Katowicki Holding Węglowy

Adres: Damrota 16, 40-022 Katowice

NIP: 6340013513

Katowicki Holding Węglowy
3 96 119 5 1

Opinie o Katowicki Holding Węglowy

Filtruj opinie po kryteriach:

anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
wiki-pedia
 Opinia

Jak to co? Pracujom

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jasiek
 Opinia

Jak się pracuje w firmie? Może ktoś napisze kilka słów?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Szwagier
 Opinia
@Jasiek 20.08.2018 10:40

Obudź się. Ta firma już nie istnieje.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
żona górnika
 Opinia

Z wypłatą zawsze do 10 każdego miesiąca. O dziwo teraz przyszła 5.10 ale za to jaka..... mąż z wczasami pod gruszą jako elektryk na przodku 2500. Ciekawa jestem gdzie i na kogo ida te prawdziwe pieniądze

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
żona górnika
 Opinia
@żona górnika 05.10.2016 17:57

2800 kombajnista 4 święta kpina

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Magda J.
 Opinia
@żona górnika 05.10.2016 17:57

Witam szukam górników z kopalni Wieczorek do 35 roku życia którzy stracą pracę. Chodzi o reportaż do telewizji Arte. Czy jest ktoś tutaj kto zechciałby się wypowiedzieć?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zrestrukturyzowany
 Opinia
@Magda J. 10.04.2018 10:00

Pani Magdo, jestem górnikiem z kopalni Wieczorek. Realnie rzecz biorąc, górnicy z tej kopalni nie tracą pracy, a są przenoszeni na inne kopalnie. Czy ta telewizja Arte to nie jakiś spóźniony żart na 01.04? Wielu ludzi na gowork gotowych jest wypowiadać się nawet bez obietnic zostania gwiazdą telewizyjną :-)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Czy poleciłby ktoś z Was pracę w firmie Katowicki Holding Węglowy? Jak tak, to dlaczego?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Podałby ktoś z Was jakieś rady odnośnie rekrutacji do Katowicki Holding Węglowy? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paulina
 Opinia

Witam, Czy ktoś jest w stanie wypowiedzieć się na temat firmy Katowicki Holding Węglowy , jakie panują warunki w firmie? Firma, jest dosyć znana na śląsku, więc może ktoś z was napisze coś aktualnego? Może prowadzą jakieś rekrutacje?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ryl
 Opinia
@Paulina 03.08.2017 11:19

Przecież ta firma już nie istnieje ...

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
olo
 Opinia

coś w sprawie czternastek? wie ktoś?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xxx
 Opinia

Wiadomo coś o przyjęciach na kopalnie w 2017?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
mukka
 Opinia

a te sensacje twoje to można gdzieś oficjalnie potwierdzić?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KaKU
 Opinia

Właśnie dziś Fader wrócił z pracy i ma złą wiadomość Holding ogłosił UPADŁOŚĆ

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
wafel
 Opinia

Co z kartkami i 14. Ponoc cos kombinuja zeby zabrac. Wie ktoś cos?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ryl
 Opinia

2,5 na reke ze sciany 2 tys z oddzialow pomocniczych za czarne dni bez wekendow w tym jest już wliczony ekwiwalent za wegiel bez niego było by naprawdę tragicznie - ok 400 flapsy około 300 i mleko cala wyplata górnicza nie warto !!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
prawda
 Opinia

Jedynym pozytyw em pracy na dole jest przejście na emeryturę wcześniej niż 67 lat ,cało reszta to bzdury,zarobki nędzne, wymagania jakby płacili niewiadomą ile

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
trampek
 Opinia
@prawda 15.03.2016 10:28

tez sie z Toba zgodze Kolego masz racje 100% !

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
prawda
 Opinia

Jedynym pozytyw em pracy na dole jest przejście na emeryturę wcześniej niż 67 lat ,cało reszta to bzdury,zarobki nędzne, wymagania jakby płacili niewiadomą ile

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jacek
 Opinia

Są jakieś przyjęcia pod koplnie

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pik
 Opinia

Nie polecam nikomu pracy . cienka kasa, strata zdrowia i w dodatku ciagke cos sie psuje, nie wierzysz zjec przekonaj sie poczuj to a po paru latach zastanowisz sie poco ja tam robie z 2 tys...

