Quad/Graphics Europe Sp. z o. o.
1 106 55 5 1

Opinie o Quad/Graphics Europe Sp. z o. o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Megan
 Opinia

Podpowiedzcie coś o pracy i atmosferze w firmie?

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak19Nie
Alicja
 Opinia

Co konkretnie widzisz po sformułowaniem „cichy mobbing”? W jakim charakterze się on objawia? Jest to spore oskarżenia dlatego podam tu definicję mobbingu—>> Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu Czy tego typu sytuacje mają miejsce w Quad/Graphics Europe?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Alicja 25.10.2018 13:43

Nie wiem jak jest pod tym względem w innych krajach ale w Polsce wielu biegłych radzi jednak, aby dać sobie spokój z oskarżeniami o mobbing w sądzie (nawet jeśli miał miejsce), że te sprawy są bardzo trudne do udowodnienia i nie warto tracić zdrowia. Cichy mobbing to może taki, który wszyscy widzą ale każdy cicho siedzi, bo zdesperowani boją się o własne stanowiska, a może i sami biorą w tym udział zbiorowo? I taki teatr najprawdopodobniej odbywa się też w sądzie. Aktualnie szukanie nowej pracy wygląda tak, że HR kontaktują się miedzy sobą z jednej firmy do drugiej i przesyłają rekomendacje, pozytywne lub negatywne o danych pracownikach. Również czasem nieprawdziwe, lub dla wybranych wywindowane, które pomagają w dostaniu nowej pracy lub lepszego wynagrodzenia. Ludzie się boją. Może Pani usunąć komentarz Bateryjki i tak mało wskóra, a sama skala ocen świadczy swoje. W tej branży znajdą się i tacy co za darmo będą robić, byleby się czegoś nauczyć. Aż człowiek nauczy się pracując w takich firmach co to znaczy zostać potraktowanym naprawdę podle.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alicja
 Opinia
@Nick 28.10.2018 02:36

Dziękuję za Twoją wypowiedź, uważasz więc, że w Polsce niewiele można wskórać w walce z mobbingiem o czym świadczą nawet słowa biegłych. Niemniej jednak mobbing to coś złego i im więcej osób zacznie zwracać na to uwagę tym szybciej sprawa z nim związana stanie się bardziej istotna i nabierze większego znaczenia. Ludzie zaczną być bardziej świadomi swoich praw - to bardzo ważne. Może i rzeczywiście teraz jest trudno udowodnić komuś mobbing ale z pewnością zgodzisz się ze mną, że trzeba ku temu dążyć. Portal GoWork również wyszedł z inicjatywą, która ma na celu zwalczaniu sytuacji związanych z mobbingiem. Cała akcja mieści się po kliknięciu w baner u góry strony pod hasłem " koniec z płaczem, krzykiem i mobbingiem w pracy" - zachęcam Cię do zapoznania się z treścią tam zawartą.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alicja
 Opinia

Bardzo często bywa tak, że negatywne opinie są dodawane tylko przez te osoby, które odeszły, bądź zostały zwolnione z pracy. Tego typu komentarze są wtedy pisane pod dyktando frustracji. Wraz z upływem czasu emocje opadają, by w sposób bardziej racjonalny podejść do opinii związanej z pracą w danej firmie. Piszę to, gdyż napisałaś wiele złych rzeczy o pracy w Quad/Graphics Europe wspominając jednocześnie, że bardzo długo tam pracowałaś. Coś chyba jednak musiało Ciebie trzymać w tej pracy?

Pomocna?
Tak2Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PracowNick
 Opinia

Oj Marcin, Marcin ...

