Apteka Gemini (Gemini)

Chełm - Gemini
Chojnice - Gemini
Elbląg - Gemini
Ełk - Gemini
Gdańsk - Gemini Polska Sp. z o.o.
Gdynia - Gemini
Pisz - Gemini
Poznań - Gemini
Ruda Śląska - Gemini

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o Apteka Gemini (Gemini)

Opinie o Apteka Gemini (Gemini) Gdańsk

Nie przegap nowości o Gemini!

StopNienawisci

28.01.2019 16:09

Ludzie skończcie z tą nienawiścią. Chodzimy tam zarabiać kasę, a nie na kawę i pogaduszki. Jeśli komuś nie odpowiada atmosfera, to zwyczajnie jest przewrażliwiony. Nikt nikogo nie trzyma na siłę. Może zamiast wylewać żale na forum, lepiej znaleźć pracę, która Cię usatysfakcjonuje?
    Mięciuśka Kaczuszka

01.02.2019 13:08

BUMP. Przywracam tego człowieka na szczyt dyskusji, bo dobrze mówi.

31.01.2019 22:54

kiedy kierownik komentuje, a w zasadzie miesza z blotem i wieloma duzo gorszymi rzeczami, pracownika, to wszystko jest w porzadku, przeciez to jest normalne, bo pracownik nie jest czlowiekiem, o nie !! co to, to nie !! pracownik to smiec, a kierownik to PAN, PAN wszystko moze, PANU wszystko wolno !! ale kiedy pracownik mowi, ze ma juz dosyc ponizania, to slyszy, ze ma sie zwolnic, bo PAN sobie nie zyczy byc krytykowany w taki sposob i PANU nikt nie odbierze przywileju ponizania i niszczenia...

31.01.2019 21:53

agnieszka, slyszalas co powiedzial StopNienawisci ponizej, ze jak cos ci sie nie podoba, to.....mozesz sie zwolnic i znalezc inna prace

27.01.2019 18:18

Qq

28.01.2019 11:43

ALE TO JUŻ SIĘ ROBI NUDNE
    m.

28.01.2019 16:08

tak ci się tylko zdaje..naiwny jesteś
    Marlena

28.01.2019 14:54

Ile można zarobić przy zbieraniu zamówień ? Praca jest ciężka i trudna czy tylko monotonna ? Są stałe godziny pracy ?
    jklopr

28.01.2019 15:25

Są stałe godziny rozpoczęcia pracy, ale mogą nagle kazać wyjść godzinę wcześniej, a bywało, że w ogóle od razu odesłać do domu. Gdy nie ma zbyt wiele zamówień, odwołują całe tygodnie. Stawki ok. 12 zł za godzinę. Zarobisz tyle, ile godzin wypracujesz. Praca to chodzenie z pochylaniem się co chwilę, jedni lubią, dla innych to zbyt męczące. Chodzenie, nie snucie się. Takim dziękujemy.
    KB

27.01.2019 22:10

Zapomniałem dodać odwołują pracę z dnai na dzien typu jest piątek dostaje sms ze w sobote i w niedziele niestety musze odwołać zmiany oczywiście nikt za to nie płaci

27.01.2019 22:16

Tak się dzieje w każdej firmie. Jak się zatrudniać w agencji to jesteś informowany że mogą odwołać zmianę. Żaden pracodawca Ci nie zapłaci za to że przyjdziesz do pracy i 8 godzin będziesz stał. Pracodawca powinien zapewnić pracownikom na umowę zapewnić prace 8h dziennie przez 5 dni w tyg. Nie rozumiem Twojego zdziwienia.
    KB

27.01.2019 22:00

Bardzo nie polecam pracy na zbieraniu zamówień (chodzenie w kółko przez 8h) Wszyscy mają Cię w (usunięte przez administratora) jedna w porządku kierowniczka toaleta męska to jakieś nieporozumienie przez pare dni nie bylo nawet deski.. smierdzi jest brudno nikt nic nie robi w tym kierunku. Wszyscy od wszytkich sie odbijają bo nie ma miejsca zatrudniają 4 agencje pracy co oznacza że rotacja pracowników jest duża. za dużo osob na jedna zmiane to mało powiedziane. NIE POLECAM!!! (pracownik przez 3 miesiące) Moje sugestie dla apteka internetowa Gemini: Zadbajcie bardziej o wygląd np toaletyi nie robcie z człowieka śmiecia

