Tube City IMS Poland sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 32 ocen.

Tube City IMS Poland sp. z o.o.
3 32 6 1

Opinie o Tube City IMS Poland sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Jasiek

Jeśli jest tak źle to może trzeba zmienić firmę? Jak człowiek jest w pracy sumienny i zaangażowany to będzie mu dobrze w każdej firmie.

Pampers
@Jasiek 23.09.2018 13:10

Tutaj nie ;-) zrobisz im dobrze i zostaniesz jak trzeba na drugą zmianę bo ktoś nie przyszedł :-)a potem zabiorą ci premie bez informacji za co i dlaczego:-) faktycznie jest tu dobrze:-)

Zainteresowany

Czy coś się poprawiło? Widzę, że wiele opinii krytycznych. Dlaczego ludzie z biura odeszli?? Ktoś o tym wspominał. Proszę napiszcie prawdę.

Hahaha
@Zainteresowany 20.09.2018 10:24

Biuro? Jak by nie chłopy na gorącym to nie ma biura... Jazda na 1 Kresa bo oszczędności... Mazur chłopie ogarnij się polonisto:-D masz kilku niewolników ok ;-) ktoś się cieszy bo zrobił nadgodziny :-) Darek hehe a potem ujjj premi brak i po co było być po 16 w pracy..

Był widział uciekł:-*
@Hahaha 21.09.2018 21:38

Wielu ludzi jest spoko ale kierownik i jeden z majtrow ;-) Pampers to patologia taka że szkoda się tam zlać :-D

Akcja zima

Tak jak powiedział kolega z pewnej zmiany. Odkąd zaczalem pracować w tms przestałem chodzic do cyrku;)

Pampers
@Akcja zima 18.08.2018 10:50

Wracam do pracy a na pewnej brygadzie w ciągu tygodnia zwolniło się 2 operatorów:-D a kierownik M zawsze powtarzał że nie trzyma nikogo na siłę i chłopy dostali paragraf:-D

Akcja zima
@Pampers 20.08.2018 06:38

I zapewne to nie jest koniec:)

Akcja Zima
@Pampers 20.08.2018 06:38

No i chłopakom zmienili świadectwa na rozwiązane za porozumieniem stron :)

Zainteresowany

A czy szukają pracowników do sprzedaży? Jak ogólnie jest sprzedaż zorganizowana, czy to dobry dział?

Akcja zima
@Zainteresowany 26.08.2018 20:41

Napisze Ci tak. W ciągu krótkiego okresu (3tyg) zwolniły się bodajże 4 osoby z biura. W tej grupie był też główny bhp-owiec

Techniczny
@Zainteresowany 26.08.2018 20:41

Daj sobie spokój z pracą w tej firmie. Opinie są prawdziwe - lepiej w markecie na kasie.

Hutnik
@Zainteresowany 26.08.2018 20:41

To tam jest jeszcze administracja?

Drzewo

Realne wynagrodzenie dla operatora wozidła, ładowarki, koparki to 2700 zł na rękę jest do tego premia 500zl ale ona jest bardzo często zabierana! Przykłady :np jak zapomnisz zapiąć paska od kasku na głowie, jak schodząc z szatni nie będziesz się trzymać poręczy, jak na sekundę zapomnisz zapiąć pasa w maszynie wysyłany jest sygnał do kierownika i już po premi, jak nie będziesz się trzymać wszystkimi rękami poręczy schodząc z maszyny też po premi, ogólnie praca w ciągłym stresie w zapyleniu ogromnym czasami po 16h. Ludzi przez firmę przewija się bardzo dużo a to wszystko dzięki kierownikowi jego nazwisko jest na M. Ogólnie nie polecam

Był widział uciekł:-*
@Drzewo 06.09.2018 11:15

Po 16 robią niewolnicy :-Dznam paru golilibsie w pracy :-D panie Woś :-D kasa kasa ale bezdomny w pracy?

Niki

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Fałszywymi wpisami można bardzo kogoś skrzywdzić!!

