Senior Residence
4 69 6 1

Opinie o Senior Residence

RR

Aktualnie brak plusów pracy ! Można to zaobserwować po zmieniającym się persoleu w Ośrodku. Na ich miejsca przychodzą osoby bez wykształcenia medycznego.

Iwona
@RR 15.11.2018 11:35

A czy takie osoby mają szansę brać udział w różnego rodzaju szkoleniach i poszerzać swoje kompetencje? Ciekawa jestem, jak ta kwestia przedstawia się w Senior Residence. Długo już pracujesz w tym miejscu? Jak warunki dla pracowników zmieniały się podczas Twojej pracy tu?

Iwona

@RR, bardzo mocna opinia. Rozumiem, że pracowałeś w Senior Residence. Co jest powodem tak negatywnej opinii? Może jednak jesteś w stanie wymienić jakieś plusy pracy w tym miejscu? Postaraj się spojrzeć, proszę, na sprawę dość obiektywnie.

RR

Nie polecam Pracy w tym Ośrodku ! Tragednia ! Tak samo nie polecam oddawać osób do tego ośrodka!

RR

Myślę że PiP powinien jak najszybciej przeprowadzić kontrolę!

Iwona

@Góral, jeśli chodzi o kwestię zarobków, to chyba w większości miejsc pracy objęte są one tajemnicą handlową i raczej nikt nie mówi wprost na głos, ile zarabia. Pracujesz jeszcze w Senior Residence? Długo jesteś związany z tą firmą? Czy któryś z użytkowników forum także pracuje lub pracował w Senior Residence w Katowicach? Zachęcam do dodania swojej opinii na temat pracy w tym miejscu!

Góral

Nie polecam Pracy w tym Ośrodku !! Ludzie są wykorzystywani do granicy sił. Na początku obiecują złote góry ! Dobry Pijar Pani Dyrektor oraz Kierownika ośrodka ! Ciągła rotacja ludzi co odbija się na podopiecznych!A co do zarobków panuje wielka tajemnica milczenia stworzona przez Panią dyrektor lecz każdy wie ile kto zarabia . Omijać szerokim łukiem!!!

Iwona

@AM Na jaką umowę może liczyć pracownik Senior Residence? Czy od czasu do czasu można liczyć na jakieś premie? Czy ta firma poszukuje doświadczonych pracowników czy także osoby bez doświadczenia? Jeżeli posiadacie jakieś informacje o firmie warto podzielić się nimi i pomóc innym kandydatom.

AM

Minusy - opiekunowie są od wszystkiego zaczynając od mycia łóżek kończąc na myciu naczyń po każdym posiłku, nagłe zdarzenie uniemożliwiające przybycie do pracy jest karygodnie oceniane, nie ma komu tego faktu zgłosić i trzeba samemu załatwiać zastępstwo, opiekunów jest zdecydowanie za mało na zmianie. Plusy - wypłata zawsze na czas

Nati

GRZECZKA dyrektor ktory ma w nosie potrzeby pracownikow i pensjonariuszy liczy sie rzadza pieniadza sprawia wrazenie kompetentej osoby ale to tylko pozory opiekunka ma nie tylko za zadanie zajmowac sie mieszkancem ale wydawac leki oraz zmywac naczynia;) czysty zysk nie zatrudnianie pań pokojowych do pracy tylko wyslugiwanie sie opiekunem ktory nie ma czasu poswiecic chwili dla mieszkanca wszystko w pospiechu i wielkim chaosie !kto na tym.cierpi pensjonariusze bo u grzeczki 4 tys co miesiac sie zgadza...za niedlugo pani dyrektor bedzie przyjmowac do pracy ludzi z ulicy bo polowa i tak odeszla przyjmowani sa czesto ludzie bez doswiadczenia i kwalifikacji wszystko fajnie pieknie na pierwszy rzut oka i to by bylo na tyle !dyrektor bez powolania ...za to z powolaniem do pracy w banku nie polecam nikomu!

Zenek

Senior Residence ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. To nie bierze sie z powietrza!!!

rozczarowana

Moim zdaniem Senior Residence to czysty biznes chodzi tylko o pieniądze nie o ludzi i w tym jest problem. Bo pomiędzy jednym, a drugim powinna być równowaga, a niestety jej nie ma. Bardzo się rozczarowałam szkoda bo sam dom wyglądał obiecująco. Wiem, że dom opieki nie może przynosić strat, ale czasem warto mniej zarobić, a zachować się przyzwoicie.

