Aqvarius Trading WLL
3 134 6 1

Opinie o Aqvarius Trading WLL

KCUF Aqvarius

Możecie napisać haj znaleźć na fejsie tego amerykanina, który nagrał tych kłamców ? Chciałem posłuchać. Dzięki za info

Tomek
@KCUF Aqvarius 06.08.2018 21:06

Możemy ale to forum na facebooku jest zamknie tak aby ktoś nie musiał pisać postów pod nickami i jest dużo zdjęć jak wyglada w tej firmie i nagrań chyba z trzech różnych żródeł. Podaj imie i nazwisko to Cie zaprosze .

Marek Kosmicki
@Tomek 07.08.2018 20:59

Marek Kosmicki

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Marek Kosmicki 07.08.2018 21:07

Andrzej Ciap-racki

amerykanin
@KCUF Aqvarius 06.08.2018 21:06

mam nagranie to fakt :) pozdrawiam

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@amerykanin 02.09.2018 22:04

Witam Panie Amerykaninie, Ponieważ kilkukrotnie powołująć tu się na Pana czytałem o tych moich kłamstwach etc. Miałbym prośbę czy może Pan potwierdzić : -Niedogadaliśmy się, postanowilismy zakończyć współprace i po prostu się rozstaliśmy za porozumieniem stron -Nie został Pan "ukarany" finansowo - Ba nawet dostał Pan kwotę finansową którą normalnie wydalibyśmy na bilet do własnego zagospodarowania ( postanowił Pan lecieć Pegasusem , chyba do Pragi jak pamietam) -Pozostał Pan w mieszkaniu dodatkowe kilka dni o które Pan prosił - nawet rozważał czy nie odwiedzi tu Pana żona chyba koniec końców to się nie wydarzyło -Nikt tu Pana nie skrzywdził :) Miałbym też prośbę by wysłał mi Pan to słynne nagranie (marek@aqvarius.qa ) zakładam a nawet jestem pewien że nie Ja jestem na tym nagraniu, natomiast jeśli faktycznie jest tam mój pracownik który dopuszcza się poważnego nadużycia jak kłamstwo - sam Pan wie bo miał okazje mnie poznać - że chcę o tym wiedzieć i na pewno wyciągne z tego konsekwencje jeśli ta osoba nadal u nas pracuje. Pozdrawiam serdecznie, Marek Kosmicki

martinjonh@wp.pl
@amerykanin 02.09.2018 22:04

A mógłbyś się odezwać do mnie na maila celem udzielenia mi paru informacji odnośnie pracy w Doha? Chciałbym pogadać z ludźmi, którzy już tam robili. Mój mail to: martinjonh@wp.pl

złoty
@Marek Kosmicki 07.08.2018 21:07

Dzień dobry Panie Marku. Czy metro siė skończyło że szukacie ludzi na stadiony . .Pozdrawiam Piotr ksywa Złoty

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@złoty 16.09.2018 20:09

Witam Panie Piotrze, Na metrze jeszcze trochę posiedzimy, proszę pamiętać że odcinek na którym Pan pracował to połowa pierwszej lini - a obecnie powstają 4 linie tak więc zapotrzebowanie na naszą ekipę jest nadal .. Obecnie głównie zajmujemy się poprawkami i testowaniem instalacji N/n Szukamy na stadiony na nowe prace związane ze spawaniem rur , oraz w przyszłości również z elektryką, a także kilku inżynierów do MEP oraz Structural Engineering.

złoty
@Aqvarius Trading WLL 17.09.2018 09:01

Dziękuję za odpowiedż ,chętnie wròcē na zimę do was o ile podnieśliście stawkę . Pozdrawiam Piotr Baran elektryk

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@złoty 17.09.2018 22:11

Panie Piotrze Jak będzie Pan miał czas proszę dać znać na maila (marek@aqvarius.qa) oddzwonie i pogadamy - jest pole do manewru dla doświadczonego pracownika jak Pan. Pozdrawiam

martinjonh@wp.pl

Hej Jestem zainteresowany Bliskim Wschodem i z chęcią pogadałbym z kimś, kto tam był jak wygląda praca i sytuacja w omawianej tu firmie. Już raz byłem na kontrakcie gdzie w sieci firmie się mocno dostało, ale na miejscu praca była OK, ludzie też, także chciałbym zadać konkretne pytania komuś, kto był widział wszystko na własne oczy i mógłby udzielić mi odpowiedzi jak tam w rzeczywistości jest. Coś, co komuś się nie podoba np. brudne mieszkania nie oznacza, że mnie zrazi, posprzątam, ale chodzi o samą firmę i pracę. 8ooo zł to fakt przy tej ilości godzin w dodatku na Bliskim Wschodzie szału nie robi, ale spróbować zawsze można. Jak coś piszcie do mnie z chęcią pogadam z ludźmi, którzy przetarli już szlak. martinjonh@wp.pl

Janusz

Dzień Dobry, żeby nie było nieporozumień to nie byłem w Doha w pracy i nic na temat warunków pobytu, pracy, płacy itp nie powiem. Ale byłem po rozmowach i gotowy do wyjazdu. Niestety sytuacja osobista nie pozwoliła mi na wyjazd. Można zapytać po co piszę? - ano piszę ponieważ Firma wyrobiła mi wizę, dwukrotnie rezerwowała bilet lotniczy do Kataru, dwukrotnie oczekiwali na mój wyjazd i za każdym razem kulturalnie i profesjonalnie rozmawiano ze mną. Może to świadczyć o pilnej potrzebie pracowników- oczywiście - ale może też świadczyć o profesjonalnym i rzetelnym podejściu do pracownika. Dziękuję. Janusz

WOJTAS

Firma nie do końca taka zla, ale jest sporo minusów:(, 1), Marna płaca, nie jestem bogaczem, ale znam rynek. 2), Odradzam używanie polskiego numeru telefonu. 8zl. za samo odebranie połączenia, Brak mobilności utrudnia życie, 3), Przelewy też odradzam, potężne koszty, 4), Wypłaty do skarpetki w rialach:(, To tylko część minusów......

Nick

Widzę, że 90% negatywnych komentarzy odnosi się do rzeczy, które nie były zapisane w kontrakcie, więc z logicznego punktu widzenia mogą być wynikiem jakiś niesprecyzowanych oczekiwań osób, które nie potrafiły zrozumieć tego co jest napisane w umowie. Więc moja rada do Aqvariusa jest, żebyście może rozważyli aby wstępne kontrakty dla ludzi były przygotowywane w wersji polsko-angielskiej; może wtedy uniknięcie chociaż jakiejś części tych negatywnych komentarzy. Ja pracowałem dla firmy Aqvarius ponad rok. Niestety z różnych przyczyn (które nie leżały po stronie Aqvariusa) nie zdecydowałem się na dalszą współpracę. Firma płaciła to co miałem w umowie i w terminach które miałem w umowie, sporadyczne rozbieżności które pojawiały się pomiędzy nami wynikały z tego, że ja byłem ich pracownikiem, a oni byli moim pracodawcą, więc czasami mieliśmy odmienne zdania na pewne sprawy, ale różnice te mogą występować zawsze i wszędzie, w trakcie pracy dla jakiegokolwiek pracodawcy na całym świecie.

NOREK,Norbert.

Witam,pracowałem w firmie 7 miesięcy,z miesieczną przerwą na święta,od Sierpnia 2017 do Kwietnia 2018,nie mam zastrzeżeń,większość opini negatywnych o firmie wypisują ludzie którym chyba nie chce się pracować.Do pracy w Katarze jeśli wrocę to napewno to nie będzie pora letnia,dla mnie zagorąco.Następnym razem podam plusy i minusy pracy w Doha.Ludzią chetnym do pracy firmę mogę polecić.Tak lekkiej pracy nikt w budowlance nie znajdzie w Europie nie wspominając o Polsce.

Tomek
@NOREK,Norbert. 01.08.2018 21:18

Co ty piszesz .Albo jesteś gamoniem albo recydywistą jak 90% pracowników . Też tam byłem i myślisz że na początek 8 tys zł za 260 godzin 6 dni w tygodniu to dobre pieniadze .Puknij sie w głowe .Podstawowa stawka na poczatek to 31 rjali wiec 31 zł to tyle co w polsce na delegacji.Ale owszem masz racje firma dobra dla patologi i osob z minimalnym doswiadczeniem . To patologiczna firma biraca wszystkich jak leci byle by sie sztuka zgadzala . Nawet rumuni elektrycy mieli 3150 euro netto i diety . Osoby ktore werbuja ludzi z polski telefonicznie tylko bajki opowiadaja . Trzeba byc nie normalnym zeby pisac tu ze pracodawca ktory placi 8 tys zl podstawy za 260 godzin jest ok . Do zarzadu znalezliscie dziure i z niej korzystacie bo prawo qatarskie to 8 godzin pracy ale najlepiej to owalic na pieniadze rodaka .Wstydzil bys sie Andrzej tak walic rodakow po kieszeni. Ale karma kiedys wroci i bedziecie jak teraz czekac kiedy wam Tales zleci robote

"Bogacz"
@Tomek 04.08.2018 16:29

POPIERAM TOMKA firemka jak już raz pisałem dojiiiiii ludzi bez wyjścia, perspektyw na dzień dzisiejszy 8tyś - 270h / trzy miesiące!!!!! Powodzenia w szukaniu fachowców

Norek
@"Bogacz" 04.08.2018 21:34

Co byłeś,co widziałeś,gdzie w Polsce czy Europie pracują za Ciebie Ciapki,bo tak tam było,Ciapek docioł,donstarczył wywiercił,posprzątał,druga sprawa 9 tyś.na czysto,w Europie wicej,tak ale odlicz Gamoniu koszta podruży,mieszkania paliwa jedzenia,dojazdu do pracy,i też minimum 10 godzin i dotego bezpłatna przerwa,siłownia czy basen trzeba zabecelować.A ile z tych 260 godzin tak naprawde popracujesz,50? 60?.

