Warsaw Expo
2 139 6 1

Opinie o Warsaw Expo

Filtruj opinie po kryteriach:

Pracownik PWE
 Opinia

Włoże kij w mrowisko. Wcale nie jest tak źle jak piszecie. Z analizy widać ze opinie piszą osoby które juz nie pracują tutaj. Jak sami wiecie mało kto sam odchodzi. Raczej ludzie są zwalniani a potem piszą takie gorzkie słowa. Zwalniani są ludzie którzy nie mają pomysłu na rozwój projektu, marudy i obiboki. Takim którym nie che się pracować tylko plotkowac.ludzie którzy nie potrafią planować pracy na rok z góry i myślą że są wielcy bo mają mizerne kontakty. Naprawdę tak jest. Są ludzie silni, z branży i w tej firmie mają rozwoj i pieniądze. I szacunek.

Pomocna?
niko6
 Opinia
@Pracownik PWE 10.03.2019 07:34

1. Kiepska analiza 2. "mało kto sam odchodzi" - nieprawda, takie decyzje są podejmowane coraz częściej przez najbardziej wartościowe osoby, które nie chcą już, aby ich nazwisko było kojarzone z tą firmą. Nie mają siły walczyć z wiatrakami, tłumaczyć, etc. Tak naprawdę większość osób już po kilku miesiącach otwiera się na nowe propozycje, szuka nowej pracy. Zarząd udaje, że niczego nie widzi. 3. Oprócz marud i obiboków (po cholerę ich zatrudniacie, gdzie jest dział HR, może najpierw tam trzeba kogoś nowego zatrudnić?), zwalniani są tez ludzie zupełnie bez powodu, kluczem do "czystek" są zarobki i oszczędności- im więcej ktoś zarabia, tym większą ma szanse na zwolnienie - zaiste wspaniały sposób na zarządzanie firmą i na szukanie oszczędności 4. "planować pracy na rok z góry" nie da się przy tak częstych zmianach decyzji, strategii i struktury firmy. Mozna coś zaplanować, mieć pomysł, przedstawić go, uzyskac akceptację, harować po nocach, a potem nagle decyzja cofnięta i szlag trafia wszystko. 5. "ludzie silni? z branży"??!!??? - patrz punkt 2 - jeśli nawet tacy są, to po pewnym czasie odchodzą sami, bo są gnojeni, mobbingowani, wypaleni - wiadomo: nie wychylać się, nie być bardziej inteligentnym od tych, którzy Tobą rządzą. Ludzie, którzy naprawdę się angażują, podupadają na zdrowiu. Liderzy projektów wychodzący z płaczem z zebrań, i tak dalej i tak dalej. Brak szacunku i zero dostrzegania potencjału pracowników. Maszynka do mięsa - zatrudniają hurtowo, jak leci, bez pojęcia, byle tylko za dużo komuś nie zapłacić, mielą tą masę ludzką, a potem masowo zwalniają lub doprowadzają do tego, że ludzie nerwowo wysiadają. Wiem, gdzie indziej może być podobnie lub jeszcze gorzej. Wiem, nigdzie nie ma idealnej pracy. Jednak każdy ma swoją godność i każdy zasługuje na szacunek.

Pomocna?
Wrona
 Opinia
@Pracownik PWE 10.03.2019 07:34

Najlepsza jest kwestia czystości i higieny pracy, czyli jej brak. Bród, kurz, zero sprzątania... W kwestii kultury pracy to tez brak bo brak podstaw kultury w zachowaniu.

Pomocna?
JaJakoByły
 Opinia

Pracowałem jakiś czas temu w tej firmie. Zgadzam się z tym, iż zwalnianie pracowników bez powodu to chleb powszedni w tej instytucji. Mnie tez zwolniono, kompletnie nie uzasadniając tego, do dziś się głowię co było powodem, mogę się jedynie domyślać, iż chodziło o to, że zbyt akcentowałem swoje zdanie ( w końcu byłem odpowiedzialny za koncepcję targów), a tam chyba tego nie lubią, wolą takie małpiatki co to skaczą jak pan zaklaszcze. Dodam, iż samo zwolnienie odbywa się w sposób uwłaczający dla pracownika; zabranie komputera i nakaz natychmiastowego opuszczenia stanowiska pracy. Zarząd to parodia, czasami odnosiłem wrażenie, że to nie jest poważna firma, a robią sobie po prostu na ludziach eksperyment społeczny... Szczerze nie polecam tam pracy, bo szkoda się tak upokarzać!

Pomocna?
MozeJedenZWas
Nazwa działu: IT
 Opinia

Hej, co powiecie o pracy tam w dziale IT jako człowiek od stron internetowych? Jak atmosfera i ogólnie praca?

Pomocna?
TakNie
fotograf
 Opinia

nieuczciwi krętacze, kłamcy, niewywiązujący się wobec współpracowników.

Pomocna?
Zasmucona
 Opinia

Jeszcze tu pracuje ale ostatkiem sił. Jest kilka naprawdę kilka wartościowych ludzień Aga dentysta Monika paczki Gosia motocycle i chyba już nikogo . Dyrektorzy tylko z nazwy. Jest źle. Wiem ze najbardziej krelatywnie czują powagę sytuacji ale też szukają pracy. Może pracodawcy kiedyspozycji się ogarnąć. Kto wie. Jest źle.

Pomocna?
Aga
 Opinia
@Zasmucona 05.01.2019 20:01

Dziękuje Aga dentysta

Pomocna?
Gosia
 Opinia
@Zasmucona 05.01.2019 20:01

Dziękuje, Gosia motocykle

Pomocna?
Monika
 Opinia
@Zasmucona 05.01.2019 20:01

Dziękuję Monika Paczki :)

Pomocna?
Gosia
 Opinia
@Gosia 07.01.2019 14:40

Gosia już nie pracuje, także coraz gorzej się robi

Pomocna?
ciekawy
 Opinia

Naprawdę jeste tam aż tak zle? Jestem zainteresowany praca tam ale po przeczytaniu forum jestem zaniepokojonym

Pomocna?
TakNie
Nicki
 Opinia
@ciekawy 14.01.2019 10:44

Współpracownicy są naprawdę w porządku. Atmosfera jest ok, dopóki nie zaczynają się masowe zwolnienia. A poza tym, wiesz, to nie jest tak, że pracujesz tam "dla kogoś", ale "na kogoś".

Pomocna?
ciekawy
 Opinia
@Nicki 14.01.2019 13:30

Polecasz prace tam? jak z umowami? I dlaczego są co chwile masowe zwolnienia ?

Pomocna?
Nicki
 Opinia
@ciekawy 18.01.2019 21:51

Ogólnie polecam, umowy różne, pewnie zależy od stanowiska. A dlaczego są zwolnienia? Nie wiem, ale chętnie się dowiem.

Pomocna?
nick
 Opinia
@ciekawy 14.01.2019 10:44

Mówi się, że ludzie, pracownicy są potencjałem firmy. Tutaj jesteśmy pionkami rozstawianymi na abstrakcyjnej szachownicy, a ta gra nie ma kompletnie sensu. Wartościowe osoby, z wiedzą, doświadczeniem i dokonaniami są zwalniani lub sami odchodzą-zmęczeni mobbingiem, ciagłą zmianą strategii i decyzji, chaosem i ... prostactwem zarządu, ktory codziennie częstuje nas krzykami, przekleństwami i pogardą. Zostają sami klakierzy i nadworne błazny, ktore rozwalają cieżką pracę tych, którzy mogliby dźwignąć tą firmę, gdyby im na to pozwolono. Mania władzy, megalomania, kompleksy, brak szacunku, głupota, mobbing. Nie ma tu już z kim pracować.

Pomocna?
nick
 Opinia
@ciekawy 14.01.2019 10:44

Mówi się, że ludzie, pracownicy są potencjałem firmy. Tutaj jesteśmy pionkami rozstawianymi na abstrakcyjnej szachownicy, a ta gra nie ma kompletnie sensu. Wartościowe osoby, z wiedzą, doświadczeniem i dokonaniami są zwalniani lub sami odchodzą-zmęczeni mobbingiem, ciagłą zmianą strategii i decyzji, chaosem i ... prostactwem zarządu, ktory codziennie częstuje nas krzykami, przekleństwami i pogardą. Zostają sami klakierzy i nadworne błazny, ktore rozwalają cieżką pracę tych, którzy mogliby dźwignąć tą firmę, gdyby im na to pozwolono. Mania władzy, megalomania, kompleksy, brak szacunku, głupota, mobbing. Nie ma tu już z kim pracować.

Pomocna?
Miseczka
 Opinia

Firma, która niestety nie daje żadnych perspektyw rozwoju. Miło wspominam współpracę, ale pańszczyźniana atmosfera, masowe przyjmowanie, a następnie zwalnianie ludzi bez konkretnego powodu, psuje te wspomnienia. Szkoda, że pracodawca sam nie dostrzega własnego potencjału.

Pomocna?
Ktoś
 Opinia

Pracowałam tam, żenada totalna. Non stop śmieszne"pięciominutówki" ( które trwały wieczność )z zarządem gdzie praktycznie nie ma rozmowy o targach a od zarządu lecą hasła "ch**a macie" albo co drugie słowo "k***a" itp. Żenada żeby łysy Pan w okularkach (podobno prezes) tak się odzywał. Typowy nastrój korpo. Nieraz zostawało się po godzinach ale ani kasy ani wolnego w zamian. Dziwne rzeczy tam się dzieją... czasami nie można wyjąć z podziwu (np. zwalnianie najlepszych pracowników itp.) Ale wszystko co tu piszą jest w 100% prawdą. Jest to bardzo zły pracodawca i powinien trafić na ranking czarnej listy tak aby wszyscy widzieli co omijać szerokim łukiem...

Pomocna?
Apis
 Opinia
@Ktoś 28.11.2018 23:28

Zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami na temat tej firmy, omijajcie ja szerokim łukiem:wyzysk, hamstwo, obłuda, kumoterstwo, zwalniania non stop-po tym jak się wyprowa flaki pracując cały tydzień łącznie z weekendem plus narzucanie terminu urlopu... Zimowego i letniego-brak możliwości sprzeciwu!!!

Pomocna?
Zdradzony
 Opinia

Dramat. WYpieprzają dobrych pracowników, bo to największy koszt. Co pół roku co najmniej 20-30 osób. Częśc próbują przerzucić na umowy smieciowe, część po prostu mieszają z błotem. Nowych zatrudniają za psie pieniądze. Trzeba mieć niewiarygodną odporność psychiczną by tu pracować. Podczas targów standardem jest praca po 16-20 h dziennie. Zwrot za nadgodziny? Zapomnij, co najwyżej wolne i to mniej niz się należy. Premie- śmiech na sali, nie istnieją. Odradzam gorąco.

Pomocna?
Kasia
 Opinia
@Zdradzony 21.11.2018 11:05

Oooo czyli widzę, że nic się nie zmieniło ???????????? mnie to zastanawia, bliskość Warszawy, tyle ofert pracy a ludzi się tam pchają

Pomocna?
zosia
 Opinia
@Kasia 24.11.2018 20:14

Bo wydaje im sie ze to dobra, rozwojowa firma. Tez sie okrutnie nacielam.

Pomocna?
bez zmian
 Opinia

Papa Ptak , zle zainwestował . Syn z teściem prowadzą firmę Ptak Warsaw Expo - do ruiny. Nie posiadają w zakresie swojej wiedzy , doświadczenia - NIC ! najlepszy dowód , to fakt , że córka i siostra Kasia , jako firma zewnętrzna prowadzi swoje b.dobre targi HOME ! Ma małą wiedzę i doświadczenie , słabe kontakty w środowiskach - ALE , jest pracowita , dociekliwa, potrafi zorganizować zespół pracowników, słucha ludzi , doradców - zdobywa sympatię. Dwa lata z rzędu zorganizowała b.dobre targi . Jest perspektywiczna i rozwojowa. Trudna do współpracy , ALE - skuteczna. Moje sugestie dla Warsaw Expo: To jest firma prywatna , tata musi dzieci rozliczyć

Pomocna?
Obcował
 Opinia

Odradzam! Nie doceniają ludzi z zaangażowaniem i pracujących a doceniają ściemniaczy i ....osoby które potrafią tylko lać wodę. Zero benefitów, krzyki, nie szanuje się pracowników, dokładanie obowiązków i przepracowanie, płaczących lub nerwowych ludzi z taką częstotliwością trudno spotkać gdzieś indziej. Nigdy więcej a i tak za długo się pracowało. Szukasz komfortu psychicznego ?Nie marnuj tam czasu.

