TMS International Poland

• Pekin
  • Ostrowy
  • Podlesie

3. Opinie o pracodawcach Dąbrowa Górnicza
  5. Opinie o TMS International Poland Sp. z o.o.

Opinie o TMS International Poland Dąbrowa Górnicza

Nie przegap nowości o TMS International Poland Sp. z o.o.!

Rafał

06.09.2019 18:54

Witam. Jak wygląda praca na żurawiu w tej firmie ? Jak z zarobkami ?
    Rafał

10.09.2019 13:17

Coś więcej ?
    Traktor

12.09.2019 19:19

Nie polecam ci a jak chcesz to spróbuj sam sie przekonasz jakie dekle tam pracują
    Piotr

25.07.2019 07:38

?Czy może mi ktoś napisać, w miarę wiarygodnie, jak się ma sprawa na tak zwanej myjce? Ciężko - nieciężko, mało - niemało płacą? Jakie warunki? ma to jakikolwiek sens?
    Kafar

26.07.2019 17:21

Daj sobie spokuj z tą firmą dobrze ci radze
    Majki

26.02.2019 17:44

Cały ten dział handlowy ,razem z ta blondi na czele to porażka.. uważam że to wagowi bardziej interesują się tym wszystkim niż oni sami. Firma schodzi na psy !!!
    CBŚ

10.04.2019 18:50

Juz na mieście mówią o tym
    Kafar

17.04.2019 09:51

O czym mówią?(usunięte przez administratora)

02.04.2019 21:53

Porazka do kwadratu: wypłata. współpraca. każdy się bije o stołek i niewiadomo kogo poleceń słuchać. Przyjedzie jeden gada jedno zaraz drugi coś innego a potem zabieraja premie albo pisza obserwacje ze to złe tamto gorzej za dużo zera załadowane za grube załadowane niby klienci zgłaszają a chodzi o to ze tamci u góry zajęcia szukają i ze niby ilość wysłanych mejli wyrobiona
    Spych

19.03.2019 22:05

I niech się zwalniają może wtedy dostrzega długoletnich i oddanych pracowników. Narazie doceniani są (usunięte przez administratora)albo jak ktoś ma wykształcenie wyższe a zero doświadczenia Angielskiego to się każdy głupi może nauczyć w pare dni wiec niech nie pieprzą ze to jest wybitne
    Ktoś taki jak ja.

15.03.2019 11:38

Nie wiem czy TMS wie ale za chwilkę może dwie otworzą na hucie Zawiercie walcownie czy coś takiego ,a ludzi w TMS z Zawiercia jest chyba z 60%. Stawiam na to ,że zarobki będą podobne to po co siedzieć w toksycznym klimacie gdzie każdy na każdego pluje ,a i trzeba dojazd doliczyć z Zawiercia na Dąbrowe. Więc trzasną drzwiami z dnia na dzień i nawet 3 miesięczne wypowiedzenie ich nie powstrzyma
    Szczery

18.03.2019 20:28

Prawda jest ze Huta Zawiercie bedzie potrzebowac ludzi ale najlepiej do 40 lat i najlepiej roboli fizycznych ktorzy maja doswiadczenie. Wiec tacy sa najwiecej chyba na UR ale to blotni HARTY bo zima , deszcz czy slonce a oni dzialaja i pewnie beda sie trzymac roboty bo jak by chcieli to by uciekali i tak samo jest z nami robimy na maszynach a jak bedzie ktos sie chcial zwolnic to sie zwolni .
    X

10.03.2019 11:56

Nie myślał ktos żeby w tej firmie zatrudnić psychologa na etat? To co się tu dzieje nie jest ani normalne ani zdrowe.
    Mistrz

09.03.2019 08:24

Nie jest tak złe nie przesadzajcie pracuje tu już 20 lat to wiem Zarobki takie są wszędzie Współpracuje się dobrze z każdym Nie wiem jak kafarownia bo tam nie ma kontaktu Trzeba wziac sie do roboty nie gadać
    swiadomy

