@xelou72, dlaczego twierdzisz, że rozmowa kwalifikacyjna jest dziwna? Jak przebiega? Twoje spostrzeżenie będzie z pewnością cenna uwagą dla przyszłych kandydatów.
Napisz czego należy się spodziewać i jak się przygotować akurat teraz trwa duża rekrutacja w Zortax
Piotr
27.07.2017 19:28
Masz rację pracowałem tam, kadra zarządzająca to zbieranina osób bez kompetencji i decyzyjności. Jedna kontrola skarbowego i będzie po firmie ;-)
Arek
06.08.2017 23:42
Mylisz się. Zortrax w samym 2017 roku powiększył liczbę pracowników o ponad 40 osób.
Piotr
10.04.2017 21:48
Jak wyglada stanowisko operatora cnc? Konkretne wymagania, placa?
Przychody i zysk Zortrax
-4,1 mln
2018
2019
2020
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Przychody firmy w roku 2020 sięgające 34 mln 387 tys. zł zasługują na uznanie. Różnica w ujęciu rocznym to spadek o 14%. Łączna strata brutto za analizowany okres to 4 mln 139 tys. zł.
Przychody wciąż są na dobrym poziomie, ale strata jest niepokojąca. Jak te wyniki wpływają na Wasze poczucie bezpieczeństwa w pracy? Czy zauważyliście jakiekolwiek zmiany w wynagrodzeniach lub premiach?
Janu5xxx
23.06.2026 16:02
Wedle ostatniego raportu pracuje tam 1 osoba.
Gabriel
29.09.2026 13:01
Faktycznie malo 😅😅 wiadomo że ta firma będzie się jeszcze ratować>?
Edziu
14.03.2017 11:35
Kety account co robi w tej firmie i za jakie pieniążki?
Zortrax to stosunkowo młoda firma. Jak prezentowały się Państwa początki?
Zortrax został założony przez Rafała Tomasiaka i Marcina Olchanowskiego, którzy dostrzegli, że na rynku brakuje profesjonalnych i niezawodnych drukarek 3D, gotowych do pracy zaraz po wyjęciu z pudełka. Wspólnie zaprojektowali Zortrax M200, niezawodne urządzenie dostarczające wydruki 3D w profesjonalnej jakości, nad którym prace trwały od 2011 r. W 2013 r. pozyskano 180 tys. dolarów na sfinansowanie produkcji urządzenia w serwisie crowdfundingowym Kickstarter – był to pierwszy polski projekt na tej platformie zakończony sukcesem, a inicjatywę tę wsparło ponad 140 osób z całego świata. Tak duży sukces pociągnął za sobą również zainteresowanie mediów i branży druku 3D. W grudniu 2013 r. oficjalnie zarejestrowano Zortrax Sp. z o.o.
Są Państwo jednym z wiodących producentów profesjonalnych rozwiązań druku 3D dla biznesu. Jakie wydarzenie w Waszej historii było przełomowym, co pomogło Wam osiągnąć obecną pozycję?
Było kilka takich wydarzeń w historii Zortrax. Pierwszym i chyba najważniejszym było wspomniane pozyskanie środków na produkcję z crowdfundingu. Ponieważ Zortrax M200 jest produktem, który broni się sam i znajduje uznanie w testach profesjonalnych użytkowników, zarówno w Polsce jak i za granicą, to rynkowa premiera pozwoliła nam osiągać dalsze sukcesy. W 2014 r. wyemitowaliśmy serię obligacji prywatnych oraz publicznych, a także otworzyliśmy nasz pierwszy salon druku 3D – Zortrax Store. To miejsce, w którym nie tylko sprzedajemy drukarki 3D, ale również edukujemy na temat tego, czym jest druk 3D – odbywają się tam m.in. wykłady dla studentów partnerskich uczelni. Kolejne ważne kroki to przekształcenie Zortrax w spółkę akcyjną w 2015 r. oraz premiera naszej nowej drukarki 3D – Zortrax M300 – która odbyła się w tym roku.
Proszę przybliżyć naszym użytkownikom czym jest druk 3D?