27.01.2019 22:10

Za dużo osób bo przychodzą coraz większe obiboki. Nie ma już takiej ekipy zbirajacych jak kiedyś. A toaleta od kilku lat tak samo wygląda.
    rp

26.01.2019 11:28

wiem ze pozniej opowiadala innym osobom o naszej rozmowie i smiala sie ze ja mam idiotyczne problemy...to jest podle...mam dosyc, nie moge przestac plakac
    rp

25.01.2019 22:32

z (usunięte przez administratora)jest tak ze niby mozna z nia porozmawiac i powiedziec jaki jest problem ze ona chce pomoc a potem wykorzystala to przeciwko mnie noz w plecy
    m.

25.01.2019 22:49

słuszne spostrzeżenie, też tak to odbieram...
    Oni wiedzą

25.01.2019 15:35

Bym zapomniał. Miałem się wpisać. Urzędując w sobotę patrzę przyszło mi na paczkach biegać z kolegą M. i panem „Kierownikiem” (nie to nie przytyk – wie o kogo chodzi) i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu panowie pracujący za biurkiem z kartonikami biegali, aż się kurzyło. Ładowali samochód nie narzekali, aż miło się pracowało. Tak być powinno zawsze. To takie miłe słowo w gąszczu hejtu. Pozdrawiam, Ten co nosił z 0 na początku
    M.

25.01.2019 18:01

TURBO xD

24.01.2019 17:38

To wszystko, co ludzie tutaj piszą, to prawda. Brakuje podstawowych narzędzi do pracy, kierownicy się czepiają o byle co, normy, normy i jeszcze raz normy. Dystrybucja biega w klapeczkach po magazynie, pani z BHP czepia się do magazynierów, że nie mają odpowiedniego obuwia do pracy z paleciakami (a to, że im baby z dystrybucji pod palety wbiegają, pani od BHP pomija). Atmosfera w pracy jest kiepska. Nikomu nie można ufać, bo ściany mają uszy i zawsze znajdzie się ktoś, kto doniesie kierownikowi Moje sugestie dla apteka internetowa Gemini: Nauczyć się zarządzania ludźmi i towarami Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zadbać o walkę z donosicielstwem, zluzować, jeśli chodzi o normy. Nie traktować ludzi z agencji jak psów, którym się 3 razy w tygodniu odwołuje zmiany, bo "nie ma zamówień" (dodam, że agencji się odwołuje zmiany, a do zbierania zamówień ściąga się ludzi z biura)
    Pracownik01

25.01.2019 00:07

Nie ma czegos takiego jak rów mariacki a predzej Rów Mariański.
    Jatowiem

25.01.2019 10:25

Zgadzam się. Może warto się przyjrzeć koerowniczce M, która robi wszysyko, by nie pracować
    Marco

24.01.2019 12:26

Witam Jakie są zarobki na stanowisku kierownika zmiany ? Jakie obowiązki ma się pracujący na tym stanowisku ?
    Q

24.01.2019 23:04

najlepsze w trójmieście
    pan jan

20.01.2019 22:42

Powinno byc wiecej osob na umowe o prace i wiecej kierownikow !!! gdzie jest obiecywana mozliwosc rozwoju ?
    :-)

22.01.2019 11:46

tak tak, brakuje kolejnego kierownika zamieszania :)
    xxx

24.01.2019 16:31

no przecież jest juz 7 :)
    ???

20.01.2019 20:07

kiedy znowu gemini zacznie zatrudniac na umowe o prace !? przeciez powinno byc wiecej osob na umowe o prace tak jak w listopadzie !!!
    xxx

19.01.2019 19:46

co sie stalo z tymi wszystkimi ludzmi zatrudnionymi na umowe o prace ?
    Qwerty

20.01.2019 01:56

Raczej nie przedłużyli umowy :D
    zaba

20.01.2019 12:31

wzieli pieniadze, swiadectwo pracy i dowidzenia patologio
    Zainteresowany

19.01.2019 03:35

Jak wygląda zatrudnienie przez agencje? Jak zarobki ? Jak wyglada ustalenie grafiku ?
    Swiezak

