• Dlaczego ADP?

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Adp

Opinie o Adp Bielsko-Biała

WebsiteIconADP Polska

Nie przegap nowości o Adp!

Kamil Kurczok

10.02.2020 22:11

Firma jest w porządku, pracuję już prawie 2 lata (w kwietniu minie dokładnie druga rocznica). Jedyny minus miejsca pracy to fakt, że mamy blisko KFC i trochę kilogramów do przodu poszło... :(
    Kamil Kurczok

14.02.2020 17:49

Bo ludziom sie poprzewracało i co troche wymieniają pracodawców weźcie sobie na wstrzymanie ludzie. Jakby chcieli i umieli pracować i szanowali pracę to by zostawali. Czy w ADP czy w innej firmie...
    Gufuf

08.07.2023 06:33

A moze z firmami jest cos nie tak? Ludzie zmieniaja tzn jest tego jakis powód. Ja tez zmienialam ale nie z powodu kaprysu tylko dlatego ze oferta z rozmowy nie miala niewiele wspólnego z praca ktora mialam wykonywac
    Aldin02

05.03.2020 16:14

Bez większych zarzutów, spoko firma jak na bielskie warunki
    Karcio

10.02.2020 12:46

Mi tam firma odpowiada nie mam co narzekać kawa smaczna a ludzie jak to ludzie czasem lepsi czasem gorsi ale z każdym da się pogadać i co najważniejsze dogadać!!!!!!
    Gość

22.01.2020 21:01

Mogę się wybić, bo oceniam firmę bardzo pozytywnie (nie jest to post wymuszony). Pracuje kilka lat, moi przełożeni zmieniali się, ale widzę jak niektórzy walczą o swoich pracowników i dla tych ludzi warto przychodzić do pracy i się starać. Atmosfera bardzo rodzinna :) kilka spraw do poprawy, jak to we wszystkich firmach. Można nabyć umiejętności i nauczyć się sposobu organizacji pracy.
    Były

23.01.2020 09:03

Rodzinna? Bo jest sie zmuszonym zeby tam przebywać najlepiej 24/7 ??? Zeby pracowac prawie za darmo? Zeby stawiać wyżej dobro firmy niz własne i własnej rodziny... nie dziekuje... nigdy więcej... do tego knucie, obgadywania, kopanie dołków ... mysle ze lepiej byc bezrobotnym... bo i tak więcej wydasz na lekarzy i leki, bo niestety upadek na zdrowiu murowany...
    Potencjalny pracownik

30.01.2020 15:01

Prawie za darmo? Jest szansa, że ktoś napisze ile to oznacza? Po rozmowie gdzie miałam zaproponować swoją stawkę Pani powiedziała, że jest bez problemu osiągalna, a w aktualnej pracy miałam taką po kilku latach Może ktoś się wypowiedzieć obiektywnie? Wiecie - tak bez jadu i słodkich kłamstewek?

Guś

03.04.2026 22:10

Jak obecnie sytuacja w firmie? Jak się pracuje? Czy nadgodziny nadal występują? Jak atmosfera?

17.04.2026 21:41

To zależy od zespołu. Jedni mają więcej spokoju, podczas gdy inni nie mogą wstawać od biurka.

KAPW

25.10.2024 12:54

Na jakie wynagrodzenie może liczyć osoba na stanowisku spec. ds. wdrożeń?
    Ruda103

27.06.2024 13:47

W jakich godzinach pracuje ADP w Bielsku-Białej?
    Ruda 103

04.07.2024 21:43

Czyli poprzednie opinie o tym że dużo pracy i ciągłe nadgodziny aktualne? Czy jakiś obecny pracownik się wypowie?

29.08.2024 12:11

Zależy do jakiego zespołu się trafi :)

18.04.2024 17:28

Czy firma planuje podjąć kroki w sprawie parkingu? Jest nakaz przyjazdu do firmy, a nie ma gdzie zaparkować i wyjechać jak trzeba zostać w godzinach nadliczbowych (jeden klucz na zespół)

24.03.2024 18:32

Jakie są widełki płacowe na stanowisku specjalisty?

