Droma s.c.

Zabrze - DROMA

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o Droma s.c.

Opinie o Droma s.c. Gliwice

Nie przegap nowości o Droma s.c.!

driver

15.05.2019 17:49

Witam. od pewnego czasu rozglądam się za nową praca jako kierowca C+E i od lutego widze ogłoszenie wisi. zastanawiam się czy jest sens aplikować. Jaka jest sytuacja na lini kierowcy dyspozytorzy? jakie warunki płacowe? firma aż tak sie rozwija że ciagle przyjmują czy raczej uciekają kierowcy? każda opinia na wagę złota;)
    ByłyBeduin

17.05.2019 19:23

Dromowicz dobrze napisałeś stoją i rdzewieją bo chętnych brak przez wasze rządy... Dobry logistyk trzyma z kierowcami a nie jest przeciwko kierowcom...
    DROMOWICZ

18.05.2019 13:57

Nie warto szkoda zdrowia. Bedziesz zmuszany do nadgodzin i oczywscie praca we wszystkie weekendy w miesiacu. Traktowany jak śmieć. Twoje zycie osobiste w tej firmie nie bedzie istnialo. Wiec sie zastanow czy warto.
    Jolka

14.05.2019 20:46

Ile wynosi pensja brutto?
    Zaneta

15.05.2019 15:42

Zdecydowanie za mało w stosunku do wykonywanej pracy
    Składacz

20.04.2019 07:17

"szanowny" panie starszy, na początek zrób pan porządek na odcinku swojego życia, posplacaj pan dlugi i inne zobowiązania a potem rozliczaj pan innych. Tu nikt za panem nie teskni, to co robiłeś przejął inny który się do niczego innego nie nadaje (tak jak ty). My zapieprzalismy po kilkanaście godzin żeby zrobić wyjazdy a ty siedziałes na stole i wychodziłes o 14 bo komornik ci zabierze co zarobisz więcej. I ty się powolujesz na prawosc???? Nie jątrz i po prostu nie bądź śmieszny.
    Dromowicz

21.04.2019 16:30

Nikt Ci nie kazal zostawac aby robic wyjazd. Jak jesteś taki mądry to Czy firma zaplacila Ci za te nadgodziny na konto czy dostales w kopercie ? Moze facet nie chciał dostawać tzw. lewych pieniędzy?
    Ozon

07.05.2019 08:17

Tragiczny Twój wpis . Typowy kabel z Ciebie . Jak można upubliczniać czy ktoś ma komornika czy nie ? co ciebie obchodzi życie prywatne innego pracownika ? Każdy ma prawo mieć zdanie na temat swojej firmy . Możesz mieć zdanie inne ale inwektywy do sąsiada , współpracownika ? Żenada .

18.04.2019 19:56

Szanowni Państwo Jest takie stare powiedzenie na określenie Państwa poczynań:Wije się jak piskorz. Za wszelką cenę chcecie mi udowodnić, że ziemia jest płaska, to przenośnia. Jeszcze raz kolejno wymienię wpisy, w których nie ma ani słowa o pracy w DROMIE, o pracodawcy, o warunkach pracy w DROMIE. Nie ma tam czegokolwiek co wskazywałoby na DROMĘ, a służy to jedynie zagęszczeniu początku strony, by już nikomu nie chciało się szukać dalej. Ktoś robi to na polecenie szefostwa DROMY, a Państwo jakimś cudem tego nie chcecie widzieć. Proszę spojrzeć na wpisy Czarnego i Tadeo w dniu 17.04. Wszystkie w tym samym czasie na zasadzie kopiój - wklej. Po tym mailu pokażę Państwu jak to działa. Wyślę utwór muzyczny zespołu ANALOGS, a wpis zatytułuję MUZYKA W DROMIE i napiszę, że podczas pracy jest fajnie, bo można słuchać muzyki. Już teraz proszę admina by nie cenzurował tego utworu, gdy nie uczyniła tego żadna inna cenzura. Muzykę tę można usłyszeć w radiu, na SPOTIFY, na You Tube i Bóg wie gdzie w wersji nieocenzurowanej. (usunięte przez administratora)

19.04.2019 15:39

A Pan Dromowicz, nie mający odwagi podpisać się prosi bym odszedł z honorem. Własnie o honor chodzi. I to nie ja zagłębiałem się w tajniki psychiki ludzkiej lecz inni ukrywający się pod pseudonimami. Może to Pan Dromowicz boi się by się nie okazało, że to On ukrywa się pod tymi wszystkimi pseudonimami i pseudonaukowymi wywodami. Pozdrawiam Go jednak i życzę więcej odwagi.
    Dromowicz

