Terma Technologie
2 215 6 1

Opinie o Terma Technologie

Pipa

Mam pytanie do "buraka": dlaczego nie powiadomiłeś Państwowej Inspekcji Pracy o nieprzestrzeganiu prawa pracy w firmie i łamaniu bezpieczeństwa i higieny pracy? Pamiętajcie, że zawsze możecie to zrobić a waszych danych PIP nie ujawni pracodawcy.

Wystarczy pomyśleć
@Pipa 01.01.2019 13:54

Dwie przyczyny. Raz, że przy zgłoszeniu do PIP trzeba podać personalia. Dwa, że EB jest w dobrej komitywie z PIP. Czyli: raz, że działanie będzie nieskuteczne, dwa - zgłaszający może pożegnać się z pracą. Oto, dlaczego.

Nicki
@Wystarczy pomyśleć 06.01.2019 14:35

Przy zgłoszeniu do PIP nie trzeba podawać personaliów (można, ale nie jest to obowiązkowe). Właśnie dlatego, by chronić pracownika przed ewentualnymi konsekwencjami ze strony pracodawcy. Ludzie nie zgłaszają, bo tak im jest wygodniej i tak im pasuje. Wolą ponarzekać w internecie i podkoloryzować czy wręcz przeinaczyć fakty, a w rzeczywistości jakoś nie kwapią się, by się zwolnić i iść pracować gdzie indziej. Ciekawe dlaczego, skoro miejsc pracy w okolicy jest w bród.

Burak
Zweryfikowany użytkownik
@Nicki 12.01.2019 10:09

tak, Łatwo jest narzekać online, ale to idzie trochę dalej. Robię to, aby ostrzec ludzi przed tą firmą, lub bardziej konkretną, jej właścicielem. (Ludzie są ogólnie w porządku, po prostu są pod złym zarządzaniem). Pracuję nad plikiem do przesłania do PIP i UODO, ale wymaga to czasu, aby uzyskać odpowiednie informacje i referencje prawne. Nadal jestem niezdecydowany, jeśli chodzi o wysyłanie wiadomości do CBA w odniesieniu do poprzednich inspekcji przeprowadzanych przez PIP. Nie mam dowodów, ale słyszałem, że były "wizyty inspekcyjne", zanim inspektorzy nie weszli do obszaru produkcji, ale i tak zaaprobowali wszystko.

xXx
@Nicki 12.01.2019 10:09

Co ty gadasz ? Pokaz te miejsca pracy. Ludzie nie zwalniają się i nie zgłaszają ponieważ terma dosyć dobrze płaci.

Yyy
@xXx 15.01.2019 17:56

Jak CBA dobierze Ci się do tyłka będziesz inaczej śpiewał

RajdyTerenowe

Czy ktoś wie, kiedy powstanie solidna utwardzona droga do Termy?

Drogowy
@RajdyTerenowe 15.01.2019 12:31

Brak jakiejkolwiek informacji na temat, nie ma żadnych działań skierowanych w tym kierunku. Z tego przypuszczać można, że w ciągu najbliższych lat nie powstanie nowa droga.

Nieznany
@RajdyTerenowe 15.01.2019 12:31

Ani szefa ani gminy to nie interesuje ,same dziury i (usunięte przez administratora) sie robi

Anika

Dostalam propozycje pracy na stanowisku kadrowym i ksiegowym, powiedzicie prosze, gdzie jest podpucha? Zarobki dobre, z tego co mi przekazano godziny pracy dosc elastyczne a na forum takie cuda, co sie tam naprawrde dzieje?

Nn
@Anika 26.12.2018 17:47

Dobrze kombinujesz

Nicki
@Anika 26.12.2018 17:47

Nie ma czegoś takiego jak stanowisko kadrowe i księgowe, więc coś kręcisz. Od kogo ta propozycja?

Anika
@Nicki 28.12.2018 19:19

rozmawialam z osoba, ktora podawala sie ze managera tego zespolu

Nicki
@Anika 29.12.2018 12:23

To tym bardziej kręcisz, bo nie ma czegoś takiego jak zespół kadrowo-księgowy. Albo coś źle zrozumiałaś. To raz. A dwa, dziwne, że dostałaś propozycję pracy, skoro ani w kadrach, ani w księgowości nie ma wakatów. Zresztą gdybyś faktycznie z kimś rozmawiała, to z pewnością podczas rozmowy rekrutacyjnej poznałabyś firmę osobiście od podszewki i nie musiałabyś zadawać tutaj pytań "co się tam naprawdę dzieje".

Pączewski
@Anika 29.12.2018 12:23

To dziwne, jest zespół ekonomi i personalny. Dwa różne twory.

Anika
@Pączewski 29.12.2018 12:53

to dziwne, skoro Pan z ktorym rozmawialam mowil o polaczeniu tych zespolow i jednym zespole kadrowo-ksiegowym, dokladnie uzyl takiego sformulowania. Tak czy siak widze, ze gra nie warta swieczki.

Czapi
@Anika 02.01.2019 09:51

A jak się ten pan nazywał? A może po prostu nie było żadnej rozmowy, tylko ją sobie wymyśliłaś. Są dwa kompletnie odrębne zespoły i każdy ma swoje kompletnie odrębne zadania. No i w żadnym z nich nie ma zapotrzebowania na nowych pracowników.

Anika
@Czapi 03.01.2019 19:58

nie bardzo rozumiem, co masz na mysli.

Czapi
@Anika 10.01.2019 08:47

Na myśli mam to, że podajesz nieprawdziwe informacje. Nie ma zespołu kadrowo-księgowego oraz nie ma rekrutacji ani na księgowych ani na kadrowych, a już tym bardziej na stanowisko kadrowo-księgowe. Stąd wątpliwe jest, byś z kimkolwiek z Termy rozmawiała.

Handlowiec

W miare normalnie było jak dyrektorem był ten gościu z Warszawy ale chyba nie wytrzymał :-(

Pepek
@Handlowiec 10.01.2019 16:54

Ile lat temu to było?

Nicki

Pytanie do Buraka - skoro tak bardzo źle Ci jest w Termie, to dlaczego z niej nie odejdziesz, tylko tkwisz - jak sam piszesz - już od kilku lat?

Burak
Zweryfikowany użytkownik
@Nicki 24.12.2018 10:09

Wyjechałem, grudzień był moim ostatnim miesiącem w firmie. Czułam się dobrze, mogąc świętować Boże Narodzenie w wolności. Rozpocząłem nową pozycję w nowej firmie i cieszę się z tego.

Tony Hawk

Nie jest źle, można robić. (pjupjupjupju)

Steve Wonder
@Tony Hawk 20.12.2018 23:55

Tak to prawda byłem tam z Tonym Halikiem i mogę to potwierdzić

Wierni poddani

Edziu chcemy wszyscy wejść do Twojego odbytu , badż tak wspaniałomyślny i przyjmij nas tam wszystkich

burak
Zweryfikowany użytkownik

oprócz poprzedniego posta; I nawet nie rozmawialiśmy o warunkach pracy w produkcji, kwestiach bezpieczeństwa wokół WSZYSTKICH maszyn, bez odpowiedniej wentylacji, bez usuwania niebezpiecznych oparów (spawanie, lutowanie) bez usuwania pyłu (szlifowanie i polerowanie). Bezpieczne ogrodzenia wokół maszyn są usuwane na wyraźne zamówienia właściciela, dzięki czemu będzie więcej miejsca na więcej maszyn. Widziałem niektóre instrukcje instalacji od producentów maszyn, nie akceptują one konfiguracji sprzętu. Kolejny problem bezpieczeństwa, Terma nie da ci (obowiązkowego!) Wolnego dnia, jeśli oddasz krew; powinieneś wrócić do pracy po oddaniu krwi. Albo zrobić to w weekend, że masz prawo to zrobić w dogodnym dla ciebie czasie, i że masz prawo do wolności, tego dnia go nie interesuje. To, że twoje ciało jest osłabione po oddaniu krwi nie jest niepokojące, możesz upaść na maszynie i zranić się, ale wrócisz do pracy! Jest wiele osób niepełnosprawnych, nie wszystkie z nich są widoczne, więc dział HR postanowił napisać listę osób niepełnosprawnych i wysłać ją do całej (!) Firmy, aby wszyscy wiedzieli, kto jest niepełnosprawny, a kto nie. że możesz udzielić dodatkowej pomocy. Gdzie zaangażowane osoby poprosiły o opinię lub pozwolenie? Myślę, że nie. I jest wiele innych rzeczy, które prawdopodobnie nie są zgodne z prawem, nie mogę powiedzieć. Albo to zbyt absurdalne, aby było prawdziwe. Mówiąc krótko, właściciel ma lekceważenie prawa, nie wydaje się ufać nikomu poza samym sobą, uważa swoją opinię za prawdę i nie przyjmuje innych opinii. Co najmniej dwie osoby zostały zwolnione za zadawanie pytań (niewygodnych) lub bronienie praw pracowniczych. Nie powiedzą tego oficjalnie, ale każdy wie. I prawie zapomniałem, jednym świetnym krokiem było zdecentralizowanie zakupu komponentów, tak aby każdy departament i każdy zespół robił własne "zakupy". Ale w jakiś sposób doprowadziło to do chaosu w magazynach i administracji (co za niespodzianka). A teraz nie ma sposobu, żeby mogli uzyskać jakiekolwiek saldo dla biura rachunkowego, a nie prawdziwą równowagę, a nie przynajmniej równowagę prawną ... TL; DR; Unikaj tego miejsca jak ognia.

burak
Zweryfikowany użytkownik

Nie mogę polecić pracy tutaj. Pracuję tu od kilku lat, a lista rzeczy, które są złe w tej firmie, jest długa. Nie mogę powiedzieć, czy rzeczy są zgodne z prawem, ale podejrzewam, że wiele rzeczy nie jest. Zacznijmy od procesu rekrutacji; wszystkie CV wszystkich kandydatów są dostępne dla wszystkich pracowników mających dostęp do komputera. Ponieważ znajdują się one w folderze publicznym w programie Outlook (prawa ochrony prywatności nie mają zastosowania w Terma). Nadal mogę znaleźć stare CV od osób, które zgłosiły się tutaj w 2015 (!) Z danymi kontaktowymi i wszystkim. Nie pracuję w HR, nie powinienem mieć do tego dostępu. Następnie, po przejściu procesu rekrutacji i zatrudnieniu, rozpocznie się Twoje wprowadzenie. Nazywa się to "treningiem", ale to niewiele więcej niż pokazywanie się w firmie, oglądanie oprogramowania i poznanie wewnętrznych zasad. Potrwa to dwa dni, a podpisanie umowy podpisuje się dopiero drugiego dnia, więc te dwa dni nie są płatne. Ponieważ właściciel firmy uważa, że ​​nie powinien płacić za czas poświęcony na naukę. Otrzymasz kartę dostępu (check in / out na początku i na końcu pracy), laptop i telefon. Oczekuje się, że wszyscy są dostępni dla swoich kolegów 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. Ponieważ według właściciela firmy, inni ludzie powinni być ważniejsi od ciebie. Kiedy możesz być dostępny na przykład dla rodziny lub przyjaciół, nie jest to jego troska. Pomimo posiadania firmowego laptopa i telefonu, zostaniesz poproszony o podanie swojego prywatnego adresu e-mail i numeru telefonu, aby mógł on do ciebie dotrzeć w dowolnym miejscu o dowolnej porze. Jeśli jej nie podasz, opublikuje (w książce adresowej Outlooka i intranecie firmy) ze swojego C.V. w każdym razie, kiedy powiesz HR, że nie wyraziłeś na to zgody. Właściciel firmy poinformuje cię, że tęsknota za prywatnością jest słabością i wskaźnikiem chorób psychicznych. (Wygłosił podobne oświadczenia przy wielu okazjach i wielu ludziach). (Powiedział również, że ludzie, którzy nie chcą udostępniać swoich danych osobowych, powinni zostać wyeliminowani z organizacji, ponieważ są chorzy i nie ma z tego pożytku.) Jeśli miniesz to wszystko i zaczniesz działać, zauważysz, że wszędzie są kamery monitorujące, nawet przy dostępie do toalety. Według właściciela, nikt w Termie nie ma prawa ukrywać się przed kamerą - wszystko musi być widoczne. Używa aparatu do śledzenia ludzi w całej firmie, aby sprawdzić, czy działają wystarczająco szybko lub czy robią to poprawnie zgodnie z nim. Kamery są również używane przez ochroniarzy ("specjalistów od oceny jakości") w celu sprawdzenia liczby przepracowanych godzin; jeśli opuścisz około 14:10 (kamera przy głównej bramie) i napisałeś, że pracowałeś do 14:09, licz na odjęcie pensji w tym miesiącu). Kamery nadzoru mogą być wykorzystywane wyłącznie do celów bezpieczeństwa, a pracownicy muszą być poinformowani i podpisać oświadczenie, że zostali poinformowani o obecności kamer. Terma narusza oba wymagania. Jesteś zobowiązany do zachowania dwóch (!) Rejestracji czasu pracy (przynajmniej jako pracownik biurowy), obydwa muszą być wypełniane codziennie, a dni bez wpisów są niedopuszczalne i prowadzą do potrącenia wynagrodzenia. Więc pracując w niepełnym wymiarze godzin lub będąc chory lub na wakacjach, musisz przygotować swoją administrację. Jedna karta trafia do ZUS i musi być wypełniona codziennie od 07:30 do 15:30, a druga jest wewnętrzna i musi być dokładna do minuty (pamiętaj o kamerach). Nadgodziny są nieodpłatne dla pracowników biurowych, niezależnie od liczby godzin. Właściciel nie chce płacić za poświęcony czas, chce zapłacić za "wartość dodaną" Ta celowo niejasna definicja oznacza, że ​​prawie niemożliwe jest określenie, jaką wartość twój czas się kończy, a na końcu nic nie dostajesz, ponieważ "... nie spełniasz wymagań ...". Pod koniec miesiąca odbędzie się ocena, w której zostanie podjęta decyzja o wysokości przysługującej twojej pensji. 60% jest ustalone "społecznie", a 40% to "bonus", dzięki czemu brzmi świetnie, na samym początku możesz zarobić więcej, aż do 100% tego bonusu. W rzeczywistości całkowita kwota minus wynosi od kilku tysięcy do 22 000 złotych, a dodatkowe premie - kilkaset, jeśli w ogóle. Skąd mam to wiedzieć? Z oceną miesiąca (i twoich "zachowań i postaw") HR wysyła plik Excel z wszystkimi pracownikami w nim, z ich odliczeniami w procentach i wysokością ich premii. Teraz masz nazwiska pracowników, adresy i wiesz, ile zarabiają (!). Wszystko jest dostępne dla wszystkich. Odliczenia są całkowicie subiektywne, każdego miesiąca inna "przestępstwo" może mieć inną karę, nie ma na to żadnych wytycznych, więc nigdy tak naprawdę nie wiesz, czego możesz się spodziewać. Ludzie pracują w ciągłym strachu, ponieważ kamery zawsze obserwują. Zakładam, że istnieją pewne podstawy prawne, na podstawie których pracodawca może obniżyć wynagrodzenie pracownika, ale za (przykład) zaparkowanie roweru w niewłaściwym miejscu, 40% "premii"? Bez ostrzeżenia, pisemnego powiadomienia itp.

typek

jest super

Filip

Jakieś nowe oferty pracy godne polecana? Jak atmosfera? Podpowie ktoś? Czy wszyscy świętują długi weekend niepodległości?

Iza

@Nici, każda firma, żeby prawidłowo funkcjonowała powinna posiadać dział HR. Czy w ostatnim czasie firma Terma Technologie zatrudniła nowe osoby do tego działu? Jak obecnie wyglądają bieżące rekrutacje do tej firmy? Czy sytuacja w dziale HR wypływa w jakimś stopniu na prowadzone rekrutacje?

bez nicka
@Iza 07.10.2018 16:05

Iza, czy też może EB? Jeżeli jesteś moderatorem z GoWork, to nie smuć, nie podważaj tego co inni pracując tam doświadczyli. Normalny człowiek nie jest w stanie tego sobie wyobrazić, bo to temat na grubą książkę (może to być również analiza przypadku dla psychiatrów: "Do czego może się człowiek posunąć mając władzę? Wpływ .....patii na zarządzanie. Jak manipulować ludźmi i jak ludzie dają sobą manipulować.") Dla kandydatów do pracy w Termie: jeżeli jesteś zdesperowany i nie masz alternatywy, to możesz iść z pełną świadomością tego, że będziesz się musiał dostosować do totalnej paranoi. Co to znaczy paranoi? EB lansuje tezy uznawane powszechnie za błędne i sprzeczne ze zdrowym rozsądkiem, ale ty będziesz musiał kiwać głową, uśmiechać się i przytakiwać. Powątpiewanie, czy zdziwienie kończy twoją karierę w firmie więc potakuj jak inni. Dla wzmocnienia pozycji możesz nawet wykazać aktywność, zaproponować coś „na bazie i po linii”. Musisz potem popatrzeć w lustro, jak nie czujesz mdłości, to nadajesz się do firmy. Masz szansę zarobić, nie bardzo dużo, ale jeżeli już nie masz alternatywy, to znaczy, że nie masz.... i musisz! Ludzie są różni, jedni O'K inni chyba nie, choć to trudno stwierdzić, bo prawdziwe oblicza są skrywane. W systemie, w którym obowiązuje obłuda nie pokazuje się swojej prawdziwej twarzy. Przeważnie O'K, ale machina próbuje zmusić ich do bycia szujami (system zmusza do donoszenia na innych, jak chcesz zrobić karierę, to typowo wchodzisz w "D" prezesowi i delikatnie oczerniasz innych). Będziesz oszukiwany przez EB, rękoma innych ludzi (kadry), bo on tam wydaje rozkazy i działa rękoma innych. Sam jest w tle (to nie on, to oni !). Obcina pensje, bo tak skonstruowane są umowy, że część jest "na twardo", a część to "premia uznaniowa" i tu pan prezes hula! Tnie ile mu wpadnie do głowy. Generalnie jest to doświadczenie wyjątkowe i myślę niepowtarzalne. Nie słyszałem o drugiej takiej firmie i mam nadzieję, ze nie usłyszę. Są tam również pozytywy, choć przysłonięte paranoją. Firma robi fajne rzeczy - aż dziw bierze. Można się czegoś nauczyć i poznać fajnych ludzi, ale to można w każdej firmie. Jak nie musisz, poszukaj gdzie indziej są naprawdę fajne firmy, gdzie ludzie szanują się wzajemnie i nie musisz doznawać rozdwojenia jaźni. To raczej firma na życiowy kryzys – ostatnia deska ratunku. Na przeczekanie.

kadrowa

Pracowałam w Termie jako kadrowa kilka lat temu. Do dziś żałuję, że nie złożyłam gdzieś zawiadomienia o łamaniu tam praw pracowniczych. Przykłady: - jeśli jesteś matką karmiącą, teoretycznie możesz skrócić dzień pracy do 7 godzin, bo godzinę masz na karmienie. Tymczasem w Termie, jeśli chcesz z tego skorzystać, musisz sobie ten czas odliczyć od urlopu. Mam nagranie jakiejś konferencji Skypowej, na której EB o tym mówi. - normalnie, jak chorujesz, otrzymujesz 80% wynagrodzenia (20% bierzez ZUS). W Termie obcinają jeszcze dodatkowe 20% - bo tak. Byłam świadkiem tego, jak pracownik, który przez ostatnie 8 lat ani jednego dnia nie chorował, przyszedł uprzedzić, że będzie miał operację na kolano, które nadwyrężył na jakiejś maszynie produkcyjnej, i że nie będzie go dwa miesiące. Martwił się, że wynagrodzenie jakie otrzyma po tych wszystkich "obcinkach" nie wystarczy mu na leczenie i życie. Poprosił EB o pomoc. W efekcie - został od razu zwolniony. - jest dział, który kontroluje wszystkie maile - szef też to wyrywkowo robi. Typowe więc są wtręty szefa w Twoją korespondencję: piszesz do kogoś maila i nagle dostajesz od szefa odpowiedź treści: "?????????" - jeśli za długo zastanawiasz się o co chodzi lub zgadniesz źle - z duzym prawdopodobieństwem tego samego dnia wylecisz z pracy - wyleciała laska, bo w profilu na Skypie wpisała swoją datę urodzenia - w urodziny wszystkim wyświetlił się automatyczny komunikat: "A. ma urodziny, złóż jej życzenia" Poza tym, dużo nieżyciowych zasad, np. jeśli wydarzy się coś, że musisz wyjść z pracy 10 minut wcześniej, albo przyjść 10 minut później - musisz wziać dzień urlopu. NIe możesz tego odrobić - dla szefa liczy się wyłącznie Twoja obecność przez pełne 8 godzin. Nie wiem, naprawdę, czemu ludzie tam siedzą. Może myślą, że tak wygląda praca wszędzie - to nieprawda. Terma jest wyjątkowa. To, że się utrzymuje na rynku wynika wyłącznie z tego, że ludzie nie wiedzą, ze gdzie indziej moze być inaczej.

Zaciekawiony
@kadrowa 27.06.2018 17:34

Ciekawe, co na powyższe powie Iza Moderatorka vel Obrończyni Tyranii EB. Czekam z niecierpliwością :-)

Tom
@kadrowa 27.06.2018 17:34

Zgadzam się z Tobą byłem tam jako kandydat do pracy , w trakcie naboru zwolnili mi Hr rekrutera a nowy odpisał ze w ogóle nikogo nie szukali . Ale co tam przejechałem 1200km dla zabawy

najgorsza firma w PL
@kadrowa 27.06.2018 17:34

To zgłoś to do PIPU-to nawet Twój obowiązek zanim Ed jakieś kobiecie krzywdę zrobi. Dla mnie to przestępca. Ja też tam pracowałem i jakbym miał takie dowody od razu bym zgłosił. Pozdrawiam

where is my mind

K O M E D I A....) Czy warto tu pracować? Oj warto, warto. Przyjdź i przekonaj się że wszystko co tu zostało spisane to nie prawda ale najszczersza prawda.

Murzynka

Witam, zostałam zaproszona do firmy na rozmowę na stanowisko kadrowej? Czytając te wszystkie opinie zaczynam się wogóle zastanawiać czy warto tracić czas???

Bj
@Murzynka 17.10.2018 12:44

Z doświadczenia powiem, że zawsze warto skorzystać z oferty rozmowy kwalifikacyjnej. Takie rozmowy uczą wiele.

burak
@Murzynka 17.10.2018 12:44

Biorąc pod uwagę, że w Trójmieście jest tylko 2% bezrobotnych, nie marnowałbym tu czasu. To nie jest zdrowe miejsce do pracy.

Ania
@burak 22.10.2018 11:38

Zgadzam się. Bylam na rozmowie i choc dziewczyna sympatyczna, ktora ja prowadzila, tak sama firma dosc specyficzna. Weryfikujac pozniej to co na forum, wolalam nie ryzykowac...

GoWork

O proszę, nawet GoWork walczy z mobbingiem. Coś a propos firmy:-) https://m.onet.pl/?utm_source=technologie&utm_medium=nitro&utm_campaign=allonet_nitro_new&pubid=vv55nbj&srcc=ucs&pid=fb53aaac-9bad-47c1-b4bf-56d0e955533d&sid=a6dee8f1-c258-4a9c-991e-af9040eb509b

Iza

@Nici, twoja opinia o firmie Terma Technologie jest wyraźnie negatywna, ale napisałeś w komentarzu, że wysoka temperatura utrzymuje się od kilku lat. Zakładam więc, że jesteś doświadczonym pracownikiem tej firmy. Czy możesz więc napisać co najbardziej doceniasz w pracy w tej firmie? Na pewno jest jakiś pozytywny czynnik, który związał Cię z tą firmą na dłużej. Co oznacza, że HRy wyemigrowały? Czy miałeś na myśli zwolnienia w tym dziale?

Nici
@Iza 17.09.2018 10:22

tak, nikt tam juz nie robi

Iza

@JA EDWARD SZEF i długo nic, Twoja wypowiedź nie wnosi zupełnie nic dodatkowego do wątku o firmie Terma Technologie. Proszę Cię o trzymanie się głównego tematu wątku. Może chciałbyś rozwinąć swoją wypowiedź lub ją uzupełnić? Jak oceniasz swoją pracę? Czy jesteś z niej zadowolony i z perspektywy czasu poleciłbyś tę pracę innej osobie?

Nici
@Iza 11.09.2018 10:19

Iza reaktywacja. Nie nudzi CI się to? W Termie HRy wyemigrowaly kompletnie, została wrozka, która z fusow przewiduje nam wyplaty. Wyplata nigdy nie jest na czas, a nadgodzin oficjalnie nie ma, choć dla swoich zawsze znajdzie się sposób aby jakos je zrobić i wyplacic...na produkcji jest tak cieplo od kilku lat, ze nie da się wytrzymać, ale nikt z tym nic nie zrobi - od BHPowca po cudownego Mistrza Produkcji Danielka który wyspecjalizowal się w przytakiwaniu byleby kasa siezgadzala. Jeżeli godzisz się na ponizanie i zabawe w big brothera to terma jest dla Ciebie..

Kris

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakich stawek mogę sie spodziewać na początek i jak wygląda system podwyżek w Termie. Stanowisko tokarz CNC.

JA EDWARD SZEF i długo nic
@Kris 04.09.2018 06:06

Im masz mniej godności osobistej tym więcej zarabiasz

Iza

@Tymon, zawsze warto aplikować do danej firmy i wysłać swoje CV. Rozmowa kwalifikacyjna to okazja do zadania pytań oraz przekonania się czy informacje zasłyszane w sieci są zgodne z prawdą. Przecież propozycja oferty pracy nie zawsze musi być przyjęta na pracownika. Czy aplikowałeś już do firmy Terma Technologie?

Tymon

Dzień dobry, znalazłem dużo ogłoszeń o pracę, ale potem znalazłem to forum. Czy to wszystko prawda? Wszak zazwyczaj ludzie nie mają ochoty pisać dobrych opini. Może część to flustracja byłych pracowników? Pytam, bo nie wiem, czy aplikując nie stracę czasu. Z góry dziękuję pomoc.

Siwek
@Tymon 31.08.2018 05:54

Cześć, znam gościa co pracował tam przez 13 lat, niestety to wszystko prawda :)

Iza

@Praktykant, Jeżeli Twoja opinia o firmie jest negatywna, warto ją odpowiednio uargumentować. Czy możesz przytoczyć jakąś konkretną sytuację na poparcie swojej opinii? Każdy z pracowników ma inne wymagania względem swojej pracy. Czy wcześniej byłeś zadowolony z pracy dla Terma Technologie?

Student

Na praktyki przyjmują?

Praktykant
@Student 30.07.2018 20:26

Tak przyjmują

Chętny
@Praktykant 23.08.2018 22:25

Warto?

Praktykant
@Chętny 24.08.2018 08:24

Praktykanta nie beda meczyc .On moze jedynie sie przygladac paranoi jaka tam jest

Kandydat

Witam. Chciałbym zapytać jak wygląda sytuacja w Termie na stanowisku tokarz cnc. Warunki pracy i zarobki. Aktualnie pracuje na takim stanowisku w innej firmie i czytając poprzednie opinie zaczynam się zastanawiać gdzie jest większy cyrk. Pozdrawiam :)

Jh
@Kandydat 21.08.2018 21:14

Cyrk jest wszędzie, grunt to nie wpaść w małpiarnie

relacje pracy w Termie

Realia pracy: przychodzisz do pracy zarabiasz jeżeli bierzesz jaki kol wiek urlop jest on odejmowany od wynagrodzenia (czyli tak jak byś w ogóle nie dostawał pieniędzy za urlop) tak samo jest z chorobowy należy Ci się 80% stawki ale i tak je odejmą tobie od wynagrodzenie ciągłe procentowe zmniejszenia wynagrodzenia za jakieś wymyślne rzeczy a sytuacja z na dniach to problemy do honorowych dawców krwi i rozmowy na ogólnym forum firmy jak pozbawić pracowników do prawa i przywilejów z oddawania krwi nadgodziny są w firmie lecz nie są wypłacane w formie nad godziny tylko wrzucane w premie co prawda kwota za prace się zgadza lecz na papierku jest inaczej notoryczne spóźnianie się z terminem wypłaty 50% wypłat nie jest terminowa wszech obecne poczucie mobbingu

Nicki
@relacje pracy w Termie 06.05.2018 12:38

prawda z ta kasa, kadrowa nie ogarnia i wyplata jest zawsze zamiast 10 kolo 13...

Marcin
@Nicki 07.05.2018 07:54

grzalki zawsze maja na czas z duza premia, ale to wiadomo czemu

Janek
@Marcin 07.05.2018 18:14

Czemu? Mają wtykę w kadrach?

Gość
@relacje pracy w Termie 06.05.2018 12:38

Czy aby jest tak jak piszesz? A nie jest to czasem tak że nie którzy traktują dzień na oddanie krwi jak dodatkowy urlop ? Nie chce mi się jutro to wpiszę sobie krew prawda? a zobowiązania? a ch... wyj...e ...Są dwie prawdy i nie można patrzeć tylko na siebie , przecież w wielu przypadkach sami dajecie takie świadectwo o sobie aby E.B się czepiał bo ma o co ? Jak by nie można było tej krwi oddać poza godzinami pracy stało by się coś?

Krwiopijca
@Gość 09.07.2018 17:40

Zastanów się Drogi Gościu, jaka w firmie musi być patologia, że trzeba iść krew oddać, by mieć dzień wolny. Ile pracuję, nie spotkałem się z sytuacją, by człowiek musiał krew oddawać za dzień wolnego. Najczęściej wystarczy urlop. Lub odpracowanie tej godzinki czy dwóch, jeżeli urlopu nie trzeba brać na cały dzień. Dzięki Szanowny Gościu. Właśnie udowodniłeś, jak nienormalnym miejscem jest ten "zakład pracy".

Kk
@Krwiopijca 11.07.2018 22:06

Ty wiesz o czym piszesz? Wygląda na to że nie. W dniu, w którym oddajesz honorowo krew masz od ustawodawcy zapewniony dzień wolny. Nie po to żeby nie iść do pracy do Termy, a dlatego że musisz się zregenerować. Chęć odebrania tegoż wolnego to patologia.

Krwiopijca
@Kk 13.07.2018 16:57

Dokładnie o tym piszę. "Gość" sugeruje, że ludzie idą oddać krew, by wziąć sobie dodatkowy dzień urlopu. A ja twierdzę, że zarówno zmuszanie ludzi do oddawania krwi by móc legalnie skorzystać z urlopu, jak również pozbawianie ludzi prawa do tego urlopu, to czysta patologia.

Gość
@relacje pracy w Termie 06.05.2018 12:38

Bzdury piszesz i tyle.... Czy ty byś był zadowolony jakbyś miał np. firmę i płacił ludziom za walenie w ch...a , najprościej jest obrzucać pracodawcę błotem że jest taki owaki a jaki ty jesteś ? Czy aby wykonujesz swoją pracę na 100% możliwości , można się nie zgadzać z wieloma decyzjami EB ale czy ktoś was trzyma w firmie na siłę ? NIE

Akwarium
@Gość 15.07.2018 20:39

Ojoj to nam się pan personalno-bhp oborzył.

Gość
@Krwiopijca 11.07.2018 22:06

A czy twoim zdaniem Patologią nie jest ,nie zgłaszanie przełożonym że jest w planie iść oddać krew, (przynajmniej tydzień przed) Tylko sobie jak gdyby nigdy nic nie przyjść do pracy nikogo nie informując (bo po co) Wyj.......e należy się dzień wolny to nie jest Patologia.... Jaki problem iść oddać Krew w sobotę , wy patrzycie tylko na siebie na czubek własnego nosa, a inni niech się martwią jak załatać braki kadrowe , skąd wziąć człowieka na zastępstwo , później macie pretensję do EB miejcie do siebie samych, sami do tego doprowadzacie, przykłady można mnożyć ....

Nicita
@Gość 04.08.2018 11:04

Obstawiajmy o ile wyplata opozni sie w tym m-c!

Antek
@Nicita 05.08.2018 19:18

W OGOLE NIE BEDZIE JAK NAM TAK PREMIE BEDA CIAC I NIE DAWAC ZADNYCH PODWYZEK. CO TO JEST 1 ZL BRUTTO? CIEPLO NA HALI W TYM ROKU WYJATKOWO NIE DO WYTRZYMANIA, NIKT NICZEGO NIE TRZYMA W RYZACH, A POWSTAJE KOLEJNA DEBATA NA TEMAT CZYM JEST JAKOSC I JAKIS GOSC CHODZI I MOWI MI CO MAM ROBIC, PRACUJE 3 MIESIACE ON I MOWI MI ZE ZLE SZLIFUEJ? TO NIECH SAM WSTANIE ZA BIURECZKA I SPROBUJE!

Robert

Podpowiedzcie czy potrzebują aktualnie pracowników?Jakieś wskazówki o zarobkach czy dodatkach socjalnych?

Pomocny
@Robert 12.08.2018 18:10

Jaki dział? Socjal? Opieka medyczna o ile można uznać to za socjal.

Tołbi

Witam. Mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat stanowiska "konstruktor"? Jakie zarobki, wymagania, terminy, ilość pracy, atmosfera?

Sknera
@Tołbi 19.07.2018 14:44

Zarobki od 3k netto w górę. Zależy od doświadczenia i umiejętności. Wymagania podstawowe: znajomość rysunku technicznego, Inventor. To minimum. Terminy: brak jako takich, zawsze na cito, ilość pracy: zawsze jest, atmosfera: w działach w większości bdb, super ludzie

Nieogarniam
@Sknera 19.07.2018 19:50

O co chodzi z personalnym. Kto tam ogarnia?!?!? Co przyjdę to nowa twarz

2pac
@Nieogarniam 21.07.2018 23:36

Ogarnij co dziś się dzieje. Zmiany zmiany

Sasiad
@Nieogarniam 21.07.2018 23:36

Nie da się pracowac w hr. Jestes jak kapo w obozie. Przez ostatni rok przewinęło się pewnie z 10 osób tam. Najkrocej wytrzymuja 1 dzień :(

Uwolniony

Niestety te wszystkie opinie w 95% są prawdziwe:( kiedyś może było coś fajnego, teraz to jest mega źle. EB jest wszędzie i wszędzie szuka spisku, babki z administracji smieja sie z niego za plecami a potem jedna na drugą nadaje, HR to porażka idziesz do nich z problem to lepiej się już zwolnić. NIE polecam.

NIE POLECAM

Zarobki są dobre. To tyle jeśli chodzi o dobrą stronę bycia zatrudnionym w Termie. W zamian musisz pożegnać się z godnością na dłuższą metę ze zdrowiem psychicznym. Pan EB, Wielki Brat, prowadzi firmę w sposób absurdalny. Przykłady: - Wszystkie maile są ogólnodostępne. Jeśli pracujesz w biurze to masz obowiązek zapoznania się z ogólną sytuacją w firmie tzn. poświęcić czas na czytanie niekończących się wiadomości np. o kastracji kotków i musisz jednocześnie pogodzić to z innymi obowiązkami. Jeśli EB Ciebie przepyta a Ty czegoś nie wiesz to odjęte od wypłaty. - Podobnie jest z konferencjami skype i rozmowami przez telefon z prezesem. Rozmowy te są nagrywane (!!!) i także ogólnodostępne. - EB stale monitoruje maile i ma kretyński system znaków zapytania. Tzn. jeśli przeczyta Twój mail i coś się mu nie spodoba,to odpowiada treścią: ?????? albo ??????/!!!!!! i domyśl się człowieku o co mu chodzi. Masz obowiązek odpowiedzi na takiego maila, ale jeśli nie zgadniesz czego znaki zapytania dotyczą, możesz zapomnieć o premii. - Prezes stale powtarza że każdy może zaproponować jakieś zmiany i każdy ma wpływ na proces ( bo przecież w firmie jest płaska struktura). Tyle że filozofia i myślenie prezesa jest tak wąskie, że nie ma szans aby mieć jakikolwiek wpływ na proces i ogólne działanie firmy. I tak EB zrobi po swojemu. Trzeba w Termie popracować, aby uwierzyć jaki to jest cyrk. Rozumiem osoby, które tam pracują od dłuższego czasu. Chodzi o kasę, OK. Jednak jeśli masz alternatywę to radzę omijać Termę szerokim łukiem.

typek

pracownicy administracyjni,w ciągłym kontakcie z Edem,ściemniają jak mogą(większość) byle by Ten się rozłączył i dał nam spokój; pracownicy produkcyjni, z tego,co wiem,mają mniej Eda na głowie,więcej nad głową i minimum 30 stopni Celsjusza u boku; żyć nie umierać; mi się podoba:) zapraszamy

Danka Tomaszewska
@typek 28.07.2018 01:11

Są i tacy, co sami lubią i dzwonią do EB co by trochę powłazić w tylną cześć ciała.

Zostaw opinię o Terma Technologie - Gdańsk

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Terma Technologie