08.03.2019 23:35

jakby tu naslac (usunięte przez administratora)to zamkneliby ta firemke w trymiga. prezes i kierownicy zbieraja premie za to że inni tyraja. kierownicy zarabiają krocie za to że wykorzystują swoich ludzi. żaden Ani angielskiego Ani wiedzy co się dzieje w firmie tylko odsuwaja roboli od wiedzy ile firmą zarabia a każdy wie że miliony robią a biuro zbiera dolary a prawdziwi pracownicy resztki. można się starać i załatwiać kontrakty żeby zarobić ale nie bo jak ktoś inny załatwi to nie będzie procenta i sławy biuro sprzedaży wszystko odwraca na siebie. można im dawać miliardowe kontrakty ale oni tylko na znajomosciach działają brak szans na awans i na to że ktoś pomyśli kiedyś o firmie a nie o swoim portfelu zamkną tą firemke w przeciągu kilku miesięcy bo zarządzają ludzie nie odpowiedni
    Drzewo

04.03.2019 14:52

Z gorącego z huty odchodzą już trzy osoby a roboty coraz więcej ciekawe kiedy dojdzie do wypadku ?Bo wszyscy chodzą na najwyższych obrotach teraz bezpieczeństwo już nie jest na pierwszym miejscu! Brawo panie kierowniku
    Bobo

08.03.2019 17:05

Faktycznie trzech nie jestem na bieżąco i może rosnąć . Zobaczymy co bedzie dalej .....
    Operaror

05.03.2019 07:34

Sprzedadza żużel a puzniej wagowi i operatorzy muszą myśleć jak ładować te auta. Bo źle. Poszedł by taki jeden z drugim na ładowarkę to by zobaczył.
    Pracus

05.03.2019 13:04

Przyjedziesz kiedy do kadr to posłuchaj tych z handlowego, tylko śmiech. Tylko jedzenia i picia im brakuje to jak w barze by było już. To co Ty oczekujesz.
    BOBO

03.03.2019 16:40

Powiem tak widzę co sie dzieje na Slag , Scrap , UR chłopaki juz powoli tracą cierpliwość juz jeden z gorącego przechodzi na Hutę Zawiercie bo sa przyjecia ! A połowa chłopaków co pracują to te okolice ! Ciekawe kto będzie im robił w tym (usunięte przez administratora) !
    BOBO

03.03.2019 20:27

Nie mam zamiaru nikogo oceniać czyja to wina jedynie co nas interesuje to żeby nas docenili że kawał dobrej roboty jest zrobione w ciężkich warunkach pracy ( zapylenie , błoto itp)
    Lojalny pracownik

03.03.2019 21:01

Ten chłopak to jakiś nierob był i głupoty wszędzie opowiadał na produkcji najeżdżal na kadry, dyrektora i cała sprzedaż. Następny co by świat zmieniał Wiecznie niby na budowie Ściągnął sobie kolezke do pracy i razem się zwolnili po paru dniach to chyba historia tej firmy i nikt nie chce do tego wracac W biurze co druga osoba nie mówi po angielsku to tylko pozory żeby się wywyższać. Dyrektor, biuro projektowe i pan (usunięte przez administratora) To tyle na całe 30 osób. Tutaj nie ma sensu uderzać w pojedyncze osoby bo w tej spółce wszystko jest na odwrót. Jedynie Kafar w to może nie wchodzi bo tam indywidualne zarządzanie zostało wprowadzone i jakoś to działa gdzie zarządza dyrektor i ci cali managerowie to jest jeden wielki (usunięte przez administratora) może jakby oddzielili wszystkie jednostki i zmienili zarządzanie to by było ok nowe jest lepsze i tu na to dowody

01.03.2019 07:49

Do Majki Ty bezczelny (usunięte przez administratora)wara od wagowych i handlowego mocny w pisaniu! Masz coś do powiedzenia zapraszam na wagę módl się żebyśmy cię nie wytropili, bo zostaną z ciebie tylko buty robocze.
    Zainteresowany praca

01.03.2019 19:20

Widać, że osoba która to pisze nie pracuje na wadze bo odpowiadając Majkowi zarzuca mu, że coś złego pisze o pracownikach wag co nie jest prawdą. Jak dla mnie to poprostu prowokacja, konkurencji, tych ze sprzedaży, których negatywne komentarze dotyczą i chcą odwrócić nieco sytuację. Przyznam szczerze, że chciałem aplikować do firmy ale to co się na zewnątrz słyszy o firmie i podejściu do klientów przez sprzedawców i jeszcze te komentarze tutaj to wiem, że wszędzie byle nie tu.
    Zainteresowany praca

01.03.2019 19:07

To do tej firmy chyba łatwo się dostać do tej sprzedaży? Tam jest tak fatalnie czy to poprostu "uczciwe" pochwalki konkurencji lub też jakieś wewnętrzne walki? Bo to co tutaj jest wypisywane to jakieś piekło.
    Dość

28.02.2019 23:44

McDonald kontra mister chamburger niby to samo a totalne (usunięte przez administratora) Tak samo jest i z tymi amerykanami myślą że stworzyli coś a w sumie to się tylko (usunięte przez administratora)
    Hutnik

25.02.2019 22:57

Ale, że taki kacap się nie boi, że mu podziekują. Ileż ta blondi będzie wszystko robić za niego?
    zniesmaczony

27.02.2019 23:02

Jak blondyna działa to kto to zauważy nikt nie kontroluje czasu pracy. Może maja jej za mało ze ona niby za dwóch robi a i tak nic z tego nie widać Tu się nie zwalnia bo sami się zwalniają i się boja bo przekrętów więcej niż pracy

26.02.2019 23:23

Odnoszę wrażenie ze cały dział produkcji,próbuje przerzucić uwagę na inne działy nawet na odległe i współpracujące kadry.Po trupach do celu Panie M. Faktem jest ze w tej firmie dzieje się złe w każdym dziale bo to nie Ameryka a jakiś Kazachstan Już nawet w Egipcie maja lepsze warunki. Tu się nie dzieje nic. Nie płaca jak trzeba, nie robią jak trzeba żyć nie umierać. Myśleli ze Amerykę do polski wprowadza i będzie dobrze. (usunięte przez administratora) prawda bo jak Polak Zarzadzal to przewozy stołówka były premie byli pieniądze byly. Teraz nie ma nic tylko ludzie się kłócą o stołki i premie. Jeden na drugiego doniesie to dostanie a jak nie to jemy chleb z masłem

07.01.2019 19:36

Operator o która osobę Ci chodzi? Ta sekretarke tego w okularach?

24.02.2019 22:15

Może i chce coś ogarnąć, ale chyba jakiś przerost formy nad treścią. Jej ambicje chcą rzeczy których w tej firmie się nigdy nie osiągnie. Tu się robi żeby robić a nie żeby było dobrze wiec po co się blondyneczka wychyla i stara cholera wie o co

24.02.2019 22:18

A apropo kierownika to od lat widać ze ma wyjebke na wszystko i tylko zrzuca robotę na swoich ludzi to teraz trafił na ambitna i naiwna
    Kontrahent