19.04.2019 22:55

(usunięte przez administratora) Nie podpisuje się i to nie ma nic wspólnego z tchórzostwem. Ja po prostu nie chcę robić z siebie idioty. Pracuje w firmie bo zmusiła mnie do tego sytuacja, a w każdej pracy nie jest lekko, ludzie są różni. Także nie roznamiętniaj się tak nad Dromą tylko poszukaj sobie innej pracy, jak będziesz zajęty nie będziesz tych bzdur wypisywał i umoralniał ludzi. My jeste#my dorośli, żadnego Guru nie potrzebujemy. Pozdrawiam
    Janusz

19.04.2019 12:59

(usunięte przez administratora)Zbawicielu Brakuje nam Ciebie , widzę że wiele dobrego mógłbyś zrobić na świecie. Wiesz pewnie że zbyt wiele butelek z tworzywa się produkuje , zajmij się tym proszę , a i powietrze mamy na Śląsku zanieczyszczone, w tym temacie także potrzebna jest Twoja pomoc. Z góry dziękuję :) (usunięte przez administratora)
    Mariola

18.04.2019 21:48

Czemu wy tak narzekacie na Drome. To taka pro rodzinna firma dzięki niej zapomniałam jak wyglądają moje dzieci cały czas pracuję po 12h aa i nie kłócę się z mężem ponieważ cały dzień spędzam w pracy oczywiście mogę wsiąść zaliczkę jak ktoś wcześniej zaznaczył jest to plus ponieważ mam zabezpieczenie finansowe ale skoro jestem cały dzień w pracy to też nie wydaje tej zaliczki zostaje więcej dla mojego Męża i naszych dzieci. Gorąco polecam mamusią .
    Heniek

18.04.2019 17:56

Kazdy narzeka na firme a tak naprawde jest duzo pozytnyh zalet jedna z nich jest wynagdordzenie 1630 dostaje na konto a 2 razy tyle dostaje 10 każdego misiaca. Mam komornika wiec nic mi nie zabiera mogę wiecej pić. Kocham Drome
    Deperacja dromy

18.04.2019 09:20

(usunięte przez administratora)Czemu nikt z biura nie napisze ze jestescie zastraszani. Ze dostajecie najniższa krajowa(usunięte przez administratora)

14.04.2019 10:06

Piotr

16.04.2019 16:44

Olu Dobrze że piszesz w ten sposób , wielu pracowników w firmie Droma nie wie że nie potrzebnie ulega sugestiom ludzi wpisujących kłamliwe i nieprawdziwe opinie o firmie. pozdrawiam Piotr
    Olo

16.04.2019 23:00

To prawdziwe odczucucia , nie ma w tym bajki tylko real .
    Były pracownik biura

13.04.2019 23:25

Wpisy "kopiuj-wklej" aby zepchnąć negatywne ale prawdziwe komentarze niżej... Żałosne, ale jaka firma takie zachowania... Szkoda, że w tej firmie jest wciąż za dużo ślepych osób, które z uwagi na niezgorsze zarobki pod stołem godzą się na takie warunki... Jakby wszyscy zmadrzeli i naraz rzucili papierami to firma odczulaby to dotkliwie. Niestety brak odwagi cywilnej i wlazenie właścicielom w wiadome miejsce to łatwiejsza opcja. W dromie sukces odnoszą jedynie nieroby i cwaniaki... Normalne i inteligentne osoby już dawno poszły z tej firmy.

12.04.2019 06:18

12.04.2019 12:23

Maro i następny Jemu podobny autor. Dlaczego wstawiacie takie teksty. Nie dotyczą firmy, ludzi w niej zatrudnionych i panujących tam relacji. Są dwie możliwości: 1) DROMA płaci tchórzliwym gnojkom, którzy wstydzą się swoich nazwisk i przede wszystkim nie maja odwagi. Napisaliście (skopiuj-wklej) w sumie pożyteczne i pomocne teksty, więc skąd brak odwagi. Fakt, że te teksty nie maja nic wspólnego z DROMĄ. 2) Ktoś z pracowników DROMY, może totumfacki Pana Włoska otrzymał polecenie wstawienie do GOWORKA czegokolwiek co przykryje niekorzystne, ale prawdziwe opinie o tej Firmie. Tak czy tak ten ktoś powinien mieć cywilna odwagę i podpisać się imieniem i nazwiskiem. Pozdrawiam Ryszard Nowak
    Palaaa

12.04.2019 16:21

Przecież to oczywiste, ze ktos z firmy to pisze zeby negatywne komentarze zeszly nizej. Nie wiem tylko dlaczego admin goworka nir usuwa tego spamu skoro nie wnosi nic na temat dromy

11.04.2019 15:06

Melliodas

12.04.2019 16:51

Polać Jej Dobrze mówi , bo takie rzeczy co wypisuje Ta osoba to jest zniewaga i oczenianie wiąże sie to z art 212 kk i art 216 ss Kk grozi to grzywną,ograniczeniem lub pozbawieniem wolności

13.04.2019 00:12

To jest jakas masakra dziewczynę widzę co poraz kolejny idzie przez hale i płacze tak oczerniac osobę niewinna pewnie jej już siadlo na psychice bo to widać już nawet nie uśmiecha się jak na początku tu przyszła ładna kobieta widać że ma dobry charakter a ktoś chce ją zniszczyć dlaczego..... Z zazdrości widziałem jak się angażuje w pracę a na bezbronne kobiecie robić jej krzywdę ogarnijcie się ludzie róbcie swoje...... Może i podoba mi się Żaneta ja jej nie bronię ale widać na początku było że z niej fajna kobieta

10.04.2019 11:48

Tez ja

10.04.2019 21:26

Potwierdzam(usunięte przez administratora) Ciezko sie dogadac, poniewaz niektórzy nie wladaja biegle żadnym językiem. Radze omijać szerokim łukiem.
    Onaaaaa :)

11.04.2019 18:50

Widze ze pracujesz na tym stanowisku na tyle dlugo by juz ocenic kazda z kobiet osobna,uwierz ze wszystkie baby maja cos za uszami i kazdy w dzisiejszych czasach obgaduje a bo ta ma.za dlugie tipsy a bo.ta za duzo solarium a ta chuda a ta za gruba...rozumiem ze na tyle.kobiet nie umiesz sie dogadac z zadna z nich? (usunięte przez administratora) ma juz swoj staz w danej firmie i widocznie wyrabia sie ze swoimi obowiazkami skoro ma czas na telefon pewnie jesli by sie nie wyrabiala to te wszystkie baby jak to napisalas by ja "zjadly" w firmie Droma faktycznie sa rozni ludzie ale nie mozna nikogo obrazac i szanowac nalezy sie wzajemnie! A kulturalni ludzie mowia sobie w oczy ze cos.jest nie halooo a nie pisza na forum ! Faktycznie w Dromie rewelacji nie ma ! Ale tragedii rowniez! Skoro pracuja tam ludzie z tak dlugim stazem pracy ! To mlodym zawsze cos nie pasuje...A nie pasuje tym którzy.nie sa nauczeni pracy w wiekszym zespole,bo.faktycznie teraz na.Bojkowskiej jest mnóstwo ludzi...Pozdrawiam !
    smaczny

11.04.2019 17:27

Romantyzm (z fr. romantisme, od roman – powieść, opowieść) – epoka w historii sztuki i historii literatury trwająca od lat 90. XVIII wieku do lat 40. XIX wieku. Romantyzm był ruchem ideowym, literackim i artystycznym, który rozwinął się początkowo w Europie i wyrażał się w poezji, malarstwie i muzyce. Powstał jako reakcja na zmiany społeczne i polityczne wywołane rewolucją przemysłową i rewolucją francuską z 1789 roku. Był formą buntu przeciwko ustalonym regułom społecznym, które rządziły społeczeństwami epoki Oświecenia – przeciw sztywnym zasadom życia arystokracji i mieszczaństwa, ustalonym regułom życia politycznego oraz przeciw naukowemu podejściu do natury i człowieka. Naczelne hasło Rewolucji Francuskiej – „wolność, równość, braterstwo” stało się drogowskazem dla nowego kierunku myślenia, który zakwestionował podstawy oświeceniowego, racjonalistycznego pojmowania świata. Według romantyków świat dzielił się na to, co widzialne (materialne) i poznawalne zmysłowo oraz na to, co niewidzialne (duchowe) – dające się poznać jedynie za pomocą środków pozarozumowych, takich jak wiara i intuicja. Romantycy zwrócili uwagę na życie wewnętrzne człowieka – duchowość, uczucia, emocje, a również na odrębność jednostki ludzkiej, jej odmienność i indywidualność. Dominacja uczucia nad rozumem była także buntem przeciwko zastanej rzeczywistości i obowiązującym w niej normom społecznym. Metodą poznania świata stać się miał nie empiryzm, ale sztuka. Typowy romantyczny bohater literacki to buntownik motywowany wielkimi namiętnościami, takimi jak miłość lub nienawiść. Bohater ten charakteryzuje się nieprzeciętnością, konfliktowością; samotnie buntuje się przeciw normom społecznym lub walczy w obronie ojczyzny. Najważniejszym uczuciem dla romantyka jest miłość, przeważnie nieszczęśliwa i tragiczna, zawsze jednak wszechogarniająca i potężna. Z romantyzmem związane było także przeświadczenie o konieczności walki z tyranią, ze zniewoleniem człowieka, z uprzedzeniami społecznymi i rasowymi. Przeświadczenie to zaowocowało wieloma zrywami o charakterze rewolucyjnym lub narodowym, jakie miały miejsce niemal w całej Europie. Zrywy te to m.in. powstanie Greków przeciwko Turkom (1821), powstanie dekabrystów (1825) w Rosji, rewolucja lipcowa (1830) we Francji, powstanie listopadowe (1830–1831) w Polsce, Wiosna Ludów (1848–1849), która ogarnęła szereg europejskich krajów, powstanie styczniowe (1863–1864) w Polsce. Spis treści 1 Pochodzenia nazwy 2 Idee 2.1 Elementy światopoglądu 2.2 Kierunki artystyczne 3 Literatura 3.1 Niemcy 3.2 Wielka Brytania 3.3 Stany Zjednoczone 3.4 Francja 3.5 Portugalia 3.6 Rosja 3.7 Polska 3.8 Czechy 3.9 Słowacja 3.10 Słowenia 4 Sztuki plastyczne 4.1 Malarstwo
    Zenon

09.04.2019 12:48

A coś dobrego słychać ?
    Arbaiter

09.04.2019 19:25

Nic, firma stara sie zatrzymac ludzi płacąc 100% za soboty, jest jeszcze obietnica wyzszej premii ale to sie okaze 10. Tak ogolnie chaos i rozgardiasz. Kadra zarzadajaca smiga na chulajnogach bez jakiegoś celu.
    Jacek

04.04.2019 09:40

hej czy naprawdę firma rozpoczęła produkcję w tej dużej hali na Bojkowskiej ? jeśli tak to robi to duże wrażenie , mało jest firm z takimi możliwościami.
    Bojkow

04.04.2019 18:34

"rozpoczela produkcje" to za duzo powiedziane. Wszystko tam kuleje, nikt nie wie co ma robic, nikt nic nie ogarnia. Hala owszem robi wrazenie zwłaszcza kiedy dotychczasz produkowalismy w "garazu".
    byly pracownik

16.03.2019 18:56

czy to prawda ze 600 zl premii i 100 za soboty Pan właściciel dal?
    Melchior

02.04.2019 09:28

Ta tylko z żoną w domu ma przerabane ,
    Mezo

04.04.2019 07:26

Pił w pracy to i nadal pije
    Aleksander

02.04.2019 09:35

Hejka Czy potrzebują jeszcze kierowców ? Słyszałem że 80 pracowników jeszcze szukają. Pozdrawiam Olo
    kat B

03.04.2019 18:14

Witaj, ile mogę zarobić jako kierowca kat B i jakie godziny pracy są? Po 8h czy w zależności od zleceń.
    Kierowca bombowca

04.04.2019 06:08

Po 8 godzin w dromie?? Ha ha to jest zart, pracujesz "do oporu" plus weekendy. Byl jeszcze do niedawna koerowca, ktory nie robil nadgodzin, kluczowe jest tutaj slowo BYŁ. Tak więc zastanow sie dobrze czy jesteś gotowy na prace na okrągło plus jeszcze zaladunek i wyladunek towaru.

26.03.2019 11:03

W jakim celu wysyłacie "puste" opinie. Ja już swoją wyraziłem kilka dni temu na pożegnanie z DROMĄ. Pozdrawiam Rysiek
    NieDlaKurczakòw

02.03.2019 19:30

Praca W Dromie Hmmm Atmosfera Jest (usunięte przez administratora) , Najlepsza Jest Na Hali Poszyć , Przeprowadzka Na Bojkowską hmm Ogromna Hala W Ktorej napewno Bedzie Sie Milo pracowac , Napewno sa To zmianny na lepsze , do pracy bedziemy jedzic Autobusem Firmowym , Dodałbym że Nawet fajne premie chociaz Wdlg mnie kazdy powinnien dostac tyle samo (Tylko Ci co Robią Co powinni ) Pomocnik To tez osoba ktora powinna nalezec do produkcji bo od Tego stanowiska sie zaczyna produkcja , a nie nalezy do produkcji dziwne? Na 100% , Z kasą jest okej nie ma co narzekac. Firma Droma Ma Bardzo Piękne Pracowniczki Troche Na Porcie A Najwięcej w Zabrzu
    Yeti

08.03.2019 00:14

Robota zła nie jest, ale bez przesady. Pracownicy w sporej mierze patologia, w sporej mierze super fachowcy, co poniektórzy lepsi poodchodzili, albo poodchodza. Kierownik dobrze robi pozbywając się pijących oraz bumelantow lecz tu trzebaby było popatrzeć bliżej bo to czesto osoby za najwyzsze stawki... Doceniane jest siedzenie w pracy calymi dniami, świątek piątek czy niedziela, rzadziej pomysłowość i realne umiejetności. Są gwiazdy i gwiazdeczki
    Dick

25.03.2019 12:01

Skoro nie dla kurczaków to tym bardziej nie dla żaboli, bo kurczaki mogą zadziobać każdą żabę.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Droma s.c.?

Kontakt - Droma s.c.

Horsta Bienka 8B 44-100 Gliwice

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane
    Mała

07.02.2019 10:14

Witam. Aplikuje na pewne stanowisko biurowe do tej firmy. Czy ktoś wie jaki jest czas oczekiwania na odpowiedź? Pani uprzedziła, że w razie negatywnego wyniku rekrutacji też mnie o tym poinformuje.
    Mała

11.02.2019 10:28

Ja raczej mam pozytywne odczucia po rozmowie właśnie, Pani była miła :) Ale dziękuję wszystkim za opinie :)
    Dindy

26.02.2019 18:19

Możesz powiedzieć jak wyglądała rekrutacja?
    rychu

15.01.2019 18:00

Pojawiło się ogłoszenie na Kierownika działu kontroli jakości w Gliwicach i kierownika ds jakości w Zabrzu. Czy możecie coś napisać o tej firmie i o tych wakatach ? Czy warto aplikować, jaka atmosfera, czy zarobki są zbliżone do firm w okolicy?
    Heniek

03.02.2019 14:03

A ludzi szukacie za granicą, że twierdzisz iż informacje o firmie są nikomu nieprzydatne w Polsce ? Chyba nie ? A czy na stronie jest adres z Zabrza skoro jest ogłoszenie ? chyba nie ? A czy firma płaci na czas ? jakie są zasady wypłacania wynagrodzenia, czy aby część świadczenia nie jest wypłacana pod stołem, a na wypłatę trzeba czekać i się prosić ? Takie krążą opinie.
    Dick

20.02.2019 19:59

Do Anety. Odpowiedziałbym Ci wcześniej gdyby nie bałagan z chronologią wypowiedzi. Dopiero dzisiaj zauważyłem Twój wpis zamieszczony tuż przed wpisem "Prawie emeryta" z dnia 09.12.2018. Nie wiem czy chcesz aplikować na stanowisko umysłowe czy fizyczne. Z mojej opinii można wywnioskować, że pracuję fizycznie w DROMIE, w Zabrzu. Mogę wypowiedzieć się tylko o tym co u nas. Każdy przyjęty pracownik przechodzi szkolenie i ma możliwość sprawdzenia się na kilku etapach produkcji. Wszyscy nowi mogą liczyć na pomoc każdego "starego" pracownika. Atmosfera jet OK, płaca nie wiem co i jak, bo nie rozmawiamy ze sobą na temat wynagrodzenia. Są pracownicy z wieloletnim stażem, więc nie trwali by tutaj gdyby nie byli zadowoleni. Pracownicy skierowani do pracy przez RANDSTAD jeżeli wywiązują się należycie ze swoich obowiązków przechodzą bezpośrednio do DROMY. Od początku marca kolejni z RNDSTADU przejdą do DROMY.
    Prawie emeryt

09.12.2018 13:17

Dzieje się. Kilka dni temu dowiedzieliśmy się o terminie przeprowadzki na Bojkowską. Firma, czyli Państwo Włosek okazali się OK i będą nas wozili autobusem. Z innych ciekawostek, na drzwiach magazyniera ktoś mocno wk.....ny powiesił informację z godzinami pracy magazyniera: 7:00 - 7:05 wydawanie silników 7:05 - 11:00 przerwa 11:00 - 11:05 wydawanie silników 11:05 - 13:00 przerwa 13:00 - 13:05 wydawanie silników 13:05 - 15:00 przerwa Nie trzeba być specjalnie mądrym by wiedzieć skąd taki, a nie inny rozkład zajęć Pana magazyniera. Ponoć ma dobre układy z właścicielem i dlatego żyje tu jak u Pana Boga za piecem. Ze zrozumiałego powodu Pan magazynier zdjął to bardzo szybko z drzwi swojego biura.
    emerytura

11.12.2018 10:59

Skoro szef nie wchodzi w uklady to jakim cuden emeryt stanislaw utrzymal sie tyle lat. Nie robiac kompletnie nic. Jak na zlozyc jakas skrzynke mala to robi to 3 dni wiecznie ma przerwe a jak idzie na przerwe to go z godzine nie ma wiec jakim cudem ?
    zenon

11.12.2018 18:01

możliwe że nikt dotychczas szefa o tym nie powiadomił
    Kirito

10.12.2018 00:20

Gadanie bez sensu Droma to droma tamto , jak sie wam nie chce robić to idzcie do przytułku. Najlepsza atmosfera jest w Dromie w Zabrzu, prawie wszyscy sie ze sobą dogadują . A pozatym popatrzcie pierw na siebie a potem gadajcie bo myślenie nie boli a głupota raczej tak .
    Emeryt

05.12.2018 21:39

Zabrze pozdrawia patologie z portu
    Prawie emeryt

09.12.2018 13:04

Łysy. Uważaj! Też będziesz emerytem i też będziesz traktowany tak jak Ty ich teraz. Poza tym emeryt to nie patologia, w przeciwieństwie do Ciebie. Zajrzyj do jakiegoś słownika nieuku.
    Łysy

09.12.2018 20:22

Emeryt wypracował swoje i powinien siedzieć w domu na t.... u i wnuki wychowywać a nie zaiwaniać jak dziki osioł zajmując miejsca młodym. Wstyd!!!!! Do słownika nie muszę zaglądać bo nie mam takiej potrzeby. Po drugie nie pisałem tylko o emerytach. Więc kto tu jest nieukiem jak nie ogarnia tematu.
    Alicja

27.11.2018 14:05

asystent ds. zarządzania dokumentacją - znalazłam ogłoszenie na pracuj.pl. Fajna praca? Jak z wynagrodzeniem i z atmosferą. Warto aplikować?
    hola

29.11.2018 18:47

Specjalista do układania papierów chyba. Najniższy dział i najmniej szanowany w biurze, a najwięcej im się obrywa, atmosfera no cóż lepiej nie mówić. Pracują we wszystkie wolne ustawowo dni.
    Krzysztof

06.10.2018 20:02

Hej Czy firma nadal potrzebuje pracowników na produkcji ?

23.11.2018 18:15

Przykre, że doszedłeś do tego iż nie jesteś tak mądry jak ja. Przynudzać każdemu wolno, a jeśli Ci się to nie podoba, to nie czytaj i nie stresuj się.
    zenon

28.11.2018 10:23

nie będę na Ciebie kablował , bo mi Ciebie szkoda, słaby jesteś skoro tylko za plecami goworka potrafisz pisać a nie masz odwagi kierownikowi w twarz powiedzieć co myślisz
    koma

26.11.2018 18:55

mlody tomi i laleczka z rolet zadza . milosc na porcie kwitnie
    były

19.11.2018 19:23

(usunięte przez administratora), wszędzie co chwile rotacja pracowników i w biurze i na produkcji.. (usunięte przez administratora). Chwile można wytrzymać ale jeśli ktoś planuje dłuższy pobyt to bardzo wątpliwe.