Tomek
@NOREK,Norbert. 01.08.2018 21:18

Jakim budownictwie co Ty piszesz ? Wiekszosc ludzi miala kontrakt jako instalator mep A do wykonczeniowki to wystarczy zwykly prosty chlop Czyli jestes lizusem i twierdzisz ze robota za 8 tys jest ok . Jak se inteligencie 8 tys podzielisz na 260 godzin to otrzymasz 4700zl a tyle to normalny fachowiec dostanie w polsce

Bogacz
@Norek 04.08.2018 22:53

Nie siej propagandy jakie kokosy zarabiasz!!!!! W Holandii masz 13euro / netto, dojazd, zakwaterowanie. To przymus dla pracodawcy w tych czasach!!!!!! Belgia czy Szwajcaria, nie mówię o skandynawi, jeszcze lepiej zarobisz. Powtarzam 8tyś/h. 270h w upale 3 miesiące to tylko recydywa podejmuje się pracy

Tomek
@Norek 04.08.2018 22:53

Co ty bambusie piszesz albo jestes ta patologia z radomia albo jakims przydupasem biura co lata w bialym kasku .Kto ci odlicza w europie mieszkanie .Sam pracuje w belgii tu stawka to 16 euro netto .Mieszkanie gratis a auto firmowe . No widze ze Norek jestes leserem i napewno masz bialy upragniony kask .Jakie 50 -60 godzin .Co ty gamoniu piszesz jesli masz bialy kask albo jestej pseudo managerem z biura to nawet nie przerobiles polowy godzin. Firma nawet oszczedza na narzedziach. A to ze pseudo firma kupuje najtansze mierniki uni-t zamiast kilku sztuk fluke . O dziwo nawet ciapki maja fluke . Ale nie Pan Mareczek woli po kosztach najtansze kupic . Jesli mowisz ze inaczej sam mam mnostwo zdjec jak wygladaja szkrzynki z narzedziami . Piszesz klamstwa bo liczysz na cos wiecej z biura . Dla mnie jestes klamca i oszustem i mozesz sobie z Mareczkiem i Andrzejem na wspolnych firmowych imprezach opowiadac jak to rąbiecie polaków na kasiore. Ale kiedyś Twoje dzieci sie zapytają tato czemu oszukiwaliście naszych rodaków ? To powiesz im te bzdury co tu piszesz

Tomek
@Tomek 05.08.2018 00:57

A ostatnie ktore tyczy wszystkich dobrych chlopaków co zostali w qatarze ! Gdzie z Mareczkiem i waszą kłamliwą ewelinką sa te konta w banku ? Nie zakladacie kont bo nie potraficie zatrudnic czlowieka jak nalezy , czyli qatarskie id i konto Wy gamonie z biura razem z waszym kłamliwym Mareczkiem Ewelinką i Andrzejem i managerami macie konta co? Pomyślcie o ludziach bo to oni na wasze wypłaty robią . Wy latacie do polski jak chcecie a ludzie co chca jechac na dluzej do polski to noskami krecicie bo wam sakiewek nie zapelnią . Ostatnie zrobcie porzadek z wasza zasada klamliwosci . Sam bylem swiadkiem jak wasz supervisior jacek sprzedawal wóde patologi radomskiej . Ale nie Pan Maraczek pisze ze to pomówienia . Kłamliwie piszesz na tym forum . Firma oszczedza na czym sie da . te wasze opowiesci ze mieszkanie jednej osoby kosztuje 12 tys rjali . To jaka jest roznica ze sa jedni co maja 8 tys a ten co przyjedzie 3 lub 4 raz ma 12 tys Nie liczy sie fachowiec tylko sztuka i to bys potem takie klamstwa pisal

Norek
@Tomek 05.08.2018 00:57

Kłamstw nie muszę pisać Bambusie,bo już tam nie pracuje od kilku miesięcy,a skoro tak wam było źle ta jestście może miernotami co nieumiały się tam dobrze ustawić,a tak jestem z Radomia,i nie oceniaj wszystkich pod jedną kreskę Buraku,kask koloru żółtego nie białego.

Tomek
@Norek 05.08.2018 10:36

Skoro tak piszesz patologio to pokaz zaswiadczenie o karalnosci . Nie nie posiadasz takiego . Wiec pozostaje Ci qatar lub budowlanka w polsce bo nawet twoje wyksztalcenie nie dochodzi do sredniego . Tak juz jest z patologią i recydywistami

Norek
@Tomek 05.08.2018 10:54

I Tu się mylisz,a skoro jesteś taki wykształcony to powinieneś wiedzieć że oczernianie publiczne jest przestępstwem,a na drodze cywilnej to cię bedzie dużo kosztowało.

Tomek
@Norek 05.08.2018 20:48

Wiesz co boje sie radomski patolu . Sram w gacie ze strachu . Jakie oczernianie ? Nie masz kartoteki wiekszej jak janko muzykant ? Pisze prawde a jak sie myle to napisz sprostowanie . Dziwne ze nagrania amerykanina na facebooku pokazuja ze to co pisze jest idealna prawda .Ze jesli ktos waszej radomskiej patologii nie spasuje to go eliminujecie . Banda patologi i tyle

Tomek
@NOREK,Norbert. 01.08.2018 21:18

A co do twojego postu leserze to gdzie masz znalesc lekka prace w budownictwie w europie.Byle by przebimbac do konca dniowki ! Sam w tym poscie wskazujesz ze firma zatrudnia gamoni i byle by sie poobijac . Ja to mysle ze podszyłes sie pod jakiegos norka a na imie masz Marcin Ozga natepny pseudo manager leser jakich mało .

Norbert.
@Tomek 05.08.2018 22:05

Słuchaj Cienka Gumo,chyba masz przykre wspomnienia po kimś kto siedział,nie wiem ból jelita,może coś innego Zużyta gumo,dlatego masz taką padakę,pracujesz w Belgii tak, ten kraj nie jest taki duży,ja pracuję blisko ciebie.Może się kiedyś zejdziemy,a ty nie jesteś pewnie Tomek,ale w internecie nie da się ukryć.Marcin Ozga nie kojarzę ale też się dowiem kto to był.Ja byłem z grupy tzw Ratunkowej 4 osobowej,jak to biuro nazwało,jeździliśmy po stacjach i poprawialiśmy błędy po innych,a Ty? Jak masz jaja,co działałeś,czy dalej się będziesz ukrywał "Tomek".A to może tobie został naprostowany nos po Twoich głupich odzywkach?

Marek Kosmicki - Aqvarius.
@Tomek 05.08.2018 00:57

Nawiązując do mierników i narzędzi pomiarowych elektrycznych - te zapewniał klient ( Qrail/ISG/TCS) nie Aqvarius, obecnie zaczynamy nowy projekt i oczywiscie na nasze potrzeby kupujemy tylko Fluke'i Proszę o merytoryczne i nie obraźliwe opinie komentarze

Stary pracownik
@NOREK,Norbert. 01.08.2018 21:18

Ten tomeczek, to pewnie klient co innego kolegi szczoteczka umył tyłek i toaletę. Tak mi się wydaje po odpowiedziach i kto tutaj jest patologia...

Tomek1976
@NOREK,Norbert. 01.08.2018 21:18

Witam. Zastanawiam się poważnie nad pracą w Katarze w tej firmie ale słyszałem od kolegi kolegi , ze podobno ktoś w czerwcu zginął w tej firmie i to nie był wypadek , chłopak miał 45 lat , pochodził spod Warszawy . Słyszał Pan o takich przypadkach ?

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Tomek1976 31.08.2018 19:15

Witam Panie Tomku, W naszej firmie, nikt nie zginął i mam szczerą nadzieje że nigdy to się nie wydarzy. .. Chyba ta sytuacja miała miejsce w belgijskiej firmie zatrudniającej polaków również tu w Katarze na stadionach. Przez Szacunek dla rodziny i osoby zmarłej nie będę podawał więcej detali.

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
Witamy ! 

Zapraszamy pod poniższym linkiem do krótkiej wycieczki po naszych mieszkaniach w Doha ! 

