Droma s.c.

Zabrze - DROMA

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o Droma s.c.

Opinie o Droma s.c. Gliwice

Nie przegap nowości o Droma s.c.!

31.05.2017 18:35

Kret

01.06.2017 14:40

*przepraszam, ale odpowiedź miała dotyczyć użytkownika StaraSkarpeta a nie Smile.
    MIChael

01.06.2017 14:47

chyba dawno nie byłeś w firmie. Osób z najniższą krajową jest zaledwie kilka procent. Roboty dużo ale da się zarobić m(to prawda ze kosztem ilosci godzin, ale gdzie indziej nie miałem takiej mozliwosci)
    dom

23.05.2017 16:25

Witam co tam wynagrodzenie co powiecie o takiej Firmie co nie płaci na czas pracownikom mało z tym wynagrodzenie za miesiąc kwiecień jeszcze nie został wypłacony pracownikom a zbliżamy się ku końcowi miesiąca maj, hańba i wstyd , informuję też iż wynagrodzenie w innych miesiącach jest wypłacany dopiero 15 każdego miesiąca gdzie jest to łamanie prawa sprawa nadaje się do prokuratury i do PIP. pozdrawiam zarząd i wszystkich poszkodowanych pracowników .
    Aneta

26.04.2017 13:22

@margonia możesz powiedzieć coś więcej na temat obecnej sytuacji w firmie? Bardzo cenne będą dla użytkowników forum pełniejsze wypowiedzi. Dlatego też mam nadzieję, że rozwiniesz swoją wypowiedź mówiąc coś więcej na temat tego co dzieje się w Droma.
    dom

23.05.2017 16:39

to jest nie prawda że Firma płaci na czas jest już 23 maj idalej pracownicy czekaja na wynagrodzenie za kwiecień
    Smile

24.05.2017 11:33

Którzy pracownicy czekają ? Po sprawdzeniu okazało się że dwie osoby nie odebrały pieniędzy bo po prostu po nie się nie zgłosiły.
    Gregory

24.04.2017 15:07

Na jakie stanowiska są teraz przyjęcia. Mam blisko więc chętnie spróbuję, bo czas i koszty dojazdu by odpadły.
    kumaty

15.04.2017 20:08

na olx-ie pojawila sie oferta pracy do kilku miejsc w zabrzu i gliwicach cytuje Firma z Gliwic zatrudni do pracy od zaraz mężczyzn oraz kobiety do produkcji rolet i przy pracach magazynowych. Posiadamy oddziały w Zabrzu i Gliwicach. Zapewniamy szkolenia, więc nie wymagamy doświadczenia na produkcji. Praca wykonywana jest w systemie jednozmianowym od 7.00-15.00 Oferujemy dużo kierunków rozwoju a co za tym idzie indywidualnie dobierane stawki godzinowe w zależności od nabytych umiejętności. W razie pytań proszę o kontakt do godziny 15.00 - // filia Zabrze - 668572627 - produkcja // filia Gliwice Centrum - 668581768 - prace magazynowe // filia Gliwice Centrum - 668577236 - produkcja // filia Portowa - 668582991 - produkcja, magazyn nie interesuje mnie pisanie na tym forum na odpowiedzi nic nie wnoszące do moich kilku pytan :) 1 Ile zarabiaja najmniej a ile najwiecej magazynier i produkcyjny i w jakich lokalizacjach 2 za mniej niz 2000 netto bez nadgodzin to nawet nie ide na rozmowę więc czy jest sens wogole wysylac cv? pozdro dla kumatych
    Keniu

01.07.2017 21:47

Ja tydzien przepracowalem robota fajna ludzie nawet ok.ale zajob teraz jest I wymagaja zeby w niedziele nawet chodzic.a od wrzesnia niebd tyle godz I lipa
    ktoooos

16.02.2017 12:02

Witam, Jakie zarobki na produkcji?
    Ktos

16.02.2017 13:24

Dobre
    Majes

17.01.2017 22:42

@generał a jakieś konkrety??
    majes

17.01.2017 21:17

Warto iść jako kierowca tam?Jak kasa,warunki pracy?Jak to wygląda z tymi wyjazdami?Ile ich można zrobić bez problemu?
    generał