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
sick!
 Opinia

Czy ktoś tu wie coś o rekrutacji do PG Silesii w Czechowicach-Dziedzicach? Podobno przyjmują górników do ściany? wiecie jakie zarobki? ktoś przeszedł tam?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
emeryt z kop. Wieczorek
 Opinia

Czy moze mi ktos wytlumaczyc ? 1. Jak to jest,ze emeryci z kopaln ,ktore zlikwidowano w koncu lat 90-tych ,otrzymywali do emerytury dodatek deputatowy miesiecznie z ZUS 108zli otrzymuja go nadal po ostatniej waloryzacji/czytaj jalmuznie / Mowie o swoich kolegach emerytach z kop. Czeladz- Piaski i kop Sosnowiec 2.-Co to znaczy,ze KHW-zawiesza deputat na 3 lata Kto to tak wyliczyl ? i jakie emeryci ,ktorzy dozyja maja gwarancje ,ze potem dodatek deputatowy otrzymaja. 3 i ostatnie pytanie.Wstyd mi za was panowie Prezesi ,ze jako emeryt ,ktory przepracowal w kop.30 lat /Kop. Wieczorek /nie zostalem o tym fakcie okradzenia nas emerytow oficjalnie poinformowany.A co na to ci pseudo obroncy ludzi pracy tzw.Zwiazkowcy? No coz,odpowiem za was.Wy nie dbacie o ludzi tylko o wlasna d..ę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
emeryt
 Opinia

W górnictwie nie ma trzynastych pensji. Te 5-6tyś, brutto, to chyba jak przepracuje 30 dni w miesiacu bezpośrednio przy wydobyciu ( na ścianie ). Może w rolnictwie jest więcej wypadków, ale rolników też jest dużo więcej. Każdy mający parę arów ziemi uważa się za rolnika a 99% tych wypadków spowodowanych jest przez głupotę i alkohol.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
emeryt
 Opinia

Nie rozumię dlaczego wszyscy czepiacie się deputatów górniczych ??? Przecież ten deputat jest częścią zarobku górnika. Kopalnie zawsze były biedne, bo oddawały zyski państwu. Wymyślono więc sposób na płacenie pracownikom w naturze. Myślę że każdy górnik wolałby otrzymać uczciwą zapłatę za pracę, niż jakiś deputat węglowy , który później sprzedają za 50% jego wartości bo talony węglowe mają swój okres ważności. Więc albo sprzedajesz za 350-400zł, albo wyrzucasz do śmieci. To samo było jak likwidowano PGR-y, wówczas pracownicy otrzymywali zapłatę w ekwiwalencie np. 5ton cebuli, marchwi lub selera. Więc nie ujadajcie o jakieś deputaty górnicze. Taki deputat nie jest liczony do emerytury, więc ZUS też na tym korzysta.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
emeryt
 Opinia

Po przepracowaniu 25-ciu lat .na ścianach i przodkach jako kombajnista i strzałowy ,czuję się jak 70-cio letni emeryt. Połowę swojego wolnego czasu spędzam w izbie przyjęć do rodzinnego lekarza. Od stycznia mam bóle w klatce piersiowej i muszę czekać w kolejce do -15 go marca na EKG.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
lolo
 Opinia
@emeryt 12.02.2015 14:40

a ja jestem emerytem i chce isc pod firme dorobic jakie sa firmy pod khw ps jestem rylem przodkowcem

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
emeryt
 Opinia
@lolo 15.02.2015 21:47

Musisz się pytać górników którzy pracują. Aktualnie od pięciu lat już nie jestem w temacie. Tylko się zastanów, po pod firmą zarobisz dużo mniej jak na kopalni. Nawet Barbórki nie mają a o innych przywilejach możesz zapomnieć. Słyszałem że żeby zarobić ponad 1500zł, trzeba dobrze lizać odbyt kierownika. W firmach zarabiają tylko ci w białych hełmach. Jak jeszcze pracowałem, to byłem świadkiem ich pracy, dwóch pracowało a czterech białych przyświecało na robotę. Na dziesięciu fizycznych przypadało tam dwudziestu umysłowych. Wszystkie premie i dodatki brali umysłowi a górnik musiał się zadowolić ochłapami. Życzę szczęścia i pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
fiut. fiut
 Opinia
@lolo 15.02.2015 21:47

Nie ma takiego stanowiska pracy na kopalni. Ryl (ryj) przodkowiec to chyba prędzej na jakiejś wsi, przy produkcji golonek, schabu, lub ryja w galarecie. Tak swoją drogą , może ktoś ma przepis na ryja, lub nóżki w galarecie. Czy ktoś poda mi przepis na dobrą golonkę?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
emeryt
 Opinia

