Eurofoam Polska

Zgierz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 106 ocen.

Eurofoam Polska
2 106

Opinie o Eurofoam Polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eurofoam Polska

Dominika

@Buzz, zgłaszałeś do działu BHP niedogodności związane z temperaturą w miejscu pracy? Pracodawca powinien to naprawić. Piszesz, że prócz wynagrodzenia można dostać premie pracując na akord. Czy są to premie miesięczne czy kwartalne? Czy pracownicy są objęci pakietem socjalnym? Każda informacja będzie ważna.

   
Dominika

@Anonim, mógłbyś rozwinąć swoją myśl, bo nie do końca Cię zrozumiałam. Jeśli masz jakąś opinię o firmie Eurofoam, dodaj ją proszę. Inni uczestnicy poszukujący pracy chętnie ją przeczytają.

   
Buzz
@Dominika 01.06.2018 14:58

Nan hali w lecie jest gorąco w zimę za zimno. Trzeba to zmienić praca na akord, jak się ekipa postara to premie można dostać. Ja tam nie narzekam, tak jak inni

   
Anonim

Raj na ziemi dla palących wycieczki na palarnie jak do parku na zdrowiu jest ok!!!

   
anonymous

Ludzie co wy tak gadacie.Oczerniacie. ten Eurofoam.tam jest tak cudownie !!! Jedna wielka patologia!!!

   
Ania
@anonymous 22.05.2018 20:04

Nie oceniaj jedną miarą wszystkich.

   
Dominika

Witam, czytałam sporo opinii na temat Eurofoam Poska. Chciałabym dowiedzieć się jak wygląda podział obowiązków w firmie, czy każdy wie co ma robić, obowiązki są rozłożone sprawiedliwie? Interesuje mnie także kwestia wynagrodzenia oraz czy istnieje system premiowy. Pozdrawiam.

   
Chętny do pracy

Może zapomnieliście dodać kto tak zarabia i czy są jakieś premie?

   
Pracownik
@Chętny do pracy 18.05.2018 10:48

2100 brutto na poczatek plus 25pr premii...moze dwojka jakims cudem do reki bedzie..ale po dwoch latach jak opanujesz 5 maszyn 2400 brutto..powodzenia!

   
Eurofomowicz

Czego straszycie tych ludzi ? Co to za pani z hali nr 10 ? Chętnie poznam ☺? Pracuje w tym erokolhotelu powiem tylko tyle, lub aż tyle ????. Kwestia jest tego typu ze otworzyli nowa hale zainwestowali kupę kasy a ludzie jak to ludzi w nadzieje ze będzie lepiej chcieli się tam na sile przenosić, wykręciły dziewczyny normy do granic pokazały ze można jeszcze lepiej pracować niż wcześniej i teraz sie od nich tego wymaga. Oczywiście nowi pracownicy mają tam ciężko bo to nowa hala wszyscy tam patrzą, chodzą i oczekują cudów. Kierownicy są jacy są a jak ktoś pozwala sobą pomiatac to jego sprawa nikt za nikogo spraw załatwiać nie będzie. Ja jeszcze nie widziałem żeby kogoś zwolnili bo nie wyrobił normy czy odebrał X. Jeżeli od początku przezwyczaisz ze nie przychodzisz nadliczbowo to na gadaniu się skończy. Nie przychodzę i koniec. Stawki na moje oko nie są najgorsze. A gadanie ze kierat czy coś jest nieprawdą robisz tyle na ile się godzisz. Wiadomo są miesiące ze jest zapitol a są ze jest mniej tej pracy ale nikt nikogo nie zwalnia. Tyle jeśli chodzi o produkcje. Jest dodatek nocny są premie, świąteczne, wczasowe, pięciolecia. Jeśli chodzi o magazyn to zupełnie inna historia, tu liczy się zgrana brygada i praca fajnie idzie na początku ciężko to wszystko ogarnąć ale jak się chce to można. Nie sądzę żeby euro upadło jak narazie to się rozwija. Wprowadzenie sapa może i wydłużyć niektóre czynności ale przynajmniej jest porządek i można sprawdzić kto dał ciała by nie dać zrobić z siebie barana i nie stracic premi za czyjeś błędy. Tak więc reasumując ludzia zawsze jest Malo kiedyś było 1400 do ręki teraz jest 2100 tez jest mało. Jest tylko dziwna mentalność ze nowy ma zawsze na początku przerabane ale czym wieCej umiesz tym lepiej się odnajdziesz i zoorganizujesz sobie tak prace by nie było ciężko ????. Pozdrawiam i zapraszam bo rąk do pracy brakuje

   
xXx
@Koko 05.05.2018 08:06

Jeżeli komuś stawka nie odpowiada, to zawsze może znaeźć sobie coś lepszego. Nikt nikogo nie trzyma w tej firmie na siłę. Uważam, że skoro tyle ludzi tam pracuje to aż takiej tragedii nie ma. Zwłaszcza, że podobno teraz praca szuka ludzi a nie na odwrót.

