Aqvarius Trading WLL
3 143 6 1

Opinie o Aqvarius Trading WLL

Bolesław

Pozdrawiam Michała K. jak był to pożądek A teraz to ......ŻE ho ho . Stara dobra brygada , teraz chcecie wiedzieć co tam słychać . Marek , Andrzej ogarnijcie się bo wasi supertelewizory robią was w konia .

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Bolesław 20.11.2018 13:45

Witam Panie Boleslawie, Dziekuje za Pana opinie.. Tez pozdrawiamy Michala którego zawsze będziemy czuć brak - bo jest świetnym gościem którego lojalnośc jest niepodważalna. Prosiłbym o jakieś konkretniejsze info odnośnie Pana odczuć jeśli chodzi o suypervisorów na mojego maila marek@aqvarius.qa - będe wdzięczny za "inny" niz mój punkt widzenia na sprawy w firmie. Dziękuje i pozdrawiam.

Szef
@Bolesław 20.11.2018 13:45

Kretyn z ciebie Bolesław

Dj Bobo
@Bolesław 20.11.2018 13:45

Brak? A czego Wam brakuje towaru do smażenia? Przecież on wiecznie zjarany był i dlatego go deportowali.

plumber
@Bolesław 20.11.2018 13:45

Ooooo pan Marek to lubi dostawać donosiki na prywatnego mail. A jak ktoś coś dobrego napisze to i premia się znajdzie.

Stachu

Michał trzymał ludzi za jaja , jak byka za rogi . Nawet nie piłem .

Tata Dilera
@Stachu 30.11.2018 12:12

Stachu ja też ciężko przeżyłem jego wylot... przestałem palić

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Tata Dilera 30.11.2018 22:36

Panowie - prosimy nie zaśmiecanie wątku i pomawianie kolegów Pozdrawiamy i życzymy powodzenia w poszukiwaniu pracy marzeń

plumber
@Stachu 30.11.2018 12:12

Michał trzymał za jaja ale był świr. Piotrek supervisor to był gość !

Benzynowy

A gdzie P.Kosmicki? Tak ladnie pisal tutaj.

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Benzynowy 04.12.2018 09:03

Witam Panie Beznynowy, Cały czas na straży - niestety nie bardzo wiem jak komentować tutaj te wymiany dowcipów które sobie koledzy uprawiają - chyba lepiej nie walidować takich zachowań jakąkolwiek reakcją. Pozdrawiam

plumber
@Benzynowy 04.12.2018 09:03

Teraz pan Kosmicki pisze pod pseudonimem Aqvariusa Trading :)

Rysio

Profesjonalna firma,nawet talerza nie kupią bo im żal (usunięte przez administratora) spodnie swoje trz na przywieźć, buty robocze...profesja pełną gębą.

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Rysio 05.12.2018 06:35

Witam Panie Rysio ! Dziekujemy za konstruktywną uwagę natomiast powyższe rzeczy nie wynikają z tego iż nam żal wydać kasy na talerze czy pościel ale po koleji : -Talerze etc - Większość mieszkań które wam oddajemy do użytku są w pełni umeblowane lecz nie wyposażone - na wyposażenie startowe dajemy pierwszej ekipie w mieszkaniu 300QAR na zakupy wdg własnego uznania - mop, czy zestaw garnkow etc. Zabranie ze sobą z polski swojego własnego niezbędnika ( talerz/kubek/sztućce etc) osobiście uważam za normę podczas wyjazdów, nigdy nie wiadomo co będzie na mieszkaniu a zabranie tych kilku prostych rzeczy na pewno Pana bardzo nie obciąży -Pościel - umówmy się że w Katarze raczej nie uzywamy ciezkich puchowych poscieli tylko lekkie narzuty + przescieradlo, są to rzeczy dość osobiste które są używane stricte przez jedną osobę stąd też nasza prośba by brać własną lub zakupić tu na miejscu - dopiero by Pan narzekał jakby Pan dostał pościel po kimś ..prawda ? -Spodnie robocze - sprawa tu jest jeszcze ciekawsza , po prostu w Katarze zakup spodni w ilości a przedewszystkim w rozmiarach dla naszych panów jest bardzo utrudniona wiekszość odzieży roboczej na rynku jest dostępna tylko w rozmiarach "azjatyckich" tak wieć ciężko jest się naszym chłopcom wygodnie poruszać w spodniach za małych o 3 rozmiary :) -Własne buty robocze to jest chyba norma zawsze i wszedzie - dobry jakościowo bezpieczny i wygodny but to przedewszystkim komfort pracy jak i dbanie o własne bezpieczeństwo. Natomiast jeśli z jakiś pwodów nie ma Pan obuwia - pomożemy Pozdrawiam

Rysiu
@Aqvarius Trading WLL 05.12.2018 10:39

1. Skoro dajecie 300 riali na wyposażenie po co każecie zabrać talerz itp. Ja nigdy talerza i garnków nie zabieram.... 2. Czy jak Pan jedzie do hotelu,motelu czy na stancje też Pan swoją pościel zabiera? Wystarczy wyprać w 90 stopniach tak jak to robią hotele, motele i jak Ją bym zrobił gdybym tu pościel dostał. 3. Proszę nie opowiadać bzdur o azjatyckich rozmiarach bo doskonale Pan wie że można tu kupić wszystko w każdym rozmiarze. 4. Zawsze i wszędzie w poważnych firmach dostawałem na dzień dobry buty, ciuchy robocze i narzędzia.... 5. Rzeczy o których rozmawiamy to mogę sobie zabrać jak jadę gdzieś samochodem a nie do samolotu....

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Rysiu 05.12.2018 16:00

ad. 1 ponieważ nie wszystko idzie kupic za ta kwote. ad. 2 nie prowadzimy pralni - na prawdę wierze że zabranie własnej wyprawki to nie problem, a czy jak wynajmuje pan nowe mieszkanie to jest w nim posciel , widelec i garnki ? ad. 3 to nie są bzdury - taka jest prawda - proszę spróbować nabyć 100 par L i XL w rozmiarze na naszych panów nie wspominając o większych osobnikach których u nas nie brakuje . ad. 4 Przykro mi że nie uważa Pan naszej firmy za poważną - poza spodniami i butami dajemy wszystko - móglbym tu napisać że "poważny" fachowiec przyjezdza do pracy z wlasną odzieżą i własnym podstawowym ekwipunkiem ... ale nie będę. ad. 5 Panowie Maja możliwość zabrania 30 kg bagażu - biorąc pod uwagę iż kurtek i ciepłej odzieży nie będzie Pan potrzebował w Katarze , na pewno znajdzie się miejsce na prześcieradło, koc/śpiwor oraz podstawową wyprawkę. Panie Rysio , jeśli nie wziął Pan po prostu czegoś ze sobą - to proszę śmiało napisać mi prywatnie marek@aqvarius.qa i osobiście dopilnuje by pan dostał nową ciepłą pościel. Pozdrawiam i życze pogody ducha !

Rysio
@Aqvarius Trading WLL 05.12.2018 23:09

1. Tylko idiota nie kupi talerza mając 300 riali na zakupy 2.Pralka jest w każdym mieszkaniu. Jeżeli chodzi o wynajem mieszkania to bywa różnie, są w pełni umeblowane, bywają puste... 3. Proszę się wybrać na "ciapkowo" tam znajdzie Pan wszystko. 4. Dajecie wszystko czyli koszulkę,kask i kamizelkę, faktycznie zawodowstwo.Moze jeszcze poważny fachowiec powinien mieć własne narzędzia? 5. To może jeszcze poduszkę, materac i kuchenkę połowa każcie zabrać. 6. Czyli jednak stać was na pościel tylko żal wam (usunięte przez administratora) ściska wydać 100 riali. Tak na marginesie dodam, że w tak popapranej firmie jeszcze nigdy nie pracowałem, nie liczy się czy jesteś fachowiec. Ważne jest umiejętne lizanie d...komu potrzeba i donoszenie na kolegów, wtedy kariera gwarantowana.