   
Byłem, widziałem

TAK TO MOŻE I WYGLADAŁY ZARAZ PO ODDANIU DO URZYTKU, TRAZ JEST GRZYB, W KUCHNI AŻ SIE LEPI OD BRUDU A KLIMATYZACJA NIE DZIAŁA

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Byłem, widziałem 02.09.2018 01:38

Witam Panie Byłem Widziałem, Tak to jest nowe mieszkanie które odbieraliśmy dla nowych pracowników, obecnie wynajmujemy och ok 20-stu średnio odbieramy ok 2 szt nowych mieszań miesięcznie. Stan ich utrzymania jest w dużej mierze uzależniony od samych lokatorów - tu muszę trochę przyznać racji Panu, po mojej ostatniej wizycie w kilku mieszkaniach zastanawiam się czy nie wysłać ekip sprzątających na koszt lokatorów.. - choć jest też wiele mieszkań które wyglądają fantastycznie nawet po roku czasu - to już jest jak pisałem wcześniej kwestia lokatorów. Co do niedziałających klimatyzacji - też niestety kłania się kwestia lokatorów- każdą usterkę należy zgłosić u ochrony i administracja budynku musi naprawić zgłoszoną usterkę bezzwłocznie - jako firma płacimy co miesiąc czynsz ( dość wysoki) na czas i oczekujemy by mieszkania były utrzymane w najlepszym stanie. Pozdrawiam !

Nikt

300 godzin za 8000 riali? 6000 tysięcy km od kraju? Nie mam pytań zabawne że znajdujecie ludzi..

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@Nikt 29.08.2018 12:13

Witam Panie Nikt! Prosiłbym dokładnie zapoznać się z ofertą przed zamieszczaniem komentarzy. Wymiar pracy to 260h a nie 300 , a całość wynagrodzenia składa sie z dwóch części - diety wypłacanej z góry ( 650 co 10 dni = 2000 miesięcznie) , oraz pensji netto w wysokości od 8000-10000 miesięcznie w zależności od doświadczenia i umiejętności, dodatkowo co miesiąc premia za obecność oraz premia dla osób charakteryzujących się najlepszymi wynikami w pracy. Dodatkowo pracownik nie ponosi na miejscu Żadnych kosztów związanych z pobytem/pracą i mieszka i porusza się po kraju w bardzo fajnym standardzie ( przyjemne apartamenty w centrum miasta, samochody osobowe) ... tak więc stawka może i nie powalająca na kolana w porównaniu do rynku zachodnio-europejskiego jednak w ostatecznym bilansie - pieniędzy odłożonych - okazuje się bardzo atrakcyjna.. oczywiście jest to też uzależnione od osobistych preferencji:). Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniu pracodawcy marzeń !

robin
@Aqvarius Trading WLL 29.08.2018 12:49

Glodowa pensja jak na Qatar,

Aqvarius Trading WLL
pracodawca
@robin 30.08.2018 15:20

Witam Panie Robin, Oczywiscie punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia jak mawia klasyk... zakładam że tą opinie umieszcza Pan posiadając doświadczenie w Katarze, Czy moze tylko opiera ją na swoim wyobrażeniu ? Zapewniam Pana że nikt nie głoduje, z samej diety ludzie żyją i się utrzymują całe miesiące :) Mógłbym tu się rozpisać o rozwarstwieniu zawodowym wynikającym z ultra-kastowego systemu społeczeństwa w Katarze i napisać że średnia pensja pracownika na budowie to 1500 i rozpisać Panu jak to wygląda wdg narodowości... ale robic tego nie będe... pensja i warunki jakie oferujemy są bardzo przyzwoite i adekwatne do oczekiwanych umiejętności i zakresu prac. Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniu pracodawcy marzeń! Marek Kosmicki

robin
@Aqvarius Trading WLL 30.08.2018 15:52

"Zapewniam Pana że nikt nie głoduje, z samej diety ludzie żyją i się utrzymują całe miesiące :)" oczywista bzdura Panie Marek skoro utrzymuja sie cale miesiace musza glodowac jak bum cyk. poza tym europejczycy sa po usa najlepiej oplacani w qatarze z tego co wiem no moze poza fima Aqvarius WLL. Zycze spokojnego snu i czystego sumienia, pozdrawiam serdecznie :)

robin
@Aqvarius Trading WLL 30.08.2018 15:52

Zapewniam Pana że nikt nie głoduje, z samej diety ludzie żyją i się utrzymują całe miesiące :) oczywista bzdura Panie Marek 2000 nie wystarczy na utrzymanie w Qatarze stad wniosek ze musza glodowac jezeli utrzymuja sie cale miesiace :) poza tym europejczycy we wspomnianej przez Pana kascie sa na drugim miejscu po USA ale nie w firmie Aqvarius chyba ze nie traktujecie Polakow jak Europejczykow Zycze spokojnego snu i czystego sumienia, pozdrawiam

Oszukany

UWAGA UWAGA UWAGA!Wchodząc na to forum i czytając wszystkie te opinie musisz wiedzieć że: - Wszyscy jak to jesteśmy kłamiemy, wszyscy ludzie tak po prostu bez powodu dla zabicia czasu logują się tu wypisują jak to mówi Pan Marek fe kłamstwa. - Wszyscy kłamią a Aqvarius mówi prawdę.... - Jakoś dziwnym sposobem wszyscy się uwzięli na tą biedną firmę, która zatrudnia Polaków i wypisują tutaj bzdury... Pytam się jak to możliwe? - Skoro jest tam tak dobrze to dlaczego ludzie non stop zjeżdżają? - Jak to możliwe, że jeszcze nikt z biura firmy Aqvarius nie dostał w ryj@? TO jest dla mnie zagadka z archiwum X - Ludzie ja Wam powiem tylko jedno przed wyjazdem zadzwońcie do Ambasady PL w Doha i zapytajcie się o tą firmę. I tylko tyle i już Wam się odechce podróży do Kataru. To jest firma kręt, która naciąga biednych ludzi. Te pieniądze jesteście w stanie SPOKJNIE ZAROBIĆ w EUROPIE!!!! Przy opcji bycia częściej w domu i w cywilizowanych warunkach !!!! A teraz wiadomość do Mareczka z biura. MAREK wstydzę się, że podawałem Ci rękę! Piszesz tutaj takie bzdety, że człowiek nie wie czy się śmiać czy płakać! Nie spóźnione wypłaty? Ja tam dla Was robiłem w 2017 i już były problemy z dostaniem wypłaty na czas!!!! Dodzwonić się do Was to naprawdę sztuka! Ludzi macie w czterech literach i taka jest prawda. Pozakładaliście te białe kaski kolesiom, którzy G... wiedzą o robocie tylko Wam rowy liżą. Żebym Ci nie przypomniał Michała K. ….Wielki Pan inżynier! Nic tylko K... K.... K... i to ma być Wasz supervisor zdanie proste złożone 10 razy słowo na K... Ten człowiek nadzorował i motywował ludzi do pracy! Bravo Maruś Bravo! Nie odpisuj mi bo źle mi się robi jak widzę jakie tu bzdury piszesz! Wstyd ! Człowieku co Ty myślisz, że Ty tam będziesz całe życie? Twój czas dobiega końca ! Duuuuuuużymi krokami!!!! Za niedługo 2022 rok, koniec Doha Metro Project i koniec marzeń o Katarze...No chyba, że planujecie ciapków wypożyczać ... Ktoś kiedyś rozliczy Ciebie i Twoich kolesi z Biura to jest tylko kwestia czasu...

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Oszukany 10.08.2018 13:33

Panie Oszukany anonimie, -odnośnie moich odpowiedzi i kto co mówi.. Ja biorę za swoje słowa odpowiedzialność i piszę je nie w formie anonimu a pod własnym nazwiskiem, na słowa które piszę mam potwierdzenie w faktach, najczęściej dokumentach. -Rotacja w firmie zatrudniającej ok 100 osób jest rzeczą normalną, dla części osób zarobki są za niskie, temperatura za wysoka, rozłąka z rodziną zbyt trudna etc. każdy ma swoją historie, duża część osób jednak wraca lub na różnym etapie chce wrócić więc aż tak chyba źle nie jest. -Chciałby mnie Pan bić ? ... poniżej pisze Pan o kulturze Michala - a sam Pan tu pokazuje swój poziom kultury -Michal defacto z tego właśnie powodu już nie pracował bezpośrednio z ludźmi a koniec końców rozstaliśmy - był to główny własnie powód - dostał kilka szans, których pewnie "szeregowy" pracownik by nie dostał, natomiast wcześniej przez 4 lata na kilku różnych projektach wywiązywał się z obowiązków i miał dobre oceny od klientów, praca z polakami przy wykonczeniowce (2017) ewidentnie go przerosła stąd też już wtedy dość szybko został przeniesiony do innych zadań. -Proszę kontaktować się z Ambasadą, to jest jej właśnie cel by udzielać informacji -Co do zarabianych pieniędzy, jasne są miejsca, firmy gdzie można zarobić więcej - ten wątek tu był dyskutowany kilkanaście razy.. odnośnie wypłat i ich spóźnień w wątkach na tym forum poruszaliśmy głownie sytuacje tego roku, również gdzieś w poniższych wątkach pisałem - szczerze - iż zdażyło sie to w 2017 roku na projekcie Vaultów na którym rozumiem Pan był. 2017 był bardzo trudnym rokiem dla całego rynku w Katarze, spadek cen surowców energetycznych, embargo, i nie pewna sytuacja na rynku sprawiła że nawet projekt taki jak metro opóźniał płatności, dodatkowo z różnych względów nie wyrabialiśmy ilości metrów które zakładaliśmy ( opoznione dostawy, brak frontu robot etc. ). Natomiast była to też sytuacja sporadyczna-mogę to dokładnie sprawdzić, jak wyżej - mam na wszystko - włącznie z naszymi wpadkami zawsze dokumenty. zawsze jeśli ktoś potrzebował jednak dostać część chociaż kasy wcześniej by zapłacić swoje zobowiązania to zawsze ją otrzymał. Opóźnienia o ktorych mówimy ( nie powinny mieć miejsca oczywiście ) to najczęściej kwestia kilku dni-tygodnia.. proszę powiedzieć ile zna Pan firm które miesiącami nie płacą ludziom? lub wogole znikają nie regulując zobowiązań wobec pracowników ? Przykro mi że nie mógł się Pan do mnie dodzwonić.. choć to dziwne, większośc osób nie ma z tym dużego problemu, choć również przyznam że wykonuje ok 100 połączeń dziennie więc generalnie zdarzy się ktoś z kim nie uda się pogadać - jeszcze linijke wyżej pisze Pan że podawał mi rękę i mówi per. Ty więc chyba z tym kontaktem też jednak nie było tak źle- Przykro mi że jest Pan aż tak rozżalony. Czy będe w Katarze do końca życia.. raczej nie, jasne mistrzostwa się odbędą boom w Katarze minie, natomiast budować nie przestaną :) a my już realizujemy nasze pierwsze kroki w Kuwejcie i innych krajach zatoki.. a jeśli nie zatoka to myśle że też sobie poradzę z zatrudnieniem gdzie indziej nic nie trwa wiecznie i trzeba być przygotowanym do zmian. Mnie rozlicza co miesiąc od kilku lat - szef - oraz nasi klienci, więc fakt jest to kwestia czasu. Pozdrawiam serdecznie, Życzę znalezienia pracodawcy marzeń!