10.01.2019 22:29

pieniazki sa :-)
    NOWA

10.01.2019 18:25

Warunki w gemini! Brak wszystkiego do pracy..od podkładek do zamówień po koszyki i kuwety...ale norme to jakąś tam chcą...trzeba łazić i szukać koszyka...ludzi zatrudnionych pełno, a zapomnieli o podstawowych narzędziach do pracy.. żart? to jest poważna firma ? czy początkująca? Bałagan przejść się nie da...bardzo to wszystko mało zachęcające.... :/

10.01.2019 21:30

Największą apteka internetowa w Europie. Ale żeby taka być musi oszczędzać na dalszy rozwój. Po co Ci koszyk i kuweta? Zbieraj w ręce. Norma sama się zrobi. Bez przesady. Już nie róbcie dramatu.
    Piotrek

08.01.2019 13:50

Wydawało by się, że jest ok ale to jeden wielki (usunięte przez administratora) płacą przeciętnie. Ni to mało ni to dużo na start spoko. Niestety szybko wychodzi, że oczekiwania maja znacznie ponad normę co doskonale widać po pracownikach, których tam dłużej siedzą. Nadgodziny walą wszyscy chociaż grosza za nie nie dostają. Od bo tyle pracy ktoś musi no to rób. Maila wysyłane o 1 czy 3 w nocy. Jesteś chory? Co tam przyłaź, wszyscy przyłażą i zarażają kolejne osoby. Totalny idiotyzm. Oprócz swojej pracy wykonujesz po części obowiązki osób z innych działów bo tak i już. Nic nie kwestionuj, masz być jak dojna krówka i robić. Pseudokierownik, które nie wywiązuje się ze swoich obowiązków wobec pracownika. O wszystko się trzeba przypominać bo inaczej usłyszysz, że nie wykonujesz swoich obowiązków. Atmosfera w pracy jakby ktoś siekierę zawiesił w powietrzu. Praca to oczywiście miejsce, gdzie należy pracować ale w zdrowym i normalnym środowisku z poszanowaniem pracownika. Tam tego nie doświadczysz. Jeśli lubisz być dy@%% i żyć w przekonaniu, że się rozwijasz, klepiąc ciągle to samo na przestarzałym systemie, gdzie nikt nie traktuje Cię poważnie bez wchodzenia w cztery litery to serdecznie polecam :).

08.01.2019 23:45

gdzie taka rzeznia ? na dystrybucji czy magazynie ?
    piotruś

10.01.2019 16:23

Nadgodziny były i są w tej firmie akurat płatne..nikt za darmo tam nie siedzi...nikt nie jest tak głupi
    Xyz

02.01.2019 12:38

Witam, O co chodzi z normami do wyrobienie w aptece internetowej Gemini? Mam spakować ponad 500 produktów? A jak mi się to nie uda, jakieś kary?

05.01.2019 17:45

No można ale można przyjść w sobotę i dostać 200 i nie zabijać się o 100 PLN premii
    Kowalski

06.01.2019 00:35

za wiecej niż 100zł masz też wizytę u lekarza by leczyć chory kręgosłup lub inne dolegliwości których dorobiłeś się walcząc o 100zł za wszelką cenę.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Apteka Gemini (Gemini)?

Kontakt - Gemini

Harcerska 10 84-200 Gdańsk

NIP:5882063257

Branża główna: Farmacja i suplementacja

Ole

01.01.2019 14:10

Fiołkami to w ubikacjach tam nie pachnie.
    ;)

31.12.2018 18:21

(usunięte przez administratora) każdy z nas wie ze w sobotę i niedziele można zarobić ale u nas to juz leka przesada , w niedziele jest wiecej kierowników niż pracowników, 7 kierowników na jednej zmianie i co robią uciekają na Hale 2 i co robią tam ??? oglądają filmiki , graja i udają ze pracują :) kręcą bekę z pracowników
    Zdziwiony

31.12.2018 23:52

Nagrywać i zgłaszać każdy (usunięte przez administratora). Najważniejsze się nie bać. Zgłaszać do ww. Pani i później też pociągnąć że nic nie zrobiła. Tylko wszystko pisemnie.
    Worker

26.12.2018 17:21

firma która się tak rozwija, ma tysiące zamówien to na świeta dla pracownikow nie dali nic. Zero!!! Żadnego prezentu, bonu...wstyd!!!!!w innych firmach wygląda to innaczej...żenada...