Tylko idiota obecnie przyjmuje się do pracy na kopalni. No chyba, że jak 40lat temu rolnicy się przyjmują na parę miesięcy , żeby zarobić. Na wiosnę jak będzie praca w polu to się zwolnią i pójdą orać swoje pole. Widać że to wraca, latem w polu u szwagra a zimą na kopalnię,

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
emeryt
 Opinia

Człowieku, chcesz sobie życie zmarnować ? Przepracow i dziękuję Bogu, że w miarę szczęśliwie. Owszem miałem parę razy połamane palce, dwa razy mnie przysypało. Pracowałem przez 20lat jako strzałowy i kombajnista na oddziałach wydobywczych. Byłem w ścianie w czasie tompniecia na kop. Kleofas , gdy mój kolega zginął 5m. dalej. Fakt, że teraz mając 53lata jestem na emeryturze, ale jakim kosztem. Mam pylicę, dziury w płucach (przez gazy postrzałowe), 60% utraty słuchu, skżywienie kręgosłupa, dyskopatię kręgów szyjnych i lędźwiowych, zrujnowane stawy (przez noszenie ciężarów zmalałem o 4cm.), grzybicę stóp, wysokie ciśnienie i arytmię serca ( spowodowaną zbyt szybkim zmianom ciśnienia przy zjeździe i wyjeździe z 700m. Czy zdrowie jest warte zarobków w kwocie 2000-2300zł? Jako nowoprzyjęty przez jakieś 5lat na czysto nie zarobisz więcej jak 1600-2000 z czterema sobotami. Czy warto?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
SLusarz
 Opinia
@emeryt 12.02.2015 12:03

Serio? Pracuje kilka miesiecy, zrobilem 6 czerwonych - wyplata 3300...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kg
 Opinia

Witam mom pytanie czy wie ktos co maja zamiar zrobic z kartkami w zwiazku z koncem ich wykupu w realu nie zebym tesknil.?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mikołaj
 Opinia

spadaj do tego swojego kujawsko-pomorskiego !

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zadowolony
 Opinia

Jak tam pan dyzpozytor główny Aleksiejuk który uciekł przez okno pijany przed załgą. Jego zachowanie można w skrócie nazwać wulgarny prostak.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Atari
 Opinia

System Kar? Chłopie obudź się to jest Polska Kopalnia XXI wieku. Oddział wydobywczy za..bie ścianę to wszystkim walną po premii równo bo to wina zwykłych pracowników. Nie niszcz sobie życia i daruj sobie KWK a już na pewno w KHW.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Atari
 Opinia

Dariusz nie rób sobie nadziei. Większość dozoru na KWK Staszic to tępaki i ludzie którzy chcą sobie zrobić karierę na twoich plecach. Nie wszyscy ale większość. Marna płaca, 5% premia zawsze zostaje zabierana z byle powodu a karać cie chcą na każdym kroku. Przepracowałem 7 lat w tym syfie ale na szczęście poszedłem na swoje. Podziwiam ludzi którzy tam robią, nikt tam dla nikogo nie ma szacunku a ploty i obgadywanie na każdym kroku.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
B.hajer
 Opinia

To jest gornictwo a nie trzepanie dywanow.Slabi musza odpasc.A dozor jest w 80%szurniety i to prawie na kazdej kopalni taka jest prawda.Szczesc Boze.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
gustaw
 Opinia

Ja także pracowałem w hydraulicznym na "Ruchu Boże Dary",kiedyś było tam normalnie.Praca owszem wymagająca tródna bo mało ludzi,jednak kierownictwo w miarę było przychylne.Natomiast zauważyłem iż ostatnimi laty, starego zrujnowanego robola bardzo się tam tępi,nie patrzy się na jego zasługi,na wiek ,brak jest szacun.Przykre dla mnie jest co piszę bo kwk "Murcki-Staszic" - "Ruch Boże Dary" to dobra kopalnia i w miarę bezpieczna warta jest by tam pracować,lecz dzięki pewnym osobom dozoru na szczeblu kierownictwa oddziału nie budzi dobrych rokowań na jej wielo letnie funkcjonowanie.Górnictwo ledwo przędzie,holding szuka rozwiązań,a przecież nie trzeba szukać daleko,wystarczy przyjżeć się jak menager oddziału troszczy się po macoszemu o własnych pracowników.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pan M
 Opinia

witam chciałbym się dowiedzieć czy wiecie może coś o przyjęciach na kopalnie w 2014? Czy tylko jest możliwe zatrudnienie przez pod firmę? Poradzcie mi jak dobrze dobrać dokumenty bądź ile kosztują kursy na rabunkarza, wiertacz, itp??

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Katowicki Holding Węglowy - Katowice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny