Powiedzcie, jak teraz wyglądają zarobki Młodszego specjalisty ds. administracji danych (z j. niemieckim)? Szkoda że większość firm taj niechętnie podaję widełki :/ jakiś dodatek za ten niemiecki jest?
Ostatnio nazbierało się opinii od kandydatów a chciałbym się dowiedzieć jak współpraca wygląda. ktoś kto dłużej jest z w firma może podzielić się opinia na temat atmosfery? jest bezproblemowa?
Niepoważni ludzie. Zbierają dane do statystyk i tyle. Aplikujesz na ofertę masz obiecany kontakt zwrotny i na tym sprawa się kończy. Nie wysyłajcie tam CV chyba że macie gdzieś kto i jak przetwarza Wasze dane.
Nie polecam! Odezwał się do mnie pan L... C... z ofertą pracy. Zgodziłam się na rozmowę. Po rozmowach otrzymałam pozytywną odpowiedź z danej firmy. Zrezygnowałam z dotychczasowej pracy. Po czym tydzień przed rozpoczęciem pracy w nowej firmie pan L... zadzwonił do mnie z informacją, że firma jednak zatrudniła kogoś innego. Przez to zostałam bez pracy!
Rekruter obiecał, że zadzwoni we wtorek. Po czym nie tylko nie zadzwonił, ale i nie raczył poinformować, że rezygnują ze współpracy,
Czy rekruterzy przesyłają informacje zwrotne po zaaplikowaniu? Obecnie ogłaszali się, że szukają specjalistów ds. rekrutacji na Wrocław?
Jak wygląda teraz praca w Arche? Warto aplikować?
Na jakie wynagrodzenie można liczyć na stanowisku specjalista ds handlu z językiem czeskim?
Jedna była pracownica się wypowiedziała. Czy ktoś z aktualnych rekruterów może dać znać, jakich kwalifikacji i ile lat doświadczenia firma wymaga gdy zatrudnia? PS. podkreślam, że chodzi o stanowiska specjalisty HR in-house, nie o bycie rekrutowaną dla klienta :)
Firma zatrudnia głównie ludzi bez doświadczenia, zobacz sobie na linkedin listę pracowników. W większości to studenci albo ludzie zmieniający branżę. Dzieje się tak ze względu na zarobki, które dla doświadczonych osób są za niskie
Zależy na jaką pozycję startujesz, bo ja gdy startowałam na specjalistkę to pracowałam wcześniej 2 lata w rekrutacji.
W arche fajne jest to, że rekruterzy nie musza dzwonić do klientów i pozyskiwac zleceń. Projektów na jednego konsultanta jest dośc dużo i jest co robic więc, jak ktoś się postara to ma szanse zrobic target. Procesy sa bardzo rózne, można zdobyć szerokie doświadczenie. Fajna atmosfera, ludzie są w porządku. Na minus oceniam to, ze rzadko korzystają z ogloszeń na pracuj, jest limit.
Dołączam się do reszty skonsternowanych lub zwyczajnie wkurzonych, firma niepoważna.Na początku słodkie "pitu-pitu", potem brak kontaktu, pani rekruterka nie odbiera telefonu, nie odpisuje na sms-y. Nie wiem, czemu są jeszcze pracodawcy korzystający z tego typu pośredników, zamiast samemu zamieszczać ogłoszenia na portalach, co robią za nich pośrednicy i nic poza tym. (usunięte przez administratora)
Wiecie czy w Arche Consulting szukają chętnych na staż?
Byłam umówiona z Panią odnośnie rozmowy na stanowisko Konsultanta w ich formie. Pani nie zadzwoniła, nie odpisała na SMS. Nieprofesjonalne zachowanie.
Dostałem pracę za pośrednictwem, na razie całkiem okej. Pani była miła i szybko to wszystko poszło, a trochę szukalem...
Też mam wrażenie, że część ogłoszeń służy tylko agencji do budowy bazy kandydatów a nie na realne potrzeby klientów. To kolejna agencja nastawiona na masówkę, a nie na pomoc ani firmom ani osobą potrzebującym pracy. Zrobiłam test i wysłałam CV napisane pod oferty pracy nie dostałam żadnej zwrotnej informacji. Wiem, że jak ktoś szuka to od razu stara się kontaktować z kandydatem jak najszybciej się da. Tu nie było możliwości, że nie wpisywałam się w profil pracodawcy, bo wszystkie wymagania spełniałam a CV napisane było pod konkretne ogłoszenia. Od innych firm które realnie szukają najdalej po tygodniu miałam telefon czy jestem zainteresowana i czy mogę przyjść na rozmowę. Ewentualnie dopytywali się o jakieś szczegóły i przedstawiali telefonicznie ofertę i albo przyjmowałam zaproszenie na rozmowę albo nie. Druga możliwość jest taka, że osoby rekrutujące w tej firmie po prostu nie mają czasu na nic bo zajmują się wszystkim, a chcą działać na terenie całego kraju mając jedno biuro. To niestety nie wróży im sukcesu, bo żeby dobrze dobrać kandydata do pracodawcy trzeba mieć na to czas. Bardzo ważne jest budowanie relacji z klientami jak i kandydatami a przy masówce jest to po prostu niemożliwe. Rekrutacja wtedy staje się łapanką przypadkowych osób a do pomyłek i błędów dochodzi coraz częściej. Mam propozycję dla agencji niech zmieni swoją "oszczędną" politykę i zacznie myśleć o przyszłości bo takie agencje za niedługo się wykruszą.
Aplikowałam w swoim zawodzie czyli na stanowisko Specjalista ds. Kadr i Płac. Ogłoszenie pojawia się regularnie zmieniając tylko i wyłącznie miejscowość. Jednak po zgłoszeniu aplikacji cisza kompletna. Dlatego nie wydaje mi się, żeby kogoś takiego szukali. Natomiast ogłoszenia pojawiają się na kilku niezależnych portalach. Stąd mój wniosek, że to nabijanie statystyk a nie realne poszukiwanie na zamówienie jakiejś firmy. Prowizje za zbieranie danych osobowych i uzupełnianie bazy kandydatów robią swoje. Współpracowałam z agencjami stąd wiem jak to działa. Niestety dobrych i uczciwych agencji jest niewiele większość odwala masówkę i liczy na szczęście. Ci którzy mają dobrych handlowców to utrzymują się jakoś na rynku z bieżących projektów ale wtedy cierpi na tym obsługa firm jak i kandydatów...
Oczywiście wysyłanie aplikacji jest poprzez formularz agencji tak, że kandydat nie ma żadnego wglądu co dzieje się z jego aplikacją. Można oczywiście próbować zadzwonić ale z mojego doświadczenia wynika, że to strata czasu. Szczerze mówiąc nie ma nawet informacji jak wycofać pozwolenie na przetwarzanie danych jeżeli jest się już nie zainteresowanym szukaniem pracy. Nie udało mi się znaleźć gdzie taką rezygnację mam zgłosić...
"Prowizje za zbieranie danych osobowych i uzupełnianie bazy kandydatów robią swoje" - możesz wyjaśnić o co ci chodzi? pracowałam w kilku agencjach ( chociaż nie w arche) i w życiu nie spotkałam się z takimi praktykami. Brzmi to jak straszna bujda na resorach.... I szczerze mówiąc, twoje komentarze wyglądają na zwykłe złośliwości i chęć zniesławienia.
Wydaje mi się, że negatywne opinie są jak najbardziej prawdziwe. Niestety poziom profesjonalizmu jest na bardzo niskim poziomie o czym świadczą "ogłoszenia" dawane przez rekruterów. Przykład w skrócie "szukam mechanika - katowice. Zainteresowany to wyślij CV". A może by tak nauczyć się od innych firm i dawać więcej szczegułów? Okazujecie w ten sposób brak szacunku dla ewentualnego kandydata i pokazujecie tym samym ile jesteście warci. Pozdrawiam
beznadziejna firma, nie polecam, pracownicy chyba sami nie wiedzą po co tam pracują
Pracowałam w Arche i bardzo miło wspominam pracę w tej firmie. Chciałam poinformować, że nie ma czegoś takiego jak wymyślone rekrutacje. Nikt na takie zabawy nie ma czasu bo są konkretni klienci i stanowiska, na które musimy znaleźć pracownika i nie dokładamy sobie pracy wymyśloną rekrutacją. Dziwi mnie opinia Stachu, że niby zadzwonił do firmy i pytał o proces rekrutacyjny. Sprawa wygląda tak, że na początku rekrutacji nie możemy podawać nazwy pracodawcy dopiero później kandydat poznaje szczegółowe informacje. Panie w recepcji np. dużej firmy wcale nie muszą wiedzieć, że jest prowadzona rekrutacja do ich firmy. A jeśli chodzi o sam proces rekrutacji to pracują tam fachowcy, którzy znają się na swojej robocie i zawsze starają się wykonywać swoje obowiązki jak najlepiej. W firmie jest duży nacisk na jakość, więc jeśli jesteście odpowiednimi kandydatami na wymogi klienta na pewno ktoś się z Wami skontaktuje.
Tragedia, byłem dwa razy na rozmowach o pracę i dwa razy dowiedziałem się, że nie pasuje do profilu pracodawcy. Jeden z nich powiedział, że profil przedstawiony przez Arche pasował jak najbardziej. W drugiej aplikowałem na stanowisko inż. procesu, a na rozmowie powiedziano mi, że w sumie to oni szukają operatora maszyny. Na jedną przyleciałem specjalnie 2000 km i w odpowiedzi na sytuację dostałem tylko "przykro mi, że taka sytuacja zaistniała". Z mojego doświadczenia nie polecam nikomu. Dobra ściema bo bez niej nie pojawił by się nikt na rozmowie.
Widzę, że maja sporo ofert pracy ale mało znam firmę?
Witam jestem zainteresowany ofertą Młodzego Specjalisty ds. Finansowo-Księgowych w Arche w Bielsku ale tam nigdzie tej firmy nie ma. Co jest grane?
Arche Consulting to spoko agencja , to co robią jest zrobione dobrze.

Praca Arche Consulting - archiwalne oferty pracy:
- Manager Logistyki / Supply Chain, Grójec - Kwiecień 2025
- Specjalista ds. należności z językiem holenderskim, Sosnowiec - Kwiecień 2025
- Główny Technolog, Wrocław - Kwiecień 2025
- HR Generalist, Warszawa - Kwiecień 2025
Czy pracujesz w firmie Arche Consulting lub pracowałeś/aś? - Dodaj opinię i podziel się swoim zdaniem na temat tej firmy.
Jak się pracuje w Arche Consulting?