4.3/5

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o LUKSMANN HR

Opinie o LUKSMANN HR Wrocław

Nie przegap nowości o LUKSMANN HR!

Ireneusz Brzozowski

17.04.2017 19:16

Pierwszy raz do pracy w Niemczech wyjechalem w lipcu 2016 do firmy Dirkschulz. Do pracy skierował mnie LUKSMANN. Do dzis tam pracuje, bardzo dobra firma. Na początku było na umowie 2500€ teraz mam 3000€ Kasa gra :) polecam z czystym sumieniem i pozdrawiam Panie z rekrutacji :)
    ANDRZEJ69

06.02.2018 11:39

A JECHAŁ KTOS JAKO KUCHARZ??????
    ANDRZEJ69

06.02.2018 11:40

A JECHAŁ KTOS JAKO KUCHARZ??????

26.11.2017 12:17

były

01.12.2017 11:18

Na ogłoszeniach o pracę są ich auta tyle że bez logo firmy więc coś jest na rzeczy
    Seba

12.11.2017 00:08

Dużo nowych fajnych ofert pracy na stronie Lukamanna. Czy to dlatego ze okres przedświąteczny. Jak to jest z robota w Niemczech, czy po nowym roku jest sucho ?
    Seba

18.11.2017 20:36

dokładnie, nawet lepiej płacą na tych przedświątecznych zleceniach
    wiesio

29.11.2017 16:13

słyszałem że na styczeń mają byc spoko oferty na cysterne, a lokalizacje bedzie mozna sobie wybrac
    Kwasiak

04.10.2017 21:21

Luksmann ma dobra opinię jako agencja . Pracowałem z nimi kilka razy i miło wspominam. Dobrze zarobiłem to mogę polecać agencję, widziałem że mają sporą listę ofert pracy? Czy stawki poszły do góry w tym roku?
    daro

18.11.2017 20:32

wywrotka dalej aktualna? jezdze na 4osi, jestem zainteresowany praca w niemczech, juutro bende dzwonic
    arek76

18.11.2017 20:33

ja mam oferte z Berlina, jest ok, pracować trzeba jak wszedzie, ale niemiecka umowa zawsze na plus, a nie jak w polskich dziad transach
    piraniA

08.09.2017 17:05

polecam firme luksmann , są w porządku. jestem kierowcom zawodowym i juz 3 razy jechalem do niemiec ale dwa poprzednie razy przez inne agencje gdzie nawet nie znali niemieckiego zeby cos dla mnie zalatwic. a teraz z luksmannem teraz mam kindergeld, niemiecka umowe i fajnego pracodawce, pieniądze zawsze na czas akurat w mojej firmie, wiec mam pozytywne doświadczenia. jakby ktos chcial pracowac tu gdzie ja, to pytajcie luksmanna o oferte na otwarta plalforma w bielefeld
    dziadzio

15.11.2017 10:28

pirania gdzie pracowales? ja teraz tez jestem w bielefeld, moze nawet w tej samej firmie, i jesteśmy kolegami. jestem zadowolony z kasy, tyle co się umawialiśmy i zawsze na czas. urlop też często dostaje.
    pirania

15.11.2017 10:40

ja pracuje w samym Bielefeldzie na otwartych naczepach. też mi się wszystko się zgadza. polecam!

03.09.2017 17:35

Darek

06.11.2017 22:00

Szukaj ofert pracy wystawianych bezpośrednio przez pracodawców w dużych renomowanych portalach z pracą tj. pracuj.pl czy ich zagraniczne odpowiedniki indeed, etc., bądź bezpośrednio przez strony firm w danym kraju. Praktycznie każda firma szuka i się z tym nie kryje pod zakładką job, vacancies, career.
    Piotrek

10.11.2017 16:10

W Anglii 3/1 buhaha. Mnie wysłali do Gogol super firma.
    Ochotnik

19.10.2017 19:47

Podoba mi się, że firma udziela informacji na tym forum!
    LUKSMANN

16.10.2017 13:27

LUKSMANN to zaufana firma. Rekrutujemy pracowników dla najlepszych firm logistycznych w Niemczech. Naszych klientów mamy głównie z polecenia. Najważniejsze jest dla nas budowanie pozytywnych relacji pomiędzy pracownikiem, a pracodawcą. Rzetelne przedstawianie ofert pracy i zadowolenie pracowników.
    Koleżka