Michał
@Marek Kosmicki - Aqvarius 11.08.2018 10:47

No wiec jak to czytam to po pierwsze jest Pan klamliwy .Po drugie ja podpisuje sie prawdzimym imieniem tutaj . Pieniadze smieszne ja wrociłem za swoje bo ta Pana firma naprawde to patologia .Mi sie sie trafił supervisior który nie dość że alkoholik to tępy jak balon .Nawet się motał ze schematami .Płaci pan jakimś rzekomo fachowcą a wracają tylko Ci którzy nie potrafią mieć pracy w europie lub Ci którzy są naprawde matołami .Narzędzia jakie dostałem od Pańskiej firmy to młotek trytytki i śrubokręt .Jak powiedziałem do Marcina Ozgi że to żart to powiedział mi że to qatar i niech się ciesze że mam tyle . Teraz kwestia pieniedzy . Rumunscy elektrycy mieli 3150 euro netto plus diety Dla info na facebooku są fotki ich paskow . Co do ambasady to prawda maja dośc tej firmy bo mają dużo zgłoszeń a wy robicie wszystko by Viwiana napchała sobie sakwe. Jaka jest wasza stara bajka z kontami . Jak przyjmujecie ludzi to traktujcie ich na rowno a nie kazdemu placicie inaczej . Teraz Ci wasi supervisiorzy zwykle slugusy biura .Ten wasz Baśka nie ma pojecia o elektryce . Skoncz Pan kłamac i pisz prawde

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Michał 18.08.2018 17:46

Panie Michale, Prosze mi napisac na maila marek@aqvarius.qa - ktory z kierownikow z ktorym Pan pracowal pil - bo jest to dla mnie nie akceptowalne. Co do pensji Rumunskich elektrykow, trudno mi sie odniesc, natomiast jedno co wiem iz Ci Panowie ( Rumuni ) pracuja tu w katarze od 2012 ( sam z nimi pracowalem na NDIA w 2012) roku wiec podobnie jak ludzie ktorzy pracuja z nami dluzej, dostaja wyzsze wynagrodzenie. Natomiast nie jest moja dzialka zagladac w cudze wynagrodzenia, sa zapewne tez ludzie ktorzy zarabiaja wiecej niz ja, nasza ksiegowa, kierowca, etc. - zawsze są ludzie ktorzy zarabiają wiecej - MY umawiamy sie na konkretne stawki. Co do kont - to chyba juz 100-razy bylo poruszane , i jest to rowniez w handbooku ktory sie dostaje przed wyjazdem.. Kazdy z punktow ktore Pan porusza, slusznie , choc w formie obrazliwej a szkoda bo nikt Panu zapewne krzywdy nie zrobil są opisane w handbooku dla pracownika, kontrakcie i liscie z oferta pracy Job Offer. Tak wiec pytam sie gdzie te klamstwa .... Pozdrawiam i zycze znalezienia pracodawcy marzen.

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Michał 18.08.2018 17:46

Tak jeszcze w ramach ciekawości - piszę Pan że się podpisuje imieniem i nazwiskiem.. Tylko gdzie ? Zaden Michal nie pracowal dla nas na elektryce.. ? Ja mam przypuszczenie kim Pan jest, raz tu pisze jako Tomek , teraz Michal... nie będe zdradzał Pana tożsamości. Pozdrawiam, życzę powodzenia w szukaniu pracy marzeń

Twardziel

A jak z jezykiem jest na tych projektach? Czy sa jacys liderzy, ktorzy koordynuja prace zespolow? Jest rotacja ludzi, ze przyjezdzaja i przed uplywem konca kontraktu zjezdzaja? Wiem jak bylo u mnie, niektorzy woleli wrocic do Polski za 15 zl/h niz miec 17E, kazdy kto wracal wczesniej mial jakas swoja wymowke. Niektorzy tez skoczyli na gleboka wode i nie dali rady i nie chodzi o sama robote bo jak ktos chce pracowac to wszystko ogarnie wiec zastanawiam sie jak jest z tym Katarem.

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Twardziel 22.08.2018 22:04

Jezyk dla pracownikow nie jest wymagany ( zawsze mile widziany) Tak są supervisorzy, brugadzisci , w zaleznosci od typu pracy, zakresu i wielkosci ekipy na budowie. Jesli jest Pan zainteresowany proszę o kontakt na marek@aqvarius.qa - chętnie Ja lub ktoś z firmy do Pana zadzwoni Pozdrawiam

Employee

Ludzie co wy chcecie od tego Marka, to jest zwykły cieć do poganiania i zbierania kasy za byle bzdury. Zobaczcie sobie na stronę Aqvariusa kto tam rządzi. Ta kobieta w peruce ma na wszystko wywalone bo siedzi w UK byle kasa się zgadzła, łysy gość jest na miejscu i tyko palcem pokazuje Markowi co ma robić. A reszta to robole w białych i żółtych kasach z tym że ci w białych zarabiają więcej bo podpier....ają tych w żółtych. A każde wyrzucenie pracownika z roboty to jest zysk dla firmy bo taki niedzczęśnik wraca na własny kosz i płaci kary to jest jakieś 8000 tys. A najlepsze na koniec: sprawdźcie sobie adres siedziby Aqvariusa na ich stronach jest inny przy ogłoszeniach o pracę inny a a na innym portalu ogłoszeniowym też inny ale za to w Poznaniu. Zainteresowani, dociekliwi sprawdzą w Google czy takie adresy istnieją a jak tak to co tam się mieści, a może to tylko skrytka pocztowa. Sprawdź to się grubo zdziwisz. A teraz pewnie Marek będzie się tłumaczył że te adresy to tylko pomyłka. (ale my wiemy cytując klasyka "moja żona na drugie ma pomyłka") ;-)

zwykły zjadacz chleba
@Employee 19.08.2018 13:21

Ja już dawno pisałem tutaj, że to szemrana firma! Normalna firma, która nie ma nic do ukrycia podaje swój numer rejestracyjny. Ma go każda firma na swojej stronie internetowej albo na swojej pieczątce, które tak bardzo kocha Katar. W firmie Aqvarius jest to utajnione bo pewnie mają coś na sumieniu.

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Employee 19.08.2018 13:21

Nie odniosę się do Pana złośliwości bo i tak będzie że jestem kłamca, cebulak, cieć jak to mnie pan określił - fantastycznie! Co do adresu - proszę prosic firmę GoWork o sprostowanie - to oni tu wpisują adresy działalności nie Aqvarius. Nasz Adres jest w Katarze, tam gdzie firma jest zarejestrowana - dokladnie ten na stronie www . nasz numer rejestracyjny nie jest żadną tajemnicą. co do kar jest to nawet sprecyzowane w kontrakcie że jeśli kogoś wyrzucamy to maksymalny koszt to max.2000 wiza + bilet wdg stawki przewoznika... za 6 tysięcy to chyba za bilet pierwszą klasą :)

Urszula

@Employee, wypowiadając się na tym forum powinieneś przestrzegać zasad kulturalnej wypowiedzi. Pisząc swoja opinię należałoby zapoznać się z regulaminem, w którym jasno mowa jest, że nie wolno nikogo obrażać, ani podawać danych personalnych innych osób https:/www.gowork.pl/regulamin Jeżeli nie będziesz przestrzegał zasad regulaminu Twoja opinią może zostać usunięta.

Bro
@Urszula 20.08.2018 14:02

Ewelina weź przestań podawać się za Urszulę co Ty masz rozdwojenie jaźni czy co?

Pracownik
@Bro 21.08.2018 09:39

Ewelina jest za głupia żeby pisać takie rzeczy, ona nie potrafi załatwić biletu na samolot.

Pytanie

Panie Marku gdzie Ci wszyscy supervisory o których piszesz kłamco, Jest jeden spec od elektryki tak zwany "Baśka", beztalecie zajmuję się pracami dla praktykanta. Pewnie zamachał cyckami by dostać ta robote. Firma śmieszna za śmieszne pieniądze

MWiesz

Witam Zainteresowanych praca ,Przyszłych kandydatów ,Wkurzonych ,Poirytowanych ,Jozinow itp. Przestancie pisać nieprawdę o firmie ,przestańcie hejtowac i kłamać ,ze firma nie płaci na czas .Ta sama grupa ludzi wypisuje stale negatywne opinie o firmie .Jak ktoś umie czytać kontrakt przed wylotem to wie na co się pisze jakie są płatności ,jakie warunki atmosferyczne . Jak ktoś jest fachowcem i człowiekiem to będzie się mógł odnaleźć w pracy i po pracy -chodzi mi o integracje z ludźmi .Do Zainteresowanych pracą w firmie Aquarius - nie interesują cię opłaty za mieszkanie , nie ma czynszu , kaucji itp. -przeloty bezpłatne -transport do pracy bezpłatny (samochód firmowy) -wypłaty terminowe -dieta pierwszego dnia - minus pogoda jedynie w okresie letnim a w zimie idealna Firma godna polecenia Pozdrawiam życzę powodzenia

Były pracownik
@MWiesz 24.07.2018 18:36

Kolego mijasz się z prawdą i dobrze chyba wiesz, że wypłaty nie są terminowe! Co do przelotów tak są bezpłatne pierwszy i zjazdowy bilet jest za darmo jeżeli oczywiście zachowasz warunki umowy, które de facto trudno zachować. Czy firma jest godna polecania? Tak dla ludzi bez doświadczenia, którzy chcą zarobić parę marnych groszy tak jest godna polecenia. Jak wiesz, pracując w Katarze bez pośrednika jesteś w stanie wyciągnąć spokojnie ! Spokojnie bez problemu 40.000 QAR. Z tego możesz sobie opłacić sam mieszkanie wynająć samochód i opłacić paliwo. Teraz usiądź i przypomnij sobie ile Ci zapłacili :-) No niestety ale taka jest prawda. Ta firma to niestety porażka skubie biednych ludzi ze wsi jak może. Wciska im ciemnotę i biedny lud pracujący kupuje to i robi za marne grosze. Ludzie obudźcie się! To już było tu pisane wiele razy ! Większe pieniądze jesteście w stanie zarobić w Europie będąc bliżej domu a co najważniejsze częściej w domu!!!!

byly pracownik 2
@Były pracownik 26.07.2018 13:31

Sama prawda, w Europie duzo lepiej cos znalezc w tej branzy, nie dajcie sie wykorzystywac

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Były pracownik 26.07.2018 13:31

No to nieźle Pan odfrunął, już nie będę po raz kolejny prostował kłamstw odnośnie naszej firmy, natomiast jak jest Pan w Katarze i pokaże mi tą firmę co weźmie pracowników ( tylu ile my mamy na projekcie - ok 30) na budowę za 40.000 QAR, to jak nic od każdego pracownika "odpalę" panu 10.000 QAR i będzie Pan miał 300.000 QAR miesięcznie ! 40.000 QAR package to może dostać (polski) COnstruction Manager / lub poważny inżynier z 15-20 letnim doświadczeniem w tym minimum 10 na bliskim wschodzie, płynnym angielskim, certyfikatami pmp etc. i to naprawdę jeden na stu, jak ma szczęście :) Życze samych sukcesów, i powodzenia w poszukiwaniu pracodawcy marzeń ! P.S. 6692 5036 - proszę dzwonić w sprawie tych 30 ludzi za 40 tysięcy ;)

gdzie ten wakant
@Były pracownik 26.07.2018 13:31

jestem zainteresowany ofertą za 40tys. proszę o namiary na to stanowisko

Cezi
@Marek Kosmicki - Aqvarius 31.07.2018 17:58

He He qatarrail na poczatek daje duzo wiecej .ALe Panie Marku Pan porownuje tyle co płacą hindusowi .Prosze zejsc na ziemie .Pakujac salatki w holandi dostaje Pan 1750 euro netto plus darmowe zakwaterowanie i transport . To tyle co u Pana ale za pakowanie salatek a nie za instalatora mep. Ile pan w qatarze przebywa w ciagu miesiaca .? Do domu lata se Pan kiedy chce a Ci biedni ludzie musza tyrac minimum 3 miesiace Ale najlepiej zarabia sie na polakach . Mysle ze z taka firma to w polsce by Pan byl bankrutem i pewnie pis by sie Panu do tyłka dobrał zaq wykozystywanie rodaków .

Tomek
@MWiesz 24.07.2018 18:36

A napisz klamco jeden jaka jest sytuacja z narzedziami ? Wiecznie braki ? Dieta sie nalezy jak psu buda Przeloty bezplatnie ? Jak rezygnuja chlopaki wczesniej bo nie daja rady to kasujecie ich jak złoto A ta wasza kłamliwa ewelinka ile czasu zalatwia konto ludziom ? Nie mozecie zalatwic ludziom konta w banku by mogli normalnie wysylac pieniadze bo co ? Bo szkoda wam kasiory na qatarskie id ! I latwiej sie kreci ludzi dajac im kasiore do lapki . Ty to pewnie jeden z tych pseudo lizusów managerow z biura i mysle ze jestes Marcin lizusem . Dobrze ze na facebooku od amerykanina sa rozmowy jak was nagrywal i tam jest prawda jacy klamliwi i falszywi jestescie

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Cezi 04.08.2018 16:40

@Cezi - Po raz kolejny kłamie Pan i pomawia, jak by Pan może przesiedział z nami więcej niż 2-3 miesiące, to akurat by może Pan wiedział że akurat Ja jestem osobą która w Katarze siedzi najwięcej i zjeżdża do domu najrzadziej, od rozpoczecia projektu metra w 2016 byłem ok 2 razy w tym w zeszlym miesiącu pierwszy raz (!) na okres 2 tygdoni... Co do pracyw Qrail, to jasne płacą tam świetnie.. natomiast głównie Amerykanom, Anglikom, etc. w całym Qrailu jest aż 1- polak .. świetny inżynier. Pozdrawiam

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Tomek 04.08.2018 23:13

Narzędzia, raczej nie są problemem, rynek jest trudny ( nie ma castoram, dobrze wyposazinych sklepow etc) .. kupujemy ile potrzeba , na pewno jest to zawsze za mało. Niestety jeśli ktoś rezygnuje stanowczo przed upływem kontraktu, to musi partycypować w koszcie biletu. Kont nie otwieramy - po raz kolejny odsyłam do handbooka który panowie dostajecie, próbowaliśmy to wcześniej niestety od stycznia/lutego zmieniły się regulacje i konta wygasają po ok 2-3 miesiącach jeśli nie ma QID. QID i ich wyrabianie, nie jest związane z kosztem, Ba! długofalowo QID jest tańsze niż wizy krótkoterminowe. Proszę dokładnie napisać jak został Pan "pokręcony" ? bo jak akurat na wszystko mam papiery, payslipy, dokumentacje, dlatego jestem zawsze pewien że co tu pisze i mówie jest prawdą. To niech Pan spisze lub udostępni rozmowę z Panem Amerkyaninem, świetny fachowiec, niestety indywidualista,był problem pracy w grupie, natomiast pożegnaliśmy się ( być może jednostronnie tylko ) z klasą , mógł - bo chciał - zostać w firmowym mieszkaniu prawie tydzien, dostał kasę na bilet który sam chciał sobie kupic ( jak samemu się kupuje to Pegasus nie jest powodem do narzekan ) Proszę pokazać mi jak fałszywy jestem ? Pozdrawiam i życze powodzenia w szukaniu pracodawcy marzeń

Były pracownik
@Marek Kosmicki - Aqvarius 31.07.2018 17:58

Marek co Ty tu za bzdury wypisujesz ???? Człowieku Ty albo za długa pod ziemia siedzisz albo wybiegłeś z obiegu !

Pracuś
@gdzie ten wakant 31.07.2018 20:13

Trzeb szukać leniu a nie czekać ba gotowe. Wysil się trochę i zacznij wysyłać CV. Żeby zebrać trzeba zasiać !!!! Wyślij swoje CV 50 razy dziennie a zobaczysz ci się stanie za 5-6 tygodni !!

W.P.

Panie @Marek Kosmicki - Aqvarius Widziałem Państwa ofertę pracy dla inżyniera budowy przy instalacjach HVAC i wod-kan. Posiadam wykonawcze uprawnienia w zakresie inst. sanitarnych i byłbym zainteresowany współpracą. Czy oferta dot. pracy z Waszymi pracownikami czy też dla któregoś z Waszych kontrahentów. Czy oferty nadal są aktualne i jak wygląda przeliczenie wynagrodzenia z brutto na netto? pozdrawiam

Marek Kosmicki - Aqvarius

Witam, Zapraszam na stronę : http://aqvariusrekrutacjakrk.pl , w celu zasięgnięcia więcej informacji lub umówić się na rozmowę rekrutacyjną , lub test umiejęctności technicznych Jest tam również wiele informacji z handbooka do którego odwołuje się Tu często, który dostają Panowie przed przylotem http://aqvariusrekrutacjakrk.pl/index.php?id=pytaniaodpowiedzi Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy marzeń !! Obecnie poszukujemy : -Speców od wykończenia -Elektryków -Elektryków od niskich i bardzo niskich napięć - kontrola dostępu i CCTV !