Jest kilka metod drukowania 3D. My w chwili obecnej wykorzystujemy technologię FFF – polega ona na nakładaniu, warstwa po warstwie, materiału termoplastycznego, z którego w rezultacie powstaje gotowy przedmiot. Dzięki drukowi 3D możemy w krótkim czasie stworzyć praktycznie dowolny obiekt i przetestować jak będzie działał w trójwymiarowej rzeczywistości. Za pomocą tej technologii jesteśmy też w stanie tworzyć części zamienne oraz rozwiązania wykorzystywane w medycynie. Mamy wielu klientów, którzy zaoszczędzili dzięki temu spore pieniądze – z drukarek Zortrax M200 korzysta choćby fabryka firmy Bosch we francuskim Mondeville, gdzie inżynierowie odpowiedzialni za produkcję, na bieżąco drukują części zamienne oraz przedmioty potrzebne do usprawnienia procesów produkcyjnych.
Co składa się na Państwa ofertę?
Istotą oferty Zortrax jest dostarczanie klientom kompleksowego środowiska druku 3D. Oznacza to, że oferujemy nie tylko drukarki 3D, ale również dedykowane materiały oraz oprogramowanie pozwalające przygotować modele do drukowania. Takie podejście do technologii pozwala nam oferować bardziej niezawodne produkty. Nasze aktualne portfolio zawiera drukarki 3D Zortrax M200 i Zortrax M300, szeroki zakres dedykowanych materiałów o różnych właściwościach i kolorach, oprogramowanie Z-Suite oraz Bibliotekę modeli dostępną online. Nieustannie pracujemy też nad rozszerzeniem naszej oferty.
Co charakteryzuje Wasze produkty?
Jak już wspominałem, produkty Zortrax oferują najwyższą jakość, niezawodność oraz gotowość do pracy od momentu wyjęcia z pudełka.
Stosują Państwo innowacyjne rozwiązania?
Oczywiście, pracujemy w branży nowych technologii, a tutaj nie da się nie być innowacyjnym. Bardzo duży nacisk kładziemy na dział R&D, gdzie opracowywane są nowe rozwiązania, których w tym momencie nie możemy jeszcze ujawniać.
Dlaczego warto skorzystać z Waszych usług?
Ponieważ wiele naszych Klientów przekonało się, że rozwiązania Zortrax po prostu się sprawdzają i działają niezawodnie, wśród takich firm mogę wymienić m.in. wspomniany już Bosch czy Wojskowe Zakłady Lotnicze nr 2 w Bydgoszczy, które prototypują na naszych maszynach nowe części do samolotów bojowych, używanych przez Wojsko Polskie. Drukarki 3D Zortrax pomogły też zbudować prototyp sztucznego serca, wykorzystywany do badań przez naukowców z Wojskowej Akademii Technicznej w Warszawie oraz Politechniki Śląskiej.
Do kogo skierowana jest Państwa oferta?
Druk 3D to rozwiązanie dla profesjonalistów i świadomych użytkowników. Trzeba zdać sobie sprawę, że nie jest to metoda, którą każdy z nas może posługiwać się w domu, gdyż wymaga określonych umiejętności. Świetnie sprawdza się w przemyśle, ale także medycynie oraz w pracowniach projektowych i architektonicznych. Z druku 3D chętnie korzystają też designerzy.
Obecnie działają Państwo w ponad 50 krajach na całym świecie. Czy w przyszłości planujecie ekspansję na nowe rynki?
Oczywiście, stale poszukujemy nowych i obiecujących rynków zbytu. Obecnie pracujemy nad umocnieniem naszej pozycji na kluczowych rynkach, na których jesteśmy już obecni, ale jeśli pojawia się jakiś nowy reseller z ciekawą propozycją z rynku, na którym jeszcze nas nie ma, to oczywiście nie zamykamy się na takie inicjatywy.
Zortrax otrzymał wiele nagród oraz wyróżnień m.in. Nagrodę Gospodarczą Prezydenta RP. Czy któryś z sukcesów ma dla Was szczególne znaczenie?
Wszystkie nagrody są miłe i pokazują, że idziemy w dobrym kierunku i to co robimy jest dostrzegane przez specjalistów. W ubiegłym roku Rafał Tomasiak, Prezes i założyciel Zortrax, otrzymał m.in. tytuł Przedsiębiorcy Roku EY w kategorii „Nowy Biznes”, a także w uznaniu zasług dla gospodarki odebrał od Prezydenta RP biało-czerwoną flagę. Warto powiedzieć też o przyznaniu drukarce 3D Zortrax M200 tytułu najlepszego urządzenia desktopowego i najlepszego urządzenia Plug&Play przez międzynarodową społeczność specjalistów 3DHubs w 2015 r. W tym roku ta sama społeczność również nagrodziła Zortrax M200, jako najlepsze urządzenie prosumenckie na rynku.