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Rysio 07.12.2018 19:53

Witam Panie Rysio, Dziekuje za zaangażowanie w dyskusje, natomiast Pana ton jest obraźliwy. Niemniej odpiszę po krótce. na punkty 1-6 - Wszystko jest jasne przed wylotem, przed podjęciem pracy - co jest czego nie ma, jak są wyposażone mieszkania i co należy zabrać - jeśli się Pan z tym nie zgadza , to może po prostu nie pasuje nasza oferta do Pana, lub nie zapoznał się Pan z dokumentami które dostał Pan przed wylotem. Odnośnie punktu 6, to dziwi mnie że fachowiec - za którego się Pan zapewne uważa - który zarabia 10.000 + miesięcznie nie jest w stanie zakupić sobie wyzej wymienionych rzeczy , stąd też moja oferta iż osobiście pojadę Panu nabyć rzeczy których nie zabrał Pan ze sobą. Nie dotyczy to faktu czy "nas" , mnie , czy Pana stać , tylko prostego faktu, zapisu umowy z którym Pan się nie zapoznał, lub nie zgadza a z punktu widzenia jako realnego problemu ... jest po prostu znikomy Pana uwaga na marginesie .. jest ona totalnie nie zrozumiała - punkt widzenia jest zapewne zupełnie inny gdy pracuje się samemu, lub w małej ekipie na małym obiekcie, niż gdy pracuje się w firmie która zatrudnia 150+ osób na rządowych projektach. Fachowość, kultura osobista, chęci do pracy i umiejętność pracy zespołowej to są umiejętności jakie są potrzebne by w spokoju i z przyjemnością chodzić do pracy w tak dużej ekipie. Nie wydaje mi się by ktoś na Pana "doniósł" , natomiast jeśli w trakcie pracy łamie Pan przepisy bhp, lub Pana kultura pracy jest niska - to jeśli ktoś Panu zwraca uwagę to nie po to żeby "donosić" tylko po to by dbać o wizerunek swój oraz całego zespołu - budowanie dobrej opini wśród kontrahentów trwa latami, natomiast zniszczyć ją może jeden Pan siedzący z telefonem w ręce na placu budowy w trakcie wizyty klienta, lub wykonanie pracy nie wdg instrukcji klienta ( bo ja wiem lepiej). Dla dużej części osób Panie Rysio Praca w naszym zespole, jest ważna, i wiążą z nią długofalowe plany - jednocześnie rozumieją iż nie ma czegoś takiego jak "firma" , "oni" etc. że nasz wspólny sukces jest uzależniony od tego by każdy pracownik swoimi działaniami, wyglądem, zachowaniem promował nasz zespół jako zgraną ekipę od zadań specjalnych, wiedzą że zarówno sukces jak i porażka będzie dziełem wspólnym i dla tego nawet szeregowy pracownik ma prawo, powinność i możliwość zwracać uwagę każdemu z kolegów na budowie jeśli widzi że jego postawa jest nie dobra i może wpłynąć na naszą wspólną przyszłość. Życze wszystkiego najlepszego ! Ciepła i życzliwości

Rysio
@Aqvarius Trading WLL 08.12.2018 12:05

10.000+..….. haha tyle to wasze białe i żółte kaski mają. Co do mnie to po przeczytaniu, że mam wziąć talerz przyjechałem z gotówką żeby sobie takie rzeczy kupić na miejscu. Odnosząc się do kwestii budowania wizerunku firmy....jak robicie z fachowca od klimatyzacji budowlańca, z ochroniarza elektryka a z elektryka fliziarza to ciężko będzie wam taki wizerunek zbudować. Zresztą patrząc na to co się dzieje z tą firmą wizerunek spada wam na łeb , klimatyzacji w ogóle już nie robicie, elektryka się kończy tylko czekać kiedy na stadionach się zorientują co za fachowców macie i kopną was w d...tak jak inne firmy już to zrobiły. Pozdrawiam

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Rysio 09.12.2018 03:27

Panie Rysio, Nikt (nawet Pan) nie zarabia mniej niz 10.000 ( 8 podstway + 2 Dieta + premie etc). tak więc proszę bez żartów. Wiec skoro Pan przeczytał, i wziął pieniądze na zakup tych rzeczy ... to nie rozumiem zupełnie Pana problemu - dokładnie wiedział Pan że trzeba takie produkty nabyc lub przywieść ... jasne jak słońce. Jak wspomniałem wcześniej wielu Pana kolegom zależy na pracy i jeśli jest potrzeba i możliwość by przeskoczyć np. z elektryki na proste prace budowlane - Panowie zawijają rękawy do góry i idą na nową robotę - jak Panu napisałem wcześniej - praca zespołowa oraz chęć do pracy polega właśnie na tym że lepszy zawodnik np. od glazury weźmie pod skrzydło ex-elektryka i w kilka dni przyuczy go by był w stanie wykazać się nawet na nowym, innym zakresie prac. Zresztą duża część naszych pracowników ma szeroki wachlarz umiejętności i doświadczenie w niejednej a kilku branżach. co do Pana złowrogich przewidywań i oceny działalności firmy , to chyba już wcześniej nam pan wróżył upadek a jakoś ciągle nowe kontrakty zdobywamy, i zakres robót rośnie z tygodnia na tydzień tak więc cóż, nie będę się z Panem spierał ;) Pozdrawiam serdecznie !

Rysio
@Aqvarius Trading WLL 09.12.2018 10:27

Znam takiego który ma 6.500+2000 było kilku co mieli 7000 plus dwa, a odnośnie premii nieznam nikogo kto dostał premię za październik. Zobaczymy jak będzie za listopad po dziś 9 a wypłaty dalej niema...

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Rysio 09.12.2018 18:07

Panie Rysio, Naprawdę jestem pod wrażeniem faktycznie złapał mnie Pan tutaj na nieścisłości. Zgadza się, jest jeden młody Pan dla którego to był pierwszy kontrakt w życiu i praca jako pomocnika tak więc dostawał mniejsze wynagrodzenie, zapewne na drugim kontrakcie dostanie już pełną pensje - bardzo z niego fajny i pracowity młody człowiek który w krótkim czasie przyswaja dużo wiedzy i umiejętności. Zresztą podobnie jak poprzedni pomocnicy którzy zaczynali u nas a było ich kilku (może 6-8 takich przypadków). Jeden z młodszych kierowników na projekcie z panelami metalowymi zaczynał również jako pomocnik 2,5 roku temu . Wypłaty zostały wysłane, jutro od rana wpłyną na konta. Życzę udanego odpoczynku po pracy !

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Rysio 09.12.2018 18:07

Panie Rysio, Naprawdę jestem pod wrażeniem faktycznie złapał mnie Pan tutaj na nieścisłości. Zgadza się, jest jeden młody Pan dla którego to był pierwszy kontrakt w życiu i praca jako pomocnika tak więc dostawał mniejsze wynagrodzenie, zapewne na drugim kontrakcie dostanie już pełną pensje - bardzo z niego fajny i pracowity młody człowiek który w krótkim czasie przyswaja dużo wiedzy i umiejętności. Zresztą podobnie jak poprzedni pomocnicy którzy zaczynali u nas a było ich kilku (może 6-8 takich przypadków). Jeden z młodszych kierowników na projekcie z panelami metalowymi zaczynał również jako pomocnik 2,5 roku temu . Wypłaty zostały wysłane, jutro od rana wpłyną na konta. Co do premii to widzę że rozeznanie już gorszę niż wśród wypłat kolegów : Na 129 payslipów za miesiąc Październik które właśnie przejrzałem na 50 szt była premia za obecność lub za wydajność w pracy lub obydwie. (nawet ten co się Panu pochwalił pomocniczą pensją też dostał) Życzę udanego odpoczynku po pracy ! Panie Rysio - naprawdę czuje że jak byśmy sobie usiedli i porozmawiali to Pana uwagi mogły by być lepiej zaadresowane - a Pana problemy i wątpliwości rozwiązane w mgnieniu oka.

Rysio
@Aqvarius Trading WLL 09.12.2018 18:42

Ja obecności miałem 100 procent i premii nie dostałem,inni mnie nie interesują, są tacy którym mieliście płacić za postojowe i też nie zapłacili ścienne. Co do wysłania kasy ,mamy u was dyskonta, więc niech Pan nie pisze że wysłaliście,bo przelew na subkonto wchodzi odrazu. Na tym skończę polemikę z Panem bo mi szkoda czasu...

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Rysio 10.12.2018 06:33

Dziendobry Panie Rysio Jak to inni Pana nie nie interesują, własnie jak widać do głownie Pana inni interesują, tu Pan pisze ile inni zarabiają zaraz jak inni nie dostali postojowego etc. Natomiast tak Panie Rysio bo to po prostu jest nie merytoryczne - JA na każdą z rzeczy którą tu Panu przytaczam mam dowód , dokumenty podpisane przez pracowników a nie pana tu ploteczki z indigio. Nie ma takiej szansy ze Pan pracował 100% i nie dostał premii, no po prostu nie ma takiej szansy, więc skoro Pan nie dostał to znaczy że jednak jakiś dzień Pan w pracy nie był. Jeśli jednak się myle to proszę z payslipem udać się do księgowej i zadość uczynimy za nasz błąd. Każde postojowe które obiecywaliśmy że będzie, było wypłacane (3-8 Listopad) postój na projekcie niskoprądówki np. Co do Pana znajomości systemów Bankowych .. to też nie będe z Panem polemizował. Mam nadzieje że tak jak wszyscy pracownicy dostał Pan dziś przelew pkt. 8 rano. Życzę uśmiechu na twarzy i miłego dnia w Pracy !