Urszula

@Arek, jesteś zainteresowany pracą w tej firmie? Na jakie stanowisko będziesz aplikował? Jeśli będziesz na rozmowie o pracę daj znać jak Ci poszło i czy zostałeś przyjęty. Może ktoś z obecnych pracowników mógłby odpowiedzieć na pytanie @Arka i napisać jakie warunki pracy proponuje pracodawca? Czy można liczyć na premie lub pakiet socjalny? Jak wygląda atmosfera w pracy? Czy jest przyjazna? Podzielcie się swoim doświadczeniem.

Arek
@Urszula 14.07.2018 14:01

Czytałem komentarze, chyba nie jest zbyt wesoło

Józek z Bazin
@Urszula 14.07.2018 14:01

To zwykła patologia z radomia A ludzie to zwykłe typki z pierwszej łapanki którzy oprócz picia gorzoły nie potrafią zrobić nawet prania . Atmosfera jest totalnie zła gorsza niż w holandii w bungalow parkach. Lepsza europa tu macie 8 tys ale za ile godzin ? Za 260 godzin ? Nawet osoby z biura tyle nie pracuja . Porażka

Józek z Bazin
@Urszula 14.07.2018 14:01

Jeszcze jedno myśle że firma może i ok ale powinny się polskie władze zainteresować taką patalogią .W polsce kariery by nie zrobili z taką ilością kryminalistów i matołów

władca
@Józek z Bazin 21.07.2018 07:20

co mają polskie władze do tego? proszę wyjaśnij

Józek z Bazin
@władca 31.07.2018 20:37

Ano takie ze firma werbujac ludzi obiecuje inne warunki . To że mimo iz wie o tym jakich ludzi z przeszloscia zatrudnia . Konsulat w doha ma zbyt duza teczke na temat tej firmy . Swiadomie zatrudniaja ludzi ktorzy uciekaja przed wymiarem sprawiedliwosci w polsce a to przestepstwo . Po drugie jak by nie Ci kryminaliści to kto by sie połasił na taką robotę ? prawie 300 godzin za 8 tys .Trzeba być niedorozwiniętym żeby nie dać rady poszukać pracy w europie . 31 zł na godzine to normalna stawka dla fachowca w polsce a leniom i patologi zostaje budowa po 12 zl za godzine , wiec qatar jest jak zbawienie . Panie Marku czy przepracowal Pan kiedys tyle czasu co pana pracownicy czyli 260 godzin przez trzy miesiace za 8 tys zl w temp.50 c ? Nie ! Jest Pan wyzyskiwaczem i pasozytem zerujacym na nie wiedzy ludzkiej. A wyplaty macie ostatnio krucho z projektami diety na raty wyplacane . Tylko rośnie Panu nos od tych kłamstw . Czego nie napisze Pan że firma chce szybkim kosztem sie dorobic ? Pani viwiana tylko trzepie sakiewki a Pan jest od tego jak by tu wydusic wszystko z polaka . Inni fachowcy pracujacy w metro z innych krajow europy maja lepsze pieniadze ! Nie jest tak ?

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Józek z Bazin 04.08.2018 23:01

Panie Jozku - KAŻDY dostaje warunki przed wyjazdem, i dokladnie sie ich trzymamy - problem że duża czesc osob naprawde NIE CZYTA DOKUMENTOWktore dostaja przed wyjazdem. My nie jestesmy od obiecywania - MAMY KONTRAKT - JOB OFFER - HANDBOOK - wszystko jest tam opisane co do drobnego detalu. obecnie zatrudniamy ok 15% poloni w Katarze wiec konsulat ma więcej niż teczkę na nasz temat A składa się tak że zaczynałem swoją przygode w katarze w włoskiej firmie w której przez 2,5 roku pracowałem za stawkę dokładnie taką jak nasi panowie w nieograniczonym wymiarze czasu, z jednym zjazdem na rok ( wdg prawa katarskiego) tak więc dokładnie wiem jak wygląda sytuacja na ziemi, dlatego zawsze odnoszę sie do naszych wszystkich pracwoników z należytym szacunkiem i bronie ich tu przed atakami ze strony takich osób jak między innymi Pan. Po raz kolejny upraszam o pohamowanie obraźliwych komentarzy. Pozdrawiam i życzę znalezienia pracodawcy marzeń !

Rozsądek

Panie Marku widzę, że nawet na internecie ogarnia Pana szał „odpalania” komuś pieniędzy za 30 ludzi :-) wiem, ze takie są standardy w firmie Aqvarius i trzeba posmarować żeby wejść .. pan się trochę chyba zapomniał i z przyzwyczajenia chlapnął coś czego światło dzienne nigdy nie powinno ujrzeć ...

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Rozsądek 01.08.2018 17:24

Panie Rozsądek ... akurat jeśli chodzi o standardy i "smarowanie" to nigdy nic takiego u nas nie ma miejsca i nie mialo...Na szczęście jakość wykonanych prac zawsze służy jako wizytówka i dzięki jakości i produktywności naszych ludzi dostajemy kolejne projekty. natomiast komentarz tamtego pana był tak absurdalny że tylko absurdalna odpowiedź była tutaj na miejscu.. :) Pozdrawiam

Rozsądek
@Marek Kosmicki - Aqvarius 02.08.2018 10:30

Panie Marku oczywiście... a jeżyk się nakrywa liściem... Jak już Pan zakończy karierę w Katarze to bardzo serdecznie polecam przyjać się do TVP w Warszawie. Z Pana łganiem jak z nut ma pan bardzo duże szanse.

Cezi
@Marek Kosmicki - Aqvarius 02.08.2018 10:30

Ale Pan klamie jak pinokio . Viviana przylatuje do qataru smaruje i macie projekt Jaka wizytowka z partaczami i patologia ? Poprostu nie macie duzej konkurencji bo do okola sami hindusi a oni sa slabi . Chwalicie sie stadionami A do czego sa polacy ? Nawet nie potraficie zalatwic najlepszych projektow tylko jakies proste roboty

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Cezi 04.08.2018 23:20

@Cezi @Rozsadek Prosilbym jednak o zachowanie granic. Bo akurat jedna rzecz której jestem pewien to swojej szczerości ... jeśli Panowie widzą to inaczej proszę zachowac to dla siebie. Natomiast pomawianie firmy, osoby etc. bez dowodu jest przynajmniej wysoce nie kulturalne, jesli nie nielegalne ( szczegolnie w formie pisemnej ) Pozdrawiam i zycze powodzenia w szukaniu pracodawcy marzeń !

Pytanie

Nagminnie zatrudniają superwizjrow "Baśka", po znajomości? Bez szkoły, doświadczenia, z epilepsją ( cała prawda ), tylko z długim językiem fuuu

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Pytanie 26.06.2018 22:26

...Pnie Pytanie, Fuu to jest taka opinia ... Pan Robert raczej jest jednym z najmniej wylewnych kierowników i załatwia wszystkie sprawy personalne na terenie budowy.. wiec naprawde nie wiem skad takie Pana przeswiadczenie. Co do Kierownikow generalnie to Pana opis tez sie daleko mija z prawda... Marcin (MEP/AF) - 18 lat doswiadczenie HVAC + AF Marcin (MEP) - inzynier, 4 lata doswiadczenia w GCC + 3 w PL Adam (MEP) - inzynier 18 lat doswiadczenia EU Ryszard ( AF / tymczasowo Went) - inzynier, 30 lat doswiadczenia Staszek (MEP) - 10 lat doswiadczenia, swietna organizacja pracy Jacek (AF ) - 8 lat doswiadczenia , od 2 jako kierownik w GCC (ukonczone 2 duze projekty) Rafal (AF) - ok 20 lat doswiadczenia 4 w GCC, Francja, Europa (dowodzil juz kilkunastoma pracamiw doha) Robert (MEP) - 2 kontrakty w Doha, doswiadczenie w pracach elektr. dostał szansę i ją wykorzystał, spisuje się w kontakcie z klientem, gdy któregoś z Panów bolałą głowa, potrzebował tłumacza, nie mógł podłączyć sie do netu, potrzebował pomocy etc, po pracy zawsze można było na niego liczyć ( a pozniej Ci sami panowie po nim tu smarują - Słabe ) , poza komentarzami odnośnie ludzi pracowitych NIGDY nie dzwoni i nie piszę skarg na pracowników do biura. Rasoon (AF) - bardzo doświadczony supervisor z indii zarządza ekipą z którą wykonuje świetną prace dla klienta ( obecnie nadzoruje również ukraińską ekipę naszego klienta) Parvais - młody inżynier z Indi zarządza podobnie jak Rasoon spec ekipą z Indii Raju - Nasz inzynier z biura ogarnia, szkolenia, rysunki, raporty, zna 7 jezykow, tytul inzyniera, i Msc w quantity surveyingu był inzynierem projektu o wartości 330Mln USD na którym się poznaliśmy. .. potrafi z excela schakować pentagon ... Kilku Jr Supervisorów- Gniewko, Dawid, Mateusz, Bartek, osoby którym chciało się zawsze uczyć od kolegów i posiadają znajomość języka bez której nawet najlepszy majster niestety za granicą nie da sobie rady, pomagają na mniejszych budowach w komunikacji z klientem i pilnują roboty papierkowej, oraz naszych hinduskich pracowników.. Żaden z Panów nie jest znajomym, Pana Andrzeja, moim, ani nikogo tu na miejscu ani w firmie.. większość z nich, miała chęci i zapał by pójść o te kilka kroków dalej, zostać na robocie kilka minut dłużej, i dopilnować by jej efekt był dobry, wykazali się Pracowitością dostali szansę i ją wykorzystali ( wiele osób nie poradziło sobie ) Faktem jest iż technicznie nie rzadko nasi pracownicy mają większe doświadczenie i umiejętności od supervisora na budowie, tego właśnie oczekujemy od wykwalifikowanych pracowników którzy tu przyjeżdżają gdyż prace nam powierzone wymagają know-howu od osób wykonujących pracę i ich brygadzistów, których tez mamy kilku już ich tu nie wymieniłem, oni pomagają na budowie mniej doświadczonym kolegom. 75% pracy supervisora na budowie, to organizacja, papiery, pozwolenia na pracę, spisy materiałów, narzędzi etc.. ZAWSZE potrzebujemy nowych, prosperujących supervisorów tylko w taki sposób możemy się rozwijać, jeśli Pan PYTANIE uważa że się nada lepiej , jest bardzo prosta możliwość by się o tym przekonać.. zapracować sobie na tą pozycje i udowodnić mi błąd. I na koniec, mogę powiedzieć jeszcze że miarodajną opinie kierownikom wystawia firmie niestety nie zawsze pracownik a klient ( ktory zawsze ma racje:) to wlasnie jako łącznik między klientem a ekipą występuje supervisor i tam ma się wykazywać .. z tej strony nie słychać narzekań więc chyba jest dobrze ;) Panie Pytanie, Pozdrawiam serdecznie, życze powodzenia i wytrwałości w osiąganiu zamierzonych celów i mniej "jadu" ;) w kierunku do kolegów z pracy.