26.03.2024 11:04

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie pracą w ADP. Tak naprawdę, to widełki są różne, wynika to z teg np.,, w jakim dziale jest praca oraz, czy jest to poziom młodszego, średniego, czy starszego specjalisty. Szczegółowe widełki płacowe podajemy w procesie rekrutacji, stąd zachęcam do aplikowania. Tutaj aktualne rekrutacje: https://jobs.adp.com/job-search-results/?location=Poland&latitude=-1&longitude=-1&radius=25

02.01.2024 19:10

Czy firma planuje podwyżki inflacyjne? W innych firmach to standard.

03.01.2024 10:35

Drogi Pracowniku, w ADP obowiązuje system podwyżkowy w ramach, którego dokonujemy rewizji wynagrodzeń (także w oparciu o wyniki pracy). Jeśli nie otrzymałeś takiej informacji (np. jesteś nową osobą z naszym zespole) to zapraszamy do swojego przełożonego lub działu HR. Uzyskasz tam więcej szczegółów i odpowiedzi na swoje pytania. pozdrawiamy, Zespół ADP
    Mmm

24.08.2023 18:03

Czy warto iść na staż kadrowo płacowy do Adp ? Jak wygląda praca podczas stażu ?

20.11.2023 09:56

Dzień dobry, dziękuje za zainteresowanie naszym stażem, jest to dla nas mile. W Bielsku-Białej prowadzimy staż do kilku działów, więc zadania i codzienna praca trochę zależą od tego gdzie aktualnie jest prowadzona rekrutacja. Ogólnie pisząc to są to obowiązki związane z administracją kadrowo-płacową, praca z systemem kadrowo-płacowym, teczką pracownika, danymi kadrowo-płacowymi. Szczegóły można uzyskać podczas procesu rekrutacji, dlatego zapraszamy i zachęcamy do aplikowania.

14.09.2023 20:59

Firma nie zapewnie parkingu pracownikom. Przed godziną 8 jest bardzo trudno o miejsce parkingowe. Klucz od szlabanu jest tylko na zespół. Niejednokrotnie zdarza się, że nie ma jak wjechać albo wyjechać z parkingu. Skoro nie ma odpowiedniego parkingu dlaczego firma nie wprowadzi pracy zdalnej? To trochę niedorzeczne

21.09.2023 10:21

Drogi Pracowniku, potwierdzamy, że ponad limitowaną liczbą, nie zapewniamy miejsc parkingowych dla pracowników.

27.09.2023 14:54

To gdzie osoby mające samochód mają parkować? Wszystkie parkingi są płatne
    Zainteresowana

08.08.2023 08:32

A jak obecnie wygląda praca w ADP ? Czy nadal jest dużo nadgodzin ?

22.08.2023 10:43

Oczywiście, że wypłacamy nadgodziny, wszystkie :-)

25.08.2023 15:45

Dziękuję za pytanie :-) Jest u nas parking pod firmą, ale niestety jest ograniczona ilość miejsc, dlatego nie możemy obiecać, że będzie dostępne miejsce.

05.06.2023 12:39

Jakie narzędzia pracy zapewnia Adp? Można liczyć na telefon? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?
    WhisperingEcho

03.07.2023 15:10

Cześć, to zależy od stanowiska. Większość osób nie dostaje do pracy nic poza komputerem i akcesoriami. Telefonem dysponują na pewno osoby w administracji + liderzy, managerowie itp. Z pracowników "szeregowych" - jest kilka stanowisk na których dostaniesz telefon. A co do używania go po pracy - nie wiem czy ktokolwiek obsługujący klienta używa telefonu służbowego po godzinach pracy.
    NOWY

02.12.2022 15:02

Dostałam propozycję pracy w ADP, ale czytając wpisy czy warto " z deszczu pod rynnę trafić"? Proszę o rzeczowe odpowiedzi
    jow

21.03.2023 21:07

Korpo made in USA 200 000zl zysku netto na osobę a na picie pracownik ma 60 000

18.04.2023 10:36

Dziękujemy za wyrażenie opinii. Cieszymy się, że warunki pracy u nas, są satysfakcjonujące. Życzymy długich poranków :)
    Power7436

02.03.2023 19:15

Z całego serca nie polecam, wszystkie poniższe opinie są aktualne. Firma, która zajmuje się obsługą kadrową a łamie kodeks pracy wobec własnych pracowników. Nadgodziny - może być ich maksimum średniotygodniowo 8 a w miesiącu 32 (niektóre osoby mają ponad 40 czy 50 miesięcznie) Praca od 8 do 22 czy 23 (złamany przepis o 11 h nieprzerwanego dobowego odpoczynku). Niektóre osoby pracują w weekendy - za sobotę musi być oddany dzień wolny w okresie rozliczeniowym a w niedzielę mogą pracować tylko zawody wymienione w kodeksie pracy, i musi być 35 h nieprzerwanego odpoczynku w tygodniu. praca w ciąży w nadgodzinach (zabroniona przez kodeks pracy). Firma patrzy tylko na to, żeby klientów było jak najwięcej nie martwiąc się tym, że nie ma pracowników by ich obsłużyć. Na dodatek za duża ilośc klientów do obsługi powoduje błędy w naliczaniu. Najbardziej szkoda mi ludzi, którzy dają sobie wejść na głowę, mimo że pracując na takim stanowisku znają swoje prawa jako pracownika.
    Masz wybór

03.03.2023 21:09

I któż to pisze i tak dba o pracowników nie swojego pracodawcy. Ten kto zapewne jako klient nawet w nocy śle wiadomości że mu się coś (usunięte przez administratora). W każdej pracy są nadgodziny i wszędzie pracwnik ma wybór. Ty również masz wybór. Możesz zmienić obsługę na inna firmę a nie wypisujesz farmazony. Napisz co oferujesz a zapewne otrzymasz CV niezadowolonych pracowników ADP.

18.04.2023 10:34

Dziękujemy za komentarz, każda uwaga jest dla nas wartościowa. W ostatnich miesiącach ustawodawca nie dał nam się nudzić :) Jednakże nasi pracownicy i ich komfort pracy jest dla nas najważniejszy. Monitorując czas pracy naszych pracowników, liczymy, że nasz legislator pozwoli nam się ponudzić ;)
    klient

23.12.2022 12:39

Z calego serca nie polecam współpracy z ta firma, osoby które tam pracują są niekompetentne, ich wiedza jest nieuporządkowane i każdy mówi co innego, przez co łatwe sprawy, które powinny trwać max. tydzień, trwają ponad miesiąc. Widać, ze pracownicy zatrudniani są bez wykształcenia, a kadra kierownicza traktuje klienta jak zero.
    Aktualna prac.

09.03.2023 15:43

Niestety praca z klientem wiąże się również z zaangażowaniem klienta. Wiadomo, że każdy szuka winnych wszędzie, tylko nie u siebie, ale jakby po stronie klienta była kompetentna osoba wszystkim pracowało by się lepiej. Z doświadczenia wiem, że klienci nie czytają oficjalnych komunikatów, nie mają podstawowej wiedzy kadrowo płacowej i są opryskliwi jeśli się od nich coś wymaga. Chyba działa zasada "klient nasz pan", albo "place to wymagam". Każdego obsługuje się na tak samo wysokim poziomie, ale powinna to być współpracą, a nie służba że strony pracowników adp.

18.04.2023 10:32

Dziękujemy za informacje. Obustronna współpraca to słowo klucz.

30.07.2022 11:14

Hej forum, Czy realne jest otrzymanie pensji ok 10k brutto na UoP z doświadczeniem 8 letnim obsługującym kompleksowo end-end inhouse Listy Płac dla 10 głównych krajów emea w tym Polski (end to end) ? Dodam że mam certyfikaty językówwe CAE, Dele oraz DALF na poziomie C1. Oraz Payrollowy CIPP Dziękuje za odpowiedz

11.10.2022 17:49

Czy czytanie ze zrozumieniem to dla Ciebie problem ? Obecnie pracuje w dużej krakowskiej firmie w dziale Payroll i rozważam przeprowadzkę w rodzinne strony do BB, dlatego chce wiedzieć czy drastyczna obniżka wynagrodzenia do poziomu powiedzmy 10k jest realna. Mam Ci podać jeszcze więcej szczegółów ? Może nazwisko i miejsce gdzie mam zamiar dom budować ? Może pesel ? Ano
    jow

21.03.2023 21:01

end to end za 4 000

24.02.2023 10:56

Czy Adp zapewnia kartę multisportu?
    Marta

07.03.2023 08:10

dofinansowanie do karty
    Człowiek

22.11.2021 10:18

Czy w ADP występuje określony dress code?

25.11.2021 07:35

Możesz przyjść nawet w dresie ????

31.01.2023 13:50

ba, w dresie nawet lepiej, czlowiek sprawniej sie uwija ;)

27.01.2022 09:28

Ile jest zmian w Adp?
    Justyna

26.01.2023 19:18

W 2023 nic się w tej kwestii nie zmieniło. Praca od rana do wieczora. Ludzie uciekają z tej firmy, bo tak się nie da. Te pieniądze nie są warte utraty życia prywatnego.
    Krzysztof

28.01.2023 19:13

Firma przyjmuje coraz więcej nowych klientów, a nie ma pracowników by ich obsłużyć!!!!!!! Nowych osób się nie szkoli, bo nie ma czasu. To co tu się wyprawia to parodia. Praca od rana do późnej nocy, a niektórzy pracują nawet w weekendy!!!!!! Stres, którego coraz więcej nie wytrzymuje, ale firma ma to gdzieś, bo zamiast zadbać o starych pracowników to wola przyjąć niedoświadczonych. Firma ma gdzieś dobro pracownika.

15.11.2022 09:32

Czy pracownicy Adp mają możliwość uczestnictwa w jakichś formach integracji?

22.12.2022 13:53

Słyszałem, że pracownicy agencyjni nie są zapraszani na żadne spotkania i nie mają żadnych benefitów, prawda to?
    Barbara

17.01.2023 11:22

Oczywiście ze tak, gdyż to nie są pracownicy ADP. Oni pracują do czerwca tego roku i mają wylot, ewentualnie kilka wybranych przez panią lider zostanie w teamie, ale to już trzeba mieć specjalne względy u niej????

24.03.2022 23:11

Polecam trzymać się z daleka. Firma, która "uczy" klientów jak postępować zgodnie z prawem jednocześnie łamie wszystkie przepisy kodeksu pracy. Wymiar obowiązków przekracza fizyczne możliwości człowieka, pracownik jest traktowany jako tania siła robocza. Ogłoszenia o pracę , które są nieustannie udostępniane świadczy o tym, że nikt tam nie chce pracować, co jest w pełni zrozumiałe.

01.12.2022 11:55

W pełni się zgadzam, pracownik to tania siła robocza bez żadnych praw, ma tylko jedno prawo "cicho siedzieć i nic nie gadać".Strach wyjść do toalety, zrobić kawę nie wspominając o krótkiej przerwie !!!!(usunięte przez administratora)straszny i ciągłe wyrzuty że jesteśmy mało wydajni i nieudolni !!!Wiecznie nie zadowolona kadra i pretensje o wszystko !!!!!Omijać szerokim łukiem a jak ktoś nie wierzy niech się przekona na własnej skórze!!!ADP poszukuje naiwnych !!!

01.12.2022 11:56

03.03.2021 17:43

Jak wygląda wynagrodzenie na stanowisku specjalisty ds. Kadr i płac? Czy praca na nadgodzinach często się zdarza? Po wpisach widzę, że nadgodziny są notoryczne

30.03.2021 10:08

Drogi Użytkowniku, Wynagrodzenie na danym stanowisku jest zawsze bezpośrednio uzależnione od poziomu kompetencji danego kandydatka, który zostaje oceniony w procesie rekrutacji. Z kolei odpowiadając na drugie pytanie - nadgodziny owszem mogą się pojawiać przede wszystkim w okresach naliczeniowych, ale jest to raczej wynik specyfiki branży i konieczności pracy na określonych terminach. Wszystko jednak odbywa się zgodnie z obowiązującymi przepisami i bez naruszeń. Pozdrawiamy, Zespół ADP

01.12.2022 11:49

TO JEST EWIDENTNA BZDURA,NADGODZINY TO NORMA W KAŻDYM MIESIĄCU,BRAK CZASU ABY ICH ODEBRAĆ,BRAK SZACUNKU DLA PRACOWNIKÓW,PEŁNY WYZYSK A ZERO DOCENIENIA !!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Adp?

Kontakt - Adp

Bielsko-Biała

ADP Polska
    Ola

27.07.2021 15:05

Witam, czy polecacie rozpocząć staż płatny na tym stanowisku ?
    Iga

08.11.2021 12:11

Czy po 3 miesięcznej praktyce/stażu jest możliwość dostania pracy? (od czego to zalaży)?
    Muminek

15.10.2022 14:38

Płatne staże zaczęły wyglądać tak, jak było to przed pandemią, czyli każdy stażysta przechodzi przez różne zespoły i ma sciśle określone zagadnienia oraz procedury, z którymi jest zapoznany. Od czego zależy dostanie etatu po stażu? - na pewno od umiejętności przyswajania danych - organizacji czasu pracy i wykazania chęci nauki - wolnego etatu. Jak ktos już zauważył wcześniej - ruch jest duży, głównie dlatego, że pracuje dużo kobiet i wyskakuje co chwilę macierzyński, ale również dlatego, że w firmie JEST dużo pracy, a zawsze za mało czasu (stąd również biorą się ogromne ilości nadgodzin).
    Anna

02.09.2022 15:26

Niestety to co już zostało napisane jest prawdą. Wyzysk, mobbing, szczucie to jest codzienność w BB. Awanse, podwyżki tylko dla tzw ulubieńców i wybrańców pewnej pani. Nie polecam!
    Stażystka

31.08.2022 07:56

Wszystko co wcześniej zostało napisane o stażu to prawda, zwykły (usunięte przez administratora) praca dla taniej siły roboczej, zero perspektyw. Tak jak wcześniej zostało wspomniane, kilkakrotnie upominaliśmy się o jakiekolwiek potwierdzenie stażu absolwenckiego. Po odbytym stażu duza miedzynarodowa firma proponuje zatrudnienie za pośrednictwem agencji pracy - daje do myślenia :) Warto też wspomnieć, że mimo zatrudnienia nadal zostaje przypięta łatka "stażystów", brak jakiegokolwiek koordynatora odpowiedzialnego za przeszkolenie, zero komunikacji pomiędzy "liderem" a resztą pracowników. Strach ze soba rozmawiać bo nawet sciany maja uszy. Cotygodniowe spotkania rozpoczynające się pretensjami, które mają na celu zwiększenie już i tak kosmicznej normy. Wynika to z tego, że liderzy raczej nigdy nie zajmowali się tą pracą i nie są w stanie wypowiedzieć się na temat wyrabiania normy. Szczerze nie polecam, strata czasu, pieniądze żadne, pełno stresu i nerwów. Jak najdalej od tej firmy.
    Iga

28.11.2021 23:36

Czy może ktoś napisać jakieś dodatkowe informacje o 3 miesięcznej praktyce? Czy istnieje po niej realna możliwość zatrudnienia, czy tylko 3 miesiące i zmiana stażystów? Ile wynosi wynagrodzenie? Jakie są obowiązki stażysty, czy można się na niej czegoś nauczyć, czy raczej strata czasu?
    Stazysta

26.01.2022 16:08

Nie polecam stażu. Szanse na zatrudnienie są prawie żadne. Raczej wykonuje się brudną robotę za małe pieniądze.
    Człowiek

09.02.2022 18:16

2000 brutto, czyli do 26 roku życia dostaje się tyle na rękę, później wychodzi 1660 zł. Do tego brak ubezpieczenia zdrowotnego, więc należy się wcześniej zarejestrować w Urzędzie Pracy i powiadomić ich o odbywanym stażu.
    Stażysta

08.02.2022 18:24

Staż - Ogólnie to nie polecam, jeśli będziecie mieli kiedykolwiek telefon z tej agencji to proszę od razu im podziękować. Wyzysk człowieka, brak ubezpieczenia zdrowotnego. Wielkie (usunięte przez administratora) a kiedy dzwonisz o papierek to wymówki mają na główna centrale. Z panią, która się podpisywało umowę obiecywała,że będą dokumenty o odbyciu stażu. Do dnia dzisiejszego nie dostałem dokumentu, a minęły już 2 miesiące.
    Stażystka

08.02.2022 17:56

Staż- strata czasu, brak możliwości stałego zatrudnienia. Po 3 miesiącach nie otrzymałam żadnego dokumentu o odbyciu stażu. Porażka.

26.01.2022 19:31

Pomimo tego że ADP to duza firma jak by się wydawało z "zasadami" a osoby z ktorymi sie rozmawia wydaja sie byc profesjonalne to jednak mimo obiecanego kontaktu nie informują o zakończeniu rekrutacji i odrzuceniu kandydatury. Brzydko.

19.04.2021 10:32

Życzliwa

03.12.2021 17:20

Odpowiedzi zwrotnej nie ma ;)
    Gość

19.10.2021 16:38

Byłam tylko na stazu ale miło wspominam. Szkoda tylko że nie nawiązała się z tego dalsza współpraca.

19.05.2021 12:10

Jestem bardzo zaontetesowana praca w ADP w Bielsku-Białej. Prośba o informację jaka drogą najlepiej zgłosić swoją kandydaturę?

08.09.2021 16:31

Drogi Użytkowniku, zapraszamy do śledzenia naszej strony Kariera w ADP oraz portalu Pracuj.pl na których publikujemy najnowsze oferty pracy jak i śledzenia naszego profilu na Facebooku "Kariera w ADP Polska". Jeśli chcesz wysłać aplikację za pośrednictwem naszej strony Kariera, wystarczy wyszukać ofertę która Cię interesuje i kliknąć "Aplikuj" - podpowiedź - formularz aplikacyjny najlepiej wypełnić za pomocą laptopa lub komputera stacjonarnego, aplikacja przez urządzenie mobilne może być problematyczna. Pozdrawiamy, Zespół ADP
    Nicky

02.06.2021 19:29

Czy w adp pracuje się również w weekendy?

21.06.2021 12:11

Weekendy akurat wolne ale za to nadgodziny to norma :)
    Kinia

21.05.2019 07:20

Czy ktos może mi powiedziec jak wyglada sytuacja z nadgodzinami i ich wypłacaniem?

04.05.2021 15:39

Haha żadnego zakazu robienia nadgodzin nie ma i nie było... wręcz jeżeli ich nie chcesz robić to możesz liczyć się z ogromnym oburzeniem i pretensjami...
    Miśka

16.06.2021 16:55

Robisz je a potem są wybrani w grupie do zapłaty a reszta odbiera. Kiedy reszta odbjera Ty pracujesz za tych, których nie ma. Potem Ciebie nie ma bo odnierasz i ktoś pracuje za Ciebie. Ale ogólnie jest zakaz nadgodzin.... jak ktoś choruje to robisz za niego i tyle a potem jakoś się to uplynnia.
    J

19.03.2021 16:59

Czy jest konieczna znajomość języka angielskiego w adp?

30.03.2021 10:04

Drogi Użytkowniku, ADP jest firmą o amerykańskich korzeniach, więc język angielski pojawia się u nas praktycznie na porządku dziennym. Niemniej jednak konkretna informacja odnośnie wymaganego poziomu języka angielskiego jest zawarta w każdym ogłoszeniu - zawsze jest on dla nas mile widziany, ale tylko w przypadku codziennej współpracy w ramach międzynarodowego zespołu bądź z Klientem globalnym jego zaawansowany poziom jest absolutnie konieczny. Pozdrawiamy, Zespół ADP

23.11.2020 09:26

Czy nowo zatrudnione osoby otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?

24.11.2020 15:08

Drogi Użytkowniku, Preferowaną formą zatrudnienia w ADP zawsze jest umowa o pracę. Nawiązując współpracę z nową osobą zawsze myślimy w pespektywie długofalowej - zależy nam na tym, aby osoby wiązały się z nami na lata. Oczywiście zdarzają się wyjątki, tak jak w przypadku naszego programu praktyk w ramach Akademii Kadrowo-Płacowej, ale stosowna informacja o formie zatrudnienia zawsze znajduje się w treści ogłoszenia. Pozdrawiamy, Zespół ADP
    Han

23.10.2020 13:14

Dzień dobry, czy trwa dalej rekrutacja na stanowisko specjalisty ds. kadr i płac w Bielsku-Białej, czy może jest wstrzymana lub macie już wyłonionego kandydata?
    Domator

02.09.2020 19:20

Ogólnie spoko firma choć pracuję stosunkowo od niedawna to już zdążyłam zakolegować się z kilkoma ludźmi. Robota jak robota, nie ma żadnych chorych akcji i to najważniejsze. Chociaż nie, była taka jedna: któregoś dnia musieliśmy wszyscy spotkać się przy tej dużej lodówce w kuchni i śpiewać utwór Kombii - Awinion bo niby jakiś kierownik był ich mega fanem a miał urodziny... tak to ok :)

03.09.2020 08:40

Drogi Domatorze, dziękujemy za Twoją opinię i doceniamy poczucie humoru. :) Co prawda w tej chwili pracujemy zdalnie, jednak jeśli wrócimy do biura w szerszym gronie, chętnie razem pośpiewamy – Kombii i nie tylko! :) Pozdrawiamy, Zespół ADP

12.08.2020 15:32

Jak wygląda podstawa wynagrodzenia w Adp?

12.08.2020 16:26

Drogi Użytkowniku, wynagrodzenie zależne jest od proponowanego stanowiska oraz kompetencji kandydata. Szczegóły ustalamy podczas rozmów kwalifikacyjnych. Poza wynagrodzeniem mamy również pakiet dodatkowych benefitów. Pozdrawiamy, Zespół ADP

10.08.2020 10:17

Wskazówka rekrutacyjna #3

Przygotuj się merytorycznie do rozmowy.

Bez względu na to czy jest to pierwszy czy kolejny z etapów rekrutacji, bardzo ważne jest przygotowanie merytoryczne.

O czym więc pamiętać?

• Przed rozmową zapoznaj się z profilem działalności firmy oraz opisem stanowiska, aby mieć pewność czy wpisuje się ono w Twoje oczekiwania.

• Zapoznaj się z treścią ogłoszenia i postaraj się odpowiedzieć sobie na pytanie dlaczego to właśnie Ty jesteś najlepszym kandydatem na to stanowisko.

• Przestudiuj raz jeszcze swoje CV i przygotuj się na ewentualne pytania – z pewnością zostaniesz zapytany/-a o kwestie związane z Twoim doświadczeniem zawodowym.

• Jeśli podczas spotkania czeka Cię test wiedzy bądź inne aktywności (np. prezentacja, case study) – przygotuj się na nie oraz postępuj zgodnie z instrukcjami rekrutera przekazanymi przed spotkaniem.

• Przygotuj sobie wcześniej pytania, które chcesz zadać rekruterowi/managerowi i nie wstydź się pytać – rozmowa rekrutacyjna to najlepszy moment na rozwianie wszelkich wątpliwości!

13.07.2020 11:53

Wskazówka Rekrutacyjna #2

Stwórz sobie komfortowe warunki do rozmowy online.

• Znajdź miejsce zdala od hałasu, ale z dobrym zasięgiem.

• Przygotuj sprzęt - pamiętaj, aby laptop/komputer był naładowany, aby nic nie przerwało rozmowy.

• Jeśli łączysz się z rozmówcą za pośrednictwem aplikacji (np. Skype, Webex, Zoom) upewnij się wcześniej czy przesłany przez rekrutera link działa bądź nie występują żadne problemy techniczne po Twojej stronie.

• Zadbaj o tło podczas wideokonferencji, aby nie rozpraszać rozmówcy.

• Przygotuj kartkę oraz długopis na wypadek testu bądź jeśli zechcesz coś zanotować podczas spotkania.

• Przygotuj zestaw słuchawkowy, aby lepiej słyszeć i być słyszanym.

• Przygotuj sobie szklankę wody, aby móc po nią sięgnąć w dowolnej chwili i uniknąć "chrypki" podczas rozmowy.

A jak przygotować się merytorycznie do rozmowy?

Kolejna wskazówka już wkrótce!

25.06.2020 13:56

Wskazówka Rekrutacyjna #1
    Pamiętaj, że KOMUNIKACJA jest kluczem do sukcesu.
    Jeśli masz jakiekolwiek pytania bądź wątpliwości związane z procesem rekrutacji - nie wstydź się zapytać rekrutera! :)
    Brzmi to banalnie, jednak zaufaj nam - rekruter wie najlepiej jak wygląda proces oraz rozmowa i z pewnością chętnie rozwieje Twoje wątpliwości.

O co więc zapytać?

• przewidywany czas trwania rozmowy - datę i godzinę już pewnie znasz, ale warto wiedzieć również ile czasu zaplanować w swoim grafiku

• z kim będziesz rozmawiać - sprawa oczywista, jednak warto zanotować sobie nazwisko rozmówcy - technologia czasem zawodzi, więc dobrze jest mieć pewność, że udało się połączyć na odpowiednie spotkanie :)

• w jakiej formie odbędzie się rozmowa (telefon? wideokonferencja? jak się połączyć?) - tutaj możliwości jest naprawdę wiele

• czy na spotkaniu przewidziane są również inne aktywności - może to być np. test, prezentacja, studium przypadku

Jeśli posiadasz już powyższe informacje, wszystko gotowe, teraz tylko przygotuj się do rozmowy i zdobądź tę pracę!

Zostaw merytoryczną opinię o Adp