HAKO POLSKA Sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 47 ocen.

Opinie o HAKO POLSKA Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAKO POLSKA Sp. z o.o.

Jabik

Witam mam propozycji pracy na stanowisku Serwisanta, czy ktoś możne się wypowiedzieć co do specyfikacji tej pracy a także warunków finansowych ?

Heniek

HAKO POLSKA to spoko firma, pracuję i nie narzekam.

Alicja

@Józek zajrzyj na stronę internetową firmy. Jest tam informacja o tym, że poszukiwani są pracownicy na stanowisko Specjalisty ds. serwisu. Czy właśnie praca w takim charakterze Cię interesuje? @Jogimożesz powiedzieć co sprawia, że masz tak negatywną opinię o HAKO POLSKA? Dodatkowe informacje będą bardzo pomocne, a to co sprawia, że nie była to odpowiednia praca dla Ciebie, może nie mieć aż takiego znaczenia dla innych osób. Jakie konkretnie masz zastrzeżenia do tego pracodawcy?

Józek

Czyżby HAKO POLSKA nie miał nowych ofert pracy? Wnioskuję , że jest dobrze i ludzie nie zmieniają firmy. Przy takich brakach rąk do pracy robi się wówczas problem.

Jogi

Odradzam!!! Zdecydowanie!!!

Camaro
@Jogi 24.08.2017 20:53
Odradzam!!! Zdecydowanie!!!

Czemu? Przeprowadzam się do Krakowa i szukam czegoś w elektromechanice. Chciałem złożyć CV.

Cezar

Jak się zapatrujecie na zmianę nazwy firmy? Czy ktoś ma więcej informacji w tym temacie, może podzieli sie na forum?

Nilek

Dobrze Panie Dyrektorze

Arek
@Nilek 03.07.2017 11:07
Dobrze Panie Dyrektorze

Skoro mnie znasz to zapraszam do siebie. Na pewno wiesz gdzie mnie znaleźć. Zapraszam. Oczywiście jeśli masz na tyle odwagi.

Arek

Nilek, Wyślij CV na adres dok@hako.pl

Nilek

Czyżby Hako nie mieli zupełnie nowych ofert pracy? Mam zamiar aplikować ale nic nie mogę znaleźć może ktoś słyszał i mógłby podpowiedzieć? Robiłem rozeznanie i sporo dobrego usłyszałem ale czytając opinie jestem bardzo zdziwiony i zupełnie nie wiem co mysleć.

Nora

HAKO POLSKA od 20-stu lat działa w Polsce. To jedyna firma na rynku z ofertą maszyn do utrzymania czystości wnętrz i terenów zewnętrznych. To jest znacznie ciekawszy temat do dyskusji.

Alicja

@Veni, Vidi, Vici... proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat pracy w HAKO POLSKA Sp. z o.o., a nie na temat konkretnych pracowników. Jesteś/byłeś pracownikiem powyższej firmy? Chętnie dowiemy się więcej o Twoich doświadczeniach. W jakim dziale pracowałeś? Co więcej możesz napisać o plusach pracy w tej firmie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Nie masz odwagi się pod tym podpisać prawda?

Alicja

@Nilek, HAKO POLSKA Sp. z o.o. aktualnie poszukuje kandydatów na stanowiska: Specjalista ds. serwisu, HANDLOWCA – DORADCĘ TECHNICZNEGO. Będziecie aplikować? :)

Nilek

Szukam pracy w serwisie. Czy w HAKO mają nowe rekrutacje? Kilka zdań na temat zarobków i będę wdzięczny

Arek
@Nilek 15.01.2017 17:57
Szukam pracy w serwisie. Czy w HAKO mają nowe rekrutacje? Kilka zdań na temat zarobków i będę wdzięczny...

Tak, chętnie zatrudnimy osoby do serwisu.

noone

jedynymi maszynami większymi pchanymi od B70 są B90 i B120. Musi Pan zrozumieć że B70,90 i 120 to mimo wszystko maszyny podobne, różnią się jedynie gabarytem, rozmiarem głowicy, pojemnością zbiorników czy belką ssawy. Działanie oraz funkcje w wyżej wymienionych maszynach są takie same. Każda z tych maszyn ma również swój odpowiednik w wersji CL(więcej dodatkowych funkcji m.in. wyciszenie, napęd jazdy) oraz wiele opcji. Co do awaryjności tych maszyn napiszę w ten sposób, każda maszyna w/w może się często psuć, zwłaszcza jeżeli nie będzie dobrze eksploatowana i serwisowana - po prostu trzeba o nią dbać a maszyny dłużej nie będą potrzebować naprawy. Awaria maszyny B90 jest na tyle prawdopodobna co i maszyny B70, lecz skoro jest Pan zadowolony z działania B70 to i B90 Pana nie rozczaruje. pozdrawiam.

okienko

No nie wiem, ja już pracuję w tej firmie parę lat i nie narzekam. Oczywiście atmosfera różnie czasami jest lepiej czasami gorzej. Wynagrodzenie dla mnie satysfakcjonujące i adekwatne do tego co robię. Co do zwolnionego ostatnio pracownika to nie jestem pewny/a czy był aż takim wartościowym pracownikiem.

romek

Nie każdy patrzy na atmosferę @były pracownik działu handlowego ale skoro tyle osób się niby zwolniło to może teraz się oczyściło (bo często to nie wina zarządu a właśnie ludzi w danym dziale)

były pracownik działu Handlowego

Odradzam . Pensje dobre ale co z tego skoro atmosfera i zarząd to pomyłka. Masa bzdurnych raportów. Połowa działu Handlowego jest już u konkurencji . Zapraszamy do nas do firmy N. :)

anonim

(usunięte przez administratora)

miki 33

Wypłata zawsze jest ostatniego dnia miesiąca. W ciągu ostatnich 10 lat 2 razy było jednodniowe opóźnienie. Patrząc na innych pracodawców to jest super.

anonim

(usunięte przez administratora)

Fikus

Podoba się Tobie ogłoszenie, no to aplikuj. Ogłoszenie, a praca w tej firmie to dwie różne rzeczy.

Fikus

Praca w tej firmie to wielkie nieporozumienie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Qbuś

Tak pewnie, nawet ze skorzystania z WC w MC Donaldzie :-)

Qbuś

Odradzam, nieustanna kontrola GPS.

Jamo

Witam, nie polecam pracy w tej firmie. Lepiej poszukać pracy gdzieś indziej.

anonim

(usunięte przez administratora)

Al

Dużo szkoleń nie ma, jakieś 3-4 dni taki cykl szkoleń. Za biurkiem pracownicy mają lepiej (tak słyszałem), handlowiec jest goniony do wszystkiego. Spróbować możesz, chyba że masz coś znośnego to wtedy przemyśl plusy i minusy. Do krakowa aplikujesz?

anonim

(usunięte przez administratora)

Al

guffi to złóż CV i jeśli się dostaniesz rozpocznij pracę. Przeszkolą Ciebie i to najważniejsze :-))) nic więcej się nie liczy w pracy, tylko szkolenia ha ha ha

Al

Słabizna, nie polecam. Rotacja bardzo duża, ogłoszenia się ciągle pojawiają, ktoś wytrzyma 6 miesięcy albo rok i odchodzi. Szkolenia są darmowe, a jakie mają być płatne? Skoro handlowiec ma sprzedawać to musi poznać produkt, dziwne żeby jeszcze za szkolenia płacić. Auta z GPS`em, raportów do obrzydzenia, za użytkowanie samochodu płacisz za każdy kilometr, umowa o wspólnej odpowiedzialności za oddział, do którego dostęp ma wiele osób, Pani Dyrektor ciężka do współpracy...

tomaleo

Witam, Będę wdzięczny osobom, które pracowały w Hako za kontakt prywatny: tomaleo@wp.pl

anonim

(usunięte przez administratora)

Aron

Olaf miałem ochotę napisać 4 posty i tyle w tym temacie. Niedomówienia powstają wtedy, gdy umawiasz się na konkrety, a po podpisaniu umowy jest wielkie rozczarowanie, wychodzą nowe fakty, nowe zobowiązania, o których wcześniej nie było mowy, np: mycie maszyn, umowa o wspólnej odpowiedzialności materialnej, koszty użytkowania samochodu do celów prywatnych i wiele innych. Chcesz spróbuj i sam ocenisz.

kaczor

Normalnie wygląda. Trzeba jezdzic do firm, naprawiac jak sie da, a jak sie nie da to sciagac do serwisu. Jak sie czlowiek już na tym zna,to nie ma problemu. Pieniadze calkiem dobre, wyplacane w terminie, premie dodatkowe. Pracowalem w kilku firmach i w hako jest calkiem niezle.

krakus

Nie ma sensu rozpisywać się na temat firmy HAKO. Trzeba przyznać, że maszyny mają naprawdę dobre (nie wszystkie) ale w większości trzymają poziom. Natomiast Hako Polska, to bardzo nieudany klon Hako DE. Warunki pracy, a właściwie współpracy z managerami są mierne. Twoja praca zależy od czyjegoś widzi mi się. Firma ma problemy komunikacyjne. Postawiła na wdrażanie zachodnich standardów zapominając o najważniejszym kapitale - ludziach. Jeśli jesteś pod bramką i na bezrobociu to możesz próbować. Zanim się zorientują, że szukasz innej pracy to masz 3-5 miesięcy. Natomiast jeżeli masz 2 propozycje, to wybierz tę drugą. Pracowałem, wiem jak wygląda ta firma od wewnątrz i nie polecam. Nie jest to korporacja, ale też nie jest to firma rodzinna. Ciężko określić twór tej firmy. Największe zastrzeżenie to ludzie jacy tam pracują, od których ma zależeć Twoja praca. Nie wiem, ile osób pracuje w całym Hako - szacuje, że około 50. Rotacje roczną mają na poziomie 8-10 osób, co daje około 20%. Stabilne firmy nie dopuszczają, żeby rotacja była na poziomie większym niż 10% rocznie. Rotacja jest nieunikniona, ale warto zwrócić na to uwagę. Myślę, że ludzie, którzy pracowali tam przez chwilę nawet tu nie wchodzą i nie piszą jak było, a szkoda, bo powinni.

Gorgo
@krakus 22.06.2015 15:51
Nie ma sensu rozpisywać się na temat firmy HAKO. Trzeba przyznać, że maszyny mają naprawdę dobre (nie wszystkie) ale w większoś...

Witam, koledzy pytanie troszeczkę z innej bajki, jestem na stanie zakupu automatu Hako, mamy już na stanie B910, 750R, B70 z w/ w jestem zadowolony ale interesuje mnie teraz B90 no i właśnie odradzają mi właśnie ze podobno awaryjne strasznie, pomożecie?, szukam większej od B70 pchanej

noone
@Gorgo 02.10.2016 10:29
Witam, koledzy pytanie troszeczkę z innej bajki, jestem na stanie zakupu automatu Hako, mamy już na stanie B910, 750R, B70 z w...

jedynymi maszynami większymi pchanymi od B70 są B90 i B120. Musi Pan zrozumieć że B70,90 i 120 to mimo wszystko maszyny podobne, różnią się jedynie gabarytem, rozmiarem głowicy, pojemnością zbiorników czy belką ssawy. Działanie oraz funkcje w wyżej wymienionych maszynach są takie same. Każda z tych maszyn ma również swój odpowiednik w wersji CL(więcej dodatkowych funkcji m.in. wyciszenie, napęd jazdy) oraz wiele opcji. Co do awaryjności tych maszyn napiszę w ten sposób, każda maszyna w/w może się często psuć, zwłaszcza jeżeli nie będzie dobrze eksploatowana i serwisowana - po prostu trzeba o nią dbać a maszyny dłużej nie będą potrzebować naprawy. Awaria maszyny B90 jest na tyle prawdopodobna co i maszyny B70, lecz skoro jest Pan zadowolony z działania B70 to i B90 Pana nie rozczaruje. pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

joj

1500

ten kto wie
@joj 13.06.2015 09:07
1500

nikt, ale to NIKT nie zarabia w firmie Hako Polska 1500zł jako wynagrodzenia stałego. Ktoś kto tak pisze po prostu kłamie i tyle. Płace są na znacznie wyższym poziomie. Więc niewazne, że ktoś pisze bzdury,a o wynagrodzenie najlepiej zapytać u źródła !

inka

Akurat byłam dziś na rozmowie kwalifikacyjnej, nie z jakąś Panią tylko Panem. Moim zdaniem wszystko bardzo w porządku, wysoka kultura, profesjonalizm. Jedna z najlepiej prowadzonych rozmów na jakiej byłam.