Gdzie osoby zainteresowane pracą w Państwa firmie mogą znaleźć informacje na temat przeprowadzanych rekrutacji?
Najlepszym kanałem informacyjnym jest nasza strona internetowa i zakładka kariery, na której publikujemy wszystkie bieżące ogłoszenia. Nasze rekrutacje można znaleźć również na najbardziej popularnych portalach pracy.
Na jakie benefity mogą liczyć Wasi pracownicy?
Przede wszystkim oferujemy dostęp do najwyższej klasy narzędzi pracy, możliwości skorzystania z opcji ubezpieczenia grupowego i opieki medycznej. Na co dzień natomiast każdy z naszych pracowników może liczyć na zdrowy posiłek o poranku oraz możliwość skorzystania z miejsc cichej pracy. Dodatkowo w niedługim czasie pojawią się dodatkowe benefity, które urozmaicą ofertę skierowaną do całego zespołu.
A życie po pracy? Czy organizują Państwo jakieś spotkania, imprezy firmowe?
Jesteśmy w trakcie przygotowań do świątecznego spotkania firmowego, które będzie świetną okazją do podsumowania całego roku. W trakcie roku spotykamy się na różnego rodzaju inicjatywach. Latem organizujemy wycieczki rowerowe, wyjścia sportowe lub zawody w e-sporcie. Ogromna większość inicjatyw organizowana jest oddolnie, przy aktywnym udziale pracowników.
Czy Wasi pracownicy mają otwartą ścieżkę kariery?
Jest to niewątpliwy plus naszej organizacji. Osoby, które mają pomysł na siebie i chciałyby budować swoją karierę w ramach firmy mają taką możliwość. W dalszym ciągu jest wiele obszarów, w których mamy okazję poszerzać nasze doświadczenie i kompetencję. Korzystamy z zapału naszych pracowników i przy ich udziale lub po ich inicjatywach tworzymy kolejne projekty. Co za tym idzie, jeśli tylko jest taka okazja, staramy się doceniać zaangażowanie osób pracujących w naszej firmie poprzez awanse wewnętrzne, zarówno poziome, jak i pionowe.
A jakie mają Państwo plany na najbliższe lata?
Przede wszystkim rozwój dwóch głównych działów firmy (Dział Badań i Rozwoju oraz Dział Sprzedaży). Cały czas szukamy osób, które chcą współdzielić naszą pasję do druku 3D i chcieliby współuczestniczyć w innowacyjnych projektach o zasięgu światowym. Dodatkowo jeszcze w tym roku planujemy uruchomić możliwość korzystania z karnetów sportowych oraz przygotowujemy udogodnienia dla kierowców.
Dziękuję za rozmowę.
sigma2
05.12.2016 13:40
Poczytaj wcześniejsze komentarze to dowiesz się dlaczego tak się dzieje. W ten sposób firma kupuje tanio wiedzę z zewnątrz. Przeważnie ludzie z mega doświadczeniem są 'za słabi' albo się 'nie znają'. Szef tutaj wie najlepiej :) Pewnie dlatego te drukarki tak dobrze się sprzedają.
xelou72
23.11.2016 14:52
Dziwna rozmowa rekrutacyjna
tomek
10.10.2016 15:43
No to skoro wypłata jest u nich w pełni respektowana, to się wcale nie dziwię, że zatrudnienie jest tak opłacalne. A socjale dorzucają? Dzięki za odpowiedź
Marudery
05.10.2016 08:08
Taaa, a po pracy cała góra siada i rzuca kostką kogo zwolnić. Angielskiego nikt nie zna, więc umowy z zagranicą pisane są przez googla :) Ludzie, co Wy tutaj piszecie, to w ogromnej części bzdury:) Pracodawca jak każdy inny. Ma swoje plusy (hajs się zgadza, raczej wyższy niż średnia w mieście, umowa o pracę, ludzie w większości spoko, młodzi i z pomysłem na siebie, no i sam produkt jest w porządku - nie wciskasz jakiś garnków lub innych badziewi) i zdarzają się minusy (presja czasu, czasami wysokie wymagania, stres szczególnie w sprzedaży). Jak w każdej pracy. Tym, którym to nie pasuje, to odpadają albo sami odchodzą. Ci którzy potrafią odnaleźć się w takim klimacie jadą dalej - proste :) A ci wylewający żale na forum to albo już byli pracownicy, albo Ci którym nie pasuje tempo. Osobiście współczuje firmie takich maruderów, niezależnie od tego, co to byłaby za firma:) pzdr dla normalnych:)
4d
28.09.2016 15:35
Wypłata terminowa jest, są kanapki, jest nawet kawa a na dopełnienie sukcesu atmosfera jak w amerykańskim serialu haha kto to pisze bo mam nadzieję że nie HRy od nich.