23.02.2019 23:27

Ta firma to porażka. Nie ma osób odpowiedzialnych, ciągła rotacja ludzi. Nie placa za usługi albo płacą po dwóch miesiącach bo księgowa wiecznie zapracowana. W sekretariacie wieczne zmiany więc nawet pracować się nie da bo nie ma kto przepustek załatwić. Żeby zamówić jedna kartkę papieru trzeba zgody dyrektora i trwa to tygodnie. Kierowniczka kadr jest była sekretarka która nie ma zielonego pojęcia jak zatrudniac ludzi. Księgowość nie robi nic oprócz wypłat bo księgowa nigdy nie ma czasu. Sprzedaż ciągnie na jednej osobie, w dodatku kobiecie bo reszty wiecznie nie ma. Był chłopak który latał po haldzie ale olał temat i teraz lata mała blondi i próbuje ogarnąć bo kierownik ma w (usunięte przez administratora) wszystko oprócz kasy. A w zakupach zadzi mini (usunięte przez administratora) który myśli że jest najważniejszy w całej firmie bo pracuje latami i nic nikomu nie pasuje. To nie jest firma dla ludzi tylko dla robotów. Najlepsze rozwiązanie to zamknąć to jak najszybciej
    Bob

22.02.2019 16:14

No i zaczęło się operatorzy z gorącego będą masowo odchodzić z pracy na każdej brygadzie wszyscy szukają pracy. Zarobki w innych firmach tym bardziej 4 brygadowych zaczynają się od 4 tyś netto. A tutaj człowiek jest jak w (usunięte przez administratora) za 3 tyś jak premia cała!! Odradzam tą firmę każdemu

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w TMS International Poland?

Kontakt - TMS International Poland Sp. z o.o.

Koksownicza 8 42-523 Dąbrowa Górnicza

Branża główna: Usługi budowlane
    Lipówka

12.02.2019 13:04

Dział handlowy zaś się uaktualnił, podobno jeździli i z nudów meczyli sprawdzaniem wagowego aż ten nie wytrzymał.

22.12.2018 18:54

Najlepsi to są te znawce z handlowego. Jak maila wyślą to płakać albo śmiać się.
    Myjący się

11.12.2018 16:27

Napiszę jak wygląda prysznic po pracy w Tms kabiny prysznicowe są pozatykane i ludze muszą się myć w brudach poprzednich pracowników a co za tym idzie w fekaliach!!! bo jak facet myje osraną (usunięte przez administratora) i jaja to inaczej tego nie można nazwać! Brawo Amerykańska firma pogratulować Moje sugestie dla Tube City IMS Poland sp. z o.o.: Zacząć słuchać ludzi robić zebrania i rozmawiać z pracownikami.

03.12.2018 09:56

Jakub

10.12.2018 21:48

Wiecie jak wygląda program staży i praktyk wakacyjnych w firmie ? Chętnie zatrudniają młode osoby zaraz po studiach, albo studiujących na ostatnim roku? Czy staże są płatne i można później dostać pracę?

05.12.2018 12:39

W ogłoszeniu o pracę zapewniają pakiet socjalny a na święta nie chcą dać nic! śpiewka że nie mam pieniędzy! a człowiek w święta będzie dla nich tyrał .
    Bartex

03.08.2018 22:41

Pozdrawiam was z tube city ims scunthorpe tu praca jest bezstresowa 10 f za godz gorąco ale polecam

06.08.2018 13:52

A my nie pozdrawiamy z Dąbrowy górniczej:-D patologia i dziadostwo :-D
    olo

16.11.2018 12:00

Jaki Pan taki Kram
    spychacz

06.11.2018 11:02

Tak...jest chyba ponad 180 osób w firmie a tu elita znawców!!!! Powiem tak...kto chce pracować to pracuje. Ciekawe ile i jak to jest strasznie mało jak koledzy z brygady X płakali bo większy podatek im wyszedł. Hahahah to mało musi być hahahah. Rotacja jest ale wszędzie jest!!!! Ja robiłem wcześniej na AM - tam spróbujcie cwaniaki!!!! To się przekonacie co znaczy (usunięte przez administratora) Dają więcej i ludzie fajniejsi. Kłamiecie jak z nut..... mam 3300 podstawy+dodatki= ok 4800 to widzę niezły poziom z matmy macie. Do tego od niedawana bony- 300 do rączki wpada. Tak wyglądaja zarobki dla zainteresowanych !!! Z bhp da się żyć - leje na to to nie jest dla mnie najważniejsze żeby tu pracować. A jak nie to wyp...do Niemiec jak tam taki raj! Trzymajcie się cwaniaki !

