FUD S.A

Mińsk Mazowiecki

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 102 ocen.

FUD S.A
3102

Opinie o FUD S.A

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FUD S.A

Złodzieje

Dawać wypłatę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Weronika

@aa, może firma miała po prostu jakieś przejściowe kłopoty finansowe? Czy takie sytuacje często mają miejsce w FUD? Czy ktoś z Was także pracował lub pracuje w FUD w Mińsku Mazowieckim i chciałby podzielić się swoją opinią na temat tego pracodawcy? Chętnie dowiem się, jakie warunki oferuje oraz jak wygląda tryb pracy.

1234567890
@Weronika 08.05.2018 23:00

Jaki tryb pracy wszystko rozgrzebane żadnego ładu i składu (usunięte przez administratora) sprzedawany hurtem brak wypłaty na czas tylko to potwierdza.

Weronika

@Ten z Mińska i okolic, pracujesz jeszcze w FUD czy już pożegnałeś się z tą firmą? Co Twoim zdaniem powinno ulec zmianie w tym miejscu, aby było bardziej przyjazne dla obecnych i przyszłych pracowników? @aa, jak teraz wygląda sytuacja? Czy otrzymaliście już zaległe wynagrodzenia? Próbowaliście podejmować jakieś rozmowy w tej sprawie?

aa
@Weronika 16.04.2018 15:31

27 kwietnia była wypłata za marzec.

Ten z Mińska i okolic

Przyszedł czas na moją opinię o tej firmie. Po pierwsze firma z tradycjami, tego nie można się wyprzeć, zbudowana w XIX stuleciu, przez wizjonera i przemysłowca jak na ten okres przystało. Jako jeden z nielicznych w Polsce budował mosty w carskiej Rosji. Po nim pozostał zabytkowy budynek, w którym teraz mieści się przedszkole. A więc był to także gość z pasjami nie tylko przemysłowymi. System komunistyczny wprowadził pewne reguły nie istniejące w innym systemie, m.in prawo dla zwykłego człowieka robotnika. Dzieki to, m.in. niemu FUD rozrósł się do rozmiarów przedsiębiorstwa na skalę krajową. Był jednym z dwóch największych w kraju. Raczej był partnerem, a nie konkurentem FAMAK-u. I teraz puenta. W dobie przemian gospodarczych Fabryka Urządzeń Dźwigowych zmieniła się nie do poznania. Wykupił ją prywatny właściciel. I zrobił z tą firmą jak w przysłowiu "Wolność Tomku w swoim domku". Mówią, że demokracja rządzi się swoimi prawami i to prawda. Tylko, że w demokracji liczy się każdy głos, a wygrywa większość. Tu tak nie ma. W FUD obowiązują swoje prawa, a zdecydowanie prawo właściciela. Napisałem już wszystko, no prawie wszystko o tej firmie. Należy jeszcze dodać, że właściciel nie słucha swoich pracowników, nie szanuje za to kim są, co sobą reprezentują, nie podziela ich zadnia, nie ufa, nie słucha, co jeszcze? Nie robi tego także prezes firmy, chyba że ma z tego osobistą korzyść. Dyrektor handlowy widzi tylko siebie i wyżej opisanych. Prawda w oczy kole Panowie. Firma jest świetna, ale bez was. Taka firmę powinno się tworzyć z pasją, gdy mija już drugi wiek jej istnienia, a nie tylko dla własnych korzyści materialnych, albo poklasku współtowarzyszy niższego szczebla. Dziekuje i życze powodzenia.

12345567788990

Dno i wodorosty ta pseudo firemka powinna już dawno pier.....ć z wielkim hukiem a ludzie z doświadczeniem którzy tam pracują napewno znaleźli by sobie lepszą pracę. Prezesiki tego dziadostwa pławią się w luksusie a my robole na święta musimy iść pożyczyć pieniądze od ludzi .

2323
@12345567788990 25.03.2018 17:48

Wyplaty na swieta nie bylo !! Wyplata, ktora powinna byc 10 marca nie dali nawet na swieta !!

Pracownik nr. 1234

Firma z tradycją , wspaniała firma z tradycją do traktowania ludzi jak ostatnie dno .. Mamy dziś 21 dzień Marca , pracownicy nie otrzymali wynagrodzenia za Styczeń .. Świetnie ? Świetnie , niech wypowie się ktoś kto otrzymał przez ostatnie miesiące w innej firmie terminowo wypłaty , ja już na prawdę zapomniałem jak to jest dostać wypłatę 10 dnia miesiąca .. Z całego serduszka , ludzie nie przychodzcie tu pracować .. Nie pozwólcie się tak traktować , nie szukajcie jak głupi i nie proście się o te marne grosze które płacą .. Płakać się chce ..

Weronika

Czy firma uregulowała już swoje zaległości wobec pracowników? @lena22, po Twoim komentarzu wnoszę, że pracowałaś w firmie FUD S.A dość długo. Czy rozważasz powrót do tego miejsca pracy? Na stronie internetowej firmy znalazłam kilka aktualnych ofert pracy - może ktoś jest zainteresowany aplikacją? Szczegóły: http://78.10.113.226/joomla/index.php/pl/aktualne-oferty-pracy

aa
@Weronika 09.03.2018 22:37

Firma nie wypłaciła jeszcze wypłaty za styczeń a jest 10 marca !!

Szmalec

Gdzie wypłata za styczeń ?

Miro

Wszyscy tak piszą o tej karierze a pewnie jeszcze nie wykazali się dobrą pracą!!!!

bzzzzz
@Miro 18.01.2018 19:09

za to firma wspaniale motywuje nie wyplacajac wyplaty za grudzien. Zastanow sie co piszesz ośle

123456789

Dawać żydy wypłatę za grudzień !!!!!!!!!!!!!!!!!

aaaa

Firma, ktora nie wyplacila pracownikom zaleglej wyplaty na swieta ani na Nowy rok maja pracownika w gdzies !!!!!!!!!!!!

lena22

Wielka, wspaniała tradycja firmy rozmieniona na drobne. Mam olbrzymi sentyment do tej firmy, a właściwie do jej starych pracowników. Kiedy spotykam się z konkurencją i ujawniam że znam firmę i pracowałem dla niej, moi rozmówcy okazują mi wielki szacunek z tegoż powodu. Kiedy spotykam na ulicy byłych współpracowników, łza się w oku kręci, podchodzą do mnie okazując wyrazy szacunku i sympatii, opowiadają że PATOS PARTACKIEGO zarządzania BEPICH ciągle żywy. Żyję nadzieją że usłyszę wreszcie że jakiś lokalny patriota wykupi tą piękną firmę i odbuduje jej prestiż w branży. Branży, która znowu przeżywa renesans i tylko partacze nie potrafią tego wykorzystać. Ci, którzy zastanawiają się nad karierą w "FUD" muszą wiedzieć że w obecnej chwili ciągle brakuje tam sprawnego, wizjonerskiego zarządzania. Dlatego jeśli macie zobowiązania względem rodziny, instytucji pożyczkowych czy bankowych, podejmując pracę lepiej mieć przygotowane wyjście awaryjne na pokrycie zobowiązań. W obecnej chwili jest to firma raczej dla singli rozpoczynających drogę zawodową, a i w takiej sytuacji należy się cenić, a nie zgadzać się na najniższą krajową. Przecież to poważna branża!!! Przykro mi że nic tam się nie zmienia. Serdecznie pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych pracowników "FUD".

anonymous
@lena22 09.11.2017 13:00

Kto mądry to kupi przecież to co zostało to manufaktura a o karierze w tej firmie możecie zapomnieć karty zostały rozdane dawno temu i to czy jesteście fachowcami wcale się nie liczy

anonymous

No to należy Wam życzyć poprawy w 2018r chociaż system od lat jest taki sam

magik

Jedyne co przychodzi na mysl to jak trzeba byc czlowiekiem pozbawionym wlasnej wartosci zeby tam pracowac. Upominanie sie o wlasne pieniadze brak ogrzewania w miejscu pracy, nedzne wynagrodzenia. Ludzie sami sobie winni jestescie. Powinniscie wszyscy nie przyjsc do roboty skoro nie placa a nie dac soba pomiatac. Zobacxyli ze nie placa ludziom a te barany wraz przychodza to po co im placic? Sami sobie winni jestescie, oby ten (usunięte przez administratora) jak najszybciej zamknieto.

bbb
@magik 16.12.2017 15:43

Zgadzam się!

aaa

Święta się zbliżają a wypłaty jak nie było tak nie ma !!!

kiedy

KIEDY WYPŁATA ZA LISTOPAD ?????

pracownik

Ciekawe czy na swięta dadzą wypłate ??

Andrzej1234

Nie polecam pracy w tej firmie wypadek miałem przez brak porządnego sprzętu i narzędzi a ludzie z góry i zeto odszkodowania ani zainteresowania po za głupim lataniem i szukanie afer z biura .. ubezpieczenie takie dają pracownika jak za komuny .. od dwudziestu lat zero zmian kto w tych czasach tak dba o pracownika ..

Pracownik

Piotr Z , pytanie do ciebie. Kiedy dostaniemy wypłatę obecną ? Tak jak ostatnią z miesięcznym opóźnieniem ?!

fudziak
@Rebek8546 01.12.2017 19:15

Rebek8546 zacytowałem tylko to co mówi dyrekcja.

wrrrr

Skoro 200 osób pracuje uczciwie to wypadało by wobec nich również być uczciwym jeśli chodzi o wypłaty. Ludzie mają opłaty, rodziny do wykarmienia ale widać nikogo z zarządu to nie interesuje i nie dostrzegają takich istotnych "szczegółów". Nie istotne już ile sie zarabia, ale kiedy sie płaci, a terminy opłat nie czekają w przeciwieństwie do uczciwych pracowników.

wrrrrrrr

Odradzam komukolwiek kontakt z tą firmą. Dzis byl termin wyplaty, dostalem pasek i doslownie scielo mnie jak marne sa tam zarobki. Plus do tego mamy 10 sierpien, na pytanie kiedy pieniadze wplyna na konto dostalem odpowiedz - nie wiadomo. Dziekuje za wspolprace. Banda kretynów

b
@Piotr Z. 11.08.2017 13:55

żal pl ktoś kto pisze takie rzeczy chyba na prawdę nie umie liczyć na dodatek obraża 200 uczciwie pracujących innych osób życzę powodzenia w innej pracy - pewnie u brukarza na czarno na 6 miesięcy, reszta postojowe

Zainteresowany

Witam Jak obecnie wygląda sytuacja firmy? Czy warto aplikować do biura konstrukcyjnego?

1234
@Zainteresowany 13.06.2017 17:37

Jak lubisz robić zadarmo to się zatrudnij

wiem_co_mówię

Upadek tej firmy to kwestia czasu. Nie zachęcają kompletnie młodych pracowników do pozostania w firmie bo kto będzie robił w tych czasach za 1600 zł przez co kto przyjdzie po pół roku się zwalnia. Starych bardzo doświadczonych fachowców garstka którym niewiele brakuje do emerytury którzy ciągną jeszcze jako tako tą całą "firmę z tradycjami". Od monterów w tym momencie wystarczy, że zabraknie 2 osób ( kto wie ten wie) i pozostałe 15 osób może jedynie zamiatać halę. Rozumowanie szefostwa naprawdę stoi na słabym poziomie i może kiedyś to zrozumieją ale może być za późno.

desun

a czy spawaczy z zntk jeszcze potrzebuja ?

ktoś
@desun 21.06.2016 19:55

Z tego co wiem to z ZNTK-u to zwalniaja lub zwalniali na potege

bepi

praca nie jest akordowa, trzeba po prostu uczciwie pracować; jest jedna zmiana od 6-14, na niektórych stanowiskach są dwie zmiany (wtedy druga jest 14-22); nie martw się - nie ma zmian nocnych; decyzja w jakich godzinach pracujesz jest Twoja

anonim

(usunięte przez administratora)

kicia

Ile wynegocjujesz tyle dostaniesz,nie wiadomo nigdy kiedy

Piotr

FUD nie produkuje żurawi budowlanych tylko suwnice i żurawie przemysłowe. To jest inna działka, ale w przemyśle też się sporo dzieje i jest dużo pracy.

bepi

atmosfera jest ok; praca daje dużo satysfakcji - robi się na prawdę DUŻE rzeczy (coraz większe); jeśli jesteś wykwalifikowanym mechanikiem na pewno Twoja kandydatura będzie rozpatrzona i będziesz potraktowany poważnie

sw_mikołaj
@bepi 01.09.2015 07:54

Jakie zarobki są w FUD dla konstruktora inżyniera z kilkuletnim doświadczeniem? Skoro praca jest zapewniona i atmosfera taka dobra to może warto pochwalić się co się oferuje jeśli chodzi o pieniądze?

Piotr

Nie ma zaległości w wynagrodzeniach.

KKK

A czy firma wypłaca wynagrodzenie na czas??

Zostaw opinię o FUD S.A - Mińsk Mazowiecki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FUD S.A