Chroma.PL

• Łaz

3. Opinie o pracodawcach Żary
  5. Opinie o Chroma.PL

Opinie o Chroma.PL Żary

Nie przegap nowości o Chroma.PL!

21.02.2019 21:00

Pracuje ponad 2 lata. Kolorowo nie jest, ale w porównaniu do innych firm, to co Chroma oferuje to sporo. Wynagrodzenie, nawet na czysto bez premii dużo wyższe niż w innych firmach na strefie przemysłowej( na wstępie zależy od działu około 2300 na rękę), fakt, program premierowy teraz to lekka porażka, ale za 100% obecności zawsze coś wpadnie . W sezonie fakt, tyrasz po 12h, ale na przy wypłacie widzisz za co robiłeś. Przed przyjęciem jesteś informowany o tym, czego od Ciebie oczekują. Jeśli ktoś nie ma ochoty na nadgodziny sezonowe, to polecam Biedronke. Atmosfera zależy od działu i ludzi, da się przeżyć, ale mogłoby być lepiej. Warunki pracy są dobre, czysto, schludnie. W innych zakładach idąc do ubikacji zastanawiasz się, czy nie lepiej "wyjść za drzewko" ,w okresie letnim przerwę można spędzić zamiast na w pełni wyposażonej stołówce, to pod parasolem przy stoliku, czyli całkiem miło. Jak zawsze znajdą się osoby,które będą negowac ten zakład. Jak dla mnie jeśli jesteś chcesz pracować i w miarę dobrze zarobić to polecam. Co do awansów to średnio, organizowane są rekrutacje wewnętrzne na wyższe stanowiska, ale wymogiem zazwyczaj jest wykształcenie wyższe,którego raczej nikt na produkcji nie ma, więc bez sensu. Z operatora kierownika nie zrobią, najwyżej lidera gniazda. Cv można wysyłać @ jak i zostawić u portiera-ja tak zrobiłam

07.12.2018 09:28

Nie wiem kto zamieścił te wcześniejsze wpisy. To bzdury. Chroma w Żarach. O tej firmie jest ta strona. Podstawa jest wyższa od najniższej krajowej o kilkaset złotych( nie piszę ile, ale na pewno więcej, propozycje na rozmowie wstępnej ). Jasny system premiowania ( premie dość wysokie). Atmosfera w pracy do zniesienia ( tworzą ją ludzie współpracownicy, a ci są różni). Przestrzegają prawa pracowników, kodeks pracy. Ja pracuję i nie narzekam, a nie jest to moja pierwsza praca.

20.02.2019 19:06

Nie wiesz kto? Wasi pracownicy, których macie za nic!!

21.02.2019 15:53

Od stycznia cos się zaczęło psuć w tej firmie. Zwolnienia niektórych pracowników z nie wyjaśnionych powodów (bez podania sensownej przyczyny, redukcja etatów a na drugi dzień są nowi na ich miejsce).W grudniu ogłoszono nowy system premii, a w styczniu tuż przed wypłatą go zmieniono (premie odebrano).Do grudnia było wszystko jasne, a teraz nie wiadomo jak pracować? Przyjmują na trzy miesiące i zwalniają. Mało kto pracuje z umową na stałe. Reasumując niema co się przywiązywać i planować dłuższą pracę w tej firmie.

21.02.2019 15:02

Od stycznia cos się zaczęło psuć w tej firmi(usunięte przez administratora).W grudniu ogłoszono nowy system premii, a w styczniu tuż przed wypłatą go zmieniono (premie odebrano).Do grudnia było wszystko jasne, a teraz nie wiadomo jak pracować? Przyjmują na trzy miesiące i zwalniają. Mało kto pracuje z umową na stałe. Reasumując niema co się przywiązywać i planować dłuższą pracę w tej firmie.