17.01.2017 22:02

jak jesteś ogarnięty to będziesz zadowolony
    kasik

17.01.2017 08:16

Dziękuję za odpowiedź, a można się dowiedzieć coś o wynagrodzeniu ?
    kasik

13.01.2017 10:12

Witam, pracuje ktoś na Portowej? Jakie tam warunki?
    kret

13.01.2017 10:39

warunki dobre , można się obijać i papierosy palić , pogadać ze wszystkimi na wesoło też się da miła i fajna atmosfera , jak nie przyjdziesz do roboty to zrozumieją , da się pościemniać

09.01.2017 20:46

rasputin

16.01.2017 19:33

Przecież wszystkie panie w Dromie są S U P E R, czy nie?
    albert

11.04.2017 21:04

Która to pani ?
    Ktosiek

06.01.2017 21:19

Nie polecam tej firmy. Brak profesjonalnego zarządzania pracownikami. Brak adekwatnych zarobkow w stosunku do obowiązków i serca wlozonego w pracę.knucie obgadywanie i kombinacja. Nie nie nie i jeszcze raz nie

23.11.2016 20:27

@smile Psychoanaliza nietrafiona. Za plecami zgadzam się inaczej się nie da. Wszelkie próby zwrócenia na coś uwagi odwracane są na niekorzyść pracownika. Skarżyż się znaczy cos z tobą nie tak i już jesteś na cenzurowanym.
    ED

11.10.2016 11:52

No dobrze, ale jakich zarobków można się teraz spodziewać? W końcu dbają o stabilne warunki pracy, co jest dobrym znakiem.
    jw

29.10.2016 23:06

Jakie stabilne warunki pracy? Zanim zdążysz poznać wszystkich, którzy tam pracują, połowa już się zwolni :D Rotacja non stop, nikt normalny nie będzie tam siedział.
    Antiga

10.10.2016 18:46

Napiszcie gdzie te ogłoszenia o pracę. Mieszkam blisko i pasowałaby mi lokalizacja. Nie umiem znaleźć ogłoszeń.

07.10.2016 19:44

@henryk pomysł eksportu osłon zewnętrznych i wewnętrzych na Holandie trafiony w 100% interes się kręci, ale dziwi mnie ze szefostwo i cala kadra zarzadzajaca nie widzi problemu w tak ogromnej rotacji pracowników, przeciez co pol roku ekipa wyglada zupelnie inaczej non stop nowe twarze mysle ze kazdy wie ze jezeli jest duza rotacja pracownikow to w firmie nie dzieje sie dobrze, a wystarczyloby odrobine szacunku do pracowników, ludzkie warunki pracy prawo do przerwy czy chociazby miejsce do zjedzenia, czy toalety mieszczące się w jakichkoolwiek standardach XXI wieku system motywacyjny zamiast kar pieniężnych. pracownik który jest motywowany do pracy jest napewno bardziej wydajny niż straszony. Droma byłaby naprawde fajna firma ze stalymi doswiadczonymi pracownikami godnymi zaufania, ale po co skoro liczy się tylko hajs jaki szefostwo napycha sobie do kabzy i oszczedzanie na podstawowych przywilejach
    Smile

08.10.2016 12:33

Buldog ty takim małym szczeniaczkiem pachniesz , niby dużo do powiedzenia masz ale tylko za plecami . Pracowales chyba dawno temu . Musiałem coś mieć na sumieniu i wyleciales z pracy a teraz bzdury na firmę wypisujesz. Życzę powodzenia.
    margonia

26.04.2017 13:19

Niestety, to wcale nie są bzdury. Tam nikt nie wylatuje. Ludzie sami odchodzą. Fatalne warunki pracy.

07.10.2016 19:44

Aga

06.10.2016 15:25

Firma jak inne. Nie każdemu pasuje, ale jednak cały czas się rozwijają i zatrudniają nowe osoby.
    Aga

06.10.2016 15:25

05.10.2016 21:37

syf, jeden wielki syf brak jakiegokolwiek bhp, cud, że jeszcze nie było bardziej poważnego wypadku, toalety wyglądające i śmierdzące gorzej niż na dworcu (nawet ta koło szefostwa!) chaos nikt nic nie wie, naprawde garstka osób zna się na tym co robi, reszta jest z przypadku, bez szkoleń obsługują klientów hahaha, wystarczy chwila w biurze żeby zorientować się że większość pracowników zachowuje się jak dzieci we mgle, starają sie i tego nie mozna im odmówic ale w takim chaosie jaki tam panuje ciężko byłoby się skupić na zrobieniu kupy! nie pozdrawiam szefostwa naturalnie, z powodu braku szacunku do swoich pracowników.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Droma s.c.?

Kontakt - Droma s.c.

Horsta Bienka 8B 44-100 Gliwice

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane

28.09.2016 22:15

Alec Baldwin

01.10.2016 18:01

Nie ma nudy ;)
    kataryna

27.09.2016 21:38

Koleżanko/kolego z bólem żołądka. Masz rację, coś jest nie tak. Zastanów się jednak z kim, bo mnie nic nie boli.

21.09.2016 10:20

NICK

25.09.2016 10:27

I żeby nie było, że tylko negatywnie - ludzie w biurze naprawdę spoko (poza kilkoma jednostkami). Najlepsza p. Anetka :)
    Paker

27.09.2016 19:31

Mogę polecić dobrego gastrologa ;) Może źle się odżywiasz?

29.07.2016 19:32

bleee

01.08.2016 22:20

Brud, smród i wszechobecny syf zarówno na produkcji jak w biurze. Chlewiki bywają czystsze.

27.07.2016 21:28

ar

29.07.2016 17:16

Nie ma żadnych benefitów.
    Ziko

27.07.2016 18:13

Witam pracuje w tej firmie. Paręnaście miesięcy i co zauważyłem że jest patologia ale w śród młodzieży którzy chcą zarobić a nic nie robić pracuja aby do wypłaty albo do chwilówki a weekend niech pracuja emerycl gdyby nie emeryci to firma kleczy pozdrawiam myślący emeryt
    Coco

10.05.2016 14:27

No właśnie ja zrezygnowałem ze stałej pracy bo tu przy rozmowie inaczej wszytko wyglądalo wiec wydawała się lepsza niestety w praktyce wyszło inaczej ...kombinacje a i zarobki średnie nie płacili podstawy urlop liczyli jak chceli ...i co przed końcem umowy zostałem bez pracy tak z dnia na dzień wiec chyba coś nie tak ...ale człowiek wiadomo szuka dalej czekałem tylko na pit naszczescie dostałem bo jakbym nie dostał to pewnie bym dalej toczył walkę z nimi na innym froncie
    Tytus

10.04.2016 10:33

Ziomek trochę jesteś w błędzie pakowacze to pakują ponieważ lubią to robić. Szef nigdy nikogo nie zwolnił za bycie szczerym ani nikogo nie zmusza do pozostania na stanowisku batem. Mogą iść i powiedzieć co ich boli. Skoro siedzą cicho i robią to co do nich należy to jest to znak ze można im dołożyć roboty. To całkowicie naturalne.
    ziomek

08.04.2016 20:49

To ja Ci proponuje przejść się na teren firmy i zapytać pierwszego lepszego pracownika po której godzinie mają sobie liczyć nadgodziny, skaut napisał prawdę A z nóg Cię powali jak spytasz się tych chłopaków którzy pakują tam towar na auta ile mają przepracowanych godzin w miesiącu czy chociażby w tygodniu mówiąc od poniedziałku do piątku bo oni muszą pracować praktycznie codziennie po ponad 10 godzin . Boją się o pracę i chyba dlatego cicho siedzą. Więc ANEKS myślę że teraz to zrozumiesz , są wyzyskiwani i z zacisnietymi zębami godzą się na to bo muszą, wspolczuje im i mam nadzieje że ktoś w końcu poczyni odpowiednie kroki aby naglosnić tą sytuacje, ich poświęcenie nie jest warte tych zarobków które i tak w świetle kodeksu pracy jest za małe. Więc dlaczego nikt z pracowników się niepostawi ? Domysl się jaka byłaby za to nagroda . Pozdrawiam.
    skaut

