SuccessPoint sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 52 ocen.

SuccessPoint sp. z o.o.
1 52 6 1

Opinie o SuccessPoint sp. z o.o.

Natalia

@Abcd, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Miejmy nadzieję, że w firmie zacznie się dziać lepiej! Pozdrawiam serdecznie. Co jeszcze możecie dodać na temat pracy w SuccessPoint? Zachęcam do dyskusji na temat tego pracodawcy!

Natalia

@Abcd, ale Ty pracowałaś w SuccessPoint, tak? Wspominasz o mobbingu - to dość poważne oskarżenie. Przypomnę, że z definicji mobbing oznacza prześladowanie podwładnego lub współpracownika w miejscu pracy; zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy właśnie takie sytuacje mają lub miały miejsce w SuccessPoint? Jeśli tak, to czy były prowadzone jakieś rozmowy w tej sprawie?

Abcd
@Natalia 26.08.2018 18:13

Dokładnie tak to tam wyglądało - działania szefowych miały na celu obniżenie samooceny pracowników przez ciągłe wytykanie błędów i wyżywanie się. Doprowadzały do sytuacji, w której pracownik myślał tylko o tym, że chce się od nich uwolnić, przestać tam pracować i przeżywać codziennie poniżeń. Były prowadzone rozmowy, podczas których przelało się wiele łez, ale sytuacja się nie zmieniła.

Natalia

@Dyskretna, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Myślę, że takie kwestie warto drążyć do skutku - w końcu tu o interes pracownika chodzi. @xoxo, nie jestem zainteresowana pracą w SuccessPoint, pytam w imieniu innych użytkowników forum. Niemniej jednak dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam! Czy ktoś z Was chciałby jeszcze poruszyć jakąś istotną kwestię dotyczącą pracy w SuccessPoint w Warszawie?

Abcd
@Natalia 20.08.2018 16:42

Ta firma to upadłość, jeżeli wytrzyma do końca roku to będzie cud. Nie ma kto tam pracować, zreszta nikt nie chce. O ile przychodzą ludzie na rozmowy to pewnie jak zawsze nagle się rozmyślają po jednym dniu "pracy". Zobacz jak wyglada strona, widać, ze nikt się już tym nie zajmuje. Telefon biurowy nie odpowiada. Jeżeli ktoś tam jeszcze pracuje to bardzo mu współczuje. Pip już podobno kilka razy "interesował" się firma ale oczywiście nic nie wykryli. jak dla mnie jest to bardzo dziwne, zleceniodawca popełnia tyle błędów, ze to się w głowie nie mieści. Mobbing stosowany na każdym kroku. Pani zleceniodawca lepiej zajmuje się swoimi kotami niż zleceniobiorcami. Stawka dla zleceniobiorcy żałosna. Jak zachorujesz nikogo to nie obchodzi albo przychodzisz do pracy albo masz dni odliczone co się równa mniejsza wypłata. Z tego co widziałam przeniosły biuro do tego samego budynku ale innego pokoju, na pewno nie na mniejsze. Widać cięcia na wszystkim. Cóż dużo by jeszcze opowiadać...

Natalia

@Dyskretna, a czy pracownicy upominają się o obiecane umowy o pracę? Co z tego wynika? To dość istotna kwestia. Dziękuję za Twoją odpowiedź! Na stronie internetowej firmy nie widziałam aktualnych ofert pracy, ale może któryś z jej obecnych pracowników wie coś na temat toczących się właśnie rekrutacji?

xoxo
@Natalia 11.08.2018 22:22

Zarząd kłamie, nie pamieta tego co obiecywały na rozmowie kwalifikacyjnej. To z tego wynika, ze drogi się rozchodzą. Na tej stronie jest sama prawda. Jeżeli dalej zastanawiasz się nad pracą w pseudo firemce prosze bardzo, ale radze od razu zapisać się na terapie.