Abc
@Aqvarius Trading WLL 10.12.2018 10:30

Witam Panie Marku. Wspomniał Pan o premii za obecność. Czy dnia spędzonego na szkoleniu BHP i badaniach lekarskich nie należałoby także potraktować jako dnia roboczego? W moim wypadku premia przepadła bo tego właśnie dnia zabrakło mi do kompletu obecności w listopadzie. Czy też może niedopatrzenie? Pozdrawiam.

Rysio
@Abc 10.12.2018 16:07

Nie ma premii bo przestuj był.... Fajne tłumaczenie tak jak bym Ją ten przestuj wymyślił. Biuro ujowo organizuje pracę a my po (usunięte przez administratora) mamy. Nie dość że za przestuj czasem tylko płacą to jeszcze premii nie płacą bo frekwencji 100procent niema. Śmiech na sali.

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Abc 10.12.2018 16:07

Witam Panie ABC, No niestety szkolenia i badania nie są brane pod uwagę - niestety za dni badań oraz szkoleń nie mamy płacone również My jako firma - tak więc nie jesteśmy w stanie zaliczyć tego jako dnia pracującego. Oczywiscie za dzień szkoleń/badań, przysługuje dieta a firma ponosi wszelkie koszta związane zarówno z badaniami, ewentualnym leczeniem, szkoleniem, oraz pobytem na miejscu. Proszę dalej pracować równie sumiennie a a pewno w obecnym (pełnym) miesiącu dostanie Pan doceniony za swoją sumienność. Pozdrawiam

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Rysio 11.12.2018 05:27

Witam Panie Rysio, A jaki wpływ na przestój np. wynikający z ulew w październiku mieliśmy my wpływ jako biuro ? Niestety w większości przypadków postoje na projektach nie wynikają z naszego planowania lecz, decyzji klienta lub zarządu projektu. Jaki wpływ na przestój mamy my jako biuro jeśli np. pracownik musi kilku-krotnie podchodzić do badań pracy, ponieważ jego ciśnienie jest rozchwiane ? lub po prostu się na nie nie stawi ? Nie wspomniawszy o dużo bardziej przyziemnych powodach nieobecności. Niestety każdy przestój lub nie-obecność kogoś w pracy kosztuje nas nie współmiernie więcej do utraty jednej dniówki - oczywiście wiem że jest to problem firmy nie Pana lub któregokolwiek z pracowników - dlatego jeśli postój wykracza ponad normę ( 2 dni+) wypłacamy postojowe ( 50% podstawy + dieta ) w celu rekompensaty. Są niestety bardzo różne sytuacje wpływające na obecność w pracy .. premia za 100% obecność jest kryterium obiektywnym - w którym obie strony zyskują, lub tracą w przypadku nie wypracowania pełnego miesiąca. Oczywiście Panie Rysio - zawsze może wkraść się błąd, moze gdzieś Pana nie doczytaliśmy na timesheecie - Wie Pan że takie rzeczy bez większego problemu wyjaśni Pan w biurze a brak zostanie Panu zwrócony. W tym miesiącu, fakt premii za obecność było mniej w związku z przestojem oraz zmianą projektu - natomiast nadal wydalismy 20+ premii za obecność, oraz kilkanaście premii za wydajność/staranność w pracy - głównie widzę dostali Panowie którzy przeszli z elektryki na budowlankę - jak widać ich sumienność oraz starania nie poszły na marne - wykazali się chęciami oraz inicjatywą przed nowymi kierownikami i ich starania zostały docenione. Pozdrawiam serdecznie

Rysio
@Aqvarius Trading WLL 11.12.2018 10:59

Panie pracodawców, jeżeli mam 100 procent dni przepracowanych to mnie guzik obchodzi czy był przestój czy nie,a niezaliczane badań do frekwencji i utrata z tego tytułu premii to zwykłe (usunięte przez administratora) Wniosek z tego taki że jak mnie wyślecie na badania czy szkolenie mogę dzień wcześniej się zechlac jak świnia i olać te badania, a wy nie będziecie mnie za to karać bo przecież za ten dzień nikt wam za mnie nie zaplaci. Życzę dobrego samopoczucia...

plumber
@Aqvarius Trading WLL 05.12.2018 10:39

Panie Marku bez przesady, za starym rynkiem są sklepy gdzie można kupić spodni i buty robocze bez przesady że tam nie ma odpowienich rozmiarów. A co do pościeli to niech pan potwierdź w styczniu- lutym w nocy potrafi być ok. 6-8 stopni przy ich prowizorycznych i nieszczelnych oknach to trzeba było spać w ubraniu chyba że ktoś przywiózł ze sobą kołdrę.

plumber
@Aqvarius Trading WLL 05.12.2018 23:09

Rysio upomnij się o cokolwiek i podaj im swoje prawdziwe dane a jestem pewny że za parę dni będziesz siedział w samolocie do Polski oczywiście na własny koszt i jeszcze ci pociągnąć parę tysięcy tak dla przykładu.

plumber
@Abc 10.12.2018 16:07

Abc oszalałaś ? Przecież za dzień szkolenia bhp i badania oni nie płacą.

Urlich von Jungungen

ciekawy ten Qatar ja myślałem że tania siła robocza jest z Azji ale nie .... .Ona jest chyba z Polski ,bo kto jedzie pracować za 6500zł na drugi koniec świata... . Ciekawe rzeczy się u was dzieją zazdrościć nie ma czego ale ciekawe .Niezbędnik,pościel,poduszka,talerze,garnek,patelnia ,czajnik,ubranie robocze buty robocze gdzie to wszystko spakować?Panowie czym tam latacie? Samolotem transportowym?

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Urlich von Jungungen 12.12.2018 08:56

Panie UVJ , Stawka 6500 + 2000 dla 19-sto latka który jedzie po technikum do pierwszej pracy - to jest naprawdę przyzwoita stawka ! Co do lotu to Panowie lecą porządnym lotem pasażerskim z bagażem 30kg. zupełnie starcza miejsca by zabrać ze sobą podstawowe rzeczy - na czajnik etc , pierwsza ekipa na mieszkaniu dostaje przydział ( 300 na wyposazenie) .. natomiast lepiej być przygotowanym iż czegoś nie będzie a później się miło zaskoczyć niż na odwrót ...

plumber
@Aqvarius Trading WLL 12.12.2018 11:32

To świadczy tylko o firmie jak nie mogą zapewnić pracownikowi podstawowych ubrań typu buty, spodnie, koszulka. Dobrze że namiotu nie trzeba brać.

Thales

Niektorym to bym nawet nie dal najnizszej polskiej krajowej. Byl tu taki marcin, ktoremu kazano wracac do mamy. Bardzo pracowity i inteligentny gosc wiec jaka to sprawiedliwosc aby pracowity pracownik z odpowiednim wiekiem mial te same pieniadze co jakis mlody szczur, ktory tylko nerwy ludziom szarpal.

plumber
@Thales 12.12.2018 19:20

Tales możesz powiedzieć coś więcej o tym Marcinie byłem tam i powieźli mojego kolesia właśnie Marcina bo był dla nich za mądry a jak kogoś wyrzucą z byłe powodu to musi wracać na własny koszt i jeszcze go obciążą na pare tysięcy

Pesel

Tak jak widac w ponizszych komentarzach i duzym zainteresowaniu na forum firma Aqvarius robi swoich pracownikow w balona, skrajnie wyzyskuje ludzi, nie zapewnia podstawowego wyposazenia, nie placi ludziom jak sie nalezy prosze zwrocic uwage ze przestoje sa problemem firmy i kazdy dzien powinien byc pokryty w 100% przez firme Aqvarius a nie jakies bandyckie stawki 50% itd. Szczerze nie polecam - nie wyjezdzajcie do pracy w firmie Aqvarius!

