Ewmaj Sp. j.

Chynów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 86 ocen.

Ewmaj Sp. j.
2 86 6 1

Opinie o Ewmaj Sp. j.

Karolina

@Arkadiusz W takim wypadku, jak mógłbyś konkretnie ocenić atmosferę, która panuje w firmie Ewmaj? Co możesz o niej powiedzieć? Atmosfera w miejscu pracy jest bardzo ważnym elementem, na przykład dlatego, że w w pracy spędzamy znaczną część dnia. Zatem jeśli nie jest to dla Ciebie problem - zachęcam do wypowiedzi.

onra

Ja powiem jedno. Lepiej pracować w niemieckim Kauflandzie albo portugalskiej Biedronce niż w polskim EWMAJ-u. Tam chociaż szanują prawa pracownika. Wiadomo nigdzie nie jest różowo ale chociaż są normalne urlopy, jest fundusz socjalny, imprezy pracownicze, grafik zgodny z przepisami pracy.

Mdu.
@onra 23.02.2017 09:34

Pracuje tu i polecam tą firmę. Idź do szwabów lub hiszpanów. Kiedyś to nazywali volksdeutsch lub kolaborant.

Kot
@onra 23.02.2017 09:34

Impreza w biedrze super masz może jakiś filmik?

Konanek
@onra 23.02.2017 09:34

Lepiej to powiedz swojemu dziadkowi który walczył o Polskę z Niemcami. Albo lepiej nie lepiej zachowaj to dla siebie. Synu Adolfa.

toplolas

Witam Jestem stałym klientem Top Marketu w Piasecznie przy ulicy przesmyckiego 35. Od kilkunastu wizyt zauważyłem braki kadrowe i brak szacunku ze strony jednej z kierowniczek.Wydaje mi się ze wołają na ta osobę Kasia. Wyglądała jakby pila z tydzień i dopiero co przestała a na dodatek było od niej czuć won alkoholu. Mam znajome które tam pracują i maja zastrzeżenia co do wysokości zarobków za rożne formy pracy w każdym dniu zmianowym. Chodzi mi o przydział osób co do stanowisk m.in mięsnego.

Wiktor z okolicy
@toplolas 11.05.2018 00:07

Ja tam jak idę do sklepu to kupuję i wychodzę. Szybko i duży wybór produktów. Nie widziałem braków. Pozdrawiam.

Administrator

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność zatrudnionych osób. Czy podobnie jest w Ewmaj Sp. j.? Napiszcie, co o tym sądzicie. W ten sposób możecie ułatwić innym podjęcie decyzji związanej z pracą w przedsiębiorstwie.

Arkadiusz
@Administrator 19.06.2018 09:03

Tak. To prawda widać to w firmie. Myślę że to bardzo dobry kierunek.

Pracownicy pozdrawia szefa

Witam chciałam przedstawić własną opinię ta firma nie szanuje żadnego pracownika czy jest to osoba na stanowisku czy zwykły sprzedawca.Doszło wystarczającą dużo sytuacji gdzie nawet szef nie ma zielonego pojęcia ile ma pracowników na danym sklepie i czy dane donosy od klientów są prawda tylko oczernia i nie ma smialosci przyjechać do zdenerwowanych całą sytuacją pracownikówo czym to ma świadczyć?Pretensje Pan Regionalnych ze nie ma towaru na gazetkę na półce a za co przepraszam one biorą kasę?Są takimi samymi ludźmi jak my wiec nie rozumiemy dlaczego sama nie weźmie kartonika i nie dołoży skoro jest okrojony skład na sklepie i kasjerki "wypluwają sobie flaki"Dlaczego ludzie przechodzący na zwykle wkładanie towaru nie mają żadnej odpowiedzialność materialnej a mało tego dostają tyle co pracownik który pracuje długo i ma odpowiedzialność za cały sklep jaka to polityka?Stary pracowni nawet nie ma podwyżki nic mi się nie należy aaa no może mi się uda dostać premię kwartalna...fakt....śmiech na sali zero szalunki do pracowników.Albo jeszcze są premie na sezon letni to jest dopiero bajka zamiast dawać je od utrgu to kierownictwo wydziela je na inne sklepy nie patrząc na to że skoro jest ogromny utarg to ktoś to musi wystawić i sprzedać nie doceniają tego ile czasu potrzeba na ogarnięcie sklepu w okrojonym stanie.My chcemy być dobrze traktowano tak jak na to zaslugujemy chcemy żeby nas docenili przez lata pracy i utargi na sklepie a jeśli szef dostaje jakiś donos to niech to sprawdzi najpier a później oczernia ludzi.!! My nie jesteśmy jeleniami i nie będziemy dorabiać tych którzy nie potrafią docenić dobrych pracowników może szef niech poszuka lesie....to ostrzeżenie.