Dyskretna
@Natalia 11.08.2018 22:22

Pracownicy sie upominaja, ale nic z tego nie wychodzi. Z tego co widzialam, to jakas rekrutacja trwa, ale nie wiem jakie sa tego rezultaty

Natalia

@yo yo, Twój wpis w tym momencie nie za wiele mówi o pracy w SuccessPoint. Mógłbyś wymienić jakieś plusy i minusy pracy w tym miejscu? Myślę, że taka wypowiedź mogłaby bardzo pomóc osobom chcącym aplikować do pracy w SuccessPoint. Jaki rodzaj umowy oferuje ten pracodawca? Czy jej forma podlega negocjacji?

Dyskretna
@Natalia 31.07.2018 10:51

Umowa zlecenie/o dzielo. Na poczatku obiecuja umowe o prace po 3 miesiacach, ale nic z tego wychodzi. Jedyne co z tej pracy wyniesiecie to depresje i poczucie bycia podczlowiekiem. Jesli chcecie byc wykorzystywani i oszukiwani to polecam :) dla masochistow praca w sam raz.

Administrator

SuccessPoint sp. z o.o. opublikowała na stronie GoWork.pl ogłoszenia o pracę /oferta/koordynator-ds.-sprzedazy-i-organizacji-konferencji,5747974,warszawa Czy warto wysłać CV?

yo yo
@Administrator 24.03.2018 08:25

1 gwiazdka na 6 bo chyba mniej się nie da dać - mówi samo za siebie. I jeszcze na stronie z tak niską ocną o firmię ląduję ogłoszenie o pracę. To idealnie obrazuje spryt 'zarządu' :D

Administrator

Co od czasu dodania ostatniej opinii zmieniło się w SuccessPoint sp. z o.o., jeśli chodzi o wynagrodzenia?

a daj se spokój
@Administrator 03.02.2018 13:49

Nie licz na to. Chytrość, z tych kobiet co zarządzają 'firmą", tak łatwo nie wyjdzie. To nie jest kwestia zmiany. To jest patologia, która się nie zmienia. Zmieni się pewnie tylko nazwa firmy. Takie firmy to rak na Polskim rynku pracy. Ani niczego się nie nauczysz, niczego nie ugrasz, nie doświadczysz szacunku. Pozdro

Zażenowana

Niestety wynagrodzenia żałosne, premie niewykonalne a szefowe żadnego przygotowania do bycia menedżerem. Nie polecam!

Uceszona
@Zażenowana 13.11.2017 16:38

Umowa o prace obiecywana po 3 miesiącach na każdej rozmowie kwalifikacyjnej, zero szacunku do pracowników (nawet do tych którzy utrzymują firmę, a nie przepraszam każdy pracownik utrzymuje firme, która ledwo dyszy), umowy co miesiąc darte i wypisywane nowe, ile pracownik by nie zarobił dla firmy i tak nie wyrabia "założonego" celu, co 5 minut przełożonemu zmienia się priorytet, kiedy przełożony ma zły dzień a raczej złe życie wyzywa się na pracownikach. Cieszę się, ze to już dawno za mną, szczerze nie polecam!

Buccini

Pracowałem w SuccessPoint przez rok i stwierdzam, że poniższe opinie nie pokrywają się całkowicie z tym co oferuje pracodawca. Nikt przede wszystkim nie obiecuje umowy o prace, tylko umowę-zlecenie, warunki były przedstawione pierwszego dnia, a ja chętnie na nie przystałem. Wynagrodzenie zawsze wpływało do 10 dnia kolejnego miesiąca. Ekipa była bardzo fajna, szefowa zawsze szła na rękę studentom. System prowizyjny również był bardzo fajny (nigdy nie upomniałem się o podwyżkę) - byłem nagradzany z "zaskoczenia", co było bardzo miłe. Jeżeli warunki finansowe komuś nie pasują, to proponuję zwyczajnie porozmawiać o tym z pracodawcą, ewentualnie zmienić pracę - jeżeli wynagrodzenie nie może zostać zwiększone z jakiegokolwiek względu. Polecam tego pracodawcę! PS. ja miałem rozmowę w kuchni i nie czułem się przez to gorzej, po prostu w biurze ludzie pracują (z reguł też dzwonią), więc po co im przeszkadzać!

anonymous
@Buccini 03.11.2017 14:53

Ktoś tutaj nieźle popłynął. Premie z zaskoczenia? Jasne warunki zatrudnienia? Szefowa idąca na rękę? Może kolega pomylił firmy. W imieniu rzeszy byłych pracowników (a wiele osób się tam przewinęło) odradzam tę firemkę.

pomocna
@Buccini 03.11.2017 14:53

Dobrze, że o tym napisałeś bo zapomniałam napisać, że faworyzują mężczyzn :P Pracował z nami jeden i mimo, że nie miał lepszych wyników niż reszta - zawsze miał taryfę ulgową :) Generalnie widać, że jest to firma, w której dla właścicielek liczy się tylko HAJS!

Mateusz
@Buccini 03.11.2017 14:53

Ej Ty tak na poważnie? Przecież ewidentnie to nie jest wpis, żadnego pracownika a Ewy lub Marii.... no dajcie spokój? Premie z zaskoczenia? Nawet jak człowiek sobie 'zapracował' na premię to i tak nie była wypłacana - zawsze się znalazł jakiś powód - totalnie bez sensu - dla którego nie można było dołożyć pracownikowi. Warunki na rozmowie owszem były jasno przedstawione, tak jak obietnica umowy o pracę. Z czego oczywiście później się szefowe wykręcały.... I jeśli tobie nie przeszkadza rozmowa na poważne tematy z pracodawcą w kuchni albo na korytarzu, gdzie co chwilę ktoś przechodzi to mam dobrą wiadomość- wymagania masz tak niskie i małe, że będziesz się nawet cieszyć jak przyjmą Cię na staż w McDonaldzie. A i tak bym ze szczerego serca bardziej polecał rozwój w tym fastfoodzie niż w firmie zwanej Successpoint. Trzmać się z daleka, jesli cenicie swój czas i macie choć trochę szacunku do siebie. Bo zapewniam Was, że żadna z przełożonych Was szanować nie będzie.

Pamietliwy

Pracownicy pracują na śmieciowych umowach maks za 2000zł, od 8 do 16. Szefowa mimo to ciągle narzeka i nie inwestuje w nich. Czy PIP kontrolował już sytuację? To dopiero początek.

Bylypracownik

Są inne sposoby sprawdzania niż wyzysk. Wasza firma jest żałosna.

Wsciekla

Obiecują ze zatrudnia a później okazuje sie że robią jakieś testy chociaż to miał być dzień wdrożeniowy. Rozmowy na korytarzu. Nie polecam tylko czas zmarnujecie.

xoxo
@Wsciekla 28.07.2017 23:12

O nie, chcą sprawdzić Twoje umiejętności i czy nie ściemniałaś na rozmowie? Chamstwo! :D

Ciekawy

Są ostatnio jakieś rozmowy? Planują kogoś zatrudnić? Ktoś coś wie?

szczerze i bez bawełny
@Ciekawy 14.07.2017 11:20

Nawet jesli to radzę sobie odpuścić... szkoda czasu, nerwów i pieniędzy.

Żenada

Farma już raz zmieniła nazwę. Od kogo sie dowiedziałam? Od klienta buahhhha. Pewnie znowu zmieni jak im nie wyjdzie

Masterka
@Żenada 28.06.2017 18:44

Firma zmieniła nazwę, bo wcześniej tworzyły to 3 kobitki i się rozeszły. Więc w sumie normalna sprawa. Nienormalne i niemoralne jest traktowanie przez "zarząd" (hahahahaha) pracowników, obiecywanie umowy o pracę a robienie śmieciówek i tak dalej. Naprawe, człowieku, który to czytasz w poszukiwaniu informacji czy zatrudniać się w tej firmie czy też nie. Odpowiedź jest prosta. BROŃ BOŻE! Szanuj siebie , swój czas i umiejętności. Nawet gdybyś nie miał nogi, ręki, połowy mózgu to są naprawdę lepsze i 'milsze' miejsca zatrudnienia niż successpoint. W teroii wygląda to fajnie, w praktyce przez obie panie prezes nie da się pracować, choć tego, na chorych warunkach, one wymagają....

niemawasjeszczewrejestrzedluznikow

Jak będziecie tak dalej usuwać komentarze to zbankrutujecie i już w ogóle nie będzie z czego płacić pracownikom. Jak to było? " z pustego i Salomon nie naleje". Mam nadzieje, że wreszcie ktoś Was zacznie porządnie windykować to pieniądze nie będą wydawane na goworku....

Były pracownik

Obiecywane umowy o pracę, a niestety praca na umowę zlecenie lub nielegalnie rozbijanie umów na umowę zlecenie i dzieło. Zła atmosfera, mobbing.

życzliwa

Na jeden usunięty komenatrz przypadają 3 nowe :D Jeszcze jakby one nie były zgodne z prawdą ale to co ludzie tutaj piszą to najprawdziwsza prawda. Trzymac się z dala od tej firemki!

Omg

Do tego wszystkiego co sie dzieje w firmie dochodzi jeszcze brak szacunku dla ludzi, którzy chcieliby przestrzec innych do pakowania sie w kłopoty. Straciłam tam 2 miesiące czasu i miesiąc wypłaty. Serio. Bardzo żałuję ze tam trafiłam i nie włączył mi sie sygnał ostrzegawczy na rozmowie rekrutacyjnej ze może być źle. Chciałabym ostrzec inne osoby przed tą firmą. Nie godzcie sie na te warunki. Praca tam to strata czasu i pieniędzy.

Ajajaj

A tyle było prawdziwych i dobrych komentarzy aż szkoda, że ktoś inny ich nie zobaczy a czemu? Bo lepiej je usuwać no taaa...głupota ludzka nie zna granic. Przeciez i tak będą się coraz to pojawiać nowe i założę się że wszystkie będą dotyczyć tego samego i nie będą to pozytywne opinie. Więc po co to? Ja nie wiem...ale wiem jedno nie warto sobie psuć nerwów tym i nie aplikować do tej pracy.

-.-

Szybkie pytanie. Czy pracodawca, który ma pakiet złoty czy inny na goworku może sam kasowac komenatrze czy za każdy wpis będzie bulić? Bo jesli ta druga opcja to Successpointa czekają dość suche czasy. Znów będzie płacz, że nie ma na wypłaty dla pracowników :D

Wkurzony

Kasujcie, kasujcie jak sie boicie. Będzie powstawało więcej komentarzy. A nie lepiej szanować pracowników i im płacić jak normalni pracodawcy?

Niedowierzanie

To już przechodzi wszelakie pojęcie :D Firma woli splajtować i płacić portalowi za usuwanie komentarzy niż stawić czoła prawdzie i zmienić swoje podejście. Niesłychane. jeszcze w życiu się z takim czymś nie spotkałam. PRZESTREZGAM PRZED PODJĘCIEM ZATRUDNIENIA (choć to i tak za dużo powiedziane w odniesieniu do tej 'firmy') W TYM MIEJSCU. Kasujcie dalej, ja się założę, że wasi pracownicy pierwsze co robia po przyjściu do pracy to wchodzą na go worka, żeby, jesli wykasowałyście komenatzre, dorzucić swoje trzy groszę. Bo to się bierze z dobroci ludzi. Po prostu wasi pracownicy nie chca aby któś inny władował się w to bagno zwane Successpoint.

zdegustowany

Dokładnie, jakimś cudem wszystkie negatywne komentarze usunięte. Szefostwo powinno zastanowić się nad tym, jak traktuje pracowników i co od nich właściwie wymaga, wtedy nie trzeba byłoby usuwać niepochlebnych komentarzy. Kultury i szacunku do drugiego człowieka w tej firmie nie znajdziecie.

Nieeee

Rozmowy na korytarzu - gdzie szacunek do pracownika. To co musi dziac sie w biurze... Nie polecam

admin

Chcesz opowiedzieć innym jak pracowało ci się w firmie SuccessPoint sp. z o.o.? Zapraszamy na nasze forum.

żenada
@admin 21.08.2015 13:23

Nie ładnie tak usuwać komentarze. Ktoś tu się chyba boi. Prawdy nie należy się bać trzeba ją przyjąć na klatę! Brak słów...

Zostaw opinię o SuccessPoint sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SuccessPoint sp. z o.o.