Kirko
27.09.2016 21:18
Czytajac te opinie upewniam sir w przekonaniu ze to byla dobra decyzja ze nie podjolem u nich pracy. Wczesniej slyszalem pewne pogloski ale po takim wysypie negatywnych komentarzy cos musi byc na rzeczy.
26.09.2016 21:58
eryk
27.09.2016 11:16
Nie wiem jak na niższych stanowiskach ale jeśli chodzi o specjalistów to im tańszy tym lepszy. Wiedza i doświadczenie schodzą na dalszy plan.
XD
26.09.2016 18:17
Śmieszne jest to jak pod prawie każdą negatywną opinią, ktoś zaraz pisze, "dbanie o warunki finansowe to standard u nich", "wymagania sa adekwante do stanowiska", "firma jest profesjonalna", "mozna dobrze zarobic bla" Albo czy wyplata jest terminowa?
Ludzie - jeśli naprawdę jedynym kryterium jest dla Was terminowość wypłat, to TAK wypłata jest terminowa. Pamiętajcie że jedenak terminowość wypłat to nie wszystko, strasznie daje sę odczuć tzw "kolesiostwo" w tej firmie, brak kompetencji przelozonych, brak wdziecznosoci - zarowno dla klientow,, dzieki ktorym firma generuje takie dochody, jak i dla pracownikow, bez ktorych nie byloby tej firmy po prostu, a ktorym obniza sie wynagrodzenie (zazyczaj to powinno byc na odwrot). Pamietajcie, darmowa kawa to nie wszystko, atmosfera z amerykanskich seriali to to zdecydowani nie jest.
Jesli nic w tej firmie sie nie zmieni, nistety takich komentarzy mozna spodzieac sie coraz wiecej.
Bozon Hoggsa
23.09.2016 18:29
Niestety muszę zgodzić się z większością negatywnych opinii. Fajne biuro i darmowe kanapki to nie wszystko. Można by napisac wiele, bo opisywane wyżej sytuacje, to tylko czubek góry lodowej. Czy ktoś słyszał, żeby w ciągu roku były 3 dratstyczne obniżki pensji? Układy są straszne, a co gorsza uczestniczą w nich osoby wielce niekompetentne, które nadrabiają olbrzymie braki w wiedzy i doświadczeniu udawaną pewnością siebie. Taką niekompetencję i głupotę bardzo ciężko się obserwuje, a uczestniczenie w tym cyrku jest ponad siły kogoś kogo pojemność mózgoczaski jest choć o mikron większa niż co bardziej rozgarniętej wiewiórki.
Spowodowane tym braki kadrowe, szczególnie w R&D oraz sales prędzej czy później się zemszczą.
Kłamstwa także wychodzą na jaw. Polecam wpisanie w wyszukiwarkę "dell oraz zortrax"...
Szkoda, że prezes w tym uczestniczy, bo wymiana 2-3 osób z top mamagmentu zlikwidowałaby problemy oraz podobne mojej opinie.
