SFS International

• Kolonia Lesznowola
  • Nowa Wola
  • Jazgarzewszczyzna
  • Józefosław
Warszawa - Sfs Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Stara Iwiczna
  5. Opinie o SFS International Sp. z o.o.

Opinie o SFS International Stara Iwiczna

Nie przegap nowości o SFS International Sp. z o.o.!

12.07.2021 19:39

Na jednej zmianie dobrze się pracuje na drugiej niestety nie można, ponieważ panie „rządzące” cały czas mają podejście olewające.. jak się o coś poprosi to one to olewają stoją i cały czas tylko robią sobie żarty z roboty . Jedna zmiana robi wszystko ok a druga nie . Czasami jak coś się powie „nie po ich myśli” to potrafią być bardzo nie miłe i się naśmiewać . Na jednej zmianie widać kto ma lepiej i jest stawiany ponad inne osoby … Ogólnie biuro ok można się dogadać k załatwić wszystko szybko . Kwatery tez ok , fajne lokazlizacje i blisko do pracy. Wypłaty na czas .
    Grzegorz

04.07.2021 11:50

Pracowałem w firmie 4 lata. Przez ten okres czasu wypłaty zawsze były na czas, bez żadnych komplikacji. Bardzo dobra komunikacja z biurem. Zgłaszane problemy zostawały natychmiast rozwiązywane.

05.07.2021 09:12

Serdecznie dziękujemy za Pana pozytywną opinię. Zapraszamy do ponownej współpracy. Pozdrawiamy Dział Rekrutacji

05.07.2021 08:48

Pracuje w firmie od kilku mc Firma ok wsxystko na czas zalatwiane Panie brygadzistki ok chodz widac roznice na zmianach Jedne daja z siebie 100% wszystko na czas zrobione ,staraja sie . Drugie zaś jakby bylo im to obojetne telefony w rekach i taniec, o nic nie mozna sie doprosic ,a jedna to chodzi z paleciakiem jakby przyklejonym do reki i na nic nie ma czasu i co samemu trzeba robic Ludzie pracujacy tu sa naprawde przeróżni niektorzy czuja sie tu jak na wakacjach a nie w pracy .Ogolnie praca spoko Robilo sie w gorszych firmach .Ta firme polwcam

23.06.2021 15:28

Ja na temat pracy nie mam zastrzeżeń, jak wiadomo gdzie człowieka nie dadzą to trzeba tam robić. Warunki mieszkaniowe wielki plus wygoda i komfort. Co do atmosfery to bywa różnie jedna zmiana daje z siebie 100 % bardzo miło i bez stresu a na drugą czasami nie chce się iść, ponieważ Panie 'rządzące' zmianą są nie pomocne i aroganckie ..przyjechaliśmy do Pracy zarobić pieniądze, a jeden drugiemu robi pod górę.

24.06.2021 09:16

Dzień dobry, serdecznie dziękujemy za umieszczony post. Tak jak już wcześniej odpowiedzieliśmy na jeden z wpisów, Państwa uwagi są dla nas źródłem cennych informacji. Każdy z Państwa komentarzy motywuje nas podejmowania działań zmierzających do poprawy naszego serwisu, ulepszenia wewnętrznych procedur i naszych procesów, chociażby tych dotyczących sposobów zarządzania podległymi zespołami, stosowanych przez brygadzistów lub koordynatorów na projektach. Zapewniamy, że dołożymy starań, aby przekazywane nam uwagi skutkowały „dobrymi zmianami”. Jeszcze raz pragniemy podziękować za przekazane nam uwagi i życzyć wszystkiego dobrego. Z wyrazami szacunku, Dział Rekrutacji

16.06.2021 17:25

Sfs jako agencja bardzo na plus. Wypłaty na czas, fajne zakwaterowania. Ale co do miejsca pass food sporo zastrzezen. Czlowiek pracuje szukajac lepszej alternatywy, choc chyba kazda bedzie lepsza. Dzwigamy po pare ton miesa dziennie, nie ma zadnej maszyny ktora narzucala by mieso ktore pozniej wkladalibysmy w szalki. Dzwigaja oczywiscie mezczyzni jak i kobiety. Sezon mial sie rozpoczac z wielkim hukiem i podobny huk narobilo rozczarowanie. Godzin brak, nieraz wypuszczaja nas po 6-7 godzinach. Niektorzy jak maja szczescie to wyjda po 9. Przed sezonem juz bylo wiecej godzin niz teraz. "Logistyka"- sa przemile Panie ktore wyjasnia wszystko jak trzeba i nie robia z czlowieka (usunięte przez administratora) ale wystarczy jedna "mila" ktora zachowuje sie jakby wszystkie rozumy pozjadala- psuje atmosfere strasznie. Mysle ze każdy pracujacy tutaj wie o kim mowa. Podobnie na inpaku jeden z brygadzistow szarogesi sie, szczescie ze maja teraz od niego spokoj. Jedynym plusem w tej pracy jest stawka i fajne warunki mieszkaniowe. Inaczej czlowiek po tygodniu spedzonym w tym cyrku wyszedlby na piecie. W poprzednich latach w sezonie pracowalismy po parenascie godzin, teraz sie martwimy czy do 2 tysiecy dojdziemy. Ogarnijcie tez strefe tego, jak traktowani sa ludzie na hali. Stres nie spowoduje ze bedziemy szybciej pracowac a tylko to ze sie szybciej zwolnimy. Tak jak napisalem, do sfs zastrzezen zero- super agencja na ktorej mozna polegac. Zaden krzak, nie mialbym strachu wyjechac poraz kolejny z wami. Ale nie do tego syfu i cyrku. Mam nadzieje ze jako agencja chociaz zainteresujecie sie tym jak jest rzeczywiscie tam na produkcji, jaka atmosfera panuje, po ile godzin ludzie pracuja- o tym ze wiedza na ktora maja ale nie wiedza o ktorej wyjda( bo godziny z planingu nijak sie maja). Podsumowujac. Agencja na 5+. Ale pass foodowi ledwo dalbym 1. Pozdrawiam

22.06.2021 15:08

Szanowny Panie, w pierwszych słowach przepraszamy za naszą późną reakcję, a jednocześnie pragniemy Panu bardzo podziękować za wpis, w którym stara się Pan zwrócić nam uwagę na nieprawidłowości pojawiające się na projekcie Paas Food, które zdecydowanie wymagają naszej weryfikacji i podjęcia działań z naszej strony. Z przykrością musimy potwierdzić, że dopiero kiedy ktoś zada sobie trud i zwróci nam uwagę na zdarzające się nieprawidłowości, znajdujemy czas aby zainteresować się bliżej zgłaszanym problemem i próbujemy go rozwiązać w imię lepszej współpracy z naszymi zleceniobiorcami. Przedstawione przez Pana zdarzenia zostaną przez nas dokładnie zbadane. W najbliższym czasie zamierzamy wdrożyć program badania satysfakcji zleceniobiorców świadczących pracę na rzecz naszej spółki, który stanie się bazą do wprowadzenia przez nas niezbędnych środków naprawczych. Nasz Dział HR prowadzi rozpoznanie w poniższej sprawie i zapewniamy Pana, że zgłoszone nam kwestie nie pozostaną bez naszej interwencji. Jeszcze raz bardzo Panu dziękujemy za poświęcony czas i Pana cenne uwagi. Z wyrazami szacunku, Dział Rekrutacji SFS International
    Pracownica 3 letnia

15.06.2021 21:40

Tak jak już niżej ktoś pisał , praca dla ludzi, którzy chcą pracować, a nie dla przyjemności. O żadnym terroru nie ma mowy. Jeśli ktokolwiek napisał zła opinie to tylko dlatego, ze został zwolniony z jawnych przyczyn. Nic nie dzieje się bez przyczyny. Pozdrawiam obecnych pracowników. W razie pytań proszę kontaktować się przez administratora ze mną na priv.

16.06.2021 10:16

Serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię i liczymy na dalszą udaną współpracę :) Pozdrawiamy Dział Rekrutacji
    Pracownik 4-letni

15.06.2021 21:53

Dzien dobry. Pracuje obecnie na produkcji mięsnej w Maasmechelen. Wypłata na czas. Kontakt z koordynatorami w porządku. Jeśli potrzebujesz pomocy albo informacji Panie w biurze w Warszawie również pomocne. Szef spoko jesli ty również dla niego jestes w porządku. Nie wymagajcie szacunki, jeśli sami go nie dajecie. Tyle ode mnie. Polecam;)

16.06.2021 10:15

Pakowacz maasmechelen

16.06.2021 09:57

Siemanko. Odnośnie firmy to całkiem spoko. Zakwaterowanie zadbane i czyste. Mieszkam aktualnie w hotelu pracowniczym i potwierdzam spoko warunki bez żadnych problemów. Brygadziści w porządku, da się z nimi dogadać. Wypłata zawsze do 10 tego każdego miesiąca . W sezonie do wyciagnięcia za dobra prace naprawdę dobre pieniądze . Pozdro

16.06.2021 10:14

Aleksandra

15.06.2021 12:11

Dzień dobry, czy przy podpisaniu umowy zlecenia trzeba samemu starać się o zaświadczenie A1 z ZUS czy Państwo w tym pomagacie?

15.06.2021 15:33

Szanowna Pani Bardzo Pani dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Odpowiadając na przesłane nam pytanie uprzejmie wyjaśniamy, że to PRACODAWCA delegujący pracownika jest zobowiązany wystąpić z wnioskiem o wydanie zaświadczenia A1. Powyższe regulują przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 883/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego. Wszystkie formalności związane z delegowaniem pracowników i zleceniobiorców (np. występowanie do ZUS o wydanie formularza A1, występowanie do NFZ o wydanie karty EKUZ na okres pracy za granicą) załatwiane są przez Dział Kadr naszej firmy. Oczywiście, aby móc dokonać powyższego, musimy pozyskać od Państwa odpowiednie dokumenty (w oryginale, z Państwa podpisem), które już całkowicie wypełnione i przygotowane przez Dział Kadr przesyłane są do Państwa drogą e-mailową. W razie dodatkowych pytań pozostajemy do Pani dyspozycji.
    F. A.

07.06.2021 19:36

Mają oferty nie tylko dla Polaków. Kompetentna rekruterka Pani Kinga pomogła mi skompletować dokumenty do pracy. Jest to mój drugi wyjazd z tą agencją. Poprzednim razem było wszystko OK i tym razem tak samo. Będę polecać znajomym.
    Rafał

04.06.2021 15:38

Ja również dołączam się do pozytywnej opinii. SFS szybko reaguje w trudnych sytuacjach. Dziękuje całemu zespołowi SFS a przede wszystkim Paniom z Kadr, pozdrawiam.

04.06.2021 15:23

Firma bardzo mi pomogła w trudnej sytuacji. Dziękuję. Polecam i rekomenduję.
    Xxxx

03.12.2018 13:21

Witam. Czy ktos pracuje na produkcji w zakładach przetwórstwa drobiu w Belgii miejscowość Maasmechelen? I moze udzielic oponi o tej pracy? Jakie zarobki itd? I rowniez chcialabym zapytac o zakwaterowania. Co sadzicie?
    D@vid

02.06.2021 12:46

Hej, pracowałeś na produkcji szaszłyków?
    Viki

02.06.2021 13:05

Ja pracowałam w zeszłym sezonie na szaszłykach, praca jak praca, nie ma dużej filozofii. Jedyne co to trzeba mieć to niezłe tempo, no ale wiadomo że w pracy na produkcji tak to jest. Wypłaty na czas, zakwaterowanie naprawdę dobre, ja polecam.
    Kataran

20.05.2021 15:47

SFS w porównaniu z pozostałymi agencjami to jest pewnie lepsza niż nie jedna inna agencja. jak by ktos chcial pracowac w prawdziwym cyrku to znam takie, ale nie polecam a bywal (usunięte przez administratora) na kółkach dostawalem kartę wejściową przez pierwsze parę dni bylo ok wchodzilem na produkcje a po tygodniu masz kartę zablokowana gdzie nawet nie wejdziesz na firme i na jadalnię a za 2 tygodnie to już nie pracujesz i o pieniądze musisz się klocic. A tu wyplaty sa na czas.
    Normalna

20.05.2021 11:02

witam wszystkich obserwuje tu czasem wpisy bo interesuja mnie opinie na temat plac warunkow pracy itd ale widze ze sa ludzie ktorym zalezy tylko na obsmarowaniu komus tylka, szkoda czasu na takie pisanie ludzie i nie w taki sposob zalatwia sie problemy z ludzmi itd ja osobiscie gdybym dowiedzial sie ze ktos pisze na mnie takie obelgi i stawia mnie jako zlodzieja czy oszusta itd to pozadnie bym sie z tym rozprawil szkoda mi tej osoby ktora powyzej szarpie sie z takimi wyznaniami . szok pozdrawiam wszystkich normalnych !!!!!!!
    XXX

20.05.2021 09:01

A ja pracuje w SFS od ponad roku. Jak wiadomo nie ma idealnego pracodawcy, ale ta firma nie jest najgorsza :) Na Pasie nie spotkałem się z mobbingiem, jak się poważnie podchodzi do pracy to jest ok, można nadgodziny zrobic. pensje wypłacane są na czas. pani Lidia jest spoko :) , pozdrawiam ja!

20.05.2021 09:15

Bardzo dziękujemy za opinię i liczymy na dalszą owocną współpracę! Pozdrawiamy, SFS International

10.02.2021 13:41

Czy ktoś wie ile teraz płacą przy szaszłykach w Maasmechelen? Jest już umowa o pracę czy nadal zlecenie? Jak z nadgodzinami? Płatne dodatkowo?
    Tomek

19.05.2021 16:44

Nie ma ani umowy o pracę, ani dodatkowo płatnych nadgodzin. No i nie ma płatnego urlopu.

20.05.2021 08:42

Dzień dobry rzeczywiście potwierdzamy, że oferowana przez nas praca poza granicami kraju (projekty w Belgii i Holandii) opiera się głównie na współpracy w ramach kontraktów cywilnoprawnych, których wzory przedstawiamy kandydatom przed rozpoczęciem pracy. Z osobami zainteresowanymi zawierana jest umowa zlecenia w trybie delegowania, oskładkowana i opodatkowana zgodnie z zasadami dotyczącymi osób delegowanych. Zapraszamy do lektury z poradnika ZUS: Ustalanie podstawy wymiaru składek pracowników delegowanych według zasad obowiązujących od 01.10.2016 r. - Bieżące wyjaśnienia komórek merytorycznych - Baza wiedzy - ZUS Potwierdzamy również, że w ramach zawartej z SFS umowy zlecenia, nie ma płatnego urlopu. Płatny urlop wypoczynkowy przysługuje osobom zatrudnionym na mocy umowy o pracę. Zleceniobiorcy z tytułu umowy zlecenia przysługują tylko takie uprawnienia, które regulowane są przez przepisy Kodeksu Cywilnego (a nie Kodeksu Pracy) i przez zawartą między stronami treść umowy. W ramach projektów realizowanych na terenie Polski, gdzie działamy jako Agencja Pracy Tymczasowej, z kandydatami zawierane są umowy o pracę tymczasową lub umowy zlecenia na pracę tymczasową. Pragniemy zwrócić uwagę, że umowy o pracę tymczasową to umowy o pracę. Pracownik tymczasowy nabywa prawo do urlopu, a pracodawca płaci za niego składki ZUS i ubezpieczenie chorobowe. Okres zatrudnienia tymczasowego wlicza się również do stażu pracy, a strony umowy obowiązuje zgodny z ustawą o pracy tymczasowej okres wypowiedzenia. Po szczegóły zapraszamy do Działu Rekrutacji. Z wyrazami szacunku SFS International Spk
    Małgośka