Jarek

Zabiorę 10 ludzi z przewalonym CV. Bez portek na budowę i zrobię im i sobie Azja express na wasz koszt:) pół świata upadnie ze śmiechu

Jarek

Niezbednik ? Jesteśmy (usunięte przez administratora). Na obozie harcerskim. Zal wam prześcieradło, narzutę, (usunięte przez administratora)poduszkę zostawić na przywitanie pracownika, Uważam że firma twierdzi że pracownik godząc się na taką stawkę to głąb i można z niego godność zedrzeć. A pocałujcie misia w (usunięte przez administratora)

Rysio

Profesjonalna firma,nawet przypomina żeby talerz z Polski zabrać,bo im żal (usunięte przez administratora) ściska wydać 4 riale. Nie wspomnę o spodniach roboczych,butach ....,ale kask i koszulkę dają.Profeska

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Rysio 05.12.2018 04:37

Witam Panie Rysio ! Dziekujemy za konstruktywną uwagę natomiast powyższe rzeczy nie wynikają z tego iż nam żal wydać kasy na talerze czy pościel ale po koleji : -Talerze etc - Większość mieszkań które wam oddajemy do użytku są w pełni umeblowane lecz nie wyposażone - na wyposażenie startowe dajemy pierwszej ekipie w mieszkaniu 300QAR na zakupy wdg własnego uznania - mop, czy zestaw garnkow etc. Zabranie ze sobą z polski swojego własnego niezbędnika ( talerz/kubek/sztućce etc) osobiście uważam za normę podczas wyjazdów, nigdy nie wiadomo co będzie na mieszkaniu a zabranie tych kilku prostych rzeczy na pewno Pana bardzo nie obciąży -Pościel - umówmy się że w Katarze raczej nie uzywamy ciezkich puchowych poscieli tylko lekkie narzuty + przescieradlo, są to rzeczy dość osobiste które są używane stricte przez jedną osobę stąd też nasza prośba by brać własną lub zakupić tu na miejscu - dopiero by Pan narzekał jakby Pan dostał pościel po kimś ..prawda ? -Spodnie robocze - sprawa tu jest jeszcze ciekawsza , po prostu w Katarze zakup spodni w ilości a przedewszystkim w rozmiarach dla naszych panów jest bardzo utrudniona wiekszość odzieży roboczej na rynku jest dostępna tylko w rozmiarach "azjatyckich" tak wieć ciężko jest się naszym chłopcom wygodnie poruszać w spodniach za małych o 3 rozmiary :) -Własne buty robocze to jest chyba norma zawsze i wszedzie - dobry jakościowo bezpieczny i wygodny but to przedewszystkim komfort pracy jak i dbanie o własne bezpieczeństwo. Natomiast jeśli z jakiś pwodów nie ma Pan obuwia - pomożemy Pozdrawiam

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Rysio 05.12.2018 04:37

Witam Panie Rysio ! Dziekujemy za konstruktywną uwagę natomiast powyższe rzeczy nie wynikają z tego iż nam żal wydać kasy na talerze czy pościel ale po koleji : -Talerze etc - Większość mieszkań które wam oddajemy do użytku są w pełni umeblowane lecz nie wyposażone - na wyposażenie startowe dajemy pierwszej ekipie w mieszkaniu 300QAR na zakupy wdg własnego uznania - mop, czy zestaw garnkow etc. Zabranie ze sobą z polski swojego własnego niezbędnika ( talerz/kubek/sztućce etc) osobiście uważam za normę podczas wyjazdów, nigdy nie wiadomo co będzie na mieszkaniu a zabranie tych kilku prostych rzeczy na pewno Pana bardzo nie obciąży -Pościel - umówmy się że w Katarze raczej nie uzywamy ciezkich puchowych poscieli tylko lekkie narzuty + przescieradlo, są to rzeczy dość osobiste które są używane stricte przez jedną osobę stąd też nasza prośba by brać własną lub zakupić tu na miejscu - dopiero by Pan narzekał jakby Pan dostał pościel po kimś ..prawda ? -Spodnie robocze - sprawa tu jest jeszcze ciekawsza , po prostu w Katarze zakup spodni w ilości a przedewszystkim w rozmiarach dla naszych panów jest bardzo utrudniona wiekszość odzieży roboczej na rynku jest dostępna tylko w rozmiarach "azjatyckich" tak wieć ciężko jest się naszym chłopcom wygodnie poruszać w spodniach za małych o 3 rozmiary :) -Własne buty robocze to jest chyba norma zawsze i wszedzie - dobry jakościowo bezpieczny i wygodny but to przedewszystkim komfort pracy jak i dbanie o własne bezpieczeństwo. Natomiast jeśli z jakiś pwodów nie ma Pan obuwia - pomożemy Pozdrawiam

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Rysio 05.12.2018 04:37

Witam Panie Rysio ! Dziekujemy za konstruktywną uwagę natomiast powyższe rzeczy nie wynikają z tego iż nam żal wydać kasy na talerze czy pościel ale po koleji : -Talerze etc - Większość mieszkań które wam oddajemy do użytku są w pełni umeblowane lecz nie wyposażone - na wyposażenie startowe dajemy pierwszej ekipie w mieszkaniu 300QAR na zakupy wdg własnego uznania - mop, czy zestaw garnkow etc. Zabranie ze sobą z polski swojego własnego niezbędnika ( talerz/kubek/sztućce etc) osobiście uważam za normę podczas wyjazdów, nigdy nie wiadomo co będzie na mieszkaniu a zabranie tych kilku prostych rzeczy na pewno Pana bardzo nie obciąży -Pościel - umówmy się że w Katarze raczej nie uzywamy ciezkich puchowych poscieli tylko lekkie narzuty + przescieradlo, są to rzeczy dość osobiste które są używane stricte przez jedną osobę stąd też nasza prośba by brać własną lub zakupić tu na miejscu - dopiero by Pan narzekał jakby Pan dostał pościel po kimś ..prawda ? -Spodnie robocze - sprawa tu jest jeszcze ciekawsza , po prostu w Katarze zakup spodni w ilości a przedewszystkim w rozmiarach dla naszych panów jest bardzo utrudniona wiekszość odzieży roboczej na rynku jest dostępna tylko w rozmiarach "azjatyckich" tak wieć ciężko jest się naszym chłopcom wygodnie poruszać w spodniach za małych o 3 rozmiary :) -Własne buty robocze to jest chyba norma zawsze i wszedzie - dobry jakościowo bezpieczny i wygodny but to przedewszystkim komfort pracy jak i dbanie o własne bezpieczeństwo. Natomiast jeśli z jakiś pwodów nie ma Pan obuwia - pomożemy Pozdrawiam

Stachu

A ja zacząłem pić bo nie mam bata nad głową. I teraz to ja rozdaje karty wśród elektryków .

Oli
@Stachu 03.12.2018 15:15

Twoje karty są znaczone głupotą. Za bardzo krótki czas przybedą i cię wyzwolę z twoich słabości. Dobra rada pijesz nie pisz.

Stanisław Powroznik
@Stachu 03.12.2018 15:15

Jesteś kolego śmieszny podając się za kogoś kim nie jestes ja jestem codziennie gotowy do kontroli i chętnie pracuje z ekipą elektryków gdzie nie ma żadnego rozdawania kart tylko sumiennie wykonywanie obowiązków pewnie tego nie potrafisz nawet zrozumieć

Stachu

Jak jest z Polakami za granicą to każdy wie. Jak jest dobrze to piszą żle. Tak jak tutaj .Każdy się boi , qatar itd. Luz , fajna praca naprawdę polecam .A piszą te (usunięte przez administratora) którzy pracują po kilka kontraktów i nie chcą konkurencji .

Oli
@Stachu 03.12.2018 15:22

Jesteś 100 % Polakiem za granicą. Nic dodać . Gratulacje.

NiePijacy

Dajcie namiar gdzie i u kogo mozna kupic flaszke bo kolega sie rozchorowal i musze mu zrobic kielicha i plecy wysmarowac. Lepiej stracic 150 zl niz 300 nie idac do pracy.

Paul

Witam. Chce aplikować w sprawie pracy wiec prośba do osób pracujących obecnie w tej formie. Czy kwota 8 tys jest kwota max możliwa do zarobienia( mega mało) ? Wypłaty są na czas? Jakie warunki mieszkaniowe? Czy wykorzystywane są w pracy nowe technologie budowlane? ( maszyny szpachlarskie , malarskie, nano technologie) Z góry dziękuje

M.Wiesz
@Paul 27.11.2018 23:15

Do ośmiu tysięcy dochodzą premie uznaniowe za dobrze wykonana prace i ogólnie . Firma posiada profesjonalne narzędzia i bazuje na najnowszych technologiach .Firma godna polecenia ,dobre warunki mieszkaniowe ,wypłata w terminie .

M.Wiesz
@Paul 27.11.2018 23:15

Osiem tysiecy to podstawa do tego dochodzą premie uznaniowe za dobrze wykonaną pracę oraz dieta . Firma posiada profesjonalne narzędzia i bazuje na nowoczesnych technologiach .Godna polecenia dobre warunki mieszkaniowe i wypłaty terminowe.

nick
@M.Wiesz 28.11.2018 07:49

Jak zdążysz wyszarpać coś ze skrzyni to będziesz miał. Ja po miesiącu dostałem neonówke. Ogólnie kołchoz, i lepiej nie siadaj bo ci foto zrobia i opiernicz murowany.