Szkoda, bo s produkt choć mało innowacyjny, jeśli chodzi o branżę, to jednak bardzo udany. Szkoda, że cała reszta leży.
choć mało innowacyjny jak na branżę, jest bardzo udany. Ukł
advisor
19.09.2016 16:49
Godny polecenia i nasladowania jest PR, tutaj daje piatke z plusem. Firma ma potencjal, firma to jednak nie tylko PR, ale przede wszystkim ludzie - ich szczerosc i otwartosc, oddanie, motywacja, zyczliwosc. Tych ostatnich wartosci wg mnie w firmie brakuje, nawet wobec klientow - ktorzy sa przeciez zywicielami firmy. Dziwna firma ...ale i mloda, widocznie musi dojrzec, a personel sie dotrzec.
mr nice guy
18.09.2016 09:41
Coz,byl kiedys taki utwor:"Droga Pani z TV" Widac byl ulubiona fraza SpaPani,ktora z wypiekami na twarzy czekala na swoje 5 minut w pogoni parcia na szklo i posiadania niczym nieuzasadnionej wladzy...Jakosc rekrutacji w pojedynke dajaca nie tylko wiele do zyczenia, co wrecz bardzo gruntowny niesmak braku profesjonalizmu zostala opatrzona psychologicznym podparciem swych decyzji ferowanym przez Pana od butow,ktory szafujac terminami wprost ze stolecznej uczelni probuje jak slawetny Urban-podpierac psychologicznym sznytem wszelkie wywarte strachem o swoje siedzenie decyzje swojego dydaktycznego Gomulki.Troche smutne bo niedocenia sie ludzi ale czy to wazne dla kogos kto cala swa energie pozytkuje na wazenie czy ktos jest lepszy i moze zagrazac?Coz sila nawyku.Zarzadzanie silownia daly silowe metody i ciagly strach przed utrata czegos co sie wewnetrznie czulo,ze nigdy sie nie nalezalo...Ktos tu wspomnial o PR.Jedna z jego zasad jest wiarygodnosc...Wystarczy pare minut by zorientowac sie,ze skala ilozorycznych rekrutacji musialaby zaopatrywac etaty wyludnionego Michelina a nie firemki jak to stoleczny PR okresla wyjetym wprost z amerykanskich seriali.Coz,pretensje do czegos nie zmieniaja faktu ze z obecnym podejsciem jest to co najwyzej kiepska brazylijska nowela z budzetowa obsada...
igor
14.09.2016 14:05
Niestety wszystkie negatywne opinie o Zortraxsie to prawa. Firma zbudowana na dziwnym wewnętrznym układzie.
Aesdeef
27.08.2016 10:40
Wymagania wobec nowych pracowników są często z sufitu, stąd jest tyle nieobsadzonych stanowisk wiszących po kilkanaście miesięcy. Puszą się jakby byli wielką, znaną i poważaną korporacją ale tak naprawdę jest to niewielka polsko-chińska firma która markę zbudowała na nieistniejącym kontrakcie z firmą Dell, a kierownictwo to często dwudziestokilkulatkowie bez specjalnego doświadczenia.
Płaca jest uczciwa jak na region i zawsze na czas, zwykle na umowę o pracę. Biuro jest ładne i wygodne choć źle skomunikowane, atmosfera jest fajna - wszyscy mówią do siebie po imieniu, dla pracowników jest darmowa kawa (dla mnie to ważne :-).
Rotacja jest spora, z tego co wiem we wszystkich działach i na wszystkich stanowiskach, nawet kierownik który jest wyrzucany z dnia na dzień to nic nadzwyczajnego. Skutkuje to niekończącym się chaosem ale dzięki temu można się wykazać. Firma raczej nie inwestuje w pracowników.
Ogólnie jak pochodzisz z Olsztyna albo okolic, jesteś "młody" i "dynamiczny" (czytaj: "nie masz zobowiązań" i "nie przeszkadza Ci perspektywa dynamicznego wylotu z firmy") to polecam, w przeciwnym razie szkoda czasu.
Stefek Burczymucha
21.08.2016 00:09
Na czym polega praca w R&D w Zortraxie?
Jest tam taki dział w ogóle?
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Zortrax?
02.08.2016 09:28
Mogę tylko powiedzieć co nieco o tym jak było jakiś czas temu...