Tomek
@Marek Kosmicki - Aqvarius 27.06.2018 11:37

A napisał Pan kto posiada karte do sklepu z alkoholem ? Typu wasz supervisior Jacek Mówicie tak pięknie i piszecie same superlatywy a wiecie dobrze kto patologii sprzedaje alkochol Wszystko tak wygląda a co do Pana wypisanego doświadczenia supervisiorów to napisze jedno Ja mam doświadczenie w pracy 20 lat więc co to znaczy że będe znał się na robocię ? Nie większość tych Pana supervisiorów nie ma pojęcia o tym co robi a żeby to udowodnić wystarczy wysłać ich do europy do jakiej kolwiek firmy gdzie po dwóch dniach odpadną Robicie sztuczną firme że jesteście tacy super a napisał Pan o tych pana kryminalistach z radomia ? Nie bo 90% ludzi w firmie to karane osoby . Zatrudniacie ludzi bez doświadczenia i bez języka a nie na tym to polega Jedno dodam wasza firma zatrudnia ludzi bo liczy się sztuka na budowie . Odfajkować listę i tyle byle by się poobijać .

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Tomek 21.07.2018 16:40

Panie Tomku, moglbym tu wypisac setki komentarzy .. natomiast mam w zwyczaju takie rzeczy robic twarza w twarz. Praca instalatora nie wymaga jezyka dlatego tez nie jest on wymogiem. Jak kazda firma w momentach przeciazenia, zmuszeni jestesmy zatrudnic ludzi ktorzy nie koniecznie trafili by tu z pierwszego naboru. Odnosnie alkoholu, czy mysli Pan ze jako sponsor nie mamy wgladu w to kto ile alkoholu kupuje ? oczywiscie ze mamy..tak wiec ta insynuacja odnosnie Pana Jacka jest słaba. Pozdrawiam i zycze powodzenia !

Tomek
@Marek Kosmicki - Aqvarius 21.07.2018 17:14

Zgadza się ale po co trzymać recydywe tak długo, można wziąć lepszych pracowników.

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Tomek 24.07.2018 09:13

Panie Tomku, Niestety najczesciej informacje o tym iz sa problemy typu alkohol, rozruby etc. dowiadujemy sie dopiero gdy sytuacja jest juz naprawde fatalna i przychodzi ktos poszkodowany lub administracja budynku dzwoni .. Nikt nie chce na nikogo donosic , co jakos rozumiem, choc pomoglo by to rozladowac problem natychmiast a nie czekac az sytuacja jest juz bardzo napieta ...bardzo czesto te sytuacje rowniez nie sa jednoznaczne.. glownym problemem jest alkohol ktory panowie nielegalnie kupuja i chyba jest on slabej jakosci bo pozniej "odpala" im i potrafi sie dwoch kumpli poklocic, zrobic awanture a na drugi dzien jak jestesmy w biurze i konfrontujemy to panowie juz kreca nosem ze w sumie to sie nic nie stalo i sie po kolezensku klepali po plecach.. Natomiast, jesli juz zlapiemy na goracym uczynku zadymiarza to leci do domu na drugi dzien ! Umowmy sie tez ze Panowie sa dorosli no i nie wypada nam robic kontroli na mieszkaniach i sprawdzac czy jest kontrabanda.. to nie kolonie szkolne :) Co do recydywy, to fakt ze zaswiadczenia o nie-karalnosci nie wymagamy, a kazdemu mogla sie kiedys powinąć noga ..nie zawsze sprawia to ze taka osoba nie zna sie na pracy czy stanowi jakies powazne zagrozenia .. A Ci nasi "recydywisci" ktorych tu Panowie maja na mysli to umowmy sie nie Al Capone i grypserka tylko glownie alimenciarze ;)

Tomek
@Marek Kosmicki - Aqvarius 24.07.2018 12:16

Jasne jasne a Pana Ponete ile trzymaliście ? A ten wasz Kogut i reszta to co alimenciarze tak ? Moze bierzcie zaswiadczenie o karalnosci i bedzie wiedziec kogo macie . Jak pisze te bzury to zbiera mnie na wymity . Widać że nie wie Pan nic o standardach . Po pierwsze standardy są takie ze wyjezdzajac na bliski wschod w delegacje do pracy musi Pan miec zaswiadczenie o niekaralnosci i referencje . Jak by Pan to robil u siebie to ilu by ludzi pracowało dla Pana ? Mała grupka moze ze 20 osób Tolerujecie ta wsza patologie pokroju Poneta Kogut i inni . Jesłi sie myle i pisze tu oficjalnie na forum by wszyscy z polski to przeczytali to prosze zrobic ;prosta rzecz ! Niech sie Pan pochwali ile osob w Panskiej firmie jest karanych ? Wiecej jak polowa i sam sobie Pan odpowie kogo Pan zatrudnia i jakie ma Pan standardy . No chyba ze Pan tez troche ma odgarowane ?

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Tomek 05.08.2018 17:09

Pan ktorego Pan wymienił, wyleciał dokładnie w momencie kiedy przekroczył granice a osoba poszkodowana postawnowiła to zgłosić. Na podstawie pomówien, plotek etc. nie bardzo można kogokolwiek zwolnić. Nie znam pana którego wymienia Pan z pseudonimu, natomiast ewidentnie nie stwarza problemów większych niż przeciętny pracownik skoro tu jeszcze jest. Nie jeden nie-karany został oddelegowany za stwarzanie realnych problemów. Pozdrawiam i życze powodzenia w znalezienu pracy marzeń !

Zenek

Wczoraj oglądałem super p€orn@€€ola! Ostre p€&iep€€enie ! Naprawdę ostre ! A teraz jsk przeczytałem posty Pana Marka to stwierdzam, że ten wczorajszy film do jego wypowiedzi ma się nijak ....

-zgadnij kto-

Szanowna pani Urszulo mam zagadkę dla pani ,jeśli pani ją rozwiąże odpowiem na każde pytanie na temat firmy Aqvarius Zagadka: Co zrobił pan Powoliak w biurze Aqvariusa będąc przy komputerze?? Życze powodzenia pani Urszulo a tak dla zachęty firma pobiera Aqvarius pobiera kaucje w wysokości 500Q Z PIERWSZEJ WYPLATY!!

Marek Kosmicki - Aqvarius
@-zgadnij kto- 01.08.2018 13:10

Owszem pobieramy kaucje 500 QAR którą 99% osób dostaje z powrotem przy wyjeździe, jeśli nie było zniszczeń w mieszkaniu samochodzie etc. Jest to również dokładnie opisane w handbooku który dostaje każdy pracownik przed podpisaniem umowy, i podjęciem ostatecznej decyzji o wyjeździe. Pozdrawiam

Twardy

A pani Urszula to nic innego jsk pani z biura ... jak jej tam było ? Ewelina zdaje się. To co ona wypisuje to nic innego jak krypto reklama. Zadawane pytania i oczekuje miłych odpowiedzi. Nic się nie zmieniło !