Pomocna?
Paulina
 Opinia

@łfabryczna przypominam, że na forum panuje regulaminowy zakaz podawania imion, nazwisk i innych informacji, pozwalających na identyfikację pracownika danej firmy. Jest to związane z ochroną tożsamości. Jeżeli komentarz zawiera niedozwolone dane, jest zgłaszany do administratora serwisu i może być usunięty. W przypadku wątpliwości, pozostawiam link do regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin

Pomocna?
Paulina
 Opinia

Na stronie internetowej Warsaw Expo jest informacja, że firma obecnie rekrutuje. Można zgłaszać się na następujące stanowiska: Asystentka/Asystent Biura Zarządu Specjalista ds. sprzedaży i organizacji targów turystycznych Copywriter z jęz. angielskim Specjalista ds. sprzedaży i organizacji targów Asystent/Asystentka ds. Wsparcia Sprzedaży Hydraulik Elektryk Specjalista ds. Marketingu / Copywriter Wszelkie szczegóły znajdziecie tu: https://warsawexpo.eu/kariera/oferty-pracy/ Czy ktoś zamierza aplikować?

Pomocna?
Wolak
 Opinia
@Paulina 20.07.2018 13:08

Znów pewnie nazwalniali ludzie i nowych naiwnych szukają, których się pozbędą za chwilę...nic nowego!!!

Pomocna?
Wolność to stan umysłu
 Opinia
@Paulina 20.07.2018 13:08

Miałam, wysłać cv i cieszę się że nie. Szacunek dla ludzi co mają odwagę ostrzec przed stratą czasu z takimi ludźmi. Jeśli ktoś wychodzi z pozycji władzy i pieniądza niegdy nie bedzie szanował innej jednostki. Mozna być bogatym i mieć pieniądze. Tu chyba bogactwo nie polega na talentach ludzi. Tu widocznie wbijanie w ziemię jest z powodu posiadania pieniędzy. Każdy szuka miejsca godnego zaufania, gdzie z szacunkiem inwestuje się w pracownika po to by przynosił zyski. Podstawą dobrej firmy nie są kilkenci, są pracownicy. Jak tam nikt nie bedzie chciał pracować to co wam z kasy. Stopnieje zamiast się mnożyć. Miałam okazje pracować w podobnym klimacie i miałam tą siłę by zadbać o siebie i odejść zanim mnie to zniszczy. To nie (usunięte przez administratora) przetrwania. Każdy ma swoje zycie i swoje rafy. Miejsce pracy powinno być jednym z fundamentów o ktore się mozna oprzeć a nie załamać. Jeszcze raz podkreślę ze nikt nie musi się skazywać na taki (usunięte przez administratora) zagłady. I całe szczęście ze was już tam nie ma. Daliście radę. Współczuć trzeba tym co zostali i wierzą ze muszą to wytrzymać. Po drugiej stronie muru świeci słońce i jest mnóstwo dobrych ludzi. Każdy na to zasługuje. Żeby godnie żyć i się cieszyć życiem. Trzymam kciuki za kazdego kto wyfrunie ku swojej wolności. Najgorsze już za wami. Teraz moze być tylko lepiej. Wolność to stan umysłu. Wybór. To decyzja co z tym zrobię. To siła. To moc do pokonania takich. Co zrobić ? Najlepiej nic. Nie żywic ich. Musza zrozumieć ze na tym świecie każdy każdemu jest potrzebny. I nikt bez innych nie przetrwa długo. Brak pracownikow powinien skłonić do relekcsji. Naiwna nie jestem. Wiem ze do pewnego czasu zapłacą innym. Ale kosztuje ich to coraz wiecej. I kiedyś się wyczerpie limit ludzi biegnących za kasą dających się poniżać z tego powodu. Być bogatym to jest to jak się traktuje innych.

Pomocna?
Obserwator mysliciel
 Opinia

Wim i obserwuje codziennie prace tych ludzi. Są naprawdę inteligentni-jednostki. Jak się utrzymają to mają szansę.

Pomocna?
M
 Opinia
@Obserwator mysliciel 21.08.2018 22:42

To prawda jest tam kilka talentow

Pomocna?
Nikto
 Opinia

A może jest coś dobrego w tej firmie? Ludzie pomysły?

Pomocna?
Paulina
 Opinia

Nie macie pozytywnej opinii o pracodawcy jakim jest Warsaw Expo. Zatem, może powinniście napisać tutaj co według Was warto zmienić w firmie, by mogło Wam się pracować lepiej. Ktoś ma jakieś pomysły?

Pomocna?
Vice Dajrektor
 Opinia
@Paulina 21.06.2018 08:53

Ty Paulina siedź sobie w tym sekretariacie i nie zawracaj ludziom głowy głupim gadaniem.

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Vice Dajrektor 22.06.2018 21:55

Proszę Pana, to boot z aplikacji, ta Paulina

Pomocna?
Pomysłodawca
 Opinia
@Paulina 21.06.2018 08:53

Za pomysły, to biorą pieniądze nieroby z szefostwa. Pomysły to towar. Mają swoją wartość. Chcecie dobre pomysły to zapłaćcie.