Nie napisaliście, na jakie stanowiska chcecie aplikować, a tam jest dość duża rozbieżność, jeśli chodzi o zarobki. Dział sprzedaży to ponad 2 tyś netto podstawy i premie, uzależnione od wyników. Targety były dopasowane do stażu i doświadczenia, nie wymagali cudów, ale starać się trzeba. Najlepsi mieli nawet kilkanaście tyś premii każdego miesiąca. To wg. mnie bardzo dobre zarobki, nie tylko jak na Olsztyn. Asystentka i magazyn - to najmniej płatne stanowiska. Ale jak na Olsztyn i tak nie jest źle. Min 2 tyś (+- kilka zł). Pozostałe stanowiska są wynagradzanie pomiędzy wyżej wspomnianymi. Jeśli macie doświadczenie i kompetencje - warto spróbować. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej łatwo ocenią kompetencje. Część rozmowy zawsze odbywała się po angielsku, żeby sprawdzić poziom języka. Zadania praktyczne zwykle też są, ale nic dziwnego. Tylko coś, co miałoby należeć do obowiązków na danym stanowisku. Żadnych bzdurnych psychotestów nie ma, bynajmniej nie było:)
Zainteresowany
06.08.2016 15:36
A może wiesz czy na stanowiska asystentow też są zadnia praktyczne?
08.08.2016 16:31
Tak, typowo biurowe, jakieś pismo stworzyć lub prezentacje. Nic trudnego.
Kiewi
01.08.2016 20:46
Witam,
Czy ktoś może powiedzieć jak wygląda proces rekrutacji w tej firmie? Czy jest tylko rozmowa kwalifikacyjna czy też może są zadania praktyczne lub test psychometryczny??
Noname
06.07.2016 18:13
Właśnie jestem w trakcie rekrutacji do sprzedaży. Możecie cos powiedzieć o tym dziale? Jak zarobki? Jaki zespół? Plany? Szef? Rozwój? Itp
gipsy king
11.05.2016 12:07
Pojawiło się dużo ofert pracy Zortrax-u. Czy ktoś wie jaka jest średnia zarobków na jednym z najpopularniejszych stanowisk Key Account Manager-a ? Tj. podstawa i średnie premie ? Jaki jest socjal - czy są jakieś elementy pozapłacowe ?
25.02.2016 00:45
Pracowałam tam i rozwieję wasze wątpliwości:
Zarząd 9/10 - kompetentny i docenia pracowników, tylko młody, co skutkuje niewielkim doświadczeniem (prawda - prezes przystojny;);
Wynagrodzenie 9/10 - większość stanowisk jest doceniana i ma bardzo wysokie wynagrodzenie, nie do porównania do podobnych w regionie; niestety niektóre stanowiska (bardzo ważne) nie są doceniane - pragnę zauważyć, że nie chodzi tu o moje byłe;
Układy i układziki 0/10 - niestety prawda, niektórych to boli, inni szybko potrafią przywyknąć; nie przeszkadza to w pracy, trochę psuje atmosferę;
Rotacja pracowników 5/10 - nie odbiega od normy; młoda kadra szuka pracowników, jak trafią na kogoś kompetentnego - ok, jeśli nie - szukają dalej (tylko czasem te układy i układziki grają rolę w ocenie "kompetencji");
Umowa 10/10 - o pracę, na czas określony na początek, ale to nic dziwnego; wszystko zgodnie z prawem, nie mam nic do zarzucenia;
Podsumowując 90% pracowników to kompetentne osoby i bardzo fajni ludzie (i obecni i byli). Pozostałe 10% psuje atmosferę i udaje kompetencje, na co nabiera się młody zarząd. Podsumowując 9/10, składajcie CV, jeśli jesteście pewni swoich umiejętności i doświadczenia. Warto. Firma bardzo rozwojowa.
Sprostuję tylko, że zdecydowana większość nie była zwalniana (bynajmniej za moich czasów, a odchodziła sama - z różnych powodów, nie wnikałam).
Chciałam wysłać cv, ale...
14.01.2016 09:27
Jako obserwatorka tego, co się dzieje w tych komentarzach mogę powiedzieć jedno. Coś z tą firmą jest nie tak, skoro budzi takie emocje. Widać, że jedni przystosowali się do sytuacji, a inni tego nie zrobili. Z jakich powodów to pewnie dowie się ten, kto zacznie tam pracować...Mnie te opinie nie przekonują do firmy Zortrax.