01.04.2016 15:07

ZAPOMNIAŁEŚ DODAĆ ŻE W TEJ FIRMIE NADGODZINY SĄ LICZONE PO 10tej GODZINE PRACY. CO JEST NIEZGODNE Z PRAWEM I KODEKSEM PRACY!!!!! TO NAPEWNO ZOSTANIE ZGŁOSZONE. NA 2 HALE PRODUKCYJNE NA HORSTA BIENKA SZEFOSTWO WYWIESZA ZWYKŁE RĘCZNIKI ZAMIAST PAPIEROWYCH ,ŚMIERDZĄ I AŻ WSTRĘT ICH UŻYWAĆ.
    qwet

05.11.2015 19:58

Nie wiem skąd te negatywne opinie, bo już jakiś czas tam pracuję i widzę totalnie inaczej. W sezonie dużo pracy i dla tych co się obijają nie ma tu miejsca. Atmosfera całkiem fajna. Szef oaza spokoju aż czasem za bardzo.

19.02.2016 18:33

widze ze odezwali się znajomi i przyjaciele Szefostwa :) tak, dla nich warunki pracy i płacy są zupełnie inne ... :)

12.07.2015 20:02

ar

16.07.2015 19:10

"Negocjacje", hehe. Tam nie ma żadnych negocjacji, po prostu pytają niemal dosłownie za jak niską stawkę jesteś w stanie pracować

23.07.2015 23:22

Maćku - pytania o wynagrodzenie - to norma na rozmowach kwalifikacyjnych i z tym się zgodzę, ale nie w takiej formie, jak to czyni szefowa Dromy. Nie jest więc normą pytanie o wynagrodzenie gdy: - pytanie zadaje się "publicznie" przy innych pracownikach firmy nie związanych z rekrutacją, - gdy pracodawca wcześniej nie doprecyzuje na jaką umowę możesz liczyć - tj umowa zlecenie czy umowa o pracę, - oraz przede wszystkim jak byś odpowiedział, gdyby do tego wszystkiego co powyżej napisałam - pracodawca zadając Ci pytanie o wynagrodzenie powiedział - "przy czym zaznaczam, że u nas się nie pracuje 8 godzin". To jak byś się wtedy wycenił? przecież stawka miesięczna wynika ze stawki godzinowej, a jest różnica pracować dziennie 8 godzin czy 10 czy 12 ... albo nie wiadomo ile, bo pracodawca nie określił ile godzin wynosi dniówka w Dromie - i tak właśnie kształtuje się właściwy obraz pracodawcy i podejście do pracownika w tej firemce. Skoro w Dronmie wymiar etatu to ponad 8 godzin to chyba ktoś sobie źle wyliczył - ilu pracowników należy zatrudnić, by czas pracy pracownika był zgodny z Kodeksem Pracy. Przy czym dodam że rozumiem, że czasem w wyjątkowych momentach pracodawca może mieć prośbę, by pracownik w danym dniu został dłużej- jednak to musi być wyjątek a nie norma jak w Dromie.
    alicja w krainie czarów

11.07.2015 22:11

Odnośnie wypowiedzi lilki, zgadzam się w 100%! Uderzające jest jakim brakiem szacunku do rozmówcy i przyszłego pracownika wykazuje się Pani Szefowa! Pytania zwalające z nóg, np: "Ile najmniej chciałaby Pani zarabiać? ".... i co tu odpowiedzieć? :D A warunki pracy, nawet biurowej...jakie są , kandydat widzi :D Bardziej odpowiadają survivalovi niż warunkom pracy, zgodnym z normami ;)
    Kornello

