4.3/5

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o LUKSMANN HR

Opinie o LUKSMANN HR Wrocław

Nie przegap nowości o LUKSMANN HR!

drive

04.12.2021 20:28

Czy ktoś aplikował do pracy na silosy w kassel? Może napisać jak tam wygląda praca?
    Karol

14.12.2021 15:55

ja teraz pracuje i ogolnie jest w porzadku tylko nocki wiec nie dla kazdego
    trucker

15.12.2021 12:29

pracowałem tam w kassel, spoko robota, nie narobisz się za duzo, tylko nocki, tak jak kolega wyżej napisał, wiec zalezy czy lubisz taka robote firma spoko da sie z nimi dogadac nie to co w niektórych

15.12.2021 12:26

moge szczerze polecić. oferta na miejscu zgadzała się z tym co mialem przedstawione, żadnej kasy nie pobieraja od kierowcy za swoją działalność, jak dojechalem na miejsce i potrzebowale pomocy to też mozna zadzwonic i wyjaśniaja co i jak nie ma sensu jechac samemu
    Marekkk

15.12.2021 12:24

Miła obsługa, aż chciało się do nich dzwonić. Wszystkie szczegóły mi przedstawili, duzy wybór ofert, stawki tez ciekawe. Teraz przy tych dziwnych czasach na bieżąco mają informacje i wszystko się wie dzieki temu. Jak ktoś szuka roboty i chce jechac do niemiec to tylko luksmann. Pozdro
    Łukasz

15.12.2021 12:22

Warto wybrac ich usługi przy szukaniu pracy. Wszystko przedstawiają, jak jest się na miejscu to też w razie potrzeby można zadzwonić do nich i pomagają. Słabo znam język wiec dla mnie to było bardzo korzystne, kiedy trzeba było wolne załatwić czy coś innego. Polecam
    Krzysiek C

03.12.2021 10:30

od paru miesiecy pracuje przez luksmanna na plandece przy granicy, dobra kasa, fajne auta, bkisko granicy przede wszystkim i wracam czesto do domu, zadowlony jestem, polecam szukac przez nich prace, mówią co i jak, wiec mozna się dopytac o wszystko
    Julek

03.12.2021 10:27

Warto jechac z luksmannem, maja jakies swoje umowy podpisane, bo zarabiam kase wieksza niz niemcy na miejscu. szybko mi załatwili robote, warunki jakie oferowali sie zgadzaja z tym co na miejscu, jak sie szuka roboty w de to dobrze sie do nich odezwac, bo mozna zgarnac lepszą kase no i ogolnie pomagają, wiec mozna o cos podpytac, na plus ogolnie
    gall anonim

02.12.2021 14:35

Dzien dobry, czy ktoś pracuje i może dać opinie o pracy kierowcy pod Berlinem na plandence z Volvem.
    Paweł

02.12.2021 12:36

dwa razy juz jechałem z luksmannem, pierwszy raz jakies 4 lata temu, i teraz 3 miesiące temu też z nimi zmieniłem firmę, to co luksmann przedstawił tak było, teraz jestem w kassel na bdf i najlepsze jest to, ze mam wieksze pieniadze niż niemcy, bo luksmann jakoś tam to z szefem ugaduje. system 3/1 mam i 2400 a czasami jak zostane dłuzej pare dni i pojężdze to dają dniówkę koło 110/120 euro dodatkowo, dobra kasa, tylko jeździć
    Andrzej

02.12.2021 10:17

Pracuje przez Luksmanna i naprawdę polecam. Jeżdzę w Kassel na bdf, miałem pewne obawy, bo wiadomo coś nowego,a to mój pierwszy raz za granicą ale niepotrzebnie, bo we wszystkim pomagają i informują co potrzeba, Pracuje 2 tygodnie a dwa tygodnie jestem w domu z rodziną a zarabiam taka kase jakbym cały miesiąc pracował, dlatego naprawde dzieki! spoko kasa, fajny system, szefowie do dogadania, auta nowe, zadbane- moge polecić! dzięki i pozdrawiam załogę luksmanna, Andrzej B.
    Qwerty