Rysiu
@Niki 21.08.2018 21:09

Tak, pani z biura jest wporzadku :)

Nowy
@Niki 21.08.2018 21:09

Zatrudnij się i powiedz coś dobrego po miesiącu ;-)

Rysiek

jakby ktos szukal pracy to prosze wpisac w google Radladerfahrer arbeit ( to po niemiecku operator ladowarki) przyjechalem do Niemiec 2 tyg temu... pracy na sprzet jest w (usunięte przez administratora) same nowe maszyny.. narazie przez agencje ale i tak jest spoko..... praca bezstresowa. 8 h .. nawet niepatrza na uprawnienia.. tylko zapraszaja cie na probe.. pokaza ci co i jak.... potem siadaj na maszyne, zaladuj 2 auta.. dziekuje... na ktora mozesz jutro przyjsc? autostrada 6 godzin drogi.. co weekend jestem w domu... znam pare slow po niemiecku. pracuje z niemcami, chorwatami, czechami, ruskimi, jakos sie dogadujemy, jak ktos robil na sprzecie to sobie poradzi,,, j e b a c tube i ich 3200zl ...

Bartex

Pozdrawiam was z tube city ims scunthorpe tu praca jest bezstresowa 10 f za godz gorąco ale polecam

Karol
@Bartex 03.08.2018 22:41

nie ma tam przyjec? :d

Nowy
@Bartex 03.08.2018 22:41

A my nie pozdrawiamy z Dąbrowy górniczej:-D patologia i dziadostwo :-D

Kamil

Kiedys mowiono ze jezeli zwolnisz sie od nas to juz nie ma powrotu..... wczoraj zwolnil sie operator(przepracowal miesiac) pani z biura juz sama dzwoni do ludzi (ktorzy sie zwolnili) z pytaniem czy nie szukaja pracy.... :) dobtrze wam (usunięte przez administratora) za te kraty na szybach ladowarek i odmóżdżone przepisy...... zeby chlopu zabrac 500zl premi bo opona jebla na jego zmianie....

Wiktor

Może trzeba pokazać, że jest się dobrym fachowcem a nie od początku pracy walczyć z kierownictwem?

Dawny pracownik niewolnik
@Wiktor 15.07.2018 11:44

Tam większość ludzi to fachowcy bo kto normalny godzi się robić w piekle za te pieniądze:-) nie mówię o ludziach z taśmy którym firma zrobiła kwity i teraz wielcy operatorzy:-D:O Połowę z nich jak by zabrać na budowę to nie dali by rady do śniadania:-P Kierownictwo? Mówisz o gościu z białego auta;-) jak kierownikiem mógł zostać taki typ;-)

Pracownik zimnego:-) dawnooo
@Wiktor 15.07.2018 11:44

Taaaa robią czy robili tam ludzie którzy zima kawę kierownikowi w śniegu chłodzili żeby się nie oparzył :-D gdzie ich wstyd:-) pewnie robią do dziś i donoszą na nowych dlatego wiecznie rotację:-)

Kamik
@Wiktor 15.07.2018 11:44

Jak ci zabiora premie za (usunięte przez administratora) w oponie, albo brak zapietych pasow. albo brak okularow na nosie to inaczej bedziesz spiewalspiewal

Uczciwy pracownik
@Kamik 24.07.2018 09:07

Tylu ludzi ma problem z tą firmą dlaczego nie złożyć pozwu grupowego do sądu z tego co tu czytam to jest o co walczyć przecież w tych czasach można wywalczyć odszkodowanie za stres w pracy .

Jerzy

Czy możecie opowiedzieć coś o aktualnych możliwościach rekrutacyjnych w Tube City IMS Poland? Czy firma stale i regularnie szuka nowych pracowników? Jak wygląda sam proces rekrutacyjnych - z ilu etapów się składa? To dość stresujący czas dla każdego potencjalnego pracownika, więc praktyczne wskazówki w tej kwestii są zawsze ogromnie pomocne.

Pampers

Widzę że więcej tutaj opinii ludzi jeszcze pracujących niż zapytań o robotę ;-) na gorącym jedną z brygad ma od kwietnia chyba 4 nowych to też o czymś świadczy;-) Jak ktoś na głową operatorowi mówi łyżka wyżej łyżka niżej ;-) żeby agresywniej ;-)

zainteresowany

A co z utrzymaniem ruchu jakie zarobki ? ile mechanicy tam wyciągają? myślę że przy ciężkim sprzęcie wyciągną 3,500 netto + premia i tyle dostane na start .

XXX
@zainteresowany 27.06.2018 11:39

Powiem tak z utrzymaniem ruchu nie znam zarobków ale myślę że tą kwotę co podałeś jest trochę przesadna jest tam rotacja duża a jak mają możliwość ucieczki np : na operatora to uciekają i jeszcze jedno warunki pracy chłopaków zostawię lepiej bez komentarza - podziwiam ich.