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@nick 30.11.2018 18:41

Witam, Przyznam się szczerze nie wiem jaką neonówke "szarpał" Pan miesiąc - zawsze realizujemy jak najszybciej zakupy wskazane przez pracowników i raczej rzadko czegoś brakuje - a jeśli się zdarzy że nie możemy dostać narzędzia na miejscu , kupujemy i przywozimy z Polski. Jeśli ma Pan jakieś spostrzeżenia zawsze jesteśmy chętni by je usłyszeć i poprawić w jak największym stopniu nasz park maszyn/narzędzi , co wpłynie na jakość i produktywność naszych pracowników. Proszę o widomość na marek@aqvarius.qa z Pana cennymi uwagami. Co do uwagi o "kołchozie" i robieniu fot jak i opieprzu,.. No umówmy się iż siadanie w miejscu pracy nie jest mile widziane na żadnej budowie, jeśli praca jest na tyle ciężka by wymagała odpoczynku są na każdej budowie przeznaczone do tego miejsca. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia w poszukiwaniu pracy marzeń

były pracownik

Witam, Czy jest możliwość uzyskania referencji z firmy... bo niestety jak kończyłem kontrakt nie było możliwości porozmawiania z kimś za to odpowiedzialnym. bo cała nasza ekipa została raczej potraktowana zbywczo...

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@były pracownik 02.11.2018 19:36

Jasne - prosze o wiadomość na email marek@aqvarius.qa z listą osób i wyślemy zaświadczenie/referencje Możliwe że zapytał Pan o referencje niewłaściwą osobę którs po prostu nie wiedziała co odpowiedzieć. Pozdrawiam

NOREK,Norbert.

Witam,pracowałem w firmie 7 miesięcy,z miesieczną przerwą na święta,od Sierpnia 2017 do Kwietnia 2018,nie mam zastrzeżeń,większość opini negatywnych o firmie wypisują ludzie którym chyba nie chce się pracować.Do pracy w Katarze jeśli wrocę to napewno to nie będzie pora letnia,dla mnie zagorąco.Następnym razem podam plusy i minusy pracy w Doha.Ludzią chetnym do pracy firmę mogę polecić.Tak lekkiej pracy nikt w budowlance nie znajdzie w Europie nie wspominając o Polsce.

Tomek
@NOREK,Norbert. 01.08.2018 21:18

Co ty piszesz .Albo jesteś gamoniem albo recydywistą jak 90% pracowników . Też tam byłem i myślisz że na początek 8 tys zł za 260 godzin 6 dni w tygodniu to dobre pieniadze .Puknij sie w głowe .Podstawowa stawka na poczatek to 31 rjali wiec 31 zł to tyle co w polsce na delegacji.Ale owszem masz racje firma dobra dla patologi i osob z minimalnym doswiadczeniem . To patologiczna firma biraca wszystkich jak leci byle by sie sztuka zgadzala . Nawet rumuni elektrycy mieli 3150 euro netto i diety . Osoby ktore werbuja ludzi z polski telefonicznie tylko bajki opowiadaja . Trzeba byc nie normalnym zeby pisac tu ze pracodawca ktory placi 8 tys zl podstawy za 260 godzin jest ok . Do zarzadu znalezliscie dziure i z niej korzystacie bo prawo qatarskie to 8 godzin pracy ale najlepiej to owalic na pieniadze rodaka .Wstydzil bys sie Andrzej tak walic rodakow po kieszeni. Ale karma kiedys wroci i bedziecie jak teraz czekac kiedy wam Tales zleci robote

"Bogacz"
@Tomek 04.08.2018 16:29

POPIERAM TOMKA firemka jak już raz pisałem dojiiiiii ludzi bez wyjścia, perspektyw na dzień dzisiejszy 8tyś - 270h / trzy miesiące!!!!! Powodzenia w szukaniu fachowców

Norek
@"Bogacz" 04.08.2018 21:34

Co byłeś,co widziałeś,gdzie w Polsce czy Europie pracują za Ciebie Ciapki,bo tak tam było,Ciapek docioł,donstarczył wywiercił,posprzątał,druga sprawa 9 tyś.na czysto,w Europie wicej,tak ale odlicz Gamoniu koszta podruży,mieszkania paliwa jedzenia,dojazdu do pracy,i też minimum 10 godzin i dotego bezpłatna przerwa,siłownia czy basen trzeba zabecelować.A ile z tych 260 godzin tak naprawde popracujesz,50? 60?.

Tomek
@NOREK,Norbert. 01.08.2018 21:18

Jakim budownictwie co Ty piszesz ? Wiekszosc ludzi miala kontrakt jako instalator mep A do wykonczeniowki to wystarczy zwykly prosty chlop Czyli jestes lizusem i twierdzisz ze robota za 8 tys jest ok . Jak se inteligencie 8 tys podzielisz na 260 godzin to otrzymasz 4700zl a tyle to normalny fachowiec dostanie w polsce

Bogacz
@Norek 04.08.2018 22:53

Nie siej propagandy jakie kokosy zarabiasz!!!!! W Holandii masz 13euro / netto, dojazd, zakwaterowanie. To przymus dla pracodawcy w tych czasach!!!!!! Belgia czy Szwajcaria, nie mówię o skandynawi, jeszcze lepiej zarobisz. Powtarzam 8tyś/h. 270h w upale 3 miesiące to tylko recydywa podejmuje się pracy

Tomek
@Norek 04.08.2018 22:53

Co ty bambusie piszesz albo jestes ta patologia z radomia albo jakims przydupasem biura co lata w bialym kasku .Kto ci odlicza w europie mieszkanie .Sam pracuje w belgii tu stawka to 16 euro netto .Mieszkanie gratis a auto firmowe . No widze ze Norek jestes leserem i napewno masz bialy upragniony kask .Jakie 50 -60 godzin .Co ty gamoniu piszesz jesli masz bialy kask albo jestej pseudo managerem z biura to nawet nie przerobiles polowy godzin. Firma nawet oszczedza na narzedziach. A to ze pseudo firma kupuje najtansze mierniki uni-t zamiast kilku sztuk fluke . O dziwo nawet ciapki maja fluke . Ale nie Pan Mareczek woli po kosztach najtansze kupic . Jesli mowisz ze inaczej sam mam mnostwo zdjec jak wygladaja szkrzynki z narzedziami . Piszesz klamstwa bo liczysz na cos wiecej z biura . Dla mnie jestes klamca i oszustem i mozesz sobie z Mareczkiem i Andrzejem na wspolnych firmowych imprezach opowiadac jak to rąbiecie polaków na kasiore. Ale kiedyś Twoje dzieci sie zapytają tato czemu oszukiwaliście naszych rodaków ? To powiesz im te bzdury co tu piszesz

Tomek
@Tomek 05.08.2018 00:57

A ostatnie ktore tyczy wszystkich dobrych chlopaków co zostali w qatarze ! Gdzie z Mareczkiem i waszą kłamliwą ewelinką sa te konta w banku ? Nie zakladacie kont bo nie potraficie zatrudnic czlowieka jak nalezy , czyli qatarskie id i konto Wy gamonie z biura razem z waszym kłamliwym Mareczkiem Ewelinką i Andrzejem i managerami macie konta co? Pomyślcie o ludziach bo to oni na wasze wypłaty robią . Wy latacie do polski jak chcecie a ludzie co chca jechac na dluzej do polski to noskami krecicie bo wam sakiewek nie zapelnią . Ostatnie zrobcie porzadek z wasza zasada klamliwosci . Sam bylem swiadkiem jak wasz supervisior jacek sprzedawal wóde patologi radomskiej . Ale nie Pan Maraczek pisze ze to pomówienia . Kłamliwie piszesz na tym forum . Firma oszczedza na czym sie da . te wasze opowiesci ze mieszkanie jednej osoby kosztuje 12 tys rjali . To jaka jest roznica ze sa jedni co maja 8 tys a ten co przyjedzie 3 lub 4 raz ma 12 tys Nie liczy sie fachowiec tylko sztuka i to bys potem takie klamstwa pisal

Norek
@Tomek 05.08.2018 00:57

Kłamstw nie muszę pisać Bambusie,bo już tam nie pracuje od kilku miesięcy,a skoro tak wam było źle ta jestście może miernotami co nieumiały się tam dobrze ustawić,a tak jestem z Radomia,i nie oceniaj wszystkich pod jedną kreskę Buraku,kask koloru żółtego nie białego.

Tomek
@Norek 05.08.2018 10:36

Skoro tak piszesz patologio to pokaz zaswiadczenie o karalnosci . Nie nie posiadasz takiego . Wiec pozostaje Ci qatar lub budowlanka w polsce bo nawet twoje wyksztalcenie nie dochodzi do sredniego . Tak juz jest z patologią i recydywistami

Norek
@Tomek 05.08.2018 10:54

I Tu się mylisz,a skoro jesteś taki wykształcony to powinieneś wiedzieć że oczernianie publiczne jest przestępstwem,a na drodze cywilnej to cię bedzie dużo kosztowało.