20.11.2018 19:23

gdzie robiłeś, bo tak na prawdę to 4 lokalizacje i na każdej jest inaczej? ja nie narzekam,
    Xxx

25.10.2018 10:56

Praca na Porcie jest ok tylko niektórzy ludzie co nie chcą pracować piszą głupoty i zamiast pracować to randkują za rogiem na palarni szczególnie zezowata i ten jej byczek szkoda że tego nie widzi jego żona i kierownk M.
    wesoły

12.10.2018 08:07

Moje sugestie dla Droma S.C. Z. Włosek J. Włosek: Jak tam - ilu wyleciało z produkcji, jak się skończył sezonik? O przepraszam, nie wyleciało, tylko umów nie przedłużyli... Ta firma to śmiech na sali, a zarządzający nią myślą że są niewiadomo jak dojrzałymi menedżerami. Pff hahahahah

14.10.2018 11:41

Cześć wesoły. Masz rację z menedżerami. Liderzy są OK, ale kierownik działa jak wojsko za komuny, gdzie żołnierz miał kartę Kar i Wyróżnień. Popatrz tylko na kolejność w nazwie karty, a będziesz wiedział o co chodzi. On i właściciel nie mają pojęcia o postępowaniu z pracownikami. Powinni skorzystać ze szkolenia w tym temacie i byłaby inna atmosfera, a tak wszyscy udają, że jest OK, a wcale nie jest. Gdyby słyszeli rozmowy na ich temat w szatni to by sie bardzo zdziwili. Jeden znalazł dobrą posadkę, a drugi miał rzeczywiście dobry pomysł na biznes i chwała mu za to, bo mam jak na razie gdzie pracować. Żaden z nich nie wpadł na pomysł by po sezonie spotkać się z załogą, ocenić sezon i przy tej okazji nie narzekać, ale podziękować (chyba by połknęli język przy dziękowaniu) bo do głowy im nie przyjdzie, że kasa to nie wszystko, chociaż jest najważniejsza. Jestem młody i znajdę lepszą pracę, ale zimę jakoś przemęczę, bo nie daleko od domu, ale na wiosnę odlatuję w poszukiwaniu firmy gdzie szefostwo jest profesjonalne, a nie amatorskie.
    J.T.

22.10.2018 11:48

Tak
    Sylwek

06.10.2018 19:26

Ta firma to porażka pracowałem tam same plotkary okropna stołówka szatnia .Nie polecam
    ciekawy

20.09.2018 10:22

A jak jest z pociotkami? Jest ich wielu w tej firmie? czy w ogóle nie ma takowych

21.09.2018 20:16

Ciekawy. Bezpośrednio u nas, w Zabrzu nie ma. W dyrekcji zaopatrzeniowiec chyba szwagier właściciela. Gdy przyjeżdża do nas to lepiej nawet udawać, że się pracuje. Jest też pośród nas dwóch agentów, jeden jakby namaszczony przez władzę, a drugi jako społeczny. Tak że u nas jest spoko i da się pracować , nie jest tak, że jak komuś nie idzie na danym stanowisku, to się go nie zwalnia lecz próbuje na innym.
    Janusz

23.09.2018 11:41

Nazwij to po imieniu dwa emeryty jeden nawet zdjecia robi pracownika
    Aneta

01.08.2018 16:22

@Remy, czy jako pracownik firmy mógłbyś napisać jakiego rodzaju umowy są zawierane z pracodawcą? Zlecenie, czy na czas określony? Piszesz o rotacji pracowników. Może firma się rozwija i dlatego zatrudnia tak dużą ilość ludzi? Obecnie na stronie firmy są poszukiwane osoby na stanowiska: konstruktor, specjalista do spraw kadr i płac, kierownik produkcji i specjalista do spraw technicznych w dziale serwisu. Czy ktoś z Was jest zainteresowany zatrudnieniem i będzie aplikował? Jeśli tak, napiszcie na forum jak Wam poszło i czy zostaliście przyjęci. Czekam na Wasze opinie.
    Zenek

02.08.2018 09:08

hej Wiocha a wy tam kawiarenkę macie w pracy ? u nas na produkcji też by mogli coś zrobić
    jcek

20.09.2018 10:21

kogo masz na myśli?
    kandydatka

18.09.2018 22:19

Jest ogłoszenie na specjalistę ds. kadr i płac. Czy warto aplikować? Nie chciałabym wpaść z deszczu pod rynnę.
    Znający firmę od lat

20.09.2018 07:38

A moim zdaniem przyczyną jest to że jest to dział w który permanentnie wpie prza się szefowa i to jest główna przyczyna rotacji. W kadrach były naprawdę fajne i zaangażowane osoby - Ania K., Kasia B., ostatnio Sylwia Ł. I co? Wszystkie odeszły aby mieć święty spokój a nie pracę po nocach i mnóstwo pretensji szefostwa.
    jasia

20.09.2018 10:19

masz na myśli właścicieli? czy szefową działu?
    Pankracy

04.09.2018 15:45

Super firma!!!!
    ttr

05.09.2018 11:45

"Super partia k..."
    Nie bardzo zadowolony.

28.08.2018 21:23

Do Henryka Kimkolwiek jesteś, piszesz w swoim imieniu czy na "zlecenie" DROMY, wiedz, że pracuję dobrze, a może nawet bardzo dobrze, a i tak jestem nie do końca zadowolony. Z czego? Dowiecie się wszyscy, od kapusiów począwszy a na właścicielu i kierowniku kończąc. Niemal wszyscy mamy umowy do 30.09., bo zbliża się koniec sezonu i wtedy okaże się co były warte słowa kierownika zapewniające nas, przyjmowanych od grudnia z myślą o utworzeniu dwóch zmian. Zapewniał na porannym zebraniu, że nikt nie zostanie zwolniony po sezonie. Nie chwal więc DROMY dopóki nie skończy się sezon, bo albo okaże się, że kierownik coś znaczy, albo będzie tsunami zwolnień i okaże się, że właściciel zrobił kierownikowi z gęby cholewę. I nie daj Bóg bym znalazł się wśród zwolnionych, bo wtedy wyleję na DROMĘ i RANDSTAD tyle pomyj, że nikt już nie uwierzy w szczerość zapewnień jednej i drugiej firmy o tym że nie będzie zwolnień tych przyjmowanych z myślą o dwóch zmianach i sezonie i wątpię czy ktoś zechce podjąć tutaj pracę. A tobie będzie głupio za wystawianie laurki DROMIE na goworku.
    Smile

30.08.2018 14:27

Skoro pracujesz dobrze to nie zostaniesz zwolniony wylecą tylko te osoby które w sezonie letnim zawiodły lub piją w pracy i myślą że nikt tego nie widzi. Firma wiąże się z osobami które się angażują i są ostoją w sezonie letnim. Firma nie traktuje wartościowych osób przedmiotowo na zasadzie zwalniania po sezonie , nikt nikogo wartościowego po sezonie nie zwolni.

01.09.2018 10:41

Może firma rzeczywiście nie zwalnia, ale też nie nagradza. Nagradzane zostaja lenie, dlatego tyle osób pracuje teraz w dromie. I to wcale nie przez rozwój firmy

25.08.2018 21:03

29.08.2018 13:37

No właśnie. Bo czym gorzej pracujesz tym dostajesz więcej i jesteś bardziej nagradzany. Dlatego tyle zdolnych osób już tam nie pracuje. A zostają sami desperaci i nieroby, którzy mają najwięcej korzyści ;-)
    pol

28.08.2018 09:32

HAHAHAHAH przecież to widać gołym okiem że firma sama sobie zaczęła pisać opinie. Wcześniej były same negatywne, a teraz nagle co, same pozytywne? Co się niby zmieniło na plus? Wymieńcie jedną zmianę, która mogłaby spowodować taką zmianę w opiniach!

24.08.2018 17:20

Do Remy Masz rację. Kierownik, nie wiem jak jest, ale zakładam, że właścicielowi odpowiada i spełnia oczekiwania. Jednak dla pracowników ma tylko uwagi, poganianie i opierniczanie. Zwalnia tylko brynoli i dobrze. Jest jeszcze dwóch, trzech kandydatów, ale kierownik albo o nic nie wie, albo są potrzebni i udaje, że nie widzi. Toleruje "chaosa", który kilkakrotnie prawie, że doprowadził do bójki, przychodzi kiedy chce i wychodzi kiedy chce. Kierownik nie powie dobrego słowa, nie pochwali, tak zwyczajnie po ludzku, co czasem lepiej działa niż premia. Dostajemy ją, ale o tym decyduje ściśle dopracowany regulamin, więc nie ma to nic wspólnego z "dobrym sercem" kierownika. Nie dziwię sie twojemu koledze, że olał firmę.

Zostaw merytoryczną opinię o Droma s.c.