Tube City IMS Poland sp. z o.o.
3 39 6 1

Opinie o Tube City IMS Poland sp. z o.o.

Myjący się

Napiszę jak wygląda prysznic po pracy w Tms kabiny prysznicowe są pozatykane i ludze muszą się myć w brudach poprzednich pracowników a co za tym idzie w fekaliach!!! bo jak facet myje osraną (usunięte przez administratora) i jaja to inaczej tego nie można nazwać! Brawo Amerykańska firma pogratulować Moje sugestie dla Tube City IMS Poland sp. z o.o.: Zacząć słuchać ludzi robić zebrania i rozmawiać z pracownikami.

anonim

(usunięte przez administratora)

Dawid

Podawanie danych osobowych innych osób, a także inicjałów, po których można ich rozpoznać jest na forum Gowork.pl zabronione. Odsyłam Cię do regulaminu, żebyś się z nim zapoznał https://www.gowork.pl/regulamin Rozumiem, że nie jesteś zadowolony z relacji z przełożonym, ale może inicjatywa całego zespołu pomogłaby we wdrożeniu lepszych według Ciebie pomysłów. Napisz kilka słów o warunkach wynagrodzenia i rodzaju umów zawieranych przez pracodawcę.

Jakub
@Dawid 03.12.2018 14:38

Wiecie jak wygląda program staży i praktyk wakacyjnych w firmie ? Chętnie zatrudniają młode osoby zaraz po studiach, albo studiujących na ostatnim roku? Czy staże są płatne i można później dostać pracę?

Operator

W ogłoszeniu o pracę zapewniają pakiet socjalny a na święta nie chcą dać nic! śpiewka że nie mam pieniędzy! a człowiek w święta będzie dla nich tyrał .

Bartex

Pozdrawiam was z tube city ims scunthorpe tu praca jest bezstresowa 10 f za godz gorąco ale polecam

Karol
@Bartex 03.08.2018 22:41

nie ma tam przyjec? :d

Nowy
@Bartex 03.08.2018 22:41

A my nie pozdrawiamy z Dąbrowy górniczej:-D patologia i dziadostwo :-D

olo
@Nowy 06.08.2018 13:52

Jaki Pan taki Kram

spychacz

Tak...jest chyba ponad 180 osób w firmie a tu elita znawców!!!! Powiem tak...kto chce pracować to pracuje. Ciekawe ile i jak to jest strasznie mało jak koledzy z brygady X płakali bo większy podatek im wyszedł. Hahahah to mało musi być hahahah. Rotacja jest ale wszędzie jest!!!! Ja robiłem wcześniej na AM - tam spróbujcie cwaniaki!!!! To się przekonacie co znaczy (usunięte przez administratora) Dają więcej i ludzie fajniejsi. Kłamiecie jak z nut..... mam 3300 podstawy+dodatki= ok 4800 to widzę niezły poziom z matmy macie. Do tego od niedawana bony- 300 do rączki wpada. Tak wyglądaja zarobki dla zainteresowanych !!! Z bhp da się żyć - leje na to to nie jest dla mnie najważniejsze żeby tu pracować. A jak nie to wyp...do Niemiec jak tam taki raj! Trzymajcie się cwaniaki !

Były pracownik

Dramat!!! Za żadne pieniądze nigdy więcej. Atmosfera napięta jak w obozie koncentracyjnym, pieniądze marne, nadzór niespełna rozumu. Brygada mistrza „K” wyrazy współczucia wyżej wymieniony trzęsie się na widok kierownika M. Chore zasady bhp przestrzegane na potęgę, za mały bla żegnaj się z premia wtedy dostaniesz 2700 netto odliczając koszty dojazdu bo na ten koniec świata blisko nie ma nikt, w moim przypadku 1000zl na paliwo zostaje 1700, płace 1500 za wynajem mieszkania. Ludzie dramat! Nie zatrudniać się w tym kołchozie!