19.05.2021 13:31

Pracowałam w Paas Food przez SFS 3 razy i uważam, że większość opinii jest krzywdząca. Paas to spory zakład i mase ludzi tam pracuje, wiec zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony i potem wylewa swoje żale. Byłam na pakowaniu i szaszlykach i wszedzie trzeba się napracować, jakoś terroru nie zaznałam, może dlatego, że sama go nie siałam. Powiem Wam szczerze że praca na mięsie nie jest dla wszystkich ale smialo można pracować bez znajomości języka, na miejscu wdrażają do pracy. Ja znam angielski komunikatywnie i jak trzeba było to innym pomagałam. W czasie pracy juz ten angielski nie jest tak potrzebny. Prace można podjac bez doświadczenia. Nie bylo zadnych problemow z wyplatami. Zarabiałam od 350 do 380 eur tygodniow w zaleznosci ile mialam godzin. Zmiany sa różne ale idzie się przyzwyczaić. Myślę, że jezeli ktos sie nie nadaje do pracy w zakładach mięsnych to niech nie jedzie, bo to nie jest lekka praca, po co jechać a potem narzekac. Pozdrawiam SFS.
    Justyna

19.05.2021 12:50

Czytam te negatywne komentarze i oczy przecieram ze zdziwienia, chyba pracujemy w innych firmach… Nigdy nie miałam problemów z zakwaterowaniem, Pani Magda zawsze jest pod telefonem i wystarczy zadzwonić a nie wypisywać swoje żale. Również Pani Lidia sprawdza się jako koordynator rewelacyjnie i jak ktoś ma jakieś pytanie wystarczy się z nią skontaktować. Ale tak to jest jak kogoś zwolnią i później taka osoba mści się na firmie. Trochę honoru ludzie, to nie przedszkole.
    Anyhejter

19.05.2021 13:03

Bo hejtuja osoby, które nie zakonyczly wspolpracę ze swojej winy, pyskacze lub kombinatorzy. Teraz pisza durne prowokacje probujac zaszkodzić firmie. Może pogodzicie się wreszcie ze smutna prawda na temat waszych wyników lub godnego pozałowanai zachownaia . Zal czytac te wyssane z palca kłamstwa. Pacowalaem przez sfs od 2016 do 2021, dopoki robota na esso sie nie skonczyla i jakos nie narzekalem. Pani Magda od zakwaterowana to bardzo mila, kompetena osoba. Oby takich ludzi wiecej.
    Rudy83

19.05.2021 09:45

Zakwaterowania SFS nie najgorsze fajnie że w parku wakacyjnym jest czym się zająć w wolne dni :) , pawie mie nie przeszkdzaja, szkoda ze na parku ryb już lowic nie można ;-), miejcowka na pewno lepsza niż nie w jednej innej agencji gdzie tez miałem hotele na zadupiu.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SFS International?

ARO76

19.05.2021 09:39

A ja powiem tyle - robilem tam troche. praca czasem cienzka, nie ma stania w kacie. nie dla mienczakow co by tylko chcieli za nic kase brac. kto robotny tego michel nie wyrzuci za byle co. ci co tutaj pisza to chybA prawdziwej roboty nie znaja. ruszcie w koncu (usunięte przez administratora) a jak nie to nikt was tu nie trzyma - szukajcie roboty dla intelygentow w miescie. Do agencji nic nie mam, nie tacy (usunięte przez administratora) jak inni u ktorych kiedys robilem.
    Rafał

27.04.2021 10:48

Dzień dobry, a ja dziękuję za pomoc w znalezieniu normalnej pracy (Paas Food). Dziwią mnie trochę negatywne opinie, wszystkim sie nie dogodzi. No ale ja w każdym razie dziękuję!

12.05.2021 13:40

Szanowny Panie / Szanowna Pani, dziękujemy za Pani lub Pana wpis. Jednocześnie informujemy, że warunki współpracy z naszą firmą każdorazowo są szczegółowo przedstawiane podczas rozmów rekrutacyjnych. Potwierdzamy, że wszystkie osoby podejmujące współpracę z SFS International są szczegółowo informowane na jakich warunkach są wysyłane do pracy za granicą. Po rozmowie rekrutacyjnej wysyłany jest komplet dokumentów z którymi można się zapoznać przed ich podpisaniem. Dajemy czas na zadawanie pytań, podjęcie ostatecznej decyzji co do nawiązania współpracy, jesteśmy do Państwa dyspozycji w przypadku konieczności rozwiania ewentualnych wątpliwości co do zapisów umowy jak również ogólnych warunków do ww. umowy. Jednocześnie potwierdzamy, że osoby z nami współpracujące wysyłane są do pracy za granicą w oparciu o polską umowę zlecenia w trybie delegowania (z zachowaniem wszystkich przepisów dotyczących kwestii koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego, delegowanie odbywa się na podstawie A1 wystawionej przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych, zastosowanie ma polskie ustawodawstwo właściwe). Okres wypowiedzenia umowy dla obydwu stron jest taki sam, zarówno dla zleceniobiorcy jak i dla zleceniodawcy. Osoby współpracujące z nami korzystają z tego prawa na tych samych zasadach co zleceniodawca. Potwierdzamy również, że w ramach zawartej z nami umowy, nie ma płatnego urlopu. Płatny urlop wypoczynkowy przysługuje osobom zatrudnionym na mocy umowy o pracę. Zleceniobiorcy z tytułu umowy zlecenia przysługują tylko takie uprawnienia, które regulowane są przez przepisy Kodeksu cywilnego (a nie Kodeksu pracy) i przez zawartą między stronami treść umowy. SFS International
    anonin