20.02.2019 19:20

Warunki pracy tragedia, (usunięte przez administratora) Prywatny folwark rządzący się własnymi prawami. Premia raz jest raz nie ma , żadnych zasad. Premia roczna miała być ale niestety nie ma bo dyrekcja nie potrafi wyliczyć jednego ze wskaźników. Ludzie mają dosyć tych warunków ale każdy milczy. Kto ma za dużo do powiedzenia jest niewygodny i wyrzucany z pracy. Ale to firma z wieloma certyfikatami, przez wiele lat korzystająca z dotacji unijnych. Pora powiedzieć dość i wstać z kolan koledzy i koleżanki.
    Yolk

19.02.2019 16:01

Witam chciał bym się wypowiedzieć o tym zakładzie pracy , z całego serca nikomu go nie polecam ,ze względów takich jak typu traktowanie pracownika , (usunięte przez administratora)

07.12.2018 11:42

Nie wiem kto zamieścił te wcześniejsze wpisy. To bzdury. Chroma w Żarach. O tej firmie jest ta strona. Podstawa jest wyższa od najniższej krajowej o kilkaset złotych( nie piszę ile, ale na pewno więcej, propozycje na rozmowie wstępnej, indywidualnie ). Jasny system premiowania ( premie dość wysokie). Atmosfera w pracy do zniesienia ( tworzą ją ludzie współpracownicy, a ci są różni). Przestrzegają prawa pracowników, kodeks pracy. Ja pracuję i nie narzekam, a nie jest to moja pierwsza praca.
    Renata

27.12.2018 20:50

Afrodyta, a wiesz może, czy szukają nowych osób do firmy?
    Ania

12.01.2019 14:09

zapytaj w firmie bezpośrednio
    Gutek

25.08.2018 20:13

Czy jest jakiś powód, że tak sporadycznie piszecie na forum? Czy poprawiło się coś w firmie?
    x

08.09.2018 07:35

Cenzura?
    Adek

08.09.2018 15:12

Dokładnie
    Wojtek

08.06.2018 16:32

Podpowiedzcie czy firma ma jakieś nowe oferty pracy?
    anonymous

20.06.2018 16:53

Wojtek chyba nie, bo w gazecie pisali, że szef stracił prawie 4 bańki.
    anonymous

13.05.2018 22:01

Też mi się coś wierzyć nie chce, że tak mało zarobiła ta pani Daria. Tam na starcie wychodzi około 2300 netto, chyba, że miala kilka dni urlopu bezpłatnego.
    Daria

30.03.2018 20:51

Ja pracowałam w chrome 5 lat i powiem tak na początku jak się przyjęłam było super chciało się iść do pracy. Zaczęłam sama podchodzić do maszyn interesować się nauczyłam się pracować na 5 maszynach i co nic zero docenienia. Piszecie że wystarczy się zaangażować to to na pewno docenia guzik prawda ja pracując tyle czasu wypłaty miałam 1500 zł gdzie przychodziły nowe osoby które nawet nie wiedziały jak zlecenie wygląda i dostawały 700 zł więcej to jak to sprawiedliwość. A i Jeszcze przyszły święta Bożego Narodzenia dziewczyny które były tydzień czasu podstawaly świąteczne i paczki dla dzieci a ja nic bo byłam na l4 kilka dni i mi się nie należało śmiech na sali. Mówicie że doceniacie ludzi ciekawe których chyba tylko tych w biurach bo ludzie którzy pracują a produkcji są traktowani jak śmieci żeby dostać urlop to trzeba się prosić a i tak czasem nie dadzą dzieci mi zachorowały potrzebowałam tylko 2 dni urlopu nie chciałam iść na l4 i co odmowa nie dali i musiałam jednak wybrać l4 i przez to że byłam na tym zwolnieniu gotówki na zajączka nie otrzymałam bo mało zaangażowałam się w produkcję tak że spróbować można ale nie oczekujcie że będzie fajnie to już nie ta chroma co kiedyś smutne ale prawdziwe
    Ted

02.04.2018 10:12

Operatorka 5 maszyn zarabiająca 1500zl, to koleżanka chyba na pół etatu pracuje? bo nie znam nikogo w Chromie kto by miał taką niską pensje. A z premią na zajączka to w końcu ktoś dobrze pomyślał, jesteś na zwolnieniach, inni robią produkcję za ciebie i jeszcze chcesz premie?
    Daria

