Chroma.PL

• Łaz

3. Opinie o pracodawcach Żary
  5. Opinie o Chroma.PL

Opinie o Chroma.PL Żary

Nie przegap nowości o Chroma.PL!

Dariusz Jaworski

22.05.2019 15:57

Cześć, Podoba mi się, jestem już 3 rok, dobre miejsce pracy, zarobki nie są złe, jabłka, oraz woda cały czas są praktycznie, czasem między dostawami może czegoś zabraknąć, ale z tym nie ma problemu. Sporo się dzieje, wiele ludzi jest zaangażowanych w rozwojową współpracę z innymi, czasem zdarzają się problemy, ale zawsze można je jakoś rozwiązać. Dobra firma, polecam.
    Pablo

17.05.2019 12:56

Witam, mogę również polecić pracę, można dostrzec wiele pozytywów, ludzie zaangażowani, praca ciekawa, czysto teoretycznie nawet czas może być po stronie dobrych, szybkich pracowników, przy prędkości poruszania się pracownika, względem statycznych obserwatorów 20m/s, zmiana upływu czasu wynosi 1,0000000000000022253001121072443s. Co oznacza teoretyczne ''zwolnienie czasu'', pracownik idealny pracuje z prędkością światła, a czas dla niego się zatrzymuje. Oczywiście to mniej istotne aspekty pracy, współpraca z Chroma, jest godna polecenia. Pozdrawiam.

16.05.2019 23:26

Witam Wszystkich. Praca jest OK, mogę polecić pracodawcę. Fajnie by było, aby prace były odpowiednio dopasowane pod daną maszynę, bo czasem z tym jest spory problem, a wiem, że są w tej firmie ludzie na tyle rozwojowo nastawieni do produkcji, że z chęcią wprowadzą jakieś dobre zmiany. Opinii jest wiele, ciężko odróżnić kto, co pisał, czy ktoś podrabiał opinie, czy ktoś pisał podobnie, czy mniej podobnie, z pewnością wręcz intuicyjnie jednoznacznie możemy stwierdzić, że było wiele osób na tej stronie. Osobiście polecam pracodawcę.
    Marcin

10.05.2019 15:43

Siemka, jako pracownik chciałbym wyrazić swoją opinię, praca jest dość ciężka, ludzie są mocno zaangażowani, podoba mi się ogólnie praca. Zarobki dość dobre, jak to doświadczony pracownik powiedział: ''wypłata fajna, mogą mieć czyste sumienie''. Trzeba się trochę postarać, ale pracujemy nad wspólnym celem, jakim jest sukcesywny wzrost kapitału firmy, prowadzący także do wzrostu zarobków... Aż chce się pracować, w szczególności nadgodziny, one są extra super płatne +50% - Rewelacja, mają gest ! Polecam warto !
    Sebek

11.05.2019 13:14

Tam dobry operator zarabia średnio 3000, także nie jest źle, ale wiadomo, jak się będzie dawać nawet z siebie wszystko przez wiele miesięcy- Szef tego z pewnością nie doceni, ani nikt. Trzeba wykonywać jak najwięcej, w przedziale czasowym, chyba minimum 5-10lat, praca taka lekko ''komunistyczna'', ale nie mnie to oceniać. Szczerze mówiąc, zarobki nie są złe, ale spodziewałbym się trochę więcej. Sprawa związkowa to w pełni problem powstały przez podejmowanie złych decyzji oraz dobrych w zbyt mocny sposób, oraz fakt i wcześniejsza czasowo świadomość człowieka o tym, że współpraca się zakończy. Osoby, które spowodowały problem, z pewnością nie są nawet świadomi, że jest to wszystko przez nich, a nie pracowników.
    Marek M

