Witam. Nie wchodzę na takie fora ale zajrzałem trochę z ciekawości ponieważ koleżanka mnie poinformowała że ludzie lubią tu wylewać swoje żale. Hmm faktycznie tak jest - hejtu tu dużo. Gołym okiem widać że rozpisują się tu osoby które ewidentnie nie nadawały się do tej pracy lub liczyły na duże zarobki nie dając nic w zamian. Pracuję w Ikea od kilku ładnych lat i uważam że to dobry pracodawca, prywatna opieka zdrowotna ( w tym dostęp do lekarzy specjalistów do których żeby się dostać przez służbę Państwową pewnie byśmy czekali miesiącami ), spore dofinansowanie posiłków w kantynie pracowniczej, liczne imprezy integracyjne, możliwość rozwoju osobistego, dofinansowanie nauki języka angielskiego dla chących się rozwijać w ramach firmy i awansować (ktoś napisał że język angielski nie potrzebny a firma tego wymaga - oczywiście że potrzebny - przecież trzeba się jakoś dogadać z wizytacjami anglojęzycznych szefów, obsłużyć anglojęzycznego klienta itd...), liczne szkolenia i prezenty, bony podarunkowe na święta, premia roczna (po osiągnięciu celu rocznego), elastyczne godziny pracy, firma otwarta na pomysłowość i kreatywność pracowników, jesli ktoś poczuje że dział w którym zaczął pracę to nie jego bajka i np. zamiast pracować na sprzedaży z klientem chciałby spróbować w logistyce czy innym dziale to firma nie robi przeszkód i daje szansę - trzeba tylko moi drodzy wiedzieć po co się przychodzi do pracy - PRACOWAĆ a nie podpierać punkt informacyjny i patrzeć na zegarek kiedy koniec dniówki - bo fakt dla takich ludzi nie ma tu miejsca. Czasem warto się na chwilę zatrzymać i spojrzeć na to co mamy ale przecież apetyt rośnie w miarę jedzenia i często nie doceniamy tego co jest - no cóż zapraszam do konkurencji skoro tak tu Wam żle, przecież nikt w Ikea na siłe nikogo nie trzyma. Wiem że wielu mnie tu skrytykuje ale nie przejmuję się tym bo to będą te same osoby które rozpisywały się wcześniej lub im podobni. Osoby które szukają tu opini o firmie i warunkach pracy zachęcam do wyrobienia własnej, złożenia CV i spróbowania sił choćby w Gdańskiej lokalizacji bo też jest ok. Pamiętajcie że Ikea to sklep/market więc składając CV musicie się liczyć z pracą w weekendy jak również do godzin wieczornych jeśli mamy na zmianę popołudniową. Pozdrawiam.