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wujo Dobra Rada
 Opinia

Tak czytam i zastanawiam sie, kolego, ktora to juz z kolei firma co tak niesprawiedliwie Cie potraktowala. Trzecia? Czwarta? :) Zastanow sie czasem czy to moze z Toba nie jest cos nie tak.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Obserwator
 Opinia

chyba przyniosę popcorn... a na poważnie to skąd tyle jadu ? wszyscy źli dookoła ? jeden pokrzywdzony ?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
NoName
 Opinia

Nie wiesz o jakim Marcinie pisze PracowNick, a jednak twierdzisz, że pracowałeś w tej firmie. Natomiast z tego co wiem to niejaki Marcin pracował na oddziale w Gdańsku praktycznie od początku jego istnienia. Oooj coś tu się nie trzyma kupy. Skąd teraz mamy mieć pewność czy pozostałe kwestie nie są również "podkoloryzowane"? Coś mi to wygląda na celowe szkalowanie firmy i szukanie zemsty. Nieładnie :/

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Q-We-R-Ty
 Opinia

MaxPayne, Czy perspektywe jednej osoby można nazwać prawdą? Czy możesz powiedzieć co cię odróznia od wszystkich ludzi co "teoretycznie" cię szykanowali (pominę przymiotniki jakimi ich określiłeś)? Teraz ty to robisz tylko że online. Dziękujemy za te naprawdę "rzetelne" rady, jestem pewien że wielu z nich skorzysta. Ciężko jednak, nie ulec wrażeniu, że jedynie co aktualnie robisz to wylewasz swoje żale w dyskusji online poszukując osób, ktore przytakną i poglaskają po glówce mówiac jaki to jesteś pokrzywdzony. Tak przy okazji, zanim dodasz nowy komentarz to przeczytaj poprzedni, gubisz się w zeznaniach.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Q-We-R-Ty
 Opinia

Czy owy swiadek w tym przypadku nie nagina prawdy na swoja korzysc? Hmm ktoz to wie... Widze ze nasza definicja perfekcji jest dosc rozbiezna, ale patrzac na caloksztalt twoich wypowiedzi jakos to mnie nie dziwi. Nie wiem skad wrazenie ze nie pracuje w tej firmie. Dobrze znam warunki tu w Gdansku i niestety z przykroscia dla ciebie stwierdzam ze twoj przypadek jest dosyc odosobniony. Jakbys chcial napisac naprawde rzetelna opinie zrobilbys to raz a nie wypisujesz dziesiatki komentarzy (i to w dodatku pod wlasnymi wypowiedziami).

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Q-We-R-Ty
 Opinia

Jezeli czytanie ze zrozumiem to dla ciebie zbyt ciezka sprawa to zrobie pozwol ze pomoge Nigdzie nie napisalem nic pozytywnego, a jedynie stwierdzilem ze twoj przypadek jest jak deliktnie rzecz ujmujac unikatowy. Nie rozumiem skad twoja interpretacja o teoretycznym pozytywnym brzmieniu tego zdania. (Chyba jednak moja wypowiedz o twojej tendencji do naginania prawdy jest dosyc trafna) Tak przy okazji, czy ktos kto chcialby wypowiedziec sie w elokwentnie i rzetelnie odkrywajac przy tym cala prawde o niecnych wystepkach swojego bylego pracodawcy, przy braku argumentow ublizalby innym..? Moglbys zachowac choc troche kultury wypowiedzi ;)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
WiernyFan
 Opinia

Ładnie się rozkręciłeś kolego. Czekamy na kolejne opinie na temat pozostałych pracowników tej firmy - na pewno chętnie czegoś się o sobie dowiedzą!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
WTA
 Opinia