27.12.2018 19:25

Faktycznie rok temu na wigilii pracowniczej.

30.12.2018 19:33

smutno

24.12.2018 12:48

W te piękne święta niech każdy pamięta z głębi serca płynące życzenia: zdróweczka, marzeń spełnienia, iskierek radości i dużo miłości. Najlepsze życzenie dla całej ekipy GEMINI od Arkadiusza W. 3majcie się i do zobaczenia w 2019 :)
    fizol

07.12.2018 18:44

Cz. 1. Jak jest w Gemini? O tym naprawdę można by pisać bardzo dużo. Jeżeli chodzi o samą pracę, to nie jest to praca ciężka. Owszem, czasem trzeba dźwignąć coś cięższego, bo zdarzają się i zamówienia po 40 kg, jednak są to sporadyczne przypadki – jak trafisz na takie zamówienie więcej niż raz w ciągu zmiany to po prostu masz pecha. Bardziej określić można tę pracę jako nużącą i monotonną – chodzisz w kółko, góra-dół. Dla niektórych plusem może być możliwość słuchania muzyki podczas pracy, jednak jak dla mnie jest to nieco niebezpieczne, ale i irytujące. Często zdarzają się sytuacje, że ktoś na ciebie wpada, bo nie słyszał twojego „przepraszam”. A propos wpadania na siebie – alejki są dosyć wąskie, ludzie potrafią nagle się zatrzymać, stają na środku, wchodzą w wąskie alejki z wózkami czy też koszykami, jak doda się do tego słuchawki w uszach i muzykę na maxa – może być nieciekawie. Dodatkowym problemem jest tłok. Jest zbyt dużo ludzi na zbieraniu w stosunku do wielkości magazynu. I o ile jestem w stanie zrozumieć, że terminy gonią, to nie jestem w stanie zrozumieć sposobu podziału pracy, np. po rozpoczęciu zmiany wszyscy (i agencja, i umowa) idą zbierać, wchodzą sobie pod nogi, jest ciasno = efektywność spada. Jeżeli chodzi o pracę przy pakowaniu paczek – jest to praca nieco lżejsza, chociaż kiedy brakuje koszyków i kuwet, a osoby zbierające niemalże nad tobą wiszą (wcale im się nie dziwie, bo co mają zrobić?), jest spora presja. Problemem jest też brak sprawnych narzędzi do pracy – pracownicy narzekają na zepsute taśmownice, brak noży, itd. Współpraca na linii umowa-agencja? Nieco leży, ale jeżeli jesteś w porządku i robisz swoje, to z każdym się dogadasz. Oczywiście są panie i panowie, którzy twierdzą, że jak mają pomarańczową koszulkę, to są nie wiadomo kim. Prawda jest taka, że każdym jest takim samym pracownikiem fizycznym i musi robić swoje. Wiadomo, że pomarańczowi mają swoje przywileje, znajomości i dostają lepsze zamówienia do pakowania, ale tego się nie przeskoczy. Dla nich ważna jest norma, bo zabijają się prawie o premię, która jest niemalże nieosiągalna, chyba że wyprujesz sobie żyły. Agencja zawsze (szczególnie na pakowaniu) była traktowana po macoszemu i często pakowała największe G, ale to się nie zmieni, dopóki nie zmieni się organizacja pracy i sposób rozdysponowywania koszy i kuwet. Kierownicy natomiast to temat rzeka, serio. Jest kilku fajnych (P., I., A., K., P.), którzy ogarniają wszystko na tyle, że masz co zbierać, w co zbierać, co pakować, jak przejść do skanu, a są i tacy, u których bałagan jest totalny. Najgorzej w swojej roli spisuje się pani M. Ma czas na wszystko, tylko nie na pracę. Ciągle nie ma jej przy stanowisku kierownika, ale ma czas np. oglądać i zamawiać sobie przeróżne rzeczy przez Internet, oczywiście wraz z wianuszkiem swoich psiapsiółek, które również powinny być w tym czasie na swoim stanowisku i pracować, ale po co? Skoro jest przyzwolenie kierownika, to ludzie korzystają. Problem w tym, że na hali jest totalny bałagan i rozgardiasz, ale pani M. tego nie widzi. W sumie jak ma widzieć, jak ciągle jej nie ma… Wynagrodzenie? Przez agencję jest wyższe, niby fajnie, ale jak nie ma pracy, to zostajesz z ręką w nocniku (oby czystszym niż gemińskie toalety, bo jak nie, to współczuję), bo cię odwołują, dla umowy praca jakaś zawsze się znajdzie, bo trzeba im tę pracę zapewnić, chyba że już nie ma co wymyślić, to cała zmiana zostaje odwołana. Jedyny plus to to, że w miarę wcześnie informują o odwołanej zmianie. Absurdem Gemini jest to, że zatrudniają nowe osoby kiedy nie ma zamówień, co w ogóle nie ma sensu. Kolejny absurd to zatrudnianie przez agencję dużych grup osób, a odwoływanie zmian osobom, które przez agencję pracują już rok czy dłużej. Dla „stałego” pracownika pracy nie ma, ale dla „świeżaka” już jest? Logika umarła.
    Omg

