Clinico Medical

Błonie

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 173 ocen.

Opinie o Clinico Medical

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clinico Medical

ZUZA

Ile w tym zakładzie mozna zarobic?

pracownik
@ZUZA 08.11.2017 18:32
Ile w tym zakładzie mozna zarobic?

Zuza to zależy na jaki dział trafisz i jak wiadomo akord tam jest i mozna nawet ladnie zarobic ale musisz sie natyrac jak glupia aby zarobic. Niestety na niektorych dzialach jest ciezko .Ale z tego co mi wiadomo ludzie uciekaja bo sa niemilo traktowani tam.

Fuks
@pracownik 27.11.2017 12:39
Zuza to zależy na jaki dział trafisz i jak wiadomo akord tam jest i mozna nawet ladnie zarobic ale musisz sie natyrac jak glupi...

jakie są zarobki na Utrzymaniu Ruchu jako elektromechanik? Jak kierownictwo ? nerwowe czy raczej normalne ?

?

Podobno znowu przyjmują... Nigdy bym tam nie wróciła-jakieś dziwne problemy ze zdrowiem zaczęłam mieć, wcześniej lekarza na oczy nie widziałam-taki okaz ze mnie był... pozdrawiam swoją byłą liderkę od 7 boleści z VS5, w ogóle całą administrację:-)która nas nękała

Eliza
@? 27.02.2015 16:54
Podobno znowu przyjmują... Nigdy bym tam nie wróciła-jakieś dziwne problemy ze zdrowiem zaczęłam mieć, wcześniej lekarza na ocz...

Również mam problemy zdrowotne

zzz

Czy wiecie jak pracuje się na stanowiskach technicznych? Widziałem że pojawią się oglaszenie na Technologa Wtrysku. Wiecie coś o tym stanowisku? Czy technolog na realny wpływ nad procesem wtrysku? Czy ustawiacze wchodzą mu w drogę ? Jak zarobki?

Joanna

@Marcinco oznacza bordowy kołnierzyk? Czy są to zatrudnienia przez agencję pracy, czy też może nowi pracownicy? Czy teraz jest dobry okres, by przesłać CV do firmy?

Marcin

A bordowe kołnierzyki mnożą się jak króliki,jedno dziewczę w bordowym przyjęte chyba zaraz po szkole na pytanie czym się zajmuje,Jake są jej obowiązki odpowiedziało z głupim uśmiechem NIE MAM POJĘCIA, NIE WIEM,i poszło bidne

Mark

Proszę napisać jakie wtryskarki myślę przyjść do was na ustawiacza, jakie zarobki jaka struktura UR z góry dziekuje

Joanna

@Jamasz jakieś nowe informacje odnośnie funkcjonowania firmy po pożarze? Czy praca wróciła do normy?

Ja
@Joanna 08.08.2017 12:09
@Jamasz jakieś nowe informacje odnośnie funkcjonowania firmy po pożarze? Czy praca wróciła do normy?

Tak. Wszystko wrocilo do normy. Od 31 lipca pracujemy normalnie, są przyjęcia nowych osób do pracy, nic firmie nie zagraża.

Marek

Jaki jest numer telefonu do rekrutacji do logistyki, na operatora wózka etc.?

Ja

Ja mam informacje, że mam nue przychodzic dp pracy z powodu pożaru do odwołania. I że beda kolejne informacje. Spaliła sie ponoć sterylizatornia. Więc pewnie produkcja ruszy. Myślę ze po weekendzie to ogarna a na przestoju zrobia wieksze porzadki.

Joanna

@pracownik lini myślę, że Twój komentarz, to ważne wyjaśnienie tego jak działa system pracy w firmie. A czy oprócz przerw, o których wspominasz jest również jakaś dłuższa przerwa np. na obiad? @### w mediach pojawiła się informacja o tym, że jedna z hal spłonęła niemal doszczętnie. Dobrze, że pracownicy zdążyli się ewakuować i nikt nie został ranny. Macie już może jakieś informacje odnośnie tego, jak to wszystko wypłynie na pracę zakładu?

###

Poszło z dymem

On

Pytanie - czy to ptawfa ze na hale produkcyjna jest bezwzgledny zakaz wnoszenia telefonu? Czy np da sie jakos to ogarnac? Zeby np. Miec info z domu odczytac sms a w toalecie itp. Prosze o odpowiedz

Anka
@On 08.06.2017 10:22
Pytanie - czy to ptawfa ze na hale produkcyjna jest bezwzgledny zakaz wnoszenia telefonu? Czy np da sie jakos to ogarnac? Zeby...

Do toalety trzeba wyjść z hali rozebrać się, więc w tym czasie można "ogarnąć telefon".

Mała
@On 08.06.2017 10:22
Pytanie - czy to ptawfa ze na hale produkcyjna jest bezwzgledny zakaz wnoszenia telefonu? Czy np da sie jakos to ogarnac? Zeby...

Nie wolno wnosić na halę niczego poza okularami jeżeli ktoś nosi, długopisem, ewentualnie można mieć chusteczki higieniczne no i oczywiście chip i kluczyki do szafki, wszystko to musi ci się zmieścić w małej kieszonce w kombinezonie. Jeżeli chodzi o wyjścia np do toalety to trzeba ściągnąć kombinezon i w samych gaciach i biustonoszu (te bardziej wstydliwe mają jeszcze koszulki) rozebrać się, zostawić kombinezon, zmienić klapki i dopiero można wyjść a jak chcesz iść do szafki "ogarnąć telefon" to jeszcze musisz się ubrać bo w samych gaciach przecież nie pójdziesz. I ten czas na taką krótka przerwę i tak jest rozliczany albo po prostu nie wyrobisz normy albo dostaniesz ochrzan na linii że za długo cię nie było

Ja

Dziś byłam na rozmowie w sprawie pracy w tej firmie... Stanowisko - pracownik produkcji. Wszystko pięknie, ale ... Była grupa osób około 20-tu. I naprawdę nie chcę nikogo obrsażać, ale kobiety, ktore były ... To są chyba niedorozwinięte. Nie potrafią się wysłowić, złożyć zdania, nie kojarza podstawowych faktow, nie potrafia przyjac do wiadomosci pewnych informacji. Brudne, niedomyte, smierdzace potem.Specjalnie poczekałam pod firma zeby sie podpytac przyjeli wszystkich, nawet kobiety ktore nie bardzo wiedza gdzie sa i pana od ktorego zajezdzalo alkoholem... Czyli biora ludzi "jak leci" ... Ja wiem ze na produkcje nie potrzeba byc wybitnie inteligentnym, ale wazne jest otoczenie w jakim sie spedza czas. Wiec... Nie wiem czy podjac ta prace...

belle
@Ja 07.06.2017 19:31
Dziś byłam na rozmowie w sprawie pracy w tej firmie... Stanowisko - pracownik produkcji. Wszystko pięknie, ale ... Była grupa o...

Radzę podjąć tą pracę, a za jakiś czas te brudne, śmierdzące potem, mało inteligentne kobiety będą wyrabiać 180 % normy i będą szanowane a Tobie pozostanie inteligencja.

Joanna

@Pracownikpiszesz, że nikt z okolicy nie chce już pracować w firmie. Co jest tego powodem?

Pracownik

Idzie mi juz 4 rok jak pracujetam.SA dni ciezkie w pracy i sa dni wrecz dobre.Na zarobki nie narzekam.Tylko malo czasu na przerwe jest.Najgorsze jest to,ze pchaja nas do autobusów jak sardynki i nie interesuje ich to czy ludzie maja miejsce w autobusie czy musi kilkanascie km stac by dojechac do pracy.Przez agencje najgorsze sa dni urlopowie.JAk przechodzisz z podfirmy na podfirme to nie masz urlopu zadnego i wtedy musisz brac bezplatny. To nie prawda jest,ze na calej hali w czasie upalów jest super chłodno to jest bzdura. Róbcie sobie 8h w miescu gdzie w kolo Was sa same duze maszyny i kazda chodzi to gorzej sie spocicie niz mielibysciena sloncu lezec. Nie jest tak pieknie w tym zakladzie.Ludzie nie zawsze sa mili zawsze znajda sie jakies baby,ktore interesuje Wasze zycie i obrobia Ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Starsi pracownicy sie zwalniaja bo juz maja dosc tego wyzysku a zas nawi pracownicy popracuja tydzien jak nie mniej i odchodza. Tak maja brak ludzi,ze sciagaja ludzi z Walbrzych do pracy,bo nikt w okolicy nie chce juz pracowac.

pani

a jak z jakością ? ktoś kontroluje czy idzie wszystko? trzeba poprawiać ?

Joanna

@OBECNIE TAM PRACUJEdziękuję za odpowiedź. To ważne, żeby dobrze czuć się w swojej pracy. @Pracująca o pracy na jakim dziale mówisz? Rozumiem, że jest ona obciążająca. Jakie są Twoje doświadczenia z pracy w Clinico Medical?

vis

Czy to prawda że kierownik żąda od pracowniczek informacji o menstruacji? Jeśli tak to nie mieści mi się to w głowie. Jest to jawne i chamskie naruszenie dóbr osobistych art 111 kodeksu pracy i 24 k.c macie prawo żądać poszanowania godności i zgodnie z prawem musi wam to zapewnić pracodawca jeśli tego nie robi powinniście zasięgnąć porady prawnika. Zgłosić to należy do Inspekcji pracy i do rzecznika praw obywatelskich.

pracownica
@vis 29.03.2017 18:13
Czy to prawda że kierownik żąda od pracowniczek informacji o menstruacji? Jeśli tak to nie mieści mi się to w głowie. Jest to j...

Bez przesady, aż tak strasznie to nie jest.

belle
@pracownica 04.04.2017 20:42
Bez przesady, aż tak strasznie to nie jest.

aż tak strasznie to nie, ale.... ??? jednak

OBECNIE TAM PRACUJE

Plusy: - praca w czystym - klima (latem nie trzeba się gotować) - dojazd za darmo - pieniądze dobre (gdzie zarobie więcej ?) - atmosfera w pracy super (to już zależy od ludzi i ich nastawienia) Minusy: -umowy na pod firmy -20 min przerwy Nie każdy się nadaje do pracy manualnej. Są ludzie któż nie przykładaj się do pracy tylko chcą wszystko za darmo, a niestety od siebie też trzeba coś dać

pracownik lini
@Pracująca 25.03.2017 15:21
Może pochwal się na jakim stanowisku pracujesz? Bo 7,5 godzinne siedzenie na linii bez możliwości wstania, rozprostowania się,...

Co dwie godziny jest 7 minutowa przerwa na rozprostowanie nog ,poza tym zawsze kiedy zajdzie taka potrzeba zostaniesz podmieniona na lini ,chociazby do wyjscia do toalety.Podmieni Cie lider,skoczek,administrator ,logistyk lub "kolezanki" z montazu .Nigdy nie ma z tym problemu .

Antek
@OBECNIE TAM PRACUJE 25.03.2017 14:50
Plusy: - praca w czystym - klima (latem nie trzeba się gotować) - dojazd za darmo - pieniądze dobre (gdzie zarobie więcej...

..a na formy narzędziowców potrzeba? ile płaca na utrzymaniu ruchu?

Joanna

@ja rozumiem, że pracujesz obecnie w firmie. Możesz opowiedzieć coś więcej na temat warunków zatrudnienia w Clinico Medical? Co uznałbyś za największy plus w swojej pracy?

Zenon

teraz szukają inżyniera ds jakości. Są jakieś pozytywy na dziś? :)

Joanna

Obecnie firma poszukuje osoby do pracy na stanowisko Inżynier ds. jakości. Co możecie powiedzieć o pracy na tym stanowisku w Clinico Medical?

nata

Pracowałam tam kilka lat. Nauczyłam się dużej dyscypliny i odporności na stres. Jednakże nie polecam. Przychodzą tam młode fajne dziewczyny z aspiracjami, które po kilku miesiącach zamieniają się w bezmózgie roboty. Kierownictwo stosuje ogromną presję na pracownikach często bez powodu. W większości Kierownicy nie posługują się płynnie żadnym językiem obcym ani nie posiadają wykształcenia wyższego - co u wielu pracowników budzi wręcz niesmak. Podwyżki zazwyczaj są co roku, ale obejmują tylko biurowiec. Kołnierzy z Administracji jest tyle,że nie można się połapać kiedy zostali poprzyjmowani. Zarobki są małe, normy wyrąbane w kosmos, śniadanie je się w biegu, ciężko jest coś załatwić. Bywają i takie kobiety, które za 30 gr więcej oku by wyłupiły swojej koleżance. Mobbing jest tu chlebem powszednim. Umowy na firmę zostają dane wtedy gdy wieloletni pracownik się zwolni. Pozytywów brak. Nie wiem dlaczego kobiety pracują w takim zakładzie. Rozumiem praca na jakiś czas ale na pewno nie na wiele długich lat. Świat poza Clinico istnieje tak jak i wiele fajnych firm w których można pracować oraz się rozwijać.

FREDI

Czy jest ktoś odważny ,żeby napisać i podać choć jeden powód ,dlaczego by miała tam podjąć pracę ?

FREDI
@bell 08.02.2017 01:24
bo pewnie potrzebuje kasy

Odpowiadam : Nie nie potrzebuje 'Kasy' i dla mnie ta wypowiedź jest wręcz żenująca i nie na temat !

FREDI
@bell 08.02.2017 01:24
bo pewnie potrzebuje kasy

Odpowiadam : Nie nie potrzebuje 'Kasy' i dla mnie ta wypowiedź jest wręcz żenująca i nie na temat !

FREDI

Zastanawiałem się czy pozwolić tam swojej żonie pracować , bo po przeanalizowaniu w/w opinii z moralnego punktu widzenia oczywiście , wyzysk [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dziwne teksty ? Czy jest tak naprawdę ? Czy po prostu ludzie zmyślają !?

Nsc

Witam a jak wyglada praca np na stanowisku ustawiacza czy narzędziowca tez jakieś rygory normy czy coś w tym stylu.

najlepszy
@Nsc 08.11.2016 10:50
A jak z obowiązkami robisz wszystko za wszystkich czy masz swoje obowiązki i tylko one Cię interesują. A ty na jakim dziale pra...

Pracowałem w tej firmie na stanowisku ustawiacza na vs1 i szczerze polecam . zarobki ok. atmosfera wśród ustawiaczy i ludzi świetna. Odeszłam tylko z powody 4-brygadówki i żałuje tej decyzji. Narzekają tylko pseudo ustawiacze którzy nie mają doświadczenia, i nie radzą sobie z procesem .

oko
@najlepszy 02.12.2016 07:05
Pracowałem w tej firmie na stanowisku ustawiacza na vs1 i szczerze polecam . zarobki ok. atmosfera wśród ustawiaczy i ludzi świ...

NIE ŻAŁUJ

sdfg@

@basia a co rozumiem ze oni nie maja swojej strony internetowj czy o co tutaj chodzi? pameitaj ze to nie jest żaden obowiązek wlasnie żeby firma takowa posiadala jak maja stalych klientów to może nie potrzebuja

niezadowolona

najgorszy zakład pracy w jakim przyszło mi pracować. na początku nie zauważałam tego burdelu jaki panuje wokół, ale im dłużej tam byłam, tym bardziej wszystko stawało się dzwine. cały czas tłuką do głowy, że ratujemy życie, że to nasze rodziny mogą używać tych produktów w szpitalu, pokazują obrazki maleńkich dzieci, przez które nasz wadliwy produkt może je zabić, a w rzeczywistości co się dzieje? nie liczy się jakość produktu tylko ILOŚĆ, normy do wyrobienia niektórych rzeczy są z kosmosu! nie wyrabiasz to nie zarabiasz, nie ma czasu na skontrolowanie wyrobionych produktów, także niewątpliwie wiele bubli trafia do szpitali. później płacz bo przychodzą reklamacje i wszyscy są niezadowoleni. kierownicy zamiast zająć się konkretami, czepiają się pierdół pod tytułem "ten koziołek stoi 2cm poza linią" jakby to było najważniejsze i wpływało jakkolwiek na jakość wyprodukowach wyrobów. pełno jest tzw. kołnierzyków, nie mam pojęcia co ich tam tyle robi, bo moim zdaniem ich zadanie polega na ciągłym przechadzaniu się wokół hali. ogólnie niektórzy liderzy traktują niesprawiedliwie swoich pracowników, jeżeli zostałaś/eś przeszkolona/y na jakąś maszynę to badź pewna/y że cały czas będziesz na nią chodzić, bo na innych działach nie ma pełnej obsady (ludzie się zwalniają, bo mają dosyć albo od miesięcy siedzą na chorobowym) w momencie kiedy pytasz lidera/ki dlaczego ciągle ty chodzisz na te maszyny otrzymujesz odpowiedź "bo jesteś przeszkolona", ale w momencie kiedy mówisz, że nie byłaś/eś szkolony a ktoś inny był, to i tak pójdziesz ty i przecież zaraz sie przeszkolisz i nie ma problemu. a inni którzy zostali już przeszkoleni? niewiadomo dlaczego nie mogą iść. wydawało by się, że jesteś osobą niezastąpioną i mogło by się spodziewać umowy na clinico, ale spotyka cię kolejne rozczarowanie. ludzie pracują tam długi czas przez agencje pracy, umowy są na 4mc, na 7mc i tak w kółko. dopóki nie zmienią ci agencji pracy. zbierasz sobie dni wolne na przymusowy urlop, który ma cały zakład, ale niefortunnie akurat tuż przed urlopem okazuje się że zmieniają ci podfirmę i cały urlop siedzisz na bezpłatnym, nie zdażysz sobie uzbierać wolnego na święta i znowu siedzisz na bezpłatnym, a to wszystko odbija się na premii. odradzam pracę w tym zakładzie, dzieje się coraz gorzej. oczywiście dla ludzi z okolicznych wiosek to idealna opcja, bo dojazd za darmo. ale domyślam się, że jeżeli w okolicy otworzy się jakaś nowa firma, wiele osób z clinico odejdzie, bez zastanowienia.

nina

to najgorszy zakład w jakim pracowałam i NIGDY WIĘCEJ takiego zakładu praca dla oszołomów z PGR-ów

anonim

(usunięte przez administratora)

an

Tak, aktualne, najlepiej złóż podanie w kadrach.

an

Teraz jest rekrutacja na mechaników utrzymania ruchu i na magazynierów.

pracownik

Witam obecnie jestem pracownikiem tej firmy ale oczywiście na pod firmę czyli jestem tzw pracownikiem tymczasowym . Oczywiscie to jest bardzo śmiesznę bo pracuję już tak 3 lata i jak na razie clinico nie ma zamiaru dawać umów na firmę a co najlepsze zwalniają się starzy pracownicy. Ale tzw kołnierzyków ciągle przybywa i oni na pewno nie mają umów tymczasowych to jest chore . Czas najwyższy się stamtąd zwolnić bo szkoda życia na tą firmę medalu się nie dostanie a atmosfera w tej firmie to czyste bagno po prostu szok!!!!!!!!!!!

gosc

Ciagle jest rotacja.Starych pracowników zwalniaja a nowych przyjmuja a pozniej maja pretensje,ze duzo jest reklamacji.Coraz gorzej z praca jest co raz wiecej ludzi nie ma pracy.Moze i zarobki dobre ale kiedys takie byly.Teraz tylko na lince mozna ewentuanie tak zarobic nigdzie indziej.

heheszki

i 3000 taaa...jasne :)

heheszki

jest rotacja jest :) ale przyjmują tylko swoich, wiem bo przecież byłam =D

Marek

Ale Wiola to grzmoci się jak rakieta :)

natalia

Jest ogloszenie o prace,warto aplikowac?Napiszcie czy jest mobing?Jak atmosfera czy trzeba drzec ryja itp,jakie zarobki na poczatek?

xxx

Dajcie spokój plotą o życiu prywatnym.Zacznijcie pisać o warunki w pracy.atmosferze.

anka

Szkoda tylko, że anonimowo. Tylko na tyle ją stać- obrazić, opluć, oczernić za pomocą internetu. Strażniczka moralności się znalazła, a może Ty się nam przedstaw, może Ciebie też znamy, Ciebie i twoje tajemnice, może z Ciebie się pośmiejemy, oplujemy publicznie. Chociaż może lepiej nie,bo to forum poświęcone jest WARUNKOM PRACY, a nie ŻYCIU PRYWATNYM PRACOWNIKÓW.

Arutek Brzeg Dolny

Jestem tego samego zdania co poprzednia wypowiedź Anki. Może ta osoba się po prostu mści i zawiera treści hejterskie.

anka

Odnoszę wrażenie, że ostatnie posty dodaje jedna i ta sama osoba. Pytanie tylko po co? żeby sztucznie podkręcić temat? Kręci Cię czyjeś życie? zastanów się nad sobą, żyj i pozwól żyć innym, bo to co wypisujesz raz że jest nie na temat, dwa jest po prostu żałosne, i trzy to nie twoja sprawa.

żeczy

hmm...rzeczy....

obserwator

kurna a co was obchodz zycie prywatne innych ludzi z zazdrosći to piszecie jak sie nie myle to tu mozna wpisywać opinie dotyczace pracy w zakładzie a nie o zyciu prywatnym pracowników takich żeczy to nawet nie powinno sie pisać na forum publicznym wiesz to zachowaj to dla siebie niewiem czy tobie było by miło gdyb chodziło o ciebie i każdy by pisał takie bzdury na twój temat lubi dziewczyna sie bzykac i co komu do tego

Arutek Brzeg Dolny

Te ostatnie dwa wpisy to żenada. Widać jaka firma takie wpisy. Co Was to interesuje co ta Pani robi, jest dorosła i ma do tego prawo. Zachowujecie się Panie jak stare baby ze wsi co wiecznie ploty sieją, normalnie zaścianek i patologia. Dobrze, że moja żona tam się nie dostała, bo jak miała by wśród takich Pań pracować to by choroby psychicznej dostała.

:D:D:D
@Arutek Brzeg Dolny 23.04.2015 20:08
Te ostatnie dwa wpisy to żenada. Widać jaka firma takie wpisy. Co Was to interesuje co ta Pani robi, jest dorosła i ma do tego...

No bo jak to tak? Seks dopiero po ślubie, a tu co? Partner, kochanek a i dzieci też ma! Tak nieczysta osoba nie powinna z domu wychodzić, a co dopiero robić w TAKIEJ PORZĄDNEJ FIRMIE!!!!! (ten komentarz nie jest formą obrażenia owej Pani, tylko jej wścibskich sąsiadek)

magaxyn

a jak wygląda praca na magazynie?

Kinga

No cóż, prawda jest taka że kompletnie nic sie nie zmieniło, harówa ponad normę nadal jest, tyle tylko że teraz bardziej pilnują ludzi w czasie pracy, a niedługo mają zostać zamonotowane kamery które obejmą praktycznie całą halę. Prawda jest taka, że gdyby nie zarobki na produkcji które są nieco wyższe niż najniższa krajowa to mało kto by tam zagrzał miejsce na dłużej.

wi8dz

WIDZĘ, ŻE NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO DALEJ JAZDA , BYLE JAK NAJWIĘCEJ ZROBIĆ . PONOĆ PRODUKTY TEJ FIRMY SA DLA LUDZI, A PRACOWNICY MUSZĄ ROBIĆ PONAD NORMĘ, BO KTOŚ PODKRĘCI LINIĘ I WSZYSCY SIĘ CIESZĄ ŻE DUŻO ZROBIONE. JEDNYM SŁOWEM II WOJNA ŚWIATOWA .

Arco

adninistrator, hmmm, pewnie na taśmie....

Świrek

Powiem raz i ostatni niedługo na magazynie nikt nie będzie pracował tam wszyscy najlepsi magazynierzy się sami zwalniają,którzy maja umowę na clinico jest dramat podobno,ale tak to jest jak mongole na gorze prowadza ten cały cyrk !!!

anonim32

Co wiecie o zarobkach na raku rzędu 3200 ? I jaka jest rzeczywistość w zarobkach w tej firmie ?

Zostaw opinię o Clinico Medical - Błonie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clinico Medical