aleksandra
18.03.2016 09:35
Żenująco niskie zarobki dla pracowników niebędących kierownikami. Powyżej 3500zł na rękę - można pomarzyć - i nie piszę tutaj o pracownikach kas, bufetów, animatorach czy obsłudze budynku. Atmosfera generalnie OK, nie ma spięć dużych, większość ludzi sympatyczna. Porażka z parkowaniem - parkingu dla pracowników nie ma, mimo że ogromny parking pod CNK stoi pusty. Dyrekcja i jej przyjaciele + rodzina dyrekcji parkują sobie w miejscu, gdzie parkować nie powinni - w budynku w części dla samochodów firmowych, więc problemu nie widzą. Reszta ludzi musi płacić miastu lub na parkingu pod CNK płatnym.
Kleo
08.11.2016 09:40
Tak 'rodzinnie' jest w wielu instytucjach publicznych i jeśli chcemy, aby co się zmieniło, to we wszystkich takich instytucjach sytuacje mogą zmienić tylko zjednoczeni pracownicy niższego szczebla. Widziałam podobną sytuację w jednaj z rządowych agencji (nie rodzina, a członkowie partii, w każdym razie droga znajomości, a nie kompetencji). Specjaliści grzecznie pracują i nie zabierają głosu, bo lubią pracę i to ogólne rozmemłanie, bo gdyby przyjąć realne cele, to trzeba by byo się bardziej spiąć i zmęczyć. W dłuższej perspektywie ti by dało większą satysfakcję, więc warto. Jeśli specjaliści nie domagają się wyzwań, to z dobrze zapowiadających się, ambitnych specjalistów stają się pracownikami administracji.
Plus Kopernika jest taki, że są umowy o pracę, no i jeśli w instytucji publicznej stać Was na dojazd samochodem, to nie wiem, na co tak narzekacie.