   
Zainteresowany

Może podpowiecie jaka jest atmosfera w pracy? Warto startować?

   
xXx
@Zainteresowany 23.04.2018 09:53

Warto zawsze spróbować:) Z każdym da się dogadać bez względu na stanowisko. Tylko trzeba chcieć:) Ja trafiłam do bardzo sympatycznego zespołu:)

   
Poddenerwowany

Witam , Czy w Zgierzu również będziecie odpracowywać w sobotę za 2 Maja ??? Bo to jest jakiś absurd . Caly czas działamy tak ze w sobotę przychodzi sie za podwójną stawkę i tylko dzięki tym tak naprawdę da sie w tej firmie zarobić jakieś w miarę godziwe pieniądze, a teraz nagle mamy odrabiać w sobote dzien w którym wszyscy moga przyjść normalnie bo takie podobno jest widzimisie prezesa . U nas w Gdansku gdy nasza Pani kierownik oglaszala ze dostalismy podwyzki 180 zl to powiedziała: "walczylismy i wywalczylismy , ale nie za darmo ... " to już teraz wiemy co miala na mysli mówiąc te słowa od tego czasu coraz mniej sobotnich nadgodzin , jedna zmiana albo okrojony skład, a teraz to . W tej firmie sytuacja robi się po prostu żenująco śmieszna, a fakt odrabiania jest jeszcze zabawniejszy, bo połowa pracowników w Gdansku ma 45-52 dni urlopu ! A oni zamiast dac urlop każą odrabiać!! Żenada

   
Poddenerwowany
@Eurofoamowicz 30.04.2018 17:43

A pracuje Pan na produkcji czy w biurze ?

   
Nowy

Ogólnie zakład jest suuuper, nowy sprzęt, bezawaryjny jeśli coś się dzieje mamy swietnych mechaników szkolonych na zachodzie z bogatym cv. Po hali jeżdżą same nowoczesne wózki widłowe elektryczne, spalinowych już dawno nie ma. Zakład dba o zdrowie pracowników. Przełożeni są świetni, wyrozumiali słyszałem że kierownik pss prowadzi indywidualne rozmowy z pracownikami że pyta każdego co słychać jak w domu itp... Mistrzowie ? Super...każdy ma uprawnienia na wózek więc pracują razem z nami, w zakladzie są w roku dwie podwyżki tak jak prezes obiecał:) opieka medyczna szkolenia pomoc w rozwoju wyjazdy szkoleniowe do tadżykistanu no jest tu bosko :) nie zamienię tej pracy na nic i za nic :) aha no i zapomniałam...każdy weekend wolny a soboty są sporadycznie :)

   
Xx
@Nowy 01.05.2018 20:41

Dobre tak trzymać. ☺

   
Poddenerwowany

Coz tym odpracowywaniem ?

   
Troska o dobro firmy

Zauważyłem problem związany z handlem materacami....są osoby które kupują w roku kilkanaście materacy. (mają tyle łóżek w domu???) oczywiście że na handel...jest to jawne działanie na szkode firmy. Druga sprawa są bardziej bezczelni ludzie i szykują materace które wyjeżdżają z innym towarem....potem gdzieś w umowionym miejscu kierowca staje i wyjmuje materac. Czy auta nie powinny być blombowane???? Może warto się tym zająć a nie szukać problemów których nie ma na hali produkcyjnej wśród ludzi...chyba że ktoś wyżej też "siedzi" w tym procederze.?

   
Koło
@Belka 26.04.2018 18:09

Jak napisalem na wstepie mowa jest o ludziach którzy kupują. Nie ma tu mowy o zadnej kradzieży.

   
Kiki

Rąk do pracy brakuje owszem, a chodzą słuchy, że niedługo kolejni odchodzą z tego kołchozu.

   
Hmm
@Kiki 24.04.2018 02:07

Czy w zgierzu także opracowujecie w sobotę za 2 maja ??

