaś wyrabiać sobie opinii na podstawie tej rozmowy. Spróbuj jeszcze raz. Ja mam miłe wspomnienia i pracuje w dobrej firmie. Satysfakcja z samej pracy ale także finansowa to zachęca do pracy. Myślę , że więcej takich jest potrzeba i wykosiliby konkurencję.

Mona

Trochę mnie dziwią powyższe opinie. Na rozmowie byłam w tym miesiącu. Prowadziły dwie babki. W zasadzie były dwie, mówiła głównie jedna. Miło, rzeczowo, profesjonalnie i bardzo kulturalnie. Tłumaczyła, dlaczego zadaje takie pytania i dlaczego to takie ważne. Odpowiadała na moje pytania. Zadawała tez dużo pytań merytorycznych. W końcu ktoś mi zaproponował wodę na rozmowie, co wbrew pozorom nie dzieje się zawsze! Na korytarzach głównie młode babki (nic dziwnego, że mają wakaty po- ciążowe). Z tego co mówiła, osoby od jednego procesu też tam pracują, ale oni teraz szukają właśnie osób z szerokim doświadczeniem bo takie mają wolne stanowiska. Pracy nie dostałam.. Pani zadzwoniła i wytłumaczyła dlaczego (a wcale nie jestem osobą bez doświadczenia). Chyba faktycznie szukają dobrych specjalistów. W sumie wnosząc po samej rozmowie- żałuję, że nie wyszło.

Gosik
@Mona 23.11.2016 20:44
Trochę mnie dziwią powyższe opinie. Na rozmowie byłam w tym miesiącu. Prowadziły dwie babki. W zasadzie były dwie, mówiła g...

Mona nie zatrudniają na wakaty "po ciążowe", praca za osobę która jest na absencji jest rozkładana na pozostałe osoby w zespole, niestety czasem na dwa lata. Zatrudniają za osoby które odchodzą. Ogłoszenie pojawia się tak często jak często ktoś się zwalnia. To nie jest rozwój. Dziwne to jest to że nie dostałaś tej pracy bo nie ma kto pracować. Są działy że ludzie siedzą po 10-12 godz albo więcej i nikt tego nie chce zauważyć. Nowi pracownicy którzy przychodzą pracują bardzo krótko i odchodzą gdzie indziej. Zauważ jedno złe opinie nie biorą się bez powodu, a wątek przewija się cały czas ten sam: zbyt duże nałożenie spraw na jedną osobę, co wynika tylko z chorej polityki pracy w oddziale w Bielsku, słabe zarobki, kiepska organizacja pracy przez managera, brak szacunku do czasu pracownika. Ile czekałaś na korytarzu na rozmowę mimo że przyszłaś na czas bo ja swego czasu ponad godzinę. Kiepsko jak na pierwsze wrażenie. Fakt że mają jeszcze kilku naprawdę dobrych specjalistów, takie rodzynki w serniczku z dużą wiedzą i doświadczeniem, ale przy tej polityce stosowanej wobec pracowników kwestia czasu jak konkurencja ich odbierze. Kto inteligentny poświęci w dzisiejszych czasach rodzinę, znajomych oraz cały swój dzień na pracę i będzie zabierał ją jeszcze do domu za taką stawkę. Wiem bo tam kilka lat pracowałam, szkoda mi tylko tych ludzi co oddają całe swoje serce i nikt tego nie docenia. Jak jest dużo pracy to kierownik nie przyjdzie do Ciebie i nie poprosi tak normalnie: słuchaj jest problem możesz zostać dłużej w pracy? W ADP Bielsko to wygląda tak że jak jest dużo pracy to otrzymujesz suchą informację że to musi być zrobione. A ty masz napisać do przełożonego na karteczce prośbę o pozwolenie aby zostać w nadgodzinach :) szok prawda. W innych krajach gdzie ADP jest na rynku wygląda to niestety troszkę inaczej :( tak że nie jest to problem całej korporacji. Nie poddawaj się spróbuj raz jeszcze może się uda i sama ocenisz jaka jest rzeczywistość. Może trafisz na tych super ludzi z którymi ja pracowałam

sam
@Gosik 25.11.2016 22:36
Mona nie zatrudniają na wakaty "po ciążowe", praca za osobę która jest na absencji jest rozkładana na pozostałe osob...

wow !

beta

Zatrudniają bez doświadczenia, praca oparta na klikaniu non stop tego samego. Nie myślisz, mało się uczysz jesteś trybikiem w dużej maszynie. Poznajesz jeden proces i tyle. Zarobki jw.

Nati

czy zatrudniają w Bielsku bez doświadczenia ? podpinam się również o zarobki na start ?

TOM

Witam! Chciałabym zapytać czy ktoś z Państwa orientuje się jakie są zarobki brutto w Bielsku-Białej, które pracownik otrzymuje na sam początek swojej pracy?