20.12.2018 07:00

Jak interesuje Cię praca na cały etat to polecam bezpośrednio chociaż by dla nadgodzin w weekendy które ratują wypłatę. Jak chcesz sobie dorobić to przez agencje. Agencji teraz masz 3 czy już 4 do wyboru. Ale w każdej te same stawki.
    Danka

23.12.2018 12:35

A jest jakiś formularz zgłoszeniowy, czy tylko bezpośrednia rekrutacja?
    Questionmark

20.12.2018 11:58

Ogólnie to praca nie jest ciężka. Chodzisz z koszykami, kuweta z wózkiem i pakujesz zamówienia. Logika gemini stała się jeszcze bardziej dziwna by zatrudnić dużą ilość osób na jedną zmianę i wydajność jest gorsza ponieważ szanowni posiadacze prawa jazdy na czarne wózki staną na środku przejścia i trzeba wszystko odsuwać albo czekać aż sami wpadną na pomysł że blokują przejazd. Im więcej osób to też koszyków nie starczy a sytuacja ta jest na porządku dziennym. Oczywiście dużo winy w tym osób chodzących, ponieważ (agencja) przychodzi nie do pracy lecz przymusu w którym większość udaje że coś robi, a do skanowania przynoszą pomylone produkty do skanowania po czym osoba skanująca musi to potem znaleźć. Jest jednak jedne ale. Jeszcze rok temu polecałbym tą pracę by dorobić sobie dla osób mających problemy z zadłużeniem bądź by opłacić mieszkanie i poboczne rzeczy. Teraz neutral, czas pracy dla agencji skrócony z 8 godzin na 7 godzin, na około 20 dni pracy zostało odwołanych 7 dni. Odwołania w postaci 2 godzin przed pracą. Nie wiem jak z umową o prace, może jest lepiej ale o tym nie mam żadnej informacji.

22.12.2018 09:13

Zadko się zdarza nie przedłużenie. No chyba że jesteś wiecznie poniżej kreski. Ale jak ktoś już wspomniał lepszy magazyn. Lepsze pieniądze lepsza atmosfera. Brak wyścigu.

23.12.2018 01:55

Hmm akurat wole prace na noc to łatwiej pogodzić z uczelnia.... :)
    jola

21.12.2018 19:53

ile sie zarabia w gemini ? jak warunk i atmosfera w pracy ?

22.12.2018 09:08

Jolu zarabia się ok 2000 najwięcej profitu masz z 100 w weekendy. Warunki - praca jak praca fizyczna. Atmosfera a tu już zależy. Ogólnie zbyt różowo nie jest z nią. Ogolnie nie jest źle. Musisz się sama przekonać.
    Jola

22.12.2018 20:20

Dzieki, jestes w porzadku, Wesolych :-)

13.12.2018 07:18

Dzień dobry proszę Pani Beaty, obiecałem to spełniam: Zdrowych, pogodnych i pełnych radości świąt Bożego Narodzenia a także wielu wspaniałych chwil spędzonych w gronie najbliższych, wystrzałowego sylwestra, lepszego od mijającego 2019 r. życzy Arek W.

15.12.2018 16:27

co prawda nie wiem kim jesteś :( ale pewnie się znamy :) pozdro kolego !