Tomek
@Norek 05.08.2018 20:48

Wiesz co boje sie radomski patolu . Sram w gacie ze strachu . Jakie oczernianie ? Nie masz kartoteki wiekszej jak janko muzykant ? Pisze prawde a jak sie myle to napisz sprostowanie . Dziwne ze nagrania amerykanina na facebooku pokazuja ze to co pisze jest idealna prawda .Ze jesli ktos waszej radomskiej patologii nie spasuje to go eliminujecie . Banda patologi i tyle

Tomek
@NOREK,Norbert. 01.08.2018 21:18

A co do twojego postu leserze to gdzie masz znalesc lekka prace w budownictwie w europie.Byle by przebimbac do konca dniowki ! Sam w tym poscie wskazujesz ze firma zatrudnia gamoni i byle by sie poobijac . Ja to mysle ze podszyłes sie pod jakiegos norka a na imie masz Marcin Ozga natepny pseudo manager leser jakich mało .

Norbert.
@Tomek 05.08.2018 22:05

Słuchaj Cienka Gumo,chyba masz przykre wspomnienia po kimś kto siedział,nie wiem ból jelita,może coś innego Zużyta gumo,dlatego masz taką padakę,pracujesz w Belgii tak, ten kraj nie jest taki duży,ja pracuję blisko ciebie.Może się kiedyś zejdziemy,a ty nie jesteś pewnie Tomek,ale w internecie nie da się ukryć.Marcin Ozga nie kojarzę ale też się dowiem kto to był.Ja byłem z grupy tzw Ratunkowej 4 osobowej,jak to biuro nazwało,jeździliśmy po stacjach i poprawialiśmy błędy po innych,a Ty? Jak masz jaja,co działałeś,czy dalej się będziesz ukrywał "Tomek".A to może tobie został naprostowany nos po Twoich głupich odzywkach?

Marek Kosmicki - Aqvarius.
@Tomek 05.08.2018 00:57

Nawiązując do mierników i narzędzi pomiarowych elektrycznych - te zapewniał klient ( Qrail/ISG/TCS) nie Aqvarius, obecnie zaczynamy nowy projekt i oczywiscie na nasze potrzeby kupujemy tylko Fluke'i Proszę o merytoryczne i nie obraźliwe opinie komentarze

Stary pracownik
@NOREK,Norbert. 01.08.2018 21:18

Ten tomeczek, to pewnie klient co innego kolegi szczoteczka umył tyłek i toaletę. Tak mi się wydaje po odpowiedziach i kto tutaj jest patologia...

Tomek1976
@NOREK,Norbert. 01.08.2018 21:18

Witam. Zastanawiam się poważnie nad pracą w Katarze w tej firmie ale słyszałem od kolegi kolegi , ze podobno ktoś w czerwcu zginął w tej firmie i to nie był wypadek , chłopak miał 45 lat , pochodził spod Warszawy . Słyszał Pan o takich przypadkach ?

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Tomek1976 31.08.2018 19:15

Witam Panie Tomku, W naszej firmie, nikt nie zginął i mam szczerą nadzieje że nigdy to się nie wydarzy. .. Chyba ta sytuacja miała miejsce w belgijskiej firmie zatrudniającej polaków również tu w Katarze na stadionach. Przez Szacunek dla rodziny i osoby zmarłej nie będę podawał więcej detali.

Zzz
@Marek Kosmicki - Aqvarius. 06.08.2018 11:26

Ja wole sonel

Pytanie

Nagminnie zatrudniają superwizjrow "Baśka", po znajomości? Bez szkoły, doświadczenia, z epilepsją ( cała prawda ), tylko z długim językiem fuuu

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Pytanie 26.06.2018 22:26

...Pnie Pytanie, Fuu to jest taka opinia ... Pan Robert raczej jest jednym z najmniej wylewnych kierowników i załatwia wszystkie sprawy personalne na terenie budowy.. wiec naprawde nie wiem skad takie Pana przeswiadczenie. Co do Kierownikow generalnie to Pana opis tez sie daleko mija z prawda... Marcin (MEP/AF) - 18 lat doswiadczenie HVAC + AF Marcin (MEP) - inzynier, 4 lata doswiadczenia w GCC + 3 w PL Adam (MEP) - inzynier 18 lat doswiadczenia EU Ryszard ( AF / tymczasowo Went) - inzynier, 30 lat doswiadczenia Staszek (MEP) - 10 lat doswiadczenia, swietna organizacja pracy Jacek (AF ) - 8 lat doswiadczenia , od 2 jako kierownik w GCC (ukonczone 2 duze projekty) Rafal (AF) - ok 20 lat doswiadczenia 4 w GCC, Francja, Europa (dowodzil juz kilkunastoma pracamiw doha) Robert (MEP) - 2 kontrakty w Doha, doswiadczenie w pracach elektr. dostał szansę i ją wykorzystał, spisuje się w kontakcie z klientem, gdy któregoś z Panów bolałą głowa, potrzebował tłumacza, nie mógł podłączyć sie do netu, potrzebował pomocy etc, po pracy zawsze można było na niego liczyć ( a pozniej Ci sami panowie po nim tu smarują - Słabe ) , poza komentarzami odnośnie ludzi pracowitych NIGDY nie dzwoni i nie piszę skarg na pracowników do biura. Rasoon (AF) - bardzo doświadczony supervisor z indii zarządza ekipą z którą wykonuje świetną prace dla klienta ( obecnie nadzoruje również ukraińską ekipę naszego klienta) Parvais - młody inżynier z Indi zarządza podobnie jak Rasoon spec ekipą z Indii Raju - Nasz inzynier z biura ogarnia, szkolenia, rysunki, raporty, zna 7 jezykow, tytul inzyniera, i Msc w quantity surveyingu był inzynierem projektu o wartości 330Mln USD na którym się poznaliśmy. .. potrafi z excela schakować pentagon ... Kilku Jr Supervisorów- Gniewko, Dawid, Mateusz, Bartek, osoby którym chciało się zawsze uczyć od kolegów i posiadają znajomość języka bez której nawet najlepszy majster niestety za granicą nie da sobie rady, pomagają na mniejszych budowach w komunikacji z klientem i pilnują roboty papierkowej, oraz naszych hinduskich pracowników.. Żaden z Panów nie jest znajomym, Pana Andrzeja, moim, ani nikogo tu na miejscu ani w firmie.. większość z nich, miała chęci i zapał by pójść o te kilka kroków dalej, zostać na robocie kilka minut dłużej, i dopilnować by jej efekt był dobry, wykazali się Pracowitością dostali szansę i ją wykorzystali ( wiele osób nie poradziło sobie ) Faktem jest iż technicznie nie rzadko nasi pracownicy mają większe doświadczenie i umiejętności od supervisora na budowie, tego właśnie oczekujemy od wykwalifikowanych pracowników którzy tu przyjeżdżają gdyż prace nam powierzone wymagają know-howu od osób wykonujących pracę i ich brygadzistów, których tez mamy kilku już ich tu nie wymieniłem, oni pomagają na budowie mniej doświadczonym kolegom. 75% pracy supervisora na budowie, to organizacja, papiery, pozwolenia na pracę, spisy materiałów, narzędzi etc.. ZAWSZE potrzebujemy nowych, prosperujących supervisorów tylko w taki sposób możemy się rozwijać, jeśli Pan PYTANIE uważa że się nada lepiej , jest bardzo prosta możliwość by się o tym przekonać.. zapracować sobie na tą pozycje i udowodnić mi błąd. I na koniec, mogę powiedzieć jeszcze że miarodajną opinie kierownikom wystawia firmie niestety nie zawsze pracownik a klient ( ktory zawsze ma racje:) to wlasnie jako łącznik między klientem a ekipą występuje supervisor i tam ma się wykazywać .. z tej strony nie słychać narzekań więc chyba jest dobrze ;) Panie Pytanie, Pozdrawiam serdecznie, życze powodzenia i wytrwałości w osiąganiu zamierzonych celów i mniej "jadu" ;) w kierunku do kolegów z pracy.

Tomek
@Marek Kosmicki - Aqvarius 27.06.2018 11:37

A napisał Pan kto posiada karte do sklepu z alkoholem ? Typu wasz supervisior Jacek Mówicie tak pięknie i piszecie same superlatywy a wiecie dobrze kto patologii sprzedaje alkochol Wszystko tak wygląda a co do Pana wypisanego doświadczenia supervisiorów to napisze jedno Ja mam doświadczenie w pracy 20 lat więc co to znaczy że będe znał się na robocię ? Nie większość tych Pana supervisiorów nie ma pojęcia o tym co robi a żeby to udowodnić wystarczy wysłać ich do europy do jakiej kolwiek firmy gdzie po dwóch dniach odpadną Robicie sztuczną firme że jesteście tacy super a napisał Pan o tych pana kryminalistach z radomia ? Nie bo 90% ludzi w firmie to karane osoby . Zatrudniacie ludzi bez doświadczenia i bez języka a nie na tym to polega Jedno dodam wasza firma zatrudnia ludzi bo liczy się sztuka na budowie . Odfajkować listę i tyle byle by się poobijać .

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Tomek 21.07.2018 16:40

Panie Tomku, moglbym tu wypisac setki komentarzy .. natomiast mam w zwyczaju takie rzeczy robic twarza w twarz. Praca instalatora nie wymaga jezyka dlatego tez nie jest on wymogiem. Jak kazda firma w momentach przeciazenia, zmuszeni jestesmy zatrudnic ludzi ktorzy nie koniecznie trafili by tu z pierwszego naboru. Odnosnie alkoholu, czy mysli Pan ze jako sponsor nie mamy wgladu w to kto ile alkoholu kupuje ? oczywiscie ze mamy..tak wiec ta insynuacja odnosnie Pana Jacka jest słaba. Pozdrawiam i zycze powodzenia !

Tomek
@Marek Kosmicki - Aqvarius 21.07.2018 17:14

Zgadza się ale po co trzymać recydywe tak długo, można wziąć lepszych pracowników.

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Tomek 24.07.2018 09:13

Panie Tomku, Niestety najczesciej informacje o tym iz sa problemy typu alkohol, rozruby etc. dowiadujemy sie dopiero gdy sytuacja jest juz naprawde fatalna i przychodzi ktos poszkodowany lub administracja budynku dzwoni .. Nikt nie chce na nikogo donosic , co jakos rozumiem, choc pomoglo by to rozladowac problem natychmiast a nie czekac az sytuacja jest juz bardzo napieta ...bardzo czesto te sytuacje rowniez nie sa jednoznaczne.. glownym problemem jest alkohol ktory panowie nielegalnie kupuja i chyba jest on slabej jakosci bo pozniej "odpala" im i potrafi sie dwoch kumpli poklocic, zrobic awanture a na drugi dzien jak jestesmy w biurze i konfrontujemy to panowie juz kreca nosem ze w sumie to sie nic nie stalo i sie po kolezensku klepali po plecach.. Natomiast, jesli juz zlapiemy na goracym uczynku zadymiarza to leci do domu na drugi dzien ! Umowmy sie tez ze Panowie sa dorosli no i nie wypada nam robic kontroli na mieszkaniach i sprawdzac czy jest kontrabanda.. to nie kolonie szkolne :) Co do recydywy, to fakt ze zaswiadczenia o nie-karalnosci nie wymagamy, a kazdemu mogla sie kiedys powinąć noga ..nie zawsze sprawia to ze taka osoba nie zna sie na pracy czy stanowi jakies powazne zagrozenia .. A Ci nasi "recydywisci" ktorych tu Panowie maja na mysli to umowmy sie nie Al Capone i grypserka tylko glownie alimenciarze ;)

Tomek
@Marek Kosmicki - Aqvarius 24.07.2018 12:16

Jasne jasne a Pana Ponete ile trzymaliście ? A ten wasz Kogut i reszta to co alimenciarze tak ? Moze bierzcie zaswiadczenie o karalnosci i bedzie wiedziec kogo macie . Jak pisze te bzury to zbiera mnie na wymity . Widać że nie wie Pan nic o standardach . Po pierwsze standardy są takie ze wyjezdzajac na bliski wschod w delegacje do pracy musi Pan miec zaswiadczenie o niekaralnosci i referencje . Jak by Pan to robil u siebie to ilu by ludzi pracowało dla Pana ? Mała grupka moze ze 20 osób Tolerujecie ta wsza patologie pokroju Poneta Kogut i inni . Jesłi sie myle i pisze tu oficjalnie na forum by wszyscy z polski to przeczytali to prosze zrobic ;prosta rzecz ! Niech sie Pan pochwali ile osob w Panskiej firmie jest karanych ? Wiecej jak polowa i sam sobie Pan odpowie kogo Pan zatrudnia i jakie ma Pan standardy . No chyba ze Pan tez troche ma odgarowane ?

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Tomek 05.08.2018 17:09

Pan ktorego Pan wymienił, wyleciał dokładnie w momencie kiedy przekroczył granice a osoba poszkodowana postawnowiła to zgłosić. Na podstawie pomówien, plotek etc. nie bardzo można kogokolwiek zwolnić. Nie znam pana którego wymienia Pan z pseudonimu, natomiast ewidentnie nie stwarza problemów większych niż przeciętny pracownik skoro tu jeszcze jest. Nie jeden nie-karany został oddelegowany za stwarzanie realnych problemów. Pozdrawiam i życze powodzenia w znalezienu pracy marzeń !

kolo
@Marek Kosmicki - Aqvarius 27.06.2018 11:37

Staszek (MEP) - 10 lat doswiadczenia, swietna organizacja pracy- buhahahah chyba w załatwiania gorzaly. Przedmuchajcie go kiedys, to sie przekonacie.

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@kolo 23.10.2018 13:14

Akurat był "dmuchany" i wczoraj i dzisiaj .. wynik 0.00 Tak więc chyba ta złośliwość nie do końca trafiła w cel Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.

kolo
@Aqvarius Trading WLL 23.10.2018 15:09

Czyli coś jest na rzeczy, albo chłopak ma (usunięte przez administratora) metabolizm, albo wam alkomat się zepsuł;)

Rysiu

Jeżeli wkładasz serducho w prace zapomnij.

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Rysiu 16.10.2018 19:36

Witam Panie Rysiu, Dziękujemy za komentarz, natomiast jest on nie bardzo klarowny - zakładam że czuje się Pan może niedoceniony może przez kogoś z kierownictwa, lub z zarządu ..proszę o przesłanie pełnej informacji , opisu na email marek@aqvarius.qa lub o telefon jeśli jest Pan na miejscu 66925036 - zawsze pochylimy się nad każdym realnym problemem lub nie wyjaśnioną sytuacją tak by zawsze chciał Pan wkładać serducho w to co robi. Pozdrawiam Marek Kosmicki

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Rysiu 16.10.2018 19:36

Witam Panie Rysiu, Dziękujemy za komentarz, natomiast jest on nie bardzo klarowny - zakładam że czuje się Pan może niedoceniony może przez kogoś z kierownictwa, lub z zarządu ..proszę o przesłanie pełnej informacji , opisu na email marek@aqvarius.qa lub o telefon jeśli jest Pan na miejscu 66925036 - zawsze pochylimy się nad każdym realnym problemem lub nie wyjaśnioną sytuacją tak by zawsze chciał Pan wkładać serducho w to co robi. Pozdrawiam Marek Kosmicki

Rysiu
@Aqvarius Trading WLL 17.10.2018 10:28

Tu nie o moje ambicje chodzi. Wkurza mnie jedynie tekst: Tu jest Katar nie Polska, więc to olej. Ja jak coś robię staram się to robić dobrze. O samej firmie złego słowa nie mogę powiedzieć, co obiecane to dotrzymane. Natomiast Pan super super wizir, niech najpierw spojrzy na siebie, a potem poucza innych.;)

Rysiu

Jeżeli wkładasz serducho w to co robisz zapomnij.....

igor

Dzień dobry, jak można skontaktować się z wami?

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@igor 16.10.2018 12:24

Witam, mozna z nami się kontaktować na mail rekrutacja@aqvarius.qa - jeśli chce Pan zaprezentować swoje CV, lub można pisać bezpośrednio do mnie na email : marek@aqvarius.qa

Polak

Polecam i pozdrawiam . Nikt mnie tam nie oszukał na 1 riala .

Polak

Polecam . Na firmę 200 osób to jest super porządek . Każdą uwagę biuro rozpatrza i wywala (usunięte przez administratora) . Większość super technicy i inżynieria . Ale jak w takiej dużej grupie jak w szkole są oszołomy którzy chcą nazwać jak się sami powinni nazywać. Pracowałem 5 kontraktów .

KCUF Aqvarius

Możecie napisać haj znaleźć na fejsie tego amerykanina, który nagrał tych kłamców ? Chciałem posłuchać. Dzięki za info

Tomek
@KCUF Aqvarius 06.08.2018 21:06

Możemy ale to forum na facebooku jest zamknie tak aby ktoś nie musiał pisać postów pod nickami i jest dużo zdjęć jak wyglada w tej firmie i nagrań chyba z trzech różnych żródeł. Podaj imie i nazwisko to Cie zaprosze .