01.12.2021 19:20

Witam. Czy pracował ktoś na BDF w kassel?
    Zbyszek

02.12.2021 10:07

Ja pracuje na bdf w Kassel przez Luksmanna. Można zarobić fajną kasę i tak jak mówione było mam podstawe za 2/2 1800 euro, a jak się pojeździ trochę wiecej to i nawet 120 euro dniówki dodają, wiec pod wzgledem kasowym to drugiej takiej firmy nie znam. Jeździ się na nocki i w sumie jedyne co trzeba robic to podczepiać kontenery na załadunkach. auta tez maja fajne a nie jakieś graty, jak w niektórych firmach wypłate mam zawsze na czas firma też taka do dogadania, jak wolne potrzeba to dadzą tylko wczesniej trzeba powiedzieć. Dobra robota za uczciwe pieniądze także moge polecić
    Broda

16.11.2021 18:22

Dodam firma SRT Pinenberg

17.10.2021 10:35

KOWALSKI

17.10.2021 11:35

Nie ponieważ jeśli szukaj ofert i chcą pozyskiwać kierowców to niech Niemcy uczą się Polskiego Bądź zatrudniają Polskiego Dspo !!! I Nie wiem z czego się cieszą inny i chwalą tą firmę chyba za to że są białymi (usunięte przez administratora)
    Dabra

05.10.2021 15:55

Zgłosiłem się do firmy Luksmann poszukując pracy jako kierowca dużego w Niemczech. Trafiłem pod opiekę wspaniałej rekruterki Pani Julii i o niej mogę się wypowiedzieć bo tylko z Nią miałem kontakt. Cały proces przebiegł szybko bo dzwoniłem w poniedziałek a już na piątek mogłem wyjechać do pracy, jednak z przyczyn osobistych wyjazd przesunąłem o jeden tydzień oczywiście nie było to dla firmy problemem. Pani Julia przedstawiła mi oferty przed wyborem rozmawialiśmy jeszcze kilka razy odnośnie moich wymagań jak i samych ogłoszeń. Osoba ciepła, zaangażowana i bardzo pomocna, w momencie podjęcia przeze mnie wyboru oferty nie minęły dwa dni a już miałem telefony od mojego obecnego pracodawcy. Jestem zadowolony z obsługi Pani Julii jak i mojego pracodawcy bo cały tydzień miałem kontakt z obiema stronami. Wszystkie warunki jakie przedstawiła mi Pani Julia zostały spełnione a nawet doszło parę bonusów których się nie spodziewałem. W 100% polecam firmę Luksmann i ręczę na satysfakcję jeżeli obsługą zajmie się Pani Julia. Życzę szerokości i powodzenia kolegom z branży a Panią Julie serdecznie pozdrawiam. Damian

Oferty pracy - LUKSMANN HR

Mechanik samochodów ciężarowych blisko polskiej granicy

Greifswald

2600 - 3020 EUR / m

Pomocnik na budowie: montaż rur kanalizacyjnych, obsługa zageszczarki, pomoc operatorowi koparki

Frankfurt nad Menem

2880 - 3200 EUR / m

Pomocnik budowlany z j. niemieckim- dobra kasa, możliwe systemy

Frankfurt nad Menem

12000 - 17000 PLN / m

Kierowca C+E - blisko granicy!

Chemnitz

Hanower

2600 - 2600 EUR / m

ŁUKI

17.09.2021 16:55

Witam pracuje ktoś w Hanburgu na chłodni, jakieś opinie.
    Kierobse

27.09.2021 20:52

Również podpina się pod pytanie?
    Kierowca

17.09.2021 12:03

Profesjonalna obsługa kierowców. Różnorodność ofert jest ogromnym atutem, zwłaszcza wiele lokalizacji. Polecam firmę.
    Puzon

18.06.2021 18:26

Ktoś pracuje w Dreźnie na chłodni?
    Mateusz

01.07.2021 20:51

Również jestem ciekaw tej oferty
    Mirosław

19.06.2021 16:57

Polecam w stu procentach. Pracuje przez Firmę Luksmann i jestem bardzo zadowolony. Dbają o pracownika. Sprawdzają Pracodawców. Wszystko jest super!!+
    Myszk

27.05.2021 22:48

Bardzo konkretną FIRMA pozytywne podejście do pracownika nawet po zakończeniu pracy goroco polecam świetny kontakt z panio Judyto profesjonalne podejscie