27.05.2015 08:28

Hehe na rozmowie mówią jedno co okazuje się bajką, fikcją. Przychodzę na szkolenie do kierowcy X i co? Nagle okazuję się że wyjazd jest na 2 dni, trzeba auto ładować od południa do późnych godzin wieczornych, potem jechać całą noc... Spanie na fotelach i milion rzeczy do nauczenia, a w rezultacie dostaje się niby jakieś tam pieniądze, które po podliczeniu okazują się liche... Nie polecam tej firmy, zwyczajnie wykorzystuje kierowców i ich okrada... panuje tam chaos i kompletna dezorganizacja...
    Man_dat

16.05.2015 20:19

Witajcie. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca kierowcy w tej firmie...interesuje mnie głównie ile się zarabia, ile jest wyjazdów w miesiącu i czy wypłaty są na czas. ogólnie to każda informacja dotycząca stanowiska kierowcy jest dla mnie ważna.
    pogo pogo

09.05.2015 22:07

W biurach faktycznie mają bajzel,na jakieś 35m kw.pracuje około 10-15 osób Pierwsza rozmowa faktycznie..wszyscy się kręcą jeden wielki chaos Tak nie powinna przebiegać rozmowa kwalifikacyjna. Do rzeczy..kierowcy zarabiają całkiem nieźle w porównaniu do kurier ki w dpd:) mam pytanko czy "Pani" Partycja i """Pani""" Gosia czy jak jej tam,nadal pracują w Droma s.c na stanowiskach kierowniczych?

01.05.2015 09:40

Aplikowałam do tej firmy na stanowisko biurowe. Oceniam firmę na niedostateczny już na podstawie krótkiej rozmowy można było wywnioskować wiele bardzo negatywnych spraw. Mianowicie: 1- zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną- telefon otrzymałam o godz. 12.00, że zapraszają mnie na rozmowę w tym samym dniu na godz. 14.00 - to jakaś paranoja, ale że zależy mi na pracy, ponadto ul. Horsta Bieńka, gdzie znajduje się Droma mieści się w pobliżu mojego miejsca zamieszkania, poza tym prawie w tym dniu już jedną rozmowę kwalifikacyjną miałam na strefie ekonomicznej, więc byłam mentalnie juz przygotowana do rozmów z pracodawcą więc postanowiłam przyjąć zaproszenie. dotarłam do domu i szybko "odświeżyłam" sobie ofertę pracy w komputerze i pojechałam na rozmowę. 2. Na szefową musiałam chwilę poczekać, ale ok, to szefowa, więc to normalne. Czekałam przy pierwszym biurku zaraz za drzwiami szklanymi wejściowymi do biura, gdzie pracownica pracowała sobie na komputerze. Tą panią na marginesie dobrze wspominam - kulturalna, inteligentna - wiedziała o co pytać - konkretnie. 3. Rozmowa - nie odbywała się w odosobnieniu ale właśnie przy tym biurku przy drzwiach wejściowych, PRZY POZOSTAŁYCH PRACOWNIKACH, przy osobach wchodzących i wychodzących - jednym słowem ogólny nieład. 4. Dodatkowo wyjątkowo nietaktowe było pytanie o oczekiwaną wysokość wynagrodzenia - jest to pytanie normalne u pracodawców- ale nie jest normą wypytywać o to przy reszcie pracowników. 5. Zacna "pożal się Boże" "szefowa", która jest mniej więcej w moim wieku chciała mądrować i zadawała tak głupie pytania - że brak słów. Rozumiem, że pracodawcy może też się wpadka z głupim pytaniem trafić, no ale jeśli pośród tych pytań nie ma ANI JEDNEGO konkretnego pytania odnośnie stanowiska pracy, i czynności jaki się wykonywało, oraz umiejętności, które się posiada czy doświadczenia zawodowego to już jest śmiechu warte. - "szefówka" między innymi pytała ile wynosi zasiłek dla bezrobotnych, - czy studia robiłam zaocznie - a kończyłam je 10 lat temu. - czy podyplomowe też zaocznie - szczytem było pytanie o określenie wysokości zarobków, przy jednoczesnym podkreśleniu "NO ALE TUTAJ SIĘ PRACUJE WIĘCEJ NIŻ 8 GODZIN DZIENNIE" - co to znaczy "więcej"? - 9, 10,15??? jak tu do takiego pytania się wycenić - poza tym świadczy to że pracodawca jest do d..y, bo nie wie ilu pracowników potrzebuje, zeby mogli pracować po 8 godzin - ZGODNIE Z KP.!! czyli BRAK ORGANIZACJI I ROZEZNANIA (ja rozumiem, że czasem w firmie można dłużej zostać ale to powinno być SPORADYCZNE - a dziennie to już powinny być PŁATNE NADGODZINY. - Totalny (usunięte przez administratora) br /> - czy chciała bym pracować na umowę zlecenie (mimo że w ofercie firma pisała że oefrerują umowę o pracę. 6. Przy końcu rozmowy to już był ELEMENTARNY SZCZYT BRAKU KULTURY - szefowa wyraźnie była rozbawiona - jej idiotyczny ironiczny uśmiech nie schodził jej z pyska!!! Z trudem się pohamowałam żeby jej czegoś dobitnie nie opwiedzieć. Widzę że firma NON - STOP rekrutacje prowadzi i możliwe, że kandydaci wywołują już u szefuni ROZBAIWENIE. Jednak skoro już tyle rozmów przeprowadziła powinna już jakiejś choćby MINIMALNEJ OGŁADY się nauczyć i OBYCIA z ludźmi. Pani beznadziejna i bezczelna szefowo - jeśli czytasz, to to wiedz że ja ZAOCZNIE ukończyłam studia ALE JESTEM FACHOWCEM OD REKRUTACJI I SELEKCJI. - poszła byś na te - Twoim zdaniem nie wymierne ZAOCZNE STUDIA - to byś się dowiedziała CO TO JEST KAPITAŁ LUDZKI!! - ty nie masz KAPITAŁU I NIGDY GO MIEĆ NIE BĘDZIESZ CO WIDAĆ PO OPISACH NA TEJ STRONIE. Każde doświadczenie jest jednak dla mnie cenne także i z tego też wniosek wyciągnłam - jeśli firma nie szanuje mnie i siebie i na "ostatni gwizdek" zaprasza na rozmowę - ODMAWIAM - bo to fakt ŚWIADCZĄCY O BRAKU ORGANIZACJI I DZIADOSTWIE NA OSTATNIĄ CHWILĘ. po powrocie do domu znalazłam tu Wasze negatywne opinie i pokrywają się one z moją opinią po tak krótkiej rozmowie.
    Żałosny Majk

02.03.2015 15:21

Magazyn produkcja i kierowcy trzymają fason (równe chłopaki), natomiast w biurze panuje chaos, jeden na drugiego kręci bata i rzuca kłody pod nogi... atmosfera jest gorsza niz w przedszkolu. Nikt nikogo nie szanuje wszyscy są śmieciami w jednym kiblu.
    Tryb

10.01.2015 01:42

Jak zwykle w takich przypadkach więcej pytań niż odpowiedzi. Zastanawiam się czy można liczyć na dobre wynagrodzenie u nich, bo z tego co widzę to działają nie tylko na terenie Gliwic http://www.bramy-rolety.pl/kontakt.html Możecie powiedzieć jak wygląda u nich funkcjonowanie firmy a przy okazji podać średnie zarobki?

22.10.2014 18:40

ktosiek

19.03.2015 08:44

podejrzewam, że dobrze pracowała. prawda w oczy kole? nie ma tam absolutnie żadnych warunków do pracy, wszystko niezgodne z bhp, p/poż, kp. To nie Droma a DRAMAT! Aż dziw ze to jeszcze funkcjonuje. Jeden wielki bałagan, i nie mam na myśli tylko wszechpanującego brudu. Ale najważniejsze, że dla szefostwa kasa się kręci, nie? :)

Zostaw merytoryczną opinię o Droma s.c.