Recydywa

Biuro Aqvarius zatrudnia swooch kolegow ... recydywistów ... Haha

Urszula

@Dymo, jesteś pracownikiem firmy? Mógłbyś napisać więcej o warunkach zatrudnienia? Jakiego rodzaju umowy są proponowane pracownikom? Można liczyć na solidne zatrudnienie i po okresie próbnym na umowę długoterminową? Jak wygląda atmosfera w pracy? Jesteś z niej zadowolony? Każda informacja będzie ważna dla innych użytkowników forum szukających pracy. @Nick Cave, znajdujesz się na publicznym forum Gowork.pl, na którym wymieniamy się poglądami na temat pracodawców i aktualnie prowadzonych rekrutacji. Nie można na nim nikogo obrażać i należy wypowiadać się w kulturalnej formie. Odsyłam Cię do regulaminu https://www.gowork.pl/regulamin

PL
@Urszula 31.07.2018 13:14

Urszula tu jest wszystko napisane, poczytaj posty z tego roku.

Nick Cave
@Urszula 31.07.2018 13:14

Ależ Droga Pani. Nie zamierzałem nikogo obrażać. Jak wiadomo King Kong był małpoludem i nic tego nie zmieni. Żartobliwie przypomniałem tylko tylko ten fakt. Nic osobistego ;)

Nick Cave
@Urszula 31.07.2018 13:14

Ps. Czy określenie "osioł" pod adresem PL jest Pani zdaniem mniej obraźliwe niż "małpa"? Czy jest tu jakaś zależność gatunkowa etc... ?

Sidra project

Co Tu się dzieje ? I co się stało z tą firmą ? Z firmy, która naprawdę bardzo fajnie prężnie działała została firma, która zatrudnia os&z@łomów, którzy wypisują tutaj takie rzeczy !? Skąd to się wzięło ?

Bamberownia
@Sidra project 04.07.2018 06:59

Pewnie pracujesz za te marne pieniążki, bo z Kopydłowa jestes i masz szał ciał. Niech się przyzna ten kto zmiasta jest:)

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Sidra project 04.07.2018 06:59

Ekspansja na nowego ( jak widać dużo trudniejszego w zaspokojeniu ) pracownika :) nadal działamy prężnie ! Odezwij się jak masz ochotę wrócić do tropików, poszukujemy obecnie kilku inżynierów na metro i stadion ! Pozdrawiam serdecznie !

Bogacz

Poniżej 30zl. + marna dieta!!!!! Na końcu swiata!!! Firma doji ludzi ze wsi!!!! Taka to jest cała prawda:(

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Bogacz 28.07.2018 11:57

Kto zabroni bogaczowi .. nikt nikogo nie doi, proszę nie obrażać swoich kolegów po fachu.. każdy wie dokładnie na jakich warunkach przyjeżdża, za ile etc. jest to bardzo prosto i przystępnie napisane w dokumentach jakie każdy pracownik dostaje na etapie rekrutacji Zycze pwodzenia w poszukiwaniu pracodawcy marzeń !

Wkurzony

Forma nie płaci wynagrodzenia w terminie !

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Wkurzony 10.07.2018 15:59

Kompletna nieprawda, wyplaty zawsze do 10tego są.

Wkurzony
@Marek Kosmicki - Aqvarius 21.07.2018 17:16

Haha Marku co Ty piszesz ! A ile razy wypłata była spóźniona ???

Pracownik
@Marek Kosmicki - Aqvarius 21.07.2018 17:16

Zgadza się wypłaty bywają opóźnione. I diety płacone na kilka dni nie na 10 dni z góry.

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Pracownik 24.07.2018 05:47

Prosze dokladnie mi powiedziec kiedy i komu byla wyplata wyplacona pozniej niz 10tego ????? Poza jednym konkretnym przypadkiem z poczatku roku gdzie o zgrozo mowimy o 7dniach !! Panowie, prawie kazdy z Was zna osobiscie historie gdzie na kase czeka sie miesiacami, lub wogole jej nie dostaje, bez ciezkich batalii ..Wiec prosze uczciwie przyznac ze akurat jesli chodzi o terminowosc to naprawde jest u nas tip-top ! Co do diet, owszem zdazylo sie doslownie kilka razy ze na 5 a nie na 10 dni... natomiast nadal "z góry" ..i tez zdarzylo sie tak raz w zeszlym miesiacu ( rozbita na dwie piatki ) .. i wczesniej w lutym 2-3 razy...

Były pracownik
@Marek Kosmicki - Aqvarius 24.07.2018 12:03

Maruś widzę, że ciągniesz dwa etaty. Redaktora na tej stronie i poganiacza na budowie.

Ram Pam Pam
@Były pracownik 26.07.2018 13:33

Pan Marek NIGDY nie był poganiaczem na budowie. A co do obecności na tym portalu to bardzo dobrze. Ktoś musi prostować te brednie zgorzkniałych byłych pracowników którzy się nie sprawdzili w pracy.

Ktoś
@Ram Pam Pam 26.07.2018 16:30

Kolega zasłużył na premie. Bravo

Ram Pam Pam
@Ktoś 26.07.2018 20:50

To już nie można wyrazić swojej opinii jeśli jest pozytywna? Nie liczyłem na premię. Tym bardziej pisząc anonimowo.

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Pracownik 24.07.2018 05:47

@Pracownik @Wkurzony - proszę dokładnie powiedzieć kiedy i które wypłaty dostali Panowie pozniej niz 10-tego ? utnijmy to .. bo jak wiecie na ogól wypłaty daje wam osobiście więc pytam ? kiedy był to później niż 10-ty ? ? Maj - 7my Czerwiec - 4ty Lipiec - 8/9 ( nie bylo mnie akurat ale tak obstawiam patrzac po wyplacie gotowki z konta ) ...no pytam się kiedy PANOWIE ! ?

Zainteresowany

Na ile czasu zjeżdża się do domu między kontraktami?

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Zainteresowany 24.07.2018 12:50

Na ogol sa to 3 miesiace

qwerty997
@Marek Kosmicki - Aqvarius 24.07.2018 16:05

No niestety nie mogę się z Panem zgodzić P.Marku. Po 3 miesiącach ciężko doprosić się o urlop dłuższy niż 2 tygodnie. 3 miesięczny urlop to marzenia ściętej głowy...

Dymo
@qwerty997 28.07.2018 20:40

Lekki wyzysk po 3 m-cach 2 tygodnie?!

Marek Kosmicki - Aqvarius
@qwerty997 28.07.2018 20:40

Przepraszam, oczywiście pomyliłemsię chodziło mi że po 3- miesiącach:)

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Dymo 29.07.2018 09:12

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia oczywiście. To nie jest (usunięte przez administratora) przymusowej więc można pojechać i na rok, natomiast utrzymanie "pustego"miejsca na dłużej niż dwa tygodnie jest dla Nas bardzo nierentowne. można zawsze wyjechać i wrócić po miesiącu , dwóch etc. natomiast wtedy nie jestem w stanie zagwarantować pewnego miejsca na projekcie.

Jestem

Zatrudniacie ukraińców do pracy?

MAREK
@Jestem 29.07.2018 18:36

NIE NIE NIE !!!

jestem
@MAREK 29.07.2018 19:56

Dzięki !!!!

PL
@MAREK 29.07.2018 19:56

No i dobrze, chociaż tam ich nie będzie. Bo w Polsce porozłazili się jak robactwo!

KingKong
@PL 30.07.2018 14:24

lepszy ukrainiec niz taki patalach jak Ty osle.

Nick Cave
@KingKong 30.07.2018 16:18

King Kong - Ty małpo! ;)

PL
@Jestem 29.07.2018 18:36

KingKong lubi jak mu Ukraina Boys zabierają miejsca pracy za marne grosiki. Gdyby nie ta banda nierobów nie musiałbym szukać pracy za granicą.

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Jestem 29.07.2018 18:36

Od samego założenia firmy naszym celem byla promocja polskich pracowników i polskich kompetencji w branży budowlanej. Tak więc jak na chwile obecną nie planujemy ekspansji na rynek ukraiński na szeroką skalę.

Takie są fakty

Jacy pracownicy taka firma ! Widzę, że z całkiem fajnej firmy, która „wynajmowała” kadrę inżynieryjną zrobił się (usunięte przez administratora) i tyle. Chyba już się Katar kończy skoro firma wróciła do pierwotnej formy czyli wykończeniówki i to ja chyba wkrótce wykończy. Byłem tam za starych dobrych czasów i oczom nie wierzę jak czytam te wszystkie komentarze ... No cóż Doha Metro Project na ukończeniu LRT chyba też word cup idzie a tu trzeba się chyba będzie pakować i zwijać interes za niedługo ....

Marek Kosmicki - Aqvarius
@Takie są fakty 26.07.2018 20:56

Kadrę inżynierską nadal mamy i ma się dobrze :) czasy są trudniejsze ( głownie 2017 rok dał w kość całemu bliskiemu wschodowi) natomiast rynek się odbija i wróci do normy. p.s. Nigdy nie konczyliśmy z wykonczeniowka ( zresztą myślę że nie Ci Panowie są tu głównymi malkontentami), a zaczeliśmy z instalacjami MEP no i cóż wypracowanie stałej kadry zajmie trochę czasu i zje trochę nerwów.. Pozdrawiam Serdecznie i zachęcam do kontaktu, poszukujemy inżynierów na Mtero/Stadion :)

Zostaw opinię o Aqvarius Trading WLL - Doha

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aqvarius Trading WLL