Bakoma

Zamość

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 74 ocen.

Opinie o Bakoma

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bakoma

Joanna

@region polnoc piszesz, że kwota na umowie nie jest nawet najniższą krajową. Jednak w treści ogłoszenia można znaleźć informacje o tym, że na tym stanowisku pracodawca oferuje umowę o pracę. Nie jest więc możliwe, żeby była to umowa na kwotę niższą niż minimalna. Chyba, że nie do końca zrozumiałam Twój wpis. Ktoś z Was pracuje na tym stanowisku i może tą kwestię wyjaśnić?

traker

Witam, na portalu praca pl znalazłem oferte pracy ma stanowisko kierowca sprzedawca na Olsztyn i okolice. ktos moze cos powiedzić o tej ofercie? jakie mozna zarobic piniedze ile punktuw dziennie jak kerownik? i jakie trasy sie robi? dzieki

region polnoc
@traker 10.07.2017 16:48
Witam, na portalu praca pl znalazłem oferte pracy ma stanowisko kierowca sprzedawca na Olsztyn i okolice. ktos moze cos powiedz...

człowieku daj sobie spokój z tą firma (kwota na umowie nie jest nawet najniższą krajową) premie uznaniowe (albo ktoś uzna albo nie uzna), plany nierealne, jestes kierowcą, magazynierem, fakturzysta, i ładowaczem. W firmie podobno nawet ukraincy nie chca pracować więc to o czxymś świadczy. Co do kierownictwa to z tego co wiem w Olsztynie był niejaki R,(typowy karierowicz, na początku próbował coś walczyć ale zapał mu szybko zgasł jak zobaczył co to za syf i pozniej to tylko potrafił ładnie wyglądać i w końcu się zmył. Teraz wzieli jeszcze lepszego ananaska, który umie dobrze sprzedawac (ale nie jogurty tylko informacje do dyrektora:-)) niezłą beke mają z niego teraz chlopacy w RCD., u nas w RCD była duza rotacja ludzi, co dwa tygodnie zmiana, trasy nie jeżdzą, ale towar z niejeżdzących trzeba dzielić miedzy sobą co wymaga dodatkowego czasu i przeceny krotkirj daty, no ale w nagrode zaprosza Cię do hotelu Narwil dadza za darmo wodke do picia i smieszne zabawy integracyjne a na koniec bedziesz mogl potańczyć z kolegami z innych RCD bo na 80 chlopka bedzie 7 dziewczyn referentek . ja juz sie uwolniłem z tej pseudofirmy j

Joanna

@XxxxxxxxXxx mógłbyś powiedzieć pracy na jakim dziale dotyczy Twój komentarz? Z tego co widzę w ogłoszeniach firmy, to rzeczywiście nie we wszystkich oferowane są benefity, czy szkolenia. Wygląda na to, że oferowane warunki równią się, czasem nawet znacznie w zależności od stanowiska w firmie.

XxxxxxxxXxx
@Joanna 03.07.2017 12:09
@XxxxxxxxXxx mógłbyś powiedzieć pracy na jakim dziale dotyczy Twój komentarz? Z tego co widzę w ogłoszeniach firmy, to rzeczyw...

Zatrudnienie przez firmę Bakoma Sp. z o.o. Praca na stanowisku referenta-tki. Nie chodzi mi o specjalistyczne szkolenia coachingowe tylko zwykle szkolenie stanowiskowe, które w normalnej firmie trwa ok 1 miesiac i jest zakończone certyfikacja. Tutaj brak procedur obiegu dokumentów, każda referentka pracuje inaczej. Rozne rozłożenie dokumentów, różne wysylki, różne rozliczanie -tak jak wygodnie. Nie tak powinno to wygladac. Pomijajac temat okropnego programu pseudo- księgowego na którym można wprowadzać 3 godziny rekordy które przy ciągłym zawieszaniu się kasuja. Ambitnych osób tam nie ma bo szybko zostanie ta ambicja zniszczona.

XxxxxxxxXxx

Ta firma to jedno wielkie oszustwo. Nikt tam nie wytrzyma. Pierwsze kłamstwo to wynagrodzenie, na rozmowie otrzymuje sie stawke wynegocjowaną a na umowie widnieje kwota 1700 zł brutto. Brak szkoleń. Wyjazd na 3 dni by zrozumieć całą ksiegowosc... tragedia. Brak benefitów. Brak motywatorow. Brak możliwości rozwoju. Brak procedur archiwizacji, totalna biurokracja, archaiczny program księgowy pewnie najtanszy. Po złożeniu wypowiedzenia naliczana jest kwota 1700 brutto - nie jest to nawet najniższą krajową. Kazdy w firmie wyznaje zasadę jakoś to będzie nikt nie chce pomóc i zaangażować się w rozwiązanie problemu na czym cierpi klient. Jak ma ludzi którzy uchodzą za jednych z najbogatszych to wstyd ! Totalny wstyd i tragedia

Yyyyy
@XxxxxxxxXxx 28.06.2017 21:57
Ta firma to jedno wielkie oszustwo. Nikt tam nie wytrzyma. Pierwsze kłamstwo to wynagrodzenie, na rozmowie otrzymuje sie stawk...

Święta prawda !

słabo

Centrala dowala takie nierealne plany, że są nie do zrealizowania przez Regiony. Rynek handlu tradycyjnego zmniejsza się, a centrala daje paradoksalnie coraz większe nierealne plany wy wyniku czego pracując przez 10-12h dziennie na "pięciu" stanowiskach nie widzisz nawet "trójki"z przodu na ROR'ze.

Joanna

@Tadekco sprawiło, że zrezygnowałeś z pracy w firmie?

Tadek
@Joanna 11.04.2017 11:00
@Tadekco sprawiło, że zrezygnowałeś z pracy w firmie?

Ciągła presja na sprzedaż.... ataki ze strony sklepów za przeterminowanie się produktów ,które nie należą do tanich. I plany sprzedaży z kosmosu, nie do zrealizowania. Kierownik z nieludzkim podejściem

Tadek

kupa łajna ta robota, fajnie ktoś napisał ,że szukają sponsorów bakomy robiłem w Białymstoku po 2 umowie dałem sobie spokój hasło na każdy dzień pracy "MAŁO"

Joanna

Wczoraj ruszyła rekrutacja na stanowisko Kierowca-Sprzedawca (kat. C). Zamierzacie aplikować? Już pracujesz w tym charakterze? Podziel się informacjami na temat tego jak wygląda praca na tym stanowisku.

starszybakuś
@Joanna 14.03.2017 15:41
Wczoraj ruszyła rekrutacja na stanowisko Kierowca-Sprzedawca (kat. C). Zamierzacie aplikować? Już pracujesz w tym charakterz...

Ta rekrutacja trwa cały czas od pół roku w całej Polsce. Brak już "chętnych do sponsorowania za swą ciężką pracę tej firmy. Ale niewątpliwie jest to szansa dla Ciebie przecież znasz ten temat zdaje się z autopsji - podstawa + premia + prowizja. Niebywała okazja i jedyna taka szansa !!!

igancy

w naszym RCD w mińsku jest cholerne skurwysyństwo, ciągle mało , mało. Odradzam te chore firme

BYŁY
@igancy 21.02.2017 15:41
w naszym RCD w mińsku jest cholerne skurwysyństwo, ciągle mało , mało. Odradzam te chore firme

Słynne RCD 12, widzę, że nic się nie zmieniło. Za moich czasów zarobki miałem od 3500 do 5000 na łapę. Plany robiliśmy prawie zawsze, może 2 razy do roku poniżej 100%. Praca ogólnie ok, ale po dłuższym zapoznaniu z towarem i trasówką. Od 6 do 14 i dzień kończyłem, oczywiście załadunki, które notorycznie się spóżniały. Taka moja obiektywna rada. Jeśli wytrzymasz 2,3 tygodnie i w miare ogarniesz asortyment i trasę, to można na początku w 10 h się wyrobić, póżniej już rutyna, wiesz gdzie co masz na pace i nawet nie patrzysz na fakturę i układasz towar. Ogólnie polecam, ale ja dałem sobie spokój i teraz mam podobne pieniądze.... pozdro starych wyjadaczy z RCD12

toff

dają na magazynie lub produkcji umowę na czas nieokreślony? Jesli tak to po jakim czasie?

jasio śmietana
@toff 09.01.2017 10:45
dają na magazynie lub produkcji umowę na czas nieokreślony? Jesli tak to po jakim czasie?

Daja na czas nieokreślony. pzdr

zinol

Nie polecam nawet osobom, którzy sa dobrymi Handlowcami. Główna składowa wynagrodzenia to premia od swojej sprzedaży. Niestety żeby ją otrzymać konieczne jest, aby wszyscy z oddziału którzy pracują z Toba także wyrobili własne plany Wystarczy że jedna 1-2osoby wezmą L⁴ lub ktoś z oddziału jest slaby to cała ekipa dostaje grosze. Ty się natyrasz pracując 10-12h dziennie, zrobisz plan na 100%, a ktoś będzie się odbijał i lipa...Dostajesz tylko jałmużne za pracę jako kierowca, magazynier, przedstawiciel handlowy, fakturzysta i windykator!!!

Kris

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej zakład Elżbietów. Zarobki niby ok ale podpisanie weksla in blanco to już przesada, poczułem się jak potencjalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tych ich produktów. Kodeks pracy zawiera obszerne zasady dotyczące odpowiedzialności materialnej pracownika a Sąd Najwyższy orzekł, ze nie można stosować zabezpieczeń wekslowych dla pracowników zatrudnionych w ramach stosunku pracy.

Andrzej jarawka

Nie warto nie polecam. Robota od rana do nocy. DO tego odpowiedzialność za towar, forse, ciężarówke.... i ciagła presja od przełożonych. O nerwach na sklepach to nawet nie chce mówić. Nie warto!!!!

wro

Ja to widziałem ostatnio że szukają tylko przedstawicieli handlowych, ale wiadomo że jest to związane z ciągłym rozwojem firmy, w końcu wiedzą, że trzeba zadbać o prawidłowe stosunki, żeby mówić o sukcesie.

młody

a czy dają obiady i napoje regeneracyjne

masa

Panie i Panowie, jakich zarobkow mozna spodziewac sie na stanowisku regionalnego kierownika i jak wyglada praca w Bakomie na tym stanowisku. Prosze o rzetelne informacje. pozdrawiam

xxx

Nie polecam zwłaszcza ma suchym vanie.Walka z wiatrakami.Towar nie rotuje i sie terminuje a za przeterminowany towar trzeba płacić.Praktycznie w każdym RCD potrzebują kierowce ale na vana suchego.Można spróbować ale pierwsze co zapytajcie co z przeterminowanym towarem bo tego na rozmowie nie ma.Przyjezdza kontrola i trzepią auto i jak masz po terminie towar to nabija jako brak a za braki się płaci.Jesteś kierowcą,magazynierem,fakturzystką,przedstawicielem handlowym w jednej osobie a pensja za jednego.Plusem tej firmy ta kasa na czas i składki od całości i tylko to.Pozdrawiam

NIKI

renoma na sklepach jest po prostu porażką ,Pracownika nie maja za nikogo choć zapierdziela jak może (Jesteś kierowca, kasjerem, magazynierem i handlowcem w jednym) ,rampa załadunkowa nie ma nawet miejsca dla wszystkich kierowców (załadunki nie zależnie od pogody 20+ czy - ) zarobki 2000+premia przy zrobionym planie ... jednym słowem

NIKI

renoma na sklepach jest po prostu porażką ,Pracownika nie maja za nikogo choć zapierdziela jak może (Jesteś kierowca, kasjerem, magazynierem i handlowcem w jednym) ,rampa załadunkowa nie ma nawet miejsca dla wszystkich kierowców (załadunki nie zależnie od pogody 20+ czy - ) zarobki 2000+premia przy zrobionym planie ... jednym słowem

Wojtek..

Widze ,że pracownicy Bakomy ,nie sprzedawcy ,ale kierownictwo chwala ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Sprzedawca jest nikim i niczym.... Liczą się tabelki nic więcej. Jeszcze te gadki psychologiczne żeby nas zmotywować do sprzedaży mają nas za idiotów czy co? Nie polecam uciekajcie nie marnujcie czasu na szkolenia i rozmowy z nimi. To dobra robota dla frajera i naiwniaka...

oszukany

Praca jest wymagająca ale przy duzym zaangażowaniu mozna zarobic dobre pieniadze. Jednak wszystko sie zmienia bo robia teraz reorganizacje tras . Jakie sa wasze opinie na temat zmian????

edi

Pilnuj swojego oddziału.Jakoś długo w tym oddziale nie możesz złapać kolejnego frajera do pracy.Ogłoszeń jakoś tyle i nic.Nie pomogą ci te ciągłe wpisy tworzone przez ciebie i innych "wybrańców" Bakomy.Jak to u was w oddziale jest dobrze i szlachetnie.Przyjdzie samemu zakasać rękawy i zabrać się do pracy.

Brae

Te komentarze dotyczą konkretnych oddziałów a nie całej Bakomy. Każdy kierownik jest inny! U nas w oddziale to nie do pomyślenia żeby ktoś coś domówił do naszego zamówienia... no sami pomyślcie, skoro zamówiłeś to sam za to płać! U nas w oddziale od początku roku wyrabiamy plan, średnia zarobków około 3 000zł na rękę (średnia roczna). Ale tak nie musi być wszędzie. Co do podpisania weksla to zgadzam się z taką praktyką w 100%. To jest weksel odnośnie kradzieży i bardzo nietypowych przypadków. Sami robimy inwenturę i jeśli ukryjemy faktyczne stany przed odejściem to firma ma sposób aby nas ścigać, co w tym dziwnego? Słyszałem o przypadku że gdzieś w Polsce koleś na odejście miał 7 000zł braków na samochodzie... jak myślicie z czego się to wzięło? Trzeba sprawdzać swoje stany co tydzień i prostować je regularnie... już ktoś napisał są sposoby żeby to wyrównać. A te długi na sklepach? Każdy przedstawiciel się z tym boryka! Praca przedstawiciela jest lepsza bo nie trzeba dźwigać towaru, ładować go na samochód i pracuje trochę mniej... ale zarabia również mniej! Myślicie że ile zarobi taki przedstawiciel? Zejdźcie na ziemię :) "Zawsze dobrze jest tam gdzie nas nie ma". Nie traktuję Bakomy jako pracę na zawsze ale jako doświadczenie w sprzedaży to dobry pomysł, bo nigdzie was bez doświadczenia nie wezmą.

pracownik

Bardzo polecam pracę w Bakomie , Ludzie którzy wypisują negatywne komentarze to pewnie osoby które nie nadaja sie do tej pracy a nawet powiedziałbym po prostu nie che im się pracować. Niestety za darmo nie ma nic . Jak ktoś jest zaangażowany i przykłada sie do tego co robi to da się zarobić naprawdę dobre pieniądze

Blondi

Pracowałam w tej firmie dłuższy czas i tu chcę tylko zauważyć że jestem kobietą. Powodem mojego odejścia było dostanie się na kierownicze stanowisko, chociażby ze względu na pracę w Bakomie. Praca rzeczywiście nie jest lekka i łatwa ale nie róbcie z tej firmy obozu. To nie jest praca obiboków :) Pozdrawiam

Gorge
@Blondi 04.06.2016 10:35
Pracowałam w tej firmie dłuższy czas i tu chcę tylko zauważyć że jestem kobietą. Powodem mojego odejścia było dostanie się na k...

Blondi zajnij się( usunięte przez administratora )gdzie indziej.Obibokiem to jesteś i byłaś pewnie ty.Kto cię awansował jak nawet poprawnie bez błędów nie potrafisz napisać paru zdań.Nam to pot po tyłku kapał,do tego nie mogliśmy sobie pozwalać na błędy bo zaraz nas obciążano.Zresztą cały czas składaliśmy się pośrednio na wasze spotkania towarzyskie-straty za które bezprawnie pobierano od nas pieniądze.To co tu chłopaki piszą jest 100% prawdą.Wyścig szczurów,kant,wyzysk to najmniej dosadne określenia - BAKOMA NIGDY.

Tarczyński

Wszystko to święta prawda. Co opisał Dariush. Dodam ,że na większości sklepów to jest totalna nerwówka. Produkty bakomy nie należą do najtańszych i ludzie często wybierają Danone i czy Muler. Sklepy się wkurzają ,że towar ciągle się dokłada i terminuje bo trzeba zrobić plan i robić z siebie palanta. Ciągła presja ,ciągła pogoń i eksploatacja całego wolnego czasu. Nie polecam tej pracy nawet młodym pracownikom. Nie marnujcie tam czasu. Pracowałem tam kilka lat temu i widzę ,że totalnie nic się nie zmieniło.

Dariush

Witam To co pisze tu większość ludzi jest prawdą! Sam miałem tą "przyjemność" pracy w tej smiesznej firmie. Na początku gdy przyjęli mnie do pracy nie kryłem dużego zadowolenia, myślałem sobie duża firma znana na całą Polskę na pewno będzie ok.. a tu sie szybciutko okazało co znich za wyzyskiwacze, najpierw dadzą cie na trasę (oczywiście najlepszą) do jakiegoś starego kierowcy który tam robi jako nieliczny z 15lat bo reszta ma slabe trasy i co chwile jest rotacja..na przyuczenie tak zwane szkolenie który opowiada ci bajki ile to on nie zarabia i jak to kolorowo jest sam kończy (jako jedyny) w miarę wcześnie i ma fajną trase a to wszystko jest ustawione z góry przez jego dobrego kolege kierownika który daje mu za to fajną premie za zrobienie w konia kolejnego frajera jak ktos tu dobrze wcześniej napisał.Po takim szkoleniu człowiek nabiera jeszcze większych chęci do pracy ale do czasu gdy dostajesz swoją trasę. Jeździsz na sklepy a tam wszędze długi i wyzywają cie na wstępie "najpierw mi pan odda pieniądze zaległe za przeterminowany towar dopiero później możemy pohandlować" tak jest na wszystkich sklepech przyjmując się do Bakomy przejmujemy wszystkie długi starego kierowcy który pracował na tej trasie, jeszcze kierownik da ci limit 30zł dziennie na oddawanie tych że długów a dziennie masz 20 sklepów z czego wszędzie chcą na wstępie wyrównania zwrotów i wszędzie musimy codziennie kłamać ich roznymi bajkami i zwodzić bo inaczej nic by od nas nie wzieli.Załadunki są 3 razy w tygodniu jest dostawa przychodzą nam palety które sami wcześniej zamówimy jak za dużo sobie zamówimy pózniej towar sie terminuje i za wszystko trzeba oddać ze swoich nawet jak sobie delikatnie pozamawiasz to i tak z biura ci domawiaja towary czy tego chcesz czy nie i pozniej za wszstko trzeba oddawac! to tez jakaś kpina człowiek żeby skończyć wcześnie a w bakomie wcześnie to jest min 10-12godzin biegania dosłownie z towarem po klientach czekanie na nich czasem jak mają zly humor to mozna czekac w nieskończonośc ale jest to normą dla przedstawicieli handlowych ale taki przedstawicielw normalnej dobrej firmie jezdzi osobowka nic go nieobchodzi wyczeka swoje i jedzie sobie dalej a ty musisz jeszcze biegac z tym towarem ktory wcisniesz wczesnniej babce i tak na sklepie mozna ponad godzine stracic jednym a dziennie po 20 punktów jest to są jakieś jaja , po takich 10-12 godzinach harówki myślisz że przyjedziesz i pójdziesz sobie do domu? bzdura po przyjezdzie na baze juz czeka na ciebe twój ukochany towar na paletach który musisz dokladnie przeliczyc przed załadunkiem bo lubi czegoś brakować a może uda sie że nie zauważysz czegoś i bakoma znowu na tobie zarobi ! pożńiej nosisz to jak beduin po dokladnym przeliczeniu i ukladasz na pake koniecznie swiezymi datami u góry wiec jak masz nowe daty na palatach to wszystko z samochodu trzeba przekladac wkladac na spód te nowe i przykrywac tym starym plecy bolą jak cholera z człowieka sie leje i przychodzi ta upragniona godzina 19-20 zalezy od twojej kondycji znaczy jak szybko biegałes od klient do klienta po robocie człowiek w domu z godzine wytrzymuje i sam usypia ze zmęczenia a tu rano dzwoni dzwonek znowu do samo! Kompletny brak czasu dla siebie oj nie polecam tej pracy nikomu i odrazam gdyby jeszcze zarobki byly adekwatne do wlozonej pracy to ok ale robiąc tam przez 6 miesięcy ani razu nie wyrtobilismy normy i to nie od ciebie zalezy nawet bo norme musi cala grupa zrobic a daja takie wysokie plany (oczywiscie specjalnie) ze nie ma szans tego wykonac i tak jak ci obiecywali nagle dostajesz 50%mniej ba a nawet 70%mniej wiec wyjdziesz tyle co robiąc na produkcji po 8godzin wiec lepiej isc sobie do takiego typu pracy jak juz cos bo sie mniej narobisz i zarobisz podobnie dodam tez ze co 2 tygodnie w tej firmie jest renament i musisz zliczac sobie towar co dodatkowo zajmuje spokojnie ponad godzine twojego jakze cennego czasu i jest to obowiazkowe a jeszcze raz w miesiacu przyjezdza kontrola ktora skrupulatnie liczy ci wszystko i daje same kary ja mialem do zaplaty na koniec 1500zl tyle mi sie uzbierało i tyle na mnie na koniec zarobili tak jak zarabiaja na nowych kierowcach STANOWCZO ODRADZAM CHORA POLITYKA FIRMY!!!!!!!!!!

jerry

Jaki hejt? W większości wypowiedzi mowa jest o zawodzie kierowca-sprzedawca lub też kierowca-vanseller. To jest to samo tylko w ogłoszeniu przy vansellerach podają świetną wiadomość o zarobkach do 3500 zł. Po raz kolejny wszystko wiedzący "kierowniczek" próbuje coś zmienić na forum.Zwróćcie uwagę jak zaznacza ,że niby jest nowy,ciekawy pracy - jednocześnie podkreślając - umowa o pracę, prowizje, szkolenia.A co umowa o pracę to łaska? !!! Prowizja - zapomnijcie poczytajcie wpisy to się wam wyjaśni.Jak strat będziesz miał 500 zł,to łaskawcy dadzą ci 200-300 zł. premii z twoich strat i tak będziesz w plecy za tą ciężką pracę.Nie dajcie się nabrać.

realista

Bakoma - nigdy !!!Przejrzyjcie dokładnie opinie.Pozytywne piszą liz...y na zlecenie albo zakłamani kierownicy. Którzy jak tak dalej pójdzie pewnie sami będą musieli siąść za "kierownicę" i spróbować tego "miodu" za te marne grosze.Ciągłe "okradanie " pracownika za przeterminowany towar."Super praca" na chłodni w temperaturze 2 do 6 stopni celcjusza. Przy załadunkach w pocie czoła dwóch,trzech palet 2 razy w tygodniu - w mrozie lub upałach na zewnątrz.W swoich ciuchach bo Ciebie stać ich już nie,na zapewnienie choćby ciepłego skafandra na mrozy co jest ich obowiązkiem. Naprawdę praca marzenie z perspektywami dla naiwniaków - podstawa,prowizja,premia - ha ha ha.W sumie nawet koń by się nieźle uśmiał z tych perspektyw,gdyby umiał czytać między wierszami.

nadalpracuje

Aż tak żle jak opisał to enter to nie jest u mnie w oddziale kierowcy raczej pracuja średnio po 9 godzin i tylko najlepsze trasy po średnio 11 ale oni zawsze maja pensje powyżej 3 tys. Najgorzej mają rotacyjni bo oni zawsze mają przynajmniej godzine w plecy. Co do towaru to napewno nie jest jak enter pisze poniewaz towar jak sie zbliża do konca terminu mozesz wrzucic na gratisy na sklep i Cie to nie obchodzi. Presja troche jest ale bez przesady. Nie prawda jest że sam się szkolisz bo jak Cie przyjmują masz miesiąc jazdy z innymi kierowcami. Najgorsze są początki a póżniej z górki

vanseller

Oj naiwni naiwni.Jak nie chcecie mieć długów to omijajcie ta firmę z daleka.W ciągu dwóch trzech miesięcy pracy dorobicie się sporych długów 1000 do 2000 zł.zależnie od sklepów jakie wam przydzielą.Po to podsuną wam bezprawny weksel inblanko przy przyjęciu do pracy. Jesteście faktycznie kierowcami, przedstawicielami handlowymi, ładowaczami, kasjerami,a przy nauce pomocnikami kierowców. Skąd te długi. Ano z przeterminowanych jogurtów i innych towarów.Za wszystkie towary których nie udało się wam sprzedać przed upływem daty ważności musicie zapłacić. Tak tak to jest właśnie Bakoma. Wrażenia moje z pracy w tej firmie to : przyjmuje się pracownika, szkoli się go,a raczej on sam i następnie wypuszcza na "słabą" trasę. Po 3-4 miesiącach zwalnia się go.Po remanencie gdzie dług do spłaty przez Ciebie-przyszły pracowniku sięga 1000-2000 zł. szuka następnego frajera. W oddziałach jest 2 lub 3 „starych” pracowników i księgowa, a raczej fakturzystka ślizgających się na nowych ludziach. Tym sposobem spokojnie firma z jej oddziałami może egzystować latami kiedy ty nowy pracowniku będziesz dopłacał do niej. A wspomnę jeszcze o ciągłych esemesach z nakazami zrób to lub tamto no i kwotą ile grupa dzisiaj sprzedała. Co ważne.Znowu nie będzie premii przez Ciebie bo słabo sprzedajesz. A sprzedajesz tyle tylko jakie masz sklepy. Cwaniaki dobrych sklepów Ci nie oddadzą ty masz szukać nowych. Co do godzin pracy średnio 10-14.Ale w Bakomie płacą tylko za 10.Resztę robisz na swój koszt nikt Ci za to nie zapłaci. Wręcz jesteś zachęcany do skrócenia czasu pracy ale na początku tego nie wiesz, że to pułapka. Nie sprzedasz towaru to za wszystko i tak zapłacisz przy wypłacie. A podziękują Ci telefonem abyś przyjechał do bazy na 14. Tam zrobią Ci publiczny remanent i powiadomią, że rozwiązują z Tobą umowę. Co do kierowników zatrudnionych w oddziałach to mają tylko w oczach i umyśle numerykę i sprzedaż. Co chwila jakieś szkolenia, wyjazdy - ty na to będziesz się składał swoimi stratami po remanencie. Nie potrafią ułożyć nawet porządnie trasy co tam straty „ty frajer” i tak za wszystko zapłacisz. Tak więc powodzenia życzę desperatom zatrudniającym się w tej firmie.

enter

Trafiasz w samo sedno.Nic dodać nic ująć.

anonim

(usunięte przez administratora)

Piotrsopot

Jakie podpisywanie wyroku? Po prostu przychodzisz do nowej pracy i pracujesz. Nie wiesz nic o pułapkach zastawionych na nowych. Do tego jeśli jesteś uczciwy to już na samym początku jesteś stracony. To praca dla ludzi którzy z sumieniem są delikatnie pisząc na bakier. Polega to na ciągłym wciskaniu maksymalnej ilości towaru, obiecywaniu wyrównania strat. Następnie zmianie dostawcy (vansellera) na innego i tak w koło. Tak robi się na małych,słabych sklepach. Ale Ty na początku będziesz miał takich sklepów większość. Nie jest łatwo wyjść z Bakomy ot tak. Najpierw trzeba spłacić długi. A przypominam o podpisywaniu weksla inblanco przy zatrudnianiu. Pracując jak „wół” po 12 do 14 godzin dziennie myślisz, że będzie lepiej ,a to duży błąd bo się pogrążasz. Zresztą kierownik robi spotkanie i znowu obiecuje ,że za kilka miesięcy będziesz zarabiał 3000 tysiące na rękę. Wierzysz. Ale po pewnym czasie nie wiesz czy mówi prawdę czy "zawodowo" kłamie. Czekasz ,a dług rośnie. W między czasie zmieniają kierownika i sytuacja się powtarza. Jaka jest prawda to porównanie ofert pracy. Bakoma ciągle szuka ludzi ,a szczególnie kierowców-sprzedawców. Zmieniają tylko serwisy z ogłoszeniami. A spójrzcie czy Danon lub inne podobne firmy też tak często szukają pracowników. Wnioski wyciągnijcie sami.

enter

Wcale się nie obrażam napisałem czyste fakty.Nie wieżysz to sam spróbuj to przeżyć.Tak ,w tej pracy jesteś również przedstawicielem handlowym.Tylko Bakoma za to Ci nie zapłaci.Tak jak widzę próbują tu się wypowiadać ci marni kierownicy, aby choć trochę wybielić wizerunek tej firmy.Na szczęście widzę tyle negatywnych wypowiedzi ,że nic nie zmiemi marnego obrazu Bakomy.

enter

Oj naiwni naiwni.Jak nie chcecie mieć długów to omijajcie ta firmę z daleka.W ciągu dwóch trzech miesięcy pracy dorobicie się sporych długów 1000 do 2000 zł.zależnie od sklepów jakie wam przydzielą.Po to podsuną wam bezprawny weksel inblanko przy przyjęciu do pracy. Jesteście faktycznie kierowcami, przedstawicielami handlowymi,księgowymi,ładowaczami,kasjerami,a przy nauce pomocnikami kierowców. Skąd te długi. Ano z przeterminowanych jogurtów i innych towarów.Za wszystkie towary których nie udało się wam sprzedać przed upływem daty ważności musicie zapłacić. Tak tak to jest właśnie Bakoma. Wrażenia moje z pracy w tej firmie to : przyjmuje się pracownika, szkoli się go,a raczej on sam i następnie wypuszcza na "słabą" trasę. Po 3-4 miesiącach zwalnia się go.Po remanencie gdzie dług do spłaty przez Ciebie-przyszły pracowniku sięga 1000-2000 zł. szuka następnego frajera. W oddziałach jest 2 lub 3 „starych” pracowników i księgowa, a raczej fakturzystka ślizgających się na nowych ludziach. Tym sposobem spokojnie firma z jej oddziałami może egzystować latami kiedy ty nowy pracowniku będziesz dopłacał do niej. A wspomnę jeszcze o ciągłych esemesach z nakazami zrób to lub tamto no i kwotą ile grupa dzisiaj sprzedała. Co ważne.Znowu nie będzie premii przez Ciebie bo słabo sprzedajesz. A sprzedajesz tyle tylko jakie masz sklepy. Cwaniaki dobrych sklepów Ci nie oddadzą ty masz szukać nowych. Co do godzin pracy średnio 10-14.Ale w Bakomie płacą tylko za 10.Resztę robisz na swój koszt nikt Ci za to nie zapłaci. Wręcz jesteś zachęcany do skrócenia czasu pracy ale na początku tego nie wiesz, że to pułapka. Nie sprzedasz towaru to za wszystko i tak zapłacisz przy wypłacie. A podziękują Ci telefonem abyś przyjechał do bazy na 14. Tam zrobią Ci publiczny remanent i powiadomią, że rozwiązują z Tobą umowę. Co do kierowników zatrudnionych w oddziałach to mają tylko w oczach i umyśle numerykę i sprzedaż. Co chwila jakieś szkolenia, wyjazdy - ty na to będziesz się składał swoimi stratami po remanencie. Nie potrafią ułożyć nawet porządnie trasy co tam straty „ty frajer” i tak za wszystko zapłacisz. Tak więc powodzenia życzę desperatom zatrudniającym się w tej firmie.

Jacek Kroczek

Jak idziesz na mechanika to jesteś mechaniorem. My u rozmawiamy o regionalnych dystrybucjach.

Augiasz

Prawda jest inna. Rypiesz codziennie po 12h a nawet po 14 jak jest dostawa towaru. Do tego jeździsz z forsa ze sklepów. Uważasz na policja, itd, SM, Służbe Celną o sanepidzie już nie wspomnę zazwyczaj atakują w lecie jak jest gorąco. Do tego kontrole i targety powymyślane na brandy.

olimp

Panowie jakie są realne zarobki w bakomie ? ile czasu średnio spedza sie w pracy ?

Wojtek

system jest tak zrobiony aby się narypać a planu i tak nie zrobisz, wiec dużo mniej zarobisz... Jesteś kierowca, kasjerem, magazynierem i handlowecem w jednym. Ta robota nie jest warta złamanego grosza. Przedstawiciel handlowy już ma lepiej bo towaru nie wydaje i nie ma na stanie....

cotam

TO JEST DNO TOTALNE NIE NIE NIE 3 RAZY NIE PORAŻKA

polecam

KIEROWCA biala toyota ( WSC AL47) ROBIE KAŻDEMU LODA ZA DARMO

bombel

Dno i syf. Szkoda fatygi.

jurek bełkot

Kiedy zrozumiecie ,że nie jesteście tylko kierowcami w bakomie tylko sprzedawcą, kasjerem, i magazynierem. Jak by za samo driverowanie płacili tak jak wypisują tutaj to było by super. Bakoma jest dla frajerów kiedyś można było zarobić a teraz to tułaczka i kupa nerwów na sklepach.

Adam rcd

SYF nie polecam. Sztab ludiz pracuje aby pracownika wyrzeźbić i wycinać jak cytryne. Nie polecam. Kupa stresu nic wiecej.

ktoś

deputat to sobie weźmiesz jak ci jogurty na aucie się przeterminują a później za nie zapłacić przy inwentaryzacji. Co do konkursów to szanse na ich wygranie i tak mają tylko najlepsze trasy co i tak dobrze zarabiają.Jak masz lipną trasę to nie zarobisz za wiele i konkursu też nie wygrasz.Za przeterminowany towar płacisz z wypłaty.Plany coraz wyższe. Na plus nowe auta głównie Iveco Eurocargo średnio 5-3 lata i młodsze, jeżdziłem nawet nówką. Jak jest plan to spoko od 3tys w górę zależy od trasy ale bez planu przy słabej trasie to poniżej 2 tys kiedys było lepiej

anonim

(usunięte przez administratora)

enter

Oj naiwni naiwni.Jak nie chcecie mieć długów to omijajcie ta firmę z daleka.W ciągu dwóch trzech miesięcy pracy dorobicie się sporych długów 1000 do 2000 zł.zależnie od sklepów jakie wam przydzielą.Po to podsuną wam bezprawny weksel inblanko przy przyjęciu do pracy. Jesteście faktycznie kierowcami, przedstawicielami handlowymi, ładowaczami, kasjerami,a przy nauce pomocnikami kierowców. Skąd te długi. Ano z przeterminowanych jogurtów i innych towarów.Za wszystkie towary których nie udało się wam sprzedać przed upływem daty ważności musicie zapłacić. Tak tak to jest właśnie Bakoma. Wrażenia moje z pracy w tej firmie to : przyjmuje się pracownika, szkoli się go,a raczej on sam i następnie wypuszcza na "słabą" trasę. Po 3-4 miesiącach zwalnia się go.Po remanencie gdzie dług do spłaty przez Ciebie-przyszły pracowniku sięga 1000-2000 zł. szuka następnego frajera. W oddziałach jest 2 lub 3 „starych” pracowników i księgowa, a raczej fakturzystka ślizgających się na nowych ludziach. Tym sposobem spokojnie firma z jej oddziałami może egzystować latami kiedy ty nowy pracowniku będziesz dopłacał do niej. A wspomnę jeszcze o ciągłych esemesach z nakazami zrób to lub tamto no i kwotą ile grupa dzisiaj sprzedała. Co ważne.Znowu nie będzie premii przez Ciebie bo słabo sprzedajesz. A sprzedajesz tyle tylko jakie masz sklepy. Cwaniaki dobrych sklepów Ci nie oddadzą ty masz szukać nowych. Co do godzin pracy średnio 10-14.Ale w Bakomie płacą tylko za 10.Resztę robisz na swój koszt nikt Ci za to nie zapłaci. Wręcz jesteś zachęcany do skrócenia czasu pracy ale na początku tego nie wiesz, że to pułapka. Nie sprzedasz towaru to za wszystko i tak zapłacisz przy wypłacie. A podziękują Ci telefonem abyś przyjechał do bazy na 14. Tam zrobią Ci publiczny remanent i powiadomią, że rozwiązują z Tobą umowę. Co do kierowników zatrudnionych w oddziałach to mają tylko w oczach i umyśle numerykę i sprzedaż. Co chwila jakieś szkolenia, wyjazdy - ty na to będziesz się składał swoimi stratami po remanencie. Nie potrafią ułożyć nawet porządnie trasy co tam straty „ty frajer” i tak za wszystko zapłacisz. Tak więc powodzenia życzę desperatom zatrudniającym się w tej firmie.

Bakus
@enter 01.03.2016 14:38
Oj naiwni naiwni.Jak nie chcecie mieć długów to omijajcie ta firmę z daleka.W ciągu dwóch trzech miesięcy pracy dorobicie się s...

zalosne to co piszesz, dlugi na sklepach masz oddawac z wlasnej kieszenii- no to musisz byc niezly frajer. Pracuje na tym stanowisku ponad rok. Ja akurat jestem kierowca rotacyjnym. Praca generalnie jakoś bardzo ciężka nie jest jeśli się złapie rytm. Wyrobienie odpowiednich nawyków to podstawa. Jednak godziny jazdy bywają różne. Kierowcy mający swoją trase jeżdżą krócej bo znają sklepy i mają inne układy. Kierowcy rotacyjni ponieważ rzadko są na tych sklepach to mają troche pod górke przez co dłużej pracują. Są dni że zaczynając o 6 skończymy o 12 a są dni że dopiero o 18. Kolejnym mitem jest że nie da się zrobić planu-my od stycznia do sierpnia wykonalismy plan 5 czy 6 miesiecy, w tym raz było to 105% planu. Przy 105% najlepsza trasa dostala wyplate ponad 5 tys a najgorsze mialy ponad 3 tys. Takie uroki systemu prowizyjnego. Nigdy nie miałem wypłaty poniżej 2,5k. Choć ponoć zdarzało sie reszcie miec ponizej ale to rzadko. Te smieszne dlugi na sklepach oddaje sie z puli reklamowej w jogurtach i nie slyszalem jeszcze zeby ktos oddawal z wlasnej kieszeni. Owszem placi sie kary za jogurty uszkodzone przez nas i za jogurty zgubione. Ale zawsze jest jakies drugie wyjscie ktore znaja wszyscy wtajemniczeni. Ja tam lubie ta prace choc zdarza mi sie czasem za dlugo pracowac i wtedy faktycznie mnie szlag trafia. Ale wyplaty mi to kompensuja (moi rodzice czasami we dwoje maja tyle co ja sam). No i faktycznie mamy troche za duzo obowiazkow wg mnie

35000

do Stary bakuś.Dlaczego już nie pracujesz?

anonim

(usunięte przez administratora)

realista

Bo uwierzyli kłamcom takim jak ty.A nie jest łatwo wyjść z Bakomy ot tak.Najpierw trzeba spłacić długi co u młodych na dorobku może stanowić niezły problem.A przypominam o podpisywaniu weksla inblanco przy zatrudnianiu.Zaprzeczysz "kierowniczku" ?

Stary bakuś

Ale wy narzekacie pracowałem w Bakomie od 2010 do 2013 i jak robisz plany, to pensja się kręci w okolicach 3500. Ale trzeba cos od siebie dać i zespół musi być dobry. Więc jak wam się nie podoba to po co pracujecie tam ?

debest
@Stary bakuś 16.02.2015 18:53
Ale wy narzekacie pracowałem w Bakomie od 2010 do 2013 i jak robisz plany, to pensja się kręci w okolicach 3500. Ale trzeba cos...

I dobrze by zrobili gdyby się ciebie posłuchali.Firma w krótkim czasie by splajtowała.Wylądował byś na bruku i zobaczyłbyś co jesteś wart z tym swoim zakłamaniem.Niestety w desperacji nie wieżą wolą ze swoich strat utrzymywać takich jak ty.

Haha
@Stary bakuś 16.02.2015 18:53
Ale wy narzekacie pracowałem w Bakomie od 2010 do 2013 i jak robisz plany, to pensja się kręci w okolicach 3500. Ale trzeba cos...

Jak sam napisałeś 2013.Teraz mamy 2016 nie widzisz tej liczby dni jakie mineły od tamtych lat ? Bakoma oferty pracy - najczęściej pojawiające się ogłoszenie w portalach ogłoszeniowych i w Urzędach Pracy.Jak myślisz z dobrobytu o jakim wspominasz brakuje tam pracowników.A może wspomnisz,że to duża firma i dlatego ją widać.Są znacznie większe.

Cinek

Witam orientuję sie ktoś czy ca przyjęcia na produkcje ? niestety nie posiadam uprawnien na wózek

Zostaw opinię o Bakoma - Zamość

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bakoma