19.12.2018 11:36

Raczej Pozdro Koleżanko :D owszem znamy sie : D
    fizol

07.12.2018 18:45

Cz. 2. Kolejną kwestią, która w Gemini mocno leży, jest czystość. Jestem w stanie zrozumieć, że przy takiej ilości pracowników ciężko jest utrzymać sterylność, jednak sytuacja, gdzie podłoga w kuchni lepi się tak, że wyskakujesz z butów albo brzydzisz się zjeść przy stole, bo jest tak brudny, że tworzy swoje własne kolonie bakterii jest niedopuszczalna, szczególnie nie w magazynie z lekami. Jednak czystość w toaletach to jest hit! Męska toaleta – papier leżący wszędzie, wnętrze muszli błaga o hektolitry Domestosa, no i popisane markerem drzwi – niespełnieni artyści długo miejsca w Gemini raczej nie zagrzewają. Damska toaleta chyba jest jeszcze gorsza. Poza wszędzie walającym się papierem i suszącymi się na prysznicu podkolanówkami pani B. są jeszcze drzwi, ściany, które miejscami pokryte są zaschniętą krwią, wnętrze muszli jest tak brudne, że strach nawet korzystać na lotnika, bo ten (usunięte przez administratora) niemalże smyra po zawieszonym w powietrzu tyłku. No i papier toaletowy stawiany na koszu na śmieci – serio? Przecież to największe siedlisko syfu, ale jak kobiety lubią nakręcać biznes i kupować leki na grzybice swoich miejsc intymnych, to śmiało, stawiajcie dalej roleczki na śmietniku. Na terenie samej hali jest od cholery kurzu, no ale to jeszcze jestem w stanie zrozumieć. Hala chyba jest najczystszym miejscem, jednak nie mylić – nie jest czysta. Ładny esej, a można by pisać więcej i więcej…
    Geminiak

07.12.2018 23:39

zgłoś do sanepidu z załączonymi fotkami
    Bzbzbzzz

05.12.2018 12:20

Straszna atmosfera.Nigdy nie spotkałem tylu okropnych ludzi w jednym miejscu,zero szacunku do drugiego czlowieka.Ludzie zeby przejsc przepychaja sie na (usunięte przez administratora) zamiast poczekac az ktos wyjdzie z alejki albo powiedziec glupie "przepraszam" to jeszcze cie zmierza wzrokiem bo ty najpierw masz wyjsc zeby oni mogli wejsc.Najlepsi sa tez ludzie ktorzy zabieraja innym z przed nosa np ostatnich 5 wystawionych koszykow dla siebie podczas gdy maja jeszcze zapas bo oni musza szybko normki wyrobic i tylko to sie liczy.Normalnie wyscig a nie praca:) Jeszcze te muszki latajace w socjalach,mmm.

06.12.2018 19:31

Anno czy jesteś pewna że wszyscy są traktowani równo i nie ma lepszych? Dodatkowo agenciaki zawsze byli gorszym sortem. Teraz może trochę się zmieniło.
    Olka

07.12.2018 20:30

Pracując przez agencję nie raz,nie dwa doświadczyłam pogardliwie traktowanie ze strony Pań pomarańczowych.te dogryzanie,pogardliwe spojrzenie i osobne siedzenie przy stole na przerwie....Nie wspominając o wigilii dwa lata temu i komentarzach co tu robi agencja

02.12.2018 06:05

dystrybucja

03.12.2018 15:11

Podzielmy się opłatkiem jeszcze :P złóżmy życzenia, poklepmy sie po plecach!! znieśmy toast...A potem za placami wiekszość donosi na koleżankę/kolegę. Takie to wszystko zakłamane!!! Fałszywi ludzie, ze smutnym życiem. Wesołych Świąt!!
    Smutek

04.12.2018 03:48

Czyli jednak zwierzęta nie przemówią ludzkim głosem w wigilię?
    Lisi

02.12.2018 08:47

Mimo zapewnien ze strony Hr o wyniku rekrutacji jakiby on nie byl- zero informacji. Dzwonilam do PAni co mnie rekrutowala to zero odzewu. Totalny brak profesjonalizmu, a rozmowa odbywala sie w dziwnym miejscu gdzie jeszcze siedziala druga pani. Pierwszy raz spotkalam sie z czyms takim.

22.11.2018 13:28

Dystrybucja

02.12.2018 06:03

Która jest ta nowa?
    zainteresowana

19.11.2018 18:08

pytanie, jak wygląda zatrudnienie przez interkadrę? jaka jest stawka godzinowa brutto
    bylominelo

20.11.2018 16:27

nie pchaj się w to, zwalniają wszystkich zatrudnionych z agencji
    Gość

14.11.2018 17:00

Nie wiem ile jest w tym prawdy ale słyszałem że zatrudniają danego dnia 15 osób na etat 3 miesiące próbny, po czym bez względu na wyniki pracy zwalniają po okresie próbnym i na ich miejsce wchodzi następne 15 osób i tak w kółko, że jest to związane z kosztami i ewentualnymi premiami za przedłużenie współpracy. Co o tym sądzicie to prawda?
    ...

18.11.2018 18:26

Z tego co widać i jak dziwną rekrutację prowadzą bardzo prawdopodobne.
    :-)

14.11.2018 21:17

Najwyraźniej Apteke Gemini stać na to, by wysłać ludzi na badania płacić za nie, a potem wszystko odwoływać. "Mądrze zainwestowane pieniądze" Brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Niezadowolony.

13.11.2018 17:23

Jak Pani poniżej otrzymałem taki sam telefon, (usunięte przez administratora) kierownik powiedział, że już zatrudnili za dużo osób i co najwyżej mogą zachować mój numer na przyszłość. Kpina i brak poszanowania drugiego człowieka. 2 czy 3 placówki w których można wykonać badania medycyny pracy z czego jedna nie odbiera całymi dniami a druga ma terminy na za 3 tygodnie i tyle właśnie czekałem. Badania umówione na jutro a dzisiaj telefon, że jednak nie musze ich robić. Dodatkowo otrzymałem informację od innych już byłych pracowników, że taka rekrutacja wynika ze zwolnienia dużej ilości osób po okresie wakacyjnym - głównie tych z umów zlecenie. Widocznie nie chcieli pracować na nocnych zmianach chociaż nie wiem czy tak właśnie było. Żałuję, że dowiedziałem się tego już po fakcie w innym wypadku na pewno bardziej bym się zastanowił nad traceniem czasu na tą firmę. Nie polecam tracić czasu na rozmowy rekrutacyjne, które co dla mnie zaskakujące są w dużych grupach po kilkanaście osób. To tylko świadczy o tym, że pracownicy są traktowani jak roboty albo numery, żadnej indywidualności.
    nowy pracownik

14.11.2018 20:08

Fakt, nie polecam pracy w gemini 2000zł i praca na 3 miany...kasa za taką prace jest marna, miały być dodatkowe soboty a je odwołują, w pracy panujesz ścisk, tłok ludzi pełno .. i jeszcze w tym bałaganie wyrobić normę trzeba!!!ten magazyn już więcej osób nie pomieści. brakuje często koszyków, kuwet i ogólnie praca tymczasowa...nie przedłużę na pewno umowy.
    źle potraktowana

13.11.2018 16:06

Ta firma to jakaś kpina. Zacznijmy od tego,że zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną...po zapoznaniu się z ofertą pracy od razu byłam chętna by ją rozpocząć. Dostałam skierowanie na badania lekarskie,dokumenty do wypełnienia,dzięki którym mogłam z firmą podpisać umowę. Po badaniach lekarskich otrzymałam telefon od osoby tam pracującej,że jednak pracy nie otrzymam,bo "dyrektor" wycofał zgodę że już jest odpowiednia ilość tam pracujących. Firma nie szanuje ludzi jak i ich czasu,którym go poświęcili chociażby na badania lekarskie,które zrobili. Nie mówiąc już o tym,że inne oferty pracy po prostu zeszły na drugi plan,by zacząć tę pracę,która jak widać nie doszła do skutku. KPINA. Moje sugestie dla apteka internetowa Gemini: nie szanują ludzi jak i ich czasu. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Nie robić ludziom złudnej nadziei.

07.11.2018 20:57

Chciałam poruszyć temat czasu wyjścia z pracy. Dziś wyszłam o godzinie 14:15, inni stojąc na końcu kolejki zapewne jeszcze później. Na umowie mam zapisane że, pracuje po 8h a nie po 8h i 15 czy 20 min! Chciałam zapytać kto mi zapłaci za stracony czas który spędzam codziennie w kolejce do wyjścia? Stojąc po godzinach pracy i czekając na wyjście w skali miesiąca lekko tracę około 5h - 7h! Kto mi za to zapłaci?! To prawie jeden pracujący dzień. Zasada jest taka, że do wyjścia ustawiamy się o 14:57, i zanim ochrona wszystkich sprawdzi, osoby z połowy kolejki wychodzą 15 minut po czasie, a z końca kolejki prawie 20minut po skończonej swojej zmianie. 20 dni po 20 minut = prawie 7 godzin. Wiem, że osoby zarządzające to czytają, mam nadzieję że wymyślą sprytne rozwiązanie tej sytuacji, ewentualnie ktoś inny z zewnątrz z pewnością przyjrzy się tej sprawie dokładnie... :(
    Ekscentryk i Skandalista :)

10.11.2018 20:31

Chcesz mi opowiadać o kodeksach? Chcesz rozmawiać literą prawa? OK, ale lepiej odłóż motykę i zostaw słoneczko w spokoju. "Czasu przypadającego poza normalnymi godzinami pracy, w którym pracownik – pozostając w dyspozycji pracodawcy w rozumieniu art. 128 § 1 kp lub jedynie przebywając w zakładzie pracy – nie wykonuje pracy, nie wlicza się do czasu pracy w godzinach nadliczbowych (art. 151 § 1 kp)." ~ wyrok Sądu Najwyższego z 10 listopada 2009 r. (II PK 51/09) BANG. Chyba nie do końca jednak rozumiesz co o czym "mówi jasno i wyraźnie" :) Ja tam nie jestem żadnym adwokatem Gemini, może pragnę być co najwyżej orędownikiem zdrowego rozsądku. Plus akurat doskonale rozumiem dlaczego rolnicy wysypują zboże na tory. I dlaczego górniole i reszta też strajkują. >DEJTA PINIENDZE. PINIENDZE Z PODATKÓW PRACOWNIKA. Tu ciekawostka - większość tego typu strajków spełnia definicję terroryzmu. Moglibyśmy kiedyś przy kufelku porozmawiać o rolnikach, jak i o innych problemach społeczno-politycznych w Polsce, ale to nie jest miejsce i czas. Miłego weekendu, Pracowniku :)

12.11.2018 09:14

Odpowiedź jest prosta. W tym przypadku pomoże tylko operacyjne usunięcie głowy z tyłka przełożonego.
    Paker

03.10.2018 19:57

Paker Ktoś napisał że młodzi ludzie są doceniani i awansowani, to fakt jednak nie są to ludzie produktywni często są to osoby w jakiś sposób lubiane przez kierowników, (chyba maja wspólne tematy i to ich łączy) często są to osoby leniwe, owszem posiedzieć przy biurku niby coś robi a w rezultacie ciągle rozmawia i robi nic (o przepraszam pisze esemesy lub gra w gierki) Ktoś gdzieś bardzo ładnie nazwał tych ludzi „ Pozerzy” cały dzień chodzą i stwarzają pozory ze coś robią, mam nadzieje Pan Re(usunięte przez administratora)to przeczyta i przyjmie do wiadomości z efektem w końcu chodzi o dobrą atmosferę i żeby wszyscy byli traktowani na tym samym poziomie nie tylko finansowym. Tego życzę całemu zespołowi.
    Krysio

02.11.2018 12:52

Jest tylko jeden głupek w gemini który wiecznie powtarza : jak powiedział... taki i owaki. Pan wszystkowiedzący. Widzimy cie (usunięte przez administratora) ! Wilka nie obchodzi co myślą o nim owce, co ? Tylko na miano wilka to trzeba coś więcej niż donosicielstwo. By być wilkiem musisz być silny.
    Wild Boy

03.11.2018 16:09

Tak... tak... głównie zajmuję się donoszeniem, masz kompletnie rację. Jak na człowieka, który musi deklarować, że widzi... to jesteś całkiem ślepy. No ale cóż, powtarzaj sobie jakieś słodkie kłamstewka, że jestem złym, wstrętnym donosicielem, który tylko czeka jak by tu innym dopiec. Cokolwiek Ci pozwala zasnąć w nocy, Silny Chłopczyku. Wybacz, nie szukam z nikim zwady. Musiałeś tak mocno wziąć do siebie i poczuć się urażony tesktem o ludziach mało sprytnych? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Zostaw merytoryczną opinię o Gemini