16.10.2017 12:24

Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego Luksmann ma tak długa listę ofert pracy? Czyżby brak ludzi do pracy zaczął im dokuczać? To fajna firma z ciekawymi ofertami!
    LUKSMANN

13.10.2017 17:20

Nie rekrutujemy do firmy TML. Ktoś pomylił agencje. Ewentualnie konkurencja nie ma innych pomysłów i oczernia. Słuchajcie kolegów na parkingu, którzy wyjechali z nami. Nie hejterów z internetu. Wyjechało już z nami do pracy tysiące kierowców, gdyby coś było nie tak już dawno by nas nie było. Pozdrawiam :)

08.10.2017 10:12

@Darek Czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź.? Uważam, że to bardzo niesprawiedliwe, pracuję tu i nie zgadzam się z Tobą. Na jakiej podstawie piszesz , a może ktoś z konkurencji tak mocno Cię inspiruje?
    Kostek

30.09.2017 19:50

Słyszałem o firmie Luksmann , że to bardzo dobry pracodawca. Czy możecie mi coś podpowiedzieć więcej?
    kostek

01.10.2017 12:07

Dużo ofert pracy w Niemczech posiadają. wszystkie można przejrzeć na ich stronie internetowej albo zadzwonić do miłych pań w luksmanie. własnie otrzymałem ofertę i sprawdzilem firmę, wszystko ok.
    wasyl

28.09.2017 00:21

Darek napisz co to za firma w D w której ci kazali przeginać.Albo chociaż region
    Tymo

14.09.2017 12:37

Wszystkie umowy podpisywane są bezpośrednio z niemieckimi firmami. Są to niemieckie umowy o pracę. Podstawy od 1800 do 2700 brutto na umowie + diety. Stawka na umowie zależy od znajomości języka, doświadczenia, lokalizacji firmy w Niemczech - bliżej granicy mniejsze stawki i oczywiście od systemu. Największe stawki to praca stała bez systemu. 2 raz już wyjechałem z LUKSMANN. Pracuję teraz w Bremen. Wychodzi mi równo 2000 euro na łapę. Jak coś pisz na priv. Polecam.
    Kortensa

11.09.2017 09:51

Zawsze mogą zdarzyć się jakieś kłopoty bo praca niesie różne niespodzianki. Być może takie doświadczenie uczuli innych na ewentualne kłopoty i podpowie rozwiązanie.
    adriano

08.09.2017 16:40

teraz jest super oferta za 2800 euro, juz sie zgłosiłem, mam nadzieje ze przejde dalej
    Koleżka

05.09.2017 21:09

Tak patrzę na tą długą listę ofert pracy i dochodzę do wniosku, że jak tak dalej będzie to zaczną podnosić zarobki. Na rynku brakuje fachowców i zaczną się cenić.
    Jeepaka

07.11.2017 08:17

Musza.ja mam 3800 za 8 godz pracy icodzoennie w domu.
    olaff

04.09.2017 09:41

Darek, z tego co wiem to ta firma zajmuje sie rekrutacja kierowców na zlecenia niemieckich firm, a nie poradami prawnymi i prowadzeniem spraw w arbeitsamcie, cos ci sie pomylilo kolego. wystaw negatywna opinie fiirmie w ktorej cie tak potraktowali a nie luksmanowi. ich zadaniem jest tylko przedstawianie ofert pracy, a to ze probuja komus pomoc w razie jakies zlej sytuacji to tylko ich dobra wola, bo przeciez nic im nie placisz za tlumaczenia swoich dokumentow i rekomendacje do pracodawcy. pracuje teraz w DE i wiem, ze oferty przez posrednika są takie same jak bezposrednio. z tym, ze u posrednika zawsze masz mila pania ktora za ciebie wszystko na poczatku załatwia jesli nie znasz jezyka, wiec dziwie sie osobom ktore wyjezdzaja na wlasna reke
    Kostek

02.09.2017 16:33

Słyszałem o Luksmann-ie, że mają bardzo dobrą opinię jako pracodawca.
    Krzysiek

20.08.2017 17:54

O pracy kierowcy nie trzeba pisać bo każdy to wie. Wiecie jak należy postępować w różnych sytuacjach. Jeśli jest możliwość zarobienia dobrych pieniędzy to tylko trzeba sprawdzić umowę z firmą i do pracy!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w LUKSMANN HR?