10.06.2020 17:23

Przemas

23.07.2020 08:47

Ja pojechałem od nich na kategorie C. Nie polecam Ci. Będziesz zawiedziony. Wszystko co innego się okazało niż przez telefon. Zakwaterowanie tragedia. (usunięte przez administratora)
    Maćko

27.05.2021 20:12

Cześć. Jadę do pracy właśnie tam gdzie pisłeś. Mógłbym do ciebie zadzwonić? Chciałam się dowiedzieć szczegółów.
    Turek

07.04.2021 17:38

Witam .mam takie pytanie. Czy jest możliwość zatrudnienia kierowcy z poza uni europejskiej. Chodzi o Turka.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w LUKSMANN HR?

Iwona

29.01.2021 15:48

Dzień dobry, jak wywnioskowałam praca polega na byciu kierowcą w Niemczech. Stąd też chciałabym zapytać o język obcy jakim trzeba umieć się posługiwać. Czy trzeba znać dobrze niemiecki czy wystarczy angielski komunikatywnie?
    Potatoes

09.03.2021 23:04

Iwona nie peniaj funt idzie do góry DFDS jeszcze podniesie stawki także nic straconego. Ewentualnie wróć do texela...
    michu22

12.02.2020 14:05

Polecam współpracę z tą firmą 1 telefon i w ciągu 5 dni wyjazd i nowa praca :) umowa z niemcem nie z żadnymi pośrednikami i przede wszystkim sprawdzone firmy narzekacza proponuje jazde u polskich dziadów i potem głoszenie swoich żalów na parkingu pozdro..
    Tomek

13.01.2021 08:18

Jak nie pobiera...6 miesięcy bez dodatku za pracę w nocy, bo trzeba spłacić luksmana.

04.03.2021 20:27

Panie Tomku nie pobieramy żadnej prowizji z wypłat. Nie mamy nawet dostępu do wypłat kierowców, ponieważ kierowcy nie są zatrudniani przez naszą agencje. Każda osoba, która jest przez nas obsługiwana, jedzie bezpośrednio do pracodawcy w Niemczech i tam też otrzymuje swoją wypłatę. Na naszej platformie można znaleźć wiele ofert pracy z różnych firm transportowych w Niemczech. Jeśli firma, w której jest Pan zatrudniony nie wypłaciła Panu dodatku za jazdę w nocy, a miał Pan to w ofercie, to trzeba zgłosić się o wyjaśnienie do tej firmy. Prosimy o kontakt telefoniczny z naszym konsultantem tel. 500800713 chętnie pomoże wyjaśnić pana wątpliwości.
    Zbysio90

26.01.2021 18:25

Cześć mam pytanko szukam pracy. Pracy stałej, W niemieckiej firmie zależy mi na wszystkich świadczeniach socjalnych a w skrucie szukam dobrej firmy z którą będę mógł współpracować latami. Teraz może coś o Mnie z zawodu jestem Monterem kadłubów pracowałem jako Szlifierz okretowy, pracownik drogowy monter oznakowania drogowego, Monter fasad, Monter izolacji przemysłowych stocznia statki rafineria Gdańska jak i Pdf elektro ciepłownia Gdańsk - Gdynia, Malarz konserwator, Monter instalacji przeciw pożarowych ppoż, Monter przy domowych instalacji wodno kanalizacyjnych. Obecnie poszukuje pracy stałej czy jest ktoś kto będzie w miarę mi coś sensownego doradzić chętnie się uczę posiadam również uprawnienia cięcia i szczepiania oraz jak to większość ogulno budowlańców Umiejętności do obsługi zwyżek i wszelakiej maci sprzętu budowlanego - elektro narzędzi
    Seba

27.09.2020 01:01

Mam pytanie jak wyglada rekrutacja w Luksmann. Czy dostane umowe posrednictwa pracy od nich z warunkami zatrudnienia, czy wysylaja mnie w ciemno do Niemca. Czy przed wyjazdem niemiecka spedycja sprawdza telefonicznie znajomosc jezyka. Czy Luksmann przedstawia oferte tylko telefoniczni czy dostane przed wyjazdem od nich cos na pismie...bylbym wdzieczny za informacje
    Mirek M