19.05.2021 08:26

W Belgii obowiązują belgijskie przepisy pracy. A te nakazują wypłatę urlopu oraz wypłatę trzynastki. A1 oznacza tylko tyle, że składki są płacone w Polsce. I tyle w temacie.
    Radek

12.05.2021 17:53

Właśnie zakończyłem współpracę z sfs. Mogę się wypowiedzieć że jest to najbardziej zakłamana agencja przez którą miałem nie przyjemność pracować. Panie w biurze mówiły że po przyjeździe będzie jeden test na covid przez miesiąc pracy robiono nam ich 18. Praca planowo mamy wykonać do 16 kończymy o 14 co zabiera nam 2 godziny. Przez miesiąc pracy agencja 4 razy zmieniała nam mieszkanie 2 razy mieszkanie było brudne w jednym nawet zdarzyły się robaki pod prysznicem. Co najlepsze raz zmieniono nam zamki po przyjściu z pracy czekaliśmy pod drzwiami 7 godzin ponieważ ktoś z agencji się pokłócił z właścicielem i biedni ludzie musieli za to oberwać. NIE POLECAM
    Radek Maasmechelen

14.05.2021 11:47

Witam. Potwierdzę, pierwsze zakwaterowanie - Maarheeze. Wokół domu śmierdziało (usunięte przez administratora) Internet wiszący na kablach(mam zdjęcia). Pleśń na ścianie (również mam zdjęcia). Gdzie do Maasmechelen, do pracy mieliśmy 60km w jedną stronę! W dwie strony 120km. PANIE Z SFS PODCZAS ROZMOWY TELEFONICZNEJ MÓWIŁA ŻE JEST ZWROT ZA PALIWO. Gdy byłem na Maarheeze, wysłałem e-maila z prośbą o zwrot za paliwo to dostałem e-maila zwrotnego, że powyżej 80km, każdy kilometr jest zwracany (parę centów). ŚMIECH NA SALI. Gdy już przenieśli nas na Sittard, mieszkanie kompletnie nie wyposażone, brak czystości - 1/10. Brak dwóch kaloryferów, zimno na mieszkaniu. Brak internetu. (O INTERNET PROSILIŚMY SIĘ MIESIĄC. KORZYSTALIŚMY PRZEZ MIESIĄC Z SWOJEGO INTERNETU FAKTURA WYNIOSŁA MNIE 350 ZŁ). Przez 2 tygodnie zimno na mieszkaniu (w nocy na dworze temperatura sięgała - 2 stopni), okno było rozwalone i nieszczelne. wyobrażacie sobie wszyscy spać w nieogrzewanym mieszkaniu w Holandii gdzie bloki i domy są z papieru postawione? W Sittard mieliśmy przygodę - to prawda. Proszę Państwa o nie koloryzowanie tej jakże pięknej przygody. Ja wytłumaczę wszystko z szczegółami. W środę po pracy po godzinie 14:15 przyjeżdżamy na mieszkanie po zakupach i pracy (9h w pracy-jeden z lżejszych dni). Chcemy otworzyć zamek z mieszkania i co się okazuję, kluczyk nie pasuję. Dzwonimy do SFS, Pani koordynator (Lidia - w sumie złego słowa nie mogę powiedzieć, jedna z najfajniejszych Pań jakich idzie spotkać). SFS stwierdziło że mamy zostawić swoje wszystkie prywatne rzeczy i się przenieść na inne mieszkanie. Ale halo halo, mamy sprzęt elektroniczny, swoje rzeczy wszystkie, walizki. Mamy od tak zostawić, zakupy wziąć i iść na hotel pracowniczy (18 osób). TO SIĘ W GŁOWIE NIE MIEŚCI!!!! Po dzwonieniu do nich przez 4h dalej staliśmy przed drzwiami. O godzinie 20:20 PRZYSZEDŁ JAKIŚ PAN DAŁ KLUCZE, OTWORZYLIŚMY MIESZKANIE I WESZLIŚMY!!!!!!! LUDZI SIĘ TAK NIE TRAKTUJĘ! PŁAKAĆ SIĘ CHCĘ JAK SIĘ O TYM POMYŚLI JAK ZOSTALIŚMY POTRAKTOWANI!! Stojąc pod mieszkaniem, dzwoniąc do SFS-u, z zapytaniem co mamy robić dalej w takiej sytuacji to usłyszeliśmy ze DYREKTOR stwierdził, że jak nam się nie podoba to mamy się wynosić i zakończyć współpracę. Jakże po tej przygodzie, weszliśmy do środka, z łaską moglismy się przespać na tym mieszkaniu jedną noc. Z rana przed pracą musieliśmy wszystkie walizki do auta spakować(4:30). Z całym dobytkiem jechać do pracy, full auto zapakowane i do pracy jechać. Nie do pomyślenia. W pracy nam powiedzieli nowe zakwaterowanie (Park Molenheide). Park w miarę przyzwoity - po takich scenach to się musieli wykazać. 16 kotów bezdomnych i Pawie wrzeszczące nas ranem i w nocy albo wieczorem kładąc się spać (fajny koncert). Pralka jak była to cud. Musieliśmy z drugiego bungaloka przenosić po pracy o 1 w nocy do naszego bungaloka - 13h w pracy). Dodam jeszcze że pralka trzęsła całym domkiem. Naszych dwóch znajomych jechało na tydzień na urlop autem (w 4 jeździliśmy do pracy) to w trakcie tego urlopu gdzie nie mieliśmy auta kazali nam się przeprowadzać na nowe zakwaterowanie (Elsloo). Pytanie jak? Po pracy się pakować bo była druga zmiana i pakować naszych dwóch znajomych???? Nie wiem jak brzydkich słów bym musiał użyć, by oddało to, co przeżyłem wraz z znajomymi te sytuację z ich strony. Przed pracą o godzinie 11:00 przeprowadzaliśmy się (nasza 2-jka + rzeczy od naszych znajomych, a na 14:00 do pracy). O godzinie 12:30 byliśmy w Elsloo. Najlepsze zakwaterowanie z wszystkich (po ciężkim namowach, po ciężkich prośbach i trudach) dostaliśmy należne to co się należało. Dopiszę jeszcze o pracy i o testach na covida. Praca na mięsie, jak na mięsie. Tempo trzeba mieć. Szatnie są podzielone(w jednej Rumunii, w jednej Litwini, w jednej Polacy. Kobiety mają razem z mężczyznami). Pracowałem na dwóch zakładach mięsnych i to był pierwszy zakład gdzie do ubikacji, trzeba było się do swoich ciuchów przebierać a wtedy iść do ubikacji. Tracisz wtedy godziny pracy a i wtedy się inni pracownicy przyczepią, że idziesz od stołu lub linki. Brygadzisci wysyłają ciebie na przerwę, nie masz godziny ustalonej. Na dwóch zakładach mięsnych gdzie pracowałem dostawaliśmy ciepły posiłek do zjedzenia za darmo - tutaj nie ma. Umowa zlecenie (smieciowka). Zwróćcie uwagę, że na jeden dzień przepracowany ściągają wam 15 euro na dzień!!!! A chorobowe możecie wziąć od 90 dni roboczych. A testy na covid? Robione były codziennie. Moja porada? Nie zatrudniajcie się w tej firmie i przez tą agencje. Zjedzą z was pieniądze a i warunki wam dadzą gorsze niż wam się wydaję.