Pani X
13.01.2016 06:28
Nie będę przedstawiała się z imienia i nazwiska bo nie o to chodzi. Pracowałam w tej firmie kilka miesięcy, krótko mówiąc jest to jedna z lepszych firm z którymi miałam do czynienia. Wszystko jest jasne i klarowne, umowa o prace, wynagrodzenia wyższe niż średnia w regionie, kompetentni ludzie ktorzy zarządzają zespołami, zarząd na bardzo wysokim poziomie, nigdy nie zauważyłam żeby zarząd czy menadżerowie chodzili z zadartym nosem, wręcz przeciwnie to oni najwięcej pomagali i najwięcej pracowali. Z komentarzy mogłabym wymienić po nazwiskach osoby które je piszą ale zachowam to dla siebie, w firmie powstał kwasny układzik który uważał że może wszystko a że Pan Prezes (bardzo przystojny;) nie toleruje układzików szybko rozwiązał sprawe zwalniając ludzi którzy jak się okazało robili dookoła siebie dużo szumu a wyniki mieli poniżej przeciętnych do tegu burzyli całą atmosferę w firmie oczerniając innych, także doskonale rozumiem rozgoryczenie bo jak co poniekótrzy zarabiali po kilka czasami nawet kilkanaście tysięcy złotych i stracili prace następnie zderzyli się z realiami to teraz jak to mówią "zbita (usunięte przez administratora) boli". Szczerze polecam tą firmę i mam nadzieję że jak poukładają mi się moje sprawy prywatne będę mogła tam wrócić.
Domu
12.01.2016 08:25
Chyba jakiś układzik się rozsypał, bo widać zwolnionych rozchwianych psychicznie nieudaczników życiowych wylewających żale, ludzie idzcie do na kase do supermarketu tam wasze miejsce ;)
olsztynianin
11.01.2016 14:28
Ludzie zastraszeni i kazdy o krok o decyzji o rzuceniu pracy, a szanowny pan prezes dostaje nagrody EY, bo pracownikow nikt o pracodawce nie zapytal. Ogloszenia na stronie to wydmuszka, zwykly PR, ktorym podnieca sie branza i niezbyt bystrzy aplikujacy...
szczery
09.01.2016 13:11
Z tego co się zorientowałem, nie warto zawracać sobie głowy! Zarobki niedużo wyższe niż minimalna.... Na stronie mają coraz więcej ogłoszeń o pracę, a ludzie w firmie nic nie wiedzą że szukają aż tylu pracowników haha! Ściema, bo znam kilka osób, które spełniały oczekiwania, wysłały CV i zerowy odzew! Kolejna firma KRZAK w Olsztynie..
24.11.2015 07:07
Generalnie zarobki powinny być jawne. Wtedy wiesz czy chcesz się rekrutować. Na szczęście jest coraz więcej pracodawców podających zarobki netto/brutto dzięki czemu rynek pracy w Polsce ma szansę się uzdrowić sam.
Pytanie co to są dobre warunki zatrudnienia? Własna działalność?
Dobry
22.11.2015 12:54
Z tego co wiem wszyscy mają umowy o prace, a warunki finansowe jedne z najwyższych w regionie na pewno, a i patrząc po skali zarobków w PL to ponad średnią krajową przeważnie. A rotacja jak to w każdej firmie, słabych się odrzuca i wymienia na lepszych :)
20.11.2015 20:15
Akurat tam nie pracowałem, ale siedzę w branży. O ile jakieś 1,5 roku temu oceniłbym bym na 8/10 to teraz na 3/10. Produkty jedne z lepszych na rynku
20.11.2015 20:11
Hmm... Skoro zamykają własny sklep, który stosunkowo niedawno otworzyli to chyba cos jest nie halo. W branży aż huczy od plotek, więc chyba nie warto. A zarobki to średnie. No i niestety duża rotacja pracowników.
haha
16.11.2015 15:13
1500 netto i astronomiczne oczekiwania. zenada. a o zamknieciu sklepu to prawda- nie ma juz adresu na ich stronie
bronek
02.11.2015 07:40
A kogo wywalił zarząd z tych kompetentnych wedlug Ciebie osob ? Zemsta zwolnionej "kompetentnej" osoby :D?
31.10.2015 12:09
To co wyrabia zarząd to wygląda na firmę wydmuszkę. Wywalili kompetentne osoby i firma zjeżdża po rowni pochylej. Zamykają nawet własny i jedyny sklep. Ogólnie ocena za produkt 9/10. Ocena firmy 3/10
admin
11.08.2015 19:07
Macie nowe opinie o firmie Zortrax Sp. z o. o., pracy i szefie? Czekamy na Twój komentarz, napisz nam jakie zalety i wady ma firma i praca w niej.
Zostaw merytoryczną opinię o Zortrax S.A.