10.10.2018 10:44

Dramat!!! Za żadne pieniądze nigdy więcej. Atmosfera napięta jak w obozie koncentracyjnym, pieniądze marne, nadzór niespełna rozumu. Brygada mistrza „K” wyrazy współczucia wyżej wymieniony trzęsie się na widok kierownika M. Chore zasady bhp przestrzegane na potęgę, za mały bla żegnaj się z premia wtedy dostaniesz 2700 netto odliczając koszty dojazdu bo na ten koniec świata blisko nie ma nikt, w moim przypadku 1000zl na paliwo zostaje 1700, płace 1500 za wynajem mieszkania. Ludzie dramat! Nie zatrudniać się w tym kołchozie!
    Arek

30.09.2018 02:44

Dziękuję ale po ostatniej rozmowie kwalifikacyjnej zdecydowanie powiem nie!
    aaaa

03.10.2018 17:06

a na jakies stanowisko aplikowales?
    Były

06.10.2018 21:52

Na jakie by był wyszło źle ;-)

23.09.2018 13:10

24.09.2018 16:01

Tutaj nie ;-) zrobisz im dobrze i zostaniesz jak trzeba na drugą zmianę bo ktoś nie przyszedł :-)a potem zabiorą ci premie bez informacji za co i dlaczego:-) faktycznie jest tu dobrze:-)
    Zainteresowany

20.09.2018 10:24

Czy coś się poprawiło? Widzę, że wiele opinii krytycznych. Dlaczego ludzie z biura odeszli?? Ktoś o tym wspominał. Proszę napiszcie prawdę.
    Hahaha

21.09.2018 21:38

Biuro? Jak by nie chłopy na gorącym to nie ma biura... Jazda na 1 Kresa bo oszczędności... (usunięte przez administratora)hłopie ogarnij się polonisto:-D masz kilku niewolników ok ;-) ktoś się cieszy bo zrobił nadgodziny :-) Darek hehe a potem ujjj premi brak i po co było być po 16 w pracy..
    Był widział uciekł:-*

21.09.2018 21:39

Wielu ludzi jest spoko ale kierownik i jeden z majtrow ;-) Pampers to patologia taka że szkoda się tam zlać :-D
    Drzewo

06.09.2018 11:15

Realne wynagrodzenie dla operatora wozidła, ładowarki, koparki to 2700 zł na rękę jest do tego premia 500zl ale ona jest bardzo często zabierana! Przykłady :np jak zapomnisz zapiąć paska od kasku na głowie, jak schodząc z szatni nie będziesz się trzymać poręczy, jak na sekundę zapomnisz zapiąć pasa w maszynie wysyłany jest sygnał do kierownika i już po premi, jak nie będziesz się trzymać wszystkimi rękami poręczy schodząc z maszyny też po premi, ogólnie praca w ciągłym stresie w zapyleniu ogromnym czasami po 16h. Ludzi przez firmę przewija się bardzo dużo a to wszystko dzięki kierownikowi jego nazwisko jest na M. Ogólnie nie polecam
    Był widział uciekł:-*

21.09.2018 21:35

Po 16 robią niewolnicy :-Dznam paru golilibsie w pracy :-D panie Woś :-D kasa kasa ale bezdomny w pracy?
    Akcja zima

18.08.2018 10:50

Tak jak powiedział kolega z pewnej zmiany. Odkąd zaczalem pracować w tms przestałem chodzic do cyrku;)
    Akcja zima

26.08.2018 08:05

I zapewne to nie jest koniec:)
    Akcja Zima

17.09.2018 17:46

No i chłopakom zmienili świadectwa na rozwiązane za porozumieniem stron :)
    Zainteresowany