27.09.2020 09:38

Witam. Tak dostaniesz umowę wstępną że wstawisz się w wyznaczonym terminie u Pracodawcy. Na miejscu podpiszesz Umowe o prace z niemieckim Pracodawcą. Według mnie Firma Luksmann to najlepsza Firma na rynku pracy. Jestem bardzo zadowolony z ich usługi. Polecam w 100 procentach. Pozdrawiam serdecznie Pana Adama z Firmy Luksmann. Mirosław M z Firmy GT Transport.
    Pablo

17.08.2020 10:45

Szukam pracy jako kierowca c+e i kfalifikacje dziękuję
    Paweł

13.04.2020 20:18

Czy firma melduje kierowców na terenie Niemiec Pytam bo jest mi niezbędnie do otwarci rachunku i innych dodatków w Niemczech

Kontakt - LUKSMANN HR

Podwale 1/62 50-043 Wrocław

REGON:160292062

Branża główna: Rekrutacja i HR

Hubika

11.03.2020 15:26

wszystko ok, polecam, zawsze dobry kontakt i obsługa
    Siaraa

23.12.2019 14:23

Mogę polecić tą firmę , profesjonalne podejście do pracownika a przed wszystkim zatrudnienie przez firmę a nie agencję a to wielki plus !! Dziękuje ekipie Luksmann za załatwienie pracy :)
    zibi1975

19.12.2019 15:51

polecam ekipe luksmanna pomogli zagwarantowali prace i juz nie musze robic u polskiego (usunięte przez administratora)a jesli ktos chce godnie pracowac i godnie zarobic polecam !!

19.12.2019 15:19

LUKSMANN poszukuje kandydatów do pracy w niemieckich firmach transportowych na stanowisko:
    Kierowca  C+E – Hamburg – 2500 €
    region zatrudnienia: Hamburg
    Opis stanowiska:

• prowadzenie zestawu typu tandem

• jazda trasy dalekobieżne

• zabezpieczanie ładunku, czytanie pozwoleń, transport maszyn i urządzeń

Oferujemy pracę na przejrzystych warunkach:

• pracę stałą, od poniedziałku do piątku

• pracę w rzetelnej, solidnej firmie transportowej

• niemiecką umowę o pracę zawartą bezpośrednio z pracodawcą

• niemieckie zarobki składające się z podstawy 2500 € na umowie lub 13€ na godzinę, do uzgodnienia z pracownikiem

• premię za jazdę w nocy i na weekendy, premię za każdy dzień urlopu oraz podwyżkę po okresie próbnym

• zakwaterowanie w pokoju jednoosobowym przy bazie firmy

Każdemu zatrudnionemu Kierowcy gwarantujemy:

• pracę w stabilnych finansowo firmach – terminowość wynagrodzeń

• prawo do ubezpieczenia zdrowotnego na terenie całej Unii Europejskiej

• opłacane składki emerytalne – nabywanie niemieckich świadczeń emerytalnych

• prawa do świadczeń socjalnych, między innymi Kindergeld

• płatny urlop wypoczynkowy w wymiarze 26 dni w roku

• pomoc polskiego konsultanta przez cały okres zatrudnienia

Wymagamy:

• prawa jazdy CE, karta kierowcy, kod 95

• doświadczenie z przyczepa na osi skrętnej , mile widziane minimum pół roku doświadczenia

• podstawowych umiejętności w komunikacji j. niemieckiego, poziom A2, mile widziany język komunikatywny

Zainteresowanych kandydatów prosimy o przesłanie CV wraz ze zdjęciem na adres: [email protected]
    Szczegółowych informacji udzielamy pod nr tel. 0048 500 800 713, 0048 500 800 596 lub 0048 500 800 309
    Zapraszamy również na naszą stronę internetową http://www.luksmann.pl
    Prosimy o załączenie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych zawartych w przesłanym CV na cele aktualnej i przyszłych rekrutacji prowadzonych przez Luksmann HR oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 roku Prawo telekomunikacyjne w celach marketingowych przez właściciela marki Luksmann HR z siedzibą we Wrocławiu, ul. Podwale  1/83 na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres e-mail i numer telefonu informacji handlowej oraz ofert pracy w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną i oświadczam, iż podanie przeze mnie danych osobowych jest dobrowolne oraz iż zostałem poinformowany o prawie żądania dostępu do moich danych osobowych, ich zmiany oraz usunięcia. Wyrażam również zgodę na przekazanie moich danych potencjalnym pracodawcom w celu przeprowadzenia procesu rekrutacyjnego.
    News image