Marcinie, Rzeczywistość jest taka iż jesteś kiepskim grafikiem i automatycznym operatorem, który nie widzi innej ścieszki rozwiązania niż ta którą ci wytyczono. Kiedyś nazywał byś się czeladnikiem. Jedyne czego nie można ci odmówić to skrupulatność w wykonywaniu napisanych poleceń. Problem nie leży w firmie Quad tylko w tobie, szkoda iż tego nie zauważasz. Po rozstaniu z poprzednią firmą w której pracowałeś zaledwie 3 miesiące również rozpętałeś burzę w internecie na tym także portalu o takim samym zabarwieniu. Informuję cię także iż przekroczyłeś granice prawne zamieszczając wpis identyfikujący się z moją osobą. Strona została zapisana i jeśli nie zaprzestaniesz bezpodstawnego szkalowania mnie czy też pracowników Quada poczynione zostaną odpowiednie kroki do tego abyś odpowiedział za swoje wypowiedzi na tym formu. Jednocześnie zwracam się do administratora tego portalu o zachowanie logów w celu ewentualnej identyfikacji Pana Max Payn alias Marco Polo. Odpowiedni E-mail zostanie wystosowany do Inspektor Ochrony Danych Osobowych: Piotr Matuszewski iod@gowork.pl po konsultacji prawnej.

Pomocna?
Tak7Nie
Elon Musk
 Opinia

Potrzebuję takich jak ty w mojej firmie! Umowa już czeka!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anonimek
 Opinia

Kocham absolutnie wszystko co tu czytam. Normalnie ludzie piszą jakieś nudne, typowe rzeczy pokroju, że praca nudna, niekreatywną, że typowe korpo, że człowiek to tylko taka mróweczka w wielkiej machinie. A tu? Klaruje nam się obraz Adonisa poligrafii, mistrza grafiki, króla nowych technologii, sprowadzonego do parteru przez zazdrosnych, patetycznych, nic nieumiejących zjadaczy gili i sera z uszu! Jakiej wyobraźni wymaga wymyślenie takiej historii.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
AS
 Opinia

Marcin... jedyną osobą która nie tylko przyznawała się do brania narkotyków, ale jeszcze chwaliła, ze przychodzi pod ich wpływem do pracy byłeś ty. I poważnie polecam ci przystopować i iść do lekarza zanim zrobisz sobie krzywdę. Twoje urojenia zawsze utrudniały życie i prace wszystkim na około, ale teraz naprawdę jest to niepokojące. Przykro mi, że wyleciałeś mimo tego, że od pierwszych dni w pracy leciałeś na skargę z każdą rzeczą która wpadła ci w ucho (prawdziwą czy wyobrażoną) byleby tylko zyskać kilka punktów u szefostwa (których nie mogłeś zyskać ani umiejętnościami retuszerskimi ani znajomością języka czy to angielskiego czy ojczystego). Przykro mi też, że nie potrafisz odróżniać żartów od rzeczywistości, to musi być dla ciebie naprawdę trudne. Mimo, że twój schizofreniczny elaborat i dyskusja z samym sobą dostarczyły nam na początku sporo uciechy, to już chyba ten czas żebyś zrozumiał, że nie tylko robisz z siebie pośmiewisko, ale też możesz narobić sobie naprawdę dużo problemów. Więc jeżeli wylewanie swoich urojeń naprawdę ci pomaga, kup sobie pamiętnik. W między czasie odstaw zioło i zacznij brać leki bo jest z tobą naprawdę źle. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
FBI
 Opinia

Co za spostrzegawczość! Ach ta umiejętność pozyskania dowodów! I w międzyczasie dyskrecja! Oraz bezwarunkowe poczucie sprawiedliwości? Zostań gdzie jesteś, już lecimy z propozycją rekrutacji!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anonimek
 Opinia

I jeszcze narkomani do tego! Istna historia sensacyjna z elementami Lovecraftowskiej grozy. Ta opowieść mrozi krew w żyłach, powoduje skręt kiszek i jest silnie moczopędna! D:

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pchelka
 Opinia

Wiem z doświadczenia, że po trawie facetowi "konar nie płonie", przez co jest bardzo zfrustrowany...