03.04.2018 19:04

To właśnie poznałes i nie jestem jedyną osobą która tak zarabia w chrome a robiłam 8 h.
    Klient

13.03.2018 09:53

Nie polecam (usunięte przez administratora)
    Marta

26.02.2018 12:20

Hej czy ciężko się dostać do firmy chroma
    Mila

01.03.2018 17:24

Marta , zależy na jakie stanowisko chciałabyś się zatrudnić. Na produkcje zatrudnienia są na bieżąco. Do biura ogłoszenia są na stronie w zakładce praca. Jeżeli jesteś pozytywną,energiczną, motywująca innych osobą masz duże szanse. Firma dba o swoich pracowników, docenia pomysły , zaangażowanie, doświadczenie. Jeżeli Ci się uda dostać ,możesz się rozwijać i awansować bo pracownik z długim stażem i wiedzą jest ważnym elementem firmy:)
    Raz

02.03.2018 20:31

Marta teraz jest nabór, możesz próbować złożyć CV. Pozdrawiam.
    Lukass833

19.02.2018 12:55

Witam , Interesuje mnie stanowisko maszynisty offsetowego , mógłby powiedzieć ktoś coś o zarobkach coraz warunkach pracy ? Dziekuje
    DonPedro

10.09.2017 21:18

Pracuje w chromie pol roku i nie powiem, (usunięte przez administratora) jestem pelen opytmizmu, szef to honorowy czlowoek, przyznal, ze zostaly popelnione bledy kadrowe, teraz osobiscie dopilnuje, aby chroma znowu zyskala dobre imie. Pod wzgledem finansowym super, jak cos umiesz to zarobisz, jak masz 2 lewe rece to sory, ale nie oczekujcie ludzie kokosow za stanie i patrzenie sie na farbe, albo papier:/ sezon sie zaczal, beda nadgodziny, kto chce zarobic to jest najlepszy okres na zatrudnienie sie, ale trzeba sie liczyc, ze 12h to w tej branzy i w tym okresie normalnosc. To tak jakby pojechac na szparagi w sezonie i liczyc na to, ze 6-14 i do domku na piwko....bylem,pracowalem,nie jest tak kolorowo. Ktos napisal, ze wyplata w czasie i nadgodziny na konto to standard i obowiazek... Owszem, ale nie wszyscy sie do tego stosuja, a pod tym wzgledem chroma to naprawde solidna firma.
    jarząbek

19.12.2017 15:43

Łubudubu Łubudubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam!
    Gość

13.12.2017 12:16

Moglibyście mi napisać jak wygląda praca w tej firmie? Jakie ma obowiązki pracownik?
    dex

08.03.2017 14:20

Nie polecam ani do produkcji ani do biura!
    rererrerrere

02.09.2016 22:09

hej hej no oby tak było z ta wyplata chociaż wlasciwiie to nie ejst jakiś nie wiadomo jaki rarytas taka wyplata na czas no ale niestety wiadomo jak to teraz bywa ze często jest w firmach tak ze ludzie długo czekaja na swoje wyangrodzenie po porstu..
    adas?

07.07.2016 13:37

tzn?
    adas

06.07.2016 21:23

A może ktoś napisać jakie obowiazki ma menager ds marketingu produktu? Czy cieżko jest o tą posadę? W jakich granicach mieści się wynagrodzenie|?
    Domus

04.05.2016 22:25

Ina - opinie moderowane? Szukanie opinii o kimkolwiek na portalu takim jak gowork.pl jest śmieszne, to nie jest portal opiniotwórczy. Znajdź choć jedną firmę na temat której piszą tu dobrze.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Chroma.PL?

Kontakt - Chroma.PL

Przemysłowa 5 68-200 Żary

NIP:9282082691

Branża główna: Agencje i domy mediowe
    ina

29.04.2016 16:52

A mi..wydaje się, że wszystkie opinie są moderowane. Tak to bywa w przypadku złotego profilu pracodawcy (płatnego). Pracodawca ma w pakiecie "Ochrona wizerunku 6 H." Ma czas na zgłoszenie do usunięcia wpisu i przygotowanie odpowiedzi. Często bywa, że profilem opiekuje się ktoś z e-PR i na jedną negatywną opinię mogą pojawić się np. 4 pozytwyne w mniej więcej w odstępach 2-4 dniowych. http://www.gowork.pl/pracodawca-zlotyprofil. Więc kto mi powie jak pracuje się w chromadruk.pl ?