Arek

Dziękuję ale po ostatniej rozmowie kwalifikacyjnej zdecydowanie powiem nie!

aaaa
@Arek 30.09.2018 02:44

a na jakies stanowisko aplikowales?

Były
@aaaa 03.10.2018 17:06

Na jakie by był wyszło źle ;-)

Dlugopis

Powiem tak nie polecam kapusie na każdym kroku a szczególnie Pan. W z kafaru

Zalmiwas
@Dlugopis 26.09.2018 18:44

Ktoś by powiedział że skoro szukacie pracy tzn że z wami coś nie tak ;-) ale ludzie którzy chcą pracy po 8h i pełnej umowy kuszą się tutaj :-D to akurat fakt ,:-D potem się zaczyna:-P niewolnictwo ;-)itd nam gościć ze złomu... Jeździł na brygadę.. wracał po 8h do domu nas odwoził :-) potem dalej 16 bo nadgodziny;-) itd ;-) rozumiem że kasa fajna itd :-P ale jak nie chce w domu z baba siedzieć to niech do Niemca jedzie za 2x tyle :-D jak szoszony w kabinie :-D

Zalmiwas
@Dlugopis 26.09.2018 18:44

Z kataru? Pewnie ten misio co pracuje tylko od poniedziałku do piątku:-D? Co panu m. Kawę chował w zaspę żeby się ten nie poparzył hahaha ;-)

anonim

(usunięte przez administratora)

Pampers

Tutaj nie ;-) zrobisz im dobrze i zostaniesz jak trzeba na drugą zmianę bo ktoś nie przyszedł :-)a potem zabiorą ci premie bez informacji za co i dlaczego:-) faktycznie jest tu dobrze:-)

Zainteresowany

Czy coś się poprawiło? Widzę, że wiele opinii krytycznych. Dlaczego ludzie z biura odeszli?? Ktoś o tym wspominał. Proszę napiszcie prawdę.

Hahaha
@Zainteresowany 20.09.2018 10:24

Biuro? Jak by nie chłopy na gorącym to nie ma biura... Jazda na 1 Kresa bo oszczędności... (usunięte przez administratora)hłopie ogarnij się polonisto:-D masz kilku niewolników ok ;-) ktoś się cieszy bo zrobił nadgodziny :-) Darek hehe a potem ujjj premi brak i po co było być po 16 w pracy..

Był widział uciekł:-*
@Hahaha 21.09.2018 21:38

Wielu ludzi jest spoko ale kierownik i jeden z majtrow ;-) Pampers to patologia taka że szkoda się tam zlać :-D

Drzewo

Realne wynagrodzenie dla operatora wozidła, ładowarki, koparki to 2700 zł na rękę jest do tego premia 500zl ale ona jest bardzo często zabierana! Przykłady :np jak zapomnisz zapiąć paska od kasku na głowie, jak schodząc z szatni nie będziesz się trzymać poręczy, jak na sekundę zapomnisz zapiąć pasa w maszynie wysyłany jest sygnał do kierownika i już po premi, jak nie będziesz się trzymać wszystkimi rękami poręczy schodząc z maszyny też po premi, ogólnie praca w ciągłym stresie w zapyleniu ogromnym czasami po 16h. Ludzi przez firmę przewija się bardzo dużo a to wszystko dzięki kierownikowi jego nazwisko jest na M. Ogólnie nie polecam

Był widział uciekł:-*
@Drzewo 06.09.2018 11:15

Po 16 robią niewolnicy :-Dznam paru golilibsie w pracy :-D panie Woś :-D kasa kasa ale bezdomny w pracy?

Akcja zima

Tak jak powiedział kolega z pewnej zmiany. Odkąd zaczalem pracować w tms przestałem chodzic do cyrku;)

Pampers
@Akcja zima 18.08.2018 10:50

Wracam do pracy a na pewnej brygadzie w ciągu tygodnia zwolniło się 2 operatorów:-D a kierownik M zawsze powtarzał że nie trzyma nikogo na siłę i chłopy dostali paragraf:-D

Akcja zima
@Pampers 20.08.2018 06:38

I zapewne to nie jest koniec:)

Akcja Zima
@Pampers 20.08.2018 06:38

No i chłopakom zmienili świadectwa na rozwiązane za porozumieniem stron :)

Zainteresowany

A czy szukają pracowników do sprzedaży? Jak ogólnie jest sprzedaż zorganizowana, czy to dobry dział?

Akcja zima
@Zainteresowany 26.08.2018 20:41

Napisze Ci tak. W ciągu krótkiego okresu (3tyg) zwolniły się bodajże 4 osoby z biura. W tej grupie był też główny bhp-owiec

Techniczny
@Zainteresowany 26.08.2018 20:41

Daj sobie spokój z pracą w tej firmie. Opinie są prawdziwe - lepiej w markecie na kasie.

Hutnik
@Zainteresowany 26.08.2018 20:41

To tam jest jeszcze administracja?

Niki

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Fałszywymi wpisami można bardzo kogoś skrzywdzić!!

Rysiu
@Niki 21.08.2018 21:09

Tak, pani z biura jest wporzadku :)

Nowy
@Niki 21.08.2018 21:09

Zatrudnij się i powiedz coś dobrego po miesiącu ;-)

Rysiek

jakby ktos szukal pracy to prosze wpisac w google Radladerfahrer arbeit ( to po niemiecku operator ladowarki) przyjechalem do Niemiec 2 tyg temu... pracy na sprzet jest w (usunięte przez administratora) same nowe maszyny.. narazie przez agencje ale i tak jest spoko..... praca bezstresowa. 8 h .. nawet niepatrza na uprawnienia.. tylko zapraszaja cie na probe.. pokaza ci co i jak.... potem siadaj na maszyne, zaladuj 2 auta.. dziekuje... na ktora mozesz jutro przyjsc? autostrada 6 godzin drogi.. co weekend jestem w domu... znam pare slow po niemiecku. pracuje z niemcami, chorwatami, czechami, ruskimi, jakos sie dogadujemy, jak ktos robil na sprzecie to sobie poradzi,,, j e b a c tube i ich 3200zl ...

Kamil

Kiedys mowiono ze jezeli zwolnisz sie od nas to juz nie ma powrotu..... wczoraj zwolnil sie operator(przepracowal miesiac) pani z biura juz sama dzwoni do ludzi (ktorzy sie zwolnili) z pytaniem czy nie szukaja pracy.... :) dobtrze wam (usunięte przez administratora) za te kraty na szybach ladowarek i odmóżdżone przepisy...... zeby chlopu zabrac 500zl premi bo opona jebla na jego zmianie....

Wiktor

Może trzeba pokazać, że jest się dobrym fachowcem a nie od początku pracy walczyć z kierownictwem?

Dawny pracownik niewolnik
@Wiktor 15.07.2018 11:44

Tam większość ludzi to fachowcy bo kto normalny godzi się robić w piekle za te pieniądze:-) nie mówię o ludziach z taśmy którym firma zrobiła kwity i teraz wielcy operatorzy:-D:O Połowę z nich jak by zabrać na budowę to nie dali by rady do śniadania:-P Kierownictwo? Mówisz o gościu z białego auta;-) jak kierownikiem mógł zostać taki typ;-)

Pracownik zimnego:-) dawnooo
@Wiktor 15.07.2018 11:44

Taaaa robią czy robili tam ludzie którzy zima kawę kierownikowi w śniegu chłodzili żeby się nie oparzył :-D gdzie ich wstyd:-) pewnie robią do dziś i donoszą na nowych dlatego wiecznie rotację:-)

Kamik
@Wiktor 15.07.2018 11:44

Jak ci zabiora premie za (usunięte przez administratora) w oponie, albo brak zapietych pasow. albo brak okularow na nosie to inaczej bedziesz spiewalspiewal

Uczciwy pracownik
@Kamik 24.07.2018 09:07

Tylu ludzi ma problem z tą firmą dlaczego nie złożyć pozwu grupowego do sądu z tego co tu czytam to jest o co walczyć przecież w tych czasach można wywalczyć odszkodowanie za stres w pracy .

Jerzy

Czy możecie opowiedzieć coś o aktualnych możliwościach rekrutacyjnych w Tube City IMS Poland? Czy firma stale i regularnie szuka nowych pracowników? Jak wygląda sam proces rekrutacyjnych - z ilu etapów się składa? To dość stresujący czas dla każdego potencjalnego pracownika, więc praktyczne wskazówki w tej kwestii są zawsze ogromnie pomocne.

Pampers

Widzę że więcej tutaj opinii ludzi jeszcze pracujących niż zapytań o robotę ;-) na gorącym jedną z brygad ma od kwietnia chyba 4 nowych to też o czymś świadczy;-) Jak ktoś na głową operatorowi mówi łyżka wyżej łyżka niżej ;-) żeby agresywniej ;-)

zainteresowany

A co z utrzymaniem ruchu jakie zarobki ? ile mechanicy tam wyciągają? myślę że przy ciężkim sprzęcie wyciągną 3,500 netto + premia i tyle dostane na start .

XXX
@zainteresowany 27.06.2018 11:39

Powiem tak z utrzymaniem ruchu nie znam zarobków ale myślę że tą kwotę co podałeś jest trochę przesadna jest tam rotacja duża a jak mają możliwość ucieczki np : na operatora to uciekają i jeszcze jedno warunki pracy chłopaków zostawię lepiej bez komentarza - podziwiam ich.

Niewolnik obozu
@XXX 29.06.2018 21:39

Jako nowo przyjęty operator dostaje się 3100 brutto stawki.

Pampers
@XXX 29.06.2018 21:39

Leżą w błocie jak pada nie ma hali i nic oni muszą zdrowie utrzymać a nie maszyny

bhp to porazka

(usunięte przez administratora) ilu jeszcze musi sie przewinac ludzi przez zmiane Mistrza Karonia by dostrzec ze to nie w operatorach tkwi problem... jakos na innych brygadach ludzie sie nie zwalniaja... a teksty typu.. jak ci nie pasuje, nikogo nie trzymam, i 10 jest za brama na Twoje miejsce sa chyba nie na czasie...

Wiktor

Słyszałem, że firma ma dobrą opinię jako pracodawca. Potrzebują ludzi?

Pampers

Ogólnie można było by przywyknąć ale atmosfera tragedia.. twierdzą że na miejsce już pracujących są kolejki;-) a za 3000 na takim sprzęcie to nie szczyt marzeń jeszcze na brygady.. BHP masakra.. patologia straszna.. i trzeba uważać z kim i o czym rozmawiać;-) Wieczne rozmowy o tym że ludzie mają dosyć:-)

ladowarkowy

ladowarki 1, wozidlo, stanie przy tasmie odrzucanie zlomu..= 2700 netto +500 zl premi ktora bardzo latwo mozna stracic, po pol roku kartki+ 300 zl i 7 zl na pranie... czterobrygadowka., na wejsciu alkomat, kraty na szybach ladowarek, wszechobecny kurz

tuba dupa

sa dwa działy..huta odbieranie żużla z pieca i lipówka gdzie jest wieksza rotacja bo sie kurzy jak cholera-ładujesz auto albo wagony to świata nie widac, obraz ksieżycowy sytem pracy czterobrygadówka ale masz na miesiac dodatkowe 3 dni urlopu...rzucaja cie na ładowarke,za godzine ozidło,później na bobcata a na koniec na taśme złom udrzucać-trzeba byc w masce,,bhp lekko porabanii,musisz chodzic w okularach i kasku, pod koniec dniówki wszyscy musza pozamiatac--huj że nic nie widzisz bo ci sie okulary paruja-masz w nich robic bo jak nie to ci premie zabiora jak bedziesz bez okularów,...robia zdjecia ładowarce przed załadowaniem , podczas ładowania i po załadunku..jak smarujesz maszyne to musisz (usunięte przez administratora) smaru tak dużo żeby na zdjeciach było widac..kraty na szybach ładowarek tak że (usunięte przez administratora) widzisz jak ładujesz auto ( na kamieniołomach koparki nawet takich nie maja)....zarobki 3500zł netto wyciagniesz i po pół roku kartki 15zł za dzien ..ładowarki caty...ale lipne jak dla mnie bo co troche jakas awaria..jak nie wyciek oleju to dziura w siłowniku..to niemozesz wyłaczyć ładowarki 20 min bo sie DPF wypala..naprawde..a niby takie amerykanskie:P atmosfera w pracy- robole spoko -z kazdym pogadasz i wogóle...i taraz tak...rano alkomat każdy na wejsciu,,,jak trafisz na brygade Mistrza którego nazwisko zaczyna sie na K. - to (usunięte przez administratora) ta robote, (usunięte przez administratora) sie do wszystkiego, straszy ludzi na kazdym kroku ze premie zabierze,w ciagu roku 5 operatorów sie zwalnia bo niewytrzymuja psychicznie, (usunięte przez administratora) taka jakich mało, brak słów żeby tego chłopa opisac... 2 razy w miesiacu kaze ci pisac "obserwacje" czy kolega z wozidła badź czerpaka pracuje zgodnie z BHP czy masz jakies uwagi do jego pracy,,na innych zmianach podobno lepiej...ale tam sie ludzie nie zwalniaja wiec sie trudno dostac...firma jak dla mnie na chwile i wymagania nieadekwatne do zarobków...a amerykanie sie śmieją z polaczków i ich polskiego piekiełka

lipowka
@tuba dupa 11.04.2018 20:25

przynajmniej nie jest tak jak za Eko-Grys ze kolesie z rannej zmiany juz 14.15 (albo wczesniej) juz byli w Zabkowicach na stacji PKP i czekali na pociag do domu albo o tej samej godzinie byli juz nabombieni w domu. Polak potrafi nabombic sie w 15min i jeszcze zajechac do domu oddalonego o jakies 15km. Tak sie kiedys pracowalo. Moze amerykanie wreszcie zrobia porzadek z tym pseudo-zakladem.

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w Tube City IMS Poland sp. z o.o. o opisanie świeżej sytuacji panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki pracy? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Administrator

Czy ktoś chciałby wypowiedzieć się w sposób rzetelny i prawdziwy o firmie Tube City IMS Poland sp. z o.o.? Taka wypowiedź mogłaby pomóc innym aplikantom w uzyskaniu informacji o firmie.

Czarek

Osoby, które nie przepadają za pracą zawsze będą pisać jakieś bzdury na forum, szkoda!!

Czakers

Ja tam byłem na tzw. teście z miesiac temu. Robota i na ładowarce ,i na wozidle. Nie chcieli powiedziec, jakie zarobki,ale jak tam zapytalem pracownika,to dal do zrozumienia,zeby sobie policzyc godziny w miesiacu razy 15zl/h.Czyli wychodzi za robote w systemie 4/1 jakies 2500zl. Z ładowarek to maja np. Cat-y 50-tonowe

karol
@Czakers 16.02.2017 22:17

ile zarobie przy 168 h ? jako operator ładowaki {prosze podac w netto}

były

uciekajcie z tego bagna jak najdalej

pracownik
@były 04.02.2018 20:59

Jakieś szczegóły?

Zostaw opinię o Tube City IMS Poland sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tube City IMS Poland sp. z o.o.