NIck

wow, jaka musi być frustracja tych co się tutaj wpisują, że mają czas wylewać swoje żale.. Nie ma nic dziwnego w tym, że jedna praca komuś pasuje, a druga nie. Są lepsze, to super, że udało się Wam takie zdobyć. Gratulacje. Wylewanie pomyj na swojego starego pracodawcę lub na pracodawcę, który w oógle nie chciał Was zatrudniać, to nic innego jak brak klasy. Najlepsze jest to, że takie właśnie portal jak gowork żyje z wpisów nwgatywnych, bo żaden normalny zadowolony pracownik po prostu tu nie wchodzi i pisze nic pozytywnego, bo mu to jest do niczego nie potrzebne. Pracuje, zarabia, rozwija się, a nie siedzi na internecie i opisuje swoje niepowodzenia i żale. A firma Hako jest jak każda inna. Trzeba pracować, trzeba się starać i nic nie ma za darmo. No może w jednym się odróżnia - płaci terminowo pensje, bo nie wszyscy na rynku to robią. Polacam wszystkim nie czytać pomyj anonimowych ludzi na internecie, a wziąć swoje losy we własne ręcę. To się zawsze opłąca.

Aron
@NIck 09.04.2015 11:59
wow, jaka musi być frustracja tych co się tutaj wpisują, że mają czas wylewać swoje żale.. Nie ma nic dziwnego w tym, że jed...

Opinie są negatywne i pozytywne, wpisuje się przecież tu Zadowolony Zespół Hako i osoby, które nie były czy nie są zadowolone w pracy w tej firmie. Po to jest ten portal. Ja pracowałem i nie polecam pracy w tej firmie. Wiele niedomówień, później dochodzą nowe obowiązki, o których wcześniej nie było mowy... a do czyszczenia maszyn Hako powinno zatrudnić osoby ze stosownym wykształceniem, a nie osoby po studiach.

do zzh

czyżby w pod pseudonimem zzh chował się kierownik marketingu ?? albo ktoś inny z piętra :-)

Magik

Zrozumiałem - kończę, by dłużej nie zawstydzać ZZH :-)

ZZH

może to zrozumiesz: "kończ waść,wstydu oszczędź" ZZH

Magik

Czytam ze zrozumieniem (wbrew pozorom):"Nie otrzymałeś uśmiechu lub czułości od Pani dyrektor? To cienki BOLEK jesteś i dobrze że tu nie pracujesz, bo nie zasługujesz. Mało wiecie drogie dziecie...". Otóż wyszło na jaw, iż ci którzy mają odmienną opinię (jak choćby ci co wpisali się powyżej) to cienkie BOLKI :-) Nie zasługują na rozmowy kwalifikacyjne i pracę w normalnych warunkach, których ostatnio w HAKO ze świecą szukać....:) Może i racja... już powyżej były opinie ,że tam obecnie warunki nienormalne. "Udowodniłeś tym samy słuszność poprzedniego naszego komentarza oraz swojego wpisu...", tzn. że jednak brak taktu i kultury w kierownictwie HAKO został potwierdzony przez ZZH. Dziękuję za pochwałę! Widocznie nie taki ze mnie "cienki bolek" i coś z Sherlock'a posiadam ;-) Jeśli mnie brakuje kultury - to co tu mówić o pani dyrektor? A godności mam tyle, że obdzieliłbym nią całe ZZH... gdyby na to sobie zasłużyło :-) Swoją drogą - jeśli nie trafiłem, to "narodził się" w firmie ktoś nowy, kto zagraża prezesowi firmy i równie mocno jak on broni pani dyrektor. Ciekawe kto to taki??? Acha... ZZH! Panie Prezesie, proszę uważać - ktoś dybie na Pański fotelik ;-) Pozdrawiam i życzę w dalszym ciągu dobrego samopoczucia

brudasy

Magiku, Swoim komentarzem udowodniłeś , iż nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to po pierwsze, po drugie "sherlocku" nie trafiłeś, po trzecie brakuje Ci taktu. Udowodniłeś tym samy słuszność poprzedniego naszego komentarza oraz swojego wpisu - w dalszym ciągu brakuje Tobie kultury. Resztkę godności zachowaj. ZZH

brudasy

Szanowne Leniwce, Odnosząc się do waszych wpisów na temat firmy odnoszę wrażenie , że jest, była lub miała być to pierwsza wasza praca , ponieważ prezentujecie prostolinijność i całkowity brak obycia . Jak na pewno zauważyliście firma zajmuje się sprzedażą jak również serwisem maszyn czyszczących więc tak - trzeba mieć do czynienie z brudnymi maszynami ( czasem zmienić szczotkę lub psiknąć "plakiem" dla lepszej prezencji - czy jest to ujma ? Korona spadnie z głowy? ) . Pracuje w tej firmie już parę lat i większość osób które odchodzi, próbują zarobić i się nie narobić albo są nadzwyczaj delikatne. Nie otrzymałeś uśmiechu lub czułości od Pani dyrektor? To cienki BOLEK jesteś i dobrze że tu nie pracujesz, bo nie zasługujesz. Mało wiecie drogie dziecie... Mimo wszystko życzymy wszystkim sukcesów w poszukiwaniu naiwnego pracodawcy Zadowolony Zespół Hako

Aron
@brudasy 04.03.2015 09:55
Szanowne Leniwce, Odnosząc się do waszych wpisów na temat firmy odnoszę wrażenie , że jest, była lub miała być to pierws...

Firma nie jest warta by się w niej zatrudniać. Sami przeczytajcie to słownictwo: "cienkie Bolki" itp. skoro takie wpisy umieszcza Zadowolony Zespół Hako to doskonale da się zauważyć jak wygląda praca w tej firmie.

Aron
@brudasy 04.03.2015 09:55
Szanowne Leniwce, Odnosząc się do waszych wpisów na temat firmy odnoszę wrażenie , że jest, była lub miała być to pierws...

Do czyszczenia maszyn Hako powinno zatrudnić osoby bez doświadczenia w sprzedaży czy po studiach, bo do czyszczenia brudnych maszyn nie trzeba ani jednego, ani drugiego. Oszczędności chce się robić, dodając nowych zadań do pracy handlowca, to przesada. Albo handlowiec albo sprzątaczka.

brudasss

Michał nie ściemniaj że Ci się nie podobało, przecież mówiłeś że super firma, nic nie trzeba robić , fura jest, kasa za nieróbstwo się zgadzała a Pani dyrektor to babka z klasą.

Olo

Zdecydowanie odradzam, to jakieś wielkie nieporozumienie. Umawiasz się przed podjęciem pracy na konkretne warunki, a jak już pracujesz to dochodzą nowe obowiązki, zobowiązania, wiele niejasności...

kkk

Porażka, nie polecam. Oddziały w stanie opłakanym, praca handlowca + sprzątacza + magazyniera + prezentera produktów + handlarza niemieckich środków czystości sprzedawanych na litry... Miliony raportów, oszaleć można. Tak masakra i sami kapusie w tej firmie nie polecam , odradzam,

Samuraj

Podsumowując całokształt, obsługa firm sprzątających nie należy do najprzyjemniejszych, najlepiej miotła i mop i wieczne oszczędności. Tłumacz firmie sprzątającej, jak należy sprzątać :-) opór materii straszny.

Przelęknięty

Porażka... Trzymajcie się z daleka...

Były

A fuuuj!!! Praca tam to był WIELKI BŁĄD !!!

Demolka

Beznadzieja, kręcenie z prowizjami, nie wypłacają od razu wszystkiego, za auta każą płacić i to nie mało, zatem po pracy i w weekend auto pod domem. Limity na telefon, jak przekroczysz to ściągają z pensji.

Antracyd

Porażka, nie polecam. Oddziały w stanie opłakanym, praca handlowca + sprzątacza + magazyniera + prezentera produktów + handlarza niemieckich środków czystości sprzedawanych na litry... Miliony raportów, oszaleć można.

Wiktor

Praca tam to dramat, trzeba te brudne maszyny czyścić, i na dodatek szczotki, bo serwisanci tego nie robią, więc Ty jako handlowiec musisz maszyny uwalone od brudu myć, wręcz szorować.

Kruk

Oj tak masz rację te zasady jak ... wolę nie napisać i zostawiać to bez komentarza.

Zostaw opinię o HAKO POLSKA Sp. z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAKO POLSKA Sp. z o.o.