06.04.2016 10:18

Zigi

06.04.2016 10:41

Byłem osobiście dać moje CV wczoraj. Szukają, tu masz info na jakie stanowiska www.chroma.pl/praca, pozdrawiam i powodzenia
    Szymon

24.02.2016 14:06

Rzadko się wypowiadam na forach, ale czytając te bzdury we wcześniejszych postach postanowiłem się wypowiedzieć. Od razu nadmienię, że nie jestem z "rodziny" jak również nigdy nie byłem i nie jestem pracownikiem Chromy. Jestem zatrudniony w firmie która współpracuje z Chromą od kilku lat na rynku dostawców papieru o zasięgu ogólnopolskim jak i europejskim. Z drukarnią zacząłem współpracę jak miała ok. 50 pracowników. Wszyscy się znali i byli z sobą na Ty. Na pewno była to inna firma, niż dziś gdzie liczba pracowników jest już 10x większa. Firma stała się korporacją, nie ma już tej małej firmy rodzinnej. Znam tam ludzi od samego początku, często z nimi współpracuję i rozmawiam. Więc jakiś pogląd na funkcjonowanie firmy mam. Współpracuję ze wszystkimi większymi drukarniami w Polsce i kilkunastoma w Europie. Jedno mogę powiedzieć na pewno, warunki pracy jakie są w chromie plasują ją w pierwszej trójce drukarni w Polsce i zagranicy. Technologia druku - tutaj wasza firma to pionierzy w Europie! Wielu chciało by przyjechać i podpatrzeć. Nie wchodzę w stosunki międzyludzkie, ale jako obserwator mogę stwierdzić, że jest to firma XXI wieku.
    gb

22.02.2016 00:51

Dziewczyna przynajmniej potrafi się podpisać, w przeciwieństwie do tych którzy potrafią jedynie pisać jak to przez chrome zostali skrzywdzeni.. Podajcie nazwiska, a pewnie szybko wyjdzie za co wylecieliście. Zobaczymy wtedy czy brednie które tak łatwo jest wypisywać w momencie kiedy jesteście anonimowi są prawdą. Znając życie oprócz kolejnej gównoburzy wywołanej przez całe szczęście byłych pracowników chromy nikt jaj mieć nie będzie żeby się podpisać ;) POLECAM CHROME

19.02.2016 18:52

ala

20.02.2016 21:18

W tej chwili potrzebują operatorów i kogoś na magazyn :)
    Marta Ptaszyńska

18.02.2016 07:47

W przeciwieństwie do panów, ja się nie wstydzę własnego nazwiska. Mi się w chromie podoba :) Pracuję 3 lata i jest naprawdę ok! Pozdrawiam tych stłamszonych i zdruzgotanych ... xoxo :)
    Paweł.J

18.02.2016 20:18

Brawo Marta!!!
    qwerty

21.02.2016 11:11

Wstyd czy nie wstyd ale tak chyba robią lizusy
    kooleś

17.02.2016 17:47

Z tego co wiem od kolesia który tam pracuje kupują ciągle nowe maszyny i potrzebują cały czas ludzi. Spróbować możesz, powodzenia
    Janek1

17.02.2016 08:26

Zapraszam do zatrudnienia się w innych dużych firmach na terenie zar na produkcji, byłem i wiem co mówię ,nie polecam. Wy ciężkiej pracy nie widzieliście jeszcze dzieci... W chromie może nie jest tak lekko, ale za to atmosfera ok i wypłata zawsze przed 10. Jak jest sezon trzeba spinać poślady i popracować trochę dłużej, fakt, ale później sytacja się normuje.
    person

