Do-Rada Radosław Mazak

Bieruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 41 ocen.

Do-Rada Radosław Mazak
3 41

Opinie o Do-Rada Radosław Mazak

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Do-Rada Radosław Mazak

Administrator

Jakim pracodawcą jest Do-Rada Radosław Mazak? Jak wyglądają warunki zatrudnienia w firmie? Czy pracownicy mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

   
Igor

Nie rozumiem o czym wy piszecie?

   
kriss
@Igor 16.01.2018 14:23

Jak to adresu nie mają? Przecie siedzi w więzieniu , to nie wiedzą gdzie?

   
Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa istotną rolę. Czy tak samo jest w Do-Rada Radosław Mazak? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

   
kris

Obywatelu Polski.Jeśli ty potrzebujesz pomysleć pare razy zanim cos naklikasz to powodzenia.Wiem co pisze a swoje błędne spostrzeżenia zachowaj dla siebie.Jak pisałem sprawę miałbym wygrana w sadzie(oBYWATELU-maślaku) ,ale nie mam jego adresu do korespondencji aby sąd mógł wysyłac mu pisma procesowe. Pozdrawiam

   
Beata Łepecka
@antiba 07.10.2017 14:44

Na mojej rozprawie nie został doprowadzony z aresztu Prawdopodobnie nie pojawi się wcale .

   
trzy słowa

parówa kiwie 9 lat pewnie wyjdzie za 5 jak mu wszystkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przetrzepią puki co teraz może was [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pocaławać pod warunkiem że morde umyje kmiot

   
Beata Łepecka

Pan Mazak po złożeniu sprzeciwu od wyroku zaocznego przez męża w którym podał mnie za świadka oskarżył mnie o przestępstwo z art.212 i 216 powołując się na moje opinie opublikowane na portalu Go Work w których nazywam go oszustem i draniem 9.08.2017 o godz.13 odbędzie się posiedzenie pojednawcze w Sądzie Rejonowym w Tarnowskich Górach ul.Opolska 17 sala 73 Czy ktoś już był w takiej sytuacji Proszę o wpisy

   
Spirit

Poszkodowani, nie poddawajcie sie. W 2013 wygralam dprawe z Mazakiem. 1 wyrok zapadl zaocznir ale sie odwolalam i na 2 rozprawie bylo po wszyatkim. Mazak powinien mi zwrocic 300zl tytulem kosztow postepowania,ale szkoda mi siel na takie pierdoly. Nie wiem jak inne sady,ale ten w Bielsku doskonale go zna i nie trzeba bylo sedzi specjalnie przekonywac. Nie dostalam pisma za ktore chcial pieniedzy- nie bylo go wiec nie mogl zaprzeczyc-sprawa wygrana. Mialam 2 seiadkow,ale tylko "ze slyszenia" czyli takich,ktorzy slyszeli moja historie i to wystarczylo. [email protected]

   
Obywatel Polski

Kris, widzę że cię ponosi bardzo, za nim coś napiszesz pomyśl dwa razy lub więcej, ponieważ czasami myślę że nie rozumiesz odpowiedzi na pytania, jeśli jesteś pokrzywdzony bardzo musisz udowodnić to bardzo w Sądzie skoro tu się wypowiadasz dot. firmy byłej firmy Do-rada , obecnie firmy (Eldorado nowa nazwa). Pozdrawiam serdecznie . Obywatel Polski.

   
kris

Ty ostrzegajacy,nie badź taki madry.Po pierwsze nie oszusty tylko oszusci baranie .Po drugie jeżeli ktos by napisał to mogę udowodnić ze nie jestem oszustem tylko potrzebuje pomocy.Może jesteś prawnikiem Mazaka?pozdrawiam

   
jajajaja

witam. kto ma sprawę 20 lutego? moje sprawy były już kilka razy odwoływane w Mikołowie, ponieważ w tym czasie ten człowiek ma sprawy w innych sądach.... proszę o info czy w innych miastach też ma 20 lutego....

   
Ostrzegam

Nikt z osób nie powinien podawać adresu byłego prawnika gdzie jest lub miejsca gdzie przebywa,ponieważ każdy kto poda go innym osobom podlega karze ostrzegam !!! Oszusty na to czekają.pozdrawiam.

   
jajajajaj

co to znaczy? Mazak tam siedzi?

   
kris

U mnie też chodzi o roznoszenie ulotek na 2000 zł .Jego rozprawa wedle mojej osoby została zawieszona gdyż siedzi, a ja mu wytoczyłem sprawę o niezapłacenie zleconej i wykonanej usługi.Sąd jednak potrzebuje jego adresu zameldowania lub pobytu, aby sie z nim komunikować listownie.Jakby ktoś wiedział coś na ten temat to proszę pisać na [email protected] .Pozdrawiam

   
Pokrzywdzona

Niestety chyba nie wiadomo gdzie siedzi... ja mam 28 listopada rozprawę w Mikołowie.... zobaczymy co z tego wyniknie i czy się zjawi... bo ostatnio odwołali moją rozprawę, bo się okazało, że w tym samym czasie miał rozprawę gdzie indziej...