10.05.2019 19:48

Witam, Pracuję w Chromie od niedawna, wcześniej swoje działania prowadziłem w Szczecinie, współpracując z siecią firm działających na szeroką skalę, oferujących logistyczną pomoc, oraz dodatkowe pakiety możliwościowe, typu: systemy kontrolne, organizacja dodatkowych świadczeń itd. Współpraca z Chroma Druk jest dla mnie komfortowa, warunki umowy są korzystne obustronnie, wraz z poświęconym czasem i pracą nad rozwojem infrastruktury logistycznej, można zdobyć sporo doświadczenia. Schematyzowanie ustalonych właściwie wytycznych jest sprawdzane pod względem możliwych błędów oraz korygowane, jak i również dostosowywane dla innych pracujących. Jak już wspominałem, pracuję od niedawna, z pewnością wiele ciekawych aspektów można dostrzec w firmie, jak i również tych mniej ciekawych. Pracodawcę oceniam na 4, dlatego że lubią zrobić zamieszanie, oraz trzymać w niepewności, o dalszą przyszłość, i plany, które mogą okazać się szkodliwe dla ludzi. Polecam, podałem trochę pozytywnych, oraz negatywnych, ale nie jest źle... Pozdrawiam Marek
    guliwer

08.05.2019 18:33

Polecam.
    Joanna K

08.05.2019 18:28

Hej Wam ! Pracuję w firmie 7 lat, moje stanowisko wymaga dość doświadczenia, zarobki nie są złe, a praca jest przyjemna, czasem męcząca. Wiele się dzieje, wciąż progresywnie rozwijane są poszczególne etapy działań naszej ekipy, szefa osobiście nie znam, ale słyszałam, że to sympatyczny człowiek. W naszym zespole staramy się utrzymywać dobry klimat, firma ma wiele pracowników, dlatego jest to szczególnie istotne. My nie czekamy, aż spadnie nam coś z nieba, sami po to sięgamy, z pewnością takie określenie mogłoby być adekwatne dla naszych możliwości, ale gdy już coś nam spadnie z nieba hymm, to temat bardziej obszerny. Z pewnością mogę polecić pracodawcę, dla mnie nie ma większych zastrzeżeń.
    Joanna K

08.05.2019 18:26

Hej Wam ! Pracuję w firmie 7 lat, moje stanowisko wymaga dość doświadczenia, zarobki nie są złe, a praca jest przyjemna, czasem męcząca. Wiele się dzieje, wciąż progresywnie rozwijane są poszczególne etapy działań naszej ekipy, szefa osobiście nie znam, ale słyszałem, że to sympatyczny człowiek. W naszym zespole staramy się utrzymywać dobry klimat, firma ma wiele pracowników, dlatego jest to szczególnie istotne. My nie czekamy, aż spadnie nam coś z nieba, sami po to sięgamy, z pewnością takie określenie mogłoby być adekwatne dla naszych możliwości, ale gdy już coś nam spadnie z nieba hymm, to temat bardziej obszerny. Z pewnością mogę polecić pracodawcę, dla mnie nie ma większych zastrzeżeń.
    guliwer

24.04.2019 11:34

Zamiast pisać o pracodawcy piszecie o produktach, jakości i terminowości.. po co? Konkretnie i do rzeczy. Chroma zapewnia wszelkie wymagane wobec pracownika warunki i ponadto. Imprezy świąteczne, imprezy dla dzieci, imprezy rodzinne w tym wycieczki, wodę i owoce przez cały rok. Wypłaty w terminie. Sezon... jest ciężko dla każdego działu lecz sezon trwa około 4 miesięcy w skali roku. Za nadgodziny jest płacone a dodatkowa kasa zawsze się przyda na święta. Co do atmosfery to przede wszystkim tworzą ją ludzie więc na każdym dziale jest/bywa różnie ale tragedii nie ma. Są wymagania wobec jakości i wydajności ale to standard w każdym zakładzie pracy. Jedyny minus... po całej aferze ze związkami oberwało się niesprawiedliwie wszystkim i pierwsze kroki zaczynają być już widoczne.. zwiększone kontrolowanie, brak "premii" na święta Wielkanocne, zmniejszona ilość zapewnianej wody i podejrzewam,że to nie koniec :(
    antyguliwer

24.04.2019 19:56

Praca nie jest taka ciężka, bez przesady, wiadomo, coś trzeba zrobić, ale wiele ludzi to lenie. Myślę, że to, co piszesz ''brak premii'' to z pewnością nie ma nic wspólnego z aferami...
    Ewelina

29.04.2019 13:27

To już koniec, sprawa związkowa została rozwiązana, moim zdaniem to była prowokacja ze stron konkurencji, lub pracowników, ale w firmie już zapanował spokój. A woda była chyba i jest cały czas, ja nie zauważyłam jej braków. Polecam pracę.