19.12.2019 15:17

Czas pracy kierowcy wg niemieckiego prawa
    Chyba każdy pracownik miał do czynienia z sytuacją, że nadgodziny lub zbyt długie godziny pracy sprawiły, że jego koncentracja ulegała znacznemu pogorszeniu.
    Jeśli kierowca ciężarówki przyśnie na sekundę za kierownica z powodu zmęczenia lub zbyt długiego czasu prowadzenia pojazdu, może to mieć dramatyczne konsekwencje: w takich sytuacjach poważne wypadki nie są rzadkością. Dlatego należy zawsze przestrzegać godzin pracy kierowców ciężarówek.
    Ale co dokładnie jest zaliczane do pracy kierowców ciężarówek? Czym różnią się tzw. Lenkzeiten od Ruhezeiten? Przeczytaj więcej w naszym przewodniku.
    Ustawa regulująca czas pracy kierowcy
    Z dniem 1.11.2012 roku w Niemczech weszła w życie ustawa regulująca przepisy dotyczące czasu pracy kierowcy. Po niemiecku można ja znaleźć pod nazwą: Gesetz zur Regelung der Arbeitszeit von selbstständigen Kraftfahrern (KrFArbZG).
    Godziny pracy kierowców zawodowych obejmują m. in. następujące czynności:

• Rzeczywisty czas prowadzenia pojazdu (tzw. Lenkzeiten),

• Załadunek i rozładunek oraz ich monitorowanie,

• Oczekiwanie na załadunek i rozładunek, gdy czas oczekiwania jest nieznany,

• Prace porządkowe (np. mycie cysterny),

• Zabezpieczanie ładunku.

Dzienny i tygodniowy czas pracy kierowcy:
    Zazwyczaj przy rozważaniu godzin pracy kierowców przyjmuje się, że tydzień zaczyna się w poniedziałek o północy i kończy w niedzielę o północy.
    Tygodniowo nie może zostać przekroczone 48 godzin pracy. Z tego wychodzi ze dzienny czas pracy powinien wynosić 8 godzin. Niestety od tej reguły są wyjątki. Dzienny czas pracy może wynosić również 10 godzin. Jest to możliwe tylko w tedy gdy suma summarum średnia godzin na przestrzeni 6 miesięcy wynosić będzie około 8 godzin. Tak samo wygląda sprawa z tygodniowym czasem pracy. Jest dozwolone podniesienie go z 48 godzin do 60 godzin pracy, jeśli średnia z czterech miesięcy będzie równa 48 godzinom.
    Poniżej załączony link zawiera wzór niemieckiej umowy dla kierowcy. Należy jednak pamiętać, że jest to jedynie przykład, każdy pracodawca ma prawo do stworzenia własnej umowy.
    Ruhepause – czyli pauza podczas jazdy
    Na samym początku warto nadmienić, ze pauzy nie są wliczane do czasu pracy kierowcy. Po 4.5 godzinach jazdy przysługuje kierowcy 45-minutowa pauza. Przy 10-godzinnej zmianie przysługuje zatem 2x przerwa min. 45-minutowa.
    Ruhezeit – odpoczynek między dniami pracy
    Ruhezeit pomiędzy dniami pracy wynosi 11 godzin. Trzy razy w tygodniu może on zostać skrócony do 9 godzin odpoczynku.
    Warto również wspomnieć, ze raz na tydzień przysługuje kierowcy dłuższy odpoczynek tzw. weekendowy (Wochenruhezeit) wynosi on zazwyczaj 45 godziny (następuje on najpóźniej po okresie 6 przepracowanych dni)
    Nachtarbeit – tzw. godziny nocne
    Ustawa dotycząca czasu pracy kierowcy zawiera również wzmiankę na temat godzin nocnych. Zaliczane są do tego godziny miedzy godz. 00.00 a godz. 4.00.
    Źródła:
    Gesetz zur Regelung der Arbeitszeit von selbstständigen Kraftfahrern