Niewolnik obozu
@XXX 29.06.2018 21:39

Jako nowo przyjęty operator dostaje się 3100 brutto stawki.

Pampers
@XXX 29.06.2018 21:39

Leżą w błocie jak pada nie ma hali i nic oni muszą zdrowie utrzymać a nie maszyny

bhp to porazka

Panie Mazur ilu jeszcze musi sie przewinac ludzi przez zmiane Mistrza Karonia by dostrzec ze to nie w operatorach tkwi problem... jakos na innych brygadach ludzie sie nie zwalniaja... a teksty typu.. jak ci nie pasuje, nikogo nie trzymam, i 10 jest za brama na Twoje miejsce sa chyba nie na czasie...

Wiktor

Słyszałem, że firma ma dobrą opinię jako pracodawca. Potrzebują ludzi?

Pampers

Ogólnie można było by przywyknąć ale atmosfera tragedia.. twierdzą że na miejsce już pracujących są kolejki;-) a za 3000 na takim sprzęcie to nie szczyt marzeń jeszcze na brygady.. BHP masakra.. patologia straszna.. i trzeba uważać z kim i o czym rozmawiać;-) Wieczne rozmowy o tym że ludzie mają dosyć:-)

ladowarkowy

ladowarki 1, wozidlo, stanie przy tasmie odrzucanie zlomu..= 2700 netto +500 zl premi ktora bardzo latwo mozna stracic, po pol roku kartki+ 300 zl i 7 zl na pranie... czterobrygadowka., na wejsciu alkomat, kraty na szybach ladowarek, wszechobecny kurz

tuba dupa

sa dwa działy..huta odbieranie żużla z pieca i lipówka gdzie jest wieksza rotacja bo sie kurzy jak cholera-ładujesz auto albo wagony to świata nie widac, obraz ksieżycowy sytem pracy czterobrygadówka ale masz na miesiac dodatkowe 3 dni urlopu...rzucaja cie na ładowarke,za godzine ozidło,później na bobcata a na koniec na taśme złom udrzucać-trzeba byc w masce,,bhp lekko porabanii,musisz chodzic w okularach i kasku, pod koniec dniówki wszyscy musza pozamiatac--huj że nic nie widzisz bo ci sie okulary paruja-masz w nich robic bo jak nie to ci premie zabiora jak bedziesz bez okularów,...robia zdjecia ładowarce przed załadowaniem , podczas ładowania i po załadunku..jak smarujesz maszyne to musisz (usunięte przez administratora) smaru tak dużo żeby na zdjeciach było widac..kraty na szybach ładowarek tak że (usunięte przez administratora) widzisz jak ładujesz auto ( na kamieniołomach koparki nawet takich nie maja)....zarobki 3500zł netto wyciagniesz i po pół roku kartki 15zł za dzien ..ładowarki caty...ale lipne jak dla mnie bo co troche jakas awaria..jak nie wyciek oleju to dziura w siłowniku..to niemozesz wyłaczyć ładowarki 20 min bo sie DPF wypala..naprawde..a niby takie amerykanskie:P atmosfera w pracy- robole spoko -z kazdym pogadasz i wogóle...i taraz tak...rano alkomat każdy na wejsciu,,,jak trafisz na brygade Mistrza którego nazwisko zaczyna sie na K. - to (usunięte przez administratora) ta robote, (usunięte przez administratora) sie do wszystkiego, straszy ludzi na kazdym kroku ze premie zabierze,w ciagu roku 5 operatorów sie zwalnia bo niewytrzymuja psychicznie, (usunięte przez administratora) taka jakich mało, brak słów żeby tego chłopa opisac... 2 razy w miesiacu kaze ci pisac "obserwacje" czy kolega z wozidła badź czerpaka pracuje zgodnie z BHP czy masz jakies uwagi do jego pracy,,na innych zmianach podobno lepiej...ale tam sie ludzie nie zwalniaja wiec sie trudno dostac...firma jak dla mnie na chwile i wymagania nieadekwatne do zarobków...a amerykanie sie śmieją z polaczków i ich polskiego piekiełka

lipowka
@tuba dupa 11.04.2018 20:25

przynajmniej nie jest tak jak za Eko-Grys ze kolesie z rannej zmiany juz 14.15 (albo wczesniej) juz byli w Zabkowicach na stacji PKP i czekali na pociag do domu albo o tej samej godzinie byli juz nabombieni w domu. Polak potrafi nabombic sie w 15min i jeszcze zajechac do domu oddalonego o jakies 15km. Tak sie kiedys pracowalo. Moze amerykanie wreszcie zrobia porzadek z tym pseudo-zakladem.