Pomocna?
Mały
 Opinia

@Paulina - bez żartów, było pełno negatywnych komentarzy, które nie zawierały żadnych wulgaryzmów i zostały one usunięte. Każdy z nich opisywał (usunięte przez administratora) jaki panuje w PTAKU. Wiadomo, PTAK zapłacił - komentarzy nie ma.. ŻENADA. Jak jest w PTAKU? Jeden wielki PRL, szefostwo nie ma w ogóle szacunku do pracowników. Kilkukrotnie słyszałem na własne uszy jak właściciel odnosi się do Pań sekretarek, siedzących recepcji, dno i wodorosty. Ja rozumiem, jesteś szefem to kierujesz firmą, ale szacunek to podstawa. Ciągle trwające rekrutacje, non stop - w której firmie to normalne? Jak tam pracowałem to były bodajże dwa "czarne piątki" - gdzie wyrzucili bez słów ok 30os, za 1szym i 2gim razem. Siedzisz sobie na spokojnie, a tu nagle przychodzi Pani z HR ok 16, zaprasza do pokoju i podpisujesz rozwiązanie umowy, następnie Pan od IT stoi nad Tobą byś zwrócił wszystkie rzeczy itp, oraz nie daj Boże nie napisał maila pożegnalnego - w wiadomym tonie. Szefostwo na spotkaniach o targach tak samo - jedna wielka żenada, ciągłe przekleństwa itp, tego się nie spodziewałem. Non stop jakieś zmiany, bądź, gdy ekipa już przygotowuje swój program od kilku msc, mają partnerów itp, szefostwo nagle stwierdza, że projektu nie będzie - kompletnie olewając partnerów/sponsorów itp. Zmieniają grupy docelowe, ciągle coś.. Naprawdę, nie polecam NIKOMU tam iść. Umowa 1sza - zazwyczaj zlecenie, oczywiście nadgodziny niepłatne, usłyszysz, że na zleceniu nie ma czegoś takiego jak nadgodzin. Pracujesz dla dobra firmy i projektu.. Chcecie wiedzieć coś więcej, zadawajcie pytania :)

Pomocna?
Byla
 Opinia
@Mały 11.07.2018 13:15

Tak, tez zauważyłam usuwane komentarze. Spedziłam tam kilka smutnych miesięcy i niestety to co jest wypisywane na tej stronie to wszystko prawda. Szkoda, bo mogłaby być rewelacyjna polska firma. Tam nie ma żadnej dbałości ani o pracowników, ani o klientów, ani o biznes. Góra to osoby który myśla ze wszystko wiedza, a tak naprawde tworza i prowadza jeden wielki bałagan. Oj szkoda ze pieniadze pana Antoniego i lata cieżkiej pracy sa tak marnowane. Niestety smykałke do biznesu nie zawsze da się przekazać w genach. Miejsce dobre na "przezimowanie". No chyba ze jest się dobra wazelina, to się wtedy zrobi tam "karierkę".

Pomocna?
Były
 Opinia
@Byla 11.07.2018 20:45

usunęli większość komentarzy ,,starej grupy” pracowników, którzy masowo zwolnili się w grudniu 2015 żeby dalej nie znosić upokorzeń ze strony przełożonych. Sam napisałem 3 komentarze i wszystkie zniknęły, wiem że było zapalenie czterech liter jak wszyscy napisali prawdę oraz dogadanie się z GW o usunięcie za pieniądze.. smutne ale prawdziwe

Pomocna?
Mały
 Opinia
@Były 13.07.2018 23:00

Wiadoma sprawa, sam napisałem kilka komentarzy by ludzie byli świadomi tego do jakiej "pracy" idą, ale zostały one usunięte. Szczerze powiedziawszy to jak czytałem te komentarze po pozytywnej odpowiedzi względem mojej rekrutacji to nie bardzo w to wierzyłem. Wiadomo jak to jest, czasem pracownik mocno naciąga, nie spełnia obowiązków przykładowo, za co dostanie np. wiązankę i później chodzi obrażony na pracodawcę i naciąga rzeczywistość. Niestety - nie w tym przypadku. Wszystkie komentarze zawarte tutaj to prawda, PTAK - jeśli chodzi o firmę w Nadarzynie i o miejsce do pracy to jedno wielkie DNO...

Pomocna?
Mały
 Opinia
@Mały 11.07.2018 13:15

@Była, czy dobre miejsce na przezimowanie? Śmiem wątpić, w momencie, gdy tam pracowałem potrafili zwolnić bardzo dobrego grafika tylko dlatego, że ich zdaniem zarabiał zbyt dużo... Teraz, gdzie tak ciężko pozyskać dobrego pracownika nie chcieli się dogadać tylko po prostu out. Zresztą wielokrotnie tam były stosowane takowe zagrywki. Jeden wielki (usunięte przez administratora) i nic więcej...

Pomocna?
daniel
 Opinia
@Mały 11.07.2018 13:15

"Mały" ma rację , jestem z grupy 65+ i byłem zatrudniony na okres czasowy , zostałem wykiwany na części prowizyjnej , mam jak najgorsze zdanie na temat zarządu PTAK Warsaw Expo Sp. z o.o. oraz kadry kierowniczej wywodzącej sie z Ptak Rzgów. Jedynym członkiem rodziny Ptak , która wie o co chodzi w działalności targowo-wystawienniczej jest córka Kasi P. , która ma swoję słuszne osiągnięcia. Reszta to wielka grupa ochroniarzy , budząca postrach w Rzgowie i Nadarzynie .

Pomocna?
Paulina
 Opinia

@Zniesmaczony69 przypominam, że na forum gowork, wypowiadając się o sytuacji w firmie, nie wolno używać nazwisk pracowników. Jest to zabronione przez regulamin. Zgodnie z nim, administrator może usunąć wpis. W przypadku wątpliwości, zapraszam do zapoznania się z panującymi tu zasadami: https://www.gowork.pl/regulamin

Pomocna?
Paulina
 Opinia

@Mały bardzo proszę żebyś rozwinął swoją opinię o Warsaw Expo i napisał co Cię do niej skłoniło. Jeśli przedstawisz konkretne argumenty, użytkownikom forum będzie łatwiej wyrobić sobie zdanie na temat tego pracodawcy. Wszelkie wpisy, czy to negatywne czy pozytywne, pozostają na forum. Jedynym przypadkiem, w którym opinie mogą być usunięte, jest sytuacja, gdy są one niezgodne z regulaminem.

Pomocna?
TakNie
Mały
 Opinia

Ta firma to jedna wielka żenada - tak samo jak strona, na której publikuje się te opinie. Większość negatywnych opinii dodanych od nowego roku - została usunięta.Panie Ptak - problem z pozyskiwaniem pracowników do tego cyrku?

Pomocna?
Paulina
 Opinia

@Vice Dajrektor nie jestem pracownikiem biura Warsaw Expo, ale też nie jestem botem @anonymous. Jestem moderatorem forum Gowork.pl i jestem tutaj by Wam wszystkim pomagać. Dzięki zadawaniu pytań możecie się dowiedzieć więcej informacji o firmie. Myślę, że jest to najbardziej pomocne osobom aplikującym do firmy.

Pomocna?
Tede
 Opinia

Witam to firma to zlepek ludzi którzy nie mają pojęcia o tym co robią myślę że rodzina Ptaka nie ma o tym pojęcia kogo zatrudnia bo inaczej by to wyglądało gdyby byli w pełni świadomi tego co się dzieje praca po 360 godzin i nigdy nie wiesz co i jak odradzam może za jakiś czas tak ale w obecnej strukturze zdecydowanie nie polecam

Pomocna?
buła
 Opinia
@Tede 16.02.2018 18:21

Niestety albo stety góra dobrze wie co się dzieje, bo sami są tacy, albo jeszcze gorsi. Dla nich pracownicy to banda idiotów, nierobów i kombinatorów. Podobnie myślą o klientach. Naj sa tylko oni.

Pomocna?
toff
 Opinia
@Tede 16.02.2018 18:21

360 godzin :) :) rekord to 460 godzin, 36 jednej dniówki.

Pomocna?
TakNie
Administrator
 Opinia

W jaki sposób Warsaw Expo dba o swoich pracowników? Czy są organizowane szkolenia podnoszące kwalifikacje?

Pomocna?
Panipani
 Opinia
@Administrator 09.06.2018 10:10

Nie dba i nie ma żadnych szkoleń.

Pomocna?
Kiker
 Opinia
@Panipani 13.06.2018 13:40

Widzę że nic się nie zmieniło...chyba tylko na gorsze, rotacja non stop i mydlenie oczu a finalnie wyzysk, praca w weekendy, brak szacunku dla pracownika, motywacji...

Pomocna?
Wonder woman
 Opinia

Fabryka z robocikami zamiast ludzi, szefowie wyznają zasadę zjesz kogoś albo zostaniesz zjedzony...Wymagają pełnego zaangażowania, profesjonalizmu który obejmuje szereg procedur a w zamian obiecują prowizję które na pewno zmotywowały by do sprzedaży....Ale prowizję dostaje tylko nie liczna elita, większość handlowców niema prowizji....a w weekendy handlowcy często pracują charytatywnie w ramach poświęcenia dla projektu...ot polityka firmy :) i jeszcze te nadgodziny które są wyznacznikiem zaangażowania w projekt.... Oczywiście bezpłatne, ma się wrażenie że komfort pracy pracownika jest ostatni na liście. Za mało ludzi za dużo do zrobienia i efekt jest jaki jest a tym samym jedne targi są faworyzowane a inne rzucone na arenę i teraz walczcie ...O grafika, dział techniczny, dział prawny itd. Przez to atmosfera jest napięta a ludzie uciekają albo przestają się starać.

Pomocna?
Administrator
 Opinia

Warsaw Expo prowadzi ostatnio wiele rekrutacji. Więcej szczegółów znajdziecie pod linkiem: /oferta/specjalista-ds.-sem-seo,6236989,nadarzyn

Pomocna?
Rock
 Opinia
@Administrator 03.05.2018 09:35

Dużo rekrutacji... bo ludzie uciekają z tej pełnej patologii organizacji jak tylko zobaczą, że roztaczane przed Tobą wizje z rozmów kwalifikacyjnych to obietnice bez pokrycia.

Pomocna?
Kombo
 Opinia

Witam, rozpoczynam tam prace w następnym tygodniu i powiem Wam że jestem przerażona tym co tu czytam. Naprawdę jest aż tak źle??

Pomocna?
Red
 Opinia
@Kombo 16.02.2018 22:27

"Błogosławieni co nie widzieli a uwierzyli". Mobbing - tam jest już 3 level.

Pomocna?
Kombo
 Opinia
@Red 16.02.2018 23:52

Ale to w każdym dziale? A nadgodziny płacą?

Pomocna?
TakNie
miki
 Opinia
@Kombo 17.02.2018 15:14

Nie ustaliłeś tego na rozmowie? takie rzeczy ustala się przed podjęciem pracy ;)

Pomocna?
Były
 Opinia
@Kombo 16.02.2018 22:27

Za nadgodziny nie płacą i z odbiorem godzin jest ciężko oczywiście na rozmowie powiedzą Ci co innego. Może oddadzą Ci 1/5 nadgodzin z wielką łaską ale wtedy jesteś złym pracownikiem bo upominasz się o swoje. Ogólnie dno

Pomocna?
ćwikła
 Opinia
@Były 18.02.2018 10:47

To najgorsza formuła , upominać sie o swoje zgodnie z umową - bogaty może wszystko - ma kupionych wszystkich urzędników i potężną ochronę z wielkimi mackami

Pomocna?
Tede
 Opinia
@Kombo 16.02.2018 22:27

A na jakim stanowisku?

Pomocna?
TakNie
Marian
 Opinia
@Kombo 16.02.2018 22:27

Szczerze? Pracowałem tam 3 miesiące, na początku cieszyłem, się bo w końcu firma wydaję się prestiżowa itp. Po 3 msc zmieniłem zdanie o 180 stopni. Rozmawiałem z chłopakami z innych działów, którzy często muszą w weekendy robić nadgodziny - nie ma opcji by ktokolwiek Ci za to zapłacił. Generalnie życzę powodzenia, aczkolwiek niestety - wszystkie komentarze - złe, są prawdziwe... Jedno wielkie towarzystwo wzajemnej adoracji, które gnębi Cię na każdym kroku. Pani AC powiedziała, że tu taki bałagan (ona powiedziała rozp...) jest codziennością więc musimy się przyzwyczaić albo do widzenia. :)

Pomocna?
Kombo
 Opinia
@Marian 19.02.2018 11:19

Zrezygnowałem. Dostałem inna propozycje, na szczęście. Szczerze przerazily mnie te opinie.

Pomocna?
Marian
 Opinia
@Kombo 20.02.2018 18:14

W ogóle Ci się nie dziwię. Szczerze mówiąc w momencie zdecydowania się na rozmowy w Ptaku, na które zostałem zaproszony czytałem komentarze na temat pracodawcy. Pomyślałem, że komentarze zamieszczone tutaj są pewnie mocno przekoloryzowane. Po trzech miesiącach się przekonałem, ze niestety lecz były w 100% prawdziwe. Dobra decyzja z Twojej strony, naprawdę.

Pomocna?
Marian
 Opinia
@Kombo 16.02.2018 22:27

Nie ma szans by zapłacili Ci za nadgodziny - na przyszłość, takie istotne rzeczy ustalaj już na rozmowie. Jak będziesz chciała odebrać, to tak jak napisali poprzednicy - będziesz tą złą, bo przecież dodatkowe godziny w tak "prestiżowym" miejscu powinny dawać CI przyjemność... Słyszałem, że ludzie już sami stamtąd uciekają po kilku dniach/tygodniach.

Pomocna?
Kombo
 Opinia
@Marian 08.03.2018 09:47

A Ty nadal tam pracujesz?

Pomocna?
TakNie
aaaag
 Opinia
@Kombo 16.02.2018 22:27

@Kombo i jak Ci tam? możesz coś napisać?

Pomocna?
TakNie
Kombo
 Opinia
@aaaag 29.03.2018 06:12

Zrezygnowalam. Ale tak się zastanawiam czy dobrze zrobiłam

Pomocna?
Marian
 Opinia
@Kombo 01.04.2018 23:27

Oczywiście, ze nie pracuję, uciekłem po 3 miesiącach i jestem mega szczęśliwy :)

Pomocna?
AS
 Opinia

odradzam pracę w tej firmie. Brak jasnej struktury firmy (zmienia się średnio co 2 tygodnie) , zakresu obowiązków, pranie mózgu, zastraszanie, brak szacunku do pracownika, mierna kultura pracy, nierealne wizjonerstwo, bałagan! Poza jedną, moźe dwiema imprezami targowymi, organizowanymi przez PWE, reszta to porażka. Szczególnie przestrzegam osoby z doświadczeniem targowym, żeby nie dały się skusić możliwościami rozwoju czy zarobkami i nie weszły na minę! Wszystkie, które to zrobiły żałują do tej pory!

Pomocna?
Leo
 Opinia
@AS 25.07.2017 16:01

Może te wszystkie negatywy o których piszesz związane są z tym, że firma działa od niedawna i wszystko jest układane od początku, stąd może te niedoskonałości. Czy według ciebie firma ma szansę zaistnienia na rynku?

Pomocna?
BZG
 Opinia
@Leo 28.07.2017 15:05

Układają się? Ptak dział na rynku od lat 90-tych. Kura by się już nauczyła

Pomocna?
PITER
 Opinia

Nie pij soku - bo dla klienta, nie używaj farelki - bo ciągnie prąd, nie choruj - bo to koszt. Tak w kilku słowach można podsumować tą firmą. Omijaj jak możesz, ignoruj oferty pracy, jak dzwonią - nie odbieraj, a jak nie masz co do garnka włożyć to też nie przychodź, bo po pół roku nie będziesz ruszać nogą ani ręką, nie wysłowisz się i ogólnie depresja murowana...

Pomocna?
Może pracownik
 Opinia

Aktualnie szukają pracownika na stanowisko asystent/ka zarządu. Może ktoś podpowiedzieć jak wyglądają zarobki? Jak praca z zarządem? Jak często używa się j. ang.?

Pomocna?
blekota
 Opinia
@Może pracownik 23.01.2018 22:40

Jak chcesz słuchać samych h..., k...., pier....., g.... to droga wolna. To nie jest praca dla ludzi którzy nie chcą się uwsteczniać....

Pomocna?
były naiwny
 Opinia

witajcie praca może nie jest ciężka ale do lekkich nie należy pracujesz od 8 do 17 w tym godzina przerwy na lancz ale jak zbliżają się targi to pracujesz nawet do 24 za dziękuje bo oczywiście nadgodzin brak .Większość ludzi tam pracujących łącznie z zarządem to niemowy (dzień dobry ,dziękuje ,proszę ) nie usłyszycie. A jeżeli chodzi o ludzi na kierowniczych stołkach ,są nie kompetentni i nie potrafią się przyznać do błędu.Raczej nie polecam bo dziś pracujesz a po południu dostajesz wypowiedzenie bez podania przyczyny

Pomocna?

Zostaw opinię o Warsaw Expo - Nadarzyn

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Warsaw Expo

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.