Schrader Internationale Logistic Sp. z o.o

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 57 ocen.

Schrader Internationale Logistic Sp. z o.o
3 57

Opinie o Schrader Internationale Logistic Sp. z o.o

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schrader Internationale Logistic Sp. z o.o

Urszula

@Werto, jak rozumiem podjąłeś już ostateczną decyzję co do aplikowania do Schrader Internationale Logistic? @XxX, dziękuje za odpowiedź. Czy mógłbyś powiedzieć nam coś na temat możliwości rozwoju w firmie? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia lub kursy podnoszące ich kwalifikacje? @Broda, dziękuje za opinię na temat systemu zmianowego w firmie. Na pewno będzie ona bardzo przydatna dla użytkowników forum.

   
Werto

Mam pytanko jaki system pracy jest w firmie? Może ktoś mi powiedzieć czy można liczyć na jakie benefity i czy weekendy sobota i niedziela są pracujące. Jak to dokładnie wygląda? Jestem potencjalnym kandydatem i proszę o odpowiedź kogoś kto wie coś na ten temat. POZDRAWIAM.

   
Werto
@Broda 14.06.2018 11:18

Dziękuję bardzo to jednak się nie skuszę, widzę że praca bez przerwy, no i te dyżury... Dzięki za odpowiedź.

   
Urszula

Posiadacie wiedzę na temat benefitów pozapłacowych w firmie Schrader Internationale Logistic? Czy ktoś może odpowiedzieć użytkownikowi @Werto? @Werto, na jakie stanowisko chciałbyś aplikować? A może wysłałeś już swoją aplikację? Jeśli tak, co skłoniło Cię by wysłać swoje CV właśnie do Schrader Internationale Logistic?

   
XxX
@Urszula 13.06.2018 21:23

Premia kwartalna (uzależniona od wyrządzonych szkód, L4 itp.), premie świąteczne, a ostatnio karta multisport i fundusz socjalny.

   
Urszula

@Dsyy, czy jesteś już pracownikiem firmy? Opowiesz nam jak przebiegała Twoja rozmowa kwalifikacyjna? Czekamy na Twoją relację. @ryba, czy pracujesz aktualnie w Schrader Internationale Logistic? Czy powiesz nam coś na temat benefitów pozapłacowych w firmie?

   
Cud

Wszyscy narzekają a do pracy grzecznie przychodzą

   
Dsyy
@ryba 08.05.2018 03:56

Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.

   
Magik

Są tu i tacy co ci rękę podadzą a po czasie cię (usunięte przez administratora) Większość czeka z utęsknieniem na Pana emeryturę.

   
OPTYMISTA

Już tak nie oczerniajmy firmy i dyrekcji, tylko zaczekajmy co zarząd zadecyduje w sprawie podwyżek ( może docenią nasz wkład w rozwój i funkcjonowanie firmy) przecież bez pracowników magazynu firma by nie istniała. To my powodujemy ze firma funkcjonuje i przynosi dochody właścicielowi. W Poznaniu w Wielkopolsce jest najniższe bezrobocie w Polsce i każdy kto by się zwolnił bez problemu znajdzie prace w krótkim czasie za wyższe wynagrodzenie miesięczne ,w roli magazyniera, bez pracy w weekendy , wiec dyrekcja powinna docenić przywiązanie pracowników do firmy ich profesjonalizm i dyspozycyjność. Zarządzie firmy lata 2000-2015 minęły gdzie to pracownik biegał za pracodawcą. Teraz pracodawca musi mieć czym przyciągnąć bądź zatrzymać pracownika ,a wiadomo ze nic lepiej nie kusi jak odpowiednie i konkurencyjne wynagrodzenie... Każdy idzie tam gdzie dadzą więcej ....!!!

   
CBM
@OPTYMISTA 24.02.2018 22:08

OBIECANKI CACANKI , A GŁUPIEMU RADOŚĆ $$$$!

   
Kubik

Myślę że juz na temat firmy i panującej tam atmosfery wiemy wszystko,decyzje każdy powinien podjąć sam. Praca jak praca

   
RUDOBRODY

Magazyn pęka w szwach od towaru, ale nasza genialna dyrekcja i tak zawsze twierdzi ze nie ma pieniędzy na podwyżki, bo magazyn ledwo zarabia na siebie, a wręcz notorycznie przynosi straty. Jeżeli z działalności nie ma pieniędzy Schrader, nie mają pracownicy w postaci godnej wypłaty, to kto ma te pieniądze? A systemem pracy w tej firmie, to powinien zając się odpowiedni urząd, praca po 3 tygodnie non stop, potem łaskawe dwa dni wolnego i od nowa 3 tygodnie zapieprzania, wszelkie normy nadgodzin złamane i słynny tekst "ale przecież weekendy nie są obowiązkowe" dyrekcji/kierownictwa. System w tej firmie opiera się tylko i wyłącznie na wyzysku. Tylko jeśli nie robisz weekendów to zapomnij o wypłacie, która pozwoli ci przeżyć miesiąc. Ostano dyrekcja stwierdziła ze robimy za dużo nadgodzin, ale nasz czas wolny to maja w (usunięte przez administratora) po prostu stwierdzili ze za dużo zarabiamy. Pracujemy grubo ponad 200h miesięcznie a i tak płaca ledwo przekracza 2500. A jak kiedyś nie chcieliśmy robić nadgodzin to nasz genialny J.K. nam dokładnie wyliczył ile pracujemy, ile tracimy na dojazdy oraz sen i że zamiast poświecić czas rodzinie, to powinniśmy zrobić coś dla dobra firmy, po czy zawiną się do chaty. O każdą podwyżkę toczy się kilku miesięczną batalia, a dostajemy co najwyżej 10-20gr do godzinówki, przy jednoczesnym ucięciu premii.

   
Młody
@RUDOBRODY 25.01.2018 10:33

Dużo racji w tym co piszesz kolego

   
depesz

a ja lubię wentyla :) ...nie które wpisy nie miejsce nie czas :) Pozdrawiam robokopów :) piąteczek piontunio :) Ale naprawde was podziwiam !!! Maciej Deppe

   
CBM
@CórkaBob'aMarley'a 08.03.2018 17:56

I Depesze też lubię bo normalny kolega jest, a nie sprzedawczk jak wielu w tej firmie.

   
Riposta

odpowiedz na " nie nowy nie stary" ponoć za miesiąc pracy z dwoma sobotami i jedna niedzielą ktoś dostał 3000 zl na rączkę , to dziwne bo ja za 2 niedziele i jedna sobotę ,( gdzie niedziela jest jeszcze raz tyle płatna co sobota ) dostałem około 2700zl matematyka jest zaskakująca resztę domyślcie się sami . Ktoś próbuje ratować dobre imię firmy. Niestety nieudolnie i bez logiki. pozdro.

   
CBM
@Riposta 15.03.2018 22:59

Super, że chociaż Ty inteligentny jesteś bo ile byś nie robił to tam zawsze jest tyle samo. Jak podwyżka to bez premii i odwrotnie wiec tak czy siak na koncie tyle samo. Fajnie, że chociaż Ty myślisz.

   
Benek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jaka atmosfera w pracy?

   
Sumienie
@Benek 15.03.2018 15:36

Dobra rada omijaj szerokim łukiem chyba, że masz ambicję garba się dorobić. Pozdrawiam

   
sumienie

I cisza w eterze bo podwyżka jest. .brawo Wy! !!

   
Łukasz

Inflacja jest . Teraz trzeba złożyć pismo o podwyżkę co by się załapać na ten rok!!! Was to jeszcze bawi ? Złotówka powinna być co roku jako inflacja a tu rok proszenia i co mamy ??? My też mamy rodziny i chcemy godnie żyć przy 40 godzinach pracy tygodniowo jak Ty !

   
Taki tam
@Łukasz 06.03.2018 17:00

Łuki spokojnie PIS też za takich się weźmie bo jak można pracować za 4 euro dla Niemca gdzie w niemczech za 7 żaden uchodźca by mu nie przyszedł... kwestia czasu

   
Piękna blondyneczka

Uwaga na złodziei Kiedyś z lodówki zniknęła mi ryba konkretnie makrela

   
Sumienie
@Piękna blondyneczka 06.03.2018 11:38

A co ma do tego makrela? ?? Jak za długo leży to śmierdzi jak SIL.

   
Pracowniikk

Jest podwyżka 1,50 brutto do godzinówki kpina :(

   
Porażka
@Pracowniikk 05.03.2018 17:33

Pismo o podwyżkę złożone w sierpniu ubiegłego roku ,podwyżka dopiero teraz. Podwyżka ,która miesięcznie da nam na rękę 160 złotych... niestety ,ale w tej firmie się człowiek uwstecznia. Czy taka ,podwyżka' zatrzyma starych pracowników i w związku z nią zatrudnią się nowi,którzy potrafią pracować ,a nie takie mongoły jakie przychodzą dotychczas co pojęcia o pracy nie mają? Czas zwinąć żagiel i go rozłożyć na innym statku bo w SIL zbyt daleko nie dopłyniemy

   
Irena

Miałam spokojną pracę ale przyszedł ten mały garbaty w okularach i się wszystko zes..ało wprowadził firmę sprzątającą bo niby za duże koszty robiliśmy ???? a z tego co wiem to jeszcze większy bałagan. Pozdrawiam 2 koleżanki które cały czas donosiły na mnie .

   
antykoleźanka
@LECH POZNAŃ 05.02.2018 01:11

No na bank tak jest +hunta -kinte w pakiecie. .

   
CBM

Nie masz plecow jesteś nikim Ręka rękę myje przez układy ukladziki , Obłuda i fałsz, a to z prostych przyczyn za śrubki pracować na konto Koł . ..ki.

   
CórkaBob'aMarley'a

,,IM KTO MNIEJ WART TYM WYŻEJ GŁOWĘ NOSI" ... resztę dopiszcie sobie sami...