17.05.2021 08:07

Szanowny Panie Radosławie dziękujemy za szczegółowy opis Pana wersji wydarzeń . Chcielibyśmy Pana zapewnić, że celem naszej firmy jest wypracowanie zadowolenia współpracujących z nami zleceniobiorców na każdym szczeblu naszej współpracy. Zdecydowana większość zleceniobiorców wyraża pozytywne opinie dotyczące zakwaterowań, które w ramach naszej współpracy zapewniamy. Niestety mimo, iż firma stara się, aby wszystkie zakwaterowania spełniały Państwa oczekiwania, jak widać, nie zawsze się to udaje. Niestety nie na wszystko mamy wpływ (np. sytuacja pandemiczna i związane z tym utrudnienia, zachowanie właściciela lokalu, itp. ). Często nasza skuteczność jak również czas reakcji dotyczący rozwiązywania zgłoszonego nam problemu jest uzależniony od działania osób „trzecich”. Podsumowując, przykro nam, że tym razem nie udało się nam rozwiązać kwestii zakwaterowań w sposób dla Państwa satysfakcjonujący. Wszystkie przekazane nam uwagi będą przedmiotem naszej analizy i weryfikacji. Nie mniej jednak, raz jeszcze dziękujemy za Pana komentarz i za współpracę. Z wyrazami szacunku SFS International Spk
    Anna

12.05.2021 10:13

Nie polecam najbardziej zakłamana agencja która traktuje przedmiotowo. Zmienia zamki w drzwiach w mieszkaniach w których się mieszka

12.05.2021 12:30

Szanowny Panie / Szanowna Pani Jest nam niezmiernie przykro z powodu Pana/Pani niezadowolenia ze współpracy z firmą SFS International. Będziemy wdzięczni za wskazanie jakie konkretnie zachowanie lub sytuacja spowodowała, że uważa Pan/Pani, że traktujemy współpracujące z nami osoby przedmiotowo? Chcielibyśmy to zweryfikować, aby zapobiec podobnym zdarzeniom w przyszłości, jak również móc odnieść się do Pana/Pani zarzutu. Odpowiadając na komentarz odnośnie wymiany zamków w drzwiach pragniemy podkreślić, że zakwaterowania w których mieszkają zleceniobiorcy spółki nie są własnością naszej firmy. Decyzje na temat ewentualnych zmian podejmuje właściciel nieruchomości. W razie dodatkowych pytań prosimy o kontakt. SFS International
    Anna

14.05.2021 11:21

Ponieważ ludzie tutaj przyjeżdzają pracować a nie się przeprowadzać. Rzucacie ludźmi jak przedmiotami tydzień pomieszka sobie tu tydzień pomieszka tu, nie tylko z nami taka sytuacja była. Gdy siostra z narzeczonym pojechała na urlop wyrzuciliscie nas z mieszkania na nowe musiałam pakować czyjeś prywatne rzeczy polowe zostawić u znajomych i prosić aby woziła mi na raty do pracy. Właścicielka auta którym tu jesteśmy została przypisana do kogoś innego do samochodu. W Polsce nie dostałam informacji ze będę musiała brać obcych ludzi do swojego auta i rozdzielana z chłopakiem. Dodając to ze miał być jeden test w Polsce długi test w pracy a przez 1,5 miejsca współpracy było prawie 20.
    Anonimek

04.05.2021 10:45

Chciałem tylko podziękować Pani Agnieszce z rekrutacji i Paniom z działu kadr za cały czas poświęcony mi czas i pomocy w załatwianiu wszystkich formalności z pracą. Pani jest PRZEMIŁA. Naprawdę fachowa obsługa klienta i pomoc w każdym detalu. Oby więcej takich ludzi! Pozdrawiam

04.05.2021 10:58

Serdecznie dziękujemy za tak pozytywną opinię:) W razie potrzeby pozostajemy do Pani/Pana dyspozycji. Pozdrawiamy Dział Rekrutacji
    Beata444

04.05.2021 10:54

W sumie to wiekszosc z tych co pracowali przez ta agencje to mowi dobrze o SFS takze napewno to dobre biuro. Ja pracowalam przez jakis czas na przedzali w 2018 roku, wiec moge wypowidziec sie o tym projekcie. Moje sugestie dla SFS: Niech beds dalej tak dobrym biurem jak sa a nawet lepszym i zycze samych sukcesow !!!