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w Tube City IMS Poland sp. z o.o. o opisanie świeżej sytuacji panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki pracy? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Administrator

Czy ktoś chciałby wypowiedzieć się w sposób rzetelny i prawdziwy o firmie Tube City IMS Poland sp. z o.o.? Taka wypowiedź mogłaby pomóc innym aplikantom w uzyskaniu informacji o firmie.

Czarek

Osoby, które nie przepadają za pracą zawsze będą pisać jakieś bzdury na forum, szkoda!!

Czakers

Ja tam byłem na tzw. teście z miesiac temu. Robota i na ładowarce ,i na wozidle. Nie chcieli powiedziec, jakie zarobki,ale jak tam zapytalem pracownika,to dal do zrozumienia,zeby sobie policzyc godziny w miesiacu razy 15zl/h.Czyli wychodzi za robote w systemie 4/1 jakies 2500zl. Z ładowarek to maja np. Cat-y 50-tonowe

karol
@Czakers 16.02.2017 22:17

ile zarobie przy 168 h ? jako operator ładowaki {prosze podac w netto}

były

uciekajcie z tego bagna jak najdalej

pracownik
@były 04.02.2018 20:59

Jakieś szczegóły?

optymistyczny

Ja tam robie niedługo, jakoś ponad rok. Nie jest tak znowu strasznie jak tu piszecie. BHP wszędzie jest gorsze czy lepsze. Jak zaczynałem to było nas poniżej 100 a teraz??? O wiele więcej. Czyli zwiększają zatrudnienie to i wieksza roszada w ludziach. Owszem czasami zabiorą premie ( ja straciłem za wgniecenie na maszynie ) ale przez większość czasu ją mam!!!! Socjal jest i to dobry! Pracowałem w firmach gdzie nic nie było ! A jeśli chodzi o kierowników i ludzi - ja nie narzekam chyba, że wy trafiliście do "wuja" to nie zazdroszczę... Zarobki mogły by być lepsze jak zawsze, ale ok 2,6 czasami trochę więcej mam ale nauczony doświadczeniem nie narzekam. Bywało gorzej.....

Pracownik
@optymistyczny 06.02.2017 19:40

Dostałem zaproszenie na rozmowę w sprawie pracy na operatora sprzętu ciężkiego mam duże doswiadczenie i uprawnienia ładowarki kl 3 2 1 i koparki 3 2 1 oraz wozidła na jakie zarobki mogę liczyć i jaki mają sprzęt

operator
@Pracownik 09.02.2017 09:09

koparek nie mają,tylko ładowarki i wozidła,4 letnie i nowe też,ile zarobisz nie tyle żebyś był zadowolony za robote którą będziesz odwalał w systemie 4-brygadowym,zresztą musisz sam zobaczyć jak wygląda tam robota a potem będziesz przeliczał czy to się opłaca.Według mnie raczej nie chyba że nie masz wogóle roboty,to lepsze tyle niż nic a z czasem poszukasz czegoś sensowniejszego.

Pracownik
@operator 12.02.2017 11:56

Dziękuję za odpowiedź kolego ale 3 tyś bym zarobił czy raczej ciężko?

operator
@Pracownik 12.02.2017 12:48

To zależy czy w danym miesiącu utrzymasz premie 500zł brutto,a stracić ją bardzo łatwo za byle co,więc 3 na ręke nie będziesz miał,nawet chyba z premią ci braknie ale negocjuj z nimi bo można ile ci się uda to twoje.

Pracownik
@operator 12.02.2017 14:38

Kolego długo tam.pracujesz? A jakie mają ładowarki?

operator
@Pracownik 12.02.2017 17:54

Nikt kto tam pracuje nie będzie ci pisał takich informacji,chyba się domyślasz dlaczego bo raczej nie trudno załapać o co chodzi, ładowarki są firmy CAT I i II klasa. Zahaczyłem tylko o tą firmę i dałem sobie spokój,jak zaczniesz pracować to zrozumiesz dlaczego.

Pracownik
@operator 12.02.2017 19:31

Spoko rozumiem kolego jedynie co mnie zastanawia to że ciągle potrzebują operatorów chyba jest lipa że tak ciągle szukają ludzie pewnie sami odchodzą że jest taka rotacja ludzi chyba dam sobie spokój z tą firmą

Kierownik przeróbki

Powiem tak proponowali mi tam prace jakies dwa lata temu jako operator maszyn budowlanych.Co mnie najbardziej rozsmieszyło to to ze trzeba nieustannie nawet w maszynie w kasku siedziec ze niby przepisy bhp.A jak sie niedostosujesz to zabiora ci miesieczny dodatek bylo wtedy 2zl do kazdej godziny.A pieniadze jakies 3300 brutto czyli zarobisz gdzie jak operator 2500 zł socjal taki jak ubranie wyposazenie dostaniesz ,Robota jaka jest czy ciezka niewiem ale biorac pod uwage to jakie maszyny nowe tam maja i niema chetnych bo nonstop szukaja to chyba pieniadze nie są wysokie.A wiadomo ze kazdy operator zarabia 5koła to jest minimum oprocz tego wpada kasa do kieszeni albo pod stołem.Więc maja problem bo niemoga tego przeskoczyc i ludzie niechca tam isc do pracy .W kasku caly dien niewygodnie.

Były niewolnik
@Kierownik przeróbki 15.12.2016 12:37

kask i okulary w kabinie przez 8 h już znieśli bo przez swoją głupote mają wieczny problem z ludżmi,ale ta firma to typowy Polski obóz pracy,przez te 8 godzin wycisna z człowieka wszystko zawsze brakuje ludzi i zawsze trzeba robić za dwóch,to zresztą ich motto.Zabieraja w zasadzie co miesiąc 500 zł brutto z wypłaty za takie niewybaczalne przewinienia jak np: uchylone okno lub drzwi w kabinie operatora np.w ładowarce czy żurawiu obojętnie czy klima działa czy nie musisz siedziec w temp.okolo 40 stopni bo inaczej 500 ci zabiorą.Kierowcy muszą chodzić zawsze w okularach,długich rękawach i butach z noskami co żałosne latem także,jak zaczniesz go rozładowywać lub załadowywać i czegoż mu braknie także zabierają 500zl. Ciężko to od nich wyegzekwować bo maja osobiście w dupie ciebie i to czy ktos zabierze ci 500zł. Ogólnie jest tyle zakazów i nakazów że można by napisać książke.Nie da się przez to normalnie pracować i funkcjonować bo człowiek ciągle myśli czy czasem ktoś nie widział że zrobił coś nie tak w myśl chorych przepisów tej firmy.Atmosfera jest toksyczna a ludzie chętnie robią donosy na siebie nawzajem bo jest to bardzo chwalone i dopingowane w myśl zasady dobry pracownik to kapuś. Ruch pracowniczy jest bardzo duży,jedni odchodzą drudzy przychodzą i tak wkółko,ale w Tube City lub po nowemu TMS International jak kto woli nikogo to nierusza mają ogólnie pracownika za śmiecia i niewolnika.Nie polecam zawracać sobie głowy tą firmą ludziom którzy nie odnajdą się w atmosferze obozowej lub więziennej bo tak wygląda tam praca lub bardziej niewola.

pracownik

jakie opinie na temat firmy i ludzi pracujacych tam?

admin

Wiecie jak wygląda program staży i praktyk wakacyjnych w firmieTube City IMS Poland sp. z o.o. ? Chętnie zatrudniają młode osoby? Czekamy na Twój komentarz.

NIE POLECAM !!!
@admin 21.08.2015 20:59

ogólnie nie polecam jednostek, tej firmy, umieszczonych na terenie huty Arcelor Mittal w Dąbrowie Górniczej. zarobki ludzi tam pracujących są zadowalające tylko dla ich pracodawców a warunki w jakich pracują są skrajnie niebezpieczne dla ich zdrowia. każdemu z nich grozi bynajmniej pylica płuc. na jednym z tam umieszczonych zakładów kierownikiem jest chyba wychowanek więziennego Kapo, dla którego nie jest żadnym problemem zabranie komuś premii (w wysokości 500zł) za byle przewinienie. pracownik tam jest nikim jak tylko maszynką do zarabiania pieniędzy dla tych na górze. idiotyczne przepisy bhp nijak się mają do higieny tam zatrudnionych, nie wspominając bezpieczeństwa. masz człowieku uprawnienia na cięzki sprzęt ? miej także wieksze ambicje i omijaj to miejsce z daleka

Zostaw opinię o Tube City IMS Poland sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tube City IMS Poland sp. z o.o.