02.04.2019 01:27

Polecam pracę, atmosfera jest dobra, na stołówce czasem można znaleźć ciasto, praca jest ustalana przez ludzi zarządzających, dla każdego dostosowana do wymagań, oraz możliwości. Kierownik jest zaangażowany w wiele spraw, wszystko w firmie rozwiązywane jest z uśmiechem na twarzy. Myślę, że Szef, jest również mocno zaangażowany, oraz prowadzi biznes rozwojowo.Myślę, że to są totalne bzdury, praca jest komfortowa, oraz jak wspominałem wcześniej, dostosowana do możliwości pracownika, zapewnione są kursy doszkalające. Zarobki są dobre, tylko trzeba być solidnym, oraz pracować w firmie już jakiś przedział czasowy. Jako pracownik, z chęcią poznam nowe osoby, rekrutacja otwarta, chętni mogą się zapisywać.

24.04.2019 19:40

12.04.2019 22:25

Polecam.
    Sylwia M

05.04.2019 11:25

Za jakiś czas zaczynam pracę, byłam już na rozmowie rekrutacyjnej, zapowiada się ciekawie. Moje koleżanki pracują w firmie, mówią, że jest fajnie, też tak sądzę.

11.04.2019 16:22

Na stronie Chroma.pl, w zakładce oferty pracy, można znaleźć wszelkie informacje, lub bezpośrednio pójść do firmy.
    Piotr.

11.04.2019 16:36

Miałem gdzieś do nich numer, ale w starym telefonie, a ten sprzedałem, poszukaj informacji, z pewnością wszystko jest na wyciągnięcie ręki.
    Dominika B.

02.04.2019 12:34

Niedługo będę zanosić CV, zapowiada się super, nie sugeruję się oczywiście na opiniach tutaj, bo wiem, że dużo jest troli i hejtow- bezwartościowych i nieprawdziwych. Polecam, proces rekrutacji z tego, co słyszałam to sama przyjemność.
    Olek

08.04.2019 20:47

Gdzie się zanosi CV ?
    Stefek

09.04.2019 17:13

∆°POMOCNY POST°∆ Mail lub do firmy, dokładne informacje można uzyskać, dzwoniąc do firmy.
    Mąż stanu

08.04.2019 18:49

Kilka słów od rodziny pracownika: uważać trzeba z L4 i wszędzie są Kamery. Presja jak cholera. Nie daj Boże stój minutę bezczynnie lub usiądź i tak nie ma gdzie. I najlepsze - te wszystkie laurki że produkt dobry i praca super jakimś zbiegiem okoliczności bardzo dużo ludzi zakochało się w chromie w kilka dni minuta po minucie. Zobaczcie na czas dodania komentarza. Wiadomo że to płatne laurki.
    •CHROMA®•

09.04.2019 16:12

Co to za herezje, daj spokój @Mąż stanu
    Angela

09.04.2019 16:49

Przecież w Chromie pracuje wiele ludzi i jakoś nie narzekają, co ty za brednie opowiadasz...
    Szymon

29.03.2019 23:24

Rzadko się wypowiadam na forach, ale czytając te bzdury we wcześniejszych postach postanowiłem się wypowiedzieć. Od razu nadmienię, że nie jestem z "rodziny" jak również nigdy nie byłem i nie jestem pracownikiem Chromy. Jestem zatrudniony w firmie która współpracuje z Chromą od kilku lat na rynku dostawców papieru o zasięgu ogólnopolskim jak i europejskim. Z drukarnią zacząłem współpracę jak miała ok. 50 pracowników. Wszyscy się znali i byli z sobą na Ty. Na pewno była to inna firma, niż dziś gdzie liczba pracowników jest już 10x większa. Firma stała się korporacją, nie ma już tej małej firmy rodzinnej. Znam tam ludzi od samego początku, często z nimi współpracuję i rozmawiam. Więc jakiś pogląd na funkcjonowanie firmy mam. Współpracuję ze wszystkimi większymi drukarniami w Polsce i kilkunastoma w Europie. Jedno mogę powiedzieć na pewno, warunki pracy jakie są w chromie plasują ją w pierwszej trójce drukarni w Polsce i zagranicy. Technologia druku - tutaj wasza firma to pionierzy w Europie! Wielu chciało by przyjechać i podpatrzeć. Nie wchodzę w stosunki międzyludzkie, ale jako obserwator mogę stwierdzić, że jest to firma XXI wieku.
    Ania Wróblewska