Renoma

Nie jest dobrze, opieka kiepska,o wszystkim trzeba przypominać, prosić a jak za często się dzwoni do dyżurki to wyłączą kabel z gniazdka.O rozmowie z pensjonariuszka, ktora spędza czas tylko w pokoju nie ma co marzyc.Ostatnia częsta kwarantanna daje dużo do myślenia,.choroby skóry do tego i jeszcze większe osamotnienie.Naleznosc za miesiąc pobytu to ponad 4tys.zl ! I jeszcze została podwyższona,!o zagro,!

Marcin

Szanowna Derekcjo ogromną prośbą o yo by otworzyć oczy i zwrócić uwagę o ciągle poganianie personelu przez Panie koordynator , wykorzystywanie brak czasu na zjedzenie czy wypicie herbaty bo oddział na być czysty bo inaczej personel taki jaki macie zacznie przez to odchodzić od Was.

Opiekun
@Marcin 25.09.2017 09:03

To może porozmawiaj z koordynatorem. Jako pracownicy na dyżurach 12 godzinnych mamy prawo do dwóch przerw po 15 minut w czasie dyżuru. Dodatkowo można wypić herbatę np. podczas wypisywania dokumentacji Mieszkańców. Najlepiej przegadać temat na swojej grupie i ze swoim koordynatorem. Po co straszyć zwolnieniem jak można najzwyczajniej dojść do porozumienia, ale trzeba się odezwać; -)

tomasz1215
@Opiekun 25.09.2017 19:31

To jakie sa u was zarobki napisze ktos wprost. Czy mozna jaka premie otrzymac. Ile wynosi podstawowa stawka?

lulek

Sama praca z seniorami jest nie jest trudna, ale wymagająca predyspozycji do takiej pracy ( empatia, cierpliwość, wytrzymałość na stres..). Praca w trybie 12 godzinnym. Płaca podstawowa krajowa. Pracy jest dużo ale do ogarnięcia. Zazwyczaj na zmianie jest dwóch opiekunów, każdy pracuje na przydzielonym obszarze. Rano toalety, potem przygotowanie śniadania, kąpiele ( około 4-5 osób), obiad, sprzątanie po obiedzie ( jeśli jest Pani kuchenkowa to ona zmywa, jeśli nie ma to zmywają opiekunowie). Następnie podanie podwieczorku do pokoi zazwyczaj. Chwila wytchnienia i czas na zrobienie papierologi...i do kuchni przygotowanie kolacji. W międzyczasie zmiany pampersów i inne uzupełnianie potrzeb mieszkańców. Po kolacji zmywanie naczyń, przygotowanie stołówki do śniadania. Dochodzi segregacja prania, prasowanie i pranie ciuchów mieszkańców ( kuchenkowe to niby robią , ale nie wiem gdzie bo nie u nas) i bielizny pościelowej na prośbę mieszkańców. Ogólnie bardzo mało czasu jest na pracę opiekuńczą jak rozmowa, spacery, poprostu pobyć z tym mieszkańcem. Niestety jest duża rotacja pracowników bo opiekunowie dostają kompletnie sprzeczne informacje od koordynatorów co do wykonywania obowiązków. Wielu odchodzi bo dochodzi do niefajnych sytuacji. Kierownictwo zamyka oczy na chamstwo niektórych koordynatorek. To dotyczy większości grup, ale nie wszystkich bo nie wszędzie byłem. Dobrze się pracuje jak pracujesz z kimś kto ogarnia i współpracujecie ze sobą, zależy na kogo się trafi. Niestety lizusostwo jest premiowane i nieważne jak pracujesz. Jak donosisz to przetrwasz ! Powodzenia ja mam to za sobą.

Bastion.
@lulek 16.09.2017 15:52

Zgadzam się Z TOBĄ W 100%!. wyzysk pracowników do granic możliwości czepiacie się o blachostki a nie widzą ile pracy wkładamy w pracę opiekunów. Ciągle pretensje i wyprowanie sobie żył na premie wysokości dobrych butów do 300 zł. Jak można kogoś szantazowac tym sposobem rób bo nie dostaniesz premii. Pracownicy niemili i nie mówię też tu o wszystkich ale są tacy to gębą im się nie zamyka!od siania fałszywych plotek. Jak już mówiłem wyzysk pracownika do granic m9zliwosci. Gdy masz wolne dzwonią byś przyszedł do pracy. Rezygnujemy z wolnego. Ale ten kto głupi to się zgodzi. Pani Dyrektor -wporzadku. Personel-swinie. Koordynator-zalezy który bo tu zostawiam wolna opinie . Pani Kierownik-....... , rehabilitacja-0. Jestem na wypowiedzeniu. I dobrze pierwszy rezygnuje z tej pracy!!pozdrawiam !!!ogółem nie polecam

XX

Droga T.R przede wszystkim nie pracowałeś w SR tylko byłaś trzy dni na krótkich dyżurach, żeby zobaczyć na czym polega praca opiekuna oraz poznać ogólnie procedury, żeby podjąć decyzję czy taka praca ci odpowiada i czy w związku z tym możesz podjąć naukę. Zostałaś obdarzona dużym zaufaniem ponieważ dobrze wypadłaś na rozmowie kwalifikacyjnej i jesteś wykształcona. Nie oskarżam cię o kłamstwo tylko o brak wiedzy o opiece, a w równym stopniu brak chęci współpracy i słuchania. Próbuje obalić każdą sprawę którą opisujesz bo piszesz głupoty. Jak sama napisałaś opisujesz swoje wyobrażenia oraz sytuacje po swojemu, tak jak ty to widzisz. Dlaczego nie mogę oceniać czy twoje wrażenia są błędne? Ty masz prawo pisać co czujesz i jak interpretujesz sprawy nawet jeżeli się mylisz. Pytasz mnie czy jedyny i słuszny tok rozumowania i widzenia jest taki jak mój, ja pytam cię o to samo. Mam prawo zaprotestować czytając takie rzeczy, bo pracuję w SR i jest mi przykro i jestem zła, że osoba która dostała szansę na pracę w taki sposób pisze o czymś na czym jeszcze nie miała okazji się poznać, ale ma tyle do powiedzenia.

T.R
@XX 06.09.2017 22:28

No to wszystko jasne - widzę, że zostałam z kimś pomylona, stąd nieporozumienia :) Wyraziłam swoją opinię, której nie zmienię. Dobrze, że miałam okazję tutaj popracować - przynajmniej teraz wiem, żeby NIGDY nie oddawać nikogo do domu opieki. Wyłączam się z dyskusji. Miłego dnia.

czyń dobro
@T.R 07.09.2017 11:06

A ja ( jeśli zaistniałaby taka konieczność) to oddałabym swojego bliskiego do SR , bo jest tam profesjonalna załoga pracowników i domowa atmosfera. T.R. idź do okulisty bo,żeś jest ślepa i nie dostrzegasz dobra i profeski. Ino powierzchowne wady widzisz a to trochę prostackie. Pracownicy to wspaniali ludzie. Różnią się i to jest wspaniałe. Jeśli chodzi o głupoty które wypisałaś to wiesz...karma wraca .. Jak Ci się praca nie podoba i nie spełniły się Twoje oczekiwania to nie obrażaj ludzi, firmy itd. ino udaj się do urzędu pracy i szukaj dalej. To samo tyczy się tych co swą nienawiść tu w słowach przelali. Ludzie na świecie jest tyle ofert pracy, że hoho i jeszcze trochę. Polecam pracę i kulturalnego pracodawcę.

T.R

Miałam okazję pracować w tym ośrodku i to, co tam zobaczyłam przekracza ludzkie pojęcie. Na początku SR sprawiało dobre wrażenie, budynek ładnie prezentuje się od zewnątrz i od środka. To niestety tylko pozory. Byłam świadkiem wielu okropnych sytuacji, które na pewno zostaną długo w mojej pamięci. Zacznijmy od tego, że do pracy w ośrodku przyjmowani są ludzie, którzy bardziej nadawaliby się do pracy w kotłowni, niż do pracy ze starszymi osobami. Pomijając zaniedbany wygląd pań (tłuste włosy, nadwaga, brudne paznokcie, braki w uzębieniu, twarze opuchnięte jak od alkoholu) to ich zachowanie pozostawiało wiele do życzenia. Wulgarne teksty, obłuda, fałsz, robienie sobie na złość – to wszystko było na porządku dziennym. Najgorsze jednak jest to, jak traktowani byli mieszkańcy. Wymienię wszystko w formie podpunktów, bo tak będzie wygodniej: - traktowanie starszych osób bez szacunku, popychanie ich, poganianie, odzywki w tylu „no wstawaj i dawaj tu t [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podczas ubierania - zero uśmiechu na twarzy, robienie wszystko jak roboty bez uczuć - zatrzaskiwanie drzwi kuchennych krzesłem, byle jakiś mieszkaniec nie zakłócił im ciągłych kawek i ploteczek - golenie panów, czyt. zacinanie ich twarzy żyletką i potok krwi, bo NIE MA CZASU na robienie tego delikatniej. Panowie byli zostawiani w takim stanie, z zaschniętą krwią na twarzy - ośrodek nie zapewnia właściwie niczego, wszystkie środki czystości, pampersy itd. musi dostarczać rodzina, tak więc jeśli któremuś z mieszkańców skończył się np. szampon to podkradano kosmetyki i myło się nimi innych pacjentów - praktycznie zero zaangażowania w jakiekolwiek zajęcia ze starszymi osobami – mieszkańcy właściwie całymi dniami siedzieli na krzesłach i gapili się w ogłupiające programy w TV. Nikt z nimi nie rozmawiał, nie przytulał ich itd. - szanowne panie opiekunki nie chciały nawet uczestniczyć w zajęciach z terapeutami – po prostu zamykały się w kuchni i cieszyły, że mają ósmą przerwę i czas na kolejne ploty - brak odpowiedniego szkolenia dla nowo przyjętych osób (a rotacja jest duża) – ludzie bez doświadczenia rzucani są na głęboką wodę, co stanowi ogromne zagrożenie dla osób starszych! - niezwracanie uwagi na prośby mieszkańców, traktowani są oni jak osoby niedołężne i niewarte uwagi, „gadające od rzeczy” - nawet ból brzucha starszej pani traktowany jest jak wymyślanie, a przecież może się to skończyć tragicznie. - urodziny któregoś mieszkańca? Po co śpiewać „sto lat” i złożyć życzenia – KOLEJNA PRZERWA NA KAWKĘ, JEST! Ze spraw pracowniczych: - bardzo niskie wynagrodzenie, nieadekwatne do wykonywanych obowiązków - łóżka w SR nie mają podnośników, tak więc samemu (albo we dwójkę) trzeba dźwigać i po 12 godzinach takiego dźwigania ma się dosyć - kiepski dojazd - fatalna atmosfera Mogłabym tak jeszcze wymieniać i wymieniać. Niestety, wszystko w tym ośrodku kuleje i to poważnie. Prośba do dyrekcji, która zdaje się nie mieć pojęcia co się wyprawia w SR: zwracajcie proszę uwagę na to, kogo przyjmujecie do pracy – zatrudniajcie osoby miłe, kulturalne, empatyczne, z dobrym sercem. Takich ludzi potrzebują mieszkańcy. Przeprowadzajcie szkolenia, zapewniajcie materiały edukacyjne. Dbajcie o to, żeby pracownicy wiedzieli jak rozmawiać z osobami starszymi. Bo to, że dostaną 3x dziennie jeść i usadzi się ich na krzesełkach nie załatwi sprawy. Pozdrawiam

XX
@T.R 03.09.2017 15:34

Pracuje w SR od samego początku i znam się na opiece nad osobą starszą i chorą. Śmiem twierdzić, że nie masz doświadczenia w opiece nad chorym i nadinterpretujesz to co widzialas. Przykro, że dyskryminujesz osoby z nadwagą, czy z brakiem w uzębieniu, a masz tyle empatii do innych. Osoba z takim problemem nie może byc opiekunem? Wszyscy z nadwagą i brakiem uzębienia -do łopaty! (osoby pracujące przy łopacie czy w kotłowni proszę o wybaczenie) Przykre! Odniosę się do spraw , które tu poruszasz. Zdarza mi się zaciąć osobę podczas golenia, nie z powodu pospiechu. Tak się może zdarzyć. Nie jestem z tego dumna. Jak się zdarzy to już jest po fakcie. Pomaga dezynfekcja i papier toaletowy. Krew musi zaschnac. Mamy pampersy na stanie SR które pożyczamy w razie braku. Jest prowadzona do tego dokumentacja zuzycia pieluchomajtek (taka jest fachowa nazwa) dla każdego Mieszkańca do wglądu rodziny w każdej chwili. Kosmetyki na każdej grupie też są w zapasie- rodziny zostawiają po swoich bliskich i takie kosmetyki "wędrują" po grupie. Są wykorzystywane w razie potrzeby. Żaden Dom Opieki nie zapewnia pieluchomajtek, bo one są refundowane dla konkretnej osoby i każdy z tego korzysta. Domy opieki raczej nie zapewnia kosmetykow- rodziny chcą kupowac, ulubione lub wypróbowane produkty. Nigdy nie slyszalam, żeby w SR ktoś źle odezwał się do Mieszkańca. Poganianie, popychanie -może twoje spostrzeżenie jest nieprawdziwe, albo dotyczy osoby z demencją? Osoby z demencją na pewnym etapie choroby przestają rozumieć najprostsze przekazy słowne-trzeba wziąć za rękę, pokierować, wskazać kierunek, -może byłaś świadkiem takiej sytuacji i dla ciebie to popychanie? Ja biorę taką osobę za rękę i prowadzę -co osoby podobne tobie,nie znające sedna choroby mogą zinterpretować,że te osobę ciągnę . Często staję za Mieszkańcem i trzymając za ramiona prowadzę przed sobą. Czy to jest popychanie? Zapewniam cię, że mowienie-zapraszam na stołówkę nic nie da, a takie prowadzenie Mieszkańca to nie popychanie!!! W każdej chwili rodziny, odwiedzajacy mają dostęp do grupy, mogą wejść. Na pewno takie zachowanie nie uszło by ich uwadze. W czasie terapii opiekunowie wykonują swoje obowiązki np. wypełniają dokumentacje-moze piją przy tym kawę. Urodziny Mieszkańców są obchodzone na życzenie rodziny. Niektórzy obchodzą imieniny. Pod koniec miesiąca są uroczyście obchodzone urodziny miesiąca -zdjecia w galerii SR. Co do zgłaszania dolegliwości przez Mieszkańców to trzeba ich trochę znać - zapewniam cie, że nie są bagatelizowane, ale mamy Mieszkańców cierpiących na demencję w różnym etapie choroby i sama znam Mieszkankę, ktora zgłasza ból nogi, a po wszystkich badaniach wiemy, że nic złego się nie dzieje. To po prostu jedno z nielicznych zdań które potrafi powiedzieć. Mam wrażenie, że byłaś u nas bardzo krótko i nigdy nie opiekowałaś się chorymi osobami. Dostałaś szansę zobaczenia jak wygląda praca opiekuna i na czym polega i wyciagnelaś pochopne wnioski. Na pewno dostałaś propozycje pójścia do szkoły i nauczenia się wszystkiego. Zapraszam do dobrej szkoły medycznej i nabrania doświadczenia na praktykach. Może w tedy zweryfikujesz swoje wrażenia. Są osoby, które bez szkoły "mają to coś" i od razu łapią na czym polega praca opiekuna. Pani dyrektor nie dyskryminuje potencjalnego pracownika bez dyplomu tylko daje szansę obserwacji i uczestnictwa w pracy opiekunów oraz umożliwia się ukończenie szkoły układając odpowiednio grafik. Przykro, że piszesz tu takie rzeczy.

Mała
@T.R 03.09.2017 15:34

XX popieram cię w 100%. Nie raz takie osoby jak TR dostały szansę pracy w ciekawym miejscu, zdobycia zawodu, ale widać ich droga powinna być inna. Pewnie nie za dużo Pani z siebie dała, ale do powiedzenia i wyciągania wniosków jest pierwsza nie posiadając wiedzy. Mam nadzieję, że opiekunowie czytający takie wpisy nie poczują się zdołowani. Kochani róbmy swoje tak jak potrafimy najlepiej dla naszych Mieszkańców i nie dajmy się zwariować.

T.R
@XX 03.09.2017 22:44

No, fajnie, że Ty tak pracujesz i jesteś doświadczona. Ale ten post nie był kierowany do Ciebie. Jak możesz negować każdą moją uwagę? Skąd możesz wiedzieć, co widziałam, a czego nie? Uwierz mi, potrafię odróżnić prowadzenie kogoś za rękę od popychania. Nie wiem po co próbujesz obalić każdy mój argument - widziałam, co widziałam, Ciebie przy tym nie było, więc jakim prawem posądzasz mnie o kłamstwo? Czy jedyny i słuszny tok rozumowania i widzenia jest taki jak Twój? Każdy mieszkaniec to odrębny przypadek, więc nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Jeden się skarży i się go bagatelizuje, a drugiego nie. I tak, są osoby, które mają "to coś" - widziałam je i nie mówię, że wszyscy pracownicy SR są źli. Ale widziałam też osoby kompletnie się do tego nienadające, bez empatii i zrozumienia i o nich właśnie pisałam. Napisałam swoją opinię na podstawie tego, co widziałam i nie Tobie to oceniać, czy moje wrażenia są błędne, czy nie. Ja to wszystko widzę w ten sposób i tyle, naprawdę nie interesuje mnie co Ty widziałaś i czego Ty doświadczałaś. Mam praco ocenić sytuację po swojemu. Pozdrawiam

Agnieszka
@T.R 03.09.2017 15:34

Empatycznych pracowników o wielkim sercu senior już dawno stracił.... Kiedyś zatrudniali osoby wyszkolone na opiekunów, z dyplomami, z doświadczeniem....teraz biorą jak leci z łapanki z ulicy... Pracowałam tam kiedyś. Pytałam jak jest dziś, usłyszałam jedno słowo: PATOLOGIA Szkoda, bo mógł to być wspaniały ośrodek a skończył tak źle....

Obecnie pracująca
@Agnieszka 15.10.2017 11:15

Agnieszko jest mi przykro że tak piszesz bo ja pracuje jako opiekun i nie pozwolę mówić o sobie i koleżankach-PATOLOGIA. Nie wiem z kim rozmawiałaś i kto Ci takich głupot naopowiadał. Staramy się dobrze opiekować Mieszkańcami i wykonywać swoje obowiązki. Nie wiem czym dla ciebie i twojego informatora jest PATOLOGIA ale na pewno nikt taki nie opiekuje się naszymi Mieszkańcami. Nie trzeba mieć dyplomów żeby dobrze opiekować się chorym. Kwalifikacje zawsze można podnieść. Daruj sobie obrażanie ludzi.

karmawraca
@Agnieszka 15.10.2017 11:15

Nie obrażaj mnie i innych zatrudnionych. Jakieś problemy z samo akceptacja siebie masz,ze innych obrażasz a siebie wywyższasz ? Dla uzupełnienia Twoich informacji ja pracuje z dobrymi opiekunami, kulturalnymi ,uprzejmymi oraz kolezenskimi. Atmosfera w pracy sympatyczna.

Bam

zawsze trafi się jakiś rozgoryczony pracownik, któremu coś nie pasowało, albo nie sprawdził się w pracy i będzie psuł opinię firmy. Wszystkim nie da się dogodzić, więc bądźmy tego świadomi i dzielmy przez 5 zarówno opinie negatywne jak i pozytywne

Roja

w moim odczuciu atmosfera między pracownikami jest dobra, nie ma niechęci, a jest życzliwość i koleżeńskie relacje

Karol

Hmm..cóż mogę więcej powiedzieć. Opiekunki fałszywe skaczą sobie do gardeł jak hieny po ogrobach po wszystkich świętych. Zarobki wg nie nie nazwała bym tego zarobkami tylko darem od fundacji na dobry obiad. Roboty dużo aż za dużo. Mało personelu... braki w wykształceniu pracowników. Praca ala korporacja po trupach do celu pytanie kogo "trupach". Fałszywym uciąć te języki. Nie wymienię tu ale jestem gosczony nie raz na innych grupach. I jak słyszę jak nawzajem.obgaduja się te opiekunki włos na rękach mi się nie raz jezy. Odeszłem i nie polecam 1/10.

Pracujaca-zadowolona
@Karol 25.08.2017 22:42

Lepiej zamilknij, bo szkoda czasu innych na czytanie tych głupot, które tu wypisujesz. Całe szczęście, że cię już z nami nie ma (chociaż piszesz tak niejednoznaczne ze w sumie nie wiadomo)i mam nadzieję, że z nowej pracy jesteś bardziej zadowolony/a. Obyś tam zarobił również na śniadanie i kolację. Prośba do ciebie- nie pisz więcej.

Fari
@Karol 25.08.2017 22:42

Ciekawe czy Ty byłeś taki szczery i prawdomówny wobec wszystkich i wygłaszałeś takie komentarze prosto w oczy, bo tutaj widzę jesteś cwany, ale sądząc po komentarzu to nie byłeś taki mądry w realu

Lelcia

Ja pracowałam tam przez krótki czas, bo musiałam przeprowadzić się do innego miasta, ale wspominam ich ciepło. Do tej pory mam kontakt z kilkoma osobami z SR i twierdzą, że jest okej, sami z siebie nie zamierzają pracy zmieniać, bo jest im tam dobrze i czerpią satysfakcję z pomocy tym ludziom.

Mona

jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają Ci co wiedzą najmniej......

Asia

Bardzo polecam i jednocześnie dziękuję za opiekę nad moją mamą. To miejsce gdzie jest bezpiecznie, a atmosfera jak w domu.

Jasia

Dom dba o swoich podopiecznych jak mało, który ośrodek. Nie wiem dlaczego ktoś chce im zaszkodzić. Chyba ludzka zawiść.

Angie

Zgadzam się w zupełności z komentarzem powyżej. Pracownicy są ogólnie zadowoleni, a negatywne komentarze pisze osoba, która nawet tam NIE PRACOWAŁA. Jakie pojęcie o warunkach pracy może mieć ktoś kto nie spędził tam nawet jednego dnia?

Skorpion
@Angie 17.08.2017 09:19

Jedno fundamentalne pytanie. Dlaczego to liczne grono zadowolonych pracownikow nie podpisze sie imieniem i nazwiskiem, nie poda jakiegos namiaru na siebie aby np. dziennikarz przygotowujacy material mogl to i owo zweryfikowac? Odpowiedz jest tylko jedna. Pochlebne opinie "zadowoleni pracownicy" pisza pod przymusem, aby od jutra nie szukac nowej pracy.

Lol
@Skorpion 19.08.2017 08:13

Już Ci odpowiadam. Osoby(może konkurencja) piszące negatywne opinie nie podpisują się nazwiskiem z wiadomych względów- bo wiedzą, że rzeczy o których piszą nie są prawdą. Podobnie jak ci, którzy celowo w komentarzach przekręcają nazwiska, żeby poniżyć osoby, nie używają przed nazwiskiem tytułu czy określenia Pan, Pani co świadczy tylko o ich kulturze. Chyba im wstyd więc lepiej się ukryć pod pseudonimem. Ale pytasz o osoby, które piszą opinie pozytywne- napisałam opienie pozytywną, bo NAPRAWDĘ dobrze mi się pracuje w SR, a nie dlatego, żeby się komuś przypodobać czy ktoś kazał mi tak napisać. Podpisałam się Lol. dlaczego- bo, osoby zfrustrowane, piszą tu o innych "przyd.pas". Piszą tak o kimś kogo nie znają i ja nie chcę na własnej skórze doświadczyć kontaktu bezpośredniego z takim osobnikiem i odczuć jego złośliwości. Bardziej mnie dziwi, że osoby piszące negatywne opinie nie podpisują się nazwiskiem szczególnie te które już nie pracują. Czego się boją? Możesz mi wierzyć albo i nie, ale na mojej grupie wszyscy są zadowoleni z pracy. Szczególnie teraz jak wróciły dyżury 12 godzinne. Skończcie już z tą nagonką, bo i tak nic nie osiągnięcie. Kto chce i lubi swoją pracę- pracuje i ma z tego satysfakcję. Kto nie chce niech idzie do konkurencji,szpitala,prywatnego środowiska czy niech się przekwalifikuje. Może praca z druga osobą i dla drugiej osoby to nie wasza droga życiowa?

Boja
@Lol 20.08.2017 12:42

Bardzo dobrze napisane. Nikt nikogo nie trzyma na siłę, jak komuś nie pasuje to droga wolna, a jakoś wiele osób pracuje i ma się dobrze.

Alan
@Skorpion 19.08.2017 08:13

Podawać swoje imię, nazwisko i prywatny numer na publicznym forum? Nikt mądry tego nie zrobi. Jeśli jakiś dziennikarz chce przygotować materiał to niech w pierwszej kolejności zgłosi się do Senior Residence i poszuka bezpośrednio kontaktu z pracownikami.

Lol

A ja lubię pracować w SR i nie jestem żadnym przyd.pasem kogokolwiek. Pracuje się dobrze, wszystko co należy się pracownikowi jest spełnione. W całym domu jest dobra organizacja, jeżeli coś szwankuje to szuka się rozwiązań np. krótkie dyżury były męczące dla pracowników to po rozmowach z dyrekcją zostały przywrócone dyżury dwunastogodzinne. Wypłata jest porównywalna do innych domów. Faust-nie rozumiem o co Ci chodzi z tymi zdjęciami z urodzin. Jesteś strasznie sfrustrowany i zły na wszystkich. Nie ma potrzeby tak się irytować. Nie pracujesz w SR bo przecież nie przyjąłeś oferty jak sam napisałeś w "opini o rozmowie kwalifikacyjnej" to po co te nerwy? Nie każdy podziela twoje zdanie o tym zakładzie pracy i uwierz mi, że pracownicy są zadowoleni z tego, że pracują w tym miejscu. Ten Dom to bardzo przyjazne miejsce dla mieszkańców i pracowników.

Faust
@Lol 16.08.2017 17:43

Najlepszym dowodem na to jak bardzo jesteście zadowoleni jest nieustająca rotacja pracowników. Ciągle kogoś szukacie, w tej chwili, co najmniej dwóch opiekunów i ratowników, bo ciągle ktoś odchodzi, tak właśnie jest im tam wszystkim dobrze. To zresztą dotyczy każdego zakładu pracy. A tak w ogóle Grzeczka przestań zmuszać swoich przyd..pasów do pisania pochlebnych opinii na swój temat, bo to nie mecz i fakt, że trzy pochlebstwa napisane prawie w tym samym czasie, mają „przykryć” moją opinię, nie zmyli inteligentnego czytelnika. Jesteś już starszą panią, a reagujesz jak naburmuszona dziewczynka z przedszkola. Wstyd

Kamila

Bardzo ładny i zadbany dom dla seniorów. Widzę duży wpływ rehabilitacji ogólnosprawnościowej u mojej babci. Nie narzeka na posiłki, a opiekę chwali.

Illada

należy trochę popracować nad komunikacją i będzie dobrze

Katarzyna

moim zdaniem jeśli coś jest nie tak to najpierw powinno się to załatwić we własnym ogródku, porozmawiać z przełożonym, a nie anonimowo szkalować i obrażać ludzi. Szanujmy się i zachowujmy jak dorośli.

Faust
@Katarzyna 14.08.2017 11:02

Dla ścisłości: w ramach tego szacunku jeden na drugiego donosi co tylko można, a ta wasza „pani dyrektor” właśnie takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] hołubi i pokazuje jako przykład „wzorowych pracowników”. Aha, a jak to jest z tą premią dla nich, … 84 zł. na rok, czy też mój kontakt operacyjny został przewerbowany przez panią Grzeczną???

Iwona

Ewidentnie ktoś jest sfrustrowany i chce tylko szerzyć hejt na SR, bo te opinie są oderwane od rzeczywistości i na dość niskim poziomie

Alina

Lekarz jest w domu regularnie, a dodatkowo zawsze wtedy gdy jest nagła potrzeba. Nie ma potrzeby żeby miał codzienne 12 godzinne dyżury w ośrodku.

Karol

Ośrodek na pierwszy rzut oka świetny. Niestety tak tylko wygląda z zewnątrz. Opieki nocnej praktycznie nie ma (jedna pielęgniarka na kilka oddziałów), lekarz raz w tygodniu, jedzenie niesmaczne i strasznie monotonne. Rotacja personelu bardzo duża - bo warunki nieciekawe. Senior Residence to tylko maszynka do zarabiania pieniędzy a nie dom w którym z poświęceniem ktoś się zajmie naszymi bliskimi. Nie polecam ani do pracy ani do zamieszkania.

Faust
@Karol 10.08.2017 14:51

W pełni potwierdzam tą opinię. Dodam, że musisz być przy.upasem Grzeczki lub Szmiry aby się zahaczyć na dłużej i wtedy nawet nadgodziny dostaniesz.

Zostaw opinię o Senior Residence - Katowice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Senior Residence