   
...
@Pokrzywdzona 24.11.2016 09:33

Zawieszona ponieważ przyznano mi adwokata z urzędu i adwokat musi zapoznać sie z sprawą. Moja rozprawa wogole sie nie odbyła. Tzn nawet tam nie bylam. Radze również wystąpić o adwokata z urzędu bo tak samo jak Pani również mam pustkę z tego co zeznawałam na policji... Wiec postanowiłam prosić o pomoc adwokata. Wiem również zE Mazak wystąpi z takim wnioskiem ale mu odmówiono adwokata. Sama nie mam pojecia jak taka rozprawa wygląda. Wydaje mi sir ze bedzie Pani musiała powiedzieć wszystko od samego poczatku jak to bylo z Mazakiem. Moja sprawa dotyczy pracy tzn roznoszenia ulotek. Mazak chce ode mnie 2000 zl za zerwanie umowy.

   
kris

witam czy wie ktoś gdzie aktualnie przebywa ten mazak.wytoczyłem mu sprawę i sad domaga się jego teraźniejszego pobytu.jakby co to pisać na adres [email protected]

   
Pokrzywdzona

Ja mam rozprawę 28 listopada w Mikołowie. Ponad 2 lata temu ukradł mi auto warte 15 tys.zł. Teraz to ja się denerwuję, czy czasami nie wyprowadzi mnie z równowagi na rozprawie i nie zbluzgam go... nie poddam się na pewno! mam tylko nadzieję że sprawiedliwości stanie się zadość!

   
...
@Pokrzywdzona 14.11.2016 09:46

Ehh... To jest jakiś koszmar naprawde koszmar zeby taki człowiek jeszcze byl na tym świecie... Dostałam pismo ze odmówili mu adwokata x urzędu wiec będzie bronił sie sam. Maly plus jest. Jestem wsciekla sama na siebie ze wplątałam sie w takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
gościu
@... 11.11.2016 20:04

Jest gdzie jego miejsce, siedzi na pewno, na rozprawy jeździ konwojem w kajdankach :).

   
...

Witam. 21 listopada mam rozprawę w Siemianowicach Śląskich. Ktos cos wie na ten temat ???

   
Beata Łepecka
@... 09.11.2016 12:26

Ten oszust nie ma dowodów że umowa nie została wykonana

   
kris

witam czy wie ktos gdzie aktualnie przebywa ten mazak.wytoczylem mu sprawe i sad domaga sie jego terazniejszego pobytu.jakby co to pisac na adres [email protected]

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
ccc

Gdzie się tacy naiwni rodzą....

   
vvv

Kasacja od wyroku 14 miesięcy z Opola odrzucona przez sąd jako "oczywiście niezasadna". Siedzisz + 14 miesięcy kanalio.

   
Nick

z jakiej sprawy dostał 9 lat?

   
xxx

Prosze o informacje czy 22. 06 2016 r. oszust był dowieziony na rozprawe w Katowicach

   
ONA

Witam, szukam ludzi majacych wyrok, kara 5 tys. zl za ulotki od Mazaka. Jak sie ich sprawa potoczyla, jak to wygladalo? Jest tu ktos taki? Pozdr.

   
Beata
@lola 20.09.2016 20:02

Ponieważ jest to wysłuchanie strony w sprawie o zapłatę weksel

   
do Piotrusia

Tak sa przyjęcia do p.M i można dobrze zarobić od 15 miesięcy do 10 lat wlasnie teraz odbywa wczasy w Cieszynie

   
Piotruś

Nie wiecie czy są przyjęcia do pracy u p.M słyszałem,że można tam niezle zarobić.

   
Ziomal

Witam chciałem przekazać dobrą wiadomość dla osób poszkodowanych przez pseudo prawnika że dziś to 22 marca 2016r został zatrzymany na 15mc wyrok z Opola, a wyroki prawomocny trzeba odsiadywać.

   
nm

W Opolu dostał 15 miesięcy, druga sprawa w odwoławczym czeka na rozpatrzenie, też na 15 albo 18 miesięcy.

   
do ziomala

Jak wiesz coś więcej to napisz wezwanie na sprawę w Myslowicach dostarczono z opóźnieniem.Nie mamy się czego obawiać o my jesteśmy poszkodowani koniec z oszustami i przekrętami pseudomecenasa ,tylko dla czego ma siedzieć za publiczne pieniadze

   
ziomal
@do ziomala 13.02.2016 19:15

Sprawa została odroczona ,pseudomecenas był chory, a na drugi dzień go aresztowali.

   
ziomal

Dobra wiadomośc dla poszkodowanych przez biznesmena z Pszczyny.Dziś został zatrzymany i aresztowany, dośc wolności. Trzeba wyroki odsiedzieć.

   
Ziomal

Radosław M. miał oszukać kilkaset osób. Ludzie wierzyli, że mają do czynienia z prawnikiem Z wykształcenia jest technikiem rolnikiem, ale przez lata "stwarzał wrażenie", że jest prawnikiem. Chętnych na jego porady nie brakowało. Miał m.in. "pisać pisma wszelakie do wielu instytucji" i oferować "tłumaczenia we wszystkich językach". W ten sposób miał oszukać kilkaset osób z całego kraju. Obecnie Radosław M. przebywa na wolności. W sądach w całym kraju toczy się przeciwko niemu ponad tysiąc postępowań. "Darmowe porady" - na takie ogłoszenia odpowiadały osoby potrzebujące pomocy. Później umawiały się na wizytę z Radosławem M., biznesmenem z Pszczyny. Do spotkań najczęściej dochodziło w wynajętych hotelowych pokojach. - Wprowadzał ludzi w błąd, stwarzając wrażenie, że jest prawnikiem, a w rzeczywistości ma wykształcenie rolnicze - mówią dziś śledczy. "Trzeba pisać pisma" Fałszowała recepty na nazwisko kardynała, bo "nikt nie odważy się ich kwestionować" Lekarka, która... czytaj dalej » M. za każdym razem miał być dobrej myśli. Jak pisze opolska "Gazeta Wyborcza" miał twierdzić, że sprawa jest do wygrania, ale "trzeba pisać pisma". Ludzie, więc za pisanie płacili. Dziennik podaje przykład mieszkanki Opola, która najpierw miała zapłacić 500 złotych, a potem dostała smsowe wezwanie do zapłaty kolejnych 1300 złotych. Pisma od doradcy miały dołączony paragon fiskalny. Wystawiony za usługę "maszynopisania". Kobieta nie zapłaciła, więc M. zaczął jej grozić, że sprawa trafi do sądu. Podobnie było z Anną J., która chciała się rozwieść. Jednak pisma przygotowane przez M. były źle przygotowane. 2 tys. złotych przepadło, a M. był urażony uwagami swojej klientki. Jej też groził sądem. Podobnych spraw jest ponad tysiąc. Usługi? M.in. "pisanie wszelakich pism do wielu instytucji" M. tłumaczył się tym, że swoich porad nie reklamował jako prawnych. Jak mówił o M. reporter magazynu "Blisko Ludzi" w materiale z 2014 roku "pseudobiznesmen reklamuje się jako wszechstronny prawnik, filantrop i tłumacz języków wszelakich". Na tablicy wypisano usługi jakie świadczył mężczyzna: wykup wierzytelności, pisanie wszelakich pism do wielu instytucji, tłumaczenia we wszystkich językach i darmowe porady w różnych sprawach prywatnych. Według niego miały to być porady dotyczące różnych życiowych wyborów, od tych dotyczących koloru farby do włosów, po odpowiedź na pytanie, czy iść na randkę, czy może jednak nie. Twierdził też, że nigdy nie mówił, iż jest prawnikiem. Dlatego, jak wyjaśniał, nie miał też czego prostować. - Nigdy nie wyprowadzałem ludzi z błędu co do mojego wykształcenia, bo nie wiedziałem, że są w błędzie - przytacza zeznania M. "Gazeta Wyborcza". "Prawnik" z wyrokami Milionowe granty wyłudzone przez naukowców? Jest akt oskarżenia Prokuratura... czytaj dalej » Mężczyzna ma na swoim koncie kilka wyroków skazujących za oszustwa. Odsiadywał też wyrok półotwartym zakładzie karnym. Tam miał nawet kontynuować swój "biznes". W sumie miał oszukać kilkaset osób. - Procesy ciągną się latami. M. doskonale potrafi przedłużać rozpoznanie spraw, składając różne wnioski, które trzeba rozpoznać. Jest bardzo sprytny - przyznają śledczy. M. przed opolskim sądem odwoławczym odpowiada z wolnej stopy. Utrzymuje, że jest niewinny. W jednej ze spraw wyrok został utrzymany. Finału drugiej na razie nie ma. Została odroczona. Jak informuje "Gazeta Wyborcza" w sądach w całym kraju toczy się przeciw Radosławowi M. ponad tysiąc postępowań karnych. Składa on wnioski o wyłączenie składów sędziowskich lub skarży się, że stan zdrowia nie pozwala mu spędzać całego dnia na sali rozpraw. Wielu sędziów, według "Wyborczej", poprosiło o wyłączenie z orzekania, bo M. wielokrotnie domagał się ich ścigania. Nękać ma też pozwami policjantów czy prokuratorów. Materiał "Blisko Ludzi" z września 2014 roku o innej z działalności biznesmena z Pszczyny: Szemrane interesy w białych rękawiczkach (http://www.tvn24.pl)

   

Zostaw opinię o Do-Rada Radosław Mazak - Bieruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Do-Rada Radosław Mazak