05.04.2019 23:17

Jak ktoś chce poznać firmę, to się pierw do niej powinien zatrudnić, bo warto. Chroma moim zdaniem to jest świetny producent dobrej jakości produktów. Pozdrawiam.
    Tomasz

02.04.2019 22:25

Polecam pracę w firmie, czysto, ludzie sympatyczni, ciągle coś się dzieje, jest fajnie.
    Adrian Domaruk

02.04.2019 12:43

Osobiście składam rekomendację, firma z wielkimi możliwościami, rozwijająca się, ludzie zadowoleni z pracy, czego chcieć więcej, zarobki i warunki pracy ustalone na rozmowie. Wykonanie projektów 10/10.
    Iza

30.03.2019 23:11

✩✩✩✩✩ Praca OK, co niektóre opinie to jakieś wymysły. W pracy spokojnie i dobrze.
    Sylwester Prowda

30.03.2019 21:27

Pracuję wiele lat, jest Ok. Bardzo dobra woda, atmosfera- Zadbana.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Chroma.PL?

Kontakt - Chroma.PL

Przemysłowa 5 68-200 Żary

NIP:9282082691

Branża główna: Agencje i domy mediowe
    Marek Cebulski

30.03.2019 17:12

No to i ja coś napiszę, jako wieloletni pracownik, z wielkim doświadczeniem, mogę jedynie stwierdzić, że firma jest rzetelna, dział obsługi klienta działa rewelacyjnie, ostatnio i mi zdarzyła się reklamacja, klient otrzymał tylko połowę nakładu, telefonicznie został poinformowany, na drugi dzień została wysłana druga część nakładu + gratis w postaci kilkunastu szt więcej. Polecam pracę, jak i również produkty, warto spróbować coś z Chromy zakupić, a z pewnością nikt się nie zawiedzie.
    Kropka

30.03.2019 16:25

Zacznę od początku, O tej stronie dowiedziałam się od kolegi na produkcji. Zajrzałam i czytając te wpisy, nie mogę się powstrzymać od pozostawienia słowa od siebie. To przykre, że ludzie dorośli w ten sposób spędzają swój wolny czas. Chyba nie mają nic ciekawego w życiu do roboty i zajmują się życiem innych. Prezes człowiek sukcesu. Mężczyzna, który własnymi rękami rozpoczął pracę i wiele osiągnął. Myślę, że nie jeden z nas powinien brać z niego przykład. To, co się dzieje teraz w firmie, jest straszne. Ludzie, zamiast zająć się pracą, zajmują się plotkami i niepotrzebnym buntem, który negatywnie wpływa na atmosferę w pracy. Te zdarzenia są niepotrzebne. Praca w tej firmie naprawdę jest fajna. Proces rekrutacji jasny, określone zasady i zakres obowiązków bez ściemy, że będzie lekko i przyjemnie. I informacja zwrotna w terminie od Pani, która obiecała dać znać. Pracować trzeba jak wszędzie i tu pracownik wie, za co pracuje. A pod koniec roku można więcej zarobić, też nie wszędzie są takie możliwości. Latem papierosek na leżaczku na podwórku. Jabłuszko codziennie na drugie śniadanie. Wycieczka dla dzieci pracowników oraz spotkanie, aby dzieci zobaczyły, jak pracują ich rodzice. Mikołajki z zabawą oraz prezentami dla najmłodszych. Moje dzieci były zachwycone. Konkursy z nagrodami, ostatnio w konkursie świątecznym pracownicy dostali voucher na kolację za 200zł. Teraz jest kolejny konkurs na tablicy ogłoszeń na ozdobę wielkanocną. Zdarzają się słodkie piątki. Na wigilię spotkanie w restauracji z okazji jubileuszu. Miałam okazję, zatrudniając się, od razu iść na dwie imprezy, a wcześniej kupę lat pracowałam i nigdy na takiej nie byłam. Wyniki na produkcji są wywieszane i omawiane. Przy zmianie umowy podwyżka od kierownika. Na święta dostałam 1000zl. Chodziłam do pracy i mam. Było warto. Teraz zmieniają program premiowy, owszem jest zamieszanie, ale chcieli dać więcej i im to nie wyszło. Ludzie doceniajcie to, co macie. Nikt tu nikogo na siłę nie trzyma.