16.02.2016 14:15

Nie polecam tej firmy. Ludzie chodzą tam jacyś tacy stłamszeni, atmosfera beznadziejna, zero szacunku dla pracujących a bynajmniej dla nowych pracowników, drukarze jak to ktoś napisał we wcześniejszych komentarzach zachowują się jak święte krowy. Ogólnie odradzam
    Ktos

13.02.2016 14:20

Popracujesz tam jeszcze troche i zmienisz zdanie. Mi na początku tez sie bardzo podobało ale jak ja sie zatrudniłam to bylo calkiem inaczej o wiele lepiej. A teraz dajcie spokój masakra
    Tiss

09.02.2016 22:19

Ja zaczęłam prace w drukarni w listopadzie, na umowę zlecenie tylko na okres sezonu. Po nowym roku mi i części osób takich jak ja zaproponowali pozostanie już na normalną umowę. Z tego co wiem operator maszyn na początek na okresie próbnym ma 1800na rękę. Po trzech miesiącach jak przedłużą ci umowę łapiesz się na dodatkową premie kwartalną kolejne kilka stówek. Tak jak pisze "danielson" kilku ... zawsze się znajdzie. Mi tu się podoba, a to moja trzecia praca.
    danielson

09.02.2016 12:25

Pracuje kilka miesiecy wiec troche moge powiedziec. Na plus napewno terminowosc wyplat i mozliwosc dorobiania za nadgodziny. Jezeli chcesz dorobic to daja taka mozliwosc. Warunki roboty ok, fajny social - stolowka , prysznice itp. Na minus - kasa na poczatek bez szalu,( ale jak na nasza okolice mysle ze nie najgorzej. ). Godziny pracy tez bo jest zmianowa. No i sezonowosc. W szczycie (miesiace zimowe) trzeba (usunięte przez administratora) ludzie jak wszedzie,wsrod normalnych kilku (usunięte przez administratora) sie trafi, a operatorem zostaniesz ale po pewnym czasie
    zastanawiam

08.02.2016 23:33

Wlasnie szukam roboty. Widze po wpisach skrajne opinie o chromie, chce pracowac na hali przy maszynie jako operator, 2 tys zarobie? nadgodziny placą czy sciema jak u innych? dajcie znac plz
    były pracownik

18.01.2016 17:33

Dobrze, że na 300 przynajmniej jeden jest zadowolony, pewnie ktoś z rodziny szefostwa. Cała reszta pracuje bo musi, albo nie ma wyjścia. Rzeczywistość jest taka, że jeszcze trochę i będą błagać ludzi,żeby dla nich pracowali, bo kto chciałby pracować w takich warunkach i atmosferze.
    Bloom

17.01.2016 17:02

Ludzie ile tu kłamstw, obłudy, nie wiem z czego wynikającej nienawiści.. Przecież to co wypisujecie jest żałosne i nie ma pokrycia w rzeczywistości. Pamiętajcie, że zawsze są dwie strony medalu! JEDEN Z 300 zadowolonych pracowników
    kłamstwo

18.01.2016 18:43

Kłamstw? Ja i kilkunastu pracowików może udowodnić, że to prawda a Ty?
    Chroma

16.01.2016 14:37

Tak patrzę na te komentarze i nie wierzę w to co czytam. Wydaje mi się, że w końcu dojdzie do tego, że szefostwo będzie błagać ludzi aby u nich pracowali
    Makaronowi

14.01.2016 22:36

Kiedyś to była naprawdę dobra drukarnia, a teraz robi się kolosalna nędza. Nie polecam!

11.01.2016 23:34

Rafał

14.01.2016 15:57

szkolenia? hahahahahahahha dobre

22.12.2015 22:04

Wczoraj zwolnili jednego gościa - 3 dni przed świętami, wrócił dopiero co ze zwolnienia lekarskiego - bardzo łatwo samemu wyciągnąć wnioski i ocenić firmę chroma.

22.12.2015 21:46

Ta firma to jedna wielka kpina - wczoraj wyrzucili kolesia, który wrócił ze zwolnienia lekarskiego - 3 dni prze świętami- to już trzeba sumienia nie mieć, można było poczekac chociaż te kilka dni - bydło nie ludzie.

Zostaw merytoryczną opinię o Chroma.PL