Baka
@TOM 21.10.2016 10:57
Witam! Chciałabym zapytać czy ktoś z Państwa orientuje się jakie są zarobki brutto w Bielsku-Białej, które pracownik otrzymuj...

najniższe w tej kategorii na okolicznym rynku pracy

kris

Sorko za glupie pytanie. Czy ktos moze napisac czy jest mozliwosc w oddziale w biels. wychodzenia na papierosa ?? Jakie jest podejscie do ludzi palacych ?? Oczywiscie nie chodzi o wychodzenie non stop, ale przynajmniej raz na 3h. Jest taka opcja ?? Bo bylem tam na rozmowie, drzwi sa zamykane a w firmie palarni chyba brak. Zastanawiam sie, bo nie chce dac plamy na samym poczatku. Z drugiej str. 12 h nie wytrzymam bez fajki wiec jesli nie ma mozliwosci, bo ktos ma sie "przyczepiac" czy miec jakies "ale" chyba zrezygnuje Palenia nie rzuce, zwlaszcza w stresie z nowa praca. . Z gory dzieki za info

kasia

Ile w koncu mozna zarobic w tej firmie ?? Ja moge robic nadgodziny, ale czy jest opcja ze wyciagnie sie 3 tysiace netto ?? Myslalam rowniez ze w ADP pracuja sami specjalisci, z tego co czytam opinie niektorych na specjalistow mi nie wygladaja. Jak to w koncu jest ?? Oprocz specjalistow ds. kadr i plac jakich ludzi jeszcze zatrusniaja ?? Bede wdzieczna za informacje.

kasia

Ile w koncu mozna zarobic w tej firmie ?? Ja moge robic nadgodziny, ale czy jest opcja ze wyciagnie sie 3 tysiace netto ?? Myslalam rowniez ze w ADP pracuja sami specjalisci, z tego co czytam opinie niektorych na specjalistow mi nie wygladaja. Jak to w koncu jest ?? Oprocz specjalistow ds. kadr i plac jakich ludzi jeszcze zatrusniaja ?? Bede wdzieczna za informacje.

milka

A ja jako były pracownik potwierdzam negatywne opinie. Dobrze to mają tylko liderzy i kadra zarządzająca. Cała reszta, szczególnie ta pracująca bezpośrednio z klientem, w większości przypadków nie ma życia prywatnego. Pomocy też nie można się spodziewać, tak jak już ktoś wcześniej napisał- siedzisz 10 czy 12 godzin w pracy- źle planujesz swój czas.

marta

zarobki poniżej przeciętnej. I zwalniają nie tych co trzeba. Wydawałoby się że niektóre Panie na kierowniczych stanowiskach znalazły się tam po przełożeniu przez Pana P

anonim

(usunięte przez administratora)

specjalista

Nie wiem jak w Bielsku, ale w innych miastach 3tys. netto o dostaje specjalista bez nadgodzin, a nie starszy specjalista pracujący non stop. Tak więc to czysty wyzysk, a jeśli ktoś płaci jeszcze niej o już praktycznie niewolnictwo

Miru

Jako starszy specjalista z nadgodzinami niemal codziennie wyciągałem w tej firmie niecałe 3 tys.

Laki

Nie jest trudno tylko Ci współczuję

marlena

witam, ja właśnie idę na rozmowę rekrutacyjną i tak się zastanawiam nad tym co piszecie.???? Trudno się dostać mając małe doświadczenie w księgowości i kadrach.????Proszę o odpowiedż.

Dobrze godosz

Bez sił polać Ci bo dobrze godosz!

Dobrze godosz

Polać jej :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

bez sił

Teorii spiskowych nie widzę,skoro jest tak super to zapraszam do skorzystania z oferty pracy:) Polecam sprawdzić od środka jak wygląda rzeczywistość. Może zastanowi fakt usuniętych opinii a może nie warto pisać jak jest na prawdę. Ja już na moje i mojej rodziny szczęście pracuję w innej normalnie zarządzanej firmie gdzie 8 h to 8 h a nie 12 więc jest mi wszystko jedno, a jeśli ludzie nie chcą niech nie mówią, że są wykorzystywani, niech pracują jak do tej pory i wystawiajmy zatem opinie że było super. Wszyscy są wtedy zadowoleni, nie ma potrzeby redagowania opinii pracowników a kto ma ochotę niech się przekona jak wygląda praca od np. 7 rano do 21 wieczorem :) Może zamiast premii albo podwyżki będzie drożdżówka albo kawałek tortu ;) Są wolne miejsca na młodszego specjalistę ponieważ w ostatnim czasie odeszło kilku dobrych specjalistów.Polecam :)

ktoś

szukają cały czas, bo nie mogą ciągle skompletować ludzi, wiecznie ktoś odchodzi, albo zachodzi w ciąże i w kółko. Poza tym firma już ma nieźle zjechaną opinię na rynku pracy. Nie świadczy to chyba dobrze o niej, jeśli pojawia się fajna oferta pracy, a z adp przychodzi ok. 20 cv. To o czymś świadczy.

bez sił

Lider na rynku światowym, bez wątpienia tak ale niestety nie wszędzie i nie we wszystkim. Rzeczywiście to co dzieje się od kilku lat w Bielsku jest przykre, szkoda, że nikt nie bierze pod uwagę opinii pracowników ale tych prawdziwych opinii. (usunięte przez administratora) bezsensowne tabelki, spotkania, projekty na których firma popłynie na jakości świadczonych usług, zebrania często po kilka godzin a później musisz zostać i nadgonić bo zrobione być musi. "Musi być zrobione na dziś, do godz. ()" to bardzo powszechnie używane tutaj zdanie, nie ważne jak i jakim kosztem. Zmęczenie jest oczywiste, praca nie po 10,12 ale i więcej godzin bywa, że do 23 i jeszcze dobrowolne soboty...Ogromne zaległości, spowodowane brakiem odpowiedniej ilości ludzi do pracy, etaty przeliczane chyba z kosmosu. To, że się pracujesz po 10,12 godzin przez kilka miesięcy nie jest jednoznaczne z tym, że masz za dużo pracy na jedną osobę, to wręcz dla niektórych znaczy, że masz źle zorganizowany czas pracy :). Pracownicy są przemęczeni wiec popełniają błędy, nie ma ludzi nie do zdarcia. Jest ciężko o pracę i jest to tutaj wykorzystywane, wiadomo są kredyty, masz rodzinę nie odejdziesz zaciśniesz zęby, skulisz ogonek i się poddasz(usunięte przez administratora) Ludzie chyba mają dosyć i to widać na każdym kroku. Oczywiście są też opinie że jest super, ale pojedyncze, generalnie to nie wolno narzekać.Jeśli jesteś gotowy poświęcić cały swój czas, od rana do wieczora i w dni wolne odbierać telefony oraz przyjmować pracę do domu nawet jeśli jesteś na zwolnieniu(usunięte przez administratora) to polecam tu pracę. Zarobki jak na lidera na rynku światowym raczej słabe, nie ma się czym chwalić.

Anonymus

Bujną fantazja i tyle. Wiadomo o PR trzeba dbać. Realia kwestia drugorzędna.

A
@Anonymus 11.03.2015 21:38
Bujną fantazja i tyle. Wiadomo o PR trzeba dbać. Realia kwestia drugorzędna.

Wymień mi 3 dobrych którzy odeszli. Według mnie dobrzy ludzie tutaj zostają. Zresztą nie chcesz tutaj pracować to możesz zawsze odejść.

Anonymus

Wracają to te osoby, które nie potrafią poradzić sobie u innego Pracodawcy. To nie jest standard Adp to prawa rynku i kwestia umiejętności. Pozdrawiam.

Rekrutacja

Witam uważam że w firmie ADP pracowników przyjmuje się po znajomości, nie ważne jakie kto ma kwalifikacje...

hihi
@Rekrutacja 02.02.2015 18:48
Witam uważam że w firmie ADP pracowników przyjmuje się po znajomości, nie ważne jakie kto ma kwalifikacje......

Lizus i pewnie dobrze zarabiasz. Wymień mi 3 bardzo dobrych specjalistów, którzy się zwolnili i wrócili. Kilku wróciło, ale nie grzeszą wiedzą tylko wchodzeniem w tyłki przełożonym.

Pracownik

nie wiem jak w Warszawie ale akurat w Bielsku to ci dobrzy co sie pozwalniali to już wszyscy spowrotem wrócili. Chyba jednak sie okazało, że nie było tak super gdzieś indziej. Zawsze można narzekać ale ja tutaj pracuje już trochę lat i widzę, że najbardziej narzekają ci co naj mniej robią. Normalka. A kasa może mogłaby być lepsza ale najniższa krajowa też nie jest.

Anonymus

Od 2 lat to wszyscy dobrzy się zwalniają :-)

hoho
@Anonymus 13.01.2015 22:58
Od 2 lat to wszyscy dobrzy się zwalniają :-)

Nie wiem, czy wiesz o czym piszesz, zwłaszcza że ta firma w Bielsku będzie miała dopiero 10 lat. Takich już zostało niewiele.

Pracownik

Moim zdaniem to jest dobra firma. Szczególnie od 2-3 lat. Ludzie pracują po 10 lat i więcej i raczej nie odchodzą. Wynagrodzenia są normalne. Zawsze mogłoby być lepiej ale i tak uważam, ze nie jest wcale źle. Jeżeli komuś sie chce pracować i jest dobrym specjalistą moze być zadowolony.

kk

Byłam na rozmowie kilka miesięcy temu w BB i średnio to wygląda. Nadgodziny do wybrania, dyżury dla dużych klientów, z wynagrodzeniem, to nie wiem jak jest, ale podejrzewam, że więcej niż 1800 na rękę na początku nie ma. Wychodziłam z firmy po 18, a w firmie była jeszcze połowa pracowników, a praca zaczyna się od 8, więc już ponad 10 godzin tam siedzieli.

niania
@kk 09.11.2014 18:23
Byłam na rozmowie kilka miesięcy temu w BB i średnio to wygląda. Nadgodziny do wybrania, dyżury dla dużych klientów, z wynagrod...

Pracowali nie siedzieli :)

Zostaw opinię o ADP Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ADP Polska