30.03.2019 15:51

Polecam pracę, atmosfera spokojna, wykonujemy wiele ciekawych zleceń, wymyślnych realizacji, stworzonych przez klientów. Wszystko jest zorganizowane, ludzie z większym doświadczeniem pomocni, podoba mi się. Zamówienia jadą w większości na czas, ale nie zapominamy o dokładności, wymagania stawiane przez klientów, są rozpatrywane, oraz solidnie realizowane. Daję rekomendację, pracuję na produkcji.
    Artur

30.03.2019 13:48

Witam, jako pracownik firmy, mogę się co nieco wypowiedzieć, moim zdaniem wykonanie wielu produktów przez firmę, jest na najwyższym poziomie, my o to dbamy, każde zlecenie jest dokładnie rozpatrywane, pod względem wymagań stawianych przez klientów. Polecam pracę oraz zakup produktów od nas. ^^
    Wiktor Jakubowski

30.03.2019 13:41

Cześć wszystkim Zacznę od konkretów, pracuję w firmie wiele lat- Dział pakowania. Nasza praca jest odpowiednio zorganizowana, aby sprawnie realizować wysyłkę paczek, oraz ich zabezpieczenie. Tutaj nie ma miejsca na błędy, praca mi się podoba, ludzie są sympatyczni, woda zapewniona, oraz wiele niespodzianek. W sprawie rekrutacji informację można znaleźć w wielu miejscach, jest wiele stanowisk pracy i możliwości. Daję 5 gwiazdek.
    danielson

29.03.2019 23:36

Pracuje kilka miesiecy wiec troche moge powiedziec. Na plus napewno terminowosc wyplat i mozliwosc dorobiania za nadgodziny. Jezeli chcesz dorobic to daja taka mozliwosc. Warunki roboty ok, fajny social - stolowka , prysznice itp. Na minus - kasa na poczatek bez szalu,( ale jak na nasza okolice mysle ze nie najgorzej. ). Godziny pracy tez bo jest zmianowa. No i sezonowosc. W szczycie (miesiace zimowe) trzeba (usunięte przez administratora) ludzie jak wszedzie,wsrod normalnych kilku (usunięte przez administratora) sie trafi, a operatorem zostaniesz ale po pewnym czasie i cos zarobisz.
    Tomik

29.03.2019 23:11

Od lat drukuje z Chromą i jest ok. Zdarzają się opóźnienia, to fakt. Ale to jedyna drukarnia, która zawsze wydrukowała mi wszystko tak, jak chciałem. Dobrze przycięte, odpowiednie kolory, papier o właściwej gramaturze. Bronie ich, bo mimo wszystko są lepsi od konkurencji.
    Wiosna

29.03.2019 23:06

Pracuję w firmie jakiś czas, jest fajnie, moja praca nie jest skomplikowana. Ludzie sympatyczni, atmosfera dobra- Polecam :)
    Bartek

27.03.2019 11:35

Bo po coś się do tej pracy chodzi, ale firma stara się rzetelnie wynagradzać pracowników, wprowadzając coraz to nowe projekty.
    Damian

27.03.2019 11:33

Polecam pracę w firmie, warto spróbować. Nie ma znaczenia, czy jesteś stary, czy młody, znajdzie się dla każdego miejsce, pozdrawiam. Trzeba się zmotywować, oraz ruszyć. ;]
    Grzesiek C

27.03.2019 11:32

Praca godna polecenia, wszystko jest zorganizowane jak należy. Co do zarobków, są adekwatne do wykonanej pracy. Wiadomo wszędzie zdarzają się problemy, ale tu rozwiązuje się je dbajac o wszystkie możliwości.
    Arkadiusz

27.03.2019 11:31

Pełen profesjonalizm pracowników, wszyscy znają się na rzeczy, zamówienia realizowane z dużą dokładnością, oraz dbałością o szczegóły. Polecam pracę.

27.03.2019 11:30

Polecam pracę, atmosfera jest dobra, na stołówce czasem można znaleźć ciasto, praca jest ustalana przez ludzi zarządzających, dla każdego dostosowana do wymagań, oraz możliwości. Kierownik jest zaangażowany w wiele spraw, wszystko w firmie rozwiązywane jest z uśmiechem na twarzy. Myślę, że Szef, jest również mocno zaangażowany, oraz prowadzi biznes rozwojowo, ludzie mówią, że czasem odechciewa mu się prowadzenia biznesu, a niektórzy pracownicy mówią, że przez pracę odechciewa im się żyć. Myślę, że to są totalne bzdury, praca jest komfortowa, oraz jak wspominałem wcześniej, dostosowana do możliwości pracownika, zapewnione są kursy doszkalające. Zarobki są dobre, tylko trzeba być solidnym, oraz pracować w firmie już jakiś przedział czasowy. Jako pracownik, z chęcią poznam nowe osoby, rekrutacja otwarta, chętni mogą się zapisywać.

27.03.2019 11:29

Szymon

27.03.2019 11:28

Pracuję na profesjonalnej maszynie drukującej, podoba mi się praca, czasem decyduję się nawet na 12 godzin aby coś solidnie zarobić. Atmosfera ok, kierownik doświadczony człowiek. Polecam
    Barbara

27.03.2019 11:27

Zamówiłam na stronie producenta wykonanie 730szt broszur, zamówienie było wymagające, folia na okładce- wykonanie perfekto. Całość przedstawiała się bardzo estetycznie, a druk był najwyższej jakości, oraz rozdzielczości. Zamówienie dotarło szybciej niż ustalona data. Jak dla mnie bomba, polecam was.. :)
    Praktykant

26.03.2019 10:50

Czytając te opinie mam przed oczami film Bareji pt. ,, Miś". Jarząbka przed szafą i jego pieśń pochwalną ,, Łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu". W tej firmie jest tak dobrze, że lepiej być nie może. Wydaje się, że te wszystkie opinie pisała jedna osoba .
    fggsdv

27.03.2019 02:55

codziennie to samo, poczujcie sie jak ja, to moze cos zrozumiecie, nie chce nic robic, ale wy mi ciagle robicie cos niemilego. Czesc zycia mi zniszczyliscie z pewnoscia.
    lksdnf

27.03.2019 10:58

dobra z tą wodą to jest tak że jej nie chowacie, jej wgl nie ma...
    lksdnf

27.03.2019 10:57

Robicie dla ludzi jakieś kary za to że są w związku, np. mają sami stać na maszynie, narzucacie im więcej pracy, przymuszacie, tylko za to że oni są w związku, gdybyście inaczej działali to ludzie by normalnie pracowali ale wy im kary jakieś robicie, co oni są winni że dołączyli do związku ?? Mnie ten związek (usunięte przez administratora)wielki interesuje ale dla mnie takie coś co dla nich robicie nie ma sensu, szkodzicie im i firmie...
    kjhkj

27.03.2019 01:53

Nikt o tym nie wie tylko ja i pewnie moja konkurencja, ale jak tak lubicie dodawać tutaj wszystko to proszę bardzo.
    kjhkj

27.03.2019 01:51

Obydwie strony z opiniami o chromie są wasze macie nad nimi pełną kontrolę tak robi wiele firm dodawajcie sobie moje opinie lub nie, chcecie aby ludzie znali prawdę, proszę bardzo chcecie mnie(usunięte przez administratora)w bagna to sami siebie też (usunięte przez administratora) Pełna kontrola tzn zmiana kodu strony. Zapraszam do dodawania opinii przecież takie informacje w cale nie są ważne. Chcecie mnie zniszczyć misie to niszczcie sami siebie... Ja na żywo nie rozmawiam o takich tematach firmowych...

Zostaw merytoryczną opinię o Chroma.PL