04.05.2021 10:56

Bardzo Pani dziękujemy i zapraszamy ponownie, projekt ruszył ponownie, więc jeśli będzie Pani zainteresowana, zapraszamy.

Kontakt - SFS International Sp. z o.o.

Nowa 6 05-500 Stara Iwiczna

Branża główna: Przetwórstwo mięsne
    Aga_85

04.05.2021 10:23

Co wy na tego Majkela sie uwzieliscie. Ja go bede bronic. Polacy to tylko narzekać potrafią. Mysla,ze jak pojada na Zachcod to za lezenie sie kase dostaje. A tak to tyko za komuny bylo. Jak ktos chce polezec to niech wraca do domu i do urzedu pracy sie zglosi. wtedy nic nie bezdie musial.
    Tomcio

04.05.2021 09:53

Pracowałem przy miesie w Maasmechelen z rok temu. Zakwaterowanie ok , biuro tez bez zarzutu, wypłata na czas. Ja nie narzekalem bardzo na Michaela ale fakt potrafi czasem krzyknac jak ktos nie wykonuje polecen. Jak się dobrze pracuje to nie ma problemow, sam widzialem. Ogolnie prace polecam. mozna niezle dorobic, szczegolnie w sezonie.
    Nick nick

30.04.2021 23:43

Dzień dobry. Czy wróci jeszcze projekt pralni??? Był to najlepszy projekt ale niestety się zamknął...

04.05.2021 08:14

Witam, jak najbardziej jest taka możliwość. Aktualnie nie prowadzimy rekrutacji na ten projekt, mamy do wyboru kilka innych propozycji. Zapraszam do kontaktu telefonicznego +48221021160.
    olo

27.04.2021 11:04

ta firma ogolnie jest ok ,wszystkiego dopiluja, ladne panie w biurze rekrutują, te od dokumentów tez fajne, warto je odwiedzić ???? , warunki placy tez mogą byc , mieszkaniowe nie ma co narzekać, tylko kordynator czasem jape drze. zresztą jak wszędzie, miewałem gorszych, da się przywyczic.

21.04.2021 09:45

Polecam agencje i miejsce pracy pass food. Nie zauwazylam zeby Michael wyzywal sie na pracownikach. Jest neutralny, chodzi i obserwuje aby tyle. Pracowac wszedzie trzeba, atmosfera w pracy tez na plus. Za robote sie wezcie to nikt nie bedzie krzyczal
    Ania

23.02.2021 09:55

pytanie do agencji sfs? dlaczego ciagle rekrutujecie nwych pracowników skoro juz teraz pracy nie wystarcza dla wszystkich? oraz kiedy w koncu zrobicie cos z tym Michaelem z pass fooda ktory poniewiera polakow wrecz zneca sie nad polakami pracownikami w sumie dlaczego ciagle rekrutujecie i wysylacie ludzi do tego nowego (usunięte przez administratora)? chyba tez powinniscie brac jakas tam odpowiedzialnosc za ludzi ktorych tam wysylacie? czy obowiazki ma miec tylko pracownik? a co z firma ktora robi co chcez pracownikiem? czy pracownik w pass fodzie nie ma kompletnie zadnych praw pracowniczych a wrecz ludzkich?zdecydowanie powinna tam wkroczyc tamtejsza inspekcja pracy

16.04.2021 09:44

Jest nam niezmiernie przykro z powodu zaistniałej sytuacji, Pani komentarz przekażemy do naszych przełożonych w celu wszczęcia wewnętrznej kontroli i podjęcia niezbędnych działań korekcyjnych.
    adam

03.03.2021 22:14

agencja na ocene 3 z plusem w sumie uczciwa niestety miejsce pracy w ktorym pracowalem pass food zdecydowanie negatywnie oceniam bardzo zly kierownik Majkel ktory doslownie szaleje nie liczy sie ze slowami psuje caly klimat w pracy-odradzam ten zakład
    Rumunka

07.03.2021 00:19

Zgadzam się z Tobą. Miałam okazję tam pracować. Tam liczy sie tylko Majkel a zwykły pracownik nigdy nie ma racji. Atmosfera jest tam ciężka bardziej niż praca. Bardziej liczą się tam kontakty koleżeńskie wtedy masz lżej no i więzy rodzinne. Nie polecam tego miejsca bo można się nabawić silnej depresji.

16.04.2021 09:43

Jest nam niezmiernie przykro z powodu zaistniałej sytuacji, Pana komentarz przekażemy do naszych przełożonych w celu wszczęcia wewnętrznej kontroli i podjęcia niezbędnych działań korekcyjnych.
    Karol

25.02.2021 13:30

Agencja moze jest i ok dopilnowuje spraw prawnych informuje na bierzaco o sytuacji na granicach obostrzeniach uczciwie rozlicza wyplaty ale miejsce pass food masmachelen to totalne (usunięte przez administratora) rzadzi tam niemiec ktory wedlug mnie jest narkomanem hustawki nastojow atmosfera w pracy nie do zniesienia

16.04.2021 09:43

Kasia

12.04.2021 14:23

Pracuję dla SFS już od kilku lat i nie miałam z nimi żadnych złych doświadczeń. Przyjechłam zarabiać pieniądze, a nie spotykać się z kolegami, więc skupiam się na pracy, a nie na środowisku pracy. Warunki życia są dobre, jeśli mam jakiś problem, kontaktuję się z koordynatorem i jest on rozwiązywany. Wypłaty na czas i dobre stawki, w Polsce nigdy nie zarobiłabym tyle dlatego wybrałam pracę za granicą.

13.04.2021 15:53

Serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię! Cieszymy się, że jest Pani zadowolona ze współpracy z nami. Pozdrawiamy SFS International
    Rob

17.03.2021 11:52

Dzień dobry, Mam pytanie czy ktoś pracuje przez sfs jako monter rusztowań? Czy dalej tak słabo płacą za nadgodziny? I czy mieszkania nadal takie fatalne? I kwestia dojazdów dalej trzeba tak daleko dojeżdżać tzn 30 km do pracy?

13.04.2021 10:16

Dzień dobry, bardzo dziękujemy za wpis. Nadgodziny na polskiej umowie to 150% stawki, w niedzielę i Święta 200%, dlatego ciężko mi się ustosunkować do Pana wypowiedzi, czy to niskie nadgodziny. Być może dla Pana tak i oczywiście szanujemy Pana opinię. Jeśli chodzi o zakwaterowanie to gwarantujemy pokoje jednoosobowe o dobrym standardzie. Współpracują z nami Panowie, którzy bardzo chwalą sobie warunki zamieszkania. Jeśli miał Pan inne doświadczenie to bardzo prosimy o wskazanie konkretnego zakwaterowania, które nie spełniło Pana wymogów oraz informację dlaczego. Pozdrawiamy serdecznie i w razie pytań zapraszamy do kontaktu. Zespół Rekrutacyjny
    Robb

17.03.2021 14:51

Kto robi na rusztowania? Dalej tak mało płacą za nadgodziny? Mieszkania takie źle jak kiedyś? I dojazdy oo 30 km do pracy?

13.04.2021 10:16

A

09.04.2021 16:26

WITAM jak akyualnie się pracuje w sfs? ile godzin dziennie i jak jest z kwarantanna?

13.04.2021 09:04

Dzień dobry. Liczba godzin pracy zależy od konkretnej oferty. Proszę napisać, która oferta Panią/Pana interesuje. Obecnie kwarantanna w Belgii i Holandii wynosi 7 dni. Pozdrawiamy SFS International

13.04.2021 09:55

Dzień dobry, bardzo dziękujemy za kontakt. Bardzo proszę o informację jaki rodzaj pracy Pana/ Panią interesuje. Ewentualnie, w celu poznania aktualnych ofert zapraszamy do kontaktu: 22 102 11 60. Pozdrawiamy serdecznie, Zespół Rekrutacyjny
    Władek

23.02.2021 05:42

Witam pracuje w tej agencji na przędzalni nie polecam... Kłamcy warunki spartańskie... Widzę że wszystkie negatywne kom. Są usuwane
    Nerek

22.02.2021 05:46

Witam nie polecam tej agencji ... Obiecują full godzin weekendy a rzeczywistość jest inna pracowałem dwa tyg od pon do pt. Później zaczęły się łuki dwa trzy dni w tyg. Ludzie przędzalnie odradzam brak pracy a ludzi dalej ściągają żeby mieć rezerwę no i żeby miał kto płacić za te opłakane domki bez pralki i z lodówką ledwo metr wysokość i to na 6/5osob... No i problem z księgowa wredna baba... Z odzyskaniem pieniędzy też jest problem....pozdrawiam i nie polecam

22.02.2021 10:59

Dzień dobry, Przykro nam czytając takie komentarze, będziemy wdzięczni za szczegóły co dokładnie Panu nie pasowało, w których z naszych zakwaterowań Pan mieszkał- chcielibyśmy zweryfikować warunki mieszkaniowe. Jakiego rodzaju problemy spotkały Pana z odzyskaniem pieniędzy? Zgodnie z umową wynagrodzenia wypłacane są do 10-go dnia kolejnego m-ca, można ten warunek umowy spowodował sytuację o której Pan piszę. Jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe to bardzo prosimy o konkretną informację, w którym zakwaterowaniu Pan mieszkał. Mamy pracowników, którzy pracują u nas długo i bardzo chwalą sobie warunki mieszkaniowe względem konkurencyjnych firm, dlatego chętnie dowiemy się, o którym miejscu Pan mówi. Będziemy wdzięczni za dodatkowe informację. Pozdrawiamy Serdecznie, Zespół SFS International

Zostaw merytoryczną opinię o SFS International Sp. z o.o.

Oferty pracy - SFS International Sp. z o.o.

Pracownik sprzątający pomieszczenia socjalne i przemysłowe

Veldhoven

Pracownik magazynowy

Stryków

Pracownik magazynowy

Wólka Kosowska

Pracownik Magazynu

Gądki

Pracownik produkcji - palety i opakowania drewniane

Kinrooi

Analityk Ds. Raportowania Danych