Marek Kosmicki
@Tomek 07.08.2018 20:59

Marek Kosmicki

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Marek Kosmicki 07.08.2018 21:07

Andrzej Ciap-racki

amerykanin
@KCUF Aqvarius 06.08.2018 21:06

mam nagranie to fakt :) pozdrawiam

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@amerykanin 02.09.2018 22:04

Witam Panie Amerykaninie, Ponieważ kilkukrotnie powołująć tu się na Pana czytałem o tych moich kłamstwach etc. Miałbym prośbę czy może Pan potwierdzić : -Niedogadaliśmy się, postanowilismy zakończyć współprace i po prostu się rozstaliśmy za porozumieniem stron -Nie został Pan "ukarany" finansowo - Ba nawet dostał Pan kwotę finansową którą normalnie wydalibyśmy na bilet do własnego zagospodarowania ( postanowił Pan lecieć Pegasusem , chyba do Pragi jak pamietam) -Pozostał Pan w mieszkaniu dodatkowe kilka dni o które Pan prosił - nawet rozważał czy nie odwiedzi tu Pana żona chyba koniec końców to się nie wydarzyło -Nikt tu Pana nie skrzywdził :) Miałbym też prośbę by wysłał mi Pan to słynne nagranie (marek@aqvarius.qa ) zakładam a nawet jestem pewien że nie Ja jestem na tym nagraniu, natomiast jeśli faktycznie jest tam mój pracownik który dopuszcza się poważnego nadużycia jak kłamstwo - sam Pan wie bo miał okazje mnie poznać - że chcę o tym wiedzieć i na pewno wyciągne z tego konsekwencje jeśli ta osoba nadal u nas pracuje. Pozdrawiam serdecznie, Marek Kosmicki

martinjonh@wp.pl
@amerykanin 02.09.2018 22:04

A mógłbyś się odezwać do mnie na maila celem udzielenia mi paru informacji odnośnie pracy w Doha? Chciałbym pogadać z ludźmi, którzy już tam robili. Mój mail to: martinjonh@wp.pl

złoty
@Marek Kosmicki 07.08.2018 21:07

Dzień dobry Panie Marku. Czy metro siė skończyło że szukacie ludzi na stadiony . .Pozdrawiam Piotr ksywa Złoty

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@złoty 16.09.2018 20:09

Witam Panie Piotrze, Na metrze jeszcze trochę posiedzimy, proszę pamiętać że odcinek na którym Pan pracował to połowa pierwszej lini - a obecnie powstają 4 linie tak więc zapotrzebowanie na naszą ekipę jest nadal .. Obecnie głównie zajmujemy się poprawkami i testowaniem instalacji N/n Szukamy na stadiony na nowe prace związane ze spawaniem rur , oraz w przyszłości również z elektryką, a także kilku inżynierów do MEP oraz Structural Engineering.

złoty
@Aqvarius Trading WLL 17.09.2018 09:01

Dziękuję za odpowiedż ,chętnie wròcē na zimę do was o ile podnieśliście stawkę . Pozdrawiam Piotr Baran elektryk

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@złoty 17.09.2018 22:11

Panie Piotrze Jak będzie Pan miał czas proszę dać znać na maila (marek@aqvarius.qa) oddzwonie i pogadamy - jest pole do manewru dla doświadczonego pracownika jak Pan. Pozdrawiam

Gitara
@Tomek 07.08.2018 20:59

Jak znaleźć to forum bo jestem ciekaw co tam słychać .dodam że jestem byłym pracownikiem tej firmy a co do chłopaków z Radomia to pozdrawiam bo git koledzy

Gre

Panowie, jak radzicie sobie z przelewami do PL/Eu? Money Gram czy posiadacie Konto? dostałem ofertę pracy ale nigdzie nie widzę w jaki sposób mogę zamienić lokalną walutę na PLN czy też €..

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Gre 22.09.2018 17:25

Witam, Walute najlepiej wymieniac na USD - kurs dolara jest stale powiązany z Qatarskim Riyalem. Najlatwiej przelewać WU , ale niestety tez najdrozej - istnieje dodatkowa opcja - otwarcia konta, konto niestety bedzie aktywne tylko 3 miesiace z względu na typ wizy na której Pan przyjedzie -staramy się rozwiązać problem , natomiast na dzien dzisiejszy mamy takie opcje. Mozna tez przelewac do Polski mniejsze kwoty miesiecznie i po 3 miesiacach zabrac reszte w gotówce.

MlodyWilkwSrednimWieku
@Gre 22.09.2018 17:25

A nie da się na PayPala albo jako wirtualna waluta (kryptowaluta) chociaż ta jest niestabilna i z 10000 zł może się zrobić tego samego dnia połowa wypłaty. Tylko nie wiem jakie mogą być opłaty w PayPalu, należałoby to sprawdzić. Inna opcja to podobno City Centre albo Villaggio ktoś musiałby to sprawdzić.

Gre
@MlodyWilkwSrednimWieku 23.09.2018 00:23

Żeby wysłać PayPal-em czy tez choćby Revolut, trzeba mieć konto. Jeśli założenie konta jest możliwe od pierwszego miesiąca to też jest wyjście. Dwie wyplaty na przelew trzecia gotowką opuści Katar. Tak przy okazji. Jak z bezpieczeństwem gotówki w pokojach. Czy są jakieś sejfy, bo chyba nie bedziemy nosić takiej kasy na co dzień? Mozna ufać współlokatorom?

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Gre 23.09.2018 09:16

...Nigdy nie mieliśmy zgłoszeń by ktoś komuś ukradł coś z pokoju. Zdarzają się znikające słoiki z lodówki lub inne produkty żywnościowe , względnie mydło etc. Natomiast nie mieliśmy sytuacji by komuś zginęła kasa z pokoju mimo braku sejfów.

Byłem

Jak chcesz to leć . Polecam ludziom młodym i ciekawych świata zobaczysz kawałek świata naprawdę warto . Jest miło i kraj arabski inna kultura .

Ok

Pracowałem w tej firmie jest jaka jest na każdą każdy maruda marudzi . Dla mnie spoko , chyba że coś się stało teraz . Szef płaci i tak jak się dogadalem Tak miałem .I niech niegadają Radomiaki na tym forum.

martinjonh@wp.pl

Hej Jestem zainteresowany Bliskim Wschodem i z chęcią pogadałbym z kimś, kto tam był jak wygląda praca i sytuacja w omawianej tu firmie. Już raz byłem na kontrakcie gdzie w sieci firmie się mocno dostało, ale na miejscu praca była OK, ludzie też, także chciałbym zadać konkretne pytania komuś, kto był widział wszystko na własne oczy i mógłby udzielić mi odpowiedzi jak tam w rzeczywistości jest. Coś, co komuś się nie podoba np. brudne mieszkania nie oznacza, że mnie zrazi, posprzątam, ale chodzi o samą firmę i pracę. 8ooo zł to fakt przy tej ilości godzin w dodatku na Bliskim Wschodzie szału nie robi, ale spróbować zawsze można. Jak coś piszcie do mnie z chęcią pogadam z ludźmi, którzy przetarli już szlak. martinjonh@wp.pl

Janusz

Dzień Dobry, żeby nie było nieporozumień to nie byłem w Doha w pracy i nic na temat warunków pobytu, pracy, płacy itp nie powiem. Ale byłem po rozmowach i gotowy do wyjazdu. Niestety sytuacja osobista nie pozwoliła mi na wyjazd. Można zapytać po co piszę? - ano piszę ponieważ Firma wyrobiła mi wizę, dwukrotnie rezerwowała bilet lotniczy do Kataru, dwukrotnie oczekiwali na mój wyjazd i za każdym razem kulturalnie i profesjonalnie rozmawiano ze mną. Może to świadczyć o pilnej potrzebie pracowników- oczywiście - ale może też świadczyć o profesjonalnym i rzetelnym podejściu do pracownika. Dziękuję. Janusz

WOJTAS

Firma nie do końca taka zla, ale jest sporo minusów:(, 1), Marna płaca, nie jestem bogaczem, ale znam rynek. 2), Odradzam używanie polskiego numeru telefonu. 8zl. za samo odebranie połączenia, Brak mobilności utrudnia życie, 3), Przelewy też odradzam, potężne koszty, 4), Wypłaty do skarpetki w rialach:(, To tylko część minusów......

Nick

Widzę, że 90% negatywnych komentarzy odnosi się do rzeczy, które nie były zapisane w kontrakcie, więc z logicznego punktu widzenia mogą być wynikiem jakiś niesprecyzowanych oczekiwań osób, które nie potrafiły zrozumieć tego co jest napisane w umowie. Więc moja rada do Aqvariusa jest, żebyście może rozważyli aby wstępne kontrakty dla ludzi były przygotowywane w wersji polsko-angielskiej; może wtedy uniknięcie chociaż jakiejś części tych negatywnych komentarzy. Ja pracowałem dla firmy Aqvarius ponad rok. Niestety z różnych przyczyn (które nie leżały po stronie Aqvariusa) nie zdecydowałem się na dalszą współpracę. Firma płaciła to co miałem w umowie i w terminach które miałem w umowie, sporadyczne rozbieżności które pojawiały się pomiędzy nami wynikały z tego, że ja byłem ich pracownikiem, a oni byli moim pracodawcą, więc czasami mieliśmy odmienne zdania na pewne sprawy, ale różnice te mogą występować zawsze i wszędzie, w trakcie pracy dla jakiegokolwiek pracodawcy na całym świecie.

Zostaw opinię o Aqvarius Trading WLL - Doha

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aqvarius Trading WLL