Giovani
@Pracownicy pozdrawia szefa 14.05.2018 18:40

Mnie szanują (usunięte przez administratora) bzdur

Administrator

Czy ktoś z Was mógłby opisać Ewmaj Sp. j. jako pracodawcę, odnosząc się do własnego doświadczenia?

Była pracownica osiecka

Płacić? Płacą , ale zwolnić pracownika, bo niby nie dogaduje się z innymi? No żałosne. Albo pracować po 16godzin a jak jesteś zmęczony pozwalają Ci się wyspać i przyjść na 12 takie szaleństwo nie polecam. Kierowniczka znęca sie psychicznie.

BYŁY PRACOWNIK
@Była pracownica osiecka 03.03.2018 11:16

"była pracownica osiecka"to co piszesz jest niedorzeczne i jest kłamstwem(po co to robisz?)Pracowałam jakiś czas temu w tym sklepie i o takich rzeczach jakie wypisujesz nigdy nie słyszałam. Po 15 a nie 16 godzin pracują tylko te osoby, które chcą mieć nadgodziny nikt nikogo do niczego nie zmusza. Jest naprawdę fajna atmosfera w tym sklepie. Z powodu dostania lepszej oferty pracy odeszłam z tego sklepu, ale gdyby nie to na pewno bym tam została. Polecam tą pracę przede wszystkim osobą , które CHCĄ pracować a nie zajmować się plotkami i życiem innych ludzi(bo niestety muszę stwierdzić że są osoby, które żyją tylko tym). Wystarczy przychodzić do pracy robić swoje a na pewno zostanie to zauważone i docenione. Polecam tę firmę.

Była praconica OSIECKS
@BYŁY PRACOWNIK 18.03.2018 20:00

Skoro było tak super to czemu odeszłaś od nas??? Nigdy nie było tak , aby ktoś chciał pracować sam po tyle godzin. PrACA NIE NALEŻY do najprzyjemniejszych....

BYŁY PRACOWNIK
@Była praconica OSIECKS 26.03.2018 11:46

Wchodzisz tu po to żeby nabruździć innym, po co to robisz skoro już tu nie pracujesz. Jak sobie nie możesz poradzić z emocjami związanymi z tą firmą skonsultuj się z psychologiem. Ja bardzo dobrze wspominam tą pracę i ludzi tam pracujących dlatego nie napiszę złego słowa o tej firmie.

Kolejny były pracownik
@Była pracownica osiecka 03.03.2018 11:16

Bzdury, wszyscy którzy tam pracują wiedzą że problemem tego sklepu jest jedna osoba i bynajmniej nie jest to Pani kierownik. Cieszę się że sami mnie zwolnili, czasem potrzebny jest taki kopniak aby coś zmienić.

Mdu.

Pracuje tu i polecam tą firmę. Komu nie pasuję to proszę zrezygnować mam kilku znajomych którzy czekają aż się coś zwolni. Pozdrawiam więcej optymizmu idzie wiosna.

pgf
@Mdu. 24.02.2017 16:56

I gdzie ci twoi znajomi? Bo ogłoszenia wiszą a chętnych nie ma - co najwyżej Ukraińcy - tak już wszyscy Ewmaj znają

Witali
@pgf 06.03.2017 17:01

Chętnie bym ciebie poznał. Masz coś do Ukrainy? Porozmawiamy w cztery oczy???

Diabeł
@pgf 06.03.2017 17:01

chętnych niema nie tylko w ewmju , ale i w większości firm więc jak coś napiszesz to najpierw pomyśl ,a nie piszesz bzdur. Pracuje w tej firmie długo więc wiem co PISZĘ. Pozdrawiam??????????????

Stały klient

Ja też jestem stałym klientem sklepu w Głowaczowie i nigdy nie zdarzyło się abym był niemiło obsłużony zarówno na dziale mięsnym jak i na kasie.Panie są miłe i bardzo pomocne.Kadra kierownicza jak zajdzie taka potrzeba bardzo ciężko pracuje.Mięsa dostarczane są codziennie ,tak samo jak warzywa, więc dziwi mnie opinia, że mięso jest stare i obeschnięte Jestem dobrym obserwatorem,dziwi mnie zatem niepochlebna opinia jaką wystawił jakiś pseudo''KLIJENT''Pozdrawiam cały personel sklepu i życzę dalszej owocnej pracy.

Maestro Polonaise
@Stały klient 04.06.2017 19:34

Potwierdzam i polecam. Miła atmosfera, duży wybur wędlin a przede wszystkim świeże. Top Market jest najlepszy i Polski.

Klijent

Klijent Jestem stałym klijentem ,robiącym zakupy jednym z tych sklepów jakim jest w Głowaczowie.Obsługa jest nie miła powinno coś się zrobić z tym,sklep potrzebuje nowej kadry niektóre panie traktują ten sklep jak własność są opryskliwe i nie miłe tak jak na kasie jak i na stoisku mięsnym wciskaja nie świeżą wedlinę bo ona musi sprzedać.Jako klijent mam rację za takie pieniądze ochłapów nie będę kupywał należy zglosić to do sanepidu mięso też w nie lepszym stanie tłuste obeschnięte i drogo

Kwiatuszek.
@Klijent 24.05.2017 22:41

To tłuste czy obeschnięte bo chyba jedno drugie wyklucza. Hejka.

Ania

Firma Ewmaj to najbardziej uczciwa firma w jakiej kiedykolwiek pracowałam. Bardzo sobię cenię pracę w sklepie w Belsku Dużym. Dobre zarobki jak na tą branże. A przede wszystkim nie jestem pachołkiem u Portugalczyka lub Niemca. Trzeba mieć zasady. Kiedyś zrozumiecie o co chodzi. Toczy się wojna o polski rynek, zachodnie banki pchają dużą kasę na ekspansje w polsce. Wezną nas bez jednego wystrzału. Bo oni kochaja swoje kraje myślami i czynami. My tylko w głowie. I tak kupią nas tanią kiełbasą naszpikowaną chemią.

Barbara

Witam. W sklepie w którym pracuję jest dobra atmosfera. Mam dobry kontakt z kierownictwem. Kiedy chcę to dostaje wcześniej ustalone wolne dni. Polecam bardzo tą firmę. Jeśli ktoś został zwolniony to pewnie sobie nagrabił. Nie znam przypadku gdy ktoś dobrze pracował i został zwolniony. Pozdrawiam koleżanki i kolegów z załogi. Czołem.

Krzysztof
@Barbara 05.03.2018 14:16

Zgadzam się w 100%

Karolina

@Była pracownica osiecka a zatrudniając się w firmie Ewmaj Sp. j. wiedziałaś ile godzin dziennie będziesz pracować? Jesteś zatrudniona na cały etat? Czy to są obowiązkowe nadgodziny? Czyli w jakich sytuacjach pracownicy mogą przyjść na mniejszą ilość godzin? Czy wystarczy powiedzieć, że jesteś zmęczony?