Pomocna?
Tak2Nie
Konar
 Opinia
@Pchelka 08.12.2018 15:36

HAHAHAHAHAHA zapewne dlatego tak się uzewnętrznia tu na forum.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Konar
 Opinia

Nareszcie.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
WTA
 Opinia

Marcin jeżeli mam być szczery to ja ubolewam nad tym, że zostałeś zwolniony. Byłeś bardzo skrupulatny w swojej pracy no może nie jak Tonny stark ale dawałałeś radę, doceniałem to osobiście. Zastanawiam się tylko po co ten heit? Myślę iż tylko dlatego że uważasz isz zostałeś zwolniony niesprawiedliwie, nie możesz się z tym pogodzić. Ok, ale dlaczego jedziesz po wszystkich? Poszukaj w sobie. Nasza praca w Quadzie daje nam satysfakcjie, mi na bank nie wiem jak innym ale jest ok. Pozdrawiam cię, zjadacz gili

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Worker
 Opinia

Szkoda tylko, że spaliłeś za sobą przysłowiowe "mosty". Oczerniając ludzi którzy nie raz stawali w twojej obronie. I powinieneś być wdzięczny, że nikt nie pochwalił się tu twoimi historiami (z detalami), komentarzami i dokonaniami...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Max Payne
Nazwa działu: IT
 Opinia
@AS 08.12.2018 11:50

Skoro tak jak twierdzisz przyznawałem się do palenia trawy w pracy (ciekawe jak to robiłem skoro nawet na przerwy nie wychodziłem) to czemu (usunięte przez administratora)nie zrobiłeś testów przez ponad 2 lata? Aha bo musiałbyś zwolnić z firmy również czołowych graczy, którzy jadą na twardo? Jakieś nagrania z kamery lub dyktafonu? Urojenia to ty masz Panie HR, bo co innego o tobie pracownicy mówią (bardzo źle), a co innego reprezentujesz na forum wraz ze swoimi klakierami. Taki jesteś znawca umiejętności retuszerskich to czemu w statystykach pod względem jakości byłem drugi, a gdy wprowadziliście na moja prośbę liczenie prac, wypadałem kwartalnie aż o 25% lepiej od pozostałych w ripie? Poza tym mam wydrukowanego skill matrixa i jakoś nie pokrywa się z twoim zeznaniem. Głupoty piszesz o mnie, które mają zerowe pokrycie z prawdą. Co do języka ojczystego chłopie, z tym przegiąłeś i mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy i powiesz mi to w twarz, podobnie do pozostałych lamusów, podkładających świnie. Nie polecam pracy w tym toksycznym środowisku, radzę przeczytać wszystkie negatywy, które są odzwierciedleniem tej chorej firmy, a raczej grupy ludzi którzy tworzą ten klimat. Co do informowania dyrekcji o każdej głupocie, to faktycznie głupotą jest dyskryminacja, podkładanie wadliwego sprzętu (zawalony MAC, uszkodzone rysiki), chamskie wypowiedzi na temat firmy, podkładanie świń, hakowanie systemu? W normalnej firmie każde zgłoszenie jest sprawdzane, a w waszej wyrzucają ludzi pod pretekstem wyssanym z palca. Jeszcze raz przypomnę, co to był za pretekst? - Na całokształt wzorowej pracy przez okres ponad dwóch lat, jeden raz odmówiłem wykonania zlecenia, gdyż uwcześnię informując, była to kolejna podłożona świnia, poza kolejnością w tabeli, której operatorzy mieli się ściśle trzymać. I na twoje nieszczęście, może ty powinieneś się przebadać na schizofrenie, bo ja pomimo tego, że paliłem trawę nie wydaję orzeczeń lekarskich z palca tak jak ty to robisz. Może minąłeś się z powołaniem. Osobiście zostałem przebadany przez biegłych (zgłaszając mobbing w odpowiednich placówkach) - i jak się okazało nie mam schizofrenii, a orzeczenia kilku lekarzy były jednoznaczne - nieuczciwa konkurencja w miejscu pracy. Zalecenia lekarskie - zmienić pracę. Więc buja w hu... pajacu, oraz pozostali. Do zobaczenia. Mam nadzieję, że jak się spotkamy to będziecie również odważni w wypowiadaniu kłamstw i prześmiewaniu mnie na forum. A tego od Pchełki, bo domyślam się który to taki, zazdrościsz bo twoja stara wygląda jak kupa (usunięte przez administratora) Nie bój śmieciu o mój korzeń. Jeszcze się przekonasz jaki twardy.

Pomocna?
TakNie1
Łun
 Opinia

Robota jak robota(ale odkrywcze), najcieżej na pewno jest na produkcji i pieniądze są tam najmniejsze, kasa zawsze na czas, choć nie ma tu czegoś takiego jak walka o pracownika wynagrodzeniem. Jeśli chodzi o atmosferę to wszystko zależy do jakiego działu sie trafi, w moim pod tym względem jest bardzo dobrze i chyba tylko to mnie trzyma.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wwy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Łun 10.12.2018 15:41

Zdzwilbys się co do tych najgorszych zarobków na produkcji :) często ludzie zarabiają tam sporo większą kasę niż Ci w biurach, oczywiście nie mówię o najniższych stanowiskach.

Pomocna?
TakNie
Marcin
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Dużo obietnic bez pokrycia, duża brak decyzyjności managerów i kompletne niezrozumienie potrzeb pracowników. BHP na poziomie zerowym, nagminne nieprzestrzeganie prawa pracy w kwestiach rozkładu i czasu pracy czy praw pracownika. Social leży, higiena w biurze to jakiś żart (wykładziny odkurzane tylko z okazji wizytacji dyrekcji kilka razy do roku). Przepychanie pracowników z działu do działu wg ichniego widzimisie i aktualnych potrzeb mimo wcześniejszych zapewnień o innym charakterze pracy. Wymuszanie pracy na 3 zmiany chociaż na początku obiecywali że nikt nie będzie pracować w nocy. Przerost procedur nad pracę i ciągle rozbieżne informacje. Odradzam każdemu kto szuka rozwoju zawodowego i balansu pomiędzy pracą a życiem prywatnym. Rotacja ostatnimi miesiącami była tak duża że nie nadążałem z żegnaniem koleżanek i kolegów. Zdecydowana większość osób odeszła na własne życzenie nie mogąc już wytrzymać absurdów tam panujących

Pomocna?
Tak10Nie
Grzmot
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Marcin 16.04.2019 11:25

Obraz jak malowany, a te wykładziny! Jak w oborze. III zmiany + co jakiś czas pracująca sobota z kapelusza (za wolne w tygodniu) dla super wymagającego klienta. Premie tak śmiesznie niskie, za bycie dosłownie astronautą, starczy na siłownię i bilet miesięczny do pracy. O życiu prywatnym to tyle co cześć i buzi w drzwiach z partnerem i ciężka praca po dodatkowych nocach. Tempo i ilość pracy - zawrotne! Przełożeni nie nadarzają i nie ogarniają, a operatorzy i USA to wykorzystują i robią wały. Zero kontroli, kto co i jak. Później wytykanie na USA, że to po ich stronie, a na war roomie podkulony ogon i szukanie winnych po stronie polskiej. Dobrzy ludzie tam już dawno nie pracują, bardziej kumaci co to za świat odchodzili od razu.

Pomocna?
Tak11Nie
Stella
 Opinia

Czy tylko marudzić potraficie. Każdy wie na czym polega praca to o co chodzi?

Pomocna?
Tak4Nie1
boski :)
 Opinia
@Stella 18.05.2018 09:50

No słyszycie, jazda do roboty! A nie tu se dyskutanty urządzajo! :D

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Korek
 Opinia

8 lat pracy w tym gównie. Brak szacunku do pracownika. Przełożeniu kłamią w żywe oczy to jest najgorsze. Większość z nich to nieuki którzy awansowali i wykonują polecenia Jakuba D.. Wdzięczność za tak prestiżowe stanowisko wynagradzają tym że chamscy dla ludzi, oszukują i manipulują, wyzywają i mogli by zrobić wiele więcej bo myśl że utracą tak dobrze płatną pracę z ich żadnym wykształceniem paraliżuje ich. W ciągu 8 lat odeszło z stamtąd wielu inteligentnych i mądrych ludzi. Dziwię się że aż tyle wytrzymałem z tym że na początku było inaczej. Nie polecam tej firmy nikomu.

