Zdecydowanie nie polecam zakupów w firmie Seb-comp. Oczywiście, gdy chce się coś kupić, to wszyscy są bardzo mili i pomocni, gdy zaczynają się problemy, to nagle „w firmie nie ma nikogo kompetentnego” by załatwić sprawę.
10.06.2021 kupiliśmy drukarkę 3d, kosztowało nas to prawie 8 tys. Drukarka Flashforge Guider IIs. Pierwsza drukarka przyszła niesprawna, uszkodzony system grzewczy. W ogóle nie wystartowała. Tu, muszę przyznać, sprawę rozwiązano bez problemu i dość szybko drukarkę wymieniono. Coś mnie jednak tknęło, i uszkodzoną drukarkę odesłaliśmy wraz z listem, że wymiana ma się odbyć w ramach rękojmi.
Wiem, można było po prostu zrezygnować z zakupu dokonanego poza siedzibą firmy, no ale zleżało nam na drukarce Flashforge Guider IIs, a i awaria zawsze może się zdarzyć. No i to był błąd.
Druga drukarka podziałała tydzień i stanęła – awaria systemu grzewczego.
01.07.2021 wysłaliśmy mailem oświadczenie o odstąpieniu od umowy w ramach rękojmi. To samo pismo poszło też, na wszelki wypadek, listem poleconym.
Od 01 lipca bujamy się z odesłaniem drukarki. Przerzucanie się mailami, na czyj koszt drukarka ma być odesłana było już lekko żenujące. Decyzja była bez przerwy odwlekana gdyż w firmie nie było kompetentnego pracownika, który byłby władny ją podjąć. Na koniec udało nam się wyegzekwować to, co zgodnie z prawem a także z regulaminem firmy, przysługuje nam przy odstąpieniu od umowy w ramach rękojmi – dostaliśmy w końcu list przewozowy i drukarka zostanie odebrana. Nie obyło się bez straszenia nas obciążeniem kosztami wysyłki, gdyby okazało się, że awaria powstała z winy użytkownika.
Teraz się boję czy i kiedy odzyskamy nasze pieniądze. Mam podejrzenie, że problem kosztów wysyłki mógł być spowodowany kłopotami finansowymi firmy Seb-komp. A myślę tak, ponieważ od miesiąca nie mogę się doprosić, mimo wielu monitów, zwrotu 115 zł. Ta kwota to różnica pomiędzy fakturą pro-forma opłaconą w dniu 10.06.2021 a fakturą wystawioną 15.06.2021. Jutro minie miesiąc jak czekam na ten zwrot (oczywiście, nie ma w firmie osoby kompetentnej, która mogłaby zlecić przelew). Albo firma ma tak ogromne problemy finansowe, że nie daje rady zwrócić 115 zł albo aż tak bardzo lekceważy klienta, który już dokonał zakupu. W jednym i w drugim przypadku boję się o to kiedy i czy ogóle odzyskam swoją kasę.
W tym momencie mam w domu niesprawną drukarkę, za którą zapłaciłam 7950,01zł, a w firmie Seb-Comp nie ma nikogo kompetentnego, kto mógłby podjąć decyzję, by rozwiązać ten problem.
Zdecydowanie nie polecam zakupów w firmie Seb-Comp, obługa klienta na żenująco niskim poziomie.