   
Kkkk

Mam znajomych , którzy tam pracują więc dość się nasłucham. Na przykład, że na hali numer 10 jest pewna pani, która myśli tylko o jednym i zaczepia facetów. I jestem skłonny uwierzyć, że to prawda.

   
Aaa
@Bubu 17.04.2018 12:22

A w czym widzisz problem??

   
morszczuk

moze napiszcie cos o tym indywidulum siarkiewiczu . i lysym z ozo jego (usunięte przez administratora) naucz sie bucu kultury

   
Czesio
@morszczuk 13.04.2018 16:30

Pan Rafał s. To bardzo miły człowiek dba o dobro pracowników. Nie wiem co wy chcecie od niego.

   
Kkkk

Jak tak czytam te wasze posty to mnie zastanawia jedno. Po co dalej tam pracujecie? Nie pracowałem tam ale słyszałem jak tam jest. To jest śmieszne. Poszukajcie sobie pracy w normalnych godzinach i za rozsądne stawki a nie wylewacie żale tutaj. Mało tego jak posłuchałem jak pracownicy zdradzają w firmie partnerów to aż się w głowie nie mieści.

   
Hugo
@Ja123 26.03.2018 17:01

Nie wszystkich jedna miara...

   
Ajaaa

A mi sie wszystko podoba..:)

   
Dominika

@dawej_poliwej uważasz, że Twój nowy przełożony za wcześnie od Was wymaga? Może chce od początku wprowadzić respekt, by potem nie było, że pracownicy Eurofoam Polska wejdą mu na głowę? Jest nowy, więc też trzeba jego podejście zrozumieć.

   
saint
@dawej_poliwej 21.03.2018 15:58

Chyba chodziło Ci jednak o szacunek..a to coś innego niż respekt.

   
anonim

przykładem tego że osoba z zewnątrz na takim stanowisku sobie nigdy nie poradzi pokazuje porównanie go do jego kolegów po fachu. dwóch z trzech mistrzów hali nr 10 pracuje w tej firmie od x lat jako pracownik dzięki czemu na ich zmianach jakoś to idzie, wszystko w temacie

   
Anonim
@anonim 21.03.2018 22:30

U tego poprzedniego co był wózkowym też nie jest malinowo. Lata cały czas po hali jak kot z pęcherzem. I w dodatku sam sobie robi przypał np. jak mu raz premię zabrali bo puścił gościa bez uprawnień na wózek.

   
ja1234

Jestem pracownikiem hali nr 10. Nowo przyjęty mistrz nie ma pojęcia na temat pracy w tym zakładzie, a tym bardziej nie ma pojęcia jak zarządzać ludźmi. Stawia głównie na porządki.W porządku, rozumiem, że musi panować jakiś ład na hali, ale bez przesady. to nie jest muzeum tylko zakład produkcyjny. Zmusza do wykonywania czynności niezgodnych z przepisami BHP. Zamiast uczyć się np. typów pianki to woli ganiać nas ze szczotką.

   
Ktos
@ja1234 21.03.2018 20:00

Jak zmusza was do łamania przepisów BHP to zgłoście to do działu BHP. Kierownik na bank nie zareaguje a bhpowcy już tak. Wiem bo byłem świadkiem podobnej sytuacji z jazdą wózkiem.

   
dawej_poliwej

To, co zaczyna mieć miejsce w tej firmie to kompletne nieporozumienie. Tutaj nie działa nic tak jak powinno aby ta firma miała jakąkolwiek perspektywę utrzymania się. Kompletny brak pomysłu na prowadzenie tej firmy , sprzeczność goni sprzeczność. Wszyscy jesteśmy świadomi że rynek pracy jest bogaty w liczbę miejsc pracy aczkolwiek nie jest to proporcjonalne to ilości chętnych a mimo to występuje nagminne strasznie utraty pracy za tzw, byle (usunięte przez administratora) Absolutny brak szacunku do pracownika , non stop straszenie utraty premii, mobing na każdym kroku i utrudnienie pracy poprzez wymyślanie kolejnych pseudo papierkowych formalności pomimo obsługi programu SAP. Zatrudnienie tego Pseudo mistrza z Hali nr 10 to po prostu paranoja w wykonaniu Kierownika, zastanawiam się czy na prawdę wszędzie rządzą plecy bo to co wyrabia ten człowiek to katastrofa. Pracowałem z naprawdę upierdliwymi i "wymagającymi" przełożonymi ale ludzie błagam wpierw powinno nabrać się pokory i wiedzy na temat pracy ( bo masz ją na poziomie karła) a dopiero powinno oddać się takiej osobie samodzielną zmianę. kompletnie wielki chaos, szczęście - że otwiera się nam tak wiele miejsc pracy o na prawdę ludzkich zarobkach adekwatnych do wykonywanych czynności i godzin pracy :)

   
john
@dawej_poliwej 20.03.2018 22:34

Niestety muszę stwierdzić iż troszeczke jestes w błędzie. Firma ma sie wspaniale. Rozwija sie, idzie do przodu. Modernizuje. Zyski tylko w górę. Od lat przyrost dochodu netto wzrasta z roku na rok o kilkanaście procent! To niesamowite wskaźniki. Liczone w dziesiatkach mln zł. Firma nie pochwali Ci się takimi wiadomościami. Z oczywistych względów dla nich samych rzecz jasna. Mydlą nam oczy jakie to ciężkie czasy idą, że komponenty drożeją itd itp. Słupki wszelakie jednak na upartego pną sie ku górze. Nie osłabi ich żadne nawet jak piszesz obsadzanie wyzszych stanowisk osobami bez kwalifikacji. To nagminne. Nie ma jednak wpływu na jakość wykonanej pracy. Oni mają jedynie za zadanie trzymac krotko załogę i być bezkrytycznie poslusznym swym dalszym przełożonym. Jak widać swą pracę wykonują wzorowo. I wskaznik wzrostu dochodu w bieżącym roku znów rekordowy..oo! A to niepodzianka. I tylko (usunięte przez administratora) ściska,krew gotuje i zęby ściska, że pisać sobie można, ale nic nigdy sie nie zmieni.

   
Kolchoznik

A ja z kolei pracowałem i częściowo kkkk ma rację.

   
Ruda

To jakie osoby zatrudnia kierownik pst jest karygodne a mianowicie chodzi o nowego mistrza na 10 idiota wypisz wymalój uwazajacym sie za najlepszego mistrza nic nie potrafiacy najgorsze jest to ze wszyscy wiedza i widza i nikt z tym nic nie robi tylko go trzymaja powodzenia w wyborze kadry.

   
Ona
@Ruda 15.03.2018 20:42

Oooo nie zgadzam się.....Nowy mistrz bardzo dobrze zna się na porządkach????to dla Niego piorytet.Pomylił tylko firmę.

   
Ktoś

Przecież jak was zwolnią to zrobią wam tylko przysługę.

   
Nowy

Czy ktoś słyszał o planowanych zwolnieniach ?

   
Jaro
@saint 15.03.2018 20:09

Nie....

   
Też odejde

Czytam dzisiejszą gazetę i co widzę...zarobki w lidlu 2850-4050 na start. Nie musze nic więcej pisać. Miłego tygodnia. Ps. Kiedy ktoś naprawi rampe na magazynie wydziału pst? (przełożeni wiedzą o problemie 2 miesiące!!!!!)

   
Szkatuła

Bogu dzięki z dniem dzisiejszym zakończyłem prace w obozie o podwyższonym rygorze.. Nie żałuję mojej decyzji mimo tego że dostaliśmy śmieszną jałmużnę... płynę do Szwecji kraulem będę zarabiał 10tysia wyliżcie mi pysia. nie pozdrawiam (usunięte przez administratora) za sobą zostawiam haha!

   
Przyjaciel
@Szkatuła 01.03.2018 23:47

Szkatula uwarzaj zeby Ci tratwa nie zatonela jak bedziesz plynol.

   
Dominika

@Anna czyli firma Eurofoam Polska wyrównała stawki nowym pracownikom, tak? A czy zostały wcześniej obiecane podwyżki, na które czekacie? @Lucyna a skąd masz informacje o podwyżkach? To jakieś plotki czy dostałaś informację od przełożonych?

   
Lucyna
@Dominika 26.02.2018 15:30

Dostalismy informacje

   
Anna

Nie mylcie pojęć wyrównania płac od podwyżki. To co dostaliscie to jest wyrównanie płac, bo gdyby tego nie było to osoba która się nowo zatrudnia miała by przybliżona stawkę z osobą która pracuje kilka lat. Wkoncu najniższa krajowa też wzrosła o 100zl. Także teraz czekamy na podwyżki.

   
Anna
@Aaa 25.02.2018 12:31

To siedzimy cicho i całujmy ich po rękach i taka jest mentalność ludzi pracujących w eurofoam brawo

   
Kolchoznik

Mam to już głęboko w poważaniu. Za parę dni rzucam papier.

   

Zostaw opinię o Eurofoam Polska - Zgierz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eurofoam Polska