   
CBM

Inspekcja pracy powinna im zrobić mega nalot i NIK też przeryc wszystko od a do z .Przecież to niemożliwe, że większość pracowników (tych bez pleców ) czuje się pokrzywdzonych i wykorzystywanych ,i że tak jest od wielu lat, a nikt z tym nic nie robi! ! ! !

   
depesz

Jeszcze co mnie wkurzyło i nie podaruje ...pożegnanie na eme Pana Romana Boraka..któremu pozegnanie należało sie jak nikomu bo gość tyle kasy zaoszczędził dla firmy 25 lat a gość placki musiał samemu(śmiech) do firmy przywieź a wiadomo że Roman auta nie miał nigdy,żal jak na to sie patrzyło z boku .Dziś Michał szedł na eme a był z nami 10 lat pożegnał go M. Piesik ...u nas w firmie to jak w plusie nowy może wiecej niż stary !!!

   
CórkaBob'aMarley'a
@depesz 26.01.2018 23:29

To już żałosne, że po tylu latach tak Romka pożegnali! !Ale można się było spodziewać. Żałosne, ale świadczy o dyrekcji. Uciekający z tamtad bo tylko życie wam ucieka, a za 30 lat potraktuja was jak Romka.Zeby mieć w szredim w miarę dobrze to trzeba donosic na współpracowników, albo mieć powiązania rodzinne. BRAWO dla tych , którzy budują swoją karierę na krzywdzie innych.Ale spoko karma wraca ten się śmieje kto się śmieje ostatni ????pozdrawiam przyjaciół, a wrogom w twarz się śmieję.

   
CórkaBob'aMarley'a

Lipa straszna teraz nie mam czasu , ale mam dużo do powiedzenia.

   
Robert G.

Jak ktoś ma problem to możemy go rozwiązać i sobie powiedzieć po pracy za bramą,prywatnie na co pewnie Cie nie stać.Dotyczy komentarza z 14.02.18 godz.19.27. I nie wpier...... kogoś w swoje interesy,bo nie należę do tych osób co ich wszystko interesuje!!!

   
koleżanka twojej bitch
@Robert G. 17.02.2018 21:53

A w dodatku twój stary spuścił się na gnój i słońce Cię wychodowalo hahaha

   
Borsuk

Niepolecam !!! Atmosfera i kierownictwo to żenada. Pracujesz 20 dni pod rząd a pensja marna.

   
Niedziela
@Nie nowy nie stary 12.02.2018 10:50

Tej kimkolwiek jesteś to proszę podejdź do mnie w jakiś dzień i mi to oblicz jak z jedną niedzielą i dwoma sobotami masz trójkę na łapę.

   
Lech Jarosław

Jaka jest różnica pomiędzy kłamstwem a P.Kujawą.....? Żadna. Jedno i drugie ma krótkie nogi:)

   
Pracownikk
@Lech Jarosław 05.02.2018 01:18

Gorzejewski przestań wypisywać te słabe żarty o lizaku też wiemy ze to ty

   
Waldas

Można zarobić jeżeli przepracujesz 230 godzin a tak lipa ... dyrektor z innej planety lata z radarem przed firmą ... Czy to jest obiekt pracy chronionej?

   
ADMINISTRATOR
@ryba 25.01.2018 06:39

Pragnę poinformować iż administrator ma prawo udostępnić IP osoby ktora dodala komenatarz a jest on zniewaga lub znieważeniem w momencie gdy zacznie sie wobec niego toczony proces . Artykuł 216 Kodeksu karnego brzmi: ,, § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności"

   
Bystry A

Czy Andrzej wie jak smakuje nieogolona ci..a??? Jak lizak spod szafy. Smacznego Panie Andrzeju:)

   
ADMINISTRATOR
@Bystry A 05.02.2018 01:30

a co to ma do opini na temat pracy? Pragnę poinformować iż administrator ma prawo udostępnić IP osoby ktora dodala komenatarz a jest on zniewaga lub znieważeniem w momencie gdy zacznie sie wobec niego toczony proces . Artykuł 216 Kodeksu karnego brzmi: ,, § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności"

   
Lukaso

Oj Panie Dyrektorze. A pan sie dziwil ze ludzie do vwagena uciekaja, i to przez posrednika. Ale tam przez posrednika mozna zarobic a w schraderze? Dziwie sie chlopakom ze jeszcze tam siedza.

   
Kiszkowo i okolice

A nas to nie obchodzi co piszą inni My jestesmy Trzej Królowie i każdy sobie.

   
Elieli

Co wy jeszcze robicie w tej firmie jest tyle firm co was doceni... meczycie sie z tymi nadgodzinami weekend powinienien byc dla rodziny, jakies kino zabawa z dzieckiem a nie weekendy w robocie. Nic dobrego to nie wrozy. Wescie sie zastanowcie co robicie. Pozdro dla wszystkich.

   

Zostaw opinię o Schrader Internationale Logistic Sp. z o.o - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schrader Internationale Logistic Sp. z o.o