26.08.2018 20:41

A czy szukają pracowników do sprzedaży? Jak ogólnie jest sprzedaż zorganizowana, czy to dobry dział?
    Techniczny

05.09.2018 17:51

Daj sobie spokój z pracą w tej firmie. Opinie są prawdziwe - lepiej w markecie na kasie.
    Hutnik

08.09.2018 18:29

To tam jest jeszcze administracja?
    Niki

21.08.2018 21:09

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Fałszywymi wpisami można bardzo kogoś skrzywdzić!!
    Rysiu

21.08.2018 22:42

Tak, pani z biura jest wporzadku :)

24.08.2018 12:20

Zatrudnij się i powiedz coś dobrego po miesiącu ;-)
    Rysiek

21.08.2018 22:40

jakby ktos szukal pracy to prosze wpisac w google Radladerfahrer arbeit ( to po niemiecku operator ladowarki) przyjechalem do Niemiec 2 tyg temu... pracy na sprzet jest w (usunięte przez administratora) same nowe maszyny.. narazie przez agencje ale i tak jest spoko..... praca bezstresowa. 8 h .. nawet niepatrza na uprawnienia.. tylko zapraszaja cie na probe.. pokaza ci co i jak.... potem siadaj na maszyne, zaladuj 2 auta.. dziekuje... na ktora mozesz jutro przyjsc? autostrada 6 godzin drogi.. co weekend jestem w domu... znam pare slow po niemiecku. pracuje z niemcami, chorwatami, czechami, ruskimi, jakos sie dogadujemy, jak ktos robil na sprzecie to sobie poradzi,,, j e b a c tube i ich 3200zl ...
    Kamil

04.08.2018 11:39

Kiedys mowiono ze jezeli zwolnisz sie od nas to juz nie ma powrotu..... wczoraj zwolnil sie operator(przepracowal miesiac) pani z biura juz sama dzwoni do ludzi (ktorzy sie zwolnili) z pytaniem czy nie szukaja pracy.... :) dobtrze wam (usunięte przez administratora) za te kraty na szybach ladowarek i odmóżdżone przepisy...... zeby chlopu zabrac 500zl premi bo opona jebla na jego zmianie....
    Wiktor

15.07.2018 11:44

Może trzeba pokazać, że jest się dobrym fachowcem a nie od początku pracy walczyć z kierownictwem?
    Kamik

24.07.2018 09:07

Jak ci zabiora premie za (usunięte przez administratora) w oponie, albo brak zapietych pasow. albo brak okularow na nosie to inaczej bedziesz spiewalspiewal
    Uczciwy pracownik

29.07.2018 09:33

Tylu ludzi ma problem z tą firmą dlaczego nie złożyć pozwu grupowego do sądu z tego co tu czytam to jest o co walczyć przecież w tych czasach można wywalczyć odszkodowanie za stres w pracy .

03.07.2018 16:58

Widzę że więcej tutaj opinii ludzi jeszcze pracujących niż zapytań o robotę ;-) na gorącym jedną z brygad ma od kwietnia chyba 4 nowych to też o czymś świadczy;-) Jak ktoś na głową operatorowi mówi łyżka wyżej łyżka niżej ;-) żeby agresywniej ;-)
    zainteresowany

27.06.2018 11:39

A co z utrzymaniem ruchu jakie zarobki ? ile mechanicy tam wyciągają? myślę że przy ciężkim sprzęcie wyciągną 3,500 netto + premia i tyle dostane na start .
    Niewolnik obozu

01.07.2018 22:00

Jako nowo przyjęty operator dostaje się 3100 brutto stawki.

03.07.2018 16:55

Leżą w błocie jak pada nie ma hali i nic oni muszą zdrowie utrzymać a nie maszyny

Zostaw merytoryczną opinię o TMS International Poland Sp. z o.o.