Karolina

@Ponury jak to możliwe, że któryś z pracowników przychodzi pijany do pracy w Ewmaj Sp. j. Rozumiem, że uważasz, że są mili dla pewnych osób, ale gdyby większość pracowników zwróciła na to uwagę i powiedziała, że klienci to zauważają to może by zostały zwolnione.

Karolina

@Klijent i @Stały klient macie dwie różne opinie o Ewmaj Sp. j. z perspektywy klienta. Co powoduje, że użytkownicy, którzy wchodzą na forum nie wiedzą jak jest naprawdę. Zatem czy aktualny pracownik powie czy nadal jest rekrutacja do sklepu, o której było wcześniej wspominane, bo nie widzę nigdzie ogłoszeń i czy powie jak wygląda ta sytuacja, o której piszą klienci?

Joola

Witam. Chcę zdementować negatywne opinie na temat firmy. Osobiście tu pracuję i jestem bardzo zadowolona. Atmosfera jest pozytywna. Wszyscy są dla siebie mili i pomocni. Jeśli jest się człowiekiem uczciwym i słownym można się zamieniać z koleżankami (działa tylko w obie strony). Nie wyobrażam sobie pracować gdzie indziej, nawet nie mam takiego zamiaru. Pozdrawiam: Zawsze uśmiechnięta Jolanta z kasy numer jeden.

Była pracownica

A ja tęsknie za tą pracą :(

Asssssssssss

pracowałam jako asystent czyli tzw.kadra zarządzająca, urlop 2-tyg się nie należy bo nie ma zastępstwa w biurze, umieć trzeba wszystko - kasa, kiełbasa, biuro +informatyk, palacz, hydraulik i co jeszcze wg widzimisię szefa AJ, płaca gorsza niż kasjer i magazynier -oni mają premie zdrowotną i czasami kwartalną oraz urlop 2-tyg , psychika siada po kilku miesiącach, praca dla masochistów lub desperatów mobbing ze strony kier. reg MB i MW wszystko trzeba robić wg ich zdania, często jedna przeczy drugiej, wyręczać ich w planowaniu urlopów, załatwianiu formalności w urzędach i rozwiązywaniu problemów personalnych szefostwo nie ma pojęcia jak wygląda praca w ich sklepach, nie znają problemów bo regionalne przekazują im to co oni chcą widzieć i wiedzieć a liczy się tylko dochód sklepu

Pp

Tym co się dzieje w tej firmie powinna zajac Inspekcja Pracy. Pracownicy nie mają żadnych praw. Kobiety dźwignią ponad normę, trzeba chodzić na przymusowe nadgodziny, pracownicy notorycznie nie wykorzystują urlopów. Kasjerce nie wolno miec że soba wody do picia. Prosby grafitowe nie są brane pod uwage. Jezeli ktoś chce zacząć pracę w tej firmie z pod ciemnej gwiazdy to ostrzegam , mozna zapomnieć o życiu prywatnym. Nie będę wspominac o zasadach bhp. Panie w tych samych fartuchach kroja ciasto, wykladaja pieczywo, myją podłogę i kible . Apetycznie prawda? Bród, smrod i ubostwo.

Pp

Tym co się dzieje w tej firmie powinna zajac Inspekcja Pracy. Pracownicy nie mają żadnych praw. Kobiety dźwignią ponad normę, trzeba chodzić na przymusowe nadgodziny, pracownicy notorycznie nie wykorzystują urlopów. Kasjerce nie wolno miec że soba wody do picia. Prosby grafitowe nie są brane pod uwage. Jezeli ktoś chce zacząć pracę w tej firmie z pod ciemnej gwiazdy to ostrzegam , mozna zapomnieć o życiu prywatnym. Nie będę wspominac o zasadach bhp. Panie w tych samych fartuchach kroja ciasto, wykladaja pieczywo, myją podłogę i kible . Apetycznie prawda? Bród, smrod i ubostwo.

Kot
@Pp 07.02.2017 17:12

Jesteś z Biedronki? Wklejasz gotowe teksty? Chyba dwa razy to by ci się nie chciało pisać? Zdrajca narodu polskiego?

Paulina G.
@Pp 07.02.2017 17:12

Jestem zadowolona z pracy. Dość już tych kłamstw.

Były pracownik z biura

Witam, pracowałem w tej firmie przez rok jako kierownik i co tam się dzieje to czasy średniowiecza. Mięso jest mrożone jeżeli zostaje z weekendu, odmrażane na następny by się sprzedało. To samo dzieje się z wędlinami. Po magazynie latają szczury, syf i brud bo nie ma komu tam pracować, liczy się tylko zysk, który notabene jest olbrzymi z tego sklepu. Standard zarządzania sklepami przez niby kierownika regionalnego ( wielką kobietę o imieniu na M, na widok której w nocy a nawet w dzień można się przerazić) jest z czasów PRL-u. Najgorsze wspomnienia z mojego życia praca w tym sklepie, szkolenia - żadne. Dla własnego zdrowia nie polecam pracować ani również robić zakupów.

Ania
@Były pracownik z biura 27.01.2017 11:57

A co Ty chcesz o Małgosi , fajna babka

Anonim

A jak tam się spisuje pani Beatka Połeć kierowniczka marketu w Magnuszewie? Miałam okazję z nią pracować.

Kwiatuszek.
@Anonim 08.12.2016 22:31

Szczęśliwa i spełniona. Pozdrawiam Cię Helenko.

roman

Oni oddzielnie zatrudniali @S2alony na stanowisko sprzedawcy i magazyniera pamiętam nawet ogłoszenia więc każdy powinien wykonywać swoje obowiązki czyli to co ma na umowie

Trzeba coś z tymi lizusami zrobić i donosicielam

Anonim

Anonim

Są ulubione osoby kierowniczek w jednym ze sklepów

anonim

(usunięte przez administratora)

S2alony

tak mialem napisane na umowie cytuje: Pracownik fizyczny magazynier a nie kasjer biurokrata bo nawet lekce szefowym nie chcialo sie pieczatki podbic same robily balagan bo nawet glupich butelek od piwa nie chcialo posegregowac jak mi sie zmiana konczyla tylko wystawic potem przyjezdzali dostawcy ty lecisz wydawac skrzynki a tu binog pomieszane grupy szedles do kierowniczek mowic ze nie masz wydac butelek to jebki po do czego tu jestes wiec wiem jak bygo

S2alony

Pracowalem w tej firmie.Nie polecam wyzysk ludzi siega granic to nie praca po prostu brak slow grosze placa a wymagaja od nas nie wiadomo ile i sporo. omijajcie ta firme szerokim lukiem.

anonim

(usunięte przez administratora)

buuu

4tyś zł? Tak można zarobić ale przez 3 msce heheh

Ja...

Warunki są tam dobre-Spoko. Nawet lepiej rodzinna atmosfera panuje w sklepie w SJ. Kasjerka zamiast wykładać towar na półki to szykuje kierowniczce paróweczki na ciepło...dobre? Wkurzające jest to ,że kier dają przyzwolenie na takie zachowanie co nie których pracowników. Jeden przychodzi i sumiennie wykonuje swoje obowiązki a drugi ma w ptaku wszystko i aby 8godz odpier...i do domu. A że sklep powoli przekształca się w domowe przedszkole to już inna bajka.

ciekawa

Klientka sklepu- czy to może przypadkiem było w Zalesiu? Tam podobno cuda wianki się dzieją...

Zostaw opinię o Ewmaj Sp. j. - Chynów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ewmaj Sp. j.