Roman

18.08.2017 12:32

Hejterzy nie śpią. Ja do 3 firmy jadę i wszystko ok.
    Weronika

16.08.2017 11:53

@Robert Oleśnica - a możesz napisać nieco więcej o warunkach współpracy z Luksmann? Czy agencja wymaga znajomości języka obcego? Czy zapewnia zakwaterowanie?
    Krzyh

16.08.2017 14:11

W zależności od oferty. Są oferty z wymogiem języka jak i bez języka. tak samo z zakwaterowaniem. Ogólnie masz to co w ofercie lub więcej.

20.06.2017 11:07

Luksmann imponuje mi swoją ofertą prac, tak różnorodną, super. Dla mnie wystarczy, że umiem jeździć a niech ktoś inny załatwia mi roboty. Przynajmniej wiedzą co jest korzystne a prości kierowcy nie zawsze.
    Robert Oleśnica

14.06.2017 22:36

Można jechać samemu, samemu szukac ogłoszeń ale po co? Agencje współpracują na stale z firmami. Bardzo dobrze znają każda firmę, maja zarówno informacje od firmy jak i od kierowców, dlatego nie ma ściemy. Oferty są sprawdzone. Po za tym trzeba bardzo dobrze znać język zeby sie dogadać. Nie mamy gwarancji, ze na miejscu bedzie taka sama oferta jaka jest w ogłoszeniu. Ja jestem 3 miesiąc w firmie Hofmann. Wyslal mnie LUKSMANN. Wcześniej pracowałem rok u innego Niemca tez wyjazd z LUKSMANN. Uważam ze to jest obecnie najlepsza agencja wysyłająca kierowców do pracy w Niemczech. Zatrudniaja niemieckich prawników. W razie problemów na miejscu zawsze pełna profeska w obsłudze. A poza tym dobra kawa i ciasteczka :) rok temu byłem osobiście w biurze w we Wrocławiu. Tak ze pozdrawiam cały Team Luksmanna ;)
    Bartek Poznań

02.05.2017 09:50

Ja wyjechałem w lutym i do tej pory jest wszystko ok. Warunki na jakiś wysłał mnie LUKSMANN są takie same na jakich zacząłem pracą. Umowa od razu u niemieckiego pracodawcy, kasa się zgadza. Pani z LUKSMANN zawsze ładnie zaprezentuje warunki pracy w poszczegółnych firmach. Jest bardzo duży wybór ofert pracy, zarówno ze znajomością języka angielskiego jak i niemieckiego oraz ofert bez języka. Przyznam, że posiadam średnią znajomość j. niemieckiego i z dyspozytorem kontaktuję się głównie SMS. Luksmann kilka razy uratował mi tyłek, gdy miałem problem na trasie. Nigdy nie było tak, że powiedzieli radź pan sobie sam. Muszę przyznać, że dokładają wszelkich starań, żeby każdy kto wyjechał do pracy był zadowolony.
    zadowolony

22.04.2017 14:37

Luksmann to fajna agencja, mają sporo różnych robót a wyjazdy są bardzo dobrze zorganizowane i dobrze można zarobić!!

Kontakt - LUKSMANN HR

Podwale 1/62 50-043 Wrocław

REGON:160292062

Branża główna: Rekrutacja i HR

Maria

17.04.2017 16:33

Wszystko Ok. Polecam
    Kxenon

14.04.2017 19:58

Firmy, które sobie nie potrafią sobie uczciwie poradzić, chwytają się czynów nieuczciwej konkurencji i oczerniają. Dziecina! Ja wyjechałem już drugi raz z LUKSMANN i jestem zadowolony. Wszystko było tak jak w ofercie.
    lesio

01.03.2017 14:30

Tak, wszystko w porzadku, polecam, dobra organizacja i kontakt jest zawsze dobry
    mario

03.01.2017 09:46

siema panowie ja wyjechałem z luksmanem w styczniu 2016 do berlina, złego słowa nie powiem a nawet słowa nie zamieniłem po niemiecku bo słabo go znam 98 % miejsc do których zostałem wysłany w trasę dogadałem sie po angielsku. a z P. Kamińską problemów żadnych a kontakt zawsze i bez problemów. Napisze jeszczę tak. kiedyś wyjechałem do anglii (bez znajomości języka) i dzięki takim agencjom jak luksmann czy inna agencja zagraniczna dorobiłem sie własnego mieszkania, bo umiem, chcę pracować, a jeżeli ktoś myśli że jak agencja załatwi to już nic robić nie trzeba to jest w grubym błędzie. Polak jak pozna dwa czy trzy słowa po niemiecku to już myśli że umie gadać! trochę samokrytyki panowie

10.01.2017 16:37

Czy Luksmann ma nowe przyjęcia na kierowcę do Anglii. Jak ktoś wie to proszę o info.Jakie mają stawki i czy trzeba mieć duże doświadczenie za kółkiem.
    CE

10.11.2016 15:25

Ja znalazlem oferte na dojczland.info i pracuje aktualnie w dortmundzie. Na razie jestem zadowolony. mam nadzieje, ze tak zostanie
    liana

23.08.2016 20:50

jak to nie szukają? przecież tutaj jest ogłoszenie za ogłoszeniem, teraz mega rekrutacje w tej firmie są prowadzone na kierowców różnych kategorii nawet
    Milo

22.08.2016 19:00

dobra piszecie wyżej o stawkach ale chyba one są uzależnione od lat doświadczenie za kółkiem i kategorii chyba zarobki od tego są zależne a nie ogólnie wszystko to samo
    zeno

23.08.2016 17:21

Witam,doswiadczenie za kolkiem jest wazne przy rekrutacji,wyzsza stawke mozesz uzyskac przy wiekszym stazu w danej firmie,powiem krotko,na kokosy nie licz bo wszystkie dobre stanowiska i dobrze platne sa obsadzone i takie firmy nie szukaja kierowcow a szczegolnie z poza niemiec a w dodatku bez znajomosci jezyka,aczkolwiek zarobki nawet te niskie sa wieksze niz w polsce.Znajomosc jezyka to przepustka do dobrej pracy,nie inaczej,przerobilem to sam szukajac pracy na wlasna reke.Powodzenia.
    zeno

22.08.2016 17:52

Ale tu glupoty wypisujecie jak byscie stali na parkingu z puszka piwa w rece,co wam pomoze koordynator jak nie znacie jezyka,np jestes w trasie i dzwoni do ciebie spedytor to jak sie dogadasz,bedziesz dzwonic do koordynatora,smiech,bez dobrego komunikatywnego jezyka na stanowisku kierowcy,nieporozumienie.
    w8

20.07.2016 19:40

z tego co mi mówiły osoby pracują w firmie to wynagrodzenie zawsze miały w terminie więc nie ma się o co martwić
    Luk

20.07.2016 19:29

Wszystko ok :)
    gość

19.07.2016 18:14

Takie wynagrodzenie na poziomie 2500zł @kola jest dośc istotne, bo można na spokojnie się z tego utrzymać. W końcu jest to sstawka, żeby na spokojnie utrzymać siebie i swoją rodzinę. A wypłata jest terminowa?

19.07.2016 16:59

Tomo

19.07.2016 17:19

Jak ktoś lubi zwierzaki to super oferta :)
    Tomo

19.07.2016 17:19

Jak ktoś lubi zwierzaki to super oferta :)
    to

18.07.2016 13:27

ale zaraz zaraz, to jest dawane na wszystkich stanowiskach pracy jakie obecnie oferują czy musze jakieś konkretne wyb rac żeby miec taki świetny pakiet benefitów dodatkowych? ja chcą na transport zwierząt jako kierowca się się do was załapać obecnie
    mike jagger

19.07.2016 16:56

to nie jest ich strona, więc tu się z nimi nie skontaktujesz, najlepiej dzwoń do nich do firmy, to odpowiedzą na pytania twe
    mike jagger

18.07.2016 13:20

moim zdaniem lepsza, bo ubezpieczenie zdrowotne jest niemieckie, swiadzcenia tez, kindergeld lepszy niż 500+, chyba po 200 euro na dziecko miesięcznie, wiec ja bym brał, ale na razie robie dopiero kat. E

Zostaw merytoryczną opinię o LUKSMANN HR

Oferty pracy - LUKSMANN HR

Mechanik samochodów ciężarowych blisko polskiej granicy

Greifswald

2600 - 3020 EUR / m

Pomocnik na budowie: montaż rur kanalizacyjnych, obsługa zageszczarki, pomoc operatorowi koparki

Frankfurt nad Menem

2880 - 3200 EUR / m

Pomocnik budowlany z j. niemieckim- dobra kasa, możliwe systemy

Frankfurt nad Menem

12000 - 17000 PLN / m

Kierowca C+E - blisko granicy!

Chemnitz

3000 - 3000 EUR / m