LUKSMANN Human Resources Adres ul. Podwale 1 50-043 Wrocław TEL. 0048 71 7575 280 FAX 0048 71 7575 281 [email protected]
    © LUKSMANN
    News image
    Mariusz Cyryla

18.12.2019 11:17

Pracuję już miesiac u niemca w erfurcie. Jestem po pierwszej wyplacie i wszytsko się zgadza. Za tydzień zjazd na święta ale napewno po nowym roku tu wracam, niestety coraz mniej firm które są wporządku. Luksmann jako nieliczni mają jeszcze normalne oferty, polecam
    pawel

17.12.2019 15:22

(usunięte przez administratora) Pojechałem do pracy która mi zaoferowali, w rzeczywistości warunku pracy okazały się zupełnie inne , miał być transport kontenerów morskich, okazało się że jest dystrybucja po marketach. Zakwaterowanie miało być w ciężarówce , lub 150 euro za mieszkanie - do wyboru, nie było wyboru żadnego. Systemy do wyboru.. Wybrałem 2/1, przepracowałem 2 tygodnie, przyjechałem na tydzień wolneg(usunięte przez administratora)Sytuacja obecnie wygląda tak że pracę załatwili mi zupełnie inną(usunięte przez administratora) Twój wybór gdzie idziesz do pracy, ale jak Cię już sprzedadzą, to nie licz na jakąkolwiek pomoc, Pozdrawiam Kierowców

15.10.2019 16:27

daffid

21.11.2019 09:12

jak luksmann ma ci dac umowe skoro oni nie sa twoim pracodawcom ??? pewnie dostales mniej siana bo mniej jezdziles siejecie tylko ferment po forach i parkingach a do roboty to ostatni jestescie masakara ...
    Darek

17.12.2019 11:57

Kolego pisze się : Pracodawcą a nie pracodawcom
    waldemar zet

03.12.2019 11:00

Witam. jestem zadowolony z uslug firmy, kontakt przebiega sprawnie, w razie jakichkolwiek nieporozumień z moim faktycznym pracodawcą zawsze pomagają za darmo i sa mili. zalatwiaja wszystko co chce, zawsze odbieraja ode mnie telefon, mimo ze jestem dosc upierdliwy. pozdrawiam was
    Beniu

18.09.2019 19:50

jestem u Niemca 3 miesiąc przez luksmann i daje radę , dawali mi prace bez systemu ale pracownik z biura podpowiedział żeby dogadać się na miejscu i już od 2 miesięcy jeżdżę na systemie za godna forsę . A pozerą i bajkopisarza z parkingu życzę powodzenia u Polaka na parkingu prośba o papierosa !! a potem pieprzą co weekend w domu i 8 z przodu hehe
    Beny

29.11.2019 12:24

No właśnie taki jeden baler pracujący za ojro pytał mnie czy mogę go fajka poczestowac :)

20.11.2019 13:47

F1

21.11.2019 09:17

Kolego, ja miałem z nimi to samo. Warunki jakie mi przedstawiali przez telefon nijak się miały do rzeczywistych warunków zatrudnienia. Niestety dowiedziałem się o tym kilka dni po rozpoczęciu pracy, jak przyszło do podpisania umowy. Zupełnie inne warunki niż te, które mi przedstawiła dziewczyna z Luksmana. Straciłem kasę na dojazd i powrót i nerwy. Nigdy więcej.
    Volvo_new

01.11.2019 12:21

ja tam polecam uslugi luksmanna, wszyskto sie zgadza na pismie mam niemiecka umowa i mile panie. juz dwa razy mam oferte od nich dostalem i barzdo mi pomagaja zawsze jak mam problem jezykowy. pozdrawiam
    Trucker Polska

27.09.2019 10:06

Pojechał do firmy koło Stuttgartu, mała rodzinna firma a nie jakiś moloch. Tego wlasnie szukałem, nie zawiodłem się wiec odwdzięczam się dobrą opinią, wszystko jak trzeba, polecam.
    sevenup

29.10.2019 09:27

A jak wygląda sama praca? Napisz coś więcej.
    Gryzli

09.10.2019 15:19

Przede wszystkim nie jest to agencja pracy, umowa jest niemiecka bezpośrednio z firmą niemiecką. To już jest duży plus. Polecam dlatego wystawiam opinie

Zostaw merytoryczną opinię o LUKSMANN HR