Pomocna?
Tak89Nie
Szary
 Opinia
@Korek 25.01.2016 16:46

Napisałeś prawdę tak tu jest.

Pomocna?
Tak10Nie
Śliwka w kompot
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Korek 25.01.2016 16:46

W Gdańsku jeszcze gorzej.

Pomocna?
Tak14Nie
Marol
 Opinia

Mi się praca w QG nawet podoba. Nikt nie sprawdza nikogo alkomatem, więc przed robotą 2 setki można pyknąć i potem też z jedną, czy dwie. Niby jest jakiś tam zakaz palenia, ale kto by na to zwracał uwage. Robota sama w sobie jak robota. Szału nie ma. Trochę się tu postoi, trochę tam, poprzeżuca się składki z kąta w kąt, poudaje zdziwionego pawiana jak coś się (usunięte przez administratora) z maszyną i jakoś dzień mija. Zresztą jaka płaca, taka praca.

Pomocna?
Tak6Nie2
Tomek
 Opinia

tępienie indywidualizmu, gloryfikacja owczego pędu

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alicja
 Opinia

Witam serdecznie, na stronie internetowej firmy Quad/Graphics Europe znalazłam informacje dotyczące nowych poszukiwań pracowników do firmy. Oferty pracy dotyczą między innymi osób odpowiedzialnych za: produkcję, grafikę, sprzedaż i obsługę klienta, logistykę i transport oraz inne. Czy ktoś z Was może powiedzieć coś więcej na temat tej firmy? Czy prowadzone są tam wewnętrzne szkolenia podnoszące kwalifikacje pracowników?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
dark_warrior
 Opinia

Szczerze nie polecam tego pracodawcy. Miałam okazję pracować dłuższy czas w należącej do Quad/Graphics agencji reklamowej Peppermint jako art director. Pomimo "słodkiej" rozmowy rekrutacyjnej, już pierwszego dnia przekonałam się jaka panuje tam atmosfera naprawdę - bardzo dziwna, niemiła, zabijająca kreatywność. Nikt z nikim nie rozmawia, zakłamanie, dwulicowość, cisza w pokojach, nakazy "szefowej" kreacji jak ma wyglądać dany projekt, brak zaufania do umiejętności pracowników. Szefostwo agencji i dłużej pracujący tam pracownicy tworzą zamkniętą grupę do której nie dopuszczają nowozatrudnionych osób. Słaby przepływ informacji o tym co się dzieje w firmie, w projektach. Jak na tak małą agencję jest bardzo duża rotacja pracowników ...o czymś to świadczy.

Pomocna?
Tak27Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Posiadacie jakieś informacje związane z Quad/Graphics Europe Sp. z o. o.? Dajcie znać, jak wygląda poziom wynagrodzenia oraz inne warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Wasza opinia może okazać się bardzo cenna.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

Kontakt urwał się po rozmowie kwalifikacyjnej (brak jakiejkolwiek informacji, nawet negatywnej).

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alicja
 Opinia

@Ruda, jak to z Lublina? Przypominam, że wątek dotyczy Quad/Graphics Europe w Wyszkowie. Pracujesz w tym miejscu czy w jakimś innym oddziale? Jak aktualnie przedstawia się sytuacja w Quad/Graphics Europe? Widziałam, że firma oferuje program praktyk dla uczniów i studentów. Czy ktoś z Was współpracował z firmą na tej zasadzie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ruda
 Opinia

Dziewczyny z Lublina to nawet zielonego pojecia nie maja o czyms takim jak " miła atmosfera w pracy"

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alicja
 Opinia

@abcdef, a czy pracownicy przed rozpoczęciem pracy informowani są o zakresie swoich obowiązków, czy wychodzi to dopiero "w praniu"? Na jakiej umowie pracuje się w Quad/Graphics Europe Sp. z o. o.? A możesz napisać coś więcej o rozmowie rekrutacyjnej, skoro już o niej wspomniałeś? :) Nie widziałam, aby w tym momencie firma prowadziła jakieś rekrutacje, ale jeśli ktoś jest zainteresowany pracą w tym miejscu to myślę, że nie zaszkodzi wysłać swoje CV :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
abcdef
 Opinia

Firma w ładny sposób nazywa i opisuje stanowiska pracy. I na tym koniec. W rzeczywistości człowiek trafia na zwykły helpdesk z niekończąca się kolejką tiketów. Analityk to tak naprawdę 1 linia wsparcia. Osoba na tym stanowisku rozwiązuję tikety z przeróżnych dziedzin z zakresu IT bez wcześniejszego odpowiedniego przeszkolenia. Odbieranie telefonów jeden po drugim -tak wygląda rzeczywiście praca na wyżej wspomnianym stanowisku. Korpo procedury procedury i jeszcze raz procedury. Firma nie daje możliwości awansu. Siedź cicho i rób swoje. Mały plusik za sympatyczną rozmowę kwalifikacyjną. Ale i tak odradzam pracę w tej firmie.

Pomocna?
Tak81Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wiktor
 Opinia

Tak dobrze się pracuje i nie ma chętnych do pisania?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alicja
 Opinia

@Anetka a możesz napisać jaśniej - jakie są powody, przez które odradzasz pracę w Quad/Graphics Europe? Co skłoniło Cię do takiego nastawienia do tego pracodawcy? To bardzo ważne, aby swoje wypowiedzi obudowywać w konkrety - one nadają Twojemu stanowisku realną wartość, bo rysują obraz firmy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anetka
 Opinia

Stanowczo odradzam!

Pomocna?
Tak70Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alicja
 Opinia

@Papuga 1971 możesz podać konkretniej, dlaczego tak uważasz? Merytoryczne i szczegółowe komentarze, są kluczem do zdobycia informacji o pracodawcy, a tym samym jest to pomoc przy podejmowaniu wielu decyzji zawodowych.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Papuga 1971
 Opinia

Dziadostwo do potęgi.....

Pomocna?
Tak77Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alicja
 Opinia

@ano, głowa do góry :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ano
 Opinia

Niestety tak.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alicja
 Opinia

@ano, powiedz, a Ty pracujesz w tej firmie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ano
 Opinia

Proces rekrutacji ok, zarobki też, duża firma więc o pensje nie trzeba się martwić ale sama praca odradzam. Jak ktoś szuka pracy w korpo to jest wiele innych firm w których można pracować... Tutaj procedury, procedury, procedury, tępienie indywidualności, traktowanie pracowników poniżej standardów tak szumnie ogłaszanych przez firmę ... Niektórzy z przełożonych próbują ci udowodnić niekompetencję, żeby zamaskować swoje braki. Może to zależy od działu, ale możliwość awansu w moim zerowa. Większość osób pracuje tu po kilka lat bo nie mają perspektyw na pracę w jakiejkolwiek innej firmie. Na szczęście nie było mnie tu zbyt długo, ale wystarczająco żeby się zorientować w sytuacji . Nie wiem jak było przed przejęciem przez Amerykanów, ale teraz praca w tej firmie to rozczarowanie...

Pomocna?
Tak82Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
e
 Opinia

oczywiście, jako np.Administrator Baz Danych Oracle liczył;abym na co najmniej 10 000, to byłoby odpowiednie

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
admin
 Opinia

Znasz pracowników firmy Quad/Graphics Europe Sp. z o. o. i wiesz co się w niej dzieje? Daj nam znać i zostaw opinię na naszym forum.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Quad/